Politieagent onmiddellijk ontslagen na doden zwarte man in Atlanta: ‘Politiechef inmiddels ook opgestapt’

In Atlanta, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia, is een politieagent ontslagen nadat hij een zwarte man heeft doodgeschoten. Ook de desbetreffende politiechef neemt nu zijn verantwoordelijk en heeft inmiddels zijn ontslag ingediend.

Wat gebeurde er nu precies? De 27-jarige Rayshard Brooks werd doodgeschoten door een politieagent. Het hele voorval en het toedoen van het politiegeweld is nog een beetje onduidelijk, maar feit blijft wel dat er wederom sprake was van politiegeweld was in de Verenigde Staten. Daarop riep de Democratische burgemeester Keisha Lance Bottoms op tot het ontslag van de agent die Brooks heeft neergeschoten.

Het zwarte (want daar ligt tegenwoordig echt de nadruk op) slachtoffer Bruce lag te slapen in zijn auto nabij een fastfoodrestaurant. De politie kwam af op een melding dat zijn auto de doorgang van de drive-trough blokkeerde. Toen toegesnelde agenten een drugstest bij de man hadden afgenomen, bleek dat Brooks niet nuchter was.

Daarna escaleerde de zaak echter heel snel. De politie wilde de man arresteren vanwege drugsgebruik, maar het slachtoffer, de Rayshard Brooks, zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie. Daarbij zou Brooks zelfs een stroomstootwapen van de politie hebben afgepakt. De politie reageerde daarop in slechts drie pistoolschoten en het slachtoffer was dood.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. Pijnstiller

  Goede leidinggevende die Burgemeester. Zonder kennis van de feiten je medewerkers direct laten vallen. Wat mij betreft ook direct als mens gediskwalificeerd.
  Juiste weg is volgens mij agent vrijstellen van dienst en dan uitzoeken wat er aan de hand is.

  1. Lugor

   Het hele voorval en het toedoen van het politiegeweld is nog een beetje onduidelijk

   Teletekst denk er heel ander over.

   1. Pijnstiller

    Bestaat dat nog, teletekst 😀

   2. Blitzkrieg

    Lugor :
    Quote : “Teletekst denk er heel ander over.”
    Wat is de overeenkomst tussen Lugor en teletekst? Ze denken niet!

    1. hans-e-pans

     Als er na dit soort gevallen direct een verklaring naar buiten wordt gebracht dan blijkt er na enige tijd toch een smerig luchtje aan te zitten.

     Met andere woorden, na verloop van tijd blijkt het flink anders in elkaar te steken.

  2. John F...

   Is dat vreselijk individu dat Annet Klaver heet nou familie van Yasser Feres of is zij zo’nirritante obiditas Negerin met zo’n schreeuw elk waar je trommelvliezen beschadigingen van kunnen oplopen ?

   1. John F...

    Even wat foutjes rectificeren voor ik gezeik krijg:

    Is dat vreselijk individu dat Annet Klaver heet nou familie van Yasser Feres of is zij zo’n irritante obesitas negerin met zo’n schreeuwbek waar je trommelvliezen beschadigingen van kunnen oplopen ?

 2. Maris Copoolse

  Nu er aandacht is ontstaan voor het omvangrijke en structurele politiegeweld tegen zwarten in de V.S. duiken er dagelijks bewijzen op van incidenten die al decennia dagelijks plaatsvonden.

  1. Henk Albarda

   Begin eens met uw excuses aan te bieden voor de feiten die ik in mijn reactie opnoem.

   1. Lugor

    Bij deze bied ik mijn oprechte excuses aan voor het feit dat Hilarische Henk Albarda hier zijn feiten publiceert.

    1. Maris Copoolse

     Hilarische Henk is niet zo van de feiten, maar met zijn absurdistische bijdragen wel een aanwinst voor dit blog.

