Ayaan Hirsi Ali verzet zich tegen Black Lives Matter: ‘Amerika is beste plaats ter wereld om zwart of gay te zijn!’

Voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali verzet zich hevig tegen één van de centrale stellingen van Black Lives Matter: dat de Verenigde Staten een afschuwelijke plek zijn om je leven te leiden als zwart mens. Integendeel, aldus de nu Amerikaanse opiniemaakster. Het is juist de beste plaats ter wereld!

Ayaan Hirsi Ali, één van de meest prominente zwarte Nederlanders en tegenwoordig woon- en werkzaam in de Verenigde Staten, vindt het tijd dat er wat kanttekeningen gezet worden bij de Black Lives Matter-beweging die op gang kwam na de dood van George Floyd. Op Twitter doet ze haar zegje. Ze stelt allereerst niet dat er geen problemen zijn rondom het samenleven tussen blank en zwart in de VS: “We have our problems and we need to address those.

Maar over het geheel genomen kunnen Amerikanen best tevreden zijn met hun samenleving. Oók zwarte Amerikanen. Maar ook andere gemarginaliseerde groepen zoals homoseksuelen en transseksuelen. Zij leven in een maatschappij die “allesbehalve racistisch” is. De media zouden dat best wel wat meer mogen benadrukken, zegt Hirsi Ali:

“What the media also do not tell you is that America is the best place on the planet to be black, female, gay, trans or what have you. We have our problems and we need to address those. But our society and our systems are far from racist.”

De opmerking van Hirsi Ali, die ooit voor de VVD in de Tweede Kamer zat, valt niet bij iedereen in goede aarde. Opvallend is dat voornamelijk blanke Twitteraars zich tegen de kritische kanttekening van Hirsi Ali verzetten. “You’re smarter than this, Ayaan,” aldus filmmaker PRTS. Een zwangere vrouw uit Iowa voegt eraan toe dat zij wel vindt Amerika een systemisch probleem heeft. Websitemaker Dan Shappir uit Israël is het er ook niet mee eens: “I doubt this is true. Do you have data to prove it?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. staleo

  Deze vrouw heeft voor een heel groot deel gelijk.
  Als je alle buiten proportionele praal en opschik ziet rond deze begrafenis is duidelijk dat deze mensen vaak in een andere wereld leven.
  Als je zo tegen wit bent, waarom dat een kompleet witte rouwstoet.

 2. LifeBuddy

  Ayaan Hirsi Ali is een van de beste economen. Jammer vindt ik wel dat twan huys bij haar Collegetoer stukken uit het programma heeft geknipt, om de waarheid te verbergen. Gelukkig zijn er nog meer instanties die erachter zijn gekomen dat twan luis alleen maar Leeft voor sLinkse propaganda.
  ”‘Twan Huys houdt ervan de boel op te blazen,’ meldde de goed ingevoerde nieuws- en opiniewebsite The Post Online”

  1. AnnetKlaver

   @Life
   ”de goed ingevoerde nieuws- en opiniewebsite The Post Online”

   Poeh, jij durft, vloeken in de kerk ☺☺

   1. combat le pelicule

    annetje is natuurlijk van mening dat tegenwoordig alles racistisch is…

   2. LifeBuddy

    Nannetje; Oooh ,jammer dat ik nooit geweten heb dat de NOS en The Post Online van hetzelfde ultra sLinkse kaliber zijn. Je geeft het toe en trapt en met 2 kano’s in. hahahaha [sLinkse inside lach]

 3. Robert75

  Een land waar ze 8 jaar lang een zwarte President hebben gehad moeten ze inderdaad niet als racistisch bestempelen. Sterker nog na mijn weten wat Obama ook de eerste zwarte leider in een westers land, ik kan me vergissen maar dat hebben we in Europa volgens mij nog nooit gezien. In Amerika kan iedereen zichzelf ontplooien en iets van zijn leven maken als je maar wil. Je moet er wel iets voor doen natuurlijk het komt je niet aanwaaien namelijk

  1. Henk Albarda

   Waarbij aangetekend dat Obama racistischer was dan zijn opvolger Trump. Obama heeft de honderdduizenden fatsoenlijke blanke agenten het mes in de rug gestoken door de te zeggen dat ‘De Politie in de US een racisme probleem heeft’. Die uitspraak is absolute onzin.

