Kijk! Theo Hiddema sloopt CDA-lijsttrekkerkandidaten: ‘Bont spektakel, morele borst opzetten, vliegjes afvangen!’

Gisteravond heeft FVD-Kamerlid Theo Hiddema zijn visie gegeven op de vier CDA-lijsttrekkerkandidaten. Hij noemt het een “bont spektakel” van politici die elkaar nu “vliegjes aan het afvangen” zijn op één punt: wel of niet met Forum voor Democratie samenwerken. Hiddema amuseert zich er wel mee.

Gisteravond waren bij RTL-talkshow Beau de FVD-parlementariërs Theo Hiddema en Thierry Baudet te gast. Als de politieke actualiteit ter sprake komt, heeft Hiddema vervolgens nog wel wat te zeggen over het gezelschap dat momenteel strijdt om het CDA-lijsttrekkerschap. Hiddema kijkt met gefronsde wenkbrauwen naar hoe Mona Keijzer, Pieter Omtzigt, Hugo de Jonge en Martijn van Helvert elkaar “vliegjes afvangen” op voornamelijk één thema: gaat de partij wel of niet samenwerken met Forum voor Democratie na de Tweede Kamerverkiezingen.

Het is werkelijk een “bont spektakel,” meent de eminence grise van de nog altijd jonge partij. Maar hij heeft wel een waarschuwing voor de CDA-kemphanen: als ze zo doorgaan met elkaar de maat nemen op slechts één punt – een hypothetische samenwerking met FVD – dan zal er allicht weinig overblijven van de partij bij de stembusgang aan maart. En dan is het niet aan CDA-leiders om te bepalen of ze wel niet met de partij van Baudet en Hiddema in zee gaan, maar hebben de laatstgenoemden juist alle touwtjes in handen.

Hiddema: “En dan zeggen wij: dat vinden wij niet smakelijk, om met jou in zee te gaan. Daar heb ik geen zin in.” Gedecideerd: “Moet je ernstig rekening mee houden.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Xander XXL

  Mag hopen dat Hiddema gelijk krijgt. Zou geweldig zijn.

  1. 1010

   Die kans is erg groot of dacht je werkelijk dat de vvd 45 zetels gaat halen met clown rutte ?

   1. Xander XXL

    Ik ben bang dat al die angsthazen en paranoia figuren zich vastgrijpen aan de “grote” leider zonder dat ze de gevolgen overzien. Nederland is gehersenspoeld en murw gemaakt door weglachende leugenaars.

    1. Michel Bloemkist

     Als je zelf (ook) gehersenspoeld bent door je eigen omgevingsbubbel dan is het inderdaad een kleine stap om iedereen in Nederland voor een zwakzinnie mongôl aan te zien.

     1. 1010

      de omgevingsbubbel is weer gegroeid leeghoofd

      h**ps://www.hln.be/nieuws/binnenland/van-vier-vaste-vrienden-in-je-bubbel-naar-tien-per-week-hoe-zit-dat-juist-en-wat-zijn-de-zes-gouden-regels~aa1adf0f/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

      inderdaad kleine stap , de spiegel hangt achter je

 2. Bullshit10

  Een eerlijk verhaal van theo hidema daar kan cda het mee doen top

 3. Lugor

  Hiddema, morele borst opzetten?
  Even aan Baudet zijn dierbare, betrouwbare objectieve vriendinnen navragen.

  1. Cootje

   Die zich vergisten in Marokkaanse mensen die aan het werk waren ??

 4. AntiChrist

  Hiddemeister en de lavendel snuivende Baudéé, toaal ongeschikt voor de politiek.
  Gelukkig ziet de stemmer dat ook in.

  Hiddema sloopt CDA lijsttrekkers.
  Tim, waar?

  1. Maris Copoolse

   De oude Hiddema sloopt niet meer zoveel.

   Ik zag de uitzending, een aandoenlijk oude man.

   1. Cootje

    Ik ken vele oudere mannen , die zijn misbruikt in de kerken, ik ken vele oudere mannen die bijv demmink heten , ik ken vele nagemaakte ouderen mannen die elke zondag voorin in een lege kerk zitten , dan is het toch te hopen dat jij er op de leeftijd nog zo goed uitziet , of moet nu het licht al uit ?

    1. inekekatz

     Helemaal mee eens Cootje !

