Linkse boycotters vieren hun succes tegen Johan Derksen: adverteerders trekken zich terug uit Veronica Inside

De campagne van enkele linkse prominenten om Johan Derksen en Veronica in de portemonnee te raken, omdat het programma Veronica Inside als enige de racismeprotesten wat probeert te relativeren, kan de eerste successen vieren: scheerartikelenproducent Gillette en fruitteler Zespri stoppen met het adverteren rondom het praatprogramma.

Nou, ze hebben het voor elkaar hoor. Twee bekende linkse BN’ers – Arie Boosma en Anouk – riepen gisteren op tot een boycot van Veronica Inside, omdat het programma met René van der Gijp en Johan Derksen zogenaamd “racistisch” zou zijn. De reden: de mannen zijn niet onverdeeld enthousiast over rapper Akwasi, die voor 10.000% achter zijn woorden staat dat hij Zwarte Piet in z’n gezicht gaat trappen. Ook betwijfelden de heren of het erg zo erg gesteld is met het vermeende racisme in Nederland.

En dat hebben ze geweten: er kwam deze een boycotcampagne op gang, en die lijkt nu z’n eerste vruchten af te werpen. Twee grote bedrijven stoppen al met het inkopen van tv-reclames rondom Veronica Inside:

“Zespri zegt de ‘verontwaardiging en woede’ die vooral op sociale media ontstonden te begrijpen. ‘Wij distantiëren ons er nadrukkelijk van en willen niet meer adverteren rond dit programma. Deze uitspraken zijn verkeerd en in strijd met onze waarden. Zespri is als merk gericht op mensen, verbinding en inclusiviteit en we streven naar een betere wereld’, zo laat het kiwimerk in een statement weten.

Gillette, het bedrijf dat twee jaar geleden al afhaakte als vaste sponsor na de transgenderrel met Van der Gijp, wil ook niet adverteren rond het voetbalprogramma. ‘Als onderdeel van onze algemene mediaplanning was onze reclame mogelijk aanwezig in het reclameblok. We distantiëren ons van de uitspraken die in het programma zijn gedaan en steunen geen enkele boodschap die mensen kan kwetsen op basis van hun huidskleur, geslacht, hun mening of seksuele geaardheid. Daarom zullen wij per direct stoppen met adverteren rondom dit programma’, laat een woordvoerder desgevraagd weten.”

Vanaf heden geldt dus: het verkondigen van de verkeerde, “niet-inclusieve” mening is direct broodroof van jezelf. Iedereen moet in de linkse pas lopen, zelfs in een talkshow. Want anders beginnen hysterische BN’ers een campagne om je al je geld af te pakken. Heel chic, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. perry

  Ziekelijke en ziekmakende massahysterie!
  Meer is niet te zeggen over deze ernstige linkse epidemie, die inmiddels waart over de hele wereld!
  Zou de volksmassa zijn gedrogeerd dmv het drinkwater?
  Zoiets moet het wel zijn, anders is het niet te verklaren!

  1. HierBenIk

   Het vieze linkse gedachtengoed is overal doorheen gedrenkt. Het is een kwalijke zaak dat ‘het grote geld’ gaat bepalen (deed het al) wat er op de DDR 2.0 TV mag worden gezegd. Regelrechte CENSUUR!

   1. Friesetrots

    @Hier
    LoL het -grote geld- is altijd rechts.

    1. 1000

     QUOTE @Hier
     LoL het -grote geld- is altijd rechts. END

     Het grote geld is nu toch echt louter in linkse hoek te vinden. Yuppen van linkse signatuur bepalen momenteel nagenoeg alles.

     De linkse invloeden zitten op elk niveau van burgemeester tot ict specialist in een top appartement in de Pijp

    2. Gerda2

     HierBenik
     Het is een kwalijke zaak dat ‘het grote geld’ gaat bepalen (deed het al) wat er op de DDR 2.0 TV mag worden gezegd. Regelrechte CENSUUR!

     Zo werkt een commerciële omroep in eerste instantie.
     Alles draait om geld.
     Mag de NPO zich nog gelukkig prijzen, zij waren er dan allang geweest.
     En dan heb je de groep deugers die voor een groot deel alleen met hun eigen ego bezig zijn.
     Ik kijk zelf niet naar het programma, maar zie wel eens een stukje achteraf als één van de mannen weer iets misdaan zou hebben.
     De genderrel zag ik. Super flauw, maar ik heb er hard om kunnen lachen.
     Het wordt tijd dat links is een keer ophoudt met het constante deugen, die oh wat zijn wij goed zeg houding.
     Het straalt et bijna constant vanaf.
     Dus in het algemeen, links accepteer eens een keer dat er mensen met afwijkende meningen zijn. Het zal je goed doen je eens in een ander gedachtengoed te verplaatsen.
     Ze denken dat ze ruimdenkend zijn, maar de meesten kunnen niet eens zelfstandig nadenken en praten elkaar alleen maar na.

    3. Gerda2

     Friesetrots
     LoL het -grote geld- is altijd rechts.

     Daarom gingen Twan Huys en Jinek zeker naar de commerciële omroep?

