Femke Halsema geeft middelvinger aan corona-doden, vindt massale BLM-demonstratie “te belangrijk om te ontbinden”

Burgemeester Femke Halsema weigert bot om de Black Lives Matter/Antifa-demonstratie op de Dam, waarbij zo goed als niemand de anderhalve meter afstand in acht houdt, te ontbinden. Het doel is “te belangrijk,” zo vertelt ze.

Als Amsterdam straks een massale uitbraak van het coronavirus heeft, weet heel Nederland vanaf vanavond wie we daar voor moeten bedanken. Nu, ja, al die knettergekke demonstranten, natuurlijk, die de Dam bezetten omdat ze zich in de Verenigde George Floyd Staten wanen in plaats van in Nederland.

Maar je mag ook kijken naar Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam. Zij staat namelijk aan het hoofd van de politie in de hoofdstad. En zij verzuimt vandaag nadrukkelijk om die bevoegdheid in te vullen. De oudjes van Mokum mogen lekker het loodje leggen wegens corona. Want: het doel van de demonstratie is in het GroenLinkse oordeel van Halsema “te belangrijk” om over te gaan tot beëindiging van de demonstratie.

Ongelooflijk:

“De demonstratie tegen politiegeweld op de Dam trok vandaag duizenden mensen. Vanwege de enorme opkomst is 1,5 meter afstand houden niet te doen, maar dat is volgens de Amsterdamse veiligheidsdriehoek geen reden om in te grijpen. ‘Daarvoor is de demonstratie te belangrijk’.

Halsema: ‘Ik begrijp dat 1,5 meter afstand houden niet altijd in acht gehouden wordt, maar de demonstratievrijheid is een heel groot goed. Dus ziet de driehoek geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie ook te belangrijk en zijn bovendien mensen zelf verantwoordelijk.'”

Zelfs het feit dat er nu 5000 (!) mensen op de Dam zijn en er nog altijd geen sein brand meester is gegeven in de coronapandemie kan Halsema niet deren. Sterker nog, ze gaat ook zelf naar de Dam om een potje mee te rellen met Black Lives Matter, Antifa, BIJ1 en al die andere radicale actieclubs.

En uiteraard: zonder mondkapje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

127 reacties

 1. Jack Flash

  Voor linkse gekte gelden de regels niet.
  Vieze hypocriete huppelkut.

  1. Ralnov

   Van mij mogen ze allemaal corona krijgen.

 2. Dirk Derksen

  Linkse burgermeester doen er normaal alles aan om demonstraties van Pegida te verbieden op grond van veiligheid…

 3. Original NL

  De burgermoeder geeft het goede voorbeeld…😂

 4. Beukman

  Iedereen in Amsterdam, inclusief de voltallige Gemeenteraad, inclusief zelfs Annabel van FvD, weet en vindt dat demonstreren een grondrecht is. Niemand die geen begrip heeft voor de beslissing van Femke.

  Waar vind je dan wél de zeikerds en de zuurpieten die liever de grondrechten van de burger zou afpakken? Hier, op DDS, ons nationale rechtse oudemannenforum.

  1. Robert75

   Wat een dom gezwets. Horecaondernemers moeten zich aan strikte regels houden zo niet een paar duizend euro boete. Of in het ergste geval kunnen ze hun tent sluiten. Maar voor een stelletje linkse droeftoeters die hier in Nederland zo nodig de straat op moeten omdat in Amerika een zwarte man is overleden, daarvoor gelden die regels blijkbaar niet?

   Als het nu ineens niet meer geldt voor linkse droeftoeters dan geldt het toch voor niemand meer? Waarom zouden horecaondernemers zich nu nog aan de corona regels houden? Die regels kunnen we niet meer serieus nemen dus.

   En dat allemaal dankzij Halsema die denkt werkelijk boven de wet te staan want ze heeft er gewoon maling aan want anders zou ze het hebben verboden omdat dat in deze omstandigheden gewoon niet kan.

   1. Beukman

    Nou @Robert, op de terrasjes in mijn buurt hielden ze zich vandaag niet echt aan die anderhalve meter. Bovendien droegen de terrasgangers geen mondkapjes, iets wat de meeste demonstranten nu juist wél deden.

    1. Lefty

     @Beukman: Dat heb ik ook gezien, komt door de alcohol en het enthousiasme van de mensen na de lock-down. Het is ze gegund, ik hoop alleen dat de lege bierglazen niet met bleekwater worden gespoeld.

     1. Niemandalletje

      “Bovendien droegen de terrasgangers geen mondkapjes, iets wat de meeste demonstranten nu juist wél deden.”

      Beukman en Lefty schijnen niet te begrijpen dat het moeilijk is om met een mondkapje op een versnapering te consumeren?

     2. Beukman

      Zeker snap ik dat, @Niemand, maar daarmee namen ze dus wel een groter risico dan die demonstranten waar nu zo’n ophef over is.

     3. Niemandalletje

      Nou Beuk, (we gaan ook maar afkorten) ik zag op de terrassen geen mensen met 1000 man op elkaar zitten of staan en dan ook nog brullen.
      Dit zag ik echter wel met eigen ogen op de dam.
      Iets wat toch wel een groter risico is.

      En kom niet aan met dat de meeste een mondkapje droegen.
      Er waren meer zonder dan met.

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Bovendien droegen de terrasgangers geen mondkapjes, iets wat de meeste demonstranten nu juist wél deden.”
     Mijn twitter account laat anders iets heel anders zien, ouwe zwetskous.

