Peter R. de Vries mengt zich in Black Lives Matter-debat: ‘Racisme is overal, jarenlang genegeerd en weggekeken!’

Het nationale talkshoworakel van Nederland, Peter R. de Vries, heeft eindelijk besloten dat een discussie niet compleet is voordat hijzelf er z’n zegje over heeft gedaan. En nu het Black Lives Matter-trein verder dendert door Nederland moet de nationale meningverkondiger natuurlijk ook snel op een wagon springen.

Groot gevaar voor Peter R. de Vries! Even dreigde ’s lands bekendste borreltafelorakel hopeloos achter te raken in de discussie over racisme die is uitgebroken door demonstraties van Black Lives Matter, ook in ons land. Misschien wilde witte Peter z’n plek afstaan aan een leuke dame van kleur, maar feit is wel dat zijn imago als onvermijdelijke talkshowgast bijna aan gruzelementen lag door het hele gedoe.

Dus verscheen er ter elfde ure toch nog een onvervalste PRDV-mening op meninkjesplatform Twitter. De Vries vindt dat de Nederlandse media niet zo geschokt moeten reageren op voorbeelden van racisme in Nederland, zegt hij, want het probleem is immers “overal” en “mensen hebben steeds weggekeken.” Voluit stelt hij:

“Het feit dat veel media concrete voorbeelden van racisme willen horen en dan heel verbaasd en geschokt reageren, is het beste bewijs dat racisme jarenlang is genegeerd en mensen steeds hebben weggekeken. Racisme is overal in Nederland, decennia lang, verholen en onverholen.”

Eerder deze maand liet Peter R. de Vries al weten helemaal achter ‘corona-burgemeester’ Femke Halsema te staan. Een oproep aan de burgermoeder van Amsterdam om af te treden vond hij onzin, zo liet hij luidkeels horen in een talkshow op RTL4.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Maris Copoolse

  Peter R. de Vries, zoals meestal, weer eens volledig gelijk.

  Goede zaak dat opinieleiders van zijn kaliber zich op dit punt helder uitspreken.

  1. Sjors1993

   Het wordt tijd dat dit soort gebruikers geblokkeerd worden. Puur reageren om negatieve reacties uit te lokken, zonder enige meerwaarde….

   1. Rene van der Grijp

    Inderdaad Sjors, provoceren is zijn lust en zijn leven.

    Geestelijk is hij de puberteit nooit ontgroeid.

   2. Original NL

    Dat hebben ze al weet niet hoe vaak gedaan…maar deze psychopaat blijft zijn linkse fecaliën hier verspreiden.

   3. Cycle25

    Dat krijg je met mensen die geen leven hebben, en verstopt zitten op een zolderkamertje.

    1. CLoVis

     @Cycle25

     Of de plee van een kraakpand;
     zelfs de andere ongewassen schertsfiguren
     willen hem niet in de buurt hebben.

   4. Maris Copoolse

    Ik begrijp, beste Sjors, dat mijn opinie door jou als een provocatie wordt ervaren maar dit is eenvoudig mijn oprechte mening die ik, als je dat wenst, ook nog wel nader wil onderbouwen en toelichten.
    Je pleidooi mij de mond te snoeren vind ik op een debatblog een zwaktebod.

    1. Blitzkrieg

     Maris Coppoolse :
     Quote : “Je pleidooi mij de mond te snoeren vind ik op een debatblog een zwaktebod.”
     Jou de mond snoeren is niet nodig, je bent een waanzinnige.

    2. Start

     Enzovoort?

    3. Pijnstiller

     Copoolse meent dat De Vries altijd gelijk heeft. De Vries meent ook dat liefhebbers van intimiteit met kinderen verachtelijke personen zijn die achter slot en grendel horen.

     Als Copoolse het zo met de Vries eens is, meld hij zichzelf vandaag nog bij het dichtsbijzijnde bureau en biecht alles op

  2. CLoVis

   @lamlul

   ‘Nadat eens een ruiter van een paard viel
   noemt iedereen die van een paard valt
   zich een ruiter’.

   Sinds @lamlul zichzelf enig niveau toe eigent
   is zelfs dinges ‘een opinieleider van kaliber’.

