LOL, VI nu nóg racistischer! Ze zeggen dat ze een “app” hebben: mag niet, want dat klinkt als “aap”

Documentairemaakster Sunny Bergman heeft op haar eigen, unieke, manier bijgedragen aan de racismediscussie in Nederland. Ze vindt namelijk dat Veronica Inside een racistisch programma is, maar heeft daar wel een héél speciale reden voor: ze roepen dat ze een app hebben. En app klinkt als aap. Dus fout!

De bewuste Veronica Inside-aflevering met Natascha Harlequin over racisme blijft de gemoederen bezighouden. Ook die van de ontzettende woke docu-brouwer Sunny Bergman.

Sunny heeft de YouTube-video van het gesprek tussen Harlequin en Derksen namelijk teruggekeken, en een nieuw voorbeeld van racisme gevonden. Volgens haar wordt de video beëindigd met een uiterst grievende opmerking aan het adres van zwarte mensen. Want nadat de advocate haar pleidooi afsloot, kwam zanger Danny Vera in beeld. Sunny zag daar een voorbeeld van loepzuiver racisme:

“Het YouTube-kanaal van Veronica Inside leek het een goed idee om na dit fragment met Natacha Harlequin een fragment te knippen waarin iemand roept: ‘We hebben een aaaaaaap!!’ Naschrijft: hij blijkt te zeggen ‘we hebben een app’, maar omdat het klinkt als aap desalniettemin nog steeds ongepast.”

U leest het inderdaad goed: het is verboden om het woordje ‘app’ te gebruiken, want het lijkt teveel op aap. En als er toevallig donkergetinte mensen in de buurt zijn dan zouden ze het allicht kunnen opvatten als een scheldwoord ook al valt duidelijk uit de context op te maken dat een dergelijke paranoïde lezing helemaal nergens op slaat.

We zijn dus heel erg benieuwd met welk vervangend woord voor het uiterst kwetende begrip ‘app’ de SJW-taalpolitie binnenkort op de proppen komt. Als je het woord prop natuurlijk nog wel mag gebruiken. Want prop klinkt als stop, en dat wordt door racisten wel eens tegen zwarte lieden gezegd. Dus ongepast!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ben-NIET-Groen-L

  Even wat anders…dus of topic:

  De moeder van de 17-jarige Orlando Boldewijn (n*ger)is vanmiddag in de rechtbank van Den Haag uitgevallen tegen Roy B. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van haar zoon. Orlando kwam in februari 2018 na een date met B. niet meer thuis, waarna hij later dood in het water werd aangetroffen.

  Nou ben ik heel erg benieuwd hoe die Roy B eruit ziet…..of het ook een n*ger is of een blanke, want wel een foto van Orlando Boldewijn maar niet van Roy B

  Beide zijn homo’s, uit op een avontuurtje ,maar ik denk dat jullie dit wel begrepen hebben.

  1. Mar

   Roy B is een blanke man.

   Google maar op moord Orlando Boldewijn, kom je het vanzelf tegen.

   1. evil knievel

    PLUNDEREN!!!🥳
    RELLEN!!🥳
    BEELDEN VAN SOKKEL HALEN N RIVIER IN FLIKKEREN!🥳
    WITTE/BLANKE,ZELFS DONKERE MENSEN MOLESTREREN!!🥳
    ETC,ETC!😡
    Ps:ik vind t gewoon erg dat deze jongeman aan zn eind is gekomen! 😔

 2. 1010

  misschien iedereen terug naar zijn roots. Dit gezeik moet namelijk stoppen.

  Ga je ouwe moer uitmaken voor racist maar niet willekeurig iedereen.

 3. combat le pelicule

  Je kunt dit natuurlijk niet serieus nemen, hier zien we de achterlijkheid van het internet

  1. Duidelijk

   Worden sommige reacties wel eerst ter keuring voorgelegd.

