Eurofiel mispunt Wim van de Camp zegt dat Omtzigt alleen aan CDA-strijd meedoet ‘om hoger op kieslijst te komen!’

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is nauwelijks nog begonnen aan zijn campagne om lijsttrekker van zijn partij te worden, of allerlei achterbakse oudgedienden kruipen al uit hun schulpen om de parlementariër te betichten aan de race mee te doen uit een cynische vorm van optimisme. Oud-europarlementariër Wim van de Camp reageert in dat kader met een lelijke uithaal naar de kersverse lijsttrekkerskandidaat.

Het opvallende CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is lijsttrekkerskandidaat geworden, en dat gaat er niet bij alle mastodonten van de partij even goed in. Mensen als Wim van de Camp, die 23 jaar Kamerlid is geweest en daarna nog tien jaar heeft rondgehangen in het Europese Parlement. Vlak nadat de katholieke Twentenaar zich in het strijdgewoel stortte, betichtte Van de Camp hem al van politieke spelletjes. Op Twitter liet de oud-politicus weten:

“Ik gun iedereen zijn CDA-lijsttrekker feestje maar als het alleen bedoeld is om hoger op de Tweede Kamerlijst te komen vind ik het niet fair.”

Waarmee hij dus, zonder daarvoor bewijs te leveren, de motieven van Omtzigt in twijfel trekt. Zelfs oud-VVD-Kamerleden vinden het “nogal een bewering“. Des te meer omdat Omtzigt eerder laag op een CDA-Kamerlijst is geplaatst en toen met voorkeursstemmen alsnog op z’n sloffen de Tweede Kamer bereikte. Die hoge positie op een kieslijst heeft hij dus helemaal niet nodig.

Een sailliant detail is verder dat Wim van de Camp ook zelf eens een keer heeft meegedaan aan een lijsttrekkerverkiezing die hij verloren heeft: in 2014 wilde hij voor de tweede maal de kar trekken bij de Europese Parlementsverkiezingen, maar werd van de eerste plek gestoot door de huidige CDA-leider in Brussel: Esther de Lange.

Toch heeft Van de Camp er een handje van om wild om zich heen te meppen. Hij noemde de huidige Britse premier Boris Johnson al een ‘charlatan, leugenaar en een valsspeler.’ Ook dagdroomde hij pakweg een jaar geleden nog van het stalken van kinderen van Telegraaf-journalisten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Shadow1100

  Ik heb gekeken op de website van het CDA om (tijdelijk) lid te worden. Helaas je kunt pas na 8 weken(!) mee doen aan stemmingen. Jammer. Pieter Omtzigt is een van de weinige politici die te vertrouwen is.

  1. hans-e-pans

   Grijze muis, letterlijk en figuurlijk, Wim van de Camp kan met zijn politieke prestaties en politieke verleden nog niet in de schaduw staan van de politieke prestaties, verleden en toekomst van Pieter Omtzigt.

   Laat dit ook maar eens gezegd zijn.

 2. NoDoubt

  Camp vindt kennelijk Omzigt een lastpak in de gelederen. Camp heeft kennelijk geen waardering voor zijn aanpak inzake toeslagen. Camp vergeet dat Omzigt in de TK zit om het volk te vertegenwoordigen. Anders dan sommigen anderen in de K die toch anders stemmen dan het volk aangeeft. En ja, het zou zomaar kunnen dat hij hoger op de lijst terecht komt. Omzigt ziet het gevaar dat hij een vreemde eend in de CDA gelederen is, maar hij heeft wel goede punten om het volk te vertegenwoordigen. Dat is de kern. Als hij het niet goed zou doen, zou hij ook geen voorkeursstemmen krijgen. Dat heet nu democratie, en geen achterkamertjespolitiek.

 3. Piet Klein

  Je boft Wim dat Pieter dit doet in de Tweede Kamer want zou hij meedoen met de verkiezingen voo het Europese Parlement dan lig jij er uit. Overigens is dit circus de zotheid ten top. De man die misschien nog een beetje Rutte kon pareren houdt het voor gezien. De man die de bescherming van de verpleeghuizen en thuiszorg niet regelde met velen doden als gevolg, die even de privacy om zeep helpt stelt zich kandidaat. De vrouw die de burgers een corona tochtje aanraadt naar de lokale middenstander en die op de dag dat haar collega een rapport uitbrengt dat de opmerkingen van Wilders meer hout sneden doet Wilders en Baudet direct in de ban. De partij die de boeren liet vallen, de vissers liet vallen, de gepensioneerden liet vallen, die meegewerkt heeft aan dure zorg, ouderenzorg om zeep heeft geholpen, het openbaar vervoer tot de duurste van Europa liet worden, een huizenmarkt liet ontstaan die volledig uit het lood is. En we kunnen nog even door gaan. Succes met de lijsttrekker verkiezingen, misschien is er nog een verdwaalde geest die straks op jullie willen stemmen.