  2. Friesetrots

   @perry zou het ook kunnen zijn dat JIJ aan de de verkeerde kant staat.

   1. Blitzkrieg

    Friesetrots :
    Quote : “@perry zou het ook kunnen zijn dat JIJ aan de de verkeerde kant staat.”
    Onmogelijk!

   2. Dirk Derksen

    “zou het ook kunnen zijn dat JIJ aan de de verkeerde kant staat”

    Dus jij bent,

    – tegen de vrijheid van meningsuiting, dus voor censuur.
    – tegen kritiek van het oproepen tot geweld, en dus voor het oproepen van geweld en dit bij uitvoering goedkeuren.
    – voorstander boycotten van vrijheid.
    Met als uitkomst dus ook,
    – voorstander van (positieve) discriminatie, selectie op basis van huidskleur, gender en seksuele geaardheid en niet op kwaliteit.
    – voorstander van verandering van eigen cultuur ten gunste van een minderheid en dus tegen democratie, voorstander van een dictatuur.

    Laat dit lijstje rustig op je inwerken, en denk er eens goed over na.

    Jij bent misschien trots op Friesland, maar Friesland is niet trots op jou.

  3. Blitzkrieg

   perry : Kom op man, lachen dit!!! Die bedrijven gaan vanzelf terug komen met hangende pootjes, let maar op.

  4. henkie

   De massa is gehersenspoeld en laat zich gijzelen door politieke correctheid waarbij elk vorm van kritiek racisme is of in ieder geval onfatsoenlijk ofwel dom. Deze hersenspoeling en heropvoeding duurt nu al 50 jaar.

   Vroeger hadden Nederlanders een sterke binding met Nederland, een gevoel van Nederland is mijn thuis.

   Met de import van westerse en niet westerse allochtonen heeft inmiddels meer dan 25% van de Nederlandse bevolking geen roots meer in Nederland.

   Tesamen met de elitaire “wereldburgers” zoals Sigrid Kaag of Kajsa Ollongren, het koningshuis, Jeanine Hennes en vele anderen worden deze allochtone Nederlanders gemobiliseerd voor een politieke agenda om Nederland op te heffen.

   Nu zichtbaar en bewezen via Veronica Inside boycot;
   Mensen met een “foute” mening worden in Nederland gedemoniseerd, onderdrukt, gediscrimineerd en actief kapotgemaakt.

   Stem PVV, Fvd of SP voor het te laat is!

  5. Arbo

   Heel simpel, boontje komt om zijn loontje. Geen Zespri en Gillette producten meer kopen. Jammer dat het zo moet. Stop het Neoliberalisme en ga voor het echte democratie (alles weer collectief) en bepalend referendum.

  6. henkie

   @perry

   Links en rechts bestaan nauwelijks nog, de verschillen zijn marginaal geworden.

   In de jaren 70 hebben links en rechts, niet alleen in Nederland, maar in de hele westerse wereld met democratieen, een verbond gesloten. Het kapitaal wilde goedkope arbeidskrachten en de socialisten wilden een eerlijkere verdeling van het kapitaal.

   Je moet je realiseren dat de VVD opgericht in 1948 onderdeel is van de “Internationale Liberalen” opgericht in 1947, en dat de PvdA opgericht in 1946 onderdeel is van “Socialist International” opgericht in 1951 (opvolger van “Labour and Socialist International”).

   Zo zijn onder invloed van deze internationale organisaties in de jaren 70 in vele democratische landen “gastarbeiders” omgevormd naar “Medelanders”. Het kapitaal was tevreden, ze konden blijven gebruik maken van goedkope arbeids krachten, en de socialisten waren tevreden want deze goedkope arbeidskrachten kregen veel meer rechten.

   De oorspronkelijke bevolking betaalde/betaalt hiervoor de rekening.
   De globalisering die beide nastreven zal er toe leiden dat binnenkort “de oorspronkelijke bevolking” en zelfs het land niet relevant meer is.

   We hebben nu misschien nog een kans;
   stem PVV, FvD of SP

  7. Vliegenvanger

   Wat een zieke wereld is het geworden. Ik zou zeggen bedrijven die zich achter die gekkies voegen links laten liggen is ook een manier. Ontwijk met zijn allen die stumperts, koop bij collega bedrijven die niet mee gaan in die onzin. Deze bedrijven helpen links mee om Nederland naar de afgrond te duwen. Geen cd’s meer kopen van Anouk, niet meer gaan sporten bij Arie Boomsma, mensen kom op voor je eigen en laat je niet gek maken door een stel gekkies die hier willen uitmaken wat er moet gebeuren.

 2. Friesetrots

  Volgens mij was de melding van Zespri voordat Arie en Anouk begonnen te janken.

  Maar waar blijven toch die bekende rechtse Nederlanders?

  1. Blitzkrieg

   Friesetrots :
   Quote : “Maar waar blijven toch die bekende rechtse Nederlanders?”
   Dacht je dat die een podium kregen?

   1. Gerda2

    Blitzkrieg
    Quote : “Maar waar blijven toch die bekende rechtse Nederlanders?”
    Dacht je dat die een podium kregen?

