Wilders: ‘Zorghelden werken nog steeds onbeschermd, als brandweermannen zonder beschermende pakken in brandend huis!’

PVV-leider Geert Wilders is nog altijd niet te spreken over de gebrekkige bevoorrading van dokters en andere zorgmedewerkers. Veelal doen ze hun werk zonder mondkapjes, handschoenen of beschermende brillen. “Als brandweermannen die zonder beschermende pakken ‘n brandend huis in worden gestuurd,” meent het Kamerlid: “ONAANVAARDBAAR!”

Het zit PVV-leider Geert Wilders nog altijd niet lekker: de gebrekkige mate waarin Nederlandse hulpverleners beschermd worden tegen het coronavirus. Er zijn simpelweg niet genoeg adequate mondkapjes en andere beschermingsmiddelen beschikbaar. Een blunder, aangezien ons land in een eerdere fase van de pandemie vliegtuigen vol hulpgoederen heeft opgestuurd naar andere landen die het harder nodig zouden hebben dan wij zelf, zo was toen de inschatting.

Dat was geen gelukkig besluit. Inmiddels zijn maar liefst 140.000 zorgmedewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Er zijn er nu negen overleden. Gisteren gaf Wilders daarover al zijn gepeperde mening: het kabinet zou eigenlijk moeten aftreden.

Maar nu daar vandaag nog eens het bericht bijkomt dat maar liefst 20% van de zorgpersoneelsleden ‘druk’ van hun bazen voelt om onbeschermd aan het werk te gaan, is de maat voor de oppositieleider vol. Hij eist nu voldoende beschermingsmateriaal van premier Rutte:

“Veel zorghelden werken nog steeds onbeschermd. Als brandweermannen die zonder beschermende pakken ‘n brandend huis in worden gestuurd.

En dus zijn ze massaal besmet geraakt, opgenomen en zijn er al negen overleden. ONAANVAARDBAAR, PREMIER RUTTE!!”

Of het kabinet daarmee ook over de brug gaat komen? Your guess is as good as mine...

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Vit

  Dat onze overheid steken heeft laten vallen weten we nu wel, liever zou ik een topic zien waarin we kunnen discussiëren over dat Trump een stukje van het gordijn heeft opgelicht van de oorsprong van het virus namelijk een virologisch lab toevalligerwijs in de stad waar het begon.

  1. Vit

   1 + 1 is nog steeds 2 en geen 3.

  2. Alfred Bentinck

   Trump lult. Er is geen enkel bewijs voor die bewering en zijn eigen inlichtingendiensten ontkennen het ook.

   Het beleid en het optreden van Trump in deze crisis is een chaos en een drama en zijn populariteitscijfers zakken in rap tempo weg. De lul zoekt een zondebok voor zijn eigen falen en speelt daarom deze China-kaart.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, hij heeft een gigantisch wanbeleid gevoerd en probeert zijn eigen falen nu op anderen af te schuiven. Hij zoekt een zondebok. Zelf heeft hij op elk moment gefaald de crisis effectief te bestrijden.

    We zullen ons nog even met een reinigingsmiddel injecteren om Trump te geloven.

    Deze man verdient het te worden afgezet.

    1. Vit

     @Meriadoc Brandebok

     “We zullen ons nog even met een reinigingsmiddel injecteren om Trump te geloven.”

     Doe dat want chloor schijnt een probaat middel te zijn wat enkele idioten al hebben ondervonden.

    2. LifeBuddy

     ”We zullen ons nog even met een reinigingsmiddel injecteren om Trump te geloven.” Kijk maar uit dat je niet door de FBI wordt gearesteerd, Al die lui zijn vermoord door eigen familie leden en het waren allemaal Democraten die een goede levensverzekering hadden. En ze dachten dit in de schoenen van Trump te kunnen schuiven. Zo zitten de Democraten in elkaar, als het over dollars gaat.

   2. weer woord

    Je lult zelf uit je nek kwakbol, het zou niet waar zijn omdat China dat zegt?

    Datzelfde China dat alles zoveel mogelijk in de doofpot trachtte te stoppen?

    Doe toch niet zo naïef….

   3. Vit

    @Alfred Bentinck

    “Trump lult. Er is geen enkel bewijs voor die bewering en zijn eigen inlichtingendiensten ontkennen het ook.”

    Het onderzoek is nog in volle gang, Trump had beter zijn mond kunnen houden tot er zekerheid is maar het zou mij niets verbazen als hij gelijk krijgt.

  3. Kretoloog

   Eens. Dit bericht over Wilders stond er gisteren ook al.

   De bevindingen van Trump over dat Wuhan-lab en het Coronavirus zijn zonder meer de moeite waard om er een topic aan te wijden.

 2. Vit

  De wetenschap is heel ver in genetische manipulatie, zo worden zaden ook aangepast wat wordt verteld in de docu ‘Terra’ als ik mij niet vergis, onder andere Mais maakt zijn eigen insecticide.

  Het kan heel goed zijn dat het per ongeluk werd vervaardigd en ook per ongeluk naar buiten kwam, er was daar al kritiek over de veiligheid maatregelen.

 3. ikweetwatikwil

  Dat we niet vergeten hoe laat onze regering heeft ingegrepen en nu probeert de kreukels glad te strijken maar nog steeds fouten maakt.
  Wilders heeft gelijk om hier op te hameren.

  Dat het virus zijn weg vond vanuit een stad in China weten we ook al.
  Dat er dombo,s zijn die de woorden van Trump uit zijn verband halen , ach laat maar lullen.

  1. Politiek Profeet

   Wilders kan roepen wat hij wilt, ben het volledig met hem eens…maar de deuggleuven en achterlijke linkse randdebielen zullen hem nooit gelijk geven.
   Dit enkel vanwege het feit dat ze dan hun ongelijk/onkunde/kortzichtigheid en vooral stompzinnigheid moeten erkennen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.