Geert Wilders eist einde aan burgemeesterschap van “linkse, corrupte” Femke Halsema: ‘ONTSLA HAAR!’

Als het aan PVV-voorman Geert Wilders ligt komt er een spoedig einde aan het bewind van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze heeft “lak” aan de regel van anderhalve meter afstand, vindt Wilders, en moet daarom aftreden. Als dat niet gebeurt moet het kabinet ingrijpen: “ONTSLA HALSEMA,” kopt het Kamerlid met koeienletters op zijn Twitterprofiel.

Geert Wilders heeft met stijgende verbazing gekeken naar de taferelen gisteravond op de Dam in Amsterdam. “Burgemeester Halsema heeft lak aan de 1.5 meter-afstand-regel voor de demonstranten in Amsterdam,” schreef hij. Wilders verbindt daar twee conclusies aan. Eén: “niemand in Nederland kan nu nog worden verplicht zich aan de anderhalve-meter-regel te houden.” en twee: “Halsema moet aftreden.”

Die toon heeft Wilders later aangescherpt nadat minister Grapperhaus de drukte op de Dam “alle perken te buiten” vond gaan. De Limburgse politicus leek dat een te zwak antwoord te vinden, en nam zijn toevlucht tot de capslocktoets: “ONTSLA HALSEMA!”, zo liet hij weten.

Maar erger nog vindt de PVV’er de dubbele standaard die ontstaan is:

“Ben je horecaondernemer dan moet je met een meetlat 1.5 meter afstand tussen de tafeltjes op de terrassen realiseren op straffe van €4000 boete maar ben een je linkse demonstrant dan geldt de anderhalve meter ineens niet meer. Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt.”

Ook voorziet Wilders niet dat de storm hierover spoedig zal gaan liggen. De oppositieleider kondigt alvast aan: “De ministers komen hier niet mee weg. Voor morgen mondelinge vragen aangemeld en het Corona-Kamerdebat van donderdag zal nu vooral hierover gaan.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Cycle25

  Nieuwe actie dan maar ? Lock her down…voor een jaartje of wat..

  1. blank

   Waar zijn alle links georiënteerde nou? Laffe honden, nu hoor je ze niet. Voorspelbaar dat rechts gaat winnen. Of zitten al die linkse reaguurders in quarantaine?

 2. FJ

  Wat een wijf. Vol ideologie en weinig empathisch vermogen.
  Een gevaar voor de volksgezondheid en Amsterdam, dat nu eigenlijk in een lockdown zou moeten.
  De onkunde ten voeten uit. Een schop onder haar hol.

 3. Ploppert

  Weer uitstekend gedaan Wilders.
  Geef die linkse falende schlissende moeder een gigantische schop onder jeweetwel.

 4. Braboworstenbroodje

  Dit wijf is gek ,je ziet het aan al haar acties.
  Net als ollongren ,denken beiden boven de wet te staan.
  Wat mij betreft Amsterdam een groot hek eromheen en laat ze lekker hun eigen boontjes doppen.

  1. George D

   Ho ho ho, Dat rare, gevaarlijke wezen met haar linkse kliek eruit gooien. PRIMA. Maar een hek om onze hoofdstad. NEE! Ik woon daar en vind ook dat er een eind moet komen aan die achterlijke linkse doordram politiek. En hun bezopen ideeën.

 5. evil knievel

  Hoop dat Geert dit monster nu ns eindelijk aan de schandpaal genagelt krijgt,al heb ik dr n hard hoofd in met dit huidige sLinkse wegkijkkabinet!

 6. ikweetwatikwil

  Weer heeft Wilders gelijk. Geen kopje thee drinken met Halsema. Geen slappe hap. Aanpakken die vrouw van GL.

 7. plakband

  Het was een ‘Schijt aan Nederland’ demonstratie.
  Demonsteren is voor de profiteurs van subsidies.
  Werken is voor de rset van de bevolking.

 8. tata

  Werkelijk schandalig wat voor reden madame aanvoert om de demonstratie te laten doorgaan. Die was namelijk TE BELANGRIJK om te ontbinden. En zij maakt hiermee dus uit welke demonstraties wel van belang zijn en welke niet? Mens is compleet mesjokke.

 9. Kretoloog

  Wilders krijgt zijn zin: hij mag in de Tweede Kamer de regering bevragen over het niet-handhaven van de 1,5 meter afstand door burgemeester Halsema tijdens de demo in Amsterdam op 1 juni jl.

  Dat wordt bier en chips voor de buis, om 14.00 hedenmiddag. Spannend!

  1. AS210854

   Heb al alles klaar staan. Zit nu al te genieten van vat er komen gaat.

   1. AS210854

    Vat, moet natuurlijk wat zijn.

    1. Blitzkrieg

     AS210854 : Denk dat je die chips tot vanavond wel kan laten staan. Na het falen van Halsema gisteren zijn nu natuurlijk alle ogen gericht op Den Haag. Reken maar dat daar wel opgetreden gaat worden, anders zijn de rapen echt gaar; kan nog weleens een enerverende avond worden.