    Ik denk zo dat die mensen meestal met de echte dingen van het leven bezig zijn.
    Zoals de economie draaiende houden en zich liever onthouden anderen constant langs de meetlat te leggen.

 3. Forlan

  Ja hoor, hier was ik al bang voor. Ze maken alles kapot. Dit is het enige programma dat ik nog live kijk. Geen repetities, geen voorbereiding, gewoon 4 mannen met een mening. Vooral tijdens de afgelopen lockdown het enige dat nog een beetje voor een glimlach kon zorgen. In een open maatschappij moet je een schild opbouwen om je heen. Iedereen heeft wel andere dingen waar ze aanstoot aan kunnen nemen. Ik ben bang dat 2 sterke persoonlijkheiden als Gijp en Derksen zeggen; weet je wat, mijn bankrekening is gevuld en ik heb hier helemaal geen zin meer in. Zoek het lekker uit. Ten koste van de trouwe fan.

  1. Blitzkrieg

   Forlan : Zoals je weet ben ik geen voetbal fan, maar hoop dat je programma nog maar lang door mag gaan; zonder al die deug onzin. Voetbalsupporters – in het bijzonder – moeten al die deug rommel niet, als een programma kapot gaat zijn er ook geen reclame inkomsten meer. Geloof me, dit gaat helemaal goed komen.

  2. Friesetrots

   Als voetbal liefhebber (Ajax fan ) ben ik drie jaar geleden afgehaakt, de puberale humor kwam mij de neus uit.
   Derksen mag ik wel als promotor van goede muziek en speciaal de blues.

   1. Forlan

    Dat mag toch, ieder zijn mening. Doen we niet moeilijk over. Feit is wel dat ze een harde kern van +-500.000 kijkers hebben die vrij gepassioneerd achter ze staan. Vrijwel alle prijsjes die ze hebben behaald kwamen door die trouwe achterban, die ze nu allemaal willen wegzetten als racist

  3. Kleurloze Politiek

   Ik kan niet wacht dat die tv programma VI stoppen gaat..
   Wilfried valt nog wel mee die zoekt lang altijd de grenzen op
   Maar die Johan doet alsof hij van geen kwaad bewust was terwijl hij willens en wetens altijd grens overschrijdend mensen kleineert.
   Meneertje weet het altijd beter dan iedereen terwijl hij zelf nooit verder is gekomen Cambuur.
   En iedereen die een donkere huidskleur heeft is bij Johan een deugniet..

   Het is heel goed dat deze dwaas nu ééns goed op zijn plekje wordt gezet..

   1. Forlan

    Als je niet wil kijken dan kijk j

    1. Forlan

     Dan kijk je toch lekker niet. Man man man

   2. Rammstein

    Ook Kleurloze Politiek is een vieze deugfascist die het normaal vindt om alles te verbieden en censureren wat niet in zijn straatje past.

    1. EvertB

     Rampsteen heeft allang begrepen dat de hegemonie van de blanke piemel afbrokkelt.
     De dagelijkse realiteit ontmaskert de eeuwenlange scheefgroei. Het is tijd om een wereldwijd feest van bevrijding voor te bereiden.
     Gens una sumus.

   3. Original NL

    Q…..Ik kan niet wacht dat die tv programma VI stoppen gaat…….
    Kijk..hier hebben we een voorbeeldje van een allochtoon die chanterend en eisend wel even zal bepalen wat wel en niet op tv mag worden uitgezonden.
    Heb nieuws voor je….”die tv programma vi” blijft gewoon op de buis…dus pak je koffer en dobber terug naar je shithole.

 4. Rammstein

  Fascisme 2.0

  1. Friesetrots

   @R
   Vrij naar Baudet, -genocide ☺☺☺☺

   1. Rammstein

    Je wartaal roept mij geen herkenning op, Friese Minkukel.

 5. LifeBuddy

  ”[Gillette], het bedrijf dat twee jaar geleden al afhaakte[waarschijnlijk falliet] en Zespri willen verbinding en inclusiviteit en streven naar een betere wereld’”, zo laat het kiwimerk in een statement weten. Kijk wat er in Bloemendaal gebeurd, dan weet je gelijk in wat voor ultra sLinkse wereld we wonen en leven.

 6. John F...

  Ben echt benieuwd hoe het is met die arme “verwarde man” die in Eindhoven met een mes zwaaide naar politieagenten die in zijn “benen” geschoten is.
  Hij krijgt toch wel de meest beste zorg hoop ik die arme man?
  En het was toch geen neger of moslim hoop ik, want dat kan echt niet hoor…..hup NOS, oh wacht, het was gewoon een blanke….dan is het niet erg….dus ook niet het vermelden waard.
  Afijn, Ik zie de ware toedracht en identiteit wel vandaag op eerlijke nieuwsitems.

 7. 1000

  Publiceer de namen van de terug trekkers Veronica. Dan kunnen mensen die de uitspraken wel steunen de terug trekkers boycotten.

