BLM-censuurorgie gaat verder: nu ook “Don’t mention the war”-aflevering Fawlty Towers verboden

De culturele revolutie die ontketend is door de Black Lives Matter-rellen trekt verder. Nadat eerder Netflix, HBO en BBC het mes hadden gestoken in Little Britain en Gone With the Wind, moet nu ook een aflevering van de populaire Britse tv-serie Fawlty Towers eraan geloven.

Het begon bij een oproep aan Amerikaanse agenten om te stoppen met geweld tegen minderheden. Inmiddels is de reactie op de dood van George Floyd uitgelopen op een wereldwijde flashpoint waarin het hele opgebouwde entertainment repertoire door de politiek-correcte mangel wordt gehaald. De eerste slachtoffers zijn al gevallen, met één van de populairste films allertijden en de meest kenmerkende comedy van de jaren ’00.

En nu moeten ook de jaren ’70 eraan geloven. De aflevering The Germans van de Britse comedyserie Fawtly Towers van Monty Python-acteur John Cleese is zojuist op de mestvaalt van de geschiedenis beland. De aflevering die bekend werd na de sketch met “Don’t mention the war” is officieel gecancelled. Zucht:

The Guardian ontdekte dat de bewuste aflevering niet meer online staat. Waarom is niet duidelijk. Mogelijk heeft het te maken met opmerkingen die Basil Fawlty (gespeeld door John Cleese) maakt over de Tweede Wereldoorlog in het bijzijn van een Duitse familie die logeert in het hotel. Majoor Gowen, een vaste gast, gebruikt daarnaast racistische taal in een anekdote over het West-Indische cricketteam.”

Het verbieden en verwijderen van tv-series en films uit het verleden gaat dus lekker door. Is dit nu echt wat George Floyd gewild zou hebben? Dat het gehele westen grootschalige (zelf)censuur gaat invoeren in het eigen repertoire? Ergens kan ik me niet voorstellen dat dít nu de bedoeling is geweest toen enkele Amerikanen besloten op te staan tegen anti-zwart politiegeweld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

125 reacties

 1. Ritter

  “toen enkele Amerikanen besloten op te staan tegen anti-zwart politiegeweld.”
  =======
  Kennelijk doen de feiten er niet meer toe.

  Er is ,tot nu toe, van racisme geen motief gevonden bij de arrestatie van Floyd. Wel van hardhandig politie optreden. Maar tegen blanken word ook hardhandig opgetreden.

  Sterker nog, allerlei onderzoeken laten zien dat er geen enkel bewijs is dat er zoiets als anti-zwart politiegeweld is. Meer blanken komen om dan zwarten.
  ====================
  Is er echt een ‘epidemie’ van racistische schietpartijen door de politie? Verschillende studies zeggen nee.

  In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.

  De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord. Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van politie-schietpartijen 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood. Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

  ht*ps://pjmedia.com/news-and-politics/matt-margolis/2020/06/07/is-there-really-an-epidemic-of-racist-police-shootings-several-studies-say-no-n484099

  1. combat le pelicule

   Uiteraard ga ik dit even opslaan…

  2. Beukman

   Robot Ritter doet me erg denken aan mr. Fawlty. De laatste had een onbeheersbare neiging om overal H*tler en WOII erbij te slepen op het moment dat een paar Duitsers bij hem kwamen eten.

   Robot Ritter heeft de onbeheersbare neiging om overal zijn keutel over politiegeweld achter te laten; het kan hem niet off-topic genoeg zijn.

   Robot Ritter is de mr. Fawlty van DDS.

   1. RvdBe

    Tja Beukman, factchecken is uiteraard geen linkse hobby, die houden zich liever bezig met halve waarheden, indoctrinatie en wegmoffelen van zaken die hun niet uitkomen, naïevelingen zoals jij worden misbruikt om door de linkse lobby omdat ze tocb wel weten dat je niet verder kijkt dan npo en Jinek

   2. Gerda2

    Beukman
    Robot Ritter is de mr. Fawlty van DDS.

    Die kun je in je zak steken, Ritter.
    Beukman is over het algemeen niet scheutig met complimentjes.

   3. Maris Copoolse

    Ritter citeert hier schaamteloos uit PJmedia, een vies leugenblog dat door Rational Wiki wordt omschreven als: “an alt-right conservative blogging network, an Internet aggregator, a multimedia hate site and a sinkhole into which investment dollars vanish. In 2009, Simon officially dissolved Pajamas Media, replacing it with another unmitigated financial disaster PJTV, a subscriber-supported video hosting site. It is presently a site of truly gibbering wingnut blogs. Many of the posters who comment on their blog are the so called tr*ll army with the neo-nazi Daily Stormer site, while others are whackjob far-right wingnut conservative evangelicals who seem obsessively paranoid about the LGBT community stealing their bodily fluids.”

    Ritter weet dat dit blog nagenoeg uitsluiten smerige leugens uitvent maar hij voert het hier op als een serieuze bron. Volgens mij ben je dan niet te goeder trouw.

    1. Beukman

     Nee @Maris, dat laatste is wel duidelijk.
     Maar wat bezielt de man om onder andere hier en op geenst*l monomaan zijn modder te dumpen? Grappig dat nooit iemand hier zich heeft afgevraagd op wiens payroll hij staat.

   4. combat le pelicule

    Ritter slaat de spijker op z’n kop, gezien jullie reacties

  3. Kretoloog

   Prima Ritter, dat je ons telkens de echte feiten voorhoudt. Dat kan niet vaak genoeg herhaald worden.

   En let maar niet op Beukman. Ik noem hem niet voor niets de Gladde Gluiperd dan wel de Grote Eikel. Als hij geen argumenten heeft (wat meestal het geval is) gaat hij op de man spelen. Wat ik zeg: Beukman is een grote eikel.

   1. Beukman

    Helemaal prima dat je mij een Grote Eikel vindt, @Kreet. Ikzelf mag jou wel ondanks je overduidelijke gebreken. Je hebt gevoel voor humor, je bent niet dom, en je beheerst de Nederlandse taal.
    Feit is dat Robot Ritter dwangmatig loopt te spammen met een verhaal dat hij al diverse malen elders heeft gepotst, en dat toen ook al weerlegd of genuanceerd is. Je roedelgedrag in deze komt dus wat geforceerd op me over.

    1. Gerda2

     Beukman
     Je bent niet dom, en je beheerst de Nederlandse taal….

     Zie je wel hoe aanmatigend dit klinkt?

     1. Beukman

      Dat klinkt inderdaad aanmatigender dan iemand Gladde Gluiperd dan wel de Grote Eikel noemen, @Gerda.
      Maar wees niet bang. De man die niet te beroerd is om zijn tegenstanders hier uit te schelden voor p*dofiel, kan wel tegen een stootje.