  2. combat le pelicule

   “structurele politiegeweld tegen zwarten in de V.S”

   “toen enkele Amerikanen besloten op te staan tegen anti-zwart politiegeweld.”
   =======
   Kennelijk doen de feiten er niet meer toe.
   Er is ,tot nu toe, van racisme geen motief gevonden bij de arrestatie van Floyd. Wel van hardhandig politie optreden. Maar tegen blanken word ook hardhandig opgetreden.
   Sterker nog, allerlei onderzoeken laten zien dat er geen enkel bewijs is dat er zoiets als anti-zwart politiegeweld is. Meer blanken komen om dan zwarten.
   ====================
   Is er echt een ‘epidemie’ van racistische schietpartijen door de politie? Verschillende studies zeggen nee.
   In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven. Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.
   De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord. Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van politie-schietpartijen 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood. Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.
   ht*ps://pjmedia.com/news-and-politics/matt-margolis/2020/06/07/is-there-really-an-epidemic-of-racist-police-shootings-several-studies-say-no-n484099

   1. AnnetKlaver

    Wel inloggen met Ritter hoor 🙂 🙂
    Las net ergens op het grote internet dat Trump aspirant lid is geweest van de KKK.

    1. Maris Copoolse

     Las zojuist dat hij ook fysiek niet helemaal top meer is.

     ht*ps://www.ad.nl/buitenland/trump-heeft-problemen-met-trap-en-glaasje-water-speculeren-over-zijn-gezondheid-begint-weer~ab6697a8/

    2. Pijnstiller

     Ik heb ergens gelezen……?!?
     Waar?
     Ik heb ergens gelezen dat de opa van AnnetKlaver in wo2 actief heeft bijgedragen aan de razzias in amsterdam.

     Volgens mij net zo betrouwbaar als uw insinuatie

    3. combat le pelicule

     Ik heb dit stukje inderdaad overgenomen van Ritter, een prachtig stuk en waarheidsbevinding die kwiebussen als jullie nooit zouden lezen, wat jullie weer laten zien is hoe onvoorstelbaar inhoudsloos jullie hersentjes zijn..

   2. Maris Copoolse

    Weet pellicule veel.

    ht*ps://rationalwiki.org/wiki/PJ_Media

  3. Pijnstiller

   beste Maris, de man die door kinderen en ouders gevreesd wordt, aanbidder van de Belgische Marc met zijn martelkelder. Ga uzelf schamen

   1. Maris Copoolse

    “aanbidder van de Belgische Marc met zijn martelkelder.”

    Ik begrijp de verontwaardiging, pijnstiller, het moet inderdaad niet gekker worden.

   2. Steiner

    24/7 zwakzinnige leeft in zijn eigen bekrompen denkwereldje,die is reddeloos verloren.

 3. Henk Albarda

  De afgelopen dagen zijn vele blanken en joodse mensen, deels eigenaren van kleine winkels, doodgeslagen door antifa tuig.
  Niets over gehoord, zelfs op DDS te weinig.

  1. Maris Copoolse

   Kan Henk me even bijpraten over de vele blanken en Joden die zijn doodgeslagen?

   1. combat le pelicule

    Ja dat hoort maris natuurlijk niet, en als er al een bewijs is zal maris het glashard ontkennen natuurlijk..

  2. Mar

   Kom maar op, Henk Albarda, met feiten.

   Waar, hoeveel?

   En misbruik joden niet. Zij kunnen prima voor zichzelf opkomen. Zij hebben niet die zogenaamde pro joodse figuren, die hen gebruiken als stok om mee te slaan naar andere groeperingen, nodig.

   1. combat le pelicule

    aldus antisemiet mar…

 4. Vince Blank

  Agent dus geslachtofferd aan de blm en antifa wappies. Van wat ik zo lees is er niets onrechtmatigs gebeurd.

  1. Lugor

   Een agent welke door een slaapdronken, mogelijk niet geheel nuchtere neger in een auto zijn wapen laat afpakken, lijkt mij inderdaad ongeschikt voor zijn vak.

   1. Vince Blank

    Ook een goed getrainde agent kan verrast worden. Kijk het filmpje maar. Die verdachte doet alsof hij mee wil werken. Hier kan niemand op anticiperen want als agent moet je uiteindelijk dichtbij komen. Alternatief is ten alle tijden direct taseren maar dat zul jij vast niet goedkeuren.

    1. combat le pelicule

     lugor is voor het doodschieten van agenten natuurlijk

 5. Bullshit16

  Ja inderdaad wat een kut stukje ze weten niet eens wat er gebeurd is moeten die politie agenten zich dood laten schieten alvorens ze zich zelf mogen verdedigen
  Zoek eerst uit wat er gebeurd is dan pas kan je je conclusie trekken
  Kenneth een goedkoop stukje was dit bedoeld om nog meer olie op het vuur te gooien zijn die negers nog niet kwaad genoeg
  Kenneth bedankt

  1. AnnetKlaver

   Oei, stierenstront van een dolle stier.

