Zie! FVD stampt windmolens in Noord-Brabant letterlijk de grond in: ‘Ongewilde windturbines? Gaat zomaar niet!’

Forum voor Democratie gaat meebesturen in de provincie Noord-Brabant en maakt via een video wereldkundig wat ze met die kersverse macht in de zuidelijke provincie gaan doen: windmolens de grond in stampen. Letterlijk, aldus een nieuwe video.

De kogel is dan eindelijk door de kerk: vandaag presenteren FVD, CDA en VVD hun coalitieakkoord voor de provincie Noord-Brabant. Het partijkartel opengebroken, met ruimte voor vers bloed. Terwijl alle linkse partijen en de linkervleugel van het CDA staan te huilen als verongelijkte kleine meisjes, viert de partij een feestje.

En hoe dat beter te doen dan met een video waarin wordt uitgelegd wat FVD van plan is in Noord-Brabant tot 2023. Er komt een bindend referendum, zo vertellen de belangrijkste politici van de partij. En de provincie volbouwen met windturbines? “Dat gaat zomaar niet,” vertelt een triomfantelijke FVD-fractievoorzitter Willem Rutjens. Ondertussen zien we hoe de stalen karkassen van windmolens weer terug de grond in geboord worden. Kernenergie wordt serieus op de agenda van de provincie gezet, aldus de nieuwe FVD-gedeputeerde Peter Smit.

De tijd zal leren hoe goed het zal gaan, maar één ding lijkt alvast duidelijk: afgaande op het nieuwe coalitieakkoord lijkt de herrijzenis van nazi-Duitsland in het provinciehuis van Den Bosch nogal een overtrokken voorspelling van linkse politici en activisten te zijn geweest, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. leukeditter

  goed zo oppleuren met die kansloze windmonsters

 2. Alfred Bentinck

  In het coalitieakkoord wordt niet gerept over het afbouwen van windmolens.

  Gebakken FvD-lucht dus.

  1. lucinde

   Een lucht die niet te harden is, zoiets als boze boeren die nu vast extra overtollige stront over de akkers mogen spuiten, ook met dank aan FvD

   1. Bullshit16

    Lucinde
    Daar vreet jij ook van zonder stikstof groeit er niks maar ja zo dom zijn jullie linkse ratten

 3. Bullshit16

  Mooi zo gefeliciteerd en nu ook woord houden weg met die horizon vervuilende windmolens
  Pak die idioten met hun biomassa ook maar aan waar complete bossen voor moeten gekapt schande meede mogelijk gemaakt door die achterlijke groen links
  Ik zeg zet hem op fvd en laat de boeren niet en de steek laat zien dat jullie wat waard zijn geen woorden maar daden
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Alfred Bentinck

   Het FvD hoeft geen woord te houden want in het coalitieakkoord is geen woord over windmolens opgenomen.

   1. Piet51

    @Alfred Bentinck
    Gelukkig citeer je hier niet helemaal correct. In het Besuursakkoord 2020-2023 staan tenminste twee uitspraken die heel veel hoop geven:
    1. … ontkomen we niet aan het plaatsen van windmolens op Brabants grondgebied.
    2. Eerder gemaakte afspraken over ‘wind op land’ uit 2013 komen we na. (“Wind op land” gaat over windmolens.)

    FvD is akkoord gegaan met een aantal beleidsvoornemens, niet alleen over windmolens, die in alle uitspraken van de laatste jaren nu juist landelijk expliciet werden uitgesloten. Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan uitleggen. Ik krijg waardering voor de FvD-vertegenwoordigers in Brabant. Ze weten wat Brabant nodig heeft en sluiten daarvoor niet de ogen. Hulde!

 4. lotje

  Hahahaha hahahaha. Precies zoals het hoort. Oprotten met die rotzooi. Anders kijk de documentaire van Michael Moore maar eens linkse sukkels dan kun je zien wat jullie vernielen in deze wereld. Een documentaire die de linkse en globalisten willen verbieden. Nu hoor je de nep Marokkaan klaver ook niet meer of zou hij deze film ook gezien hebben.

  1. lucinde

   En nu vertelt die linkse sukkel ineens wel de waarheid?
   Hoe eenvoudig dom-rechts toch te beïnvloeden is.

   Maar laten we gerust 10 Thorium-reactoren in Nederland neerzetten, altijd leuk zo’n experiment van 100.000.000 euro.

   De investeerders staan te trappelen

   1. Rammstein

    Honderd miljoen is kattepis, lucinde. Wellicht bedoelde je drie nulletjes extra?

    1. lucinde

     Precies, scherp Rammstein.

