GroenLinks-Statenlid: ‘Een ieder die iets roept over drukte op Dam is de trotse eigenaar van white privilege!’

Volgens een GroenLinks-lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland mag je geen kritiek hebben op Femke Halsema’s anti-coronademonstratie van gisteravond. Wie dat wel doet, wordt “gefeliciteerd!” want: “de trotse eigenaar van white privilege.” Zegt dus Ayse Er.

Inmiddels is iedereen boos op Femke Halsema en GroenLinks. Niet alleen hun politieke tegenstanders, maar ook hun nauwste politieke vrienden. En zelfs tv-presentatoren zijn er als de kippen bij om hun afschuw van het onverantwoordelijke gedrag van de Amsterdamse burgemeester kenbaar te maken. Maar binnen haar eigen partij weet Halsema de gelederen nog gesloten te houden.

Hoe dat er dan uitziet zien we vervolgens terug op de Twitter-tijdlijn van GroenLinks-Statenlid Ayse Er. Zij meent dat je geen kritiek mag hebben op de massale megademo op de Dam gisteren. En doe je dat wel? Dan heb je dus een overdaad aan “white privilige” (sic!). De jonge vrouw vindt dat het coronavirus eventjes niet zo belangrijk is nu. Ze zegt:

“Aan een ieder die nu iets roept over de drukte op de dam: gefeliciteerd, je bent de trotse eigenaar van white privilige.”

Een verwijt dat ze ook met liefde om de oren smijt van een ChristenUnie-duoraadslid. Hij deelt een persoonlijke ontboezeming: “Mijn vrouw werkt vanavond weer als arts op de IC. Voor haar en haar collega’s stonden we onlangs nog te klappen,” en vraagt alleen of de demonstranten zich aan de anderhalve meter afstand willen houden. Maar ook deze brave jongeman wordt genadeloos uitgescholden door GroenLinkser Ayse:

“Dit kunnen roepen en je uberhaupt druk kunnen maken om de hoeveelheid mensen i.p.v. de hoeveelheid racisme is puur vanwege je white privilege.”

Sailliant detail is dat de kandidatencommissie die Er destijds selecteerde voor een verkiesbare plek op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen haar vaardigheden als ‘verbinder’ roemde. “We verwachten dat zij, als ze in de fractie komt, een verbindende rol zal vervullen. Ze is gedreven zonder dat ze het belang van de meningen van anderen uit het oog verliest,” schreef GroenLinks vorig jaar nog. Daarvan is dus bijster weinig terechtgekomen, kunnen we vandaag wel stellen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Duckday

  Welke mensen stemmen op zulke personen.Groenlinks is een gevaar voor de samen leving in dit land. Hoogmoed waanzin Groenlinks denkt boven de wet te staan.Leugens bedrog weg met zulke mensen die de boel opruien Wat doet dit kabinet er aan of kijken ze ook de andere kant op.
  Stem PVV of FvD breek het kartel

 2. Adriaen van Bergen

  Het is black privilege.
  De demonstratie tegen de lockdown werd hardhandig de kop ingedrukt.

 3. AS210854

  Wat een stuk hersenloos onbenul. Met zo’n uitspraak geeft groenlinks weereens aan helemaal de weg kwijtgeraakt te zijn.

  1. Blitzkrieg

   AS210854 : Niet alleen geeft groen links aan helemaal de weg te zijn kwijtgeraakt, maar ook maakt ze onze gekleurde medemens tot schande. De buitenlanders die ik ken willen echt op geen enkele manier met dit soort uitschot geassocieerd worden.

 4. plakband

  Ayse Er. De zoveelste profiteur van anti-raacisme en emancipatie.
  Gevoed en vertroeteld door linkse partijen.
  Meer dan dogma’s uitbraken kan ze niet.

  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 5. Ritter

  The Washington Times: ‘Black Lives Matter: Politie meer bereid om blanken te schieten, studie vind.

  In de meest ingrijpende studie in zijn soort was de politie meer terughoudend om zwarte verdachten neer te schieten dan hun blanke tegenhangers, in tegenspraak met de algemeen aanvaarde ‘racistische politieagent’ verhalende bewegingen zoals Black Lives Matter.

  In plaats daarvan ondersteunt het onderzoek van de Washington State University, dat werd uitgevoerd vóór de schietpartij op Michael Brown in Ferguson, Missouri in 2014, eerdere studies die wezen op een fenomeen van “omgekeerd racisme” in de politie.

  ht*ps://www.washingtontimes.com/news/2016/may/3/black-lives-matter-cops-more-willing-to-shoot-whit/

  1. Steiner

   Dat zie je ook wel aan het aantal doodgeschoten mensen door de politie van b.v de afgelopen drie jaar in de V.S.
   2017 – 457 White – 223 Black
   2018 – 399 White – 209 Black
   2019 – 370 White – 235 Black

   1. Shadow1100

    Er worden gemiddeld in de VS 160 politiemensen doodgeschoten tijdens hun dienst en de meesten door zeer donkergekleurde Afro-Amerikanen.
    Gaan we nu ook met z’n allen naar de Dam?

 6. Nexit218

  Mijn god!!! Wat een idiote uitspraak!

 7. lotje

  Dit kan je alleen van GroenLinks verwachten. Wat een debielen.

