Algemeen Dagblad beledigt voorstanders van versoepeling corona-lockdown: ‘Kop in het zand!’

Het Algemeen Dagblad maakt voorstanders van een versoepeling van lockdownmaatregelen belachelijk, en noemt ze de “kop-in-het-zand-groep.” Ook tekent de krant een spotprent van deze mensen waarbij ze daadwerkelijk als een soort struisvogel hun hoofd in een gegraven gat hebben gestoken.

Bij het Algemeen Dagblad worden Nederlanders die vinden dat we sneller kunnen gaan wat betreft de ingestelde lockdown in verband met het coronavirus, hun “kop in het zand” steken. Dat schrijft de krant vanochtend naar aanleiding van een onderzoek van het bureau Newcom, waaruit blijkt dat steeds meer Nederlanders ‘niets willen weten’ van het coronavirus. Ze worden afwisselend “coronablockers” en “coronamijders” genoemd, en hun aantal wordt inmiddels op bijna 3 miljoen geschat.

Maar dat de krant méér doet dan alleen neutraal het nieuws over het onderzoek rapporteren, dat blijkt wel uit de volgende passage:

“Op basis van de representatieve steekproef wordt de kop-in-het-zand-groep op 2.855.000 Nederlanders geprojecteerd (in april waren dat er nog bijna 2 miljoen). Deze coronamijders zijn redelijk gelijkmatig over het land verdeeld, al vallen koplopers Friesland en Zeeland op, waar respectievelijk 29 en 28 procent van de respondenten als ‘coronablocker’ bestempeld wordt.”

Ook wordt deze “kop-in-het-zand-groep” belachelijk gemaakt met een spotprent: we zien een man in een zwart t-shirt zijn biertje op de grond parkeren om subiet zijn hoofd onder de woestijngrond te steken.

Het Algemeen Dagblad is niet het eerste medium dat wel erg zeker is van het feit dat de regering het bij het goede eind heeft. Ook in De Volkskrant is er geen ruimte voor kritiek op het RIVM en het regeringsbeleid. Daar zegt hoofdredacteur Pieter Klok gewoon onomwonden op de radio dat het van belang is dat het hele land, inclusief de journalistiek “één lijn steunt.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. AS210854

  Als iemand iets niet uitkomt steekt het ad als eerste zijn kop in het zand. Hypocriete krant.

 2. Ooggetuige

  Je bent wel heel erg een watje als je een term als ‘coronablocker’ een belediging vindt.

  1. 1010

   is corona blocker net zoiets als een beta blocker ? 🙂

 3. Kretoloog

  Het Algemeen Dagblad (beter: Algemeen Drama): de krant voor haring- en oliebollen-eters. De rest van de samenleving gebruikt hem voor de kattenbak.

  1. palko

   @Kretoloog: Of op de WC, als het toiletpapier op is. Jammer, ooit was het AD een krant waar voor ‘elck wat wils’ in stond.

 4. Xander XXL

  Al maanden heb ik die meelikkende krant binnen 5 minuten uit. Wanneer ik de koppen en het voorblad zie weet ik al dat er weer geen “nieuws” instaat maar weer allemaal achtergrond en interviews met dikwijls mensen waar nog nooit iemand van gehoord heeft om alleen die krant maar te vullen met het verheerlijken van kabinet, Rutte en speudowetenschappers. Ik zit nog een poos aan het abonnement vast maar dan is het over met die kontenkruiperkrant.

 5. Bullshit10

  Dat stukje moesten ze schrijven van Brussel ze worden betaald door brussel
  Ze krijgen opdracht om de mensen meer angstig en een smetvrees aan te praten
  Ze willen ons aan dat vergif van bill gats .de jonge blíjft er bij
  Trouwens waar is die bruins hij was de diegenen die de de leugens niet meer kon vertellen daarom is hij gevloerd
  Het word tijd dat bruins een boekje opentrekt shit dat gaat ja niet hij zal wel zwijgplicht hebben

  1. Maris Coppolse

   Natuurlijk, Shit, het AD wordt aangestuurd door Brussel.