 4. Rammstein

  Ayaan Hirsi Ali is een verstandige, wijze en sterke vrouw die rationaliteit combineert met emotie en kennis. Zij weet altijd waarover ze het heeft, kiest haar woorden zorgvuldig en brengt dat op een overtuigende wijze naar buiten, zonder mensen te kwetsen. Een topvrouw!

 5. Rammstein

  En ze heeft natuurlijk gelijk: Amerika is nog steeds het beste land ter wereld om in te wonen. Ja, ik weet het, er leven 35 miljoen mensen beneden de armoedegrens. Maar in Europa ook.

  1. Meriadoc Brandebok

   Europa is geen land, dus Rammstein geeft toe dat het in een Europees land prettiger toeven is.

   1. Rammstein

    ???

   2. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Men kan het aantal Amerikanen dat onder de armoedegrens leeft natuurlijk niet één op één vergelijken met het aantal Europeanen dat onder de armoedegrens leeft. Europa is een continent van verschillende staten, waar in elke staat een apart beleid wordt gevoerd. Cruciaal hierin is dat Oost-Europa jaren onder de Sovjet-tirannie heeft gezucht en dat de Oost-Europese economieën in het interbellum al primitiever waren dan de Noord/West-Europese (nl. grotendeels agrarisch). Het is een continent dat functioneert op verschillende snelheden.

    Je kunt wel het percentage Amerikanen dat leeft onder de armoedegrens naast het percentage Nederlanders, Duitsers of Britten leggen. En dan komt alleen NL al veel beter uit de bus dan de VS, schat ik.

  2. Mar

   Als je een bankrekening heb met een begincijfer vanaf 1 met een heleboel nullen erachter aan.

 6. JochemX

  Over de hele wereld proberen mensen van de meest uiteenlopende tinten naar de VS te emigreren. Ze zitten in de VS wel met een gigantisch probleem. Extreem links is, net als in Europa, erg in opkomst en die lui zijn nooit tevreden, nooit bereid tot enig compromis en kunnen alleen maar afbreken. Wel gunstig voor de herverkiezing van Trump, Biden is nu volkomen kansloos.

 7. Clark Krent

  Agenten in parade uniform brengen de eregroet aan een crimineel die het ultieme beroepsrisico onderging. Zie hier in NL al de koning een speech houden als een tbs verkrachter en moordenaar wordt neergelegd door een politiekogel en zo de plechtigheid ingaat. Gebeurde dat trouwens maar! Agenten die berouwvol knielen voor klagende negers die even later winkels plunderen en zo zelf ook veel onrust veroorzaken bij ondernemers!

 8. Meriadoc Brandebok

  Hirsi Ali heeft in Nederland de kansen gekregen die veel zwarten in de VS, vanwege het inherente racisme, niet krijgen, dus we kunnen stellen dat Nederland voor zwarten het beste land is om in te wonen.

 9. Henk Albarda

  Vanuit de hele wereld BUITEN de US en Europa gaan mn Afrikanen en MO’ers tot het (meestal illegale) uiterste om de US en Europa binnen te dringen, terwijl over die hele wereld buiten de US en Europa de beelden van de gewelddaden door antifas en opgehitste zwarten te zien zijn.
  Ra, ra, hoe kan het dat de Afrikanen en MO’ers met geweld hier binnendringen, gratis geld krijgen, huizen voorrang boven de Nederlander die hier al generaties woont en dat dan mn blanke Groen Linksers en D66’ers en groen links rutte gaan beweren die Nederland een racisme probleem zou hebben?
  En Ajaan heeft helemaal gelijk, zelfs in de US is er, ook relatief, meer racisme van zwarten tegen blanken dan van blanken tegen zwarten.
  Wie dat ontkent heeft zijn hoofd in meters en meters groen links zand gestopt.

