Henk Krol-BFF Otten trapt na richting FVD: ‘Met Baudet en zijn boreale jongeren wordt Forum met de dag extremer!’

Henk Otten haalt in een nieuw interview met het Algemeen Dagblad toch weer eens uit naar z’n favoriete boksbal: Thierry Baudet. De FVD-leider trekt de partij waarvan Otten aan de wieg heeft gestaan steeds verder naar rechts, zegt hij geïrriteerd. Samen met zijn “boreale jongeren”.

Hij heeft het toch weer voor elkaar vandaag: volop media-aandacht voor Henk Otten, de voormalige rechterhand van Thierry Baudet die het afgelopen jaar tevergeefs zoden aan de dijk probeert te zetten met zijn eigen partijtje GO!. Het wil niet zo vlotten, dus heeft hij z’n kar vastgebonden aan die van Henk Krols Partij voor de Toekomst. Otten heeft zichzelf tot partijvoorzitter van die beweging weten te kronen, en dingt nu samen met de voormalige zonnekoning van 50PLUS mee om de gunst van de kiezer bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar.

Een wonderlijke politieke constructie, die slechts uit politiek opportunisme bestaat. Maar Otten ziet er een kans in die hij niet aan z’n neus voorbij laat gaan: het verlengt z’n politieke relevantie met een paar maanden. En hij krijgt nog eens een podium om uit te leggen waarom z’n voormalige kompaan Thierry Baudet niet meer kosher is:

“We willen een liberaal-seculiere partij zijn, die niet ideologisch dogmatisch is. Maar wel binnen de democratische kaders. Bij Forum heb ik ook altijd geprobeerd de partij in het centrum te houden. Na mijn vertrek trokken Baudet en zijn boreale jongeren Forum naar rechts en wordt het met de dag extremer.”

Iets zegt me dat die PvdT toch met een wat origineler talking point moeten komen als ze na komend voorjaar in de Tweede Kamer willen blijven…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Petrazoveel

  Politieke partij ‘De 2 gekke Henkies’.

 2. Response

  Otten is kennelijk z’n frustraties nog niet de baas, hij toont op deze manier wederom z’n zwakte. Lozer.

 3. Forlan

  “we kunnen maar één ding beloven, die zetels blijven we roven”

  1. Reinoud van Gelre

   Liever Borealist dan stelen uit iemand anders z’n geldkist!

   🙋🏼‍♂️

 4. Kretoloog

  Het neefje van Otten zwerft al jaren rond op DDS. Zijn naam: Meriadoc Brandebok. Hij is net zo geobsedeerd van Thierrry Baudet als zijn oom Henk.

 5. Original NL

  Dat noemen we tegenwoordig “een Geneetje doen”.

 6. 1010

  Een beetje extreem verzet kunnen we best gebruiken.

  Wat pappen en nathouden oplevert weten we inmiddels

 7. Bullshit10

  Die vuile leugenaar dikzak otten heeft zo’n dike rot kop omdat hij heeft gestolen uit de kas en omdat die idioot heeft gestolen moet fvd uitgemaakt worden voor exstreem rechts waar haalt die smerige nsber het lef vandaan laat hij gvd eerst met feiten komen maar dat heeft die rover niet daarom raskalt die maar wat rond bij de staatsomroep het is en het blijft een zielige figuur die zwijn otten mensen stem niet op die nep partij go wand die vent liegt nog harder dan rutte en dat wil wat zeggen

 8. Meriadoc Brandebok

  Otten heeft geen ongelijk. Forum is zo afgegleden naar het extremistische, dat zelfs GeenStijl nu door henn wordt beschouwd als “kartelstutter”. De partij heeft geen enkele langetermijnvisie. Men loopt aan de lopende band mensen omlaag te halen, af te branden en te schofferen. Vervolgens heel hard huilen als partijen aangeven geen heil te zien in een samenwerking.

  Forum is een extreme sekte rondom een persoon. Die persoon spuwt voortdurend onzin uit en diskwalificeert zichzelf steeds een beetje meer. Met politiek heeft het weinig te maken: het is louter entertainment, volksvermaak. In de eigen bubbel, met de eigen krant en het eigen journaal. Maar mogelijkheden om buiten de eigen bubbel kiezers te overtuigen zijn er niet.