     2. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Dat klinkt inderdaad aanmatigender dan iemand Gladde Gluiperd dan wel de Grote Eikel noemen, @Gerda.”
      Ben blij dat je dat zelf ook beseft! Gisteren kwam je al tot de coclusie dat “Rutte ook niet alles is”, dat inzicht… wie weet komt het ooit nog.

     3. Beukman

      Kun je mij even aanwijzen waar ik ooit heb beweerd dat Rutte wél alles is, liegbeest @Oorlog?

     4. Gerda2

      Beukman
      Dat klinkt inderdaad aanmatigender dan iemand Gladde Gluiperd dan wel de Grote Eikel noemen, @Gerda.

      Er is een verschil tussen aanmatigend en lomp, zoals je zult weten.
      Ik prefereer lomp.

     5. Beukman

      Het is mij best dat jij er minder moeite mee hebt dat hier iemand voor p*dofiel wordt uitgescholden dan dat iemand wordt geprezen om zijn correcte taalgebruik, @Gerda.
      Maar wat zegt dit eigenlijk over jouzelf?

     6. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Het is mij best dat jij er minder moeite mee hebt dat hier iemand voor p*dofiel wordt uitgescholden dan dat iemand wordt geprezen om zijn correcte taalgebruik, @Gerda.
      Maar wat zegt dit eigenlijk over jouzelf?”
      Je weet precies waarom dingen gezegd worden, wat zegt het over jou dat je de vermoorde onschuld probeert te spelen?

     7. Beukman

      Werkelijk, @Oorlog? Wat rechtvaardigt om te worden uitgemaakt voor p@dofiel, om mij in het vooruitzicht te stellen dat mijn kinderen met een mes worden vermoord, dat ik aan een lantaarnpaal word opgehangen, dat ik kanker krijg en meer van dat fraais?

      Waarom spreek je je niet uit, @Oorlog? Jij bent het immers die de vermoorde onschuld uithangt door hier over te blijven zwijgen.

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Feit is dat Robot Ritter dwangmatig loopt te spammen met een verhaal dat hij al diverse malen elders heeft gepotst, en dat toen ook al weerlegd of genuanceerd is.”

     Moet ook maar wat meer gaan linken in plaats van zinloze discussies voeren met nuttige idioten en moraal narcisten.

    3. Peetjoh

     Dus al die immigranten die de Nederlandse taal niet beheersen vind jij dom? Waarom verbaast mij dit niet. Links is zo arrogant dat ze denken dat zwarte mensen door hun gesteund moeten worden. Zie je niet in dat je dus een echte rasist bent?

    4. Gerda2

     Beukman
     Maar wat zegt dit eigenlijk over jouzelf?

     Eindelijk gaan we op de man spelen (vrouw sorry).
     Wat mij aan jou stoort is dat je altijd als een soort schoolmeester probeert hier de boel te regelen.
     Wat het over mij zegt?
     Ik ben waarschijnlijk gevoeliger voor moraalridders met een aanmatigende toon, dan voor mensen die schelden en lomp zijn.

     1. Beukman

      Tja @Gerda, je moet tegen een stootje kunnen hier, anders hou je het niet lang uit. Goed om te zien dat je er nog steeds bent. Ik hoop dat je een blijvertje zal zijn, want je lijkt me een aanwinst. En tja, als ik een moraalridder ben, dan ben jij er natuurlijk ook een he. Of een moraaljonkvrouw. Je probeert me immers de les te lezen.

      Overigens was mijn compliment aan Kreet allerminst aanmatigend. De meeste mensen die mij hier voortdurend uitschelden, me dreigen mij en mijn kinderen te vermoorden, me afschuwelijke ziektes toewensen en me beschuldigen van heel akelige seksuele afwijkingen, zijn de Nederlandse taal amper machtig.

      Kreet is hierop een van de weinige (en aangename) uitzonderingen. Er is niets mis met zijn Nederlands, en ja: dat waardeer ik. Dat mag best eens gezegd worden. Ik wil wel benadrukken dat hij mij alleen uitscheldt als hij het met me oneens is.

      Als jij mij steeds had uitgescholden, had ik jou misschien ook met je verzorgde Nederlands gecomplimenteerd. Helaas Gerda, het zit er niet in.

     2. Rammstein

      Gerda is zeker een aanwinst Beuk. En een blijvertje ook: ze reaguurt hier op DDS al vele jaren, zij het met tussenpozen. En onder een andere nick.

     3. Maris Copoolse

      “De meeste mensen die mij hier voortdurend uitschelden, me dreigen mij en mijn kinderen te vermoorden, me afschuwelijke ziektes toewensen”

      Ik word hier milder behandeld. Ramsteen wenste me dezer dagen slechts toe dat mijn vrouw door een grote neger gewelddadig zal worden verkracht. Ikzelf mag ongedeerd blijven.

     4. Gerda2

      Beukman
      En tja, als ik een moraalridder ben, dan ben jij er natuurlijk ook een he.
      Klopt, ik heb wel wat zelfkennis.

      Je hoeft mij niet te complimenteren. Daar zit ik niet op te wachten.
      Ik blijf erbij dat je vaak een aanmatigende toon gebruikt.

     5. Beukman

      @Rammstein
      Gerda is zeker een aanwinst Beuk. En een blijvertje ook: ze reaguurt hier op DDS al vele jaren, zij het met tussenpozen. En onder een andere nick.

      Ah, dus toch. Ze kwam me al bekend voor, maar ik kon er geen ouwe nick bij knobbelen.

      @Gerda
      Welkom terug, Gerda, en dat we maar veel mogen kibbelen!

     6. Beukman

      @Maris
      Het lijkt er dan warempel op dat @Rammstein de laatste tijd toch vaker zijn zachte kant laat spreken. Misschien hebben wij wel een goeie invloed op hem.

     7. Rammstein

      Nee Coppoolse, het betrof geen voorstel tot een gewelddadige verkrachting, maar was een scene uit jouw leven gegrepen die ik kortheidshalve reproduceerde: je weet wel, die bedscene die door Mariposa en R. de H. uitvoerig zijn beschreven, waarin jij een onderdanige hoofdrol speelt.

     8. Gerda2

      Beukman
      @Gerda
      Welkom terug, Gerda, en dat we maar veel mogen kibbelen!

      Dank je wel.

      Het moet me wel even van het hart dat ik hier pas een paar maanden actief ben en nooit eerder actief ben geweest.
      Of het moet in een vorig leven zijn geweest, waarvan ik me niet bewust ben.

     9. Beukman

      @Gerda schrijft:
      Het moet me wel even van het hart dat ik hier pas een paar maanden actief ben en nooit eerder actief ben geweest.

      Heb je je boekhouding bijgewerkt, @Rammstein?

     10. Beukman

      Klopt (ik ben ook een moraalridder), ik heb wel wat zelfkennis.,
      aldus Gerda.