  2. Lugor

   Degene die het overtreden van de 1,5 meter hier promoten zijn overdreven zuinig op de demonstranten, zien ze ineens liever alle veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
   Haast aandoenlijke bezorgdheid.

   1. Original NL

    Het gaat hier over de hypocrisie deugkneus..de overheid zegt 1.5 m ..wij niet.
    Halsema moet zich net als elke burger aan de wet houden..of staat links boven de wet?

   2. Rinus Remstreep

    Aldus de aandoenlijke

    1. combat le pelicule

     De aandoenlijke? 🙂

     1. Start

      Volgens sommigen schijnt het de schijtkok te zijn.

  3. Blitzkrieg

   Beukman : En hoe zit het dan met die lockdown demonstratie? Daar verliep wel als netjes volgens de regels was er extreem veel politie aanwezig en is er strikt gehandhaafd en zijn er mensen opgepakt. Dat is meten met twee maten beukman!

  4. Rene van der Grijp

   “Iedereen in Amsterdam, inclusief de voltallige Gemeenteraad, inclusief zelfs Annabel van FvD, weet en vindt dat demonstreren een grondrecht is.”

   Beukman probeert er nog een draai aan te geven. Ja, demonstreren is een grondrecht. Maar we leven nog steeds onder de Corona-richtlijnen en daar gingen de demonstranten lijnrecht tegenin en Halalsema keurde het goed.

   Besef je nou zelf niet hoe krom jij lult, Beukman?

   Hypocriete linkse zak, dat je er bent.

  5. Bolland

   @Beukman Op het Binnenhof heerst ook onbegrip. Onder meer VVD, CDA en PVV bekritiseren het besluit van burgemeester Femke Halsema om de demonstratie door te laten (AD)

   Verschillende Kamerleden vallen over de massale samenkomst. PVV-leider Geert Wilders trekt op Twitter de vergelijking met de coronaregels voor de horeca en stelt dat burgemeester Halsema “links boven de wet zet”. CDA-collega Julius Terpstra noemt het protest “een klap in het gezicht van ons zorgpersoneel”.

   Volgens VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff had de demonstratie gestopt moeten worden:(NOS)

   Politici verbijsterd over situatie Dam: ’Hoe leg je dit uit aan ondernemers ( Telegraaf)

   En de rest van Nederland, artsen, politie, burgers etc etc etc

  6. Antihedo

   Volgens mij is op deze site gepleit om te stoppen met de 1,5 meter samenleving. Geeft Halsema daar gehoor aan, is het nog niet goed.

   1. combat le pelicule

    Zeker is daar voor gepleit, maar niet het ene wel en het andere niet op straffe van €399,– + € 10,– administratiekosten…

  7. combat le pelicule

   Zij is door het mandje gevallen…verschuilend achter grondrecht…

 5. SilverFox

  Zijn er echt nog mensen te vinden die hier vreemd van opkijken ? Kom op zeg, onder welke steen hebben jullie gelegen ?

  1. Rene van der Grijp

   Nee, ik kijk er zeker niet vreemd van op. Het lag zelfs in de lijn der verwachtingen.

   Maar het kan geen kwaad om dit aan de kaak te stellen, nietwaar? De hypocrisie en de vooringenomenheid van links is buiten de oevers van de rede getreden. Ze wanen zich onaantastbaar.

   1. SilverFox

    Zeker, het is belangrijk om misstanden aan te kaarten. Het is enkel frustrerend dat je constant tegen de bierkaai aan het vechten bent.

 6. Rene van der Grijp

  “Daarvoor is de demonstratie te belangrijk”.

  Los van het feit dat de demonstranten solidair zijn met gewelddadige relschoppers en plunderaars is die demonstratie TOTAAL NIET belangrijk.

  Dit is de zoveelste keer dat deze extreemlinkse eigengereide staatsvijandin boven de wet gaat staan.

  En zo zakt niet alleen Amsterdam, maar heel Nederland, steeds dieper weg in het moeras van de linkse willekeur en wetteloosheid.

  Needless to say dat de regering dit smerige wijf geen strobreed in de weg zal leggen.

  1. Mar

   Ik zat vanavond te kijken naar demonstranten bij het Witte Huis. Daar ging het heel rustig aan toe. Al meerdere video’s voorbij zien komen waar politiechefs en politieagenten zich aansloten bij de demonstraties door o.a. het knielen op een knie.

   Overdag zijn de demonstraties rustig. ’s Avonds komen er ordinaire relschoppers de straat op. Zoals meerdere video’s al hebben laten zien, zowel bij de demonstranten als de politie.

   Het verwijt dat men zich solidair toont met een bedenkelijke groep kan vrijwel iedereen hier beter inslikken. Wat dat betreft is roomser dan de paus zijn hier een veelgebezigde aangelegenheid.

  2. Lefty

   @Van de Grijp: …..is die demonstratie TOTAAL NIET belangrijk… Bepaal jij dat?? PVV-waardige redenering.

 7. AnnetKlaver

  Wat weer een puppy gejank van populistisch rechts, zorg eerst maar eens dat jullie wat groeien.

  1. lotje

   Hahahahaha hahahaha. Sukkel. Wat Ben jij dom.

   1. Rinus Remstreep

    Aldus annet alfredje bloksnor Rost van Tonningen .

  2. Rinus Remstreep

   Groeien in wat hufter ?
   Groeien om kleine jongetjes te misbruiken zoals jij ?
   Jank.nog maar even door .

  3. evil knievel

   Deze bijdrage is zelfs voor u wel heel errug zwakjes,Annet(niet!)

