Lol! GroenLinks-speechschrijver gaat los op Volkskrant om interview Annabel Nanninga (FVD): ‘Opperracist, neofascist!’

Bij Sybren Kooistra, de voormalige rechterhand van Jesse Klaver sloegen gisteravond alle stoppen door. Reden? De Volkskrant had de euvele moed om ook een om een ‘quote’ van FVD-gemeenteraadslid Annabel Nanninga te vragen. “why the flying fuck,” schold Kooistra er op los en maakt Nanninga uit voor “de lokale opperracist, de lokale neofascistische opportunist.”

Gisteren ging het licht even uit bij Sybren Kooistra, de voormalige campagnebobo van niemand minder dan GroenLinks-leider Jesse Klaver himself. Was hij eerder al inquisitie aan het spelen richting mensen die het waagden om de door links gehate Telegraaf-journalist Wierd Duk te retweeten, zo probeert de jongeman – die in z’n vrije tijd graag knus op een bankje zit met z’n idool Jesse – nu om De Volkskrant te zuiveren van Forum voor Democratie.

Journalist Dion Mebius had namelijk een mening van de fractievoorzitter van FVD Amsterdam, Annabel Nanninga, toegevoegd aan een artikel over het functioneren van Femke Halsema. Je zou zeggen: op zich niet onredelijk om ook eens aan de oppositie in de Amsterdamse gemeenteraad te vragen wat zij van de kwestie van een falende burgemeester vinden. Maar nee. Dat mag niet van de enge GroenLinks-campagnestrateeg Kooistra. Die begint meteen te schelden over fascisme:

“Echt Dion Mebius, why the flying fuck zou je de mening van Annabel Nanninga, de lokale opperracist, de lokale neofascistische opportunist, toevoegen aan dit stuk?”

Lekker clubje, dus, dat GroenLinks. Tot (voormalige?) topadviseurs van Jesse Klaver aan toe willen ze persbreidels en cordons sanitair. Zo kom je er wel, hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. AlBundy

  Tja….Fascisme zit diep geworteld in het dna van GL. Kan ook niet anders als je communistische wortels hebt….

  1. Reinoud van Gelre

   Psst, AlBundy, als je communisme gaat vergelijken met fascisme, lijkt het mij verstandig dat je de definitie van fascisme eventjes opzoekt. 😉

   1. AlBundy

    Nou nee, fascisme komt in veel vormen voor. De communistische regimes waren over het algemeen fascistisch van aard. Ik zeg niets verkeerd.

    1. Reinoud van Gelre

     Als je ook maar een béétje landsliefde zou bezitten, zou je toch het fascisme willen omarmen, en het communisme verafschuwen.

     1. AlBundy

      Fascisme is ongekleurd, wat betekent dat het zowel op links als op rechts voor komt. Politieke voorkeur heeft er niets mee te maken.

      Ik heb geprobeerd wat te kopiëren en te plakken maar het lukt niet. Op wiki staan zo 10 punten van fascisme. De communistische regimes kan er zo in terug vinden.

     2. Reinoud van Gelre

      “…Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, ANTICOMMUNISTISCH, antiliberaal, antiparlementair en anti-intulectueel. Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 tot 1943…”

    2. Gerda2

     LifeBuddy
     Je hebt helemaal gelijk.
     Dit slaat zowel op rechts- als op links fascisme.
     Antifa is zo fascistisch als wat.

     Volgens meneer Albert:
     Psst, AlBundy, als je communisme gaat vergelijken met fascisme, lijkt het mij verstandig dat je de definitie van fascisme eventjes opzoekt. 

     Altijd dat pedante toontje en een hoop gezwaai met incomplete info. Dat noemen we selectief winkelen, halve waarheden verkopen.

     1. Reinoud van Gelre

      @Gerda2, wie is Albert…?

     2. AlBundy

      Fascisme is andere meningen de mond snoeren. Totalitair mensen onderdrukken. Dit alles is kleurloos en gebeurd ongeacht politieke overtuiging. Het is meer een ideologie.

   2. lIN-T

    Die hondsdolle GL dwaas moet zelf zwijgen.
    Wat is dat met die linkse gekken dat ze voortdurend anderen het zwijgen willen opleggen? Pfff wat een flapdrol

    1. Reinoud van Gelre

     Dat hoort er nu eenmaal bij, lIN-T, wij van rechts, willen toch ook die linksen het zwijgen opleggen?😉

   3. Maurits Dekker

    RvG
    Als u vroeger op school beter opgelet had tijdens de geschiedenis-lessen had u kunnen weten dat fascisme en communisme in de praktische uitvoering maar zeer weinig verschillen vertonen.

    1. AlBundy

     Juist.

 2. LifeBuddy

  Ja, ultra sLinkse Ratten in het nauw maken rare sprongen.!

 3. Bullshit16

  Volgens mij weten die kneuzen niks anders meer te bedenken annabel nanninga is een vrouw naar mijn hard ik zeg ga zo door annabel en trek je niks aan van die linkse media die betaald word door brussel

  1. AlBundy

   Dit is een schoolvoorbeeld van geen tegenargument hebben en dan maar de racismekaart trekken… Leg dan eens uit waarom de Coronaregels niet gelden voor bepaalde groepen…. Nee hoor, gelijk spugen….

