Partijkartel vormt beschermend schild rondom blunderburgemeester Femke Halsema: ‘Onbehoorlijk aangepakt!’

Het is bijna snoezig te noemen: de Tweede Kamer heeft flinke kritiek op de wijze waarop Femke Halsema haar burgemeestersambt heeft ingericht, en alle burgemeesters voelen zich meteen ernstig bedreigd in hun taak. Want het kan toch niet dat democratisch gekozen organen kritiek gaan zitten uitoefenen op mensen met een benoemd partijkartelbaantje?!

Nou, Femke Halsema kan voorlopig blijven zitten waar ze zit. Althans, als het aan haar collega-burgemeesters ligt die haar massaal steunen. Ze vinden het allemaal maar niet kunnen dat de Tweede Kamer een beetje kritiek gaat zitten uitoefenen op de GroenLinks-diva die de scepter, een brandblusser en een onklaar gemaakt pistool zwaait over Amsterdam.

Het is niet de taak van democratisch gekozen volksvertegenwoordigers om iets te vinden van het openbare bestuur in nota bene de hoofdstad van het land, aldus een volkomen onnavolgbaar opinie-artikel in De Volkskrant vanochtend. Dat stellen burgemeesters Jan van Zanen (Utrecht, straks Den Haag), Liesbeth Spies (Alphen aan den Rijn) en Hubert Bruls (Nijmegen). Ze vinden het zelfs ‘ondermijnend’:

“Het is niet aan de Tweede Kamer om te oordelen over het optreden van een burgemeester of voorzitter veiligheidsregio in een (specifieke) lokale of regionale situatie. In ons bestel legt een burgemeester verantwoording af aan de gemeenteraad en een voorzitter veiligheidsregio in een crisissituatie aan alle gemeenteraden van de ­inliggende gemeenten van de betreffende veiligheidsregio.

Doordat verschillende parlementariërs zich zowel in de Tweede Kamer als in de media negatief hebben uitgelaten over het optreden en functioneren van de Amsterdamse burgemeester ten tijde van de demonstratie, heeft dit het beeld van de situatie in Amsterdam gepolitiseerd vóórdat het debat hierover in de gemeenteraad heeft plaatsgevonden. Dit ondermijnt de positie van de lokale bestuurders, die juist in deze pandemie een cruciale rol hebben.”

Potsierlijk, voor lui die zelf een benoemde positie bekleden? Nogal, ja. Het wekt de indruk van een elite die het er niet mee eens is dat ze ter verantwoording kunnen worden geroepen door afgevaardigden van de bevolking. Kortom: laat die gekozen burgemeester maar komen. Tijd om af te rekenen met dat hautaine, regenteske gedoe!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Fe

  tja , das bekent en voorspelbaar

  doorbreek het partijkartel wat een schande voor de democratie is !

  stem soiciaal , stem PVV

 2. Maris Coppoolse

  Geweldig hoe de collega’s van Halsema steunen in de rechtse hetze. Ik las het vanmorgen met groot genoegen.

  1. Start

   Enzovoort?

   1. Original NL

    Maris pol potse is vandaag te bewonderen in amsterdam.
    Volgens eigen zeggen neemt hij daar deel aan de anti racisme protesten.
    U kunt hem herkennen aan zijn zwarte antifa pakje en zijn spandoek met de tekst: Only Black Lives Matter.
    Maar het zal wel weer een blufje geweest zijn…hij heeft een beetje last van pleinvrees.

    1. Start

     Aha etc!

  2. Bullshit16

   Maris
   Het zijn allemaal lafbekken net als jij
   Zal wel komen omdat jij het een leuke wijf vind
   Die burgemeester en den haag moest wel opstappen omdat er een vuurtjes verkeert is ingeschat maar daar hoor ik jij en de rest van die linkse ratten niet over

   1. Start

    Hahaha, reageren op enzovoort, hoe desperaat kun je zijn?

   2. Pauline Kummer

    De burgermeester en den Haag moest opstappen. Heel den Haag aan de wandel. De paden op de lanen in. @Bully, u staat weer aardig te loeien in de wei.

    1. Bullshit16

     Pauline
     Moet ik hier op reageren. of den haag staat en brand of Amsterdam staat vol met Mongoolen wat is het verschil

    2. Start

     De psychopaat verliest zijn macht als deze niet langer erkend wordt door zijn onderdanen.