  4. combat le pelicule

   Aldus populistische eurofiele nedermoslima annetje

 8. lotje

  Is dat geestelijke zieke heks nog niet weg

 9. Mar

  Kan iemand Annabel even twitteren dat buiten, in de open lucht, geen mondkapjes verplicht zijn?
  Kan iemand Annabel vragen of zij zelf wel met een mondkapje de straat opgaat?

  DDS kan trouwens beter de naam veranderen in De Dubbele Standaard. Staan ze toch nog steeds bovenaan in het op alfabet gerangschikte nieuwsoverzicht.

  1. Beukman

   DDS kan trouwens beter de naam veranderen in De Dubbele Standaard.

   Proest 🙂

   1. Original NL

    Q…DDS kan trouwens beter de naam veranderen in De Dubbele Standaard.
    Proest 🙂………
    Halalsema hanteerd hier de Dubbele Standaard breukmans..maar dat snap je niet.

   2. Rinus Remstreep

    Holbeuker etaleert nog even zijn domheid . Holbeuker ziet het als humor . Het zegt genoeg over de geestelijke gesteldheid van Holbeukertje

   3. Rene van der Grijp

    Beukman, bij uitstek de man van de dubbele standaard, moet lachen.

    Is het niet aandoenlijk?

   4. Niemandalletje

    Proesten: met een krachtige, onwillekeurige beweging water, slijm of snot uitstoten.

    Wilt u dat voortaan laten in deze tijden?

  2. Original NL

   Kan iemand die hèèèèèl veel tijd en geduld heeft Mar proberen uit te leggen dat de overheid nog steeds de 1.5 m regel hanteerd.
   Het gaat niet over mondkapjes kneus…je ziet op de foto dat halalsema zich niet aan de wet houdt…waar anderen financieel dik voor hebben moeten bloeden.

  3. Bolland

   @Mar Dubbele standaard, je bedoelt meten met 2 maten, daar is Halsema een grootheid in, haar gezinsleden, maar ook politieke medestanders mogen alles, tegenstanders mogen niets bijv middenstanders, ouwetjes die liever geen opvang voor uitgeprocedeerde azielzoekers om de hoek hebben.

   Annabel staat niet tussen de mensenmassa.

   daarbij is Annabel voor zover ik weet de enige van alle politici die een (homofiele) asielzoeker in huis heeft. Halsema zie ik zoiets niet doen

   U wel?

   Net zoals ze haar (goedbetaalde werk) niet doet

   1. Original NL

    Q….daarbij is Annabel voor zover ik weet de enige van alle politici die een (homofiele) asielzoeker in huis heeft. Halsema zie ik zoiets niet doen……
    Halalsema haalt haar kinderen van een school omdat er teveel van haar geliefde allochtonen kinderen op zitten.
    Hypocriet-hypocrieter-hypocrietst-halsema.

 10. ervi

  “Daarvoor is de demonstratie te belangrijk”.
  De anti-lockdowndemonstranten eerder van de week in Den Haag vonden hun recht van vrije meningsuiting ook belangrijk.
  Het was helaas geen Deugreden en zij werden wel afgevoerd.

  Fascistische Dictatuur Der Nederlanden.

  1. Gerda2

   Eric
   “Daarvoor is de demonstratie te belangrijk”.

   Hypocresie ten top., niets aan de hand.
   Alleen voor links geldt de uitzonderingsregel.

   Wat Corona: gaat echt niet de kop opsteken.
   Lekker buiten iedereen

 11. ikweetwatikwil

  Er is in Amerika een Zwarte man door een agent gedood. Die agent moet een zware straf krijgen.
  Maar wat heeft Nederland daarmee te maken. NIETS. Dus je kan er van uit gaan, dat de meeste mensen op de dam niets te doen hadden en dachten , laten we agentje pesten . Maar die bleven thuis evenals de BOA’s.
  Nu is het wachten op wat Vrouw Halsema veroorzaakt heeft. Dit blijft natuurlijk niet zonder gevolgen.

 12. PG

  knokploegen eroverheen.
  intolerant de intolerantie aanpakken.

 13. Kretoloog

  Al vrij snel na haar aantreden in 2018 was duidelijk dat Halsema niet geschikt is als burgemeester: te veel politica, te veel eigen zin, te weinig bereid landelijke besluiten te handhaven.

  Met het toestaan van deze massale demonstratie heeft Halsema haar laatste restje geloofwaardigheid te grabbel gegooid. Waar overal grote samenscholingen (vanaf 100 personen) zijn verboden, laat Halsema plompverloren een demonstratie toe van 10.000 deelnemers of meer. Dit is een middelvinger naar de regering, naar alle veiligheidsregio’s, de politiek, de handhavers, de zorg, ja wie niet?

  Opzouten met dat wijf. En doe datzelfde maar met die klerepartij van haar (GroenLinks).

 14. jhak

  Ik lach me helemaal de tering , na vandaag de grootste corona uitbraak in Amsterdam sinds begin maart. Die stad helemaal op slot, echt niemand meer eruit en erin en dat voor de hele zomer.
  Kan de horeca ook gewoon weer open want iedereen wordt toch besmet. Geldt natuurlijk ook voor de theaters en bioscopen. Totaal isoleren die stad. Kan de rest van ons land rustig door “breathen”.

  1. SubTec

   Het zoveelste bewijs dat als je niet met geweld dreigt je demonstratie verboden wordt maar als je wel met geweld dreigt dan mag je doen wat je wilt.