     1. Rammstein

      Ik ben niet scherp, jij bent een sukkel.

   2. Willem Bever

    Ow dat is een koopje zeg lucinde waar te koop ? linkje?

    Maar alles beter dan de bodemloze put die zuid europa heet

  2. Piet51

   @lotje
   Kijk eens op:
   • trouw.nl/duurzaamheid-natuur/pijnlijke-missers-nekken-michael-moore-s-milieudocumentaire~b2a63ecf/
   • trouw.nl/duurzaamheid-natuur/fouten-en-terechte-vragen-in-milieudocumentaire-michael-moore~b87404ae/

   Doe dit eens, alleen maar om wat meer informatie voor het vormen van je mening te hebben. Kan nooit kwaad, toch?

   1. Bullshit16

    Piet51
    Dus jij keurd het goed om al die bomen te kapen

  3. Piet51

   Ik zie het helemaal zitten met het FvD. Hieronder een vrij willekeurige selectie en zeker niet volledig, uit het coalitieakkoord:
   * We blijven inzetten op realisatie van de afgesproken prestaties zoals overeengekomen in de Brabantse omgevingsvisie. Dat betekent onder meer dat onze energie in 2030 voor minstens 50% duurzaam wordt opgewekt en dat de CO2-uitstoot in Brabant met minstens 50% gereduceerd is ten opzichte van de uitstoot in 1990. In het verlengde hiervan ontkomen we niet aan het plaatsen van windmolens op Brabants grondgebied om die doelstellingen te halen.
   * Bij de Energietransitie zetten we vol in op innovatie. Ontwikkelingen volgen elkaar in de energiesector in rap tempo op. Voor een innovatieve en hightech regio als Noord-Brabant liggen hier grote kansen.
   * We letten op een zorgvuldige fasering om van gas af te stappen.
   * Wij beoordelen het uitvoeringsprogramma Energie opnieuw en passen dit waar nodig binnen de kaders van de vastgestelde energieagenda 2030 aan. De doelstelling blijft daarbij onveranderd.
   *
   * Eerder gemaakte afspraken over ‘wind op land’ uit 2013 komen we na. Dat zijn dus die windmolens.
   * Wij zijn tegen gaswinning (‘fracking’) in Brabant.
   * De inzet van nieuwe grootschalige biomassacentrales heeft niet de voorkeur in ons energiebeleid. Maar is dat nu “onvoorwaardelijk tegen” of “liever niet”?

   1. Rammstein

    Piet51, het was van het begin af aan duidelijk dat het FvD een verraders/kartelpartij is die met alle winden mee waait zodra ergens het pluche gloort. Baudet is een kwakzalver die zijn ouwe moeder nog verkoopt als hij macht ruikt.

    Precies om deze redenen stem ik uitsluitend op het origineel – de PVV. Standvastig, duidelijk en eerlijk.

    1. Piet51

     @Rammstein
     Mijn dag kan niet meer stuk. Ik ga een glas wijn drinken, want we zijn het n.a.v. je eerste alinea wederom eens. Over je keuze voor een alternatief voor het FvD, de PVV, hoop ik je nog eens te spreken. Voorlopig respecteer ik die keuze. Je moet tenslotte iets en dan wordt het moeilijk als je alle z.g. “kartelpartijen” niet ziet zitten. Gelukkig is Wilders er dan, toch? Ik hoop echt, dat hij je niet teleurstelt.

     Ik vind overigens serieus dat Wilders een functie heeft in ons bestel. Hij prikkelt, daagt uit, roept de vreselijkste dingen, waar dan wel door de opponenten over nagedacht moet worden en dat kan geen kwaad. En hij biedt mensen een thuisbasis, zodat die niet zonder parlementaire vertegenwoordiging ronddolen. Van Baudet kan ik dit allemaal (nog) niet zeggen. Die mist wat de PVV wel heeft: stabiliteit en ook de politieke handigheid en slimheid. Maar natuurlijk zie ik beide partijen inhoudelijk helemaal niet zitten.

     1. Rammstein

      Piet51, ik stem al heel lang PVV – teleurstellen kunnen ze me dus niet meer. Voorop: ik vind Wilders een botterik die gespeend is van inzicht in doeltreffende communicatie. Als je mensen voor jouw partij wilt winnen moet je het beter verpakken. Daar valt dus veel te winnen – een groep mensen zou wel op hem willen stemmen, maar schaamt zich voor Wilders uitspraken waarmee ze niet geassocieerd wenst te worden.