  Ik zou graag weten welke partijen aan stoot nemen aan de uitspraken. Aan mij zouden ze geen dubbeltje meer verdienen

  1. Veritas

   Doe geen moeite, Bavaria bier is sowieso niet te pruimen. De familie Swinkels gebruiken de naam Bavaria om te insinueren dat het kwalitatief bier is, dat is het niet. Niets meer dan plakkerige bocht dat op bier lijkt. De Familie Swinkels heeft brouwerijen in Afrika en wil de markt daar niet verliezen

   1. Forlan

    Juist ja, en die 🥝 zijn na een dag zo hard dat je de ruiten vh hoofdkantoor er met een laf boogballetje mee aan gruzelementen werpt

  2. Blitzkrieg

   1000 :
   Quote : “Ik zou graag weten welke partijen aan stoot nemen aan de uitspraken. Aan mij zouden ze geen dubbeltje meer verdienen”
   Dit is precies wat er gaat gebeuren, en dan trekken deze bedrijven de keutel terug; je goede naam is dan echter al kapot.

 8. Veritas

  Met andere woorden de adverteerdes staan vrijheid van meningsuitting in de weg 🤐

 9. Vrijedenkert

  Links en anarchistisch zijn alleen maar geïnteresseerd in democratie en vrijheid van meninsguiting als dit in hun straatje pas, zoniet dan komt gelijk het willen verbieden, inperken en censureren om de hoek kijken en gaat het al snel richting communistische normen en waarden.
  Linkse deugcultuur, boycot en censuur overheersen deze maatschappij…

  Een schande, op deze manier gaan sponsoren zich met inhoud van journalistieke en sportprogramma’s bemoeien!
  We kunnen persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en de democratische rechtstaat zo langzamerhand wel gaan afschaffen met al die onzin en humor verbieden.

 10. Adriaen van Bergen

  Zespri ken ik niet.
  Gillette heeft de mannen al de deur gewezen een tijdje geleden.
  Ik ga vaker bij de Jumbo boodschappen, want de AH heeft ook de kant van de nieuwe NSB gekozen.

 11. Steiner

  “Gillette, het bedrijf dat twee jaar geleden al afhaakte als vaste sponsor na de transgenderrel met Van der Gijp, wil ook niet adverteren rond het voetbalprogramma. ‘Als onderdeel van onze algemene mediaplanning was onze reclame mogelijk aanwezig in het reclameblok.”
  Twee jaar geleden al afgehaakt en dit jaar mogelijk aanwezig in het reclameblok en nu ineens stampei maken???wat een hypocriete aandachttrekkers.

  1. Vrijedenkert

   Gillette en die ananasboer Zespri gewoon massaal boycotten!
   Dan gaat Gillette zijn exorbitant dure messenmeuk maar verkopen aan mensen die niet hun kin scheren maar iets anders…

 12. Stopperspil

  Derksen had toch volkomen gelijk met zijn kritiek op die schreeuwlelijk Akwasi. Veronica Inside is het enige praatprogramma op de tv dat het aankijken waard is. De andere tafels worden bevolkt door meelopers en angsthazen.

 13. Beukman

  Van mij hoeft niemand waar dan ook mee te stoppen, maar wie betaalt bepaalt, dat is een oude kapitalistische wet in het ondernemerschap. Dan niet gaan zeuren als de bal een keer de andere kant op rolt. Mocht Derksen zijn toon gaan matigen, dan zal er nog genoeg vullis overblijven om naar te kijken.

  1. Rammstein

   Het gaat om het principe, Beukman. Maar dat begrijp jij niet, want principes heb je niet. Evenmin als die met alle winden meewaaiende bedrijven.

   1. Beukman

    Die bedrijven denken aan hun portemonnee, @Ramm, dat zou jij toch moeten weten. Als adverteren in een programma negatieve associaties wekt bij de kijker door de content van het programma, dan is het gewoon schluss, einde verhaal, over en uit. Die adverteerders zijn geen weldoeners, mocht je dat denken.

    1. Rammstein

     Gillette heeft zich al twee jaar geleden teruggetrokken. Dat ze nu -volslagen overbodig gezien deze keus- melden dat ze niet opnieuw rond het programma willen adverteren, is het toppunt van hypocriete achterbaksheid.

     Zichtbaar deugen is een marketing- en publiciteitstool geworden.

     1. Beukman

      Met dat laatste ben ik het wel mee eens, al is dat al een paar decennia aan de gang.
      Shell adverteert met hoe geweldig ze bezig zijn voor het milieu, terwijl bijvoorbeeld er in Nigeria zo’n beetje olie uit de kraan komt omdat Shell er een puinhoop van gemaakt heeft.

      Gilette heeft de kans op gratis reclame geroken: zich associ:eren met de antiracismebeweging zonder ook maar een euro aan reclametijd te hoeven kopen. Dat is niet immoreel maar amoreel, wat weer een eigenschap van het zuivere kapitalisme is.

      Er zullen nu vast veel mannen rondlopen die voortaan weigeren om zich nog met Gilette te scheren. Ze mochten ook al niet meer naar de HEMA (voorjaarseitjes) en naar AH (hoofddoekjes). Hun wereld wordt almaar kleiner.