      Toch wringt dit een beetje @Gerda. Je kan mij wel iets verwijten, maar het ondergraaft je geloofwaardigheid als vervolgens blijkt dat je precies dat bent wat je mij verweet.

      Werk jij er bij jezelf aan, óf vind je dat vooral anderen eraan moeten werken?

     11. Gerda2

      Beukman
      Toch wringt dit een beetje @Gerda. Je kan mij wel iets verwijten, maar het ondergraaft je geloofwaardigheid als vervolgens blijkt dat je precies dat bent wat je mij verweet.

      Niet mee eens.
      Misschien zie ik wel iets in jou, wat ik ook in mijzelf herken.
      Hoe zie je hetzelf? Vind jij jezelf een moraalridder?

     12. Beukman

      @Gerda
      Ik vind het moeilijk om dit over mezelf te zeggen; het is aan anderen om dit te beoordelen, uiteraard geïllustreerd met voorbeelden.
      Jouw voorbeeld zat ernaast, naar mijn mening.

      Ik kan natuurlijk wel van anderen beoordelen of zij moraalridders zijn.
      Mij wordt hier de godganse dag de maat genomen. Het lijkt er dus sterk op dat er hier heel veel moraalridders rondhangen.

      Maar misschien wordt het tijd dat je komt met een scherpe definitie van het begrip?

     13. Gerda2

      Beukman
      Maar misschien wordt het tijd dat je komt met een scherpe definitie van het begrip?

      Hier kan in redelijk mee vooruit.

      update: 29 januari 2019Door Marcelino Lopez
      Psychologisch woordenboek: moraalridder
      Het verschil tussen goed en kwaad, recht en onrecht: de moraalridder weet hoe het zit en steekt het niet onder stoelen of banken. Hij is allergisch voor egoïsme en hedonisme en houdt zijn blik onafgebroken op het groter belang. Hoe weet een moraalridder wat goed en rechtvaardig is? Zijn zorgvuldig opgebouwde ideaalbeeld heeft vaak – maar niet altijd – een enigszins dogmatische of religieuze inslag. Of het nou gaat over het stelen van snoep, seks op tv, grootschalige bouwfraude, de juiste normen voor mens, dier en milieu; scherp als een havik ziet de moraalstrijder het schrille contrast tussen zijn ideale wereld en de werkelijkheid van alledag. Omdat een groot aantal spelbrekers om een ander favoriet wereldbeeld vechten, heeft de moraalridder nogal eens strijd met zijn omgeving. Een beetje ridder is gelukkig niet bang voor ruzie. Het vervult zijn leven.

     14. Beukman

      Hmm @Gerda, dan valt het nog wel mee met mij. Als grijsdenker probeer ik vaak dingen van meerdere kanten te bekijken.
      Dat wordt me door de vele moraalridders van DDS niet in dank afgenomen. Voor hen is het heel simpel: alles heeft maar één kant. “Wie niet voor ons is, is tegen ons.” Voor nuance is bij hen geen plaats.

      Gelukkig is niet iedereen hier zo. Je hebt vast wel gemerkt dat mensen met vaak tegengestelde standpunten elkaar hier regelmatig vinden in hun hobby: een goeie discussie.

      Overigens is DDS ooit begonnen als en bedaagd rechts-conservatief forum, waarin ieder elkaar met “u” aansprak. De tijdgeest is hier altijd zichtbaar.

     15. Gerda2

      Beukman
      Het gekke is dat ik net aan 2 mensen, die mij goed kennen heb gevraagd of ze me een moraalridder vonden.
      Met een paar dingen konden ze erin meegaan, maar anderzijds vonden ze mij best heel goed in staat om de dingen van 2 kanten te bekijken.
      Zeiden dat ik dat ook vaak deed.
      Het zal er wel aan liggen in wiens gezelschap ik verkeer.
      Ik heb wel de neiging om de knuppel eens lekker in het hoenderhok te gooien als dingen mij ergeren. Misschien is het moraalriddersschap bij mij minder dan ik dacht.

     16. Rammstein

      Het lijkt erop dat ik er naast zit, maar ik zou gezworen hebben dat Gerda2 de herintrede van Gielah was. Hetzelfde droge toontje, dezelfde manier van redeneren en argumenteren en niet vies om het christelijke gedachtegoed te verdedigen.

      Bij deze dan mijn excuses aan Gerda2: je bent een ander dan Gielah, maar wel degelijk uit eenzelfde mal gegoten – een helder prototype, mag ik het zo noemen?

     17. Rene van der Grijp

      Ook ik vind Gerda 2 een aanwinst en ik ben het met haar eens over Beukman. Hij komt vaak aanmatigend uit de hoek.

      Hij vindt zichzelf een geweldige vent. Hij ziet zichzelf als een “grijsdenker” en o zo genuanceerd. Niet zo eenzijdig als “dom rechts”.

      Dit zelfbeeld klopt van geen kant. Beukman volgt trouw alle dogma’s van de linkse kerk en is zo eenzijdig als de neten.

      Wat trouwens op dit forum opvalt is dat bijna alle linksen die arrogante en belerende toon aanslaan. Ze zeggen het nog net niet, maar ze vinden zichzelf beter dan rechtse mensen.

     18. Beukman

      Het gekke is dat ik net aan 2 mensen, die mij goed kennen heb gevraagd of ze me een moraalridder vonden.
      aldus Gerda.

      Ik wilde net gaan opmerken dat jij tot nog toe op mij niet bent overgekomen als een overdreven moraalridder.
      Het lijkt ook wel een kwestie van perspectief. Als ik iemand erop aanspreek dat hij me het liefst aan een lantaarnpaal ziet bungelen, ben ik dan een moraalridder? Is René van der Grijp een moraalridder omdat hij me de hele dag bestraffend toespreekt over van alles en nog wat (let maar op!)?

      Ach, het zal me eerlijk gezegd een zorg zijn.

     19. Beukman

      Pijnlijke misser, van jou, @Rammstein, hoe kun je die twee nu door elkaar halen? Gielah is zeer breedsprakig, ze is een new born christian die meent dat het Einde der Tijden nabij is, ze is permanent verontwaardigd, ze is superbelerend, en ze schrijft zoals WG van der Hulst schreef: in een zeer beeldend proza.

      Daarbij heeft ze een bijzonder sterk vrouwelijk karakter, tot in het onuitstaanbare. Ze is de enige hier die ik ooit met “u” heb aangesproken, ondanks dat dit tegen mijn principes is.

      Gielah is zeer actief op twitter. Ook draait er nog steeds een ouwe website van haar. Het is niet moeilijk om haar te vinden.

     20. Beukman

      @Rene grijpt:
      Hij (Beukman) vindt zichzelf een geweldige vent …
      Dit zelfbeeld klopt van geen kant.

