FVD: ‘D66, CDA en VVD geven liever geld uit aan windmolens en asielzoekers dan aan hogere zorgsalarissen!’

De partij van Thierry Baudet is teleurgesteld dat de coalitiepartijen het kennelijk belangrijker vinden om geld te steken in windmolens of immigratie. Maar de mensen die op de frontlinie tegen het coronavirus gestreden hebben, krijgen niks. “Hoog tijd voor meer gezond verstand in de politiek,” laat de partij weten.

Het was gistermiddag een klein drama. Voor de tweede keer werd de motie-Asscher/Marijnissen in stemming gebracht, om nu eindelijk eens wat extra’s te kunnen doen voor al die zorgmedewerkers die hun tijd en gezondheid hebben opgeofferd om het coronavirus in te dammen. Niet alleen maakte Asscher zelf een uitglijer door te laat te komen, maar ook de motie zelf overleefde de stemming niet: hij werd met 73 tegen 71 stemmen verworpen.

De oppositiepartijen zijn er van links tot rechts collectief verbolgen over. Zo ook het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. De partij somt alle projecten op die het kabinet-Rutte wél de moeite van het investeren waard vindt. “Een motie voor structureel hogere salarissen voor zorgmedewerkers is tot hun frustratie wederom afgewezen,” schreef het NRC gisteravond. Daar haakte FVD als volgt op in: “Met dank aan D66, CDA, ChristenUnie en de VVD, die dit geld liever aan windmolens, Zuid-Europa en asielzoekers uitgeven.”

De partij van Baudet trekt daarom de conclusie: “Hoog tijd voor meer gezond verstand in de politiek.” Het is een nauwelijks verholen verwijzing naar de Tweede Kamerverkiezingen van aanstaande maart, als kiezers hun oordeel kunnen vellen over hoe premier Rutte Nederland door de coronacrisis geleid heeft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Duidelijk

  Windturbines draaien op belastinggeld (subsidie) en zo betalen wij onze eigen energie die we niet nodig hebben. Een windsigaar uit eigen belastingdoos.

 2. CLoVis

   
  D66, CDA en VVD;

  de partijen die de uitdrukking
  ‘met molentjes lopen’
  perfect uitbeelden.

 3. Meriadoc Brandebok

  Moet iedereen bij Thierry nog steeds 10 euro te veel betalen voor zijn boek? Waar zou hij het geld aan uitgeven?

  1. CLoVis

   @klipgeit

   De benedengemiddelde
   -naar lichaam en geest-
   is weer eens de weg kwijt.

  2. Lugor

   @Merijn.
   U bedoelt: Kajsa Ollongren dreigt met boetes voor Forum voor Democratie en 50PLUS vanwege slechte boekhouding

   1. Stanly2000

    Kokkie, met dank dank aan de vorige penningmeester!

    1. CLoVis

     @Stanly2000

     Was het Henk Otten?

     Wat heb ik gewonnen?

   2. Meriadoc Brandebok

    Ja, dat ook.

  3. Stanly2000

   Een Gouden Ouwe, Guus. Maar wel grijsgedraaid, verzin eens iets anders.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ben ik met je eens, Stan, maar het repertoire van Thierry is beperkt.

  4. Rosasolis

   Meriadoc B. Misschien gaat die extra geld om zijn FvD krant nog groter de maken, als dreiging voor al ons bekende kranten zoals Trouw, De Telegraaf, en de Volkskrant, etc.
   Of misschien om de nieuwe omroep “Ongehoord Nederland” te financieren, om te zorgen dat de NPO steeds minder zendtijd krijgt, en dat Ongehoord Nederland, ons land op radio en TV zal gaan vertegenwoordigen.

   1. CLoVis

     
    ‘Verdomd interessant
    maar gaat u verder…’

  5. Racerfirst

   In ieder geval, niet in zinloze bodemloze putten, waar de “gewone” arme of middelmatige burger op geen enkele wijze nu of in nabije toekomst iets aan heeft, ofwel de plannen van de coalitie EN links!!!!!!!!!!!!!

