Peilingen! VVD stijgt dankzij corona door naar astronomische 45 zetels, DENK gaat naar 0 zetels en is byebye

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de VVD die met gemak winnen. Maar liefst 45 zetels zouden er dan weggelegd zijn voor de partij van Mark Rutte. Dat rekent peilbureau I&O Research voor in een peiling die vandaag uitkwam. Voor veel andere partijen echter slecht nieuws: DENK moet de Tweede Kamer verlaten, en ook Forum voor Democratie verliest een zetel.

Het vierde kabinet-Rutte? Dat lijkt al ruimschoots in de maak te zijn, ondanks dat verkiezingen nog zo’n negen maanden van ons verwijderd zijn. De VVD heeft een niet te onderschatten voorsprong opgebouwd op alle andere partijen, zo berekent I&O Research in een zetelpeiling die vanmiddag werd gepubliceerd. 45 zetels voor de VVD, met name omdat Nederland nog altijd blij is met de wijze waarop de premier Nederland uit de coronacrisis heeft geleid.

Dat zijn er 2 meer dan de vorige peiling van I&O, die half mei gehouden werd. De stijging lijkt echter meer geluk dan wijsheid. In hun rapportage vertelt I&O: “Hoewel de VVD in de zetelpeiling er twee virtuele zetels bij krijgt ten opzichte van vorige maand, is de partij percentueel gelijk gebleven. De winst is te danken aan (meer) restzetels die de VVD krijgt (mede door het wegvallen van DENK en PvdT).”

Behalve voor de VVD zijn er ook voor de PVV (+2) en het CDA (+1) plusjes te noteren. D66 schoot zelfs van 8 naar 11, vermoedelijk dankzij hun oproep voor een vrouwelijke premier. Die gaan ze met deze getallen vermoedelijk echter niet leveren, want 11 zetels zijn er nog altijd 8 minder dan de 19 die ze met Alexander Pechtold haalden in 2017.

Voor veel andere partijen was het echter een minder vrolijke peilingen. DENK gaat dankzij al hun interne gerommel naar 0 zetels en mag zich dus klaarmaken voor het ontvangen van wachtgeld. Ook Henk Krols nieuwe partij PvdT gaat na één maand op 1 te hebben gestaan weer naar 0. Verder verliezen voor GroenLinks, SP, PvdA, PvdD en FVD. Laatstgenoemde staat echter nog altijd op een fikse winst ten opzichte van hun score bij de Kamerverkiezingen van 2017: +9.

67% van alle Nederlanders toont zich ten slotte ‘tevreden’ over het kabinet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Original NL

  Ongelofelijk.

  1. Blitzkrieg

   Quote : “Dat rekent peilbureau I&O Research voor in een peiling die vandaag uitkwam.”
   Zich rijk rekenen, kent u die uitdrukking?

   1. Maris Copoolse

    Natuurlijk, Blitzkrieg, allemaal niks van waar.

    🙂

    1. Start

     Etc?

     1. Original NL

      Idd…” de groot….hij blijft hangen”

    2. Blitzkrieg

     Maris Copoolse :
     Quote : “Natuurlijk, Blitzkrieg, allemaal niks van waar. 🙂”
     Geniet maar van de leugen zolang hij duurt.

    3. Maurits Dekker

     Ach guttegut, Marisje heeft zijn oude nick ook nog, naast nick nr. 161 die hij gisteren startte. Hij eet dus van 2 walletjes.

    4. Maurits Dekker

     Maris Coppoolse
     Vanochtend was uw naam nog Quentin Compson.
     U heeft dus vele identiteiten.
     Maar allemaal valse.
     Net zo vals als uw inborst.

    5. evil knievel

     Jup!
     Net als by de voorspellingen van Trump!🤣
     De tijd zal t leren Marietje!😜

 2. Start

  Ik weet nog dat Trump géén president van de VS zou worden en dat FVD de grootste politieke partij werd bij de laatste landelijke verkiezingen.

  🙂

 3. 1000

  Zo heeft elk voordeel een nadeel.

  45 zetels is 3.000.000 stemmen en dat vind ik onbegrijpelijk en ongelofelijk.
  Wel het bewijs dat de verlinkste VVD dit op de rechterzijde van het midden nooit had bereikt.