 10. Piet Klein

  Ayaan heeft mogelijk gelijk voor de VS, ik ken de situatie in de VS niet maar het is ook van toepassing in Nederland dat de Nederlandse samenleving in hoge mate niet racistisch is. Wat er gebeurt is dat we allemaal (nagenoeg iedereen) niet racistisch zijn en het niet willen zijn. Als iemand zegt racistisch te zijn behandeld dan zijn we solidair en vinden dat dat niet mag. We steunen hen die protesteren tegen racisme want we zijn tegen racisme. Maar we komen het zelf nagenoeg niet tegen. Benoem wie u in u uit uw kennissenkring racistisch vindt en vermoedelijk kunt u bijna niemand vinden. We zijn in hoge mate solidair met mensen die racistisch behandeld worden maar komen het zelf nagenoeg niet tegen. Natuurlijk er worden constateringen gemaakt dat donker gekleurde mensen minder kansen hebben op een baan. Maar kunt u in uw eigen ervaring vast stellen waar en wanneer dit gebeurde en vond u dit uiteindelijk een beslissing die op racisme is gebaseerd of waren andere overwegingen doorslaggevend. Maar ondertussen wordt er abstracte tegenstelling gecreëerd tussen blanken en zwarten, met als summum de blanke man die grote boosdoener rol krijgt opgespeld van een racisme dat hij zelf niet voelt, waar die tegen is. Als we maar blijven praten in abstracties en de feiten niet vaststellen wat de echte feiten zijn dan gaan elkaar verliezen terwijl de samenleving in hoge mate niet racistisch is. Waarbij we allemaal graag solidair willen zijn tegen racisme. Maar door deze protesten waardoor een probleem veel groter gemaakt wordt dan het is voelen sommigen zich meer slachtoffer en krijgen anderen valse verwijten naar zich toegeslingerd. Dan wordt agressie gepredikt terwijl er feitelijk nagenoeg geen racisme is, niemand racisme wil. We dreigen elkaar te gaan verliezen in hoax.

 11. Fe

  Ik zou maar zwijgen als ik haar was. Waar moet ze naar toe als wederom haar leven bedreigt wordt door de linkse anarchistische kerk.

  De organisaties die nu de rellen regisseren zijn goed geoliede machines met vertakkingen wereldwijd

 12. Lugor

  Deze dame die alles bij elkaar loog om een verblijfsvergunning te krijgen ( dus terecht het land is uitgezet) en probleemloos politiek van links naar rechts ging om carrière te maken, wordt hier ineens op het schild gehesen.
  Op naar de volgende leugens om in beeld te blijven.

  1. Fe

   Ach , als je 24-7 politie bescherming nodig hebt in de democratie Nederland omdat je kritisch bent op de islam is de grootste leugen de verwerpelijke islam binnen slepen in het vrije westen

   minder minder minder

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik vraag me af wat men in de US met haar gedaan had als zij tegen de Immigratiedienst gelogen had.

  3. Bolland

   @Lugor Zij heeft gelogen omdat ze onder een gearrangeerd huwelijk uit wilde en dat later ruiterlijk toegegeven .

   In 2006 antwoordde Hirsi Ali bevestigend toen haar in het programma NOVA werd gevraagd of zij een economisch vluchtelinge was, iets wat zij reeds in september 2002 in het programma Barend en Van Dorp had verklaard. Zij zei: “Ik ben zelf de grootste gelukszoeker.