      Maar Wilders is ook een doorgewinterde politicus die veel dingen (door)ziet en aan de kaak stelt. Hij vaart een onafhankelijke koers waarin ik veel zaken herken en onderstreep. Hoewel ik het met het stemgedrag niet altijd eens ben.

      De PVV heeft ook bekwame en gelouterde fractieleden en is fel tegen de 666-orgaanroofpartij en de GroeneKhmer, wat voor mij alleen al reden zou zijn om er op te stemmen. Tot slot: de PVV heeft een uiterst stabiele en solide aanhang en voorziet dus duidelijk in een behoefte in het politieke landschap.

     2. Piet51

      @Rammstein
      Ik ben het vrijwel met alles wat je in je bijdrage stelt. Alleen je oordeel over D66 en GL deel ik niet. Het zal je niet verrassen. En ik ben natuurlijk veel minder ingenomen, of eigenlijk heel erg oneens, met het politieke programma van Wilders. Maar daar doel je in je reactie niet op en ik nu dus ook niet. Verschillen van inzicht mogen er zijn, gelukkig.

      De aanhang van de PVV is inderdaad solide. Maar het valt me wel op, dat de peilingen in de aanloop naar verkiezingen altijd veel betere verwachte uitslagen laten zien dan de uiteindelijke verkiezingsuitslagen. Blijkbaar blijft dan vooral die solide aanhang over, anderen zetten de stap toch maar niet. Het hoeft niet van mij, natuurlijk, maar dergelijk stemgedrag zou de moeite van een onderzoek waard zijn.

     3. Rammstein

      Piet51: “Blijkbaar blijft dan vooral die solide aanhang over, anderen zetten de stap toch maar niet. Het hoeft niet van mij, natuurlijk, maar dergelijk stemgedrag zou de moeite van een onderzoek waard zijn.”

      Eens: ik ben ook erg benieuwd waarom een groep aangeeft in de peilingen wel achter de standpunten van de PVV te staan, maar er uiteindelijk toch niet op stemt. Alhoewel … het antwoord laat zich raden: het blijft toch een ‘coming out’ om op de PVV te stemmen, vooral omdat de standpunten voortdurend gedemoniseerd worden en als racistisch worden weggezet. Het tweede aspect haalde ik al aan: de toonzetting en woordkeus door Wilders. Dat moet beter kunnen. Ik begrijp werkelijk niet waarom Greet zich daarin niet laat bijstaan door communicatie-experts en spindoctors.

     4. Piet51

      @Rammstein
      Zo maar een gedachte. Zou dat onvoorspelbare stemgedrag de ongewenste consequentie zijn van een partij zonder leden? Kiezers zouden zich minder gebonden kunnen voelen dan bij een lidmaatschap. Mijn vader is overtuigd CDA-lid en laat dat bij alle gelegenheden horen.
      Jij bent PVV-aanhanger, maar voel jij ook zo’n binding als bij een lidmaatschap?
      Als iemand geen lid is of zelfs niet kan zijn, ben je natuurlijk wel veel vrijer in een keuze en dat vind ik eigenlijk wel een pre. De partij moet het tot de laatste minuut voor de verkiezingen waarmaken. Misschien wel een erg democratische gedachte, al spreekt mij de uitvoering door de PVV niet zo aan.

    2. Alfred Bentinck

     “Piet51, het was van het begin af aan duidelijk dat het FvD een verraders/kartelpartij is die met alle winden mee waait zodra ergens het pluche gloort. Baudet is een kwakzalver die zijn ouwe moeder nog verkoopt als hij macht ruikt.”

     Ik zou het niet zo plat formuleren, maar R*mmstein toont hier groot inzicht.
     Verheugend om het zo hartgrondig met hem eens te kunnen zijn.

 5. lucinde

  Laat ik het onervarenheid noemen, je moet toch ergens beginnnen…

  Nergens is opgenomen dat windmolens worden afgebroken, bouw wordt stilgelegd.

  Kernenergie in Brabant is natuurlijk een belachelijk idee, FvD is alleen aan de macht gekomen door de druk van de boeren op het laffe CDA, maar ik denk niet dat de boeren nu “beloond” willen worden met een reactor achter hun stal.

  Verder al nagedacht over een Brabantse plek voor een kerncentrale van 15 miljard met een bouwrijp van 10 jaar op geschikte plek met voldoende water?

  Hoe na ook, FvD daalt zo snel in de peilingen, dat ze op langere termijn geen kloot bereiken. Volgend college wordt nog linkser vrees ik.

  Kortom een slag gewonnen, de oorlog definitief verloren.