  3. Antonofje

   Pillen vergeten ?

  4. Clark Krent

   Het is geen hetze van welke kant dan ook. Men wil weten hoe het fout ging (weer!) en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden, lijkt mij. Het liefst heeft links het eenrichting verkeer in deze. Mogen géén vragen worden gesteld! Doet men dit wel, wordt er rijkelijk gesmeten met -ist woordjes, onmacht omdat er meestal geen plausibele en nette antwoorden zijn maar alleen verwijten en gedreig. En dat zijn veel mensen spuugzat.

  5. Rosasolis

   Maris C. Ben met je eens. Wat zijn al die Extreem-Rechtse lui nu “”scared-shitless”, (doodsbang), met de ontdekking dat zij helemaal niet zo geliefd en gewild zijn!
   Duizenden hebben deze boodschap al doorgegeven, en de demonstraties tegen racisme gaan door. Vanavond alweer in Amsterdam, vanaf 5 uur. Duidelijk is het dat de grootste deel van de Amsterdamse bevolking achter hun burgemeester staan, en zullen haar niet
   laten vallen.

   1. FlyingDutchman74

    Klopt weet je ook waarom?
    Omdat het grootste gedeelte van het kontgat van Nederland allochtoon is.
    Amsterdam is een open inrichting.

  6. Vliegenvanger

   Schandalig hoe burgemeesters het er mee eens zijn om mensenlevens in gevaar te brengen door Halsema haar idiote optreden. Burgemeester kiezen door de bevolking is beter dan dit vieze arrogante spelletje dat ze spelen. Voor
   mensen die hun bedrijf ten gronde zien gaan door de veiligheidsmaatregelen van de regering is het ontoelaatbaar dat Halsema ongestraft blijft. Ze is geen burgemeester voor het volk, maar een burgemeester voor activisten.

 3. Heinrich

  “Partijkartel vormt beschermend schild”
  De macht en kracht en list van de huidige extreemlinkse nietsontziende doctrines!
  Immers het gepeupel is kneedbaar en alles snel vergeten!

 4. lotje

  Ach, de hielenlikkende tweede kamer. Nog een half jaar dan zijn we van deze landverraders af.

 5. Rammstein

  “Want het kan toch niet dat democratisch gekozen organen kritiek gaan zitten uitoefenen op mensen met een benoemd partijkartelbaantje?!”

  Tim slaat de spijker op z’n kop: “Het wekt de indruk van een elite die het er niet mee eens is dat ze ter verantwoording kunnen worden geroepen door afgevaardigden van de bevolking. Kortom: laat die gekozen burgemeester maar komen. Tijd om af te rekenen met dat hautaine, regenteske gedoe!”

  Hier in Duitsland kan ik mijn eigen burgemeester kiezen (die trouwens tegenover mij woont). Het is toch te gek dat een plaatselijke bestuurder niet door de plaatselijke bevolking gekozen wordt.

  1. Maris Coppoolse

   “Hier in Duitsland kan ik mijn eigen burgemeester kiezen”

   In Nederland wordt de burgemeester inmiddels materiaal ook democratisch gekozen. De praktijk is dat de gemeenteraad dat doet. Dit is naar mijn oordeel ook de meest democratische oplossing.

   1. Kretoloog

    Materiaal???

    MC weet niet waar hij over praat!

   2. Rammstein

    Nee Maris, je praat onzin. Het volk, de burgers die hun eigen eerste burger kiezen, dat is de meest democratische oplossing.

    1. Start

     Hypocryto Rammstein voedt enzovoort je zult maar zo radeloos zijn.

     1. Fe

      Inderdaad , laat die stront vlek lekker roeptoeteren , nagenoeg niemand die zijn zielige gezuig serieus neemt

    2. Maris Coppoolse

     De burgers kiezen de Gemeenteraad, Rammstein, en die kiest de Burgemeester. Dat is een vorm van representatieve democratie die ik democratisch superieur acht aan de directe democratie die het risico in zich draagt dat Prins Carnaval of Henk Bres tot burgemeester wordt gekozen.

