Potverterend Frankrijk eist nog meer belastinggeld van ons, anders “zet Nederland toekomst Europa op het spel!”

Horen jullie dat? We zetten met z’n allen de toekomst van de EU op het spel, want we weigeren onze portemonnee te laten plunderen door Zuid-Europese landen. Zeggen ze in Frankrijk dan, hè? Hahaha!

Vanavond gaat het gebeuren: de 27 EU-leiders gaan in conclaaf over de miljardenplannen die Zuid-Europa heeft, en het Noorden véél geld gaan kosten. Het coronavirus is het nieuwste excuus voor een de facto transferunie, waarin landen als Nederland en Duitsland een eindeloze stroom belastinggeld overmaken naar Zuid-Europa – zodat ze daar op hun 60e met pensioen kunnen, en weer even door kunnen zonder hun economieën te hervormen.

Onder leiding van Wopke Hoekstra is het kabinet van Rutte nog niet erg happig op het volstorten van enorme steunfondsen, waaruit Spanje, Italië en Griekenland dan volop giften kunnen trekken. Gek genoeg is het verzet tegen die sinterklazerij uiterst miniem, men spreekt slechts van de zuinige vier (Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden). De andere 23 zijn dus keihard pro-geldverkwisting door Zuid Europa.

Het Algemeen Dagblad legt uit hoe verschillende er in Europa wordt gedacht:

“Sommige zijn het met Nederland eens, andere verschuilen zich achter Nederland, weer andere gooien met termen variërend van ‘asociaal’ en ‘niet-solidair’ tot ‘weerzinwekkend’ en ‘totaal onacceptabel’. In verschillende landen zijn media op zoek gegaan naar de ‘aard van de Nederlander’. Zo vroeg de Belgische krant De Standaard zich af waarom de Nederlanders de vrekken van Europa zijn. Het Duitse Die Zeit schrijft over het ‘koude nee’ van Den Haag. De Franse president Macron vreest zelfs dat Nederland met zijn ‘koppigheid’ de toekomst van Europa en de Europese Unie op het spel zet.”

In alle eerlijkheid: dan maar koppig de toekomst van de EU opblazen. Want als de EU een soort excuus wordt om iedere cent die burgers in Nederland of Oostenrijk af te pakken en te geven aan een Spanjaard op de Costa del Sol, dan is het einde pas écht zoek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Start

  Nog meer? Rutte is al Belastingkampioen, zoveel eer kan de liegende mens toch niet dragen?

  1. Paardenmiddel

   Eu is een gedrocht geworden. Wij moeten arm worden, zodat de rijken in zuid europa hun rijkdom zien toenemen.
   NEXIT

 2. NoDoubt

  Eu stort ons in de afgrond, dus nexit

 3. Blitzkrieg

  Uit het artikel :
  In alle eerlijkheid: dan maar koppig de toekomst van de EU opblazen. Want als de EU een soort excuus wordt om iedere cent die burgers in Nederland of Oostenrijk af te pakken en te geven aan een Spanjaard op de Costa del Sol, dan is het einde pas écht zoek.

  De euro gaat vallen, keihard vallen. Het enige wat nog rest is damage contr0l, doen ze dat niet wordt de rommel alleen VEEL groter.

  1. RvdBe

   De eu en NL overheid hebben de mazzel dat de NL kiezer niet de snuggerste is en zich alles aan laat praten.

 4. Appelstroop

  We gaan uiteindelijk toch lappen, daarvoor zijn de belangen te groot.
  Rutte moet alleen even doen alsof hij de best mogelijke deal voor elkaar heeft gekregen.

  1. Blitzkrieg

   Appelstroop :
   Quote : “We gaan uiteindelijk toch lappen, daarvoor zijn de belangen te groot. Rutte moet alleen even doen alsof hij de best mogelijke deal voor elkaar heeft gekregen.”
   Dat we gaan lappen is zeker, echter kan Nederland de unie niet redden. De problemen zijn zo hu-mon-gus dat er werkelijk geen redden meer aan is. Het beste wat we kunnen doen is de unie gefaseerd ontbinden, uiteraard gaat er niet geluisterd worden. Die stupiditeit zal de euro echt niet redden, wel de schade vergroten.

 5. Meriadoc Brandebok

  Macron – Zonnekoning
  Rutte – Willem III van Oranje?

 6. Maris Copoolse

  Nederland is economisch reddeloos verloren zonder de EU. Als je dat beseft snap je ook dat Europese solidariteit een kwestie van gezond koopmanschap is.

  1. Original NL

   Gelul!

  2. Start

   Etc?

  3. RPML

   Maris denkt dat als je een Italiaan 100,- geeft en hij er voor 1,- tulpen voor koopt dat dit een businessmodel is, want inderdaad, de Italiaan helpt de Nederlandse tulpenkweker. Met het koopmanschap van Maris redden we het wel!

  4. Filthje

   Ben je nu zo dom of doe je gewoon zo om te stoken

   1. Maurits Dekker

    Beide is het geval bij Maris.