  Mensen lopen dus heel makkelijk achter populistisch links aan

 4. Cootje

  Gelukkig hebben we nog 9 maanden en dan ziet Nederland er heel anders uit , de recessie komt tegen die tijd tot een volwassen rijkdom , die gaat de mensen zo hard raken dat die invloeden gaat hebben waar Rutte ook de schuld van krijg , er komt een harde brexit aan , en turkey die ook getroffen wordt door een harde recessie gaat de grenzen open zetten die blijft niet voor gastheer spelen , en heel Europa gaat op zijn gat Corona laat een spoor van vernieling na , en ontevreden mensen gaan hun stem gedrag veranderen net zo goed dat ze nu in een niet onafhankelijke peiling geloven het lijkt het wetenschappelijke WODC wel .

 5. fusilier

  Wacht maar tot de laatste spaarcentjes op zijn, en de crisis ongenadig toeslaat,dankzij dit rovers kabinet

 6. Marija

  Als ik het niet dacht, al lang geleden en ook geZegd, die vierde termijn Rutte komt er, hoe dan ook.
  De Nederlandse kiezer is dom, oliedom als dit inderdaad gaat gebeuren.
  Nederland naar de filistijnen.
  Vreselijke gedachte.
  Ik hoop dat PVV en FVD het mogen proberen.

  1. Maris Copoolse

   “die vierde termijn Rutte komt er, hoe dan ook.”

   Goed gezien, Marija.

  2. Original NL

   Heb al vaker gezegd..70 % van de nederlanders is minderbegaafd…kunnen net genoeg om op het werk hun dingetje te doen…en in het weekend bier en voetbal.

  3. Brenda Welsh

   Als ze werkelijk willen, dan komen ze in een opgemaakt bed. Maar Wilders en Baudet op één kussen, dat zal moeilijk worden.

   1. Start

    Enzovoort?

  4. combat le pelicule

   @Marije

   Je hebt absoluut gelijk de Nederlandse kiezer is o-lie-dom, maris is het levende bewijs hoe dom en vooral achterlijk de kiezer is..

 7. toetssteen

  Terzijde schuiven. De verkiezingen zijn de echte peiling.

 8. Beukman

  Rutte is ook niet alles, maar laten we wel wezen: het had veel slechter gekund.

  1. Maris Copoolse

   Deze waardering voor onze premier is welverdiend.

   Ook leuk dat het FvD verliest en D66 wint in de peiling. Er zit weer een solide coalitie aan te komen.

  2. Original NL

   Neen.

  3. Blitzkrieg

   Beukman :
   Eindelijk dringt het dan ook tot Beukman door, “Rutte is ook niet alles”.

   1. Beukman

    Je bent een liegbeest, @Oorlog. Weliswaar niet zo’n groot liegbeest als Rutte, maar je kan er mee wedijveren.

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Hoe groter de leugen hoe groter de overwinning zal zijn.

     1. Beukman

      Ho Chi Min?

 9. Jack Flash

  Een grote leugen.

 10. Cootje

  Kijk in België bagage afhandelaar luchthaven failliet , 1500 mensen hun baan direct kwijt , daar gaan ook nog eens 1500 mensen indirect last van krijgen en zo gaat het balletje rollen , in Amerika stoppen ze Corona niet maar ook de oplopende werkeloosheid niet , dit gaat een recessie worden die zijn weerga niet kent , die gaat een aardschok door de wereld en zeker Europa geven , globalisering is ieder economisch van afhankelijk , en let op dat zag je al met mondkapjes in Europa waar ze de andere laten barsten , let op Nederland gaat een uitgeklede KLM terug krijgen van MACRON , die gaat voor zijn eigen bevolking , dubieus jaartje 2021

 11. Rammstein

  Kortom, de VVD is t.o.v. de vorige peiling gelijk gebleven en groeit niet verder op dit moment (alleen door restzetels). En 33% is niet tevreden met het kabinet Rutte III. Mooie cijfers: de rek is er uit, de groei stagneert, de ontevredenheid neemt toe – de afbraak is ingezet. Nog 9 maanden om de neergang te bewerkstelligen.

  1. Maris Copoolse

   De VVD maakt sedert de laatste verkiezingen een indrukwekkende groei door in de peilingen en zijn in die peilingen ook op afstand de grootste partij.

   De PVV zit in de peilingen nog steeds fors lager dan de verkiezingsuitslag en het FvD zit in een dalende lijn terwijl D66 zich herstelt.

   Zo liggen de feiten Ramsteen. Voor het rechts-populistisme bestaat in Nederland weinig enthousiasme.