 15. Lefty

  Wacht even, Wilders vindt de 1,5 meter norm maar onzin, dus extreem rechts moet niet zeuren, stelletje hypocrieten, jullie zoeken alleen maar een reden om op Halsema te schelden. Eerst wordt links beschuldigd van dictatorschap, en nu laat ze de vrijheid toe en is het ook niet goed.
  Bovendien weet Halsema als geen ander dat je de mensen niet zomaar kunt weg knuppelen (afgezien van het feit dat de Nederlandse politie nog geen gummiknuppel kan vasthouden, ik speek uit ervaring), want dan krijg je misschien Amerikaanse toestanden.
  Als we over 14 dagen geen nieuwe corona uitbraak krijgen -de meeste demonstranten droegen mondkapjes- dan hebben we kans op een coalitie tussen Groen Links en de PVV. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Always look at the bright side of life.

  1. Original NL

   Je zat al weer vroeg aan de rosè niet lefty?

   1. Rinus Remstreep

    Ik denk eerder dat hij zich tegoed heeft gedaan aan goedkoop bier van de Lidl.
    Het niveau is er wel naar in ieder geval.
    Rosé is te duur voor deze principiële werkeloze .

    1. Lefty

     @ Remstreep: Nee hoor, Ik drink alleen Courvasier cognac zonder ijs (non Titanic), kunt u dat betalen? Ik wel. En ik betaal me ook nog eens blauw aan belasting.

     1. CLoVis

      @lamlul

      Als jij ‘Courvasier’ drinkt dat is dat goedkope namaak;
      de merknaam is ‘Courvoisier’.
      Vandaar natuurljk ook die achterlijke opmerking ‘zonder ijs’.

      Cognac wordt nooit met ijs gedronken,
      bij voorkeur zelfs uitgeschonken in een verwarmd glas.

     2. Rene van der Grijp

      Ach Clovis, lefty is hier al zo vaak afgegaan als een gieter.

      Geen aandacht aan besteden.

     3. evil knievel

      Leugenaar!🤣

     4. Blitzkrieg

      CLoVis :
      Quote : “Cognac wordt nooit met ijs gedronken, bij voorkeur zelfs uitgeschonken in een verwarmd glas.”
      Iedereen die cognac drinkt weet dat jij gelijk hebt, Lefty zet zich weer eens lelijk te kakken; het zou me niks verbazen als ze regelmatig de motorkap van anderen volschijt.

 16. trutje

  Halsema en haar gezin kunnen beter intrek nemen in het gebouw van We are Here. Ze heeft net als hun geen respect voor de Nederlandse wet ze doet alles precies het tegenovergestelde iedere keer weer opnieuw. Kan ze hun gaan moederen daar is ze beter toe instaat dan een stad te leiden.

 17. Heras

  Het mensje moet gauw vervangen worden. Ik vind Nanninga een uitstekende kandidate.

  Dit soort beslissingen is zo dom en ze schaamt zich niet eens. Wat een arrogante leiders, en burgemeesters hebben we toch. In de buitenlucht kun je amper besmet raken, maar wees dan consequent en laat de horeca meer klanten bedienen.

  1. Kretoloog

   Degene die zouden moeten ingrijpen zijn:

   * Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken: die gaat dat zeker niet doen, want Amsterdammer en vriendin van Halsema.
   * Minister Grapperhaus van Justitie: die gaat het zeker niet doen, want Amsterdammer en angsthaas.
   * Minister de Jonge van volksgezondheid: die gaat het zeker niet doen, want heeft geen idee hoe (met zijn opleiding opleiding als onderwijzer).

   Dan blijft er maar 1 over: premier Rutte. Wat denken jullie? Gaat hij ingrijpen? Nee hè, natuurlijk niet. Rubberen Mark, die lacht het gewoon weg.

   1. Lefty

    @ Kretoloog: Volgens mij krijgt Rutte stiekem een erectie van Halsema, ze heeft best wel een aantrekkelijke bijna erotische uitstraling.

    1. Original NL

     Rutte is van de mannenliefde lefty..wist je dat niet?

   2. Lefty

    @ CLoVis : Dat klopt, ik stook bvk zelf. Zowel drank en hier op de dubbele standaard, DDS. 😉

 18. Response

  Het zoveelste bewijs dat deze extreem linkse burgemeester voor deze functie incapabel is en een dikke middelvinger opsteekt naar de wetgever en alles wat niet in haar linkse straatje past.
  Wat mij betreft meteen vertrekken en nooit meer terugkomen in Nederland welke functie dan ook.

 19. kees cup

  Heel erg wat er daar in de USA gebeurd is, en ook racistisch gemotiveerd in mijn ogen. De dader + medeplichtige collega’s mogen van mij hard aangepakt worden.
  Maar waarom moet hier in Nederland de vroegere kinderheld Z.Piet er weer bijgehaald worden? En antifa? weer een staaltje links deugen? Ik vermoedt zelf een staaltje misbruik maken van een tragedie in Amerika, voor links politiek gewin hier, zeer laaghartig dus.

  En wat als er weer eens in een moslimland een Christelijke kerk met bezoekers en al in de fik wordt gestoken? Zoals eind 2017 in Pakistan gebeurde, iets meer dan een jaar voor de moordpartij in een moskee in het nw Zeelandse Christchurch? We liepen in Nederland hard mee te brullen om Christchurch, maar over die kerk in Pakistan hoorden wij hier in deugland niet zo veel, en zeker demonstraties.