     1. Blitzkrieg

      Maris Coppoolse :
      Quote : “Dat is een vorm van representatieve democratie die ik democratisch superieur acht aan de directe democratie die het risico in zich draagt dat Prins Carnaval of Henk Bres tot burgemeester wordt gekozen.”
      Als dat is wat de bevolking wil moet dat zo zijn, democratie betekent zoveel als het volk regeert.

     2. Rammstein

      Maris Coppoolse is bang voor de wil van het volk en denkt dat de Nederlanders zo onverantwoordelijk zijn om een tweede Hadjememaar te kiezen.

      Dat is een feodale regentengedachte die prima bij Coppoolse past.

      In Duitsland (en vele andere beschaafde landen) functioneert dit superieure democratische systeem van rechtstreekse burgemeesterverkiezingen al heel lang, tot volle tevredenheid van iedereen.

      Het getrapte systeem in Nederland leidt onvermijdelijk tot een baantjescarrousel en nepotisme.

     3. Stanly2000

      Ernst, misschien maakt artikel 61 van de Gemeentewet de verkiezing van een burgemeester (niet burgermeester) je duidelijker hoe democratisch de burgemeestersverkiezing is.

   3. Lugor

    Brommstein kiest liever degene die de meeste biertjes weggeeft in het dorpshuis tot burgervader.
    Moet kunnen, maar gelukkig niet in Nederland.

    1. Rammstein

     Dat zie je verkeerd Kokkie: het is de dwanggedachte van een onderhorige slaaf die bang is voor verantwoordelijkheid, iets dat geheel bij je profiel past.

     Wellicht weet je dat de Duitsers uiterst serieuze en gedisciplineerde mensen zijn. Ze beseffen daarom ook zeer terdege de kracht van goed bestuur. Vanuit die mentaliteit wordt gekozen.

     Overigens fungeert een burgemeester in een kleine gemeenschap als de onze eerst en vooral als vraagbaak en intermediair – een rol die mijn buurman (ex-officier in de Bundeswehr) met verve, deskundigheid en humor vervult.

     1. Lugor

      de Duitsers uiterst serieuze en gedisciplineerde mensen zijn.

      Klopt, Befehl ist Befehl.
      Ben blij dat ik mijn eigen beoordeling maak en daarnaar handel.
      Maar u schijnt zich uitstekend thuis te voelen tussen die Duitsers en ik voel mij thuis tussen de Spanjaarden.

     2. Rammstein

      Lugor, uiteraard voel jij je thuis tussen de shabby Spanjaarden: zwervers die niet hun eigen broek kunnen ophouden en aan het infuus van de EU en het rijke Duitsland moeten liggen om te overleven.

      Een land ook dat zijn hele hebben en houden heeft uitverkocht aan de toeristenindustrie: vandaar dat je scnackbar in Lloret de Mar het zo geweldig doet. Hoe heet je tent eigenlijk? Vast “Lekkere Frinkandelle bij Tante Sjaan”, helemaal georienteerd op de hordes Nederlanders die de kuststrook verkankeren.

     3. Lugor

      Brummstein liegt makkelijk, maar nu even de feiten :

      In juli 2012 heeft Spanje financiële steun aangevraagd vanwege de Spaanse bankencrisis. Spanje heeft het leningenprogramma eind 2013 verlaten. Sinds 2014 heeft Spanje jaarlijks een deel van het Europese steunpakket vervroegd afgelost.

      Spanje had geen steun nodig om de staatsschuld of de overheidsuitgaven te betalen. In Griekenland, Ierland en Portugal was dat wel het geval.

      Spanje heeft niets gehad, alles geleend en zelf de problemen opgelost.

     4. Rammstein

      Spanje staat op dit moment -samen met Frankrijk en Italie- op de rand van een failissement. Vandaar dat (een soort van) eurobonds in het leven zijn geroepen om de overdracht van het rijke noorden naar het verarmde en spilzieke zuiden mogelijk te maken.