     2. Dirk Derksen

      “Zichtbaar deugen is een marketing- en publiciteitstool geworden”

      Dit komt door de domme logica dat alleen blanken verantwoordelijk zijn voor rasisme. Slechts 9% van de bevolking is blank. Een hele kleine markt dus die al voorzien is, daar valt te weinig meer te halen.

     3. Dirk Derksen

      Rammstein,

      Probleem in deze is dat de blanken van nu verantwoordelijk worden gehouden voor de onderontwikkeling van de kleurlingen tov blanken.
      In plaats van het probleem bij zichzelf te zoeken, gaan ze de westerse wereld naar hun hand zetten met het gevolg dat de ontwikkeling van het westen wordt afgeremd, met behulp van blanke useful idiots. Importeer de derde wereld en wordt een derde wereld.

     4. Dirk Derksen

      Word voor de TN

     5. Beukman

      @Dirk derkt:
      Slechts 9% van de bevolking is blank.

      In Nederland echt niet hoor, en in de VS evenmin.

     6. Dirk Derksen

      Beukman,

      Jij weet dondersgoed dat dit wereldwijd is. Blanken zijn een grote minderheid.
      Jij komt altijd op voor minderheden, in ZA worden blanken openlijk gediscrimineerd. Daar heb ik jou nog nooit over gehoord. Selectieve discriminatie heet dat. Mensen zoals jij gooien hun eigen glazen in, de rekening volgt vanzelf.

     7. Beukman

      @Dirk,
      In Nederland, waar we het over hebben, vormen zwarten een minderheid.
      Ik ben tegen discriminatie, maar wat wil je eigenlijk dat ik nu gaan doen: demonstreren in ZA? In China? In de VS? In Afghanistan? In Rusland? Ik ga het nog druk krijgen dan.

      Dat de zwarten het allemaal aan zichzelf te danken zouden hebben is natuurlijk van de zotte.

     8. Dirk Derksen

      “wat wil je eigenlijk dat ik nu gaan doen”

      Eindelijk inzien dat het vele binnenhalen van niet westerse allochtonen geen verrijking is voor Nederland, deze groep wil alleen maar beter worden van het westen. Vergelding en verdrukking van blanken als een vorm van eerwraak voor het verleden. Dit niet willen inzien is het wegkijkend deug gedrag wat ons en ook jou duur zal komen te staan.
      Het stoppen met alleen blank wegzetten als zijnde racist of discriminerend. Wederom is het erkennen van verschillende rassen niet per definitie racistisch.
      Het inzien dat autochtonen zeer gastvrij zijn tegenover allochtonen, waar ze in hun eigen land nog een voorbeeld aan kunnen nemen.
      En ja, er bestaat discriminatie. Maar dat wil niet zeggen dat alles met een kleurtje gediscrimineerd wordt. Andersom gebeurt het ook in Nederland, en wereldwijd vele malen erger.

     9. Beukman

      Natuurlijk wil deze groep alleen maar beter worden, @Dirk. Om Meriadoc te citeren, want mooier kan ik het niet zeggen:

      Afrika is gekoloniseerd en de grenzen zijn door het Westen bekonkeld. Vervolgens is de bevolking gebruikt als kanonnenvoer in de wereldoorlogen van de kolonisators, als speeltuin gebruikt in de Koude Oorlog, en daarna hevig toegetakeld door Westerse interventies. En nog geef je de Afrikanen de schuld dat zij hun geluk in het Westen komen beproeven (net als de Oost-Europeanen overigens)?

      En kijk naar Suriname. Het land bestaat voor een groot deel uit bevolkingsgroepen die door Nederland daar naartoe zijn verscheept als slaaf. De mensen hebben nooit een samenleving kunnen opbouwen, omdat ze eeuwenlang door onze voorouders als beesten zijn behandeld en geen vrijheid hadden. Zelfs toen de slavernij werd afgeschaft – later dan elders – konden de mensen niets beginnen, want ze hadden geen bezit, en moesten voor een hongerloontje voor de blanken gaan werken om nog te kunnen concurreren met de spotgoedkope Chinezen die door de Hollanders als arbeidskrachten werden binnengehaald. Die mensen is een minderwaardigheidscomplex ingestampt wat er niet zomaar uitgaat.

      Wij zitten met de erfenis van het kolonialisme. Gelukkig zijn er inmiddels een heleboel mensen van elders of met vooroudes van elders die gewoon meedraaien in onze maatschappij.

     10. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Wij zitten met de erfenis van het kolonialisme.”
      JIJ en je antifa vriendjes zitten daarmee, niet te veel aandacht geven gaat het vanzelf over.

     11. Original NL

      Q….Wij zitten met de erfenis van het kolonialisme………
      Nee hoor daar zitten “wij” helemaal niet mee..alleen een groepje zwarte racisten kwekers die hier een slaatje uit trachten te slaan.
      Beukman gaat gebukt onder zijn slavernij verleden, het feit dat hij geen deel uit maakt van de lhbgti gemeenschap en dat hij geen moslim is..
      Je bent gewoon een “foute” blanke…net als wij…misschien is euthanasie een optie?

     12. Beukman

      Nee hoor daar zitten “wij” helemaal niet mee

      Het feit dat jij hier de godganse dag loopt te mekkeren over alles wat niet roomblank is, betekent wel degelijk dat ook jij ermee zit, @Original.