   1. 1010

    Als je bepaalde namen gebruikt wel ja , in de malle molen van de woord censuur wordt 1 veel reaguurder alhier beschermt op alle fronten door de redactie

 4. Augustus

  Witte privilege is in het echt ook Joodse privilege, daar weet Sunny Bergman zelf alles van. Heeft haar hele leven via via alleen maar wat rolletjes gespeeld in het corrupte televisiewereldje en maakt wat propaganda filmpjes bekostigd uit potjes van de rijkste mensen in de mediawereld. Letterlijk al haar zogenoemde documentaires gaan of over pro-feminisme of pro-immigratie om de stereotype maar compleet te maken. Ironisch genoeg ook een figuur die het westen racistisch noemt en daarna dezelfde kritiek richting Israel anti-semitisch noemt. Regels voor jou maar niet voor mij.

  1. Forlan

   Het feit dat mijn mening over Sunny B. blijkbaar te expliciet is om te plaatsen volgens de redactie zegt al genoeg.

   Wat een hypocriet vies wi*f

 5. Duidelijk

  Corona aap, niets mis mee.

 6. Maurits Dekker

  Het wordt steeds gekker.
  Eigenlijk is het compleet gestoord om aandacht te geven aan een racistisch en achterlijk gestoord wijf als Sunny Bergman.
  Overigens past de naam Sunny niet bij haar, want zo zonnig is haar karakter niet.
  Laten we een actie beginnen om haar te dwingen haar naam aan te passen.
  ‘Grumpy Bergman’ lijkt me meer passend.

 7. Xander XXL

  Hoe noemen we voortaan die dieren in de dierentuin die in bomen klimmen.
  Laten we die dan maar Sunny Bergman noemen, alleen het verstandelijk vermogen van die dieren is stukken hoger dus eigenlijk wel zielig.

 8. Kretoloog

  Sunny Bergman: die heeft nog eens een film gemaakt van haar kut. Net als haar overige films was ook dat een kutfilm.

 9. Cootje

  Een aap klimt in de bomen en als je niet uit kijkt krijg je een kokosnoot op je harses , wij hebben spreekwoorden als de aap uit de mouw , wij hebben tradities met 5 december vieren we Sinterklaas met zwarte piet. Ik koop zelf de cadeaus voor dat feest , verder werk ik niet zwart , maar betaal me wel wit scheel mij belastingen om , de kans arme gekleurde vluchteling een woning met meubels en onkosten vergoedingen te laten uit keren , plus een schade vergoeding als je moeten wachten op hun behandeling , terwijl oudere creperen in de rusthuizen , maar die hebben geen waarden meer in de maatschappij , want die vieren nog ouderwets Sinterklaas , hoe zo een tweedeling ?

  1. NoDoubt

   Het zal mij niet verbazen dat spreekwoorden met aap ook worden afgeschaft. Wat dat aan gaat is BLM (een racistische organisatie) en zwarte mensen (grootste slavenhanderlaren van de wereld) net als rupsje nooit genoeg. Het is een kwestie van tijd.

 10. Bullshit10

  Ik ben helemaal klaar met die verstandlooze negers dds zou ze ook is een keer moeten negeren

 11. Vrijedenkert

  Als je denkt dat je alles al hebt gehad krijg je dit…
  De subsidiekraan naar dit soort idioterie moet volledig dichtgedraaid worden!
  Nederland verandert door dit soort gestoorde beroepsslachtoffers met bijbehorende gesubsidieerde slachtofferindustrie in een grote open inrichting.

 12. Original NL

  Spijkers op laag water zoeken…de hobby van links en OBLM.
  Hebben ze de geluidsopname gemaakt tijdens de beruchte VI uitzending wel eens achterstevoren beluisterd…volgens mij hoor je genee dan zeggen: krijg toch de tyfus kutnegerin…… tis moeilijk te horen… maar als je het echt wilt.. haal je het eruit…

 13. tata

  Laat de fluffies maar gaan. Hoe gekker hoe beter; des te makkelijker de stemkeuze in maart 2010.

  1. Original NL

   Konden we maar terug naar 2010…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.