  1. Bullshit16

   Ach lucinde
   Ga maar lekker even huilen

   1. lucinde

    Tsja, DDS wordt door FvD betaald om onzin te verkopen.
    Lees een normale krant, die windmolens gaan er gewoon komen zoals al was afgesproken en het leuke is dat dat gebeurd met een FvD-gedelegeerde aan het hoofd van energie.

    Of denk je dat bv. Eneco dat pikt?
    Benieuwd wat contractbreuk kost.

    Benieuwd naar uw inhoudelijke tegenreactie

    1. Sleipnir

     Waar komen toch al die linkse zakkenwassers vandaan, is de Joop uit de lucht?

     1. Rammstein

      Ja, het viel mij ook al op Sleip. Plotseloos wordt DDS overspoeld door linkse nitwits. En dat voor een keurige rechtse site – het moest niet mogen.

     2. Alfred Bentinck

      Inderdaad, R*mmstein, andersdenkenden op DDS, het moet niet gekker worden!

    2. Rammstein

     Luci, windmolens zijn het schroot van morgen. Je loopt hopeloos achter: zoals elke linkse sukkel wil je de werkelijkheid niet zien – windmolens renderen te weinig, zijn onderhoudsgevoelig en voor elke paar honderd windemolens moet een vervuilende gas- of kolengestookte centrale worden bijgebouwd om de variaties in aanbod te ondervangen.

     Kortom, je bent een dom, slecht geinformeerd tro*lletje. ,

    3. Alfred Bentinck

     Naar die inhoudelijke tegenreactie kun je fluiten, lucinde. Wel zijn er klachten over het feit dat je hier de waarheid spreekt.

    4. Blitzkrieg

     lucinde :
     Quote : “Benieuwd naar uw inhoudelijke tegenreactie”
     Nou komt ie dan… een hoop eigen mening verder niks, zo goed?!

     Quote : “Tsja, DDS wordt door FvD betaald om onzin te verkopen.
     Lees een normale krant, die windmolens gaan er gewoon komen zoals al was afgesproken en het leuke is dat dat gebeurd met een FvD-gedelegeerde aan het hoofd van energie.”

  2. Alfred Bentinck

   Ik kan iedereen aanraden om de tekst van het coalitie-akkoord te lezen. Uit niets blijkt de invloed van het FvD.

   https://viewer.wepublish.com/bestuursakkoord-2020-2023?singlepage=true

  3. Alfred Bentinck

   Ik kan iedereen aanbevelen de tekst van het zeer groene coalitieakkoord te lezen. Uit niets blijkt de invloed van het FvD. Integendeel , het had een akkoord met Groen Links kunnen zijn.

   ht*ps://viewer.wepublish.com/bestuursakkoord-2020-2023?singlepage=true

   1. Antiglobalist

    Links hoor je niet over kernenergie, Alfred.

    1. Bullshit16

     Antiglobalist
     Nee die kapen liever bomen die werken liever met kinderarbeid om die accu’s te maken men weet toch alles wat slecht is praten die linkse ratten goed

 6. yellow thread street

  Een prima plan, gewoon ten uitvoer brengen, windmolens brengen alleen maar ellende en leveren niets op.
  En neem als je bezig bent de AZC’s direct mee, maak ze met de grond gelijk en stuur de gelukszoekers terug naar het land van herkomst.
  Misschien kun je van de wieken van molens wel bootjes maken.

 7. Robert75

  Geen woord over het akkoord zelf waarin staat dat ze in Brabant in 2030 50% duurzame energie willen opwekken. Iedereen die denkt dat er nu met het Forum geen windmolens komen zijn nog naïever als ik al dacht. Het is gewoon een foppartij

  1. Piet51

   @Robert75
   Die 50% duurzame energie is opvallend. Maar het is des te opvallender als je bedenkt, dat dit gewoon het kabinetsstandpunt is, het klimaatakkoord, waar het FvD landelijk zo tegen is. Er staat ook: “In het verlengde hiervan ontkomen we niet aan het plaatsen van windmolens op Brabants grondgebied om die doelstellingen te halen.”
   En die windmolens komen er ook gewoon, want de afspraken voor het project “wind op land”, dat over windmolens gaat, gaan gewoon door.
   En ook de stikstofplannen worden alleen qua fasering wat aangepast. D.w.z. de boeren krijgen iets meer tijd. Dat slechts administratieve probleem, zoals Baudet het formuleerde, is dus toch een reëel en op te lossen probleem.

   Ho duidelijk wil je het horen. Gelukkig komt het Brabantse FvD tot bezinning. Ik ben wel benieuwd naar de landelijke reacties.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.