      Rene beschouwt zichzelf als de beste stropoppenbakker van de Benelux. Alleen klopt daar niets van: zijn stropoppen rammelen aan alle kanten, en zijn zo doorzichtig als de pest.

     21. Rene van der Grijp

      “Het lijkt ook wel een kwestie van perspectief. Als ik iemand erop aanspreek dat hij me het liefst aan een lantaarnpaal ziet bungelen, ben ik dan een moraalridder?”

      Nee, dan niet.

      Overigens ben je wel een huilebalk, dat je steeds maar weer aankomt met iets dat heel lang geleden een keer tegen je is gezegd. De slachtofferrol ligt je goed.

     22. Rene van der Grijp

      Geen stropop, Beukman.

      Het ontbreekt je aan zelfkennis.

     23. Gerda2

      Rammstein
      Bij deze dan mijn excuses aan Gerda2: je bent een ander dan Gielah, maar wel degelijk uit eenzelfde mal gegoten – een helder prototype, mag ik het zo noemen?

      Nergens voor nodig om je te verontschuldigen.

     24. Beukman

      Welnee @René, ik gebruik slechts het wapen van mijn tegenstander tegen hemzelf. Het gaat trouwens niet om “een keer”.

      Wat jouw stropop betreft: ja, het is er een. En iedereen kan het zien. Daarom heeft het iets ontwapenends.

     25. Rammstein

      Wat gek Beukman, ik heb hele andere herinneringen aan Gielah. Ik denk dat jij een beetje negatief over haar doet, omdat zij jou nogal makkelijk in een hoek dreef met woorden en argumenten. Ik mocht haar wel om haar nuchtere commentaren.

      Waarschijnlijk vond je haar ook niks omdat ze aan de andere kant van het schoolplein speelde en tegen die opponenten ben jij bij voorbaat altijd aversief.

     26. Beukman

      Ook als scholier moest ik niets van die fascistoïde logica van het schoolplein hebben, @Rammstein. Ik was een eenling, met niet meer dan een handjevol vrienden. Niemand probeerde me 1 vlieg kwaad te doen.

      Voor Gielah heb ik altijd een zwak gehad, én een zeker respect. We waren allebei dol op WG van der Hulst, en hadden nog een paar andere overlapjes.
      Zo heel nuchter waren haar commentaren niet hoor. Ik heb even een oud topic voor je laten opdiepen waarin ze een paar keer aan het woord is:

      https://www.dagelijksestandaard.nl/2015/05/palestina-erkennen-10-redenen-waarom-dat-een-foute-keuze-is/

      Ik vind haar totaal niet lijken op Gerda. Wat ik negatief noch positief bedoel: iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten.

      Natuurlijk was er ook nog “De Wachteres”. Herinner je haar nog? Een heel lieve en ook wat oudere vrouw, niet zo extremistisch in haar opvattingen als Gielah. Als ik me goed herinner, vertaalde zij rechts-extremistische vullis van Zweedse website voor Bron.
      Zij was opeens verdwenen.

     27. Beukman

      Ook als scholier moest ik niets van die fascistoïde logica van het schoolplein hebben, @Rammstein. Ik was een eenling, met niet meer dan een handjevol vrienden. Niemand probeerde me 1 vlieg kwaad te doen.

      Voor Gielah heb ik altijd een zwak gehad, én een zeker respect. We waren allebei dol op WG van der Hulst, en hadden nog een paar andere overlapjes.
      Zo heel nuchter waren haar commentaren niet hoor. Ik heb even een oud topic voor je laten opdiepen waarin ze een paar keer aan het woord is:

      dagelijksestandaard.nl/2015/05/palestina-erkennen-10-redenen-waarom-dat-een-foute-keuze-is/

      Ik vind haar niet lijken op Gerda. Wat ik negatief noch positief bedoel: iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten.

      Natuurlijk was er ook nog “De Wachteres”. Herinner je haar nog? Een heel lieve en ook wat oudere vrouw, niet zo extremistisch in haar opvattingen als Gielah. Als ik me goed herinner, vertaalde zij rechts-extremistische vullis van Zweedse website voor Bron.
      Zij was opeens verdwenen.

     28. Beukman

      Tussen haakjes @Rammstein. Je zei dat jij hier ook al een aardige tijd rondwandelt. Wat was of waren jouw eerste nick(s) hier, als ik zo vrij mag zijn om te vragen? Voor “Holland” of “IJscoman” kan ik me jou niet voor de geest halen.

     29. Rammstein

      Ja Beuk, zo kan ik het ook: je cherrypickt er net die extatische getuigenis uit waardoor Gielah’s rigide ggristenhond/teefje-kwaliteiten wel erg sterk naar voren komen. Toch kon ik dat van haar wel hebben – ze stond pal voor de Joodse zaak en was wars van de Palmaffia en dat is een goed vertrekpunt.

      Jazeker ken ik De Wachteres nog: ze vertaalde veel uit het Duits en Engels en was een echte dame. Ook op de website van wijlen Drs. van Frikschoten was ze actief. Op de site van Bert Bron acteerde ze onder haar eigen naam, maar ik ben vergeten hoe die luidde. Ze had een boodschap en organiseerde vaak met haar man 2-persoons demonstraties met protestborden, spandoeken en al. Een bevlogen vrouw, dat is zeker.

     30. Rammstein

      Beukman , ik ben in 2008 bij DDS ingetreden (en kreeg nog van Joshua Livestro op mijn donder wegens een ad hominem) onder de eerste nick Turialba. Daarna o.a. Houtlijm, Noodluik, Borrelnootje en Peter Holland (later nog een keer Holland sec).

     31. Maris Copoolse

      Gielah was inderdaad wel leuk. Ze vertegenwoordigde een wonderlijke combinatie van orthodox-gereformeerd Pinkstergemeente christendom en agressief rechts-populistische moslimhaat.

      Kennelijk ligt er verwantschap tussen orthodox zwarte kousen christendom en guurrechts. Je ziet dat in de flirt tussen SGP en FvD maar ook in wonderlijke manier waarop de Evangelicans in de V.S. hun geloofsopvattingen weten te verbinden met het racistische populisme van Trump.

     32. Maris Copoolse

      Ik meen te weten dat Ramsteen zich hier ook nog een tijd Groeneveld noemde.

     33. Rammstein

      Klopt Maris Coppoolse: die Groeneveld heeft wel veel indruk op je gemaakt. Je bleef me dat voor de voeten werpen.

