Henk Otten trekt met juristen ten strijde tegen “staatsonveilige” Thierry Baudet: willen hem weren uit Commissie Stiekem

Als het aan Nederlandse juristen en Henk Otten ligt, dan wordt Thierry Baudet na de eerstvolgende Kamerverkiezingen geweerd uit de Commissie Stiekem in de Tweede Kamer. De staatsveiligheid is in het geding, schrijven rechtsgeleerden deze week in het Nederlands Juristenblad.

Als het aan H. Sarolea en R. W. Weemhoff – twee schrijvers van het Nederlands Juristenblad – ligt, zal FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet na de Tweede Kamerverkiezingen sowieso geen deel uitmaken van de zogenaamde ‘Commissie Stiekem’ van de Tweede Kamer. In deze commissie – officieel CIVD geheten – worden gevoelige zaken en staatsgeheimen besproken met de fractievoorzitters van de zes grootste partijen in de Tweede Kamer. Om dat te bereiken moet het Reglement van Orde worden aangepast, vinden zij. Baudet is namelijk zo gevaarlijk dat alleen voor hem de regels herschreven dienen te worden.

De juristen denken dat Baudet deze informatie wel eens zou kunnen doorspelen aan Rusland, zo schrijven ze in de editie die op 29 mei uitkwam. Ze sommen daarvoor allerlei argumenten op.

Allereerst zint het de juristen niets dat Baudet afgelopen april een opmerking maakte over smeergeld. Ook de banden van de FVD-voorman met John Laughland, een ex-directeur van een pro-Russische denktank, stelt de NJB-auteurs niet gerust. Ze grijpen ook terug op 2016, toen het referendum over het EU-verdrag met Oekraïne op de politieke agenda stond. Dat Baudet destijds een “rustig en doordacht gepresenteerde stellingname” debiteerde over betalingen door het Kremlin wordt hem niet in dank afgenomen.

Het pleidooi van de juristen wordt van harte gesteund door Henk Otten, de (vanwege graaien uit de kas) uit FVD gezette senator. Hij “onderschrijft het verzoek geheel,” melden de NJB’ers:

“De eerste reactie is van senator Henk Otten. Hij laat weten onze zorgen en ons verzoek geheel te onderschrijven, en geeft aan dat juist de lijnen naar het Kremlin voor hem dé aanleiding zijn geweest om te besluiten via Zembla het publiek voor Baudet en zijn Russische connectie te waarschuwen. Hij geeft ook aan zich achteraf de vraag gesteld te hebben of het geen fout van hem is geweest om niet eerder op te stappen en Baudet in het zadel te helpen.”

Ook FVD-senator Paul Cliteur reageerde, maar over hem zijn de juristen dan weer niet zo te spreken. Ze vinden dat hij ‘communicatie eenzijdig afbreekt of gewoon niet aangaat’.

De oproep van Sarolea en Weemhoff (en Otten) is nog niet opgepakt door leden van de Tweede Kamer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Fe

  Ik ken hem niet maar hij lijkt me gladder dan een paling

 2. lotje

  Hahahahahaha. deze volgevreten vette vvd’er schijt zich in de broek omdat deze geen zetel krijgt met de verkiezingen. Ze schijten zich allemaal in de broek. hahahahaha.

 3. Marija

  Nee zeg,je moet Henk Otten in die commissie hebben, dan heb je de adderonder het gras er bij.
  Linkse idioten, wordt tijd dat er een eind aan wordt gestemd.

 4. Maris Coppoolse

  Lezing van het gehele artikel is wel de moeite waard, onthullend en verontrustend.

  ht*ps://www.njb.nl/blogs/staatsveiligheid-dwingt-tweede-kamer-tot-aanpassing-reglement-van-orde/

  1. Blitzkrieg

   Maris Coppoolse : Als het verontrustend is voor jou dan is het hoogstwaarschijnlijk goed voor Nederland.

   1. Maris Coppoolse

    Je begint steeds meer te tr*llen, Blitzkrieg. Mogelijk begin je inhoudelijk de greep te verliezen.

    1. Jack Flash

     Maris Copolski, nog niet weggerot op je stinkende zolderkamer?

    2. Blitzkrieg

     Maris Coppoolse :
     Quote : “Je begint steeds meer te tr*llen, Blitzkrieg. Mogelijk begin je inhoudelijk de greep te verliezen.”
     Kan me niet herinneren dat jij ooit iets met inhoud gereaguurd heb, wellicht heb ik me vergist. Zal alles voor de zekerheid nog eens goed doorscrollen om te zien of ik misschien iets gemist heb, ok?

   2. Original NL

    Q..Blitz…Als het verontrustend is voor jou dan is het hoogstwaarschijnlijk goed voor Nederland…….
    Laat dat ‘hoogstwaarschijnlijk’ maar weg.