  6. timmey

   Het boek van Thierry valt onder vrije markt. Keus dus om wel of niet te kopen. In tegenstelling tot braaf ja en amen knikken en zien hoe je tot betalen wordt gedwongen en ziet hoe gemeenschapsgeld verkwanselt wordt aan dingen die je niet wil. Ik zeg niet dat belasting er niet bijhoort maar het hoort ten goede te komen van de gemeenschap. En nu werd es het tijd voor zorgpersoneel.. maar men kiest liever andere zaken..

 4. AntiChrist

  Iedereen komt weer aan de beurt, maar dat populistisch geblaat van dat elitaire grachten gordeldier, kan wat mij betreft wel achterwege blijven.

  Met een genoegen zal ik Clovis weer zien happen…

  1. CLoVis

    
   Nog iemand met complicaties en complexiteiten
   die om speciale aandacht vraagt?

   1. Lugor

    Men vraagt en Clootvis draait als een echte Pavlov.

    1. CLoVis

     @leugenaar

     Je voelde je wel direct aangesproken
     nu ik het had over mensen met zware geestelijke problemen.

    2. Hardline

     En daar is de entiteit zonder eigen mening.
     Altijd anderen afzeiken

  2. Racerfirst

   Nee, vvd en gl gaan lekker om met publiek geld!? Dubieuse declaraties!

 5. Beukman

  Tja. Thierry koopt liever een nieuw pak dan dat hij een paar tientjes geeft aan ondernemers die in de problemen zijn geraakt.
  #appelsperen

  1. combat le pelicule

   Beukman geeft liever als zijn geld weg voordat hij ook maar 1 rekening betaald!

   1. Beukman

    Ik heb begrepen dat je je schedeltang niet hebt ingeleverd bij de NVA @pedicure, maar hebt laten omsmelten tot geboortekrik?

    Hopelijk besef dat je daarmee in overtreding bent? Die schedeltang is helemaal niet van jou; die leaste je van de NVA. Je kan een vette rekening tegemoet zien, en misschien nog meer.

    1. CLoVis

     @beukenoot

     Zaadje,

     dit is dus echt een ongepaste opmerking;
     probeer zoiets eens tegen mij
     dan ga je het niet redden
     met jouw ontwikkeling tot embryo.

     1. Beukman

      Het maakt niet uit welke nick je gebruikt, @Vis. Het om laten lassen van materiaal van de NVA zal je duur te staan komen.

   2. Maris Copoolse

    Het blijft een afschuwelijke zaak dat de babymoordenaar Pellicule hier nog steeds een podium heeft.

    1. combat le pelicule

     Ik heb wederom gelijk zowel beukhol als maris laten even in 2 zinnen hun geesteszieke gedachtegangen zien.

 6. Rosasolis

  Wat doet Thierry met het geld van zijn boek, en met het nog extra geld van de gesigneerde exemplaren? Als het een Best-Seller wordt, (wat ik betwijfel), dan zou hij het geld voor een goede doel kunnen besteden: een nood-fonds voor zorgmedewerkers.
  Wat moet de regeringen van Canada, Amerika, Australie, Nieuw-Zeeland, en Zuid-Afrika denken over de jaarlijkse immigranten van duizenden Nederlanders…waarvan velen
  werkeloos in die emigratie landen verbleven. Nederland geeft ze geen uitkering,
  (behalve als zij voor ons land in het buitenland hebben gewerkt). Dus Canada o.a., moet de uitkeringen betalen aan enkel duizenden werkloos ex-Nederlanders….
  Maar Nederland moet niet, volgens Baudet, geen uitkering geven aan immigraten,
  die in Nederland wel hebben gewerkt!

  1. CLoVis

   Ken je ze alle vijf?