  3. NoDoubt

   Ik denk niet dat er sprake is van racisme. Wel zie ik dat de bevolking van alles door hun strot geduwd krijgt. Alles waar we tegen gestemd hebben wordt door de politiek evengoed uitgevoerd. Oekraïne, Marakesh, EU. afschaffen referendum. De kansenpareltjes van Rutte staan hoog op de criminaliteit. Moskeeën komen met arabisch getoeter als paddenstoelen uit de grond. Als ik in de stad loop, hoor ik heel veel onverstaanbaar buitenlands, en het zijn geen toeristen. Als ik op mijn werk kom, hoor ik steeds meer buitenlands. In het nieuws veel verwarde mannen en getinte mannen. Maar er zijn maar 2 á 3 partijen die het voor de Nl-se bevolking opnemen. De rest zorgt dat je vreemde wordt in je eigen land. En diezelfde groep die naar NL komt om te profiteren, neemt ons nu de maat. De zwarten waren zelf de grootste slavendrijvers. BLM is een racistische partij, zo staat in hun pamflet. Het lijkt wel eigen volk het laatst. De val van Rome is een feit.

  4. JochemX

   Als je naar het hoofd van Petertje kijkt word je snel racist.

  5. Pijnstiller

   Grappig dat u dat meent Copoolse.
   De Vries meent namelijk ook dat liefhebbers van intimiteit met kinderen verachtelijke personen zijn die achter slot en grendel horen.

   Als u het zo met de Vries eens bent, meld uzelf dan vandaag nog bij het dichtsbijzijnde bureau en biecht alles op

 2. Kristalix

  Bwahahahaha, agut, Petertje net als umfufu rol dakleer Simons aandacht te kort?

  Zo’n Boogerd aktie, heeft ook doping gebruikt.

  Zeldzame zwans Peter R Vries.

 3. fusilier

  Betweterige Petertje mag wel uitkijken, denk dat hij nog steeds op het verlanglijstje va de Neus staat.

  1. hans-e-pans

   Volgens sommige mensen van gekleurde organisaties staat niet alleen Peterrr Rrr de V. niet alleen ergens op een lijst, daar staan wij mensen met alle kleuren dus allemaal op.

   Of dat een geruststelling is, is nog maar de vraag.

 4. CLoVis

  Zie de sukkel zitten
  doordat hij uren de tijd heeft gehad
  om in de zon te zitten niksen
  heeft het recht van spreken
  ‘voor alle gekleurden’.

  1. CLoVis

   Dan die ‘akwakkie’ achter hem;
   zo’n kleur krijg je pas
   als je echt weet wat

   niets doen,
   niets kunnen en
   niets zijn is

   1. CLoVis

    Punt

 5. polleke67

  Peter R. de Vries moet in zijn 50 jarige loopbaan als misdaadjournalist toch wel opgemerkt hebben, dat bepaalde bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd zijn in criminele activiteiten…..

  Maar hij is natuurlijk een narcist en anarchist pur sang. Iedereen gaat linksaf, en Peter rechtsaf, niet beredeneerd vanuit een logische denkwijze, maar gewoon om tegendraads te zijn.

  1. Mart

   Tja er kruipen wat ”typetjes” rond in de modderpoel nederigland geheten…..Gelukkig zijn er nog mensen die ”het licht” zien.

 6. combat le pelicule

  Petertje is nogal aandachtsgeil en politiek correct..

  1. Jack Flash

   Schnabbelen op TV met linkse praatjes voor geld is een linkse hobbyïstsche bijverdienste.
   De loser staat vooraan in de rij.
   Zelf heeft hij geen mening.

 7. NoDoubt

  Ik denk niet dat er sprake is van racisme. Wel zie ik dat de bevolking van alles door hun strot geduwd krijgt. Alles waar we tegen gestemd hebben wordt door de politiek evengoed uitgevoerd. Oekraïne, Marakesh, EU. afschaffen referendum. De kansenpareltjes van Rutte staan hoog op de criminaliteit. Moskeeën komen met arabisch getoeter als paddenstoelen uit de grond. Als ik in de stad loop, hoor ik heel veel onverstaanbaar buitenlands, en het zijn geen toeristen. Als ik op mijn werk kom, hoor ik steeds meer buitenlands. In het nieuws veel verwarde mannen en getinte mannen. Keulen 18 no-go-zones. Wenen 71% buitenlands. Als je één geadopteerd kind hebt, is dat misschien nog te behappen, bij meer ontspoort je gezin. 100.000 vluchtelingen afgelopen jaar. Kosten 1000 miljard. Het legt een enorme druk op de bevolking. Maar er zijn maar 2 á 3 partijen die het voor de Nl-se bevolking opnemen. De rest zorgt dat je ontvolkt. En diezelfde groep die naar NL komt om te profiteren, neemt ons nu de maat. De zwarten waren zelf de grootste slavendrijvers. BLM is een racistische partij, zo staat in hun pamflet. Het lijkt wel eigen volk het laatst. De val van Rome is een feit.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Stop een honden pup en een kitten in een mandje en ze groeien in vrede en harmonie op. Tot dat Peter R. Vries langskomt !

