Black Lives Matter en Antifa hangen de beest uit op De Dam: negeren 1,5 meterregel massaal, onteren WO2-slachtoffers

De door Black Lives Matter en Antifa geleide George Floyd-demonstraties zijn vanmiddag overgeslagen naar Amsterdam. In Nederland geen brandende auto’s en leeggeroofde winkels, maar wél een grote fuck you naar zorgmedewerkers door grootschalig genegeerde coronamaatregelen én de schoffering van nabestaanden van oorlogsslachtoffers door het Monument op de Dam vol te hangen met spandoeken.

Op de Dam in Amsterdam gaat het momenteel nogal los. Dat komt omdat Black Lives Matter, Antifa en aanverwante linkse organisaties daar hun Nederlandse variant van de George Floyd-protesten aan het houden zijn. Demonstreren is een grondrecht, maar uitbundig corona verspreiden en oorlogsslachtoffers onteren? Dat hoort er dan weer niet bij.

Bij Telegraaf-verslaggever Mike Muller is op zijn Twitterprofiel te volgen hoe het protest in het hart van de hoofdstad verloopt. Allereerst is te zien hoe niemand zich aan de inmiddels tot mantra verheven coronaregel van anderhalve meter afstand houdt.

Dit essentiële voorschrift om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen “wordt massaal geschonden,” aldus Muller. Hij beschrijft hoe toeristen en actievoerders vlak langs elkaar heen schuifelen. Oproepen om afstand te houden worden brutaal en vrijwel zonder uitzondering in de wind geslagen.

Handhavers zijn verder in geen velden of wegen te bekennen. Er stonden vanmiddag nog politiebusjes geparkeerd bij het nabijgelegen Damrak – de belangrijkste toevoerader voor de Dam. Maar die zijn nu in allerijl weggehaald. Agenten en boa’s zijn er nauwelijks te zien. Dat leidt tot allerlei excessen, zoals dat er spandoeken bevestigd worden aan het monument van de Dam. Dat dit ongehinderd kan plaatsvinden is erg ongebruikelijk, schrijft Muller weer: “Bij eerdere demonstraties werden dit soort acties verboden door Halsema vanwege gevoeligheid bij nabestaanden.”

Nu is kennelijk zo’n beetje alles toegestaan. Tenminste, als je uitkomt voor Black Lives Matter of Antifa. Andere organisaties moeten zich bij andere demo’s uiteraard wél aan de regels houden, en worden al bij de minste of geringste twijfel wél bruut opgepakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Michel Bloemkist

  Zo te zien hebben ze gelukkig bij de Telegraaf nog wel begrip voor het meerderheidstandpunt wat het coronavirus betreft.

  1. Jack Flash

   Misschien lost Corona het hele probleem wel op over 2 weken.

   1. SilverFox

    Met dat soort reacties moet je voorzichtig zijn. Bij GeenStijl levert dat je een permaban op 😉

   2. Lefty

    @ Jack Flash: Ha ha, klopt precies. Linksom of rechtsom, het werkt altijd.Of Halsema verknalt het, of Wilders zat ernaast. Die vind de 1,5 meer norm ook maar onzin.

  2. M. Brandenburg

   Er is geen meerderheidsstandpunt, er is het standpunt van vele experts over de gehele werled die met onafhankelijk onderzoek aantonen dat het coronavirus niet eens een beetje zo gevaarlijk is als wat de staatspropaganda en het WHO beweren, en die mening van die onafhankelijke wetenschappers worden ook nog eens met keiharde onderzoeken en cijfers onderbouwt.

 2. Anti Idioten

  Natuurlijk word er aan een extreem linkse (Antifa) demonstratie niks gedaan. Maar toen er een paar honderd mensen op een fatsoenlijke manier protesteerden tegen de lockdown was de politie er als de kippen bij. Schande.

  1. JFU

   Extreem linkse terroristen mogen alles, wat een hardwerkende belasting betalende Nederlander niet mag. Onze huidige ‘leiders’ zijn doodsbang van die lui.Wat een land…

   1. M. Brandenburg

    U bedoelt linkse terroristen, extreem links is dit allang niet meer, van PVDA tot SP en GL is erbij betrokken dan heb je gewoon ove links, zoals sinds Lenin en Marx geweld altijd strak verbonden is aan het linkse gedachtegoed.