  2. AnnetKlaver

   Hee @Bull zag je staan op een foto (Twitter) geplaatst door het Statenlid Martin Bos FvD.
   Helaas istie al weer weg.

   1. Bullshit16

    Annetje
    Ik heb je veel voorbeelden gegeven waarom fvd geen dictatuur is waar blijven jij voorbeelden dom lullen en liegen kan jij als de beste volgens mij neuk jij met Rutte wand die liegt ook alles aan mekaar

  3. observer

   Was Annabel, in tegenstelling tot al die roeptoetende linkse BN’ers, niet de enigste die een asielzoeker in huis had opgenomen?

 4. Peetjoh

  De Volkskrant? Het allochtonen blaadje was een betere naam. Ze zullen niet beseffen wat het woord volk betekent.

 5. Lugor

  Opperracist, neofascist enz, enz.
  Gelukkig worden dit soort van kwalificaties nooit door de reageerders of redactie van DDS gebruikt.

  1. AlBundy

   Het gaat erom wanneer ze worden gebruikt. Toon dan aan dat deze kwalificaties gelden voor Annabel. Datzelfde geldt natuurlijk als ze de andere kant op gaan. Dit was zo’n moment….

  2. Steiner

   “Ja maar hunnie doen het ook“,de veel gebezigde reactie alhier (vooral van 24/7 zwakzinnige) als je geen argumenten hebt.

   1. AlBundy

    Ja, meestal komt het niet verder van de grond dan dat ja.

   2. Gerda2

    Lugor wat wil je ons nu vertellen?

 6. lotje

  Hahahahaha hahahaha. Rascist, facsist. Waar het hart vol van is stroom de mond van over. Dan gaat jankende Rutte schreeuwen over rascist en fascist en discriminatie. Zijn ambtenaren discrimineren en zijn rascisten en fascisten. Hahahahaha. Wat een sukkel die Rutte.

 7. Cootje

  De Volkskrant is toch de thee krant met sociale Positieve rooskleurige verhalen van de grachten gordel , die kleurrijke verhalen van kleine incidenten vreselijk groot kan maken als het immigranten kan beschrijven. Is een kei in het promoten van minderheid groepen die als kunst hun hand op houden familie hereniging en bekendheid van de subsidie stromen een bijdragen komen leveren in Nederland . En alle partijen en stromingen die daar tegen zijn te demoniseren . En dat noemt zich de VOLKSKRANT

  1. lotje

   Het is zijn naam niet meer waard. Het heet nu ” De asielzoekerskrant” De redactie bestaat uit ambtenaren van deze regering.

   1. Maurits Dekker

    ‘De Volkskrant’ is al jaren geleden omgedoopt tot ‘De Azijnbode’.

 8. Cootje

  Hans Janmaat had een vooruitziende blik , en is weggezet als een racist

 9. Winfrida

  Groen-Links kan absoluut niet relativeren. Een stem van rechts, is altijd fout. Zij blijven de baas en niemand anders. Kijk ook even naar de linkse media over Trump. Heel erg dominerend.

 10. Adriaen van Bergen

  Hieruit blijkt maar weer: GroenLinks = Antifa.
  Dezelfde mores, dezelfde instelling, dezelfde zelfhaat, dezelfde (gebrek aan) manieren.

 11. Response

  Een soort van antifa-gedrag maar dan in woorden. GL schurkt daar graag tegenaan.

 12. AlBundy

  @Reinout. Klopt, maar zo eenduidig is fascisme niet. Zoek maar op. Het is een veel breder fenomeen.

 13. Bolland

  Ben benieuwd wat je als homofiele asielzoeker liever hebt, een nepnieuws verspreidende linkse deuger, ide je laat barsten als je geterroriseerd wordt in AZC of een zogenaamde racist, fascist die je daadwerkelijk helpt en in huis neemt

  Hoeveel asielzoekers hebben Sylvana,zwarte piet schoppende Akwasi, Paul Rosemoller, Rob Jetten Jesse Klaver of mevr Kaag eigenlijk?

 14. Bes Tolen

  Fascisme wilde herstel van het Romeinse Rijk in al haar vormen dus niet alleen in de vorm Rooms katholieke kerk, die overigens hetzelfde streven had. Rome als middelpunt en vanaf zo het jaar 300 was de paus de vertegenwoordiger in deze. Toen gericht tegen Constantinopel als concurrent en tegenstander en op veroveringen en missie (imperialisme). Het fascisme als aparte autoritaire politieke beweging ontstond feitelijk begin twintigste eeuw. Mussolini was de grote leider. Vervolgens nog lange tijd in Spanje en Portugal (1974) toen Mussolini al lang weg was (1945). Hongarije en Polen golden langere tijd voor de Tweede Wereldoorlog als fascistisch. Hier was het Rooms met een eigen nationalisme ontdaan van terugkeer van het Romeinse Rijk wat juist bij Mussolini speelde.

 15. Lefty

  Of ze weggestemd wordt of niet, Halsema maakt in cognitief opzicht gehakt van Nanninga. Die laatste heeft het intellect en een wereldbeeld van een van paard uit het jaar 0.

  1. Lefty

   -van 😛

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.