  1. Bullshit10

   Meri
   Jaloers omdat hij met een krant komt en een eigen fvd journaal heeft omdat hij bij die staatszenders niet word uitgesproken is hij daarom exstreem rechts wat een zielig gelul nee otten die NSB er die kan je vertrouwen zeker kan je zien wat voor een verstand jullie hebben

   1. Fortiori

    Dat is geen krant, maar een pamflet, een vouwblad met verkiezingsinfo maar bovenal rond de persoon Baudet zoals hij zichzelf graag ziet. Een acteur met oog voor de camera. Elk interview is een fotoshoot. Zoekt naar een opstootje in de kamer buiten de kamer om aandacht.

   2. Blitzkrieg

    Bullshit10 :
    Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience.
    – Mark Twain

  2. Rammstein

   Meriadoc lult een eind in de ruimte: “De partij (FvD) heeft geen enkele langetermijnvisie.”

   Zoals Maria weet, ben ik beslist geen FvD-aanhanger. Maar dit stomme gezwets en deze platte leugen mag niet onweersproken blijven

   Wie kijkt onder ht*ps://www.fvd.nl/standpunten ziet vele (langetermijn)visies op het gebied van Zorg, Directe Democratie (bindende referenda, gekozen burgemeester en MP), soevereiniteit, Europese Unie, MKB, Onderwijs, hervorming Belastingen, Economie, Transport, Immigratie & Remigratie, Duurzaamheid & Innovatie en nog veel meer.

   Brandebok die een behoudende gereformeerde is en bijbeunt als AIVD ‘influencer’ is een paljas en nar, en niet serieus te nemen vooral niet als het om het FvD of de PVV gaat.

   1. Beukman

    Ik begrijp dat je het met de rest van Meriadoc zijn verhaal wél eens bent, @Rammstein?
    Laten we in ieder geval blij zijn dat Wilders géén behoefte heeft aan een eigen krant en een eigen zender.

    1. Rammstein

     Natuurlijk ben ik het met de rest van die lulkoek evenmin eens. Meriadoc is een zwamneus die al vele malen hetzelfde riedeltje heeft afgedraaid dat op niets anders is gebaseerd dan ongefundeerde rancune en haat. Daarbij schaamt hij zich niet om van smerige leugens gebruik te maken.

     1. Meriadoc Brandebok

      Kijk, Rammstein geeft zijn sympathie voor GeenStijl op en acht haar een kartelstutter.

      Interessant.

     2. 1010

      niet reageren op die tr0l verneukman

     3. Beukman

      Het riedeltje van deze AIVD-influencer is gebaseerd op gefundeerde haat, @Rammstein.

      Het valt me verder op dat jij weliswaar voortdurend roept dat je beslist beslist geen FvD-aanhanger bent, maar de leider van deze partij wel met zeer veel hartstocht en overgave verdedigt. Een ander zou makkelijk in de verleiding kunnen komen dat jij een betaalde FvD-influencer bent.
      Ikzelf zal niet zo snel gaan, maar wel vraag ik me af: Waarom, Rammstein?

    2. Rammstein

     Sukkeltje Brandebok: wanneer leer je lezen? Ik ben het in alles met je oneens, schrijf ik. Wat begrijp je daar niet aan?

     1. Meriadoc Brandebok

      Je kunt niet op twee gedachten hinken, Rammstein. Het is óf FvD is zo extremistisch geworden dat zij GeenStijl een kartelstutter noemt (dan ben je het met me eens), óf GeenStijl ís een kartelstutter (dan ben je het met Thierry eens) en FvD is niet extremistisch.

      Zeg maar wat het wordt.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ach, dat flodderige FvD-programma heeft niet veel voeten in de aarde. VVD/D66-praat met een berg populistische demagogie eroverheen. In de politiek gaat het om zaken doen en zaken voor elkaar krijgen. Daar ontbreekt het FvD aan elke langetermijnvisie. Alle partijen zijn uit op de vernietiging van Nederland, aldus Baudet, iedereen is slecht en alle media (op DDS na) zijn kartel. Op lange termijn leidt dat tot uitsluiting. De partij draait verder ook om Baudet, dus als hij arbeidsongeschikt raakt, stort het hele circus direct in.

    Zoals bekend: geen langetermijnvisie. En verder komen we niet.

    En voor een niet-aanhanger van Baudet is je verdediging verdacht constant. Ben je soms in dienst van de Lijder? Geen spelfout.