   Over complotwappies gesproken.

   1. Hardline

    Zielig om iemand een complotwappie te noemen.
    Dat doet eigenlijk alleen een tokkie.

    En over wappie gesproken, als je een alias “leent” typ dan wel de naam zoals gebruikt in het slechte boek van Oek de Jong

   2. RPML

    Coppolse is volgens mij gewoon de nieuwe alias van Copoolse alias Wim H te DH; Copoolse lijkt van de aardbodem verdwenen sinds vanmorgen.

    1. Duidelijk

     Natuurlijk, momenteel opereert deze psychoparasiet met zo’n 10 verschillende nicks.

 6. 1010

  Ik vind dat je de kop in het zand steekt als je de noodmaatregelen naadloos laat overgaan in normale wetgeving alwaar het RIVM verre gaande bevoegdheden krijgt die volledig in strijd zijn met de AVG.

  Als je daar geen verzet tegen voert ben je een communist in hart en nieren en sta je mijlenver van de democratie vandaan.

  Stop de corona idioterie en voorkom wetgeving uit primitieve noodmaatregelen

 7. Cycle25

  Copy Cat 2e wereldoorlog, AD en bruinhemden…hand in hand.

 8. Duidelijk

  Het AD doet ook keihard mee aan de coronapropaganda.

 9. SubTec

  Ach, AD is vergelijkbaar met de Story.
  Je bent wel heel naïef als je zo’n pulpkrantje leest.

 10. Mar

  Ach, noem dan eens een goede krant.

  Die is er niet. Alle kranten zijn een nuttige bron voor al die in het wild ontstane alternatieve nieuwssites om artikelen te schrijven. Ook wel beter dan Twitter of Facebook als bron, want dat is vissen in een open riool.

  En naamverbasteringen en alternatieve omschrijvingen van verschillende groepen met een speciaal toontje, is schering en inslag.

  Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

  Bukken!

  1. 1010

   Een goede inhoudelijke krant presenteert nieuwsfeiten op een neutrale manier. Men presenteert de gebeurtenis niets meer en niets minder. Laat een analyse maken door columnisten en niet door journalisten.

   Tegenwoordig is het nieuws zo erg gekleurd op politiek niveau dat je van nieuwsfeiten nog nauwelijks kan spreken en zijn de journalisten vervangen door columnisten. We worden voorzien van nepnieuws geschoold op de opinie van de schrijver.

 11. Bolland

  Berichtgeving van AD, Telegraaf, NOS, RTL heeft niks met journalistiek te maken

  Overigens was ook tot voor kort DDS nogal in de ban van “het virus”en maakte bijv Jensen met de grond gelijk

  1. Bullshit10

   Bolland
   Klopt jensen.nl had had het vanaf dag 1 aan het goede eind zelfde met die klimaat onzin heeft jensen.nl ook gelijk er is niks aan de hand .met de ijsberen gaat het heel goed met het koraal gaat het uitstekend ook wat klimaat aangaat laten wij ons een oor aannaaien door die vervloekte npo

  2. 1010

   probeerde Jensen met de grond gelijk te maken ! Een schromelijk mislukte missie overigens want alles wat Jensen presenteerde waren feiten.

 12. Paardenmiddel

  Ik hoop niet dat de eigenaar van de krant kinderen heeft. Want als we in lockdown blijven, is de volgende generatie de klos.
  Anderhalve meter samenleving houd niemand vol.
  De eigenaren van linkse kranten lijden aan een tunnelvisie.

  1. Bullshit10

   Paardemidel
   Dat is het probleem het zijn meestal homo’s en lesbische transgenders die bij de krant en tv werken die hebben geen kinderen en ook geen geweten kan je aan rutte ook zien die heeft ook geen kinderen
   En diegenen die wel normaal is die heeft vroeger zelf geen vrijheid gehad en daarom mag een ander nu ook geen vrijheid

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.