Nu onomstotelijk bewezen: NPO is tot over de oren verliefd op D66 en gaf de partij in mei schier eindeloos zendtijd

NPO & D66: sitting in a tree. K-I-S-S-I-N-G!‘ Jawel, de liefde hing in de lucht tijdens de afgelopen lentemaand van mei. Zeker tussen de publieke tv-makers van de NPO en politici van D66. Ze kropen zo’n beetje iedere tweede dag bij elkaar op schoot afgelopen maand.

Het waren de afgelopen maand een hele goede 31 dagen om D66’er te zijn. Nou ja, niet als je naar de peilingen kijkt waar de regeringspartij van de hautaine robotische ambtenaar Rob Jetten zo’n beetje door het afvoerputje wegdruipt. Maar wel als je de televisie aanzette. Want naar welk NPO-programma je ook keek, je had er – zo leek het – vrijwel altijd een D66’er inzitten.

Dat is niet slechts een onderbuikgevoel, maar is gewoon duidelijk gestaafd. De helden achter de twitteraccount ‘Diversiteitswatch‘ hielden namelijk bij wat de partij-affiliatie is van alle NPO-talkshowgasten in de afgelopen maand. En wat blijkt? D66 steekt met kop en schouders boven de rest uit. In totaal waren er bij M, Buitenhof en Op1 maar liefst 53 politici te zien. Daarvan behoorden er maar liefst 14 tot D66. Dat betekent dat maar liefst 26% van alle NPO-praatprogrammagasten in de maand mei tot de sociaal-liberale partij van Rob Jetten behoorde.

Op de tweede plek volgde de PvdA met 12 optredens (23%) en daarna op enige afstand het CDA en de ChristenUnie met 6 (11%). Opvallend is dat daaronder pas de VVD volgt, die zowel in de Tweede Kamer als in de peilingen momenteel de grootste partij is.

Helemaal bijna nooit uitgenodigd was de PVV: slechts één optreden in een hele maand was er weggelegd voor de grootste oppositiepartij van Nederland. Forum voor Democratie kwam er helemaal bekaaid vanaf: nul keer te zien, even zo vaak als al eveneens de facto geboycotte Partij voor de Dieren.

Het is een pikante onthulling, zeker omdat NPO-topvrouw Shula Rijxman bekendstaat als een D66-loyalist. Zij stelde in 2017 op deze partij te stemmen omdat ze nu eenmaal “in eerste instantie” een liberaal zou zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Bullshit16

  Dat is al veel langer bekend wat wil je ook vriendjespolitiek die lesbische schuitwijffen doen aan belangen verstrengeling die m moet op staandevoet ontslagen worden

 2. Michel Bloemkist

  Heel leuk allemaal, maar een one issue-partij als als de Partij voor de Dieren lijkt me ook weinig interessant voor een programma dat het graag over meerdere onderwerp wil hebben.

  1. combat le pelicule

   Zowel bloemkut als antihedo bewijzen het gelijk van Tim, dit is precies waar de npo voor staat, die zijn niet onafhankelijk…

  2. Bolland

   @Michel Gelul, PVV,FvD,SGP, 50Plus en SP hebben(hadden in geval 50Plus) wel degelijk meerdere issues, en dat weet u.

  3. evil knievel

   Alsof d666 veel zinnigs heeft te melden!?🤣

 3. Antihedo

  Zowel Wilders als Baudet zijn niet zo sterkt in een dialoog. Wilders wilde nooit en het verbaasd mij niet dat hij niet meer gevraagd wordt. Voor Thierry is het ook allemaal nog moeilijk. Die maakt liever geregisseerde filmpjes.

  1. Bullshit16

   Antihedo
   Nee baudet heeft er geen belang meer bij hij word toch steeds onderbroken door die links nep journalisten ik neem petje af voor FVD dat ze hun eigen fvd journaal hebben die ze zelf heeft bekostigd

   1. LifeBuddy

    bulshit++++++++++++++++16

    1. Bullshit16

     Liffebudy
     Wat wil je daar mee zeggen dat ik de waarheid zeg
     Ja dat klopt ik zeg de waarheid en nog iets.ja die staatsomroep moet opgeheven worden wand het is allemaal linkse ratten gezeik

     1. combat le pelicule

      Je hebt helemaal gelijk bs16, voorbeeldje, Wilders bij 1vandaag met Jojanneke, je zou de aflevering eens terug moeten kijken, Jojanneke kon haar bijdehante mondje maar niet dichthouden, liet Wilders ook niet uitpraten….