     13. Dirk Derksen

      Beukman,

      “Wij zitten met de erfenis van het kolonialisme”

      Daar heb je het fout.

      “I never owned any slaves and you never picked any cotton”

      Vele Nederlanders van nu zijn niet verantwoordelijk voor de daden van de destijds rijke elite. Nederland heeft fouten gemaakt, net zoals veel landen. Maar ook Afrikanen hebben flink verdient aan andere Afrikanen.

      Trouw;
      De meeste slaven waren afkomstig uit de binnenlanden en hadden de zee nooit gezien. Krijgszuchtige koningen zoals de Ashanti in Ghana, de Fon in Dahomey (Benin) en de Yoruba in Nigeria, haalden hun menselijke roofbuit in oorlogen en strooptochten bij omliggende volkeren

      Door het foute slavenverleden van alleen blanken te benoemen en te veroordelen, beperk je jezelf in de historische context van slavenhandel. Dit is onverstandig, onwenselijk en draagt niet bij aan de discussie die eigenlijk moet zijn, dat de hele wereld fouten heeft gemaakt inzake slavenhandel.

      “En nog geef je de Afrikanen de schuld dat zij hun geluk in het Westen komen beproeven (net als de Oost-Europeanen overigens)”

      De Afrikanen zijn totaal niet te vergelijken met Oost-Europeanen. Dit is appels met peren vergelijken. Totaal andere volkeren met een totaal andere geschiedenis.
      Daarbij heb ik nog nooit een Oost-Europeaan horen klagen over de geschiedenis van Nederland. En al helemaal niet dat wij onze gebruiken en tradities naar hun wil moeten aanpassen.

      Maar de moraal van mijn verhaal is dat vanaf het moment dat je kiest voor Nederland, je ook de goede en slechte kanten van de geschiedenis zult moeten omarmen, eenieder het vrije woord gunt, en je met je handen van mensen en voorwerpen afblijft. Hiervoor hebben we een democratie. Zie het als een huwelijk.

     14. Beukman

      Ik snap best dat je het liever hebt over andermans fouten, @Dirk. Maar voor andermans fouten zijn wij niet verantwoordelijk. Wél zijn wij verantwoordelijk voor onze eigen fouten. Eeuwenlang hebben wij continenten, landen en eilanden geplunderd, geknecht en de historische sociale en culturele orde overhoop gehaald. Wij zijn verantwoordelijk voor de trauma’s en de ontwrichting die zal blijven doorwerken zolang wij niet de dialoog zoeken met de nazaten van degenen die we dit hebben aangedaan.

      Er was een blanke Americaan die na de moord op ML King oprecht riep: “Maar wat willen die negers dan nog? We hebben de slavernij afgeschaft, we hebben de belangrijkste raciale wetten afgeschaft, en we knopen haast geen negers meer op. Heeft die King het niet ook een beetje aan zichzelf te danken?” (ik kan me de letterlijke woorden niet herinneren).
      Je zou dit een zuiver voorbeeld van “witte onschuld” kunnen noemen.

      Ik dacht vroeger net als jij, maar ik ben me er eens in gaan verdiepen. Ik ben voorzichtig gaan praten met niet-blanken, ik ben eens wat boekjes gaan lezen, bijvoorbeeld van Anton de Kom, die in de jaren 30 een prachtig (en gruwelijk) historisch overzicht heeft gegeven van de slavernij in Suriname en wat er gebeurde toen die eenmaal was afgeschaft. Van James Baldwin, die in de jaren 60 een paar zeer sterke en inzichtelijke dingen heeft geschreven over racisme.

      Het is belangrijk om “hun” kant van het verhaal te begrijpen, om daar empathie voor te ontwikkelen. Zolang dat dit niet gebeurd is, zal het blijven rommelen.

      Zijn we het dan helemaal oneens? Nee. Ook ik vind dat iedereen met zijn poten van gebouwen en standbeelden moet afblijven. Als er al een beeld verdwijnt, dan is de (plaatselijke) overheid degene die dit regelt.

     15. Dirk Derksen

      “Ik snap best dat je het liever hebt over andermans fouten“

      Ahum, het zijn andermans fouten. Ik heb er geen part of deel aan.

      “Het is belangrijk om “hun” kant van het verhaal te begrijpen, om daar empathie voor te ontwikkelen. Zolang dat dit niet gebeurd is, zal het blijven rommelen”

      Ik heb begrip voor de slavernij. Niet voor de nazaten hier geboren en getogen. En al helemaal niet door je punt te maken met geweld of vernieling, of het ruw verstoren van een sinterklaasfeest. Die trauma’s waar jij het over hebt van in Nederland geboren Afrikanen noem ik onzin. Het is een minderwaardigheidscomplex waar ze blijkbaar gehoor aan willen geven.

     16. Beukman

      “Ik heb er geen part of deel aan.
      Zo makkelijk kom je er niet vanaf, @Dirk. Duitsland heeft nog decennialang herstelbetalingen gedaan voor wat het land in de oorlog heeft aangericht. Het zou een mooie boel zijn geworden als Duitsers die pakweg na 1928 zijn geboren hadden gezegd: “Ik wil niet meebetalen hoor, ik had geen part of deel aan die oorlog.”