   1. Rammstein

    De feiten had ik al lang gezien Coppoolse. Maar net als statistieken gaat het om de interpretatie die je er aan hangt. Mijn kijk is veel realistischer en overtuigender.

    1. Start

     Enzovoort, mede mogelijk gemaakt door de reacties van hypocryto Rammstein!

     1. Maris Copoolse

      Ik zie dat Ramsteen even stevig op de vingers wordt getikt. Stouterd dat je er bent!

     2. Start

      Etc?

     3. Original NL

      Gemiste kans…

   2. Petrazoveel

    “rechts-populistisme”

    Wat is dat?

 12. plakband

  VVD naar 45 zetels.
  Als het waarheid wordt is het afgelopen met Nederland.

 13. Vrijedenkert

  Dat de Nederlandse afdeling van de AK-partij genaamd AK-DENK naar 0 zetels gaat is verheugend nieuws, dat ook de aanhang van Pinokkio groet is natuurlijk heel vreemd?

  Heeft de kiezer dan zon kort termijngeheigen vraag ik me af…

  1. plakband

   Vrijdenkert: misschien is de lengte van de neus van Pinokkio wel als maatstaf genomen voor het aantal zetels. Dan krijgt de VVD er tot de verkiezingen nog wel een aantal zetels bij.
   Mocht dat na de verkiezing waarheid zijn dan is het afgelopen met Nederland.
   Wat resteert zijn slaafse nederlandse belastingbetalers zonder ruggegraat.

 14. JochemX

  Ik zou het ook toejuichen als Denk ophoudt te bestaan. Maar dat gaat helemaal niet gebeuren en dat bewijst dat de peiling weinig kwaliteit heeft.

 15. Cootje

  De dow jones 7% zakken van daag eens komt er een eind aan het geloof van gratis geld of het bijdrukken van monopolie geld, door de fed en ecb , we zitten in maand 6 van het jaar 2020 einde van het jaar is de game over in de wereld , er wonen zo 5 miljard mensen in Azië , zonder vangnet een gevaarlijke cocktail . En Trump met zijn Amerika eerst heeft een voorsprong op de rest van de wereld

 16. leukeditter

  ik snap dat je daar als buitenlander blij mee bent…rutte leidt ons door de crisis …hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 17. leukeditter

  om het nog ff duidelijk te maken voor de enge linkse gasten hier ………… 77000 mensen ontslagen zorg.. verzorgingshuizen gesloten.. ziekenhuizen failliet.. oekraineverdrag doorgedrukt.. referendum afgeschaft.. AOW leeftijd omhoog.. geen pensioen indexering.. terroristen gefinancierd.. sleepwet doorgedrukt.. 16000 zaken geseponeerd..duurdere energie en brandstof..uitkeringsfraude polen en turken.. aantal daklozen verdubbeld.. huren blijven stijgen.. belastingdeal multinationals.. record immigratie.. NL grootste betaler EU !!… BTW verhoging .. record aantal afgetreden bewindspersonen.. die 1000 miljard aan klimaatplannen ( door baudet al maanden aangekaart maar weggelachen )… bezuinigd op politie en justitie…leger zonder kogels en winterkleding… gestuntel dividendbelasting… gestuntel MH-17 dossier…… en tot slot als het hem moeilijk wordt kan hij het zich allemaal niet goed herrinneren.. AMEN

  1. Maris Copoolse

   En nu maar hopen dat je de slaap nog kunt vatten, leukeditter. Met zoveel ellende die je toch geen oog dicht?

  2. plakband

   Leukeditter: complimenten voor dit droevige lijstje.
   Goed bijhouden en een maandje voor de verkiezingen beginnen te publiceren.
   Ik zal dat dan zeker steunen.
   Omwille van de eerlijkheid heb ik gepoogd de goede bijdragen van de VVd aan de Nederlanse samenleving op te sommen. Dat is mij niet gelukt, het bleef bij een paar gevalletjes van VVD-eigenbelang.
   Jammer en onbegrijpelijk dat er nog belastingbetalers stemmen op de VVD.

   Stem de VVDictatuur weg,
   Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 18. EvertB

  45 zetels voor de VVD is zeker een te rijke beloning. Ik gok op max 36 op 21 maart 2021.
  De tijd tot de verkiezingsdatum wordt maximaal benut door alle andere partijen.
  Een tip voor Baudet: bewaar de kalmte, straal zelfvertrouwen uit en voorkom onbenullige (kleine) leugentjes.