  2. Beukman

   @Maris
   Er zijn beslist verontrustende feiten, maar deze Mr. H. Sarolea komt op mij over als een wereldvreemde man, en zijn aanbeveling als een wereldvreemd advies.

   1. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “Er zijn beslist verontrustende feiten, maar deze Mr. H. Sarolea komt op mij over als een wereldvreemde man, en zijn aanbeveling als een wereldvreemd advies.”
    Wereldvreemd?! Dan zit Maris bij jou toch aan het goede adres!

 5. Marija

  Het lijkt wel een persoonlijke vete, inplaats van een bestuurder van het land.

 6. Beukman

  Geen schijn van kans en ondemocratisch; zo kan je wel bezig blijven.
  Het doet denken aan de pogingen om Marokkaanse Nederlanders te weren als burgemeester, als Kamervoorzitter of zelfs als Kamerlid, en wel vanwege hun zogenaamde dubbele loyaliteit.

  Ik ben geen aanhanger van Baudet, maar deze denkwijze is een hellend vlak.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Ik ben geen aanhanger van Baudet, maar deze denkwijze is een hellend vlak.”
   Nou wat wordt het, Baudet of het hellende vlak? Keuzes maken, daar draait het om in het leven.

 7. LifeBuddy

  ”De staatsveiligheid is in het geding, schrijven rechtsgeleerden deze week in het Nederlands Juristenblad”. Maar ze schrijven Niet over het koffertje, wat ieder jaar al uitlekt als onze Koning het moet voorlezen. Sinds ultra sLinks aan de macht is, is de staatsveiligheid is in het geding.

 8. Kretoloog

  Henk Otten, die is net zo geobsedeerd van Thierry Baudet als onze eigenste Guus Brandebok. Soms denk ik wel eens dat Otten en Brandebok 1 en dezelfde persoon zijn. Maar Henk is geen grefo…en Guus geen 2e hands autoverkoper.

 9. Bullshit16

  Die dief otten hij is zelf een landverrader hij heeft zelf die Russische onzin aangekaart waar geen bewijzen voor was dus laat die vette varken zijn mijl houden
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Maris Coppoolse

   “laat die vette varken zijn mijl houden”

   Het blijft grappig.

 10. Heras

  Nou, als het aan de kiezers ligt, gaan pvv en fvd winnen.
  Dus, otten doet er goed aan om zich te bedenken, voordat er weer met belastinggeld procedures gestart worden.
  En volgens mij is otten gewoon kiezers aan het trekken want verkiezingen.. enzo

 11. Timber

  Beste redactie, Zoek even op youtube Fascism in Ukraine today! 2020 HD. Als er namelijk 1 land is die niet in de EU thuis hoort, dan is het Oekraïne.

  1. Antihedo

   Daar is ook nog nooit sprake van geweest.

 12. Michael M

  En dat zegt die vieze Natnek Henk Otten dat toen hij nog bij de FVD zat en een flinke graai deed uit de geldpot van de FVD waar hij geen recht op had die dief toen hij daar nog penningmeester was? En toen men erachter kwam deed ie voorkomen dat ie recht op het geld had. Als ze er niet achter waren gekomen had ie zijn mond gehouden. Als er 1 gevaarlijk is, dan is het Otten zelf wel. Wat een leugens. Omdat ie net een eigen partijtje is begonnen moet ie nu ook zoveel mogelijk zieltjes voor zichzelf winnen over de ruggen van anderen? Ze zijn bijna allemaal hetzelfde grot die geldgraaiers. Mensen laat u zich nooit misleiden.

  1. Blitzkrieg

   Michael M :
   Quote : “Mensen laat u zich nooit misleiden.”
   Door Otten? Zal wel meevallen denk ik, zelden zo’n engnek gezien.

 13. hermansdoubai

  Ook de ¨heer¨ Otten schuwt het moddergooien niet. Ben benieuwt door wie hij wordt betaald voor zijn abjecte reactie.

 14. Petrazoveel

  “H. Sarolea en R. W. Weemhoff – twee schrijvers van het Nederlands Juristenblad ”

  Wat moeten dit vooringenomen lieden zijn, en nog naïef op de koop toe. Ze mogen dan gestudeerd hebben maar ze zijn kennelijk nooit in het stadium des onderscheids beland.

 15. Florissa

  Otten,of een flutpartijtje als D66 beginnen over Russen,terwijl elk duidelijk bewijs wat ze moeten aandragen voor zoiets ontbreekt, Trump is ook aan alle kanten aangevallen door de Democraten voor belangenverstrengeling met Putin,en gaan nu bij elke rechtzaak genadeloos op hun bek ,hier hoor je zeer weinig over bij de NPO,omdat ze het graag anders hadden gezien ,Obama en Clinton zijn 2 grote beerputten en gaan steeds meer stinken ,hoop van harte dat ze uiteindelijk in de bak belanden ,ze komen er niet zo makkelijk mee weg als in Nederland ,ons kent ons

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.