     34. Beukman

      Ik heb er willekeurig eentje uit gecherrypickt uit een vooraf door mij eveneens willekeurig geselecteerde periode , @Rammstein.
      Wil je ook een poging wagen? Wees mijn gast:

      google.com/search?q=%22dagelijkse+standaard%22+gielah&sxsrf=ALeKk02YOSXr0hxhWHXBu7cuTmbZPrF4Iw%3A1591974782075&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A10%2F1%2F2014%2Ccd_max%3A7%2F11%2F2017&tbm=

      Gielah kon echt ronken en briezen van verontwaardiging, heel bijzonder. Ik las haar bijdragen nu en dan hardop (wat ze waardeerde), omdat ze ondanks hun wijdlopigheid waren geschreven met veel liefde voor de taal. Ze was onderwijzeres geweest of docent, en praatte met warmte over haar leerlingen van die tijd. Ik denk dat ze een hele goeie is geweest.

      Wat het Wachteresje betreft, zoals ik haar liefkozend noemde: dit zal jou wel interesseren:

      ejbr0n.wordpress.com/2018/04/14/ter-ere-van-mijn-moeder-lenie-kaatee-meiman-%E2%80%A0-10-april-2018/

     35. Beukman

      NB in het adres van bron moet je de 0 even door een o vervangen.

     36. Beukman

      @Rammstein
      Dank.
      Turialba kan ik me niet herinneren. Misschien was dat nog net voor mijn tijd. Ik kwam er denk ik in 2009 bij.
      Heette jij niet ook een blauwe maandag IJscoman?

     37. Beukman

      Kennelijk ligt er verwantschap tussen orthodox zwarte kousen christendom en guurrechts. Je ziet dat in de flirt tussen SGP en FvD maar ook in wonderlijke manier waarop de Evangelicans in de V.S. hun geloofsopvattingen weten te verbinden met het racistische populisme van Trump.,
      aldus Maris.

      Dat lijkt me een treffende analyse.
      Het is heel aardig om haar denkbeelden te volgen zoals geventileerd op twitter. Hoe je het ook wendt of keert: een bevlogen vrouw met meer energie dan de gemiddelde twintiger.

     38. Rammstein

      Ja, Gielah was ‘a character’ zoals de Engelsen zeggen. Eigenzinnig, turbulent en een beetje excentriek – en dat kon haar allemaal geen donder schelen. Ze drukte zich inderdaad zorgvuldig en met veel taalgevoel uit. Jammer dat ze DDS zat werd en zich terug trok.

      Dank voor je link naar Lenie Meiman. Ik herken daar niet degene in die ik bedoel: ‘mijn’ Wachteres is duidelijk een ander. Maar waarschijnlijk haal ik een paar personages en namen door elkaar.

     39. Rammstein

      Ja Beukman, ‘IJscoman’ was ook een tijdje een nick van me. Maar die noemde je al zelf in je reactie #48.

     40. Rene van der Grijp

      Gielah is hier vertrokken omdat ze de voortdurende beledigingen van de tr*ol met de 1000 namen zat was.

      Wachteres is verbannen.

     41. Beukman

      @Rene
      Wachteres is 2 jaar geleden overleden. Ze was 90.
      Gielah komt hier heel af en toe nog langs.

     42. Rene van der Grijp

      Dat Wachteres is overleden wist ik niet, wel dat ze naar eigen zeggen hier is verbannen. Ik las dat elders.

      Ik heb Gielah inderdaad een paar keer heel kort terug zien komen. Ze vertrok waarschijnlijk omdat haar stalker haar meteen weer lafhartig aanviel.

     43. Rene van der Grijp

      @ Beukman: ik heb je link gelezen. Uit niets blijkt dat de overledene Lenie Meiman Wachteres is/was.

      Sterker: Wachteres reageert diverse keren in die draad.

     44. Beukman

      @René
      Hmmm…. je hebt gelijk.
      Gelukkig.

     45. Rammstein

      Beukman, er schiet me een (voor)naam te binnen die volgens mij bij Wachteres hoort: Therese.

      Zegt je dat iets?

     46. Beukman

      @Rammstein
      Ja, Theresa zegt me wel iets.
      Had je hierboven gelezen dat ik me vergist heb, en dat het Wachteresje (gelukkig) nog leeft?
      Dan vind ik het niet kies om nog naar haar echte naam te gaan vissen. Ik zal mijn nieuwsgierigheid bedwingen. Doe jij dat ook maar.

   2. Rammstein

    Het linkse wereldbeeld wankelt bij Beukman en dat levert natuurlijk spanningen op: het Grote Deugen sterft in zichzelf na een grote implosie.

    1. Beukman

     Prachtig gezegd Graaf Rammstein.
     Kun je het misschien ook in een Sonnet gieten, en het ’s avonds bij volle maan onder mijn raam met begeleiding op de mandoline komen zingen?

     1. Rammstein

      Nee, dat is voorbehouden aan Rapunsel, niet aan een kleine kaal mannetje met een bierbuik.

     2. Beukman

      Hoe kijk jij er overigens tegenaan, Graaf Rammstein, dat mogelijk deze aflevering van FT offline is gehaald als censuur? Jouw eigen rolmodel en Leider is immers zelf ook nogal van het verbieden. Brengt dit jou niet in een lastige spagaat?

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Jouw eigen rolmodel en Leider is immers zelf ook nogal van het verbieden. Brengt dit jou niet in een lastige spagaat?”
      Is dat zo? Kan je dat uitleggen?

     4. Beukman

      Je weet toch wie Rammsteins Leider, is @Oorlog?

     5. Rammstein

      Beukman: Rammstein heeft noch een rolmodel, noch een leider, doch opereert geheel op zichzelf en autonoom in dit leven. Er zijn wel bepaalde politieke groeperingen waar zijn sympathie naar uitgaat.

      Tevens vindt hij de huichelachtige en laffe verwijdering van Fawlty Towers een blamage, onzinnige capitulatie en extreme zelfcensuur.

     6. Start

      Zuigman?

     7. Beukman

      @Rammstein, laat duidelijk zijn dat Fawlty Towers van wat dan ook verwijderen om redenen van zelfcensuur (we moeten nog even een officiële reactie afwachten) vergelijkbaar is met een Rubens uit een museum verwijderen omdat er een bloot wijf op staat of het verbieden van een heilig boek omdat niet alle tekst even politiek correct is. En van standbeelden moeten ze ook afblijven.

      Overigens staat The Germans nog gewoon op youtube, zij het verkleind, vermoedelijk vanwege schending copyrights:

      youtube.com/watch?v=0fKiqSYlFRM

      Hier een stukkie van Bert Wagendorp in de MSM van vandaag dat ik met instemming citeer, en waaruit blijkt dat de beeldenstormers het nog lastig gaan krijgen in het nemen van hun ethische beslissingen:

      Met het omvertrekken van een standbeeld verander je de eraan gekoppelde geschiedenis niet. Sterker: je verwijdert een herinnering en daarmee kennis. Bovendien is het bijna altijd een versimpeling. Onder de Amerikaanse president Abraham Lincoln werd van 1861 tot en met 1865 de Burgeroorlog uitgevochten die een eind zou maken aan de slavernij. Maar Lincoln was niettemin naar onze huidige maatstaven een zuivere racist. Hij was tegen stemrecht voor zwarten, tegen zwarten in jury’s of bestuursfuncties en tegen gemengde huwelijken. Reden genoeg hem ook van zijn honderden sokkels te trekken – maar wat zouden we ermee opschieten?