  2. JochemX

   Anti Idioten, en nog wel met een zwaar. bewapende ME, het leek wel oorlog zaterdag in den Haag.
   Overigens is de kans buiten een virus infectie op te lopen vrijwel nul, meerderheids standpunt of niet.

  3. SilverFox

   Femke Halsema houdt niet van handhaving; dat hoort volgens haar niet bij Amsterdam.

  4. Pijnstiller

   dat is een kwestie van klassenjustitie

  5. Shadow1100

   Als Pegida een demonstratie wil houden met meer dan 3 mensen wordt dit al niet toegestaan. Tsja, maar dat is rechts……

 3. RvdBe

  Het is gelukkig Amsterdam maar, die roepen dat soort dingen over zich af en praten het nog goed ook.
  Zolang NL van die links fascistische rotzooi gevrijwaard blijft is er weinig aan de hand.

 4. Kretoloog

  Antifa zijn terroristen. Black Lives Matter zijn oproerkraaiers. Ik moet er niets, maar dan ook helemaal niets van hebben.

  Maar ze hebben wel gelijk met die 1,5 meter regel. Want dat is lulkoek van de bovenste plank. Bedacht door RIVM/Jaap van Dissel met zijn OMT en klakkeloos overgenomen door premier Mark Rutte en zijn sidekick Hugo de Jonge. Hoe eerder die bezopen regel wordt afgeschaft hoe beter.

  1. SilverFox

   Ach, KOZP moet toch ook iets te doen hebben ? Het duurt nog wel even tot het Sinterklaas is. De hele dag werkloos op je krent liggen is ook niet je-van-het.

 5. M. Brandenburg

  Ach zijn we verrast dat links de monumenten voor slachtoffers van het Nationaal socialisme van de tweede wereldoorlog onteert, waarom zou je dat in stand houden wat een gevolg is van de linkse ideologie?

 6. Mar

  Maurice de Hond
  Thierry Baudet
  Geert Wilders

  1. combat le pelicule

   Mar
   Volkert
   Mohamed B

  2. Bolland

   Zijn dat uw favoriete 3 nederlanders?

 7. Duckday

  We wachten de uitslag af over twee weken.
  Maar dat de politiek boven de wet staat is nu wel duidelijk .Het blijkt weer dat men met diverse maten meet en dat enkele partijen lak hebben aan de regels

  Stem PVV of FvD daarna uit de EU en breek het kartel

 8. Steven Opti

  Jammer dat dit soort mislukkelingen aandacht krijgen. Punt

  1. SilverFox

   Tja, door dit soort mafketels zit Nederland over twee weken weer op slot. Fijn voor alle ondernemers die dadelijk permanent kunnen sluiten en de zorgmedewerkers die zich weer kapot kunnen gaan werken om de boel in te dammen.

   Niet alleen de 65plussers horen bij de risicogroep; ook deze protesterende amoeben met het IQ van een snelkookpan.

 9. Bullshit16

  Zo zie je maar LINKS mag alles mar als het een rechtse actie was geweest dan was de ME als de kippen bij
  Links verachte levensgevaarlijk baldadig volk

 10. Meriadoc Brandebok

  Nederland is een tolerant land en de intolerantie en ongelijkheid die men aantreft bij racistische politiemensen in de VS is hier niet aanwezig. Er zullen hier geen wanhopige bevolkingsgroepen zijn die ten langen leste beginnen te plunderen. Grootschalige plunderingen door Antifa zal men niet zien. En het staatshoofd hoeft zich niet te verschuilen in een onderaardse bunker.

  Vanavond gaan alle demonstranten weer naar huis en horen we er weinig meer van (net als bij de gele hesjes en de boeren).

  De nuchterheid en de tolerantie binnen de Nederlandse cultuur werpt weer haar vruchten af.

  1. combat le pelicule

   Nederland is veels te tolerant

  2. Bullshit16

   Meri
   Idioot mogen de geele hesjes dan de straat op mógen de boeren dan demonstreren gans denk eerst naar voor je wat zegt

  3. Pijnstiller

   mafkees. De agent die van de dood van Floyd wordt beschuldigd is helemaal geen rascist. Hij is notabene met een donker vrouwtje getrouwd.