 8. FJ

  We zijn in Nederland al zover gekomen, dat extreem links ervan uitgaat, dat zij het privilege hebben boven de wet te staan. Deze Groen-Linkse gekleurde bewijst dit.

  Als je maar iets zegt, dan is het al direct discriminatie, terwijl blanken negers chinesen aziaten allemaal dood aan dit virus.
  Als daar dan nog het linkse virus bijkomt, is het natuurlijk helemaal mis.
  Het wordt tijd dan wetenschappers hier ook een vaccin voor vinden.

 9. Tguard

  Het is allemaal selectieve verontwaardiging en heeft werkelijk niets met de Nederlandse samenleving te maken.
  Ze maken zich druk om wat er aan de aan de andere kant in een westerse samenleving gebeurt terwijl er in elk derde wereld land kinderen voor hun leven worden verminkt. Neem India, China, Pakistan, Indonesië of bijna elk land in Afrika. Walgelijk hoe mensen hier in dit land zogenaamd racisme roepen terwijl ze in een vergelijking met die landen in weelde leven waarin iedereen gelijke kansen heeft. Alles kan altijd beter maar om hier een ophef te maken en deze demo belangrijker te vinden dan drie maanden lockdown. Walgelijk en mensen die met white privilege lopen te schermen zijn werkelijk in en in triest en zouden voor de grap eens in hun vakantie ipv op een resort te verblijven aan de gang moeten gaan in een derde wereld land! Dan weet je waar je over praat. Dit is totale waanzin!!!!

 10. struisvogelpolitiek

  Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het weer: Groen-Links is een sekte!!!

 11. Hatseflats

  Dus gezond verstand is een white privilege? Dat zou heel wat verklaren…

 12. evil knievel

  Heeft nog lang geduurd dit weer om te zetten in racisme maar t riedeltje begint nu dus weer van voren af aan!
  Om moedeloos van te worden dat sLinkse volk!

 13. Vrijedenkert

  Buiten ben je redelijk veilig en verspreid het virus zich bijna niet in vergelijking met meerdere personen in een ruimte.
  Maar 5000 ultra linkse betogers samengepropt op een klein plein met toestemming van Halalsema is een heel ander verhaal, alle voordelen van buiten worden op die manier helemaal teniet gedaan en is er wel degelijk kans op verspreiding met alle gevolgen!
  Zie Madrid vrouwendag 8 maart met nadien duizenden besmettingen…

  Zogenaamde white privilege is complete onzin, tegengaan van verspreiding van dit heeft niks met kleur te maken en het virus kijkt al helemaal niet naar afkomst!
  Het zogenaamde black privilege wat zij menen te hebben in tijden van crisis en ook krijgen van Halalsema is wel iets wat de kans op verspreiding van het virus wel vergroot en dat moet iedereen vervolgens maar pikken volgens deze madam!
  En daarmee wordt deze groep ultra linkse betogers vrijgesteld van wetten waar de rest van de 17 miljoen zich maar aan moeten houden.
  Halasema ontslag maar dit statenlid van de Groene Khmer zou ook beter haar biezen kunnen pakken want ook ongeschikt met haar opvattingen.

 14. Lefty

  Dit stond vandaag in het RTL Nieuws:

  “Het recht op demonstratie reikt heel ver. Verbieden kan echt niet zomaar”, zegt hoogleraar rechtswetenschap Jan Brouwer. “Verbieden kan alleen als er gevaar dreigt voor de gezondheid, verkeerschaos en wanordelijkheden. Gezondheid speelt dus wel een rol, maar niet zodanig beperkend in de buitenlucht zodat je het kan verbieden. Ze kon het niet verbieden. Dan moet er echt wel sprake zijn van een heel hoge besmettingsgraad zoals in het begin van de coronacrisis. In het buitenland wordt dat bijvoorbeeld wel gedaan. Er was ook geen sprake van mogelijke wanordelijkheden. Dus dan is er geen grond om te kunnen verbieden.”

  “Ik vind dat de fout bij de demonstranten liggen, want die hadden afstand moeten houden. Ik vind dat Halsema niets te verwijten is. Ze heeft vooral in het interview bij AT5 het verkeerde gezegd over dat het een belangrijk onderwerp was. Maar daar gaat het mis, want het maakt helemaal niks uit waar je voor of tegen demonstreert. Daar gaat het helemaal niet om. Je mag en moet gewoon demonstreren. Wat had moeten gebeuren, is dat de demonstranten echt anderhalve meter afstand hadden moeten houden. Echt dom dat ze daar zelf niet beter op hebben gehandhaafd ook zelf, want nu gaat de sympathie weg.”

 15. Toverkol

  Ach…. iedereen kan nu zien wat voor vlees we in de Kuip hebben. Hoogmoed komt voor de val zeggen ze wel eens. Juist die hoogmoed zorgt ervoor dat het gezond verstand mensen in de steek gaat laten.

 16. SilverFox

  Ongelooflijk dat dergelijke klapmongolen door ons belastinggeld worden betaald …

 17. Bes Tolen

  Aangezien de meeste vreemdelingen illegaal hier zijn binnen gekomen en daardoor zich hebben gevestigd, zouden ze legaal (moeten) kunnen worden uitgezet.

 18. AntiPartijKartel

  Ga in Turkije demonstreren in plaats vanuit je veilige appartementje in Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.