  2. Bullshit10

   Anti
   Gelukkig ziet de kiezer dat ook en
   Blaaskaak ze hebben er wel weer 1500 nieuwe leden bij

   1. AntiChrist

    1500 nieuwe contributie betalende leden die dus niet kunnen mee beslissen wie in het bestuur komt en geen invloed hebben op partij standpunten.

   2. AntiChrist

    Off Topic

    Boek Baudet verkoopt slecht, slechte recensie op Bol.Com.
    Maar wacht, veel meer positieve recensies door gebruik te maken van nep gmail adressen.
    Boek hebben ze niet gekocht en toch geven ze een positieve recensie 🙂 🙂 🙂

    1. Bullshit10

     Anti
     Jullie linkse ratten kunnen het niet hebben dat fvd goed aan de weg timmert
     Al vaker gezegt fvd en pvv zijn de enigen die voor Nederlandse belangen op komt al die andere partijen zijn landverraders zij hebben ons land weggegeven aan brussel het is jammer dat jullie dat niet willen zien

    2. Beukman

     De 50 meest recente recensies zien er inderdaad nogal oostblokkerig uit: louter vijf sterren, en beoordelingen als:

     Pure briljantie. Dit mag zo in de reeks samen met Cicero, Hobbes, Napoleon en Churchill!

  3. LifeBuddy

   HaHaHaHa , het “Bonte kemphanen spektakel ,” Van Heel die ultra sLinkse cda blijft Geen spaan heel. Nu hebben ze de ziekenhuis zorg 1000 euro [waar 510 netto van over blijft] belooft en ze hebben het geld Niet. Zelfs de werkgevers Roeptoeteren tegen de cda, Betaal het lekker zelf. De cda is een kreupele manke partij, die Ongeschikt is om te regeren. Gelukkig ziet de stemmer dat ook in.!!! Tim heeft gelijk.

  4. Bolkestein

   Volg je de peilingen niet? CDA staat op verlies en FvD staat op forse winst. En die Asscher bakt er in de oppositie ook helemaal niks van. Met zulk een verlies voor de regeringspartijen maar een paar schamele zeteltjes afsnoepen? PvdA en CDA zijn passé.

 5. Kretoloog

  Die Hiddema, hij heeft wel humor. Nou ja, dat is een goede eigenschap om in de politiek overeind te blijven.

  Een lijsttrekkersverkiezing, dat zou voor het Forum ook geen slecht idee zijn. Want Baudet heeft vele competenties, maar een partij leiden valt daar niet onder.

  1. Bullshit10

   Kreet
   Hij zegt de waarheid. ik weet dat dat voor sommige nogal moeilik is jullie horen liever de leugens van Rutte

   1. AntiChrist

    @Bull jij denkt dat je de waarheid spreekt maar ben jij dan ook een goede lijsttrekker en voorzitter……

    1. Bullshit10

     Anti
     Fvd spreekt de waarheid daar kom je het verst mee
     Rutte die leugenaar krijgt de boemerang keihard terug geloof mij maar

 6. Ploppert

  Ik heb eens weer naar Beau gekeken.
  Heb me prima geamuseerd. Dus vaker Beau, tenzij de linkse roeptoeters de overhand aan de tafel krijgen.

  1. AS210854

   Sorry hoor maar Beau krijgt steeds meer nare trekjes, onderanderen zijn gasten niet uitlaten praten als het hem uitkomt.

   1. Bolkestein

    En vergeet zijn rode loper voor geweldspredikant Akwasi niet.