 9. ikweetwatikwil

  Maris wil graag tot de zogenaamde ” elite ” horen en loopt dan ook de hele dag met zijn wetboek in de hand. Je hebt van die mensen. Zelf hebben ze geen mening.

  P de V ? Een gladde prater en daar houden ze van bij NPO en RTL4.

 10. henkie

  Politieke correctheid heeft als een besmettelijke ziekte huisgehouden in de westerse wereld, de EU, Nederland. Er wordt nu weer een schepje bovenop gedaan met die BLM extrapolatie onzin naar Nederland.

  Al 50 jaar wordt de bevolking van de westerse wereld, de EU, Nederland vergiftigd met leugens en halve waarheden met als doel het stemvee te conditioneren en te hersenspoelen tot een willoze stuurbare massa.

  Mensen die kritiek uitoefenen worden verketterd en gedemoniseerd als onderdeel van de conditionering van het volk. De conditionering gaat zelfs zover dat de gehersenspoelden doodmeppen of doodschieten van “tegenstanders” geoorloofd vinden.

  Alternatieve opvattingen worden zoveel mogelijk gecensureerd, danwel geridiculiseerd of gediskwalificeerd.

  Al 50 jaar worden een paar psychologische experimenten in de praktijk toegepast door de gevestigde orde;

  Ash conformity study
  Albert experiment

  De media bestaan uit ‘usefull idiots” of politieke activisten of zoals in het geval van Peter de Vries een combinatie van beiden.

  Ook in het onderwijs zijn het de politieke activisten en de “usefull idiots” die de dienst uitmaken. Mensen met een alternatieve opvatting worden gemarginaliseerd en weggewerkt.

  Nu is het al de derde generatie die via deze psychologische methodieken wordt “opgevoed”.

  Het Nederlandse volk bestaat al voor het grootste deel uit hersenloze, willoze meelopers, die bij elke incident mee jankt met de meute.

  Binnenkort is onze democratie nog steeds een democratie op papier, maar in werkelijkheid een elitocratie.

 11. Yoyo

  Ach het is Petertje R. maar…
  Hij moet toch ook wat vinden?
  Hij heeft enigzins gelijk, racisme bestaat al heel lang, en zal ook niet verdwijnen, denk ik.

 12. Shadow1100

  “het beste bewijs dat racisme jarenlang is genegeerd”. Wat is dat nou. Gebruikt peterrrr het woord neger? Wel verdekt tussen andere letters natuurlijk, de dourak. Maar negers mag je niet negéren, maar ook niet négeren, want als een neger een neger negeert, dan negeren negers negers…….. Zo De Vries

 13. Lefty

  Ik vind misdaadverslaggever geen eervol beroep. Een soort eenpersoons kliklijn. Ik kan me ook voorstellen dat Peter R de Vries met een oog open slaapt, tenzij hij een psychopaat is. Dus gaat hij wat anders doen. Maar hij blijft verzuurd op me overkomen.

 14. Rosasolis

  Ga door Peter, tegens racisme. Er zijn twee grote mysteries volgens de Oude- Nieuwe Testament van de Bijbel. We zijn ooit allemaal geschapen volgens de oudste schrijven van de Oude Testament. Hoe dat precies ging weet niemand. Alleen staat er in Genesis staat dat wij niet zo maar bestaan. De tweede mysterie is wat gebeurt wanneer wij overleden. Volgens de vele verhalen van bijna-overleden, gaan wij wel verder. De evolutie leer is ook belangrijk, van hoe alles verder ontwikkelden, maar wij moeten het prille begin nooit negeren. In het begin, waren er de eerste mensen, gewoon primitief,
  ongeacht hun huidskleur. De eeuwen-oude evolutie had gezorgd dat er in de noordelijke delen van Europa wat meer blonde , blauw-ogen mensen kwamen. Maar er was er ook een vreemde spel van het natuur in het hele Europa: Steeds meer mensen overal in Europa met prachtige rode haar! De hele stad Venetie heeft roodharige mensen, companist Vivaldi was er een van. Ook heeft de Britse eilanden al eeuwenlang vele rood-harige mensen. Bekende Mannen en vrouwen die geboren zijn met rode haar. Dat in Groot-Brittanie niet altijd geliefd is. Companist Henry Purcell was een van van die companisten met vlammend rode haar. En later ook Berioz. Mijn eigen broer kreeg het moeilijk omdat hij ook rood haar heeft. Mijn bewijs dat discriminatie niet altijd alleen over huidskleur gaat, maar ook over naturele haarkleur!

 15. 56RdK

  @Polleke en @Combat:++++++++++++++++++++!

 16. 56RdK

  @Nodoubt: 100% raak!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.