  5. Maurits Dekker

   Nederland is economisch reddeloos verloren zonder de EU.

   Het is toch een echte komiek, onze Maris.

  6. evil knievel

   Ga toch wat winkels plunderen met je vriendjes,Pipo!🙈

 7. Meriadoc Brandebok

  Frankrijk en Zuiden zetten het voortbestaan van de EU op het spel door almaar meer geld af te eisen. Merkel zet de EU op het spel door daaraan toe te geven. En de EC zet de EU op het spel door almaar door te draven met hun absurde, reusachtige begrotingen.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Frankrijk en Zuiden zetten het voortbestaan van de EU op het spel door almaar meer geld af te eisen. Merkel zet de EU op het spel door daaraan toe te geven. En de EC zet de EU op het spel door almaar door te draven met hun absurde, reusachtige begrotingen.”
   Oh en dit zijn alleen nog maar wat “oppervlakkige” probleempjes! De unie gaat vallen, kei en keihard. Ik zie dat we het steeds meer eens gaan worden, de varkens hebben zich letterlijk doodgevreten.

  2. Maris Copoolse

   Zeker, er wordt zwaar ingezet op het voortbestaan van de EU en alle besluiten die worden genomen leiden per saldo tot een versteviging van de EU en maken het onmogelijk er nog uit te stappen. Dit mechanisme wordt niet doorzien.

   1. Start

    Etc?

   2. combat le pelicule

    maris is een erg domn figuur natuurlijk die denkt echt dat het gaat om de EU…

 8. leukeditter

  maris maris…ben je zo lomp of zit je de zaak te belazeren…EU staat al op omvallen dat zie ik

  1. Jack Flash

   Na de reklamepoging voor de EU gister op nieuwsuur wordt zeer pijnlijk duidelijk dat dit gedrocht zich in de geopolitiek financieel ernstig aan het isoleren is.
   Nexit, en wel zo snel mogelijk.

 9. Rosasolis

  Het gaat niet over zo maar geld aan arme zuid-Europese landen geven. Het zou een
  eenmalig EU lening zijn, die binnen een bepaalde tijd terug moet worden…Macron heeft gelijk dat ” koppigheid de toekomst van Europa en de Europese Unie op het spel zet”.
  Hopelijk begrijpt hij dat de EU heel voorzichtig moet zijn, met eventuele leningen overeenkomsten met welke land dan ook. Enkele jaren ging het helemaal fout in Frankrijk, met Marine le Pen. Die een EU lening kreeg tijden het kampanje voor de Franse verkiezing. Maar M. le Pen heeft geen cent voor haar extreem-rechts partij uitgegeven. Zij gebruikte de EU geld alleen voor zichzelf om zeer luxe aankopen te betalen, w.o. grotendeels de hypotheek van een grote, luxe woning! De EU moest toen een proces tegen le Pen beginnen, om het geld terug te krijgen. Het was een grote schandaal die alle kranten van alle EU landen bereikten.

  1. Vince Blank

   Hoe kan die lening eenmalig zijn als ze er tientallen hebben lopen ?

  2. Vince Blank

   Aangezien Nederland, al sinds de oprichting van de eu, per inwoner de grootste nettobetaler is (met afstand) en Nederland als enige altijd de afspraken betreffende tekort en staatsschuld nakomt, begrijp ik echt niet waar die landen het lef vandaan halen om ons de les te lezen. Het is werkelijk schaamteloos

   1. Vince Blank

    Dit moest een primaire reactie zijn. DDS huur eens wat fatsoenlijke programmeurs in.