   1. Rosasolis

    CloVis. Natuurlik ik ze wel. opgegroeid in Canada ken ik wel. Eerst ben ik in Canada opgegroeid vlak langs de grens van de VS. Zodat ik kan veel vertellen over de corruptie van deze vreselijke buurland Amerika, vooral tegen de prairie indianen, die nog veel erger gediscrimineerd werden dan de “zwarten”. Vreselijk land, ik zou in Amerika nooit willen wonen.
    Maar er bestaat nog steeds de British Commonwealth, dat het samenwerken en economische samenwerken van oorspronkelijke Britse colonien bevorderen.
    Zodat het Britse economische gemeenschap door gaar, maar op een zeer lage pijl.

   2. CLoVis

     

    ‘Evidente humor’
    is aan jou niet besteed
    zie ik alweer.

 7. Bullshit10

  Ik weet het niet hoor maar die kop klopt van geen kanten zo als ik het lees is fvd er ook voor wat dus duidelijk niet zo is
  Dus fvd hoord niet bij dat rijtje
  Die andere landverraders partijen tuurlijk gooien ze dat kapitaal liever en de sloot

 8. Maris Copoolse

  Populisten geven graag geld uit aan doelen die op de korte termijn kiezers plezieren, echte politici kijken langer dan hun neus lang is.

  1. combat le pelicule

   “Populisten geven graag geld uit aan doelen die op de korte termijn kiezers plezieren”

   Uiteraard is het logisch dat Den-Haag naar haar kiezers luistert ipv lobbyisten

   1. CLoVis

     

    Die is te moeilijk voor ‘de Hond’.
    Het begrip ‘humor’ is hem al vreemd.

  2. Duidelijk

   Etc?

 9. EvertB

  Niet te geloven dat het financiële dank-je-wel gebaar aan de zorgsector van Asscher en Marijnissen niet kamerbreed is gesteund. Als je PVV en FvD hebt weten te overtuigen dan zouden CDA en CU toch een vanzelfsprekendheid moeten zijn?

 10. Bon-vivant

  “Hoog tijd voor meer gezond verstand in de politiek” aldus Thierry. Helemaal mee eens.
  Asscher en Marijnissen zijn inderdaad mijn nieuwe helden. Dus ik twijfel nog of ik straks op PvdA of SP zal stemmen.

 11. Lampje7

  Soms wordt populisme zo doorzichtig en goedkoop, dat je er alleen maar om kunt lachen. Kom stabiel genie en zelfverklaard intellectueel: je kunt beter dan dit!

  1. Maris Copoolse

   Ik moet je teleurstellen, de clown kan niet beter.

   1. Duidelijk

    Etc?

   2. leukeditter

    jammer dat ik niet racistisch ben

 12. Bes Tolen

  Rosa. De grootste macht in de westerse wereld is ”Rome”. Die spuiten met hun vrienden alle bedrog, misleiding en laster rond in deze wereld. Ze zijn nu oppermachtig in de geldwereld en het ziet er erg slecht uit met de westerse mens, die volledig wordt bedonderd. Dat zie je maar weer als er zogenaamd racisme in het spel is zoals in geval van Johan Derksen. Het is niet alleen belachelijk maar voor al kwaadaardig en onderdrukking van de vrije meningsuiting in het westen. Zo ver is het wel gekomen. Allerlei smerige spelletjes overkomen mensen individueel en dat treft die personen zonder dat ze enig verhaal hebben want dat wordt wel met leugens rechtens tegen gegaan. Zo kun je ook op valse smerige wijze je baan verliezen. Ik ken die gevallen. dat is heel moeilijk te verteren voor betrokkenen maar we zijn in deze in een schunnige rot wereld beland.
  De toekomst is aan de mensen, die mee kunnen doen aan allerlei valsheid om te onderdrukken. Dat is ook het gevaar van de internationalisering waarin bepaalde organisaties voorsprong hebben en hun malafide praktijken kunnen botvieren. Want er zijn genoeg verraders van de mensheid, die mee doen en voldoende geïndoctrineerden (jammer van al die kinderen van nu) die er niets van snappen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.