 7. Piet Klein

  Er zin veel onderwerpen waarop het CDA en de VVD zouden kunnen samenwerken met PVV en FvD. Maar men is bang. De huidige politieke strategie is: verklaar PVV een FvD voor outside. Verklaar ze zodanig buiten de orde dat je ze buiten beschouwing kunt laten uit angst stemmen te verliezen aan deze partijen. Het gevolg is dat je kunt kiezen in Nederland voor links of links. Rutte links, of Klaver jeugdig charisma links, of stille Asscher links, of verdwaalde Kaag links. En als je dan echt links wil stemmen doe dan Marijnissen maar ook die wordt door kartel angstvallig buiten de boot gehouden. Nu zijn er tal van onderwerpen waar zowel het CDA en VVD dichter bij PVV en FvD zitten maar CDA-ers durven dit vooraf niet te benoemen uit de angst dat daarmee PVV en FvD credits krijgen en daarmee meer stemmen trekken uit VVD en CDA. Gevolg is dat de CDA lijsttrekkers geen essentiële onderwerpen op de bühne kunnen zetten, zoals klimaat, boeren, EU, stikstof, pensioenen, zorg etc en hopen dat de onderwerpen wel of geen FvD zoveel focus krijgen dat het daar alleen nog maar over gaat. Misschien trapt de kiezer er in, maar misschien ook niet en in dat laatste geval moet het CDA nog maar hopen dat ze groter worden dan de Christen Unie. Temeer daar het CDA de boeren heeft laten vallen, de vissers heeft laten vallen, niet opkwam voor de gepensioneerden, een minister had die vele doden op zijn geweten heeft in de coronacrisis, de ouderen zorg heeft afgebroken en de zorg onnodig duur heeft gemaakt etc. Voor de meer serieuze kiezer moeten we lijdzaam toe zien hoe de politiek verworden is tot theater waarin de essenties niet op toneel verschijnen en er een ridicuul cabaretesk spel voor de camera wordt gespeeld. Resteert het gevoel dat we steeds verder wegzakken door een politiek die er niet veel meer van bakt.

  1. Bullshit10

   Piet klein
   Exact waar al die landverraders partijen Nederland verkwanselen pakt fvd en pvv de draad op .moeten ze wel de kans krijgen fvd en pvv komt wel op voor boeren mkb zzp’ers vissers. fvd willen geen windmolens en de noordzee zo dat de vissers kunnen blijven vissen. zogenaamde stikstof crisis wat er niet is zo dat boeren kunnen blijven ceta verdrag willen ze tegen houden wat heel goed is .biomassacentrales zijn ze tegen wat ook heel goed is enz enz allemaal punten waar niks op tegen kan zijn
   Daarom stem fvd of pvv zo dat ze de kartel partijen een poepie kan laten ruiken ik geef ze een kans jullie ook

 8. Bullshit10

  Aan iedereen die zegt dat fvd exstreem rechts is komt i nog een keer heb het eerder aangekondigd
  Kijk het fvd congres op YouTube

  11 december 2019 heb dan nog een keer het lef dat fvd exstreem rechts is

 9. 1010

  go Theo , go Theo

  Helderder kan je het niet zetten. Mensen zonder inhoud spelen nooit zelf de bal.

 10. Meriadoc Brandebok

  Verdedigde Hiddema niet Rost van Tonningen?

  1. 1010

   En ? brandende bok ? wil je een lijstje van verdedigen door extreem linkse advocaten van de mocro maffia ?

   Wat wil je nou zeggen stemmingmakertje ?

  2. Bullshit10

   Ach meri is er ook weer
   Jij hebt nog een vraag te beantwoorden jij bent net als annetje en brenda
   Als ik vraag waarom fvd exstreem rechts is krijg ik geen antwoord. Dat is een teken van zwakte

  3. Cootje

   Hé L.ul moet je als advocaat ethischs wezen ?? , dan lust ik onze ethische demente premier wel. Vergeet 70 burgerdoden, heeft een corrupte wetenschappelijk bureau het WODC , en geweldige instellingen onder zijn leiding al ruim 10 jaar die de voor pagina’s van de kranten halen het CBR het UWV en de beroemdste belastingdienst.

 11. Adriaen Beyer

  Nederland wordt geregeerd door politici die beroepsmatig liegen en bedriegen en de belangen van het Nederlandse volk door een absurde immigratie-, klimaat- en energiepolitiek verkwanselen aan een bij referendum afgewezen Europese Superstaat.
  Zowel Baudet als Hiddema komen daartegen in geweer.
  Zij zijn politici van een ander kaliber die met Hollandse nuchterheid en gezond verstand de problemen van deze tijd adequaat het hoofd te bieden.

 12. evil knievel

  FVD uitgenodigd door de NPO!?
  Is ze n ei uit de kont gevallen!?Het moet niet gekker worden!?🤨

 13. De Schef

  Het CDA kan kennelijk niet van hun eigen kracht uitgaan, omdat ze geen kracht hebben. Ze hebben geen verhaal, dus moeten ze het verhaal van een ander maar naar beneden halen, in de hoop dat het verhaal van FVD het verhaal van CDA wat minder overschaduwt dan momenteel nog het geval is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.