  Morgen een demonstratie van pegida? of de boeren? of een anti lockdown demonstratie?
  Gaat Femke dan ook mee lopen?

  Oja die anti lockdown demo hebben we net gehad, en we weten ook hoe de autoriteiten daarop gereageerd hebben.

 20. SubTec

  Hoe duidelijk wil je het hebben dat Corona niets anders dan een scam is?

 21. marianne71

  Hoe kun je dit goedpraten? Demonstreren een grondrecht? Vertel dat aan de boeren en de anti lockdown demonstranten.

  De hele samenleving wordt platgelegd i.v.m. dit virus, want we moeten allemaal solidair zijn met de zwakkeren, ook al kost dat onze vrijheid. Maar wanneer er iets gebeurt aan de andere kant van de wereld geeft dat mensen hier het recht de regels aan hun laars te lappen? Ongelofelijk dit!

 22. fusilier

  Femke is een anarchist.

  1. Jack Flash

   Halsema bij OP1.
   Ich habe es nicht gewusst.
   Whoehaha!

 23. Vrijedenkert

  Niet uit te leggen… Halalsema optyfen!

 24. Toverkol

  Ik hoop dat de kiezers nu zien hoe gevaarlijk de linkse gekte is en hoe ver die gaat !

 25. SubTec

  Gedachtekronkel:
  Halsema laat toe dat corona-regels met handen en voeten getreden worden. (Demonstratie was belangrijk genoeg!)
  Naar eigen zeggen van de overheid is er nu een hele grote kans op een gigantische opleving van Corona epidemie met alle extra doden van dien.
  Die besmettingen zullen niet in Amsterdam stoppen
  Kan ik nu Halsema aanklagen wegens moord, dood door schuld, of minimaal spelen met het leven van alle Nederlanders ?

 26. SubTec

  Een ding is in ieder geval héél duidelijk geworden.
  Je netjes gedragen tijdens een demonstratie is onzinnig.

 27. Vit

  Er moet (zal) eerst weer een nieuwe uitbraak komen voordat mensen hun hersens gaan gebruiken, dat zal voor die sufkut niet meevallen trouwens.

  Ik gun niemand een besmetting want ik heb gezien hoe mensen er daarbij aan toe zijn, maar in haar geval mag zij wel een beetje ziekjes worden.

 28. Niemandalletje

  Even wat terug in de tijd:
  Halsema: ‘We gaan alle nieuwe regels streng handhaven’
  Nieuwe regels om 1,5 meter afstand te garanderen worden streng gehandhaafd, zegt burgemeester Femke Halsema. Ook wil ze dat Amsterdammers elkaar gaan waarschuwen. ‘We moeten er op letten dat anderen geen onnodig risico nemen.’

  1. Lefty

   Ze heeft zelf meegelopen op de dam zag ik net. Blijkbaar weet ze wat ze doet en is niet bang voor besmetting. Petje af hoor, ze staat voor haar principes.

   1. Niemandalletje

    Oh, wat vreemd. Een andere dag, dus maar andere principes aangemeten? Welke principes bedoelt u precies? Die van vandaag of die van gisteren of die van morgen?

    1. Lefty

     Recht op demonstratie en blijkbaar niet meer te bang voor besmetting, Bovendien was het voor Halsema schier onmogelijk om 1000 man ME op te trommelen en grof geweld te gebruiken. Zoals ze zelf zei: “Een duivels dilemma’, en ze was er ook niet blij mee. Geen enkele andere burgemeester zou het beter hebben kunnen doen. Ga er maar eens aanstaan.

     1. Lefty

      Het ging te snel en ze zag deze grote groep demonstranten niet aankomen, het was niet aangekondigd.. Albert Verlinde denkt er natuurlijk anders over, die rechte bal met z’n achterlijke theatervoorstellingen. En Freek de Jonge met zijn kritiek. Steenrijk en nog wat te zeiken.

     2. Niemandalletje

      Zeg lampje: Ze garandeerde streng optreden en handhaving.
      Nee dus.
      Voor de rest wat u schrijft: dat is precies wat ze over die garantie ook zei, maar ze garandeerde strenge handhaving.

     3. Niemandalletje

      “Het ging te snel en ze zag deze grote groep demonstranten niet aankomen, het was niet aangekondigd.”

      Dat is een flagrante leugen.

  2. combat le pelicule

   “Ook wil ze dat Amsterdammers elkaar gaan waarschuwen.”

   Zij bedoeld snitchen, zij is net als Den-Haag een paniekzaaier, er gaat niets gebeuren let maar op mijn woorden…

   1. Vit

    Ik help het je ‘hopen’, want dat is het.

    1. combat le pelicule

     Even een tegengeluidje dan,

     Afgelopen week waren er 9 opnames per dag, per ziekenhuis zijn het er minder dan 1 per week, waar hebben we het over?!
     5 doden per dag op 17.000.000 mensen is pure paniekzaaierij….

     1. Vit

      Bij gelegenheid zal ik je helpen herinneren.

     2. Vit

      Dood gaan we allemaal maar in dit geval is de weg er naar toe niet zo aangenaam, langzaam stikken.

     3. combat le pelicule

      Weet je hoeveel mensen er in Nederland per jaar doodgaan?

     4. Vit

      Een paar duizend maar deze komen er nog eens bovenop en het gaat zoals gezegd ook om de manier waarop.