      Anyway. Jij vindt van alles, en dat is heel makkelijk. Maar je kan pas echt wat vinden als je eerst met de ander in gesprek bent gegaan.
      Zoals ik al schreef: dit gelazer zal pas ophouden als we die defensieve houding laten varen, en eens gaan luisteren naar wat die “anderen” eigenlijk te zeggen hebben, en hun pijn leren begrijpen.

     17. Dirk Derksen

      Beukman,

      Gezien de ontwikkelingshulp, 50 miljard in 60 jaar, heeft het westen denk ik al redelijke verantwoordelijkheid genomen.

      En het heeft niets uitgemaakt.

      Mijn Surinaamse collega (nazaat van slaaf) kijkt er gelukkig ook anders tegenaan dan jij. Hij is een trotse neger, die helemaal geen hulp wil van anderen.
      “In Nederland krijg je alle kansen om er iets van te maken, kop op en borst vooruit, laat zien wie je bent” (zijn woorden).

     18. Beukman

      Ik kan ook zat Surinamers (en anderen) die prima boeren, @Dirk. De slavernij en ZP zijn doorgaans echter wel degelijk tere punten, en dat is deels omdat iedereen die onderwerpen altijd uit de weg is gegaan.
      Gewoon een beetje inschikken, zo moeilijk is het niet. Maar het begint met het gesprek.

  2. Blitzkrieg

   Beukman : Ik ben geen Derksen fan en geen voetbal fan, dus dit boeit me niet zo. Wie betaalt, bepaalt… zeker is dat zo. Ik weet verder niet of je de reacties kan classificeren als zeuren, mensen zijn het er niet mee eens; de gemiddelde Nederlander is een guurrechtse racistische extremist die van Sinterklaas houdt en gezond kritisch is op massa-immigratie en de problemen die nou eenmaal samenhangen met betrekking tot bepaalde groepen buitenlanders; of beter statistische oververtegenwoordigers. Derksen moet zeker z’n toon niet matigen, lekker bewust kwetsen zodat mensen een beetje eelt op de ziel krijgen; helemaal niks mis mee. Een maatschappij vol #huilbaby ’s heb je niks aan. Op de TV is er alleen maar vullis, uitzetten die pleuris zooi. Beter kan je oude films pindakazen, waar nog niet allerlei diversiteitsquota inzitten.

 14. ikweetwatikwil

  Arie Boomsma die bij EO begon, maar toen het “grote geld” rook. Een flapdrol. En anouk is dat die vrouw die weken in ,ik meen marokko verbleef en niet omkeek naar haar vele kinderen?
  Het is te gek voor woorden dat bedrijven als zespri even zullen uitmaken wat er gezegd kan worden op TV.
  Niets meer kopen van zespri en gillette.

 15. Maris Copoolse

  Bedrijven laten zich uitsluitend leiden door financiële motieven en argumenten: als het voor een bedrijf vanuit een marketing-oogpunt rendabel is om zich te associeren met anti-racisme dan is dat niet een racistische overtuiging of ideologie maar simpele marketing.

  Op dit blog zijn bedrijven als HEMA en AH vaak beschuldigd van anti-Zwarte Piet ideologie omdat ze Zwarte Piet uit hun productenpakket schrapten. Dat is een misverstand. Het bedrijfsleven laat het racisme van Zwarte Piet onverschillig behalve wanneer hun marketing afdeling tot de conclusie komt dat adverteren met Zwarte Piet klanten kost.

  1. Start

   Etc?

  2. Beukman

   Inderdaad. Ik probeer dit Rammstein aan zijn verstand te peuteren, maar om de een of andere reden valt het kwartje niet bij hem.

  3. Jack Flash

   Dat zou dan dom zijn MC.
   De meeste mensen zijn voor Zwarte Piet.

 16. Vogel

  Als deze bedrijven goed opgelet hebben, heeft Dhr Derksen een week ervoor ook zijn afschuw over rassisme uitgesproken en zich hiervoor gedistingeerd.
  Maar mense zoals Boomsma en Anouk die bij elke zwarte een ander kind heeft. Zitten te wachten tot Derksen iets pikant zegt. Dan komen ze weer ff in beeld.
  Ik vind dat die 2 het zwijgen opgelegd moeten worden.
  Arie Boomsma mag met z’n nek in zijn eigen touwen vast komen te zitten. Kiwi’s, is toch een kut reclame en zijn genetisch gemanipuleerd. en gillette is veel en veel te duur
  AH gaat qua verkoop achteruit dus. Die willen die doelgroep (gekkies) er graag bij hebben
  Boycotten die bedrijven

 17. Duckday

  Zijn een stel huigenlaars . Koop bij zulke personen niks ze zijn ziek weg met zulke winkels

  1. Maris Copoolse

   “een stel huigenlaars”

   Dat zijn waarschijnlijk laarzen die je tot boven je hoofd kunt optrekken.

   1. Start

    Etc?