    1. Bullshit10

     Meri
     Klootzak al die andere partijen zijn uit op vernietigen van Nederland heeft hij ongelijk dan
     En kan hij nu wat dan zit hij en de regering nee alle voorstellen die fvd doet word bij voorbaat van de tafel geveegd .als ze eerder naar fvd hadden geluisterd dan waren we nu gvd van deze shit geweest kijk die laatste fvd journaal daar legt hij nog eens exat uit wat ze wilden doen maar nee onze landverraders wisten het beter
     Ik zal je nog even vrolijk maken ze hebben er weer 1500 leden bij gekregen deze laatste dagen hoe vind je die
     En nu geef je mij antwoord waarom is fvd exstreem rechts

     Kom maar op

     1. Beukman

      Nou @Shit, zelfs @le pelicule is het met Meriadoc eens dat FvD een sekte-achtige organisatie is met een eigen grote Leider, een eigen magazine én een tv-station in deze geheel zelfvoorzienende bubbel van Baudet. Als die twee het met elkaar eens zijn, zegt dat toch wel wat.

     2. combat le pelicule

      Geesteszieke ped*seksuele pathologische leugenaar beukhol bewijst mijn gelijk hij verdraait de boel gewoon even, beukhol heeft zeer warme gevoelens bij sektarische gemeenschappen.

      Let maar op beukhol is echt een geesteszieke en doet er alles aan om dit ook te etaleren hier…

    2. Hardline

     “En voor een niet-aanhanger van Baudet is je verdediging verdacht constant. Ben je soms in dienst van de Lijder?”

     Dat valt mij bij veel van uw betogen ook op. Geef eens toe, door wie/wat wordt U betaald ?

  3. combat le pelicule

   Extreem dit en extreem dat, occult fantasietje l*lt wat over een sekte, occult fantasietje is zelf sektarisch, volledig sektarische valse leer die occult fantasietje uitkraamt

  4. Bullshit10

   Meri
   Je zou gvd is een keer moeten kijken dan zie wat voor een langetermijnstrategie fvd heeft beter en meer dan dat zooitje wat er nu zit
   Maar ik weet jullie verstand gaat niet verder dan morgen
   Ik heb je al eerder gevraagt klootzak noem eens wat op waaruit blijkt dat fvd exstreem rechts is dat kan je niet he maar wel constant fvd wegzetten als extreem rechts stelletje zwakkelingen zijn jullie bah
   STEM FVD OF PVV UIT DE EU

   1. combat le pelicule

    Maar bs10 dit begrijpt elk gezond weldenkend mens, de rest heeft een hekel aan mensen die duidelijk zijn..

    1. Reinoud van Gelre

     Het zou nét wat duidelijker zijn als de beste Bullshit een een keer leestekens zou gaan gebruiken…

   2. Bullshit16

    Bulshit nepshit bedoel je lulletje rozewater

  5. Bullshit10

   Meri
   Klootzak dit wide ik nog zeggen geen stijl man laat mij niet lachen laatste aflevering gezien ben afgehakt omdat er weer zon maloot baudet moest afkraken en niet een keer bij elke aflevering daarom trek ik mijn conclusie dat geen stijl net zo corupt is als die staatsomroep met ándere woorden ze zijn zo links als groen links en ook opgekocht door brussel net als al die kranten de énige waarheid kan je nog horen bij ongehoord wie weet misschien worden die straks ook wel opgekocht door brussel. Laten we het niet hopen duidelijk meri
   STEM FVD OF PVV UIT DE EU

   1. Bullshit16

    BS jij vuile leugenaar Jij bent helemaal niet afgehakt op GS je bent er vroeger gewoon tig keer af gegooit oetlul gewoonomdat je niet eens Nederlands ken schrijven ze hebben daar weinig geduldmet analfabeten wand die horen vaak wel debel luiden maar weet niet waar de klepel hangt
    Opgekocht laat me niet lachen door bil gats zeker zakkenwasser

  6. combat le pelicule

   Occult fantasietje?

  7. Forlan

   Methadon Brandebok?

  8. Bullshit45

   Soekarno Fisifisi?

   1. combat le pelicule

    bs45?, bs 17? etc

  9. Henk Albarda

   Pathetische M Bok, als u goed gelezen en geluisterd had, dan hebben uitsluitend de volgende anti-democratische en dictatoriale partijen letterlijk gemeld FvD en PVV uit te sluiten: PvdA, Groen Links, D66 en SP.
   Woorden als ‘dat zal niet gebeuren’ zijn inhoudsloos en dat weet u. De enige peiling die telt, is de uitslag TK. En niet alleen die evt in 2021, maar daarna ook die in 2025.