     8. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Je weet toch wie Rammsteins Leider, is @Oorlog?”
      Uiteraard weet ik dat! Word maar een beetje concreet, wie heeft wat verboden en wat zijn de implicaties daarvan op het dagelijks leven! Voorbeelden Beukman in plaats van holle frases!

     9. Maris Copoolse

      “Maar Lincoln was niettemin naar onze huidige maatstaven een zuivere racist. Hij was tegen stemrecht voor zwarten, tegen zwarten in jury’s of bestuursfuncties en tegen gemengde huwelijken.”

      Ja, het beeld is vaak genuanceerd, zoals met name ook bij Piet Hein waarvan de feitelijke historische feiten naar mijn idee ook niet rechtvaardigen dat hij van zijn sokkel wordt getrokken.

      Een complicatie is dat het heel lastig is iemand uit een totaal andere tijd en cultuur met de waarden en normen van nu te beoordelen. Ik ben ook geen voorstander van het al te lichtzinnig besluiten om beelden van hun sokkel te trekken hoewel ik erken dat er gevallen zijn, zoals nu in de V.S., waarin dat wel goed is te rechtvaardigen. De discussie erover is overigens zinniger

      Het woord Beeldenstorm heeft overigens connotaties die dit verschijnsel eerder vertroebelen dan verhelderen. In de beeldenstorm in onze geschiedenis ging het niet over personen maar een religie waarvan men de sporen wenste uit te wissen.

     10. Beukman

      Lees eens wat vaker de MSM, @Oorlog. Geert heeft van alles willen verbieden: de koran, hoofddoekjes, moskeeën, homo-ontmoetingsplaatsen, allochtonen in het amateurvoetbal, alternatieve media als Indymedia en Ravage, fairtrade, broodjes kebab, Schotse Hooglanders.
      Zelfs jouw Leider maakt het zo bont nog niet.

     11. Beukman

      @Maris
      Met dat laatste (de term Beeldenstorm) heb je wel een punt. Toch is er ook een overeenkomst: het gepeupel dat voortgestuwd door de onderbuik het recht in eigen hand neemt.

      Het schijnt dat standbeelden van Churchill en Gandhi er ook aan moeten geloven. Baden Powell wordt uit voorzorg weggehaald.

      Als er dan beelden moeten verwijderd, dan zal dit uiteraard van overheidswege moeten gebeuren, en niet door een stelletje ontketende mafketels.

      Als ik de overheid was, zou ik zoeken naar compromissen. Nodig een groeperingen uit die boze burgers vertegenwoordigen, ga met hen rond de tafel zitten en bied aan om omstreden beelden te voorzien van tekst en uitleg. In het uiterste geval kan een beeld worden verplaatst of in een museum worden gezet.

      Ik zag gisteren op de tulluffiesie interviews met zwarte Zuid-Afrikanen, waarvan sommige heel genuanceerd spraken over beelden van foute figuren als P. Kruger. Zo kan het dus ook.

     12. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Lees eens wat vaker de MSM, @Oorlog. Geert heeft van alles willen verbieden: de koran, hoofddoekjes, moskeeën, homo-ontmoetingsplaatsen, allochtonen in het amateurvoetbal, alternatieve media als Indymedia en Ravage, fairtrade, broodjes kebab, Schotse Hooglanders. Zelfs jouw Leider maakt het zo bont nog niet.”
      Nou met jouw opsomming maak je het net zo bont als Wilders maar efin we zijn er.

      Al die zogenaamde verboden zijn er in de realiteit niet, niks noppes nada. Het enige verbod is de boerka in openbare gelegenheden, hier is in de kamer netjes via gestemt dus hier kan je Wilders niet de schuld van geven. Verder moet nog worden opgemerkt dat het boerka verbod niet eens wordt gehandhaafd, dus blijft er helemaal niks meer over van je lijst.

      De spagaat van verboden valt dus heel erg mee! Ondertussen leven we in een werkelijkheid waarin zelfs Fawlty Towers aan censuur onderhevig is. Denk dus niet dat jij iemand de les kan lezen over z’n leider, die part nog deel heeft aan de huidige situatie.

     13. Maris Copoolse

      Eerlijk is eerlijk, het is een goede zaak dat Blitzkrieg afstand neemt van Geert Wilders die van alles wil verbieden.

     14. Beukman

      Het gaat er niet om dat die verboden erdoor zijn gekomen @Oorlog, maar dat Geert überhaupt heeft voorgesteld om deze zaken te verbieden.

      Enfin. Ik sluit me aan bij Maris. Goed dat jij er afstand van doet.
      Ik citeer met instemming de woorden van jouw Leider over Wilders:

      Ik vind niet dat hij het positieve verhaal vertelt over waar hij naartoe wil. Het is niet inclusief.

      en:

      Ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.

     15. combat le pelicule

      Ped*seksueeltje maris zegt dingen die mensen niet zeggen, maris is natuurlijk naast zijn ped*seksuele sympathieën ook vervend liefhebber van zeer jonge jongetjes

 2. NoDoubt

  We zijn in het internationale SOCIALISME beland. Soros, Gates, Clinton, Obama hebben hun zakken gevuld zijn ook door corona weer rijker geworden. U kunt verrekken en uw grondrechten en vrijheden raakt u kwijt. U wordt de slaaf van het zgn nieuwe internationaal socialisme NIS.

 3. Neutral

  Er zal vanzelf wel een beweging komen waarbij mensen bij elkaar gaan zitten (online of in het echte leven) waarbij dit soort filmpjes getoond blijven worden.

  Op uitnodiging, en verborgen, zoals vroeger het verzet.

  1. Gerda2

   Dit heeft niets meer met racisme te maken.

 4. AnnetKlaver

  Het correct zijn is toch in de UK wel wat door geslagen, je moet serie/film in de tijdgeest zien.
  Gelukkig zijn (worden) ze niet verboden en nog overal te koop.

  OffTopic:
  Ritter slaat op hol, wie stopt hem?

  1. ikweetwatikwil

   Waarom zouden we Ritter stoppen . Dat is het eerste wat “linksen ” willen. Heeft iemand een andere mening, dan moet hij zijn mond houden. Mooi niet.
   Ben het met Ritter eens.

   Heb trouwens de indruk dat Annet helemaal geen mening heeft.

  2. Stopperspil

   @klaver. Kom eerst maar eens met harde cijfers die bewijzen dat Ritter ongelijk heeft. Hij brengt het politiegeweld tegen zwarten in de VS terug in de juiste proporties en laat zich gelukkig niet stoppen. Waarom mag de waarheid niet worden gezegd?

