Je verwacht het niet: Nederland ving tientallen Syrische fraudeurs en oorlogsmisdadigers op als vluchteling

In de afgelopen aantal jaar heeft ons land verblijfsvergunningen verstrekt aan enkele tientallen Syrische fraudeurs en oorlogsmisdadigers die zichzelf hadden uitgegeven voor vluchtelingen voor de bloedige burgeroorlog die jarenlang gewoed heeft in het Midden-Oosterse land. Een deel blijkt echter zélf schuldig aan die gruwelijke strijd, of heeft erover gelogen tegen de IND.

Immigratiesceptici riepen het al vanaf het begin van de vluchtelingencrisis in 2015, maar werden weggewuifd door de opengrenzenhorde voorgezeten door toenmalig GroenLinks-europarlementariër Judith Sargentini: nee hoor, er reizen geen terroristen mee in de massale vluchtelingenstroom die van Syrië naar Nederland voerdet. Maak je geen zorgen, wees niet guurrechts en open die grenzen!

En wat blijkt nu? Die vrezen waren dus wel degelijk gegrond. Niet alleen omdat er gewoon oorlogsmisdadigers naar Nederland kwamen én hier asiel kregen, maar ook tientallen lui de gastvrijheid van ons land misbruikten om eens even lekker fraude te plegen.

De IND heeft dus toch maar wat verblijfsvergunningen ingetrokken. We lezen in De Telegraaf vandaag dat de asielclub van de overheid toch maar besloot onderzoek doen. En wat blijkt? Tientallen malen is er bewezen dat de Nederlandse overheid een pootje gelicht is door terroristen en fraudeurs. En nog eens tientallen extra hebben dat vermoedelijk gedaan, maar kon er geen hard bewijs worden gevonden.

Hoe dan ook: een hoop Syriërs raken nu hun Nederlandse verblijfsvergunning kwijt:

“Daaruit werd er in 63 gevallen onderzoek gedaan naar mogelijke oorlogsmisdaden en zeer ernstige misdaden. Hierna is bij een Syriër de status ingetrokken, bij zeven vreemdelingen het onderzoek nog in volle gang. Meer dan 50 zaken zijn afgesloten omdat er ondanks signalen geen bewijs werd gevonden.

Bijvangst van het onderzoek is dat er nogal eens gefraudeerd blijkt te worden door de doelgroep. In 223 zaken was het foute boel, blijkt uit een brief van staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie) aan de Tweede Kamer. Vaak werd de verkeerde nationaliteit opgegeven. Inmiddels zijn 46 van de 223 zaken afgehandeld. Dit heeft 29 keer tot een intrekking van de vergunning geleid.”

In totaal zijn 12.000 Syriërs nader onderzocht, en zijn 30 verblijfspapieren dus versnipperd. Dat lokt de vraag uit: was dat slechts het topje van de ijsberg?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Cootje

  Zitten er in de Afrikaanse gemeenschap dan fraudeurs en terroristen ?? . Heeft Wilders misschien gelijk ? . Of wordt dit weggezet als fake News !

 2. Petrazoveel

  En? Worden deze mensen dan ook gelijk uitgezet?!

 3. Jack Flash

  Quote@ “Je verwacht het niet”

  Ik kijk nergens meer van op.

 4. Ritter

  Interessant interview met Baudet.

  ht*ps://youtu.be/e3SYuMDcjmE

 5. 1010

  De druppel hebben ze gevonden. Nu de rest nog
  Uitzetten zal niet gebeuren zoals we inmiddels weten.
  Lekker de illegaliteit in en samen met de groep we are here nog meer overlast veroorzaken.

  minder minder minder

  stem sociaal , stem PVV

 6. Vrijedenkert

  Niks aan de hand zeiden EU en west-Europese overheden in 2014-2016 tijdens de grote asielstroom vanuit o.a. Syrië en andere gebieden.
  Heel veel vluchtelingen uit die gebieden waarschuwden toen zelf dat er massaal terroristen en oorlogsmisdadigers zaten tussen de grote stroom, onze eigen overheden vonden dat maar flauwekul en ontkenden dit toen zeer stellig!

  En nu zitten we met de gebakken peren…

  1. 1010

   wir schaffen das !

 7. Duckday

  Het asiel beleid is een miljarden bedrijf.Als we eens wisten hoeveel ***** er binnen zijn .Dit is maar een topje van de ijsberg.De gelukszoekers hebben hun praatje al klaar en lullen zich er uit.
  Het is toch bezopen je komt als vluchteling hier binnen maar je gaat terug naar dat land met vakantie.
  Breek het KARTEL en STEM PVV of FvD daarna direct uit de EU en EURO sluit de grenzen

 8. evil knievel

  Vooral sLinks blijven stemmen,gaat vaan vanzelf over!!🤣🤣🤣
  Maak me r niet druk meer om!
  Als men islam zaait,zal men sharia oogsten!😜

  1. evil knievel

   Vaan = dan ntlk!😁

  2. combat le pelicule

   Ik lees een hoop bijbelse principes, we zien het immers gebeuren..

 9. Broodnuchter

  Het is al heel wat dat ze in Nederland dan zomaat hun verblijfsvergunning kwijt raken. Hopelijk komt het dan ooit ook een keer tot uitzetten. Dat geeft de burger hoop.

 10. 56RdK

  Het topje van de ijsberg, de rest zullen we nooit horen of te zien krijgen want past niet in het policor plaatje van de heersende elite. En die fraudeurs e.d. het land uitzetten? Neeeee, kan niet, iets met mensenrechten enzo!

 11. andergeluid

  En wat doen we met al het geld dat ze ons gekost hebben en de regering verantwoordelijk stellen ??
  Hier heeft Wilders jaren lang voor gewaarschuwd en maar zeggen dat we zo goed zijn en ze allemaal in de gaten houden.
  Onze grenzen zij zo lek als wat iedereen komt en gaat.
  Dus dicht die grenzen en Nexit uit de EU en wel Nu.
  een werkkamp in met die gasten en eerst elke cent terug betalen wat ze ons gekost hebben en dan meteen retour afzender.
  het word tijd dat dit huidige kabinet gauw valt of ontbinden wegen wanbeleid met hun 1,5 meter buiten die nergens opslaat de economie slopen, miljarden belasting gaat het ons kosten en maar geld weggeven aan Landen die er een zooitje van maken.

 12. P.Sisterons

  Tekort van 331000 woningen in NL. Repatriëren die onrendabelen dus, dan kunnen Nederlanders een stekkie in eigen land vinden.

 13. Sando

  Ja en nu komt libanon er aan giro 555 nou je bent gestoord als je geld overmaakt naar een moslim land olie genoeg in de moslimlanden en corrupte amtenaren koop er maar lekere karbonaatjes (varkens) voor en geniet er maar van!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.