   1. Bullshit16

    Annetje
    Voorbeelden
    Huilbaby

   2. combat le pelicule

    annaantichristnazisympathiereinoudbrendaaytaswatcherklaver

   3. LifeBuddy

    nannettje ,hoe ist met je knotsknieen. Iedere reactie die je hier plaatst ga je op je knotsknietjes voor de ultra sLinkse BLM maffia.

 6. wolfgang

  Wat zijn nu de implicaties indien een blanke politieagent een donkerbruin persoon morsdood schiet, omdat dit personage de agent bedreigde middels een vuurwapen onder zijn rechtschapen neus te houden?
  Ik denk dat de agent wordt gelyncht!

 7. O.k.

  Na de beelden gezien te hebben is dit een typisch geval van eigen schuld. Nu de rest van de familie aanklagen omdat ze bewust het restaurant hebben afgebrand en als ze zich verzetten dan ook maar afschieten want dit soort mensen horen niet te leven.

 8. NoDoubt

  De boekverbranding is begonnen in al zijn vormen. Hebben andere culturen eerst geprofiteerd. U weet wat het einde is. Alle landen uit de kolonie draaien slecht en kennen geen welvaart ondanks miljarden. Dat is uw toekomst.

  1. Maris Copoolse

   Welke boeken worden verbrand, NoDoubt?

 9. ervi

  Nog nergens kunnen vernemen of het om blank politiegeweld gaat.
  Wel duidelijk dat je als politieagent in de States niet weet of je aan het eind van je dienst je baan of je leven nog hebt. Ingrijpen is bijkans onmogelijk geworden
  De Amerikaanse politieagent wordt de Zwarte Piet toegespeeld

 10. Ritter

  Wat is er gebeurt?

  De man lag te slapen in zijn auto en blokkeerde de weg naar het restaurant.

  Het restaurant belde de politie.

  Uit video beelden is gebleken dat de agenten ongeveer 20 minuten met de man rustig praten.

  De man was dronken en de agenten wilde na het gesprek een alcohol test doen

  De man verzetten zich hevig en er brak een vechtpartij uit. Hij wist de twee agenten van zich af te slaan.

  De agenten wilde de man teaseren maar de man pakte de teaser van de agent af en richtte de teaser op de agent. Toen heeft de agent geschoten uit zelfverdediging.

  Dit geval heeft niets met zwart en blank te maken maar de media framen het weer op die manier waardoor de spanningen weer toenemen.

  Als de man de agent had geteaserd dan was de agent verlamd en had de man de agent kunnen ombrengen.

  Het restaurant is door relschoppers totaal vernietigd door brand.

  Op deze manier word het werk van de politie onmogelijk gemaakt en worden zwarte wetsovertreders onschendbaar gemaakt.

 11. Ritter

  Ook dit geval weer………………….als de man had meegewerkt was er niets gebeurt.

  Weet u nog het geval Brown in Ferguson?

  Toen vermeldde CNN dat een blanke agent Brown in de rug had geschoten.

  Er braken rellen uit als gevolg van deze mantra.

  Later bleek uit een uitgebreid onderzoek van een Grand Jury dat Brown de agent had aangevallen en naar het wapen van de agent had gegrepen. Toen schoot de agent uit zelfverdediging.

  Ook hier weer………….als de verdachte had meegewerkt en de agent niet had aangevallen had Brown nog geleefd.

 12. John F...

  Moet ik nu knielen?

 13. Ritter

  Onderstaande video laat het incident zien.

  De man verzet zich hevig en gooit de agenten van zich af.

  Toen rende de man we en de agenten proberen hem tegen te houden met een teaser.

  De man pakt een teaser van de agent af (je ziet de teaser in zijn hand) en ( op een andere video te zien) richt de teaser op de agent. Toen heeft de agent geschoten.

  ht*ps://twitter.com/miaharden_/status/1271762345719738370

  1. combat le pelicule

   Goed zo, de waarheid dient verteld te worden Ritter, complimenten..