   De politie in de VS is nu eenmaal veel fysieker dan de watjes in Nederland. Dat moet ook wel vanwege de hogere mate van geweld waarmee ze te maken hebben

   1. SilverFox

    Die Floyd was ook geen lievertje. Had een lang strafblad en had naar verluid al 5 jaar gezeten wegens een overval met een vuurwapen.

    Is zijn dood daarmee gerechtvaardigd ? Natuurlijk niet. Maar je snapt wel waarom veel politieagenten zo reageren. Zij zijn diegenen die in dat soort demografieën hun werk moeten doen.

   2. Meriadoc Brandebok

    Dat is een onjuiste constatering, Pijnstiller. De Nederlandse politie heeft ook te maken met liquidaties, roofovervallen en vandalisme. Daarmee is er onder het korps nog niet de intolerantie die er onder het Amerikaanse politiekorps heerst. En daarbij is de Nederlandse politie ook nog eens effectiever dan de Amerikaanse doordat het zich niet de woede van de ganse zwarte gemeenschap op de hals haalt.

    1. Henk Albarda

     Brandebok, die politie ‘tolerantie’ waardoor oa de MocroMaffia (rara, waar zou die neem vandaan komen) voluit zijn gang kan gaan, waar de politie alleen tegen optreedt als er cameras in de buurt zijn.
     En ‘wetshandhavers’ die wel een gezin van 4 personen die buiten op een bankje zitten een boete van EUR 1.600,– opleggen, maar o wee het bewezen gewelddadige volk van Antifa die op de dam de boel ophitsten, gesteund door kennelijk pro geweld halsema. Geen politie in zicht, laat staan een paar duizend boetes oplegt die de individuele brave burger wel worden opgelegd.

   3. Mar

    Niet lang meer. Ze heeft echtscheiding aangevraagd.

    1. SilverFox

     Ze zal haar inkomen moeten aanvullen als ze straks aftreedt. Daar is die vent natuurlijk nog goed genoeg voor.

  4. Original NL

   Q….De nuchterheid en de tolerantie binnen de Nederlandse cultuur werpt weer haar vruchten af…….
   70% van de bevolking is minderbegaafd en maakt zich niet druk, politiek interesseert ze al helemaal niet.
   Kunnen alleen maar bèèèèh roepen.
   Niet iets om trots op te zijn imo.

   1. Meriadoc Brandebok

    Inderdaad, de meeste Nederlanders interesseert politiek helemaal geen zak. Zolang de politiek er maar wel voor zorgt dat de BV Nederland open blijft.

  5. NoDoubt

   De tolerantie van NL wordt misbruikt door groepen van Ikke niet weten en zich niet aanpassen (evt verbod van Mo, of erdogan). Antifa wordt gefinancierd door Soros. Daarnaast is het aantal blanken in US 3 keer groter dan zwarten door de politie wordt vermoord. Dan hebben we het nog niet eens over het aantal blanken dat zwarten vermoorden 2% andersom is dat 81%. Het aantal blanken in Zuid-Afrika wordt is massaal De Plaasmoordenn ´Killing Fields van Kati Hopkins. Het ANC van Nelson Mandela keurt het goed en zingt zelfs een leid bij de massale bijeenkomsten dat de blanke boeren dood moeten. Hoor je daar in MSM wel eens van????

   1. SilverFox

    Wereldwijd gezien behoren de blanken juist tot de kleinste demografie. Er zijn meer mensen mét een kleurtje dan “zonder”.

  6. SilverFox

   Sommige mensen zijn nu eenmaal gelijker dan anderen. Dat is ook direct de reden waarom ik geen fatsoenlijk huurhuis kan vinden ondanks een inschrijftijd van bijna 20 jaar. En dan woon en zoek ik nota bene in de provincie ..

   “Bij reageren op deze woning hebben de volgende groepen voorrang :”

   – Asielzoekers / Statushouders
   – Herstrucureerders (wat dat ook zijn mag)
   – Mensen met een WOZ indicatie
   – Mensen met een zorgindicatie
   – Mensen met een urgentieverklaring
   – 55-plussers

   In de huidige huizenmarkt is het kopen van een woning bijna niet te doen als je alleenstaand bent. Particuliere huur is ook geen optie.