    2. evil knievel

     Jij gaat liever voor n moordenaar!?🙈
     14.000 gekken,hutjemutje op de DAM(ned) laten vertoeven N lekker gzllg knuffelen is nl in n crisis als deze niet erg veilig & slim Igor!😜
     Om nog maar te zwijgen over die andere deuggleuf uit Hagistan!🤣
     Tijd om dr in 2021 ns met n heeuuuleeee grote bezem doorheen te maaien!!😁
     Stem rechts n help ons van deze dwazen af!!🙏🏼

   4. Maris Coppoolse

    materiaal= materieel

    Excuses. Ik had ook het woord ‘feitelijk’ kunnen kiezen.

    1. Original NL

     Je had er ook voor kunnen kiezen je bek te houden

   5. Maurits Dekker

    inmiddels materiaal ook democratisch gekozen.

    U praat wartaal. Maar dat zijn we van u wel gewend.

   6. evil knievel

    Uw oordeel mag u wat mij betreft stoppen in n plekje waar Steunbeer,lugor,dn bonbon,Brandebok n de rest van de bang-gang ook gaarne zou willen vertoeven!😁

  2. Lugor

   Ik zie het al voor mij Freund Brummstein.
   Richard de Mos als burgemeester in de Haagse gekozen gemeenteraad.
   Wordt een giller.

   1. Rammstein

    Gelijk heb je: Pauline Krikke, dat was pas een doorslaand succes.

    1. Lugor

     Was inderdaad ook een giller.

    2. Duckday

     En ze heeft er nog een mooi tasje van overgehouden van die asiel zoeker die een mooi pand gekocht heeft in het NOORDEINDE en het daarna verkocht aan de geldschieter

   2. Original NL

    Geen ruk te beleven in spanje hè..zielig als je geen hobby’s hebt…dan maar een beetje de linkse deugzuiger uithangen, ondertussen vermaakt je ex zich met een stierendoder.

   3. evil knievel

    Die doet t geheid n stuk beter dan die dweil van n Krikke(n)!
    N mn zusje van 12 doet t zelfs beter dan HALALSEMA!
    Incompetente,halve zolen,gekozen door geweldige gemeenteraden!😏

 6. Beukman

  Tja Tim, je kan er wel boos over zijn, maar die burgemeesters hebben natuurlijk wel gewoon gelijk. Laat die TK-leden zich met hun eigen zaken bemoeien.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Laat die TK-leden zich met hun eigen zaken bemoeien.”
   In dit geval een incompetente burgemeester.

 7. Clark Krent

  Buschauffeur maakt blunders, aanrijdingen. Kan de bus niet besturen, eraf en naar het UWV! Burgemeester van een bepaalde kleur is verantwoordelijk voor het besturen van een grote stad. Lukt niet helemaal. Geen probleem, blijft u maar. Dan weten de kiezers en fans van de betreffende partij precies hoe de integriteit vlag wappert. Alleen ten gunste van eigenbelang. Kiezers zijn een noodzakelijk kwaad en toch oliedom vergeleken met al die hoog opgeleide (-) sjakie’s die neigen naar links.

 8. Kretoloog

  Nee, dit is niet het partijkartel. Dit zijn de collega’s van Halsema, die zich bedreigd voelen in hun comfortabele baantjes. Hun positie was en is altijd riant geweest. Niet gekozen, maar benoemd. Door de Minister van Binnenlandse Zaken. De gemeenteraad kan een burgemeester niet wegsturen. En de minister doet het niet.

  Maar de dames en heren regenten voelen zich nu bedreigd in hun zorgeloze baan. Want de landelijke politiek gaat zich met hun doen en laten bemoeien. Lijkt mij een prima zaak. Sommige burgemeesters, ook die van grote steden, maken er echt een potje van. Voorbeelden: Heijmans uit Weert, Kolff uit Dordrecht en natuurlijk Halsema uit Amsterdam.

 9. Lugor

  de GroenLinks-diva die de scepter, een brandblusser en een onklaar gemaakt pistool zwaait over Amsterdam.

  Tim, ik zou er ook nog meer niet ter zake doende gebeurtenissen bij vermelden zoal: 2 x door rood gereden, 3x maal de maximum snelheid overschreden en 1 keer het eten laten aanbranden.

  1. Beukman

   En dat haar man een keer een tweedehands Mercedes heeft gekocht. En dat ze een keer “kut!” riep op de tulluffiesie. En dat ze een keer lachte over een 1-april-grap die een islamitische school had uitgehaald.
   Tim heeft een paar kansen laten liggen.