 18. Sando

  Anouk is met een hondelul al tevreden maaaaar wel een zwarte hond!

  1. Maris Copoolse

   Sando geeft ons een inkijkje in zijn seksuele fantasiewereld.

   We hadden er liever geen kennis van genomen.

   1. Start

    Enz?

   2. Start

    …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
    ~Lao Tse aka etc~

   3. Maurits Dekker

    Een eenvoudige oplossing Maris.
    Als u geen kennis wil nemen van zaken die u niet bevallen is er maar 1 oplossing: VERDWIJN.

 19. Maurits Dekker

  Weerzinwekkende facsistische methoden worden toegepast om een tv programma de nek om te draaien.
  Maar bedrijven die voor deze intimidatie zwichten kiezen er dus voor om de nog normaal denkende consument te verliezen. Heel dom!

 20. Willem Alexander

  Welkom in de DDR versie 3.0. en de nieuwe versie komt snel met hogere boetes en nog meer beveiliging via een handige app.
  Jawel Stasi minister van volksgezondheid hugo staat er garant voor en zal ook gepast overschakelen naar de bijbehorende bruine laarzen.

  Natuurlijk voor vrijheid demonstreren en kritiek op de regering is een gevaar voor de volksgezondheid en we kunnen de staatsmedia niet belasten met een nog grotere dan all lives matter demonstratie weg te moffelen.
  Wat een heerlijke demokraat die nieuwe burgermees van denhaag.. een pareltje aan het kartel firmament..

  Weten jullie het nog de ??? de beroemde staatkundige toespraak van premier in Maart: …”een groot deel van de Nederlandse bevolking zal besmet worden met het virus….. blijf thuis…”
  Voor een geoefende leugenaar een kleine verdraaiing van de werkelijkheid, maar nu aan het einde van de hele c hype er minder dan 1 % van de bevolking besmet is… da’s toch geen “groot deel”..
  zal wel aan mij liggen.
  Nederland slaap verder, want het nieuws laat ons weer een ondergelopen kelder zien en dat geeft wel aan op wat voor niveau “journalistiek” bedreven wordt.

  PS.. de schlemiel mennodejong (rivm) gezien… de lul beweert nog steeds dat we buiten ook grote groepen moeten vermijden en dat 1,5 meter geboden is. Wanneer wordt die opgenomen?

 21. Original NL

  Gillette was toch al eerder op zijn smoel gegaan door iedere man als potentiele verkrachter neer te zetten tijdens de # metoo hysterie.
  Denk niet dat door het wegvallen van een paar deugkneus adverteerders het programma gevaar loopt….
  Derksen de mond snoeren zal krankzinnig links niet lukken..en terecht.

 22. Vince Blank

  Dus gewoon zespri en gilette boycotten. Kijken wie aan het kortste eind trekt. I doe mee. Boycot Zespri en Gilette!!

 23. Genoeg van linkse dictatuur

  Mijn advies is, zeg je lidmaatschap vd, sportschool van arie boomsma op. Laat je stem horen dat hij de democratie niet respecteerd. Daar wil ik niet mee geassocieerd worden. Tevens negeer alle optredens van anoek, of sterker huur haar haar niet meer in. De vinden het blijkbaar goed dat je wel tot geweld mag oproepen, een schande zijn die 2.

 24. Yoyo

  Ik denk dat de nieuwe adverteerders weer staan te trappelen!

 25. FJ

  Ik weet het wel: Vrije mening is in Nederland niet meer gewenst.
  Daarom dat ik vanaf heden afzien van het kopen van produkten van ZESPRI en GILETTE.

  De kiwi’s kunnen me gestolen worden en voor Gilette is er een zeer goed alternatief en wel Wikinson en als het erop aankomt, dan zijn er meer als voldoende merken electrische scheerapparaten.

  Dus dikke vinger voor Arie, Anouk en Gladice (geen concertbezoek meer) en een hele dikke vinger voor ZESPRI EN GILETTE en ik hoop, dat velen mij zullen volgen.

  40 % omzetverlies in Nederland is voelbaar en deze firma gaan enkel voor geld, dus laat ze het voelen.

 26. macsjang

  Och wat erg. Noemt iemand het beestje bij naam en half zogenaamd deugend NL valt over hem heen. Johan en VI, ik mag hopen dat jullie je rug recht houden. Krokodillentranen komen van links. Mach3 ligt inmiddels in de afvalbak. Dit soort adverteerders telt alleen maar euri’s. Keep up the message.

 27. macsjang

  Nee, stoppelbaarden zijn voor jullie dubbeltjestellers heilig. Nou, mijn mach3 ligt in de vuilbak. Hoop dat héél veel normaaldenkende NL-ers dit ook doen. Johan en VI hou je rug recht, kan pinokkio nog wat van leren.

 28. Antihedo

  Het vertrek van 2 adverteerders zal ze een rotzorg zijn. Dan houden ze wellicht meer tijd over om zelf te lullen. We moeten er wel voor zorgen dat als een voetballer slecht speelt we niet afhankelijk van de kleur van de voetballer mogen zeggen dat hij slecht gespeeld heeft. We hebben nog wel eens de nijging om door te slaan in dit landje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.