  3. combat le pelicule

   ook annetje geeft geen inhoudelijke reactie en vindt de censuurorgie die nu plaats vindt gerechtvaardigd, hiermee steunt ze duidelijk de zwarte racisten..

  4. Beukman

   Robot Ritter krijgt onthoudingsverschijnselen als er twee dagen geen topic is verschenen over een onderwerp dat te maken heeft met zijn favoriete president en viroloog Dr. Trumpf. Hij lijkt wel wat op mr. Fawlty: zodra die een Duitser ziet, begint hij opmerkingen over de oorlog te maken en H*tler na te doen. Het is een onbedwingbare behoefte.

   Overigens is Robot Ritters vele malen eerder gepotste verhaaltje allang ontkracht danwel genuanceerd.

 5. JochemX

  Klein Duimpje, zeer kwetsend voor kleine mensen. Rood Kapje, een blank verwend meisje provoceert een beschermde diersoort. Weg ermee!
  John Cleese heeft ook “hele verkeerde dingen” gezegd over de Britse cultuur. Die lag er toch al uit.

  1. Gerda2

   Jochem
   Klein Duimpje, zeer kwetsend voor kleine mensen. Rood Kapje, een blank verwend meisje provoceert een beschermde diersoort. Weg ermee!

   En Sneeuwwitje zeker.

 6. Rammstein

  De Umwertung aller Werte neemt tegelijk waanzinnige en beangstigende proporties aan, de uit*rol van het wereldanarchisme (patent van Antifa) ligt op schema en de 2e Amerikaanse Burgeroorlog staat voor volgende week op de agenda.

  Gelukkig hebben we een ’s zomers weekend voor de boeg.

 7. Beukman

  Je kon er op wachten.
  Het prachtige Gone with the Wind ligt inmiddels ook onder vuur.

 8. JFU

  BLM bewijst geweld regeert….Een enorme burgeroorlog komt er aan. Even geduld.

  1. Cycle25

   Black Lives Matter heeft zichzelf afgeschoten door te saneren in :

   Black Loots Matter, onder regie van de demo(n)craten uiteraard.

   Die willen af van :

   Republikeinen
   Nationale vlag
   Politie

 9. RPML

  De waanzin van deze onzin is grappig in beeld gebracht door Jonathan Pie (en zelfs al 2 jaar geleden). De tulpenmanie is losgebarsten nadat de sociaal verhevenen 3 maanden lang hun vrijheid is ontnomen, hoe hypocriet en naargeestig tegelijkertijd…

  h++ps://www.facebook.com/JonathanPieReporter/videos/1609155679207319/

 10. Lefty

  Heeft niks met racisme te maken. Fawlty Towers wordt al jaren verwijderd van YouTube, dat heeft ook met copyrights te maken. Ook diverse artiesten of de platenmaatschappijen doen hun best. Vimeo is een redelijk alternatief.

  1. Niemandalletje

   Hmm…
   h**ps://www.youtube.com/results?search_query=fawlty+towers

   Verrek filmpjes van 10 jaar geleden staan er ook nog steeds.
   Zelfs de aangehaalde episode is in zijn geheel te bekijken.

   Je praat waarschijnlijk over een gewenst toekomstbeeld?

   1. Niemandalletje

    Het is misschien beter om je af te vragen waarom de BBC dit soort censuur toepast op hun eigen uitgezonden programma’s.
    Voorlopig staan ze gewoon nog online, alleen bij de streaming-service van de BBC niet.
    Tevens verklaart de BBC zelf: wegens ‘racisme.

   2. Lefty

    @Niemandalletje, Das fijn, ik kon het niet vinden; tevens bewijs dat we weer te maken hebben met een onzin artikel van de DDS.

    1. Niemandalletje

     Of met de onzin die jij probeert te verkondigen?
     De BBC heeft de bewuste episode van haar streaming-service gehaald wegens racisme.
     Dus het artikel is volkomen juist.

     ps. Als je niet zoekt zal je ook niet vinden.

     1. Lefty

      Welke onzin, of hebben ze Life of Brian ook al eraf gehaald wegens het beledigen van de profeet Jezus ? Laat me niet lachen, de DDS maakt van ieder mug een olifant. Heb je trouwens gezien hoe burgemeester Halsema van Amsterdam aan mevrouw Poot (VVD) en Nanninga (FvD) een lesje gaf in gemeentelijk bestuursrecht? Als je niet zoekt zul je’t ook niet vinden.

     2. Beukman

      @Lefty
      Het was inderdaad een pijnlijke, bijna onsmakelijke afgang voor Poot en Nanninga. De burgemeester bleef souverein overeind.

     3. Maris Copoolse

      Klopt, Letty, Nanninga toonde zich te licht voor de politiek en ging af als een gieter. Mevrouw Poot nam te vroeg de verkeerde afslag en liep deerniswekkend vast in haar strijd tegen zelfopgerichte windmolens.

      Halsema kon haar lachen soms nauwelijks bedwingen. Ze voerde het debat superieur.

     4. Beukman

      Overigens is het opvallend stil hier mbt Halsema, na dit debat. Geen twintig nieuwe hysterische stukkies, geen hetzes, geen geweldsfantasieën over haar. Dat is inder geval een pluspunt.

     5. Niemandalletje

      Wat Halsema nu met Falwty Towers te maken heeft ontgaat mij.
      Er wordt van alles bijgesleept wat hier niet aan de orde is.

      Jij zegt: het gaat niet om racisme.
      Ik zeg: BBC schrijft: om racisme.

      Jij zegt: dat al jarenlang op YT die filmpjes worden verwijderd.
      Ik zoek: Hoppa. Je kan ze gewoon bekijken daar.

      Dan even over Life of Brian.
      Is dat een film over Falty Towers?
      Zullen we alle Hitchcock films ook maar in de ban doen omdat in één film
      een racistische uitlating werd geroepen door een bijrolspeler?
      Dan hebben we nog alle jeugdseries waar ook wel wat tegen in te brengen is. (Volkskrant schreef eens: Misschien was Ivanhoe wel de wegbereider van ZP.”)

      Het bekende verhaal bij jullie.
      Alles maar in stelling brengen, ook al heeft het niets met het onderwerp te maken.

      Houden jullie je even bij het onderwerp. Willen jullie?
      Zo niet, einde discussie.