  2. Marija

   Wilders is niet te evenaren in het debat. Grappenhaus zakt door het ijs.
   Alleen FVD gaf ook goed tegengas.
   En het is lijkt mij inderdaad zo, dat iedereen die een boete aan zijn kont heeft gekregen, nu terecht daartegen kan gaan protesteren.
   Wat een geweldig k.u.t.wijf is die Halsema, heet dat niet anarchie?
   Ik hoop, maar verwacht het niet, dat dit mens Halsema per omgaande vertrekt of moet vertrekken.

 10. Duckday

  Wilders zet het juist neer HALSEMA moet weg aftreden
  Dat waren toch ook die mensen die voorgedrukte aangiften gingen inleveren tegen Wilders.
  Been benieuwd wat dit kabinet gaat doen nu blijkt dat de POLITIEK CORRUPT IS dingen doet die voor een ander verboden zijn. SCHANDE wat groenlinks doet.Wanneer komt nu de bevolking eens in opstand tegen zulke wantoestanden

 11. Rosasolis

  Gaat Wilders eisen dat ook de burgemeesters van Den Haag moeten aftreden? Want ook deze steden laten anti-racisme demonstraties toe. Waarschijnlijk zullen er meer demonstraties in andere steden georganiseerd worden gedurende deze en volgende week.
  Merkwaardig is het dat zowel Wilders als Baudet enorme kritiek op burgemeester Halsema hebben. Zij gebruiken als excuus het 1.5 meter afstand niet in stand te houden.
  Terwijl sinds het Pinksterweekeind, alles gaat weer open, en het openbare leven is al
  opgang gekomen. Museums, bibliotheken, kleine concertzalen, bioscopen krijgen weer
  bezoekers. Ziekenhuizen krijgen weer niet-corona patienten, en er is beperkt bezoek
  in zorgtehuizen. De lager scholen zijn al open, en volgende week gaat de middelbare
  scholen door. Waarschijnlijk wordt er niet, of kan niet overal opgelet worden dat het
  1.5 regel nog steeds strikt gehandhaafd wordt…Waarom dragen Wilders en Baudet
  geen mondkapjes, als zijn zo paranoide zijn?! Zelfs Baudet heeft een handeltje in
  mondkapjes.

  1. Robert75

   Zijn die demonstraties al geweest dan? Die in Den Haag begint vandaag pas om 18:00 uur. Dus ik vind het tamelijk vreemd dat je nu al conclusies zou moeten trekken over een demonstratie die nog moet beginnen.

   Buiten dat om heeft Wilders zich ook niet uitgesproken over die demonstratie maar over het gegeven dat Halsema weigerde de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen omtrent corona.

   Blijkbaar is een dooie crimineel in Amerika belangrijker dan rekening houden met de volksgezondheid Alleen daarom al zou Halsema gewoon moeten aftreden.

   1. Marija

    Helemaal correct en goed samengevat.

   2. Rosasolis

    Robert75. Ik heb helemaal “geen conclusies” gegeven over de KOMENDE demonstraties van avond in Den Haag en Rotterdam. Valse beschuldiging van u.
    Over de huidige volksgezondheid: merkwaardig al die foto’s van mensen bij elkaar in parken en camping sites, op de stranden, en op terrassen, waarbij nergens is te zien dat velen aan de 1.5 m. regel houden.

 12. Rosasolis

  Zowel Wilders als Baudet zullen nu zeer bezorgd zijn dat er behalve Amsterdam gisteren, ook vandaag duizenden in Den Haag en Rotterdam gaan tegen racisme demonstreren.
  Waarschijnlijk zullen demonstraties in andere steden volgen. De beelden zullen voor Wilders, Baudet, en aanhangers een duidelijke boodschap te weeg brengen: dat de
  meeste Nederlanders zijn zeer intolerant tegen racisme. Natuurlijk gaan deze grote groep niet extreem-rechts kiezers niet stemmen op Wilders noch Baudet volgende jaar maart.

  1. Kretoloog

   Uw beginnende dementie begint nu toch wel wat zorgwekkende vormen aan te nemen, mevr. Rosa.

   Tip: misschien iemand laten meelezen voordat u op ‘verzenden’ drukt.

   1. Rosasolis

    Krekeltje. Misschien is de radio nieuws dienst dement geworden. Het werd een aantal keer eerder vandaag aangekondigd dat er in Den Haag op de Malieveld een grote demonstratie vanaf 18:00 uur vanavond wordt georganiseerd. En ook in Rotterdam.
    Misschien is uw dementie zover verergerd, dan u vergeet om een keer naar de
    radio nieuws te luisteren.

  2. Marija

   Al die zgn anti-rascisten zouden eens kunnen bedenken en waarderen dat ze in een geweldig tolerant Nederland leven, op andermans zak kunnen leven en het hier gewoon goed hebben.
   Hou toch allemaal eens je grote mond en denk niet alleen aan je rechten maar ook eens aan je plichten, al was het maar t.o.v. je medelanders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.