  2. evil knievel

   Aan de schandpaal met deze bandiet!
   Vooral t eten laten aanbranden kan niet door de beugel!🤬
   Dat ze ondertussen de hele bevolking aan de Corona wil helpen,laten we ff buiten beschouwing!☺️

 10. Benny

  Democratie en racisme is in Nederland een 1 richting weg……. Zo iets noem je dictatuur…… iedereen die heerlijk in zijn of haar zetel zit wil daar blijven zitten en daarom dekt men zich onder elkaar….want stel je voor het gebeurt een andere burgemeester het zelfde……. en uiteraard helpt de media een paar handjes mee,maar als het een rechtse politici betrof op een rechtse demonstratie dan had de galg al klaar gestaan…….. Dictatuur puur

  1. Braboworstenbroodje

   @beukman heeft echt niks anders in zijn leven dan dds hahaha
   Ik kom hier af en toe ,maar well tijdstip dan ook ,is @beuktr@l met zijn nicks hier weer zijn tijd aan het verdoen.
   @beuktr@l heeft geen leven behalve dds zoals de meeste reaguurders ,geen echte betaalde baan geen eigen huis maar een lullig huurflatje 4 hoog zonder lift.
   @beuktr@l heeft geen vrouw(vanwege zijn nare narcistische en pesterige gedrag) en dus ook geen kinderen.(en dat is maar goed ook zoals alle vaste reaguurders weten)
   @beuktr@l hahahaha ja gewoon tja hahahaha

 11. B. Pascal

  We hebben het over de Corona maatregelen. De burgemeester het hoogste gezag ondermijnt Den Haag. Dat is de kwestie ….. tja einde van ons systeem is in zicht.

 12. Bolland

  Logisch ze sluiten de rijen, ze gaat ook dit overleven

  1. Maris Coppoolse

   Daar ziet het naar uit, en terecht, meen ik.

   1. Clark Krent

    Of het goed uitpakt voor de stad en bewoners is maar de vraag. Het belang daarvan staat dan niet meer op de eerste plaats maar het persoonlijke imago en eigenbelang. Kortom, de hoofdstad raakt in een vrije val. Sterkte!

   2. Blitzkrieg

    Maris Coppoolse :
    Quote : “Daar ziet het naar uit, en terecht, meen ik.”
    Er is dan ook een hele goede reden waarom je nog steeds veilig opgeborgen zit. Je bent vandaag nog niet van de 🙂 ‘s, dus de man met de tabletjes is nog niet langs geweest.

   3. evil knievel

    Deste dieper hun graf!😁🎉

 13. Duckday

  Breek het kartel en STEM PVV of FvD .Dit kabinet is niet te vrtrouwen.Vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen
  Leugens en bedrog belust op macht

 14. J.C.

  “Dit ondermijnt de positie van de lokale bestuurders, die juist in deze pandemie een cruciale rol hebben.”

  Laat dat nou net datgene zijn, waarin deze burgemeester (al dan niet willens en wetens) gefaald heeft.

  Maar dan noch: er is van deze bezorgde ongekozen bestuurders nooit iets vernoemen, toen een loco burgemeester (van Den Haag) de laan uit gestuurd werd op grond van een twijfelachtige verdenking, die nu ruim een jaar later nog steeds niet hard gemaakt is………

 15. Lucky Luke

  Heerlijk.nu tonen ze toch hun ware gezicht. Niet democratisch gekozen burgemeesters
  verwijten de democratisch gekozen tweede kamer ondemocratisch gedrag. Gekker kun je het toch niet maken, dus tweede kamer u mag pas discussiëren als de burgemeesters daar toestemming voor geven en uit deze discussie moet dan de conclusie worden getrokken dat burgemeesters fantastische hardwerkende, niet overbetaalde bestuurders zijn die de wijsheid in pacht hebben. Het wordt hoog tijd om Nederland te verlaten, je komt ook al bijna geen blanken meer tegen. De reclames kennen al geen blanken meer en in de TV Journaals worden alleen maar niet blanken naar hun mening gevraagd.

 16. Bon-vivant

  Juiste constatering van de collega-burgemeesters. Het is aan de gemeenteraad om hier een finaal oordeel over te vellen. Het is ongewenst dat de tweede kamer hieraan voorafgaand doorheen gaan fietsen (lees: moord en brand schreeuwen).