  2. RPML

   @Lefty

   Onjuist

   Citaat: Komiek John Cleese heeft vrijdag hard uitgehaald naar het digitale kanaal UKTV, onderdeel van de BBC, voor het verwijderen van een aflevering van zijn serie Fawlty Towers. De wereldberoemde aflevering The Germans is niet meer te zien, omdat Major Gowen, een van de vaste bijfiguren in de serie, in de aflevering racistische grappen maakt.

   h++ps://www.telegraaf.nl/entertainment/1048772412/john-cleese-haalt-uit-naar-bbc-na-verwijderen-fawlty-towers

   1. Lefty

    @RPML Dat is dan triest. Als dit soort humor verboden wordt kan ik me bijna niet aan de indruk intrekken dat racisme als alibi gebruikt om inkomsten uit copyrights binnen te halen. Op zich is daar natuurlijk niks mis mee. Ik vraag me wel af of Cleese inkomsten misloopt, anders schiet hij zichzelf uit in de voeten.
    Het staat in de Telegraaf, daar zeg dan wel weer vraagtekens bij..

    1. Beukman

     @Lefty
     Het is echt wel waar hoor, het staat in alle kranten.
     Ook in NRC:
     nrc.nl/nieuws/2020/06/12/john-cleese-noemt-schrappen-aflevering-fawlty-towers-dom-a4002621

     1. Lefty

      @Beukman: Dat is dan nog triester vind ik. Straks gaan ze Catweazle er ook nog vanaf halen wegens zwarte magie.

 11. Original NL

  Q…Is dit nu echt wat George Floyd gewild zou hebben?……….
  Wat interesseerd mij de wil van crimineel george floyd??

 12. josemoonen@70

  Het verbieden van films ,..TV series en boeken , betekent gewoon dat we terug gaan naar de jaren dertig . Toen de Nazi’s aan de macht kwamen . De Staat laat deze praktijken toe , waarmee ze aanduiden dat ze het er mee eens .
  Dit word de ondergang van de Democratie .

  1. RPML

   Inderdaad, en 45 virtuele zetels voor de leider…

   De ambtenaren die de concept COVID-wetgeving hebben opgesteld zouden vervolgd moeten worden voor geplande misdaden tegen de mensheid en machtsmisbruik.

   Onbegrijpelijk dat hele volksstammen dit niet zien aankomen. Daar waar andere landen de lockdown versneld versoepelen, zijn ze in Den Haag wetgeving aan het fabriceren om de Grondwet uit 1830 aan te passen aan ‘het nieuwe normaal’.

   Zie ook het stuk over iNOS van vandaag; de bijl aan de wortel van de vrije pers.

   George Orwell had ‘1984’ beter ‘2020’ kunnen noemen.

   1. Maris Copoolse

    RPML probeert ons duidelijk te maken dat onze Regering Corona misbruikt om een totalitaire staat te vestigen.

    Of begrijp ik hem verkeerd?

    1. Meriadoc Brandebok

     Populistisch rechts is nu eenmaal zwaar hysterisch. Bij het minste of het geringste verklaren ze Nederland Nazi-Duitsland 2.0. Zoals bij de afschaffing van het referendum. Democratie vermoord dit, totalitaire staat dat.

     Volgens jaar gaan we allemaal weer naar de stembus, maar daar gaat het nou niet om.

 13. Rosasolis

  Vandaag gelezen dat Gone With the Wind niet wordt verbannen door een bekende TV omroep in Amerika. Deze film heeft veel Oscars in 1939 gehaald. Het is een verhaal over een plantage in een van de zuidelijke Amerikaanse staten. Maar voordat die film alweer wordt uitgezonden wordt er nu een hedendaagse inleiding gegeven. Dat hoewel het een belangrijke film altijd zal blijven in het film geschiedenis, moeten de film liefhebbers realiseren dat het vele jaren geleden gemaakt werd, en sindsdien zijn de tijden helemaal veranderd ten opzichte van kleurlingen, en de slavernij.
  “The Germans” aflevering van Fawlty Towers is niet om te lachen. Het is een beeld van misbruik van na-oorlog’s blijvende afkeer van alle Duitsers. Terwijl de meeste Britten weten dat lang niet alle Duitsers fout waren, en ook weten zij dat er ook een bekende Duitse verzet tegen de nazi’s bestond gedurende WW 2.

  1. Rammstein

   Rosasolis graftakt: “The Germans” aflevering van Fawlty Towers is niet om te lachen..”.

   Deze opmerking is niet om te lachen, maar om te huilen. My God, wat heb ik een medelijden met die vent van je. Als je er tenminste een hebt.

   1. Rosasolis

    Rammstein. Gelukkig! Eindelijk krijgt onze DDS abonnees steeds minder van
    VROUWEN DISCRIMINATIE te horen!!!
    Ik ben getouwd met een man die, net als ik gelooft in een man-vrouw maatschappij, die voor dezelfde rechten, plichten, en kansen voor mannen en vrouwen staat. Er is geen reden meer voor Vrouwen Discrminatie.
    Mijn vader was officier in de Canadese leger, tijdens WW 2. Mijn moeder was een Rode Kruis heldin zuster in Eindhoven voor de Canadese soldaten.
    Voorbeeld van lang geleden van het samenwerking van mannen en vrouwen,
    zonder discriminatie. Conclusie: het is eindelijk helemaal afgelopen met het
    stomme gedoe van mannen beheer van onze samenleving.
    Wij hebben eindelijk een man-vrouw maatschappij, die samen moeten werken
    om onze planeet te beschermen tegen het ondergang. Vrouwen discriminatie bestaat gelukkig niet meer in onze westerse wereld.

    1. Beukman

     @Rosasolis
     In The Germans wordt male chauvinism belachelijk gemaakt. Haat tegen Duitsers wordt belachelijk gemaakt. H*tler wordt belachelijk gemaakt. Racisme wordt belachelijk gemaakt – of neem jij the Major serieus?

     De winnaars zijn: Duitsers, vrouwen (Polly en mrs Basil) en allochtonen (Emanuel).
     Onvergankelijke humor die net net zo grappig is als een halve eeuw geleden.
     Overigens doen de andere afleveringen niet of nauwelijks onder voor The Germans, of overtreffen deze zelfs, zoals die met die psychiater.

     Ik zou zeggen: kijk nog eens met een frisse blik naar The Germans. Hij staat op youtube.

 14. Mar

  You Tube – BBC Comedy Greats

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=yfl6Lu3xQW0&list=PLZwyeleffqk7hc1f7CFf4I9fjVFpanvG7&index=15&t=0s

  Blijft hilarisch 😀

 15. Vrijedenkert

  Zal de BBC vooraf onderzocht hebben of de Duitsers dit aanstootgevend vinden?

  Vast niet, deugen en knip…

  Ik denk dat een groot deel van de Duitsers het zelfs een schande vinden dat deze aflevering wordt gecensureerd!

  1. Niemandalletje

   Het gaat ze om die Majoor Gowen, een vaste gast in het hotel, gebruikt namelijk racistische taal in een anekdote over het West-Indische cricketteam.

   Dus we kunnen waarschijnlijk wel verwachten dat er heel wat series en films offline worden gehaald in de nabije toekomst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.