  2. Mar

   Dus de agent vreesde voor zijn leven vanwege de taser?

   “Attorney: A Taser is not a deadly weapon”

   1. combat le pelicule

    mar laat hier zijn domheid even zien, als de arrestant geen weerstand zou hebben geboden was er niets aan de hand, in Nederland zou een agent ook schieten als een wapen zou worden afgepakt, maar gebeurt dat niet is er niets aan de hand..

   2. O.k.

    Agent überhaupt bedreigen is een goede reden om te schieten al had hij met een zaklamp staan dreigen. Je hebt je fatsoenlijk te gedragen

   3. Ritter

    Mar

    Als de agent geteaserd word is hij voor minuten verlamd en kan de verdachte de agent ombrengen.

    In de video is te zien hoe agressief en sterk de verdachte is.

    Alles gebeurt in fracties van seconden.

    Zoals al gezegd…………..als de man gewoon meewerkt is er niets aan de hand.

  3. Maris Copoolse

   “De man pakt een teaser van de agent af (je ziet de teaser in zijn hand) en ( op een andere video te zien) richt de teaser op de agent. Toen heeft de agent geschoten.”

   De rende rende weg en werd in de rug doodgeschoten. Hij draaide zich op grote afstand even om met de teaser te dreigen. Er was geen enkele noodzaak om de man dood te schieten.

   Ritter weet het beter dan de politiechef die direct besefte dat de agent een zinloze moord beging en ontsloeg hem op staande voet. De agent kan een ferme gevangenisstraf tegemoet zien.

   1. combat le pelicule

    nee maris, ho even wachten, jij weet alles beter natuurlijk, op geen enkel moment ga je in op de inhoud behalve dan het weerleggen van feitelijkheden…

   2. Ritter

    Maris Copoolse

    Op een andere video is te zien dat de man zich omdraaide en de teaser op de agent richtte. Toen heeft de agent geschoten.

    De politie chef heeft toegegeven onder druk van de “mob” en is afgetreden.

    Net als bedrijven nu ( min of meer gedwongen) zich achter BLM scharen.

    Politici buigen ook mee met de “mob”.

    Alleen mensen een rechte rug buigen niet voor de “mob”.

    Overigens. als dit een blanke arrestant was , was er geen verontwaardigen en geen demonstraties.

    1. Mar

     @Ritter

     Bedoelt u dit filmpje?

     h**ps://www.telegraaf.nl/video/1311976130/heftige-rellen-in-atlanta-na-deze-fatale-arrestatie

     De agent was er niet in zijn eentje. De man rent weg na even de taser op de agent gericht te hebben.

     Zelfs als de agent verlamd ter aarde gestort, dan had de man zich weer moeten omdraaien en terug moeten komen rennen, recht op andere agenten af.

    2. Maris Copoolse

     Als je de film goed bekijkt, Ritter, dan zie je dat de man zich kort omdraaide om de teaser te richten, op een afstand dat hij geen werking kon hebben, en dat hij daarna in de rug geschoten werd toen hij dat niet deed.

     Denk je dat de politiechef de feiten niet kende?

     1. Ritter

      Maris Copoolse

      Aangezien het incident op video is kunt u de feiten niet negeren en geeft u dus toe wat ik heb geschreven.

      Zoals gezegd draaide de man zich om en richtte de teaser op de agent. Toen heeft de agent geschoten.

      En ja, teasers hebben een vrij groot bereik met die draden.

      Nogmaals, als de man zich niet had verzet was hij nu nog in leven.

     2. Maris Copoolse

      “Zoals gezegd draaide de man zich om en richtte de teaser op de agent. Toen heeft de agent geschoten.

      En ja, teasers hebben een vrij groot bereik met die draden.”

      De afstand was meer dan 5 meter, en dan doen teasers niet veel meer. Hij werd in de rug neergeschoten nádat hij zich kort omdraaide om met de teaser te zwaaien. De politieagent werd in geen enkel opzicht bedreigd en bovendien was de situatie (een halfdronken man die in zijn auto lag te slapen en niets had misdaan) niet van dien aard dat er reden is iemand met een vuurwapen neer te leggen.

      Ritter weet dat hij fout zit maar de chef van deze moordenaar snapt het gelukkig wel.