   Tegen Rita Verdonk had zij in verband met de zaak Taida Pasić volgens eigen zeggen in april 2006 verklaard: “Rita, mag ik je daarover lastigvallen? Ik heb ook gelogen.”

   Op 27 juni 2006 besloten de betrokken ministers tijdens nachtelijk overleg dat Ayaan Hirsi Ali haar Nederlandse paspoort mag behouden.

   Op 28 juni rond 21.00 uur startte een langdurig Kamerdebat, dat zou gaan duren tot circa half zes ’s ochtends. Hierin gaf coalitiepartij D66, door het ondersteunen van een motie van de oppositie, aan geen vertrouwen meer te hebben in de zorgvuldigheid in het functioneren van Verdonk. Nadat deze motie verworpen was, zegde D66 later op de dag zijn steun aan het Kabinet-Balkenende II op. De D66-ministers stapten uit het kabinet en het kabinet viel op 29 juni 2006.

   Dus over dat terecht uitzetten zijn de meningen verdeeld

   1. Lugor

    Hoe zou Bolland reageren als een PvdA politicus dezelfde leugens om dezelfde redenen zou vertellen.
    Of een onbekende dame uit Eritrea?

  4. Mar

   Ayaan Hirsi Ali is niet het land uitgezet. Ze is vrijwillig naar Amerika vertrokken omdat ze daar een hele goede baan kreeg aangeboden.

   In 2013 heeft ze de Amerikaanse nationaliteit gekregen. Of ze de Nederlandse nationaliteit nog heeft, hangt af van de nationaliteit van haar man, een Brit. Als die naast Britse ook Amerikaanse nationaliteit heeft, dan hoefde Ayaan niet verplicht afstand te doen van haar Nederlandse nationaliteit.

  5. combat le pelicule

   Leugenclown Rutte liegt ook alles aan elkaar, horen we jou niet over..

 13. Vrijedenkert

  Je hebt wel meer voorbeelden in de media van gekleurde mensen met een meer conservatieve of rechtse inslag die het niet eens zijn met BLM of kritisch zijn richting BLM of het alleen maar gedeeltelijk eens zijn met BLM en deze mensen worden vervolgens in de linkse en progressieve media volledig afgefakkeld en sommige zelf weggezet als zwarte white supremacist.

  Ook de media is daar behoorlijk eenzijdig of zelfs gewoon opruiend over en weer.

  Ook onze eigen staatszender/Buitenhof met uitspraken over agenten die zichzelf Marokkanenverdelgers noemen zonder bewijs is bezig met mensen tegen elkaar op te zetten.

 14. trutje

  Het heeft er misschien niet zoveel mee te maken maar ik heb het gevoel of we de laatste paar jaren van de ene massahysterie na de andere massahysterie gaan. Zeg 2 jaar geleden ging het iedere dag wereldwijd over genderneutraal zijn en genderneutrale kleren genderneutrale wc’s en meer van dat gedoe. Daarna kwam opeens dat Zweedse kind Gretha Thunberg en de klimaathysterie was wereldwijd geboren. Toen het weer wat wegebde kwam de corona hysterie dat het erger werd gemaakt dan de werkelijkheid was. Nu de corona een beetje is gaan liggen is daar opeens de BLM hysterie. Ben benieuwd wat we hierna krijgen.

 15. Rosasolis

  Blij voor Ayaan Hirsi Ali, dat zij een goed leven nu in Amerika heeft. Maar blijkbaar heeft zij een zeer beschermde leven. En Blijkbaar weet ze weinig van het lange geschiedenis van racen discriminatie on Amerika. Natuurlijk moeten we voor onszelf opkomen, en dat
  heeft Ayaan altijd prima gedaan. Zij heeft nooit armoede gekend; maar ik heb nooit gehoord dat Ayaan welke liefdadigheid’s vereniging dan ook steunt.

 16. staleo

  Rosasolis,
  Uw ingezonden stuk voegt totaal niets toe, dus ook u kan ik missen als kiespijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.