     5. combat le pelicule

      +/-150.000 sterven er per jaar, daar hoor je nagenoeg niets over.
      Een griepepidemie maakt meer slachtoffers dan corona, je hoort niets over intensive care als mensen griep hebben, dit word niet ge-broadcast.
      Dit land word werkelijk helemaal gek gemaakt door een stel paniekzaaiers…

     6. Blitzkrieg

      Vit :
      Quote : “Een paar duizend maar deze komen er nog eens bovenop en het gaat zoals gezegd ook om de manier waarop.”
      Nee Vit, op dit moment is er een ondersterfte.

  3. Beukman

   Inmiddels wordt het Evangelie van de ook hier aanbeden Profeet De Hond gepredikt. De Hond predikt dat het in de open lucht bij deze temperaturen allemaal niet zo’n vaart loopt.

   1. combat le pelicule

    beukhol vindt echt dat mensen lekker binnen moeten blijven bij deze temperaturen, die is faliekant tegen het vrijlaten van mensen..

   2. Blitzkrieg

    Beukman : Ik heb je mening nog niet gehoord over de demonstratie tegen de lockdown waar mensen zich wel netjes aan de regels hielden en waar massaal politie aanwezig was en wel mensen zijn gearresteerd. Loopt het nu wel of niet zo’n vaart en spreek je eens uit tegen deze verschillende wijze van behandeling.

 29. Cycle25

  Links wil de mondiale pandemie opnieuw leven in blazen, nou Femke…het is je gelukt, straks opnieuw heel Nederland aan een “enkelbandje”. Je geloofsgenoten gaan je voor in Amerika, what’s next ? de 1.5 meter ondernemers aanpakken ?

 30. Vrijedenkert

  h**ps://www.at5.nl/artikelen/202298/burgemeester-halsema-over-opening-terrassen-het-is-een-beetje-koorddansen

  h**ps://www.at5.nl/artikelen/202248/halsema-geniet-van-terras-maar-wees-verantwoordelijk

  h**ps://www.at5.nl/artikelen/202344/burgemeester-over-drukte-dam-geen-grond-om-demonstratie-te-ontbinden

  Demonstratie te belangrijk.?

  Drie verschillende uitspraken in drie artikelen bij een zender die totaal niet met elkaar zijn te rijmen…

  Halalsema optyfen!

 31. Lefty

  @Niemandalletje: ca 350 mensen waren aangekondigd.

  1. Niemandalletje

   Hey Lefty – je bent de weg een beetje kwijt, merk ik.
   ( ligt misschien aan uw eigen brouwsel?)

   U schreef: “het was niet aangekondigd.”
   Ik schrijf: “een flagrante leugen”.
   U bevestigd dat nu?!
   Dank u.

   1. Lefty

    @ Niemandalletje: Nee, ik ben de weg niet kwijt: Er is een klein logistiek verschil dat u ontgaat: Aangekondigd waren ca 300 mensen en ineens staan er een paar duizend, wat moet je dan doen? Die mensen wegmeppen met alle denkbare gevolgen ? Bovendien wordt iedere Nederlandse burger gevraagd drukke pekken te vermijden. Als ze dat niet doen houdt het op. De politie heeft mensen aangeraden te vertrekken. Dat lijkt mij een onmogelijke klus voor een burgemeester alleen.

    1. Niemandalletje

     Je bent de weg wel kwijt, anders had je wel in het juiste draadje gereageerd.

     Dat burgermoeder Halsema dat logistiek verschilletje niet in wilde zien en daarom geen cijfer wilde ( het gewoon verdomde) hangen aan het aantal toegestane demonstranten om zo dat logistiek verschilletje binnen de perken te houden, kan je moeilijk ontkennen.
     En een garantie afgeven om die vervolgens niet na te komen, pleit ook niet echt voor haar, toch?
     Overmacht? Nee.
     Onoverzichtelijk handelen? Dat is wat beter uitgedrukt.

     1. Lefty

      @ Niemandalletje: U heeft gewoon een hekel aan Halsema, ongeacht de context. Geef dat nu gewoon toe. Dat siert u meer.

     2. Niemandalletje

      Waarom zou ik nu iets toegeven wat niet waar is?

      Feit is gewoon dat ze bestuurlijk haar werk niet goed doet.
      Feit is ook dat ze garanties geeft, maar niet garandeert.
      Een hekel aan haar? Welnee.
      Best mens, alleen niet op bestuurlijk vlak, blijkt keer op keer.

     3. Niemandalletje

      Even voor jou duidelijkheid.
      Ik ben noch links noch rechts.
      Mensen in dat soort hokjes stoppen laat ik liever aan jullie over.
      Daar doe ik niet aan mee.
      Een crimineel is voor mij een crimineel ongeacht kleur.
      Een relschopper is voor mij een relschopper ongeacht kleur.
      Een moordenaar is voor mij een moordenaar ongeacht kleur.
      Een racist (blank/wit/zwart/geel/christen/jood/moslim is voor mij een racist.
      Etc.

     4. combat le pelicule

      Zij is burgerlijk ongehoorzaam…maar dan in haar ambt, zij dient per direct ontslagen te worden, sterker nog, gezicht bedekkende kleding is verboden daar had ze tegen op moeten treden, geldt ook voor in het openbaar vervoer…

 32. LifeBuddy

  Het bericht van Professor Eric met zijn witte baard, dat vrouwen meer dan 15 % minder hersencapaciteit hebben dan mannen, komt nu duidelijk op de voorgrond. Iemand had het in een bericht over Breinrot. Welnu, het is nu wel Over duidelijk” ultra sLinks ”

  1. Lefty

   LifeBuddy: Halsema heeft meer verstand in haar dikke teen dan alle rechts – gefrustreerde DDs’s samen.