   Voor een woning op de grens van de sociale huurprijzen mag je als een lulletje rozenwater achter de mensen met een of andere bullshit indicatie aansluiten die zich nog geen jaar geleden hebben ingeschreven, of je krijgt een of ander tochtig krot in een of andere pauperbuurt…

 11. fusilier

  En die oude man deze week met zijn reclame bordje voor zijn eigen winkel kreeg een dikke boete.

 12. Pijnstiller

  Benieuwd hoeveel boetes de boa’s hebben uitgeschreven?

  1. Blitzkrieg

   Pijnstiller :
   Quote : “Benieuwd hoeveel boetes de boa’s hebben uitgeschreven?”
   Hoor je vast en zeker in een uitgebreid artikel op het NOS journaal.

   1. Pijnstiller

    ik vermoed 0,0

 13. Blitzkrieg

  Als er een vreedzame demonstatie tegen de lockdown is waar alle regels netjes worden gerespecteerd is de politie alom aanwezig om direct met harde hand in te grijpen. Als antifa de boel terroriseert en alle regels aan hun laars lapt is de politie in geen velden of wegen te bekennen; uiteraard zal de NOS dito berichtgeven. Mensen zijn dit helemaal zat, alleen worden ze (nog) niet gehoord. Kom bij mij alleen nu niet aan met peilingen over de vermeende populariteit van Rutte; die is er namelijk niet.

  1. Pijnstiller

   De democratie is Dood in Europa.
   Jarenlang links onderwijs heeft er voor gezorgd dat de gemiddelde pauper tegenwoordig op links geteisem stemt. Antifa (een terroristische organisatie) en black lives matter zijn de activistische tak van de linksenpartijen. Natuurlijk wordt dat schorem geen strobreed in de weg gelegd

 14. lotje

  Waar zijn nu die LAFAARDS van de politie en de Boa’ s. Vuile laffe ratten.

  1. Jack Flash

   Als van deze demonstratie er geen besmettingen zijn bijgekomen kan de 1,5 meter ook afgeschaft worden.

   1. combat le pelicule

    Nou dat kan allang, er is immers niets meer.

    Afgelopen week waren er 9 opnames per dag.
    Per ziekenhuis zijn het er minder dan 1 per week, waar hebben we het nog over?!
    5 doden per dag op 17.000.000 mensen is paniekzaaierij…

 15. trutje

  Hier in Nederland is het eigenlijk het tegenovergestelde van wat er in Amerika gebeurd hier komt geweld voor tegen politie en hulpverleners maar dan zie je ze nooit protesteren. En Halsema moet echt weg daar ze kan geen stad leiden. Ze had van tevoren moeten aangeven zoveel personen op de Dam. Ze komen nu op voor een zwarte uit Amerika maar ze hebben schijt aan onze verzorgers en verplegers. Of is corona niet zo erg als onze politici ons willen geloven. Voor iedereen wordt regeltjes opgesteld maar voor een demonstratie mag alles als het links is. Getverdemme ben echt kwaad.

  1. combat le pelicule

   “Of is corona niet zo erg”

   corona is niet meer, allen nog in paniekerig Den-Haag

  2. Pijnstiller

   Ik denk dat het antwoord op meerdere van uw vragen en stellingen volmondig ja is

 16. Bolland

  Dit in schril contrast met 5 mei ( bevrijdingsdag)waar 88 mensen die deelnamen aan vredesdemonstratie gearresteerd werden vanwege (vermeend) overtreden 1,5 mtr regel,en 6 uur vastgezet op het politiebureau.

  Na eerst in bus te zijn gezet hutje bij mutje, (1,5 mtr niet belangrijk opeens)

  Ook de weer aanwezige “BN ers”??? die moeten laten zien dat ze deugen is om van te kotsen, is enige voordeel van Corona hysterie dat talentloze figuren als Thijs Romer, Georgina Verbaan,Halina Reijn, Anna Nooshin, Hadewych Minis,Eric Corton en Tim Hofman nu geen nieuwe ellende kunnen produceren

  Sowieso duidelijk Halsema staat boven de wet, zo ook haar gezin, en gelijkgestemden voor deze geestelijke elite gelden andere regels

 17. evil knievel

  Om n 2e golf te voorkomen,afgraven dat anarchistisch hol n de Noordzee op met dat Leningrad aan dn Amstel!!
  Kunnen we onze burgers die zich wel aan de regels houden ntlk niet voorschotelen zoiets!