  Een 4e kabinet Rutte? Ik denk van niet. Wel een kabinet met de VVD.

  Rutte is afgepeigerd en aan rust toe.

  1. Maris Copoolse

   “ Een tip voor Baudet: bewaar de kalmte, straal zelfvertrouwen uit en voorkom onbenullige (kleine) leugentjes.”

   Je weet best dat dit voor hem te hoog gegrepen is. Ik neem aan je je het humoristisch bedoelt.

   1. Start

    Etc?

   2. Maurits Dekker

    Je weet best dat dit voor hem te hoog gegrepen is. Ik neem aan je je het humoristisch bedoelt.

    Humoristisch? U weet toch helemaal niet wat dit woord betekent?
    Trouwens, had u niet al lang in bed moeten liggen in de inrichting waar u verblijft?

  2. Brenda Welsh

   Die tip aan Baudet is niets teveel. Hij heeft de tijd gevonden om zich aan zijn boek te wijden. Dat is wat anders, begrijpelijk is zijn trots, maar hij overdrijft te veel. Hij zal een keuze moeten maken, de politiek of het theater.6

   1. Start

    Enzovoort?

   2. Beukman

    Ik zou me liever terugtrekken op mijn erf en bouillon trekken

    aldus Thierry onlangs in een interview.
    En dan kan ie lekker boeken schrijven.

 19. Brenda Welsh

  Dat is een behoorlijk percentage. Dat geeft een ongelooflijk goed gevoel. Het gaat dringen worden, “het volk is niet dom” De komende maande gaan cruciaal worden.
  De kiezer waardeer de rust en kalmte in de informatie voorziening. Duidelijkheid in alle eenvoud. De prognose ziet er goed uit.yy

  1. Start

   USW?

 20. Koevoet

  wc-eend peilingen

  1. Rick de Jong

   Deze peilingen kan en wil ik nog niet serieus nemen met als voorbeeld Trump en de provinciale staten verkiezingen. Let maar op VVD gaat keihard onderuit als het zo doorgaat

 21. Maurits Dekker

  Na de parlementaire enquete waarin duidelijk wordt dat Rutte, door zijn beleid om bejaarden in verzorgingshuizen opzettelijk te besmetten door onbeschermd zorgpersoneel, duizenden doden op zijn geweten heeft, zal hij van het toneel verdwijnen en nooit meer in de Nederlandse politiek acteren.
  En de VVD zal in maart 2021 nog nauwelijks 12 zetels in de verkiezingen behalen.

  1. Maris Copoolse

   De bewering dat Rutte een beleid voerde met als doel bejaarden opzettelijk met COVID te besmetten is te krankzinnig voor woorden.

   Je spoort voor geen meter.

   1. Start

    Enzovoort?

 22. Jan58

  Met dank aan de MSM lacht en liegt Rutte zich naar de komende verkiezingen.

  1. Start

   MSM = Staatsomroep!

 23. Bullshit16

  Als IQ peilbureau net zo betrouwbaar is als de npo is dan maak ik mij geen zorgen

  Het blijft wel vreemd zal Maurice de hond zijn peilingen nu ook zo uitkomen nu hij geweerd word bij npo
  Stem fvd of PVV uit de eu

 24. Bes Tolen

  Dom emotioneel volk dat zo reageert. De rijksoverheid heeft, blijkt, gefaald. Er was helemaal nooit een uitgewerkt plan in geval van een ernstige epidemie. Verbazingwekkend. Daarnaast waren de maatregelen, die werden genomen te ondoordacht wat uiteraard mee het gevolg was van het feit, dat niet eerder was gepland. Alle ziekenhuizen deden mee en de normale gang van zaken werd veel te radicaal doorbroken. Dit laatste heeft tot verschrikkelijke toestanden geleid maar daar hoor je niets over. Wat verbaast. De ziekenhuizen hebben dus extra grote achterstand opgelopen. En dan die financiële en economische maatregelen. Voor de één sinterklaastijd en voor de ander geheel onvoldoende. Logisch als je je nooit hebt voorbereid dan moet je wel grof te werk gaan. Er is de gerede kans dat veel geld zo zal verdwijnen waar geen enkel zicht meer op is. Dat er geen overdachte systematische scenario’s op tafel lagen, tekent de politiek.
  Er kan trouwens een heleboel niet in Nederland en dat komt doordat het land wordt overladen met onderwerpen, die de bevolking alleen maar grote schade toebrengen en bedoeld zijn om hier massa immigratie doorgang te doen vinden. Wat naar mijn idee één van de grootste criminele daden is in de Nederlandse geschiedenis en wellicht de grootste ooit door Nederlandse regeringen ten uitvoer gebracht. Mogelijk puur verraad wat geëist wordt door grootmacht in de westerse wereld. Dezelfde als aan de grenzen van Europa de boel op stelten zet en zette inclusief vluchtelingen.