   1. Vrijedenkert

    Lefty, Halalsema verstand?

    De overheid eist van burgers, werkgevers en ondernemers dat men zeer strenge maatregelen naleeft, ondernemers moeten zelf ook strenge maatregelen nemen min afstand/max aantal klanten anders boetes tot 4000 Euro of bedrijf/onderneming per direct dicht!
    Ook burgers bij overtreding 400 Euro en aantekening…

    Maar ondertussen mag ultra-links doodleuk massabijeenkomsten organiseren in Amsterdam op de Dam met toestemming van Halalsema zonder enige consequenties….

    Waar doen deze burgers, ondernemers, berdijven en ook de zorg het dan nog voor?

    Ik verwacht van alle ondernemers en werkgeversorganisaties o.a. Hans de Boer een zeer felle reactie en dat men het aftreden gaat eisen van Halalsema!

   2. Original NL

    Q…Halsema heeft meer verstand in haar dikke teen…….
    Dan kunnen we beter haar teen burgemeester maken…want onder haar marokkanenkapsel zit niet zo veel.

 33. Kristalix

  Dit is dan hopelijk het einde van een toch al incomptente halalsema als burger vader.

  Wat een mafklapper.

 34. Bes Tolen

  Original. Halalsema weet niet beter. Velen gingen haar voor. Zelfs het schoolbestuur van de openbare school nam de eigen kinderen van school toen er ”buitenlandse kinderen” op de openbare school kwamen. De fervente voorstanders van openbaar onderwijs hebben hun prioriteiten maar dat mogen ze toch? Ze stuurden hun kinderen naar het protestants christelijke onderwijs. Het hele dorp wist het natuurlijk. Helaas zijn die kinderen nu als volwassene en afgestudeerd aan de universiteit werkzaam in de ‘ontwikkelingssamenwerking”… Dat blijken nu juist de meest linke (ook linkse?) christelijken te zijn geworden. Ai, die indoctrinatie toch!

 35. Vrijedenkert

  Duizenden ondernemers staan op het randje van fallissement, vele ondernemers nog steeds verplicht geheel of gedeeltelijk gesloten.
  Zeer strenge regels voor evenementen, horeca en terrassen maximaal 30 man voorstellingen en 100 man evenementen, als men niet voldoet kunnen ondernemers per direct worden gesloten of een boete van 4000 Euro krijgen.
  Openbaar vervoer verplicht mondkapjes en burgers moeten anderhalve meter afstand houden in het openbaar en max 2 personen in auto en lopen risico op een boete van 400 Euro plus aantekening bij niet nakomen.

  En in Amsterdam krijgen 5000 anarchistische demonstranten toestemming van Halalsema om lekker samengepakt te gaan demonstreren op de Dam tegen alle maatregelen in zonder enige consequentie of boete?

  Heel duidelijk meten met twee maten door Halalsema en Amsterdam, brave burgers en ondernemers moeten zich strak aan maatregelen houden anders forse boete maar anarchistische betogers zijn hier van vrijgesteld…

  Mogelijkheden zijn net weer verruimd voor burgers maar door dit anarchistisch demonstreren ongelimiteerd toe te laten is er een redelijke kans op een nieuwe uitbraak waarbij maatregelen weer gedeeltelijk of geheel worden teruggedraaid en de zorg lokaal weer overbelast kan raken dankzij anarchistische organisatie’s en Halalsema!

  Ik ga ervan uit dat werkgevers, ondernemers, zorg, bestuurders, poitiek, opsporings en handhavingsdiensten en andere overheden massaal het aftreden gaan eisen van Halalsema!

  Positie van Halalsema lag al langer onder vuur maar is door deze miskleun totaal onhoudbaar geworden en er is nog maar een oplossing en dat is vrijwillig/gedwongen opzouten.

  1. combat le pelicule

   Dat samengepakte daar heb ik absoluut geen moeite, ik ben zelf een voorstander van normaal doen en niet zo vreselijk paniekerig handelen, er is immers niets meer aan de hand in Nederland, waar ik wel moeite mee heb is dat er met 2 maten gemeten wordt, en dus halalsema per direct ontslag moet krijgen…

   1. Vrijedenkert

    Burgers en ondernemers krijgen van rijksoverheid maatregelen opgelegd, Halalsema negeert dit volledig en geeft aan bepaalde groeperingen met bepaalde achtergrond toestemming om te gaan demonstreren tegen alle maatregelen in…
    Op deze manier wordt het beleid van de rijksoverheid totaal geschoffeerd en krijg je meten met twee maten door verschillende overheden door Halalsema en Amsterdam!

    Blijft alleen optyfen over…
    h**ps://petities.nl/petitions/femke-halsema-moet-per-direct-aftreden?locale=nl

 36. fanof43

  Volledig mee eens, Tim.

 37. George D

  Kijk die troel zeer uitdagend zonder mondkapje tussen de beroeps demonstranten staan. Maar wat zie ik. Zitten daar niet een paar coronaatjes op haar schouders? Ik hoop van wel. Dood hoeft ze daaraan niet te gaan. Maar in het vervolg, een kut leven zou mooi zijn. Wat een ongelofelijk stuk verdriet is dat mens. “Ik wordt nooit burgemeester” schreef deze dame ooit eens. Liegen, bedriegen, boven de wet staan is haar instelling. Opzouten als burgemeester van onze hoofdstad, zou heel prettig zijn.