  1. evil knievel

   Zekers,bonbondoosje!
   Helemaal geen gevaar voor de volksgezondheid,die pr8ige sLinksgedraaide warme dampende deugkeutel met kaakklem van u!😖
   VVD sinds lange tijd goed bezig ivm MOTIE VAN WANTROUWEN!👍🏼😁
   Weg met deze staatsgevaarlijke NUTCASE!
   N neem je Groupies mee!🙏🏼

 17. Bon-vivant

  Waar de tweede kamer wel hun oordeel over mogen geven is de draaikonterij van Grapperhaus in deze kwestie.

 18. George D

  Het is hoogstwaarschijnlijk dat deze prutster mag aanblijven als burgemeester. Zij die op 4 mei, met een kijk mij eens burgemeester zijn, in het bijzijn van onze koning over een lege Dam liep. De hele herdenking ceremonie zag er goed uit. Een voorbeeld voor het Nederlandse volk om de ernst van de coronacrisis aan te geven. Maar om uit haarzelf een echte handhaver van de wet te zijn is voor haar een brug te ver. Zij is immers het hoofd van het college van WEThouders. Wat doet deze slinkse madam, Ik ga met een button op mee demonstreren, met een paar duizend demonstranten, ondanks de corona noodwet die op dat moment gold. En daar hebben wij, het als “gewone” burgers maar mee te doen. Wat zal de toekomst brengen met deze incapabele burgemeester. Je zou zeggen het kan niet gekker. Maar ik voorspel dat we nog meer rare fratsen van deze onkundige dame kunnen verwachten. Zo graaft links, zijn eigen ondergang. Want de mensen vergeten niet wat een godvergeten rotzooi er wordt gemaakt door deze bestuurlijke aanfluiting.

 19. Rosasolis

  Vandaag is alweer Amsterdam in het nieuws. Zowel een debat met de gemeente vertegenwoordigers van alle partij, en alweer een grote demonstratie in zuid-oost
  (denk ik), vanaf 5 uur. Doel deze keer: op te komen voor Halsema en alweer te laten
  zien dat het eindelijk afgelopen moet zijn met racist discriminatie. Gelukkig is onze politie beter te vertrouwen dan die van Trump’s Amerika.

  1. Pauline Kummer

   De Burgermeesters voelen het goed aan. Femke Halsema is niet te benijden en niemand is bereid haar te vervangen. Het geschreeuw komt van de tribune of vanachter het hek. Iedereen doet het beter.

   1. evil knievel

    Mijn zusje van 12 wil r wel vervangen & durf r mn handen voor in t vuur te steken dat deze dat ook nog beter doet ook!😜
    T gevaarlijke,volksgezondheid verlakkende,verschrikkelijke sujet HALALSEMA dat u op handen draagt,moet baan maken voor gekwalificeerder n veiliger beleid!😁
    ZSM!

  2. Kretoloog

   Wat een Trump-haat straal u toch uit, mevr. Rosa. De politie van Trump’s Amerika is dezelfde als die van Obama, Bush en Clinton, hoor.

   1. Rosasolis

    Kreteloog. Jammer dat u geen weet van hoe het werkelijk aan toe gaat met vele
    corrupte racist politie agenten in het nu ernstig verdeelde Amerika. Enkele dagen heb een bericht gelezen in Trouw over een bekende rijke kleurling ster voetballer, die Een miljoen dollars heeft gegeven aan een politie academie om ervoor te zorgen dat de politie studenten een beter, meer op intelligentie gericht, minder agressief opleiding krijgen. Wegens zijn actie hebben meerdere sports mensen, zowel mannen en vrouwen, eraan gesloten. Ik heb geen interesse in voetbal maar, wat heb ik bewondering van deze voetbal ster, en zijn vele volgers die het NODIG vinden dat het politie beleid in Amerika snel moet veranderen.
    Jammer dat de DDS redactie het bericht uit Trouw van gisteren niet had overgenomen. Over een verwarde oude kleurling man in Virginia, die rond liep op een winkel centrum. Hij deed niemand kwaad, maar wist de weg thuis niet te kunnen vinden. Hij werd zomaar door een politie agent met een stroomstoot wapen aangevallen. Toen hij bewusteloos laag op de grond, werd er weer een stroomstoot afgevuurd! Gelukkig waren er veel getuigen, en iemand had voor een ambulance geregeld….(Maar niemand van de politie). Deze gewone bejaarde man heeft urenlang op de IC gelegen, voordat de medische personeel hem eindelijk
    bij konden krijgen. Gelukkig is hij nu weer thuis waar hij goede zorg krijgt.
    Jammer dat u en zo veel andere Nederlanders niet weten hoe het werkelijk in Amerika gaat. Om dat echt te weten, met je geboren en opgegroeid zijn in Noord-Amerika, (dus ook inclusief Canada). Wij weten hoe het gaat in deze vreselijk, racist, verdeelde USA. Daarom komen er duizenden jaarlijks over de grens naar Canada, waar er geen racist discriminatiie beleid is.
    A.u.b. ga een keer een goede krant hallen en lezen. U weet helemaal niets over de huidige politie beleid van Amerika.