 10. Piet Klein

  Er wordt massief druk op NL uitgevoerd. Zelfs Balkenende in ingeschakeld. Het zou me niet verbazen als hij persoonlijk door Merkel benaderd is, of dat hij benaderd is voor opdrachten uit de EU en by the way zich publiekelijk moet uiten. Macron krijgt het zelf niet voor elkaar en heeft geld nodig. Hij weet Merkel mee te krijgen. Maar zowel de Nederlanders als de Duitsers verdienen gemiddeld minder dan de Fransen. De Nederlanders moeten langer door werken dan de Fransen. De gemiddelde Italiaan is rijker dan de Nederlander en rijker dan de gemiddelde Duitser, heeft minder schulden. Er is eigenlijk geen reden te bedenken waarom Nederlanders, Finnen en ook Duitsers etc. die minder rijk zijn en minder verdienen geld moet geven aan Italianen en of Fransen of moet lenen voor Italianen en Fransen. Lenen betekent vermoedelijk op termijn toch dokken. Het gaat om 1000 tot 2000 euro per Nederlander. De druk op Nederland is massief. Het was al bijzonder dat Rutte niet direct mee ging, vermoedelijk de inbreng van Hoekstra, die het kennelijk het nu voor gezien houdt. Daarmee dreigen we een politicus te verliezen die wel in staat is op te komen voor NL en daarmee eigenlijk ook op te komen voor een sterk Europa. Ondanks de heftige tegenwind uit Zuid Europa ondanks de kromme opstellingen van sommige partijen in Nederland heeft Hoekstra deze koers kunnen inzetten en tot een serieus agenda punt in Europa kunnen maken. Het heeft er alle schijn van dat Rutte door de knieën gaat en daarmee een sterke opstelling van Hoekstra om zeep helpt. Het door de knieën gaan is noch in het belang van Europa en al helemaal niet in het belang van Nederland. Het is een schande dat een land als Frankrijk die de begrotingsdiscipline niet op orde heeft, haar eigen zaken niet goed geregeld krijgt, een land als Nederland dat grootste netto betaler is, veel verliest op haar pensioenkapitaal door een onredelijk lage rente, voor de voeten geworpen krijgt dat wij de koevoet in de EU zetten. Het tegendeel is waar. Niet NL heeft een destructieve opstelling maar Frankrijk en Italie hebben een destructieve opstelling met een totaal niet functionerende Merkel is het niet vraag of maar wanneer de EU ten onder gaat tenzij men de redelijkheid van de opstelling van Hoekstra erkent, tenzij men erkent dat er andere maatregelen nodig zijn, onconventionele maatregelen om Europa van de ondergang te redden en Europa een toekomst te geven. Het ziet er somber uit. Rutte komt vermoedelijk terug met wat hij noemt een compromis of een inlegvel. Het zou hem sieren als hij het standpunt zou kiezen dit is geen redelijk voorstel, u kunt zelf lenen op de markt. Wij zijn tot veel bereid om er een sterk Europa van te maken maar als u met onredelijke voorstellen komt ligt het niet aan ons dat EU ten onder gaat.

  1. RPML

   Alcoholisten help je niet door ze nog meer alcohol te geven maar alleen door ze naar een afkickkliniek te sturen. De EU denkt dat alcohol helpt…

  2. Toverkol

   Je hebt gelijk Piet ik hoop dat men in Den Haag zo verstandig is om de poten stijf te houden. Er staat voor ons land veel op het spel. Dit is bepalend voor onze toekomst. En iedere keer wanneer een stuk lees zoals dit van jou zie ik de perversiteit van de EU en welk effect het op ons heeft. Het wordt nu echt tijd om er uit te stappen zeker als de overheid zijn geloofwaardigheid wil behouden.

 11. Toverkol

  Rutte weet dat dit het draagvlak voor de unie in Nederland steeds meer ondermijnd. En dat is niet zo gek want het volk zag de problematiek al jaren terug aankomen. Alleen Frankrijk, Italië en de rest vinden het best zo. Terwijl Nederland wachtte op het zoet na het zuur (Balkenende) kregen we dubbelzuur (Rutte). Om rond te kunnen komen moest de vrouw aan het werk, indien we nog minimaal twee economieën ven ten minste 60 miljoen mensen elk moeten onderhouden kunnen onze kinderen ook aan het werk. Ik weet niet in hoeverre de dromers, hemelfietsers denken dat wij dit kunnen of willen ik kan een ding zeggen, dit kunnen en willen we niet ! Bij impopulaire maatregelen zegt de overheid dat we de komende generaties er niet mee mogen belasten, hoe zit het dan met het gedrocht van de EU ? Al geef je alles wat je hebt maakt het toch niets uit want, de zuidelijke landen blijven op dezelfde voet doorgaan, want hervormingen (lees eens ook een keer bezuinigen en belasting betalen) ho maar. Het wordt nu hoog tijd dat de overheid inziet dat de unie ons nu en zeker in de toekomst niets brengt dan armoede en ellende WAAR WIJ ONSZELF EN ONZE TOEKOMSTIGE GENERATIES MEE BELASTEN ! Daarbij komt nog het risico dat ons hele land in totale anarchie vervalt omdat de overheid zijn afspraken niet meer kan nakomen t.a.v. de bevolking.Het maakt niet uit hoeveel boa’s je aanstelt (teken van een tanende democratie) mensen zullen het niet meer pikken. Ik hoop dat men verstandig is en uit de unie stapt. Voor het geld hoeven we er niet in te zitten, aan het vk verdienen we meer dan Italië, Spanje en Portugal bij elkaar !

 12. rexm

  Potverterend Frankrijk,!!! het is de gehele EU die in handen is van de Maffia, tientallen goed georganiseerd bendes met financieel acrobaten, die geld van bank naar bank de wereld rond toveren.
  Alleen al in Duitsland zijn 22 Russische bendes actief, doorgedrongen in de toppen van Brussel en politiek.
  Burgers weten het niet, daar is de doofpot voor, maar in eerste instantie blijven ze onder rader uit.
  Alle maffia organisaties zijn goed voor miljarden en miljarden in de EU.
  Wat heet geld schenken aan de maffia in het zuiden, zijn we werkelijk zo stom.??

 13. macsjang

  Macron mag van mij de slingerschijt krijgen, net zolang totdat die zuid-europese bananenrepublieken hun financiën op orde hebben, incluis bedelend Frankrijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.