   In een eerdere reactie bestempel ik u tot self-masochist omdat u duidelijk uitsluitend geniet van negatieve aandacht. Knap dat dankzij u tientallen lezers van oa DDS kiezer van FvD en PVV zijn geworden.

   Ik zal nooit begrijpen waarom u niet nu.nl of joop.nl dartelt, de 2 meest racistische websites van Nederland, waar u als antisemiet zeer welkom bent. Of bent u daar al verwijderd vanwege vergaande inhoudsloosheid.

   1. Lugor

    Knap dat dankzij u tientallen lezers van oa DDS kiezer van FvD en PVV zijn geworden

    Hilarische Henk, er zijn FvD of PVV stemmers.
    Kiezer is een ieder die een keuze maakt.

 9. Beukman

  Krol is precies de man die de bescheiden Otten zocht: een geboren praatjesmaker en stemmentrekker aan wie je je drie jaar oude kind nog voor een logeerpartijtje zou meegeven zonder dat je hem kent, zoveel vertrouwen wekt de man. Krol slaagt er ook altijd miraculeus in om met zijn leugens weg te komen. De man is ook nog eens bijzonder aaibaar.

  Krol en Otten, of Krotten als je de namen samentrekt, net zo’n onwaarschijnlijk duo als Baudet en Hiddema. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken: een flater die voor beiden desastreus gaat uitpakken, of een geniale meesterzet?

  1. Maris Copoolse

   Ik denk dat dit nieuwe splinterpartijtje van opportunistische zetelrovers geen schijn van kans maakt. Het enige wat die mensen drijft is een vast inkomen als Kamerlid en bijkomende snabbels.

   In die zin verschillen ze niet van Baudet die zijn ondemocratische clubje ook alleen maar ziet als een podium voor het verkopen van boeken, bekendheid en een goed inkomen.

   Ik heb geen greintje respect voor dit soort opportunistische leugenaars.

   1. Forlan

    Toch jammer dat je na een goede alinea meteen weer onzin moet typen. Zeg eens, hoe voelt het om ergens te zijn waar iedereen je wel kan uitkotsen? Krijg je daar een klein bobbeltje van in je broek?

 10. Original NL

  Zielig fantasietje..linksrot …. helaas is er nog geen medicijn… geef met gulle hand voor het ontwikkelen van een vaccin opdat wij deze afwijking kunnen genezen.
  De ziekte zorgt ook voor veel onrust in de samenleving…iedere aangestoken niet blanke voelt zich opeens gediscrimineerd, geïnfecteerde moslims wanen zich hier plots in turkije of marokko en zeggen: wat moeten al die kaaskoppen in ons land??….
  Ja linksrot..ontsnapt uit de UVA waar het zich gigantisch heeft kunnen vermeerderen en samen met een gemuteerd ” weg met ons” virus de weg naar buiten heeft kunnen vinden…
  Blijf altijd minstens 50 meter bij een patient met ” linksrot” vandaan….zo ver kunnen ze namelijk niet gooien met flessen,stenen of vuurwerk.
  Parkeer uw auto niet in een buurt waar meerdere “linksrot” patienten wonen..zeker geen oude diesel..
  Linksrot..het houdt niet op..niet vanzelf!!

  1. Duidelijk

   “Zielig fantasietje..linksrot …. ”

   Zo glad als een paling in een emmer snot, kent u die uitdrukking?

 11. combat le pelicule

  Duidelijker zijn, en dat heeft onze maatschappij ook nodig, is wat anders extremer.
  Daarnaast is het zo dat Otten een zetelrovende geldstelende rat is…jammer van Krol

 12. FVD

  Het waren financieel negen mooie maanden, met betraande ogen neemt het duo Henk & Henk in maart afscheid van elkaar. Ze hebben het geprobeerd, deze politieke uitgerangeerde cowboys, maar de chemie naar de kiezer ontbrak. Het zoveelste politieke experiment waar R.I.P. achter gezet kan worden

  Wat zal de reden zijn geweest, rancune / jaloersheid t.o.v. het FvD? Een Henk Otten, die zich meer bezig hield met Baudet, dan de opbouw van zijn partijtje? Incompetente medewerkers ( zie de stoethaspel Europarlementariër Dorien Rookmaker)?

  Dat Henk Krol als redelijk gepokt en gemazzeld politici, dit ongeleide projectiel Otten niet tot de orde heeft geroepen, verbaasd mij. Deze scherts vertoning (het interview) geeft al duidelijk aan dat deze samenwerking (fusie) een aanfluiting wordt. Deze twee figuren zijn complete tegenpolen van elkaar, Henk Krol gematigd, Henk Otten met gestrekt been, dit gaat het niet worden.