 4. Adriaen van Bergen

  Omzigt is een van de weinigen die zich echt om de mensen bekommert andere partijen die dit proberen worden door het kartel uitgestoten.
  De meesten loopt aan de hand van de lobbyisten van de multinationals en geloven alles wat die te zeggen hebben.
  Bijna rest loopt aan de hand van Marx, die, met zijn visie, voor het grootste aantal doden in de 20ste eeuw heeft gezorgt.
  Nog een heel klein smaldeel loopt aan de hand van Allah, die voor het grootste aantal doden en de meeste ellende totaal heeft gezorgd.

  1. EvertB

   Suggereert u nu dat hedendaagse volgers van het gedachtengoed van Marx en Allah een ‘licence to kill’ hebben?

   1. Maurits Dekker

    Nee Evert, dat wordt niet gesuggereerd. Beter lezen!

    1. EvertB

     Hoe leest Maurits het dan?

 5. FJ

  In plaats van trots te zijn, dat men eindelijk weer eens één Tweede Kamerlid heeft die de belangen van het volk dient, komt deze azijnpisser
  van der CAMP van het CDA met politieke spelletjes opduiken.

  Zelf nooit geslaagd, want wie is hij, dat hij 27 jaar politiek voert voor het CDA, bijna niemand zijn naam kent en hier de NSB-er van het CDA uit gaat hangen.
  O ja, stel eens een onderzoek in naar die van der Camp, volgens mij is die ook niet zuiver op de graad. Ga met pensioen en laat nooit meer iets van je horen, loser.

  Pieter blijf doen zoals je de laatste jaren zaken aan de kaak stelt en laat je niet verneuken door partijleden en de ambtenarij.
  Het werd tijd op te treden tegen de ambtenarij, die denken dat Nederland een citroen is, die hen ter beschikking staat. Ik denk, dat je nog maar het topje van de ijsberg ontdekt hebt.

 6. Lugor

  Toch heeft van de Camp er een handje van om wild om zich heen te meppen. Hij noemde de huidige Britse premier Boris Johnson al een ‘charlatan, leugenaar en een valsspeler.’

  Zelfs een CDAer heeft wel eens heldere momenten.

  1. Duidelijk

   Cock?

  2. Oepsie

   Iets waar ”U” best wel jaloers op zou mogen zijn. Want de enigste bijdragen, die ik onder ”uw” naam lees, is niet meer of minder ‘verbale diarree’ en frustratie. Dat hebben oude mannetjes wel vaker, als ze nooit iets gepresteerd hebben, in hun armzalig leventje. Ga eens naar buiten. Meldt u aan voor vrijwilligerswerk of iets dergelijks. Dan heeft uw leven misschien nog enig nut gehad.

 7. J.Pz. Coen

  Als alle Kamerleden dezelfde mentaliteit zouden hebben als Omtzigt zou dit land een véél prettiger land zijn om in te leven. Helaas hebben ze op de bekende uitzonderingen na dezelfde mentaliteit als van der Camp.

  1. stemanhanneke@gmail.co.

   ik denk dat hij een goede kandidaat is.
   Hij is een vasthouder
   Zo iemand kunnen wij wel gebruiken.
   En wat Dhr Camp zegt ach..

 8. 1010

  Het modder gooien vanuit de top is begonnen zoals voorspeld

 9. Rieks

  Graaier Van de Camp doet ook een duit in het zakje. Nooit een origineel idee van hem gehoord. Het zegt veel over die partij dat hij steeds verkiesbaar was.

 10. Vrijedenkert

  “Eurofiel mispunt Wim van de Camp”
  DDS wordt steeds creatiever met benoemen van politici!🤣🤣🤣

  Omtzigt hoeft niet hoger op de kieslijst, hij wordt zowieso weer verkozen ook al staat hij onderaan! Quatsch dus van van de Camp…

 11. Vrijedenkert

  “Bedankt, je reactie is opgestuurd en zal spoedig worden beoordeeld”

  Kut!😡

  1. 1010

   ach , de onzin hier is van ongekende wissel vallige censuur. Iets zeggen over de w i m van dit forum wordt afgestraft met een ban. Je kan je dus afvragen wie hier een vinger in de pap heeft. Ergo , van een vrij internet , waarin respect geldt voor het vrije woord kan je nergens vinden. Bij nu punt nl is de censuur nog groter.

 12. Oepsie

  Ach een zwakzinnige leernicht die ook wat wil zeggen. Zoek zijn staat van dienst meer eens op. Is dit een hufter? De vraag stellen is het antwoord geven.

 13. Maris Copoolse

  Over Eurofiel gesproken, inmiddels wenst een meerderheid van de Britten weer onderdeel van de EU uit te maken.
  Die Brexit komt onder druk te staan.

  ht*ps://edition.cnn.com/2020/06/25/uk/uk-supports-eu-four-years-after-brexit-intl-gbr/index.html

  1. 1010

   slap populistisch gelul , het ene na het andere grote bedrijf wil weg onder het juk van de EU. We weten inmiddels de bedrijven op naam te benoemen behalve de linkse sukkelige eurofielen dan

 14. Bes Tolen

  Van de Camp komt uit Oss. Niet uit Twente. Klaarblijkelijk ziet hij Omtzigt niet zitten. Dat hij dat wel erg zuur doet, doet vermoeden dat hij niet meer op niveau is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.