 38. JFU

  Een sportclubje die op het strand aan het trainen is wordt zwaar beboet door ons nieuwe oproer leger de BOA’S omdat ze 1.40 meter van elkaar stonden in plaats van 1.50 meter.
  In Amsterdam 5000 extreem linkse demonstranten vlak bij elkaar om te protesteren wat in de USA gebeurt, met de goedkeuring van die troela van Halsema, voor wie de wet blijkbaar niet geldt. Walchelijk.

 39. evil knievel

  SCHANDALIG,…gewoonweg SCHANDALIG!😔

 40. Michael M

  Wat ik zo hypocriet vindt van Femke en sorry maar ik mag haar totaal niet en ze is als burgemeester totaal ongeschikt voor de functie van burgemeester en iedereen en de overheid vindt het maar geweldig dat iedereen de 1,5 meter afstand aanhoudt en anders een boete van 400 euro maar de demonstratie mag ongestraft doorgaan met een fuck you aan de 1,5 meter samenleving en de zorg en iedereen dat zich hard maakte tegen Corona waar duizenden hun baan en bedrijf verloor. Wat er gebeurd is in Amerika is vreselijk en de dader moet achter slot en grendel en we zijn tegen rasisme maar waar ik wel helemaal vuur om kan spugen en mij vooral heel boos over maakt is dat iemand van islamitische afkomst roept dat rasisme geen plaats heeft in de samenleving, maar ik moet wel uitkijken dat ik niet finaal in elkaar getrapt wordt als ik mijn vriend een kus geeft en nooit hand in hand zullen lopen alleen vanuit mijn homo afkomst en door dezelfde persoon dat roept dat rasisme geen plaats heeft door in elkaar getrapt wordt? Dat is echt hypocriet en dubbel. Vreselijk dubbel, maar daar hoor je links niks over, uit welke specifieke hoek dat komt. En daarom krijg ik een pesthekel aan links. Een grote pesthekel. Stem nooit links, ze steunen alleen diegene waar ze oog voor hebben en anderen mogen creperen. !

  1. AS210854

   M.M , duizend X ++++++++

  2. Blitzkrieg

   Michael M :
   Quote : “Stem nooit links, ze steunen alleen diegene waar ze oog voor hebben en anderen mogen creperen. !”
   Was het maar waar? Links komt helemaal voor niemand op, ze spelen mensen tegen elkaar uit. Iedereen wordt middels identiteitspolitiek in hokjes verdeeld en tegen elkaar uitgespeeld. Jij – en al helemaal als minderheidsgroep – bent belangrijk totdat je niet meer nodig bent.

   Wat ik me gisteren zat af te vragen is waarom heet het “black lives matter” en niet “lives matter”? Het antwoord is simpel, op die manier haal je het racistische element eruit en dat mag natuurlijk niet omdat dan het spelletje gelijk is afgelopen. Een anti-racisme demonstratie op basis van gelijkheid is wel het laatste wat ze willen.

 41. Adriaanv

  Blijkbaar is corona niet zo gevaarlijk buiten, wat veel rechtsen beweren.
  Links is hypocriet.

 42. FJ

  Een mensenleven is belangrijker dan Halsema’s ideologie.

  Aftreden dat ongeschikte wijf.

  Had nooit als burgemeester van Amsterdam mogen worden voorgedragen, alle politieke voorstanders dienen op te stappen en mogen nooit meer een salaris van gemeenschapsgeld ontvangen.

 43. Lefty

  Halsema heeft overlegd met de politie en het openbaar minsterie en is tot de conclusie gekomen dat het wegmeppen van een paar duizend mensen waarschijnlijk tot gevolg zou hebben dat je rellen en opstootjes krijgt in de stad, met mogelijk desastreuze gevolgen. Ook in deze wegmep situatie krijg je samenscholing en dus kans op besmettingen, vernielingen etc etc. Waarschijnlijk is het middel dan erger als de kwaal. Tel daarbij op dat hier het beeld wordt geschetst dat Halsema een soort dictator is, die het alleen voor het zeggen heeft, dan kunnen we de opvattingen die Baudet schetst over Halsema als wereldvreemd in de prullenbak gooien. Holle frasen van een populist, die weliswaar niet gek is, sterker nog : als Baudet burgemeester van Amsterdam was zou hij zeer waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben als Halsema: mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid in plaats van grof geweld te gebruiken. Over een paar weken weten we meer. Als er geen corona uitbraak komt is alle heisa voor niks geweest.

  1. George D

   Lefty. Natuurlijk heeft ze overlegd. Een beetje aan de late kant dat dan weer wel. Zelfs veel te laat. Lekker lang wachten tot dat er geen houden meer aan was. Jezelf indekken heet dat. Daarvoor was er tijd genoeg om de demonstranten op hun gedrag te wijzen. De tekenen via sociale media, wezen op een grotere opkomst, dan in eerste instantie werd verwacht. Van een burgemeester (in naam) mag, nee moet je verwachten dat er snel op de situatie wordt ingespeeld. Maar nee, wat doet deze ongeschikte linkse troel. Lekker een dikke vinger opsteken naar alle slachtoffers, hulpverleners enz van het corona virus. Heisa of niet. Heel Nederland heeft een tijd lang in quarantaine gezeten. En nu is de beer los. Wel een boete, geen boete. Wat een idioot links gedachtegoed om haar te steunen. BAH.

   1. Marija

    En dan worden die betogers ook nog eens jaarlijks gesteund door de gemeente Amsterdam met 8.000 euro, ja ieder jaar weer, lekker subsidie van de gemeenschap scoren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.