  1. ikweetwatikwil

   Goede reactie Bes Tolen. Mee eens

  2. Rosasolis

   Bes Tolen. Wat een hoop onzin van u. Wat weet u van ziekenhuizenbeleid, en artsen en verpleegkundigen? Verder, er is geen massa immigratie aan de gang in Nederland!, en dat zal nooit gebeuren. A.u.b. ga niet afdwalen tot overdreven, of onzinnig berichten.

 25. Boemboem

  Ik geloof er geen zak van…..zijn zeker allemaal linkse die I&O figuren?

 26. Duckday

  We wachten af de waarheid als die nog bestaat zal het uitmaken De Media is weer aan het manupuleren.Wat heeft hij nu goed gedaan straks krijgen we de rekening. En de demostraties wijzen nu uit dat we belazerd worden
  STEM PVV OF FvD daarna direct uit het monsterverbond de EU en EURO terug naar de oude EEG.En al die bewinds lieden die mee geholpen hebben aan het door drukken tegen de zin van de bevolking AANKLAGEN. DE EU heeft nog niks bijgedragen aan de welvaart voor de normale persoon in NEDERLAND We zijn een afvalbak geworden dank zei dit kabinet

 27. rexm

  Propaganda van de bovenste plank, maar wel heel doorzichtig.
  Uitslag past bij pinokkio.

 28. Rosasolis

  Velen weten uit eigen ervaring en die van familie, vrienden, en collega’s, en ook uit nieuwsberichten over andere landen, dat je soms dankbaar moet zijn voor wat je heb.
  Ook als het niet te veel is. Ter vergelijken met sommige andere westerse landen, doet Nederland lang niet zo slecht. Rutte en coalitie ministers hebben voor verzorgd dat de corona gevallen gingen dalen, in plaats van enorm toenemen, zoals het nu in Amerika gaat. Ook heeft Rutte gezorgd dat onze economie groeit, of zoals het nu gaat, in ieder geval stabiel is. Terwijl de economie van Duitsland enorm gedaald is. Ook op de radio nieuws vandaag: de economie van Groot Brittanie is nu 20% gedaald. Waarschijnlijk is dit reden dat Unie Lever eist dat het hoofd-kantoor nu uit Rotterdam naar Londen gaat.
  Rutte (die jaren geleden medewerker van Unie Lever was) is diep teleurgesteld. Maar
  tenminste heeft hij gezorgd dat het hoofd kantoor voor alle voedsel producten wel in
  Rotterdam blijft, en dat de grootste productie van al die vele bekende producten in Nederland blijft.

 29. Bes Tolen

  Rosasolis. Het is niet zo moeilijk om te constateren, dat de coronavirusziekte aanpak voor de ziekenhuizen de gewone gang van zaken geheel heeft doorkruist en dat dit tot enorm uitstel van de gewone behandeling en extra ellende leidt. Dat had helemaal anders gemoeten en die omissie heeft de politiek zich naar blijkt, toegestaan. Geen enkele voorbereiding op zo’n ramp als de pandemie. Dat mag helemaal niet. De ziekenhuizen zitten ermee inclusief de patiënten.
  Het gros in de politiek deugt gewoon niet. Blijkbaar geloven ze net als u in loze inhoud. Daarenboven zijn zij meest nog kwaadaardig ook en verlenen alle steun aan de achterlijkheid. Die achterlijkheid wordt wel verspreid en half Nederland gelooft in al die leugens, oplichting en bedrog e.d. Wat laatste met opzet gebeurt! Wie kranten goed leest, of nieuwsrubrieken voor de tv volgt, kan vast stellen welke journalisten daar vooral mee bezig zijn.

 30. O.k.

  Wordt het toch echt tijd om te emigreren als het weer 4 jaar Ruttes dictatuur wordt.
  Spijtig hoe blind mijn medelanders zijn

 31. Adriaanv

  Wacht maar tot de schade bekend is van deze lange lockdown met 1.5 m en de rekening bij de burger komt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.