 18. Lugor

  Zojuist de verslaggeving op een aantal andere media gelezen.
  Het artikel op DDS is een geheel klantgericht verhaal.

  1. evil knievel

   Jij kunt niets zien/lezen omdat je hoofd te ver in je 8erste geschoven zit!

   1. Vrijedenkert

    Niet uit te leggen…
    Halalsema optyfen!

 19. evil knievel

  Na dit akkefietje te hebben aanschouwd zou ik tegen alle ondernemers die tot aan hun strot in de stront zitten:”Heb ook schijt aan de regels en gooi uw zaak open om uzelf uit die ellendige hoop stront te trekken!!”
  U ziet,de regering Laat u gewoon in die berg stront wegzakken!!
  Ps.excuses voor t excessief gebruik van t woordje STRONT!
  Komt door dat artikel van dat 8erlijk wijf met dr mongolenkapsel wat die woutewagen zat onder te schijten!💩

  1. Blitzkrieg

   evil knievel : Lees je even mee met het commentaar van Halsema.

   Volle Dam bij racismeprotest, geen anderhalvemeterboetes uitgedeeld
   h**ps://nos.nl/artikel/2335843-volle-dam-bij-racismeprotest-geen-anderhalvemeterboetes-uitgedeeld.html

   Uit het artikel :
   Er zijn voor zover bekend geen boetes uitgedeeld, laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weten. De politie is op de achtergrond aanwezig en spreekt mensen aan op het handhaven van de coronaregels. Burgemeester Halsema zegt tegen AT5 dat de demonstratie te belangrijk is om in te grijpen. “Bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk”, aldus Halsema.

 20. Beukman

  Iedereen in Amsterdam, inclusief de voltallige Gemeenteraad, inclusief zelfs Annabel van FvD, weet en vindt dat demonstreren een grondrecht is. Niemand die geen begrip heeft voor de beslissing van Femke.

  Waar vind je dan wél de zeikerds en de zuurpieten die liever de grondrechten van de burger zou afpakken? Hier, op DDS, ons nationale rechtse oudemannenforum.

  1. Bolland

   @Beukman En in de tweede kamer

   Daar waren er ook een paar niet heppiedepeppie

   1. Beukman

    Das waar @Bolland. De oude heer Wilders vond het schandalig dat Femke in de bres sprong voor het recht op demonstratie. Best grappig, als je erover nadenkt.

 21. ET007

  Heeft de politie Amsterdam (Halsema) niet gefaald in deze?
  Wat als er dadelijk een toename is aan Corona? En wat voor gevolgen heeft dit voor het toerisme. Halsema brengt niet alleen de stad in gevaar maar ook de economie voor de ondernemers.
  Ook hoop ik dat de BN-ers dadelijk niet gaan roepen om financiële steun als gevolg van de Corona.

  1. SilverFox

   Zij heeft toch al lang gefaald ? Om enkele zaken te noemen :

   – Zoonlief die met een illegaal vuurwapen van manlief lag te treiteren
   – Niet willen handhaven van het boerkaverbod in het OV en openbare ruimten

   Zij vindt blijkbaar dat ze boven de wet staat, net als die linksgekkies die op de dam staan te protesteren. Zeg maar haar achterban.

 22. Vrijedenkert

  Positie van Halalsema is onhoudbaar geworden na deze miskleun!
  Rest alleen nog optyfen…

  h**ps://petities.nl/petitions/femke-halsema-moet-per-direct-aftreden?locale=nl

 23. Mar

  “de schoffering van nabestaanden van oorlogsslachtoffers door het Monument op de Dam vol te hangen met spandoeken.”

  Op verschillende video’s zie ik zegge en schrijven 1 spandoek hangen (of in de lucht gehouden worden) op het monument.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.