 20. Vit

  Zij heeft gewoon geen actie ondernomen dat de wet werd overtreden en daar dient zij haar conclusie uit te trekken punt.

  1. Vit

   Btw, dat zij er tussen ging staan zonder mondkapje vond ik een aanfluiting, zoiets van ik doe toch lekker mijn eigen zin en wat kan dat mij schelen als het ernstig zieke mensen gaat opleveren of doodgaan.

   Desondanks gun ik haar die besmetting niet want ik heb in mijn naaste omgeving meegemaakt wat dat inhoudt en zelfs sterfgevallen van twee zwakzinnige mensen die daardoor niet aan de beademing konden en langzaam stikten.

 21. evil knievel

  Nix nieuws dat sLinkse galbakken n dan vooral met dezelfde functie,zich onderling uit de wind houden!😏
  Wat n façade,die hele,hedendaagse politiek!🤣🤢

 22. ReneR

  Het is misschien niet aan de tweede kamer. Maar wel aan het volk.
  Halsema, oprotten, dwarse domme koe.
  Je sloopt heel Amsterdam

  1. Politiek Profeet

   Links likt en zuigt de dunnegorgelstront van rechts en vice versa als het om macht en kennis gaat over en van de ander.
   Dus al met al…gewoon een politiek,macht en weten van elkander…zo blijf je als nitwit en schandeleus figuur aan de macht….

 23. Bes Tolen

  Rosasolis. Een kleurling is iemand van wat genoemd wordt: ”gemengd ras”.

  1. Rosasolis

   Bes Tolen. Vele Engels-talig landen hebben het over coloured people, (inclusief de
   politie en ambulance medewerkers). Ieder kunstenaar weet dat blank en wit geen echte kleuren; het zijn dekkende kleuren. Zwart en Wit bestaan niet in het regenboog.
   In het Engels wordt “zwart” vaak gebruikt voor iemand met een slecht karakter.
   Hopelijk begrijpt u eindelijk waarom in vele Engelstalig landen, (behalve de VS),
   dat mensen die niet blank zijn, worden kleurlingen genoemd…nogmals omdat zij niet zwart zijn en hun karakter niet per se zwart is!

 24. Vogel

  Ik heb het hele debad gekeken
  Van te voren stond de uitkomst al vast. Er komt nu een onderzoek waar zij met andere burgemeesters in gaat zitten???? Haar tegenstanders werd verweten dat ze voor discriminatie waren. Wat een slijmbal en zooi.
  Ze vergeet 1 ding, de echte Amsterdammers is ze allang kwijt

 25. Vit

  Enfin, we deden een plas en alles bleef zoals het was.

  Triestig maar waar dat die taaaaarut er mee weg komt.

 26. Pffff

  Om te schamen dit. Ze vertelt haar verhaal met een smile van oor tot oor en ze loopt nog met een grotere arrogante houding met smile de deur uit. Als het PVV of fvd was was Europa te klein. Hypocriete mensen die linkse kant

  1. Maris Copoolse

   Ja, ze had reden voor een glimlach. Ze handelde binnen de gegeven omstandigheden zoals een wijs bestuurder geacht wordt te handelen en ze kwam om die reden uiteraard niet in politieke problemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.