     3. Vince Blank

      De man blokkeerde de weg. De politie greep dus terecht in.
      Overigens hoe denk jin over het afbranden van dat restaurant. Dat vind jij waarschijnlijk terecht want hoe durf je de politie te bellen als een zwarte de toegangsweg naar je restaurant blokkeert.

     4. Maris Copoolse

      “Dat vind jij waarschijnlijk terecht”

      Nee, domme man, dat is criminele brandstichting.

      Wat heeft dat te maken met het doodschieten van deze man?

   3. Sleipnir

    Als die neger zich normaal had gedragen en zich niet verzet had was hij nog in leven, eigen schuld dus.

   4. Steiner

    De wonderen zijn de wereld nog niet uit,ik ben het ditmaal volkomen met je eens.
    Genoeg filmpjes gezien op internet waarbij de Amerikaanse politie bij een confrontatie met een burger (van welke kleur dan ook) veel te vlug naar het wapen grijpt en bovendien nogal vaak onbeheerst (soms schiet men bijna het hele magazijn leeg) hier gebruik van maakt.

 14. Ritter

  Video:

  Het restaurant (Wendy) waar het incident plaatsvond is door “vreedzame” demonstranten in brand gezet en compleet vernietigd.

  ht*ps://twitter.com/AlexWhittler/status/1271979924732207105

 15. Rosasolis

  Nadat deze bericht uit de radio nieuws van morgen werd verzonden, volgde kort daarna het zondagse korte gesprek en lezing van schrijver A.L. Snijders op radio 4.
  De omroeper vroeg aan Snijders wat hij vindt van het racisme onder politie agenten in Amerika.
  Snijders, die een aantal jaren les gaf aan het Nederlands politie academie, vertelde dat hij ooit een keer racisme tijdens een van zijn college’s had mee gemaakt. Er waren twee kleurling studenten in zijn klas. Maar toen racisme ter sprake kwam, vertelde een jonge blonde vent van 22 jaar, dat hij vind dat “negers” horen niet in het politie corps deel te nemen! Het veroorzaakte een storm van reacties onder de leerling agenten in zijn klas. Maar het lukte Snijders alles tot rust te kregen. Toen vroeg hij aan deze jonge vent, “van wie heb je dit afkeer van kleurlingen gekregen?” De jongen antwoordde “van mijn vader”…De appel valt niet ver van de boom.

  1. Ritter

   Even wat feiten.
   =========

   Is er echt een ‘epidemie’ van racistische schietpartijen door de politie? Verschillende studies zeggen nee.

   In 2019 schoten politieagenten 1004 mensen dodelijk neer, van wie de meesten gewapend of anderszins gevaarlijk waren. Afro-Amerikanen waren ongeveer een kwart van de mensen die vorig jaar door de politie werden vermoord (235), een verhouding die sinds 2015 stabiel is gebleven.

   Dat aandeel zwarte slachtoffers is minder dan wat de zwarte misdaadcijfers zouden voorspellen, aangezien schietpartijen door de politie een functie zijn van hoe vaak agenten gewapende en gewelddadige verdachten tegenkomen. In 2018, het laatste jaar waarvoor dergelijke gegevens zijn gepubliceerd, vormden Afro-Amerikanen 53% van de bekende daders van moordzaken in de Verenigde Staten en plegen ongeveer 60% van de overvallen, hoewel ze 13% van de bevolking zijn.
   De politie doodde in 2019 negen ongewapende zwarten en 19 ongewapende blanken, volgens een database van de Washington Post, tegen respectievelijk 38 en 32 in 2015. De post definieert ‘ongewapend’ breed met inbegrip van zaken als verdachte in Newark, NJ , die tijdens een politiejacht een geladen pistool in zijn auto had. In 2018 waren er 7.407 slachtoffers van zwarte moord.

   Uitgaande van een vergelijkbaar aantal slachtoffers vorig jaar, vertegenwoordigen die negen ongewapende zwarte slachtoffers van politie-schietpartijen 0,1% van alle Afro-Amerikanen die in 2019 zijn gedood.

   Een politieagent daarentegen heeft 18½ keer meer kans om te worden gedood door een zwarte man dan door een ongewapende zwarte man wordt gedood door een politieagent.

   ht*ps://pjmedia.com/news-and-politics/matt-margolis/2020/06/07/is-there-really-an-epidemic-of-racist-police-shootings-several-studies-say-no-n484099
   ===========

   En dan nog even dit.