     2. Original NL

      Je ziet idd de halsslagaderen bij zo’n deugkneusin opzwellen zodra ze Wilders ziet verschijnen…het stuit haar tegen de ziekelijk linkse inborst.

     3. Blitzkrieg

      combat le pelicule : Ik heb het al eens eerder gezegd en doe het weer. Geen podium geven, niet uit laten praten, demoniseren, censureren is de ultieme vorm van zwakte. We hebben al gewonnen, een groter gelijk dan het feit dat iemand je de mond moet snoeren ga je niet krijgen. Ik ga dit spelletje op DDS een beetje anders spelen, let maar op.

 4. lotje

  Dat krijg je met homo

  1. lotje

   Dat krijg je met homo’s en lesbiennes onder elkaar. Die kruipen tegen elkaar aan.

   1. Jack Flash

    “NPO verliefd op D66”
    Het volk niet.

    1. Blitzkrieg

     Jack Flash : Ook niet op de NPO trouwens.

 5. Original NL

  Het valt me idd op dat er bij een programma als Radar altijd d66 ,pvda of gr links figuren worden uitgenodigd om aan tafel te komen zitten….ja, ik zal kamervragen stellen..ja, ik zal een motie indienen…daarna hoor je natuurlijk nooit meer iets.

 6. FJ

  Na de uitnodiging zegt Kasja tegen Shula ” Na de uitzending effe beffe?? “

 7. Paardenmiddel

  Hopelijk gaan ze samen ten onder.
  Niemand zal ze missen..

 8. Henk Albarda

  In 2011 werd ik door KRO/NCRV uitgenodigd als ‘onbekende burger’ spreker in een live 25 minuten discussie op tv. Ik had op AT5 een harde kritiek op toelaten van import uit Afrika en MO geplaatst. (hetgeen alweer vele jaren niet meer kan, op AT5 mogen uitsluitend extreem linkse, pro massa-immigratie reacties worden geplaatst).
  Toen ik eenmaal in de uitzending zat, constateerde ik dat van de andere 8 sprekers 1 een CDA kamerlid was, en de andere 6 extreem links waren en pro-massa immigratie. Leuk om die in de uitzending volledig af te bekken, maar mijn boodschap is dat de NPO voltallig altijd ‘organiseert’ dat bij uitnodigen 1 ‘rechtse’ mening daar altijd een overgrote meerderheid links tot extreem links tegenover staat.
  Bloemkist, er zit slechts 1 one-issue partij in de TK, de PvdD. Misschien een idee oa de programmas van FvD SGP te lezen? Ik heb de programmas van PvdA, CDA, SP en Groen Links zo nu en dan gelezen, dus weet wat er op links speelt.

 9. lIN-T

  1984

 10. ReneR

  Opdoeken die hele NPO.
  Niks dan indoctrinatie, leugens en ontzettend SLECHTE programma’s.
  Een waardeloos door de overheid gesteunde propaganda kotsend medium.
  Weg er mee.

  1. Maris Coppoolse

   “Opdoeken die hele NPO.”

   Gelukkig is er in Nederland persvrijheid. Dit soort fascistische oproepen dezen het mogelijk goed in de nazi-tijd maar die ligt ver achter ons.

   1. FJ

    Daar gaan we weer. Iemand wil een neutrale omroep omdat het wordt gefinancierd door heel het volk en niet alleen door de linkse 40% en dan komt er weer zo’n malloot en raskaalt over de 2. wereldoorlog met hakenkruizen, nazi’s en fascisten erbij.
    Heb je niets anders of weet je niet hoe je NSDAP voluit schrijft:
    Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei.

 11. Bes Tolen

  Biden junior weet het niet maar Rijxman is door Democraten de baas van de NPO geworden. Dat is zo gegaan: op de dag dat het moest gebeuren werd de NPO gedefiniëerd als Paper Organization (met een z nota bene) en laten nu alle organisaties met die aanduiding virtueel eigendom zijn van rijke krantenjongens, allemaal Democraten. Dat gaf juridisch dus claimen. Zo zal het ook in de toekomst gaan. Er moet echt iets veranderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.