Erik van Muiswinkel intens blij met ‘gekloot’ aan tweets Wierd Duk: ‘Houd jonge beïnvloedbare mensen bij ‘m weg!’

Het is een goede zaak als jonge en beïnvloedbare mensen worden weggehouden bij tweets van de hoegenaamd rechtse Telegraaf-journalist Wierd Duk. Dat beweert BNNVARA-cabaretier Erik van Muiswinkel. Gescherend merkt hij ook nog op wel een campagne te willen opzetten om die visie werkelijkheid te maken.

Al een geruime tijd wordt het sociale medium Twitter ervan verdacht politiek onwelgevallige twitteraars bij te willen sturen. Telegraaf-journalist en -columnist Wierd Duk merkte daar het één en ander van op gisteren. Hij vroeg zijn volgers daarom om raad: “Voor het eerst zit twitter te kloten met mijn aantallen RT’s en likes, merk ik. Iemand hier ervaring mee?”

Dat was een kolfje naar de hand van de aan lager wal geraakte BNNVARA-cabaretier Erik van Muiswinkel, die zelf op Twitter zit om te waarschuwen voor mensen als Wierd Duk, die hij al enige tijd online het leven zuur probeert te maken. Ditmaal grijpt Van Muiswinkel de kans aan om te dagdromen over een offline campagne om te zorgen dat één van ’s lands bekendste journalisten geen jonge lezers meer heeft:

“Mijn briefkaarten- en fax-actie om vooral jonge, beinvloedbare mensen weg te houden bij de tweets van Wierd Duk begint eindelijk vruchten af te werpen.”

Ongetwijfeld deels grappig bedoeld, maar er zit vermoedelijk wel degelijk een serieuze suggestie in verpakt. Van Muiswinkel zit al geruime tijd achter Duk aan. Zo wilde hij vorig jaar Duk een ‘pats op de kin‘ leveren. Van Muiswinkel neemt het de journalist namelijk kwalijk dat hij geen Sinterklaas mag spelen in Amsterdam, omdat Wierd Duk zijn “trollenleger” zou hebben afgestuurd op de komiek. Zijn haat voor Duk neemt zelfs zulke groteske vormen aan, dat hij meent dat geestverwanten van de journalist kerken in de as leggen en ‘malafide retorica‘ zouden bezigen.

Het zogenaamde gerommel met retweets en likes is iets wat andere rechtse Twitteraars overigens herkennen. Jan Roos, columnist voor deze site, wist Duk te vertellen dat dit bij hem “al jaren” gebeurt. Ook columnist Jan Dijkgraaf is ermee bekend, en heeft ook gelijk een goede raad voor de Telegraaf-journalist: “Ja. Schouders over ophalen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Original NL

  Alleen linkse info mag aan de jeugd aangeboden worden….linksfascist.

  1. hans-e-pans

   Erik van Muiswinkel intens blij, ‘Houd jonge beïnvloedbare mensen bij Wierd Duk weg!’

   Dat zegt Erik van Muiswinkel, degene die jaren en jaren, zwarte Piet speelde voor kinderen in een wel heeeeel beinvloedbare leeftijd.

 2. Maris Coppoolse

  “Ongetwijfeld deels grappig bedoeld, maar er zit vermoedelijk wel degelijk een serieuze suggestie in verpakt.”

  Nee, Tim, het was grappig bedoeld (wat het ook is) en de bedoeling die jij hem toeschrijft mist bewijs en logica.

  1. Hardline

   Gelukkig is “grappig” subjectief.

  2. FVD

   M Coppoolse
   \
   Kijk nou, heb ik u toch enigermate verkeerd ingeschat, u hebt schijnbaar vrienden/kennissen van niveau. Erik van Muiswinkel een vriend van u? Dat moet wel zo zijn, anders zou u niet zo stellig beweren dat het grappig bedoeld was. Wat ik wel weer mis, is het BEWIJS en de LOGICA van deze grap. Maar dat wilt u ons zeker nog vertellen.

  3. jan ber

   nou, dan vind ik de grappen van Johan Derksen leuker…!

 3. Duckday

  Die man is volledig de weg kwijt zoals zo veel Activisten die de boel verkloten

 4. Bullshit16

  Is die mongool ook weer onder de tegel vandaan gekomen het was behoorlijk rustig wat mij betreft kruipt hij weer onder die tegel wand wat die mongool zegt is pure opruiing zo als al die linkse ratten
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. lotje

  De npo staatsfascist zegt ook wat. Wat is dit toch een linkse onderontwikkelde idioot geworden. Verstand van een banaan.

 6. Adriaen van Bergen

  Van Muiswinkel speelt met vuur uit een heel naar donker hoekje.
  Laag mannetje.

 7. macsjang

  Ademt deze rat ook nog steeds?

 8. Toverkol

  Briefkaarten en fax actie ?……. worden die nog gebruikt tegenwoordig ?..

 9. Jannes-46

  Van Muiswinkel, die mislukte belegger op de beurs, dient zich niet te bemoeien met de discussie. Een verstokte zielenpoot die krampachtig vasthoudt aan hypocriete principes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.