   Veel Amerikaanse politiediensten in de grote steden in de VS bestaan voor een groot gedeelte al uit gekleurde mensen. Afro Amerikanen; Latino’s; enzovoorts.

   Het beeld dat de politie in de VS “blank” is klopt dus niet.

   Ook gekleurde agenten zijn bij schietpartijen betrokken; dus niet alleen blanken.

   1. Mar

    @Ritter

    Wie over het internet struint, komt andere feiten en cijfers tegen.

    Racisme gaat niet alleen over doodgeschoten worden door een agent.

    Over je bron PJMedia:

    A questionable source exhibits one or more of the following: extreme bias, consistent promotion of propaganda/conspiracies, poor or no sourcing to credible information, a complete lack of transparency and/or is fake news. Fake News is the deliberate attempt to publish hoaxes and/or disinformation for the purpose of profit or influence (Learn More). Sources listed in the Questionable Category may be very untrustworthy and should be fact checked on a per article basis. Please note sources on this list are not considered fake news unless specifically written in the reasoning section for that source. See all Questionable sources.

    Overall, we rate PJ Media to be Questionable based on extreme right wing bias, promotion of propaganda and conspiracies as well as numerous failed fact checks.

    Nu begrijp ik waar uw constante stroom van dezelfde berichten plaatsen vandaan komt.

    1. combat le pelicule

     Nee hoor mar, als jij nou gewoon eens luistert en echt leest, dan begrijp je het ook echt, je leest niet alleen selectief maar luistert ook dyslectisch.

     1. Maris Copoolse

      Ritter, het is schaaamteloos leugenachtig om een bron als PJmedia op te voeren als bron. Je maakt jezelf volledig belachelijk om met dit soort leugenachtige shit aan te komen, temeer omdat je serieuze kwaliteitsmedia hier durft af te serveren als onbetrouwbaar.

    2. Ritter

     Mar.

     Zoals gebruikelijk heeft u geen tegenargumenten en dus valt u de bron aan.

     Als u het artikel heeft gelezen moet u weten dat verschillende onderzoeken dezelfde resultaten geven.

     Het artikel geeft verschillende studies aan.

     1. Vince Blank

      Ritter schaamteloos? Jij geeft helemaal geen bron op.

 16. Vince Blank

  Weet overigens iemand waarom die chef is opgestapt. Kan zijn omdat ie ‘verantwoordelijkheid’ neemt voor actie van de agent maar ook uit protest voor het ontslag van die agent.

  1. Ritter

   Die chef is pas twee weken chef en is erg op hand van BLM. Ze heeft meegelopen met demonstraties en dat soort dingen.

   De verklaring waarom ze opstapt hieronder:

   “Because of her desire that Atlanta be a model of what meaningful reform should look like across this country, Chief Shields has offered to immediately step aside as Police Chief so that the city may move forward with urgency and rebuilding the trust so desperately needed throughout our communities,” Bottoms said Saturday.
   =======================

   “Vanwege haar verlangen dat Atlanta een model zou zijn van hoe zinvolle hervormingen er in dit hele land uit zouden moeten zien, heeft Chief Shields aangeboden om onmiddellijk aan de kant te gaan staan als politiechef, zodat de stad met spoed verder kan gaan en het vertrouwen dat we zo hard nodig hebben in ons hele land weer opbouwt gemeenschappen, “zei Bottoms zaterdag.

   1. Vince Blank

    Dank Ritter.
    maar lijkt me nogal een irrationele beslissing. Als zij zo begaan is kan zij van binnenuit veranderingen doorvoeren. Nu maakt ze plaats voor misschien wel een……… (rassist??.)

  2. Ritter

   Vince Blank

   Hier is de link van het artikel.

   h*tps://www.foxnews.com/us/atlanta-police-chief-steps-down-just-2-weeks-after-drawing-national-praise

 17. Rieks

  Ontslagen, een klein gebaar om de gemoederen te laten bedaren maar wordt hij ook vervolgd, daar gaat het om. En hoeveel geld krijgt hij mee? Ongetwijfeld zijn de advocaten daarover nu aan het onderhandelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.