  Nog negen maanden euro’s verzamelen, dan is het ook een zachte dood voor de Partij voor de Toekomst.

 13. JFU

  Weer een partij die op den duur geinfecteerd wordt door het extreem linkse virus dat door ons land waait. Welkom bij allemaal het zelfde.

 14. Henk Albarda

  Goed gesproken Tim Engelbart. En precies de vinger op de wonde. De enige kans die Krol maakt met 2 of 3 zetels in de kamer te komen, is dat de kiezer een geheugen heeft 2 tot 8 weken, zodat als Krol enkele weken voor de TK een nieuwscoup weet te brengen, hij kans maakt op die 2 of 3 zetels.
  Otten is volkomen duidelijk. De MSM wilden hem alleen om na te trappen tegen FvD. Zodra duidelijk was dat Otten de meest nietzeggende malloot in de EK is, kreeg hij ook geen belangstelling meer.

  Meriadoc, Beukman, Coppoolse, u heeft op dit forum het voor elkaar gekregen minus tientallen mede-lezers van uw ‘waarheid’ te overtuigen. U bent dus alledrie self-masochisten die genieten van zeer negatieve aandacht.
  Steeds weet feiten 180 graden verdraaien, en wie ook maar maginaal rechts denkt direct uitmaken voor rechts extremist, neonazi en meer van dat fraais. U zou er zelfs niet in slagen AH, Duitsland 30’er jaren vorige eeuw, trots te maken en u volgt hem hakkenklappend.

 15. Lugor

  Een leuke recensie van Chris A.albers over Politiek volgens Baudet.

  : sla een nietje door bestaande stukken en je hebt een boek. Dat is dus ook wat Politiek van het gezond verstand is: een selectie oude artikelen die elders al zijn verschenen en wat toespraken die hij in de Tweede Kamer en bij wat FvD-partijbijeenkomsten heeft gehouden.

  Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat al die auteurs van Baudets zijn Biografieën Henk Otten aanwijzen als het brein achter FvD.
  Vermoedelijk ligt er daarom nu al een boek waarin het lijkt alsof Otten nooit heeft bestaan.
  De eerste klap is een daalder waard, zal Baudet gedacht hebben

  1. Beukman

   Juist.
   De partij heeft dus niet alleen een eigen omroep, een eigen krant, een eigen club en een eigen profeet, maar nu ook een eigen boek.
   Goed dat je ons even hebt gewaarschuwd.

   1. Blitzkrieg

    Kijk hier zijn twee tr0llen met elkaar in gesprek, zijn ze niet lief?

   2. Lugor

    Voor de echte adepten:
    De gratis ongesigneerde FvD krant voor slechts 5 euro.

 16. palko

  Henk Otten een afvallige van Forum voor Democratie? Pardon? Er komen bij Otten alleen maar kilo’s bij!

 17. RCS

  Ik weet niet of het handig is van Henk Krol om samen te werken met Henk Otten die nog vol met rancune zit t.o.v. zijn oude partij. Als Henk Otten niet tot bezinning komt dan zou dit nog wel eens negatief kunnen uitpakken voor de “Partij voor de toekomst”.

 18. Parajack

  De twee wezen, druipend van het onbenul. Zetelrovers pur sang. Bah, walgelijke figuren. Na maart 2021 zijn ze uitgekaard, de sukkeltjes.

  1. Piet51

   @Parajack
   “Na maart 2021 zijn ze uitgekaard, de sukkeltjes.”

   “Uitgekaard” of “gekaard” lijkt me heel sneu en pijnlijk. Bij schapenwol wordt dat daarom ook pas gedaan nadat het schaap geschoren is.
   Bij mensen, bijvoorbeeld Krol en Otten, wordt trouwens meestal gezegd, dat ze over de hekel gehaald worden of gehekeld worden, net als met vlas of hennep. Dat is overigens net zo pijnlijk, maar daarom alleen figuurlijk bedoeld, tenminste heden ten dage.

 19. josemoonen@70

  Op zo’n misselijk mannetje als Otten zou ik van ze leven niet stemmen . is achterbaks hypocriet en onbetrouwbaar .
  Brrr. !

 20. ReneR

  Waarom wordt die domme lamlul van een Henk (N)ot)ten nog naar zijn totaal niets zeggende mening gevraagd. Laat staan een interview?!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.