Prima nieuws: afgelopen etmaal géén nieuwe corona-doden. Versoepel de maatregelen dus NU!

Heuglijk nieuws van het RIVM vandaag: in de afgelopen 24 uur zijn er geen nieuwe corona-doden gerapporteerd. Het aantal besmettingen neemt ook een aanzienlijke snoekduik en ligt nu drastisch onder de honderd. Deze cijfers moeten daarom de aanleiding zijn voor een dramatische versoepeling van de coronamaatregelen, als het kabinet hun beleid nog iets van legitimiteit wil laten houden.

Een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen het coronavirus vandaag:

“Het RIVM meldt vandaag nul nieuwe doden als gevolg van het coronavirus. Dat is voor het eerst sinds begin maart. Het totaal aantal bij het RIVM gemelde coronadoden blijft daarmee op 6090. Gisteren werd nog één overlijden als gevolg van het coronavirus gemeld.”

Dat er ruim drie maanden na de corona-piek van maart en april alweer nul doden op één dag te betreuren zijn, is absoluut een huzarenstukje dat allereerst op het conto van de zorgmedewerkers terechtkomt: zij hebben dag en nacht gewerkt om te zorgen dat niet honderdduizenden Nederlanders zouden overlijden aan dit virus, maar een aantal dat vele malen geringer is.

Dat gezegd hebben konden de medici dit niet alleen. Doordat burgers massaal gingen thuiswerken, hun kinderen thuisonderwijs gaven en niet-noodzakelijke activiteiten staakten, kon de besmetting in zo’n korte periode zo enorm afzwakken.

Tijd dus om niet alleen de zorgmedewerkers te belonen met een bonus, zoals de Tweede Kamer al met een motie regelde. Maar om ook de Nederlanders als presentje voor goed gedrag hun vrijheden terug te geven. Stop bijvoorbeeld eens met die onzinnige mondkapjes in het OV, die zelfs op het hoogtepunt van de coronacrisis niet hoefden. Schaf de anderhalvemeterregel buiten af, of voor gezelschappen onder de 25 personen. Doe in ieder geval íéts, en het gróóts. Nederland snakt naar vrijheid, en heeft dat ook wel verdiend. En de cijfers van het RIVM tonen ook aan: het kan weer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Maris Copoolse

  In Duitsland blijkt dat je na versoepeling van de maatregelen het risico loopt op plotselinge uitbraken.
  Ik denk ook dat er meer ruimte voor versoepeling bestaat maar gelukkig gaat de Regering niet over één nacht ijs.

  1. JochemX

   Wees verstandig Maris, neem geen risico, blijf zo lang mogelijk binnen en lever je grondrechten in.

   1. Original NL

    Idd..blijf nog een jaar of 10 binnen…ach laten we geen risico lopen…maak er 25 jaar van …
    En maris..vergeet het toiletpapier niet….toch al vervelend als je linkse diarree spuit.

  2. SubTec

   Wat een bullshit!
   Na BLM demonstrateie in Amsterdam geen uitbraak.
   Na BLM demonstartie i heel Amerika…. geen uitbraak.

   Maar blijf jij maar lekker thuis want jij hoort in een dictatuur!

   De corona maatregelen nu zijn linkse onderdrukking.

  3. SubTec

   Wat een bullshit!
   Na BLM demonstratie in Amsterdam geen uitbraak.
   Na BLM demonstratie in heel Amerika…. geen uitbraak.

   Maar blijf jij maar lekker thuis want jij hoort in een dictatuur!

   De corona maatregelen nu zijn linkse onderdrukking.

  4. combat le pelicule

   In Nederland blijkt dat er al een tijd nauwelijks doden tot inmiddels geen doden meer vallen, grote demonstraties geen gevaar opleveren, maar mongooltje tenalady maris blijft maar hameren op iets dat er niet meer is.

   Er is geen versoepeling zolang dit achterlijke kabinet de disproportionele en tevens achterlijke 1.5meter regel in stand houdt, het is een schande hoe deze regering de burgers haar grondwettelijke rechten met voeten treed….

 2. RPML

  Er is nog altijd geen lockdown in verband met het overlijden van rokers: jaarlijks 20.000 mensen. Gelukkig (volgens vele deugmensen tenminste) is er binnenkort wetgeving om dat af te dwingen.

  1. Bullshit19

   En alcohol. Jouw bierbuikje draagt ook niet echt bij aan een gezonder Nederland.

   1. RPML

    Shit, ik vergeet obesitas 😉 Nog een lockdown…

 3. Appelstroop

  Rustig aan, het woekerde over het land en is nu teruggedrongen.
  Als je nu de boel open gooit, komt het wellicht net zo hard weer terug.
  Het is niet opeens minder besmettelijk geworden dat virus.
  Wat meer maatwerk voor bepaalde bedrijven zou wel zo fijn zijn, dan heb je ook wat meer begrip onder de bevolking.

 4. JochemX

  DDS als spreekbuis van het RIVM. Wie zegt dat het door de maatregelen komt? Of gaat het virus, zoals altijd, weg door het zomerse weer en doordat er wat meer gelucht kan worden? Ik ga echt geen dankbaarheid tonen omdat ik gedwongen werd me al die tijd aan idiote maatregelen te onderwerpen.

 5. SubTec

  De huidige corona”maatregelen” is ook gewoon ordinaire onderdrukking waartegen we in opstand moeten komen..

  1. JFU

   Elke demonstratie die tegen dit onderdrukking beleid is wordt direct de kop in gedrukt.
   Alleen extreem links mogen onbelemmerd demonstreren met 14000 man op een plein, waar zelfs de burgemeester aan mee doet. Dat is het nieuwe ‘normaal’ zoals Rutte het graag ziet. Angst en onderdrukking, gesteund door een aankomende wet die het laatste beetje democratie de das om doet. Parlement buitenspel gezet, en de nieuwe orde troepen, kunnen onbeperkt hun gang gaan, en de burgers onderdrukken.

 6. M. Brandenburg

  “honderdduizenden Nederlanders zouden overlijden aan dit virus, maar een aantal dat vele malen geringer is.”

  Ten eerste was die schatting van honderdenduizenden gebaseerd op een lachwekkend slecht model, dat al lang en breed is onderuitgehaald, daarnaast kwam vanaf Februari al heel duidelijk naar voren dat het virus nog geen fractie zo dodelijk en gevaarlijk dan wel besmettelijk is dan door overheden en WHO worden geprojecteerd, en ook op dat vlak krijgen de critici sinds Februari meer en meer gelijk onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Ja het zorgpersooneel heeft dat gedaan waar het voor is aangenomen en verdient een compliment voor hun inzet, helaas door het beleid van de overheid gebaseerd op het advies van het incompetente RIVM zijn er veel meer doden gevallen dan noodzakelijk had geweest.

  UIt onderzoek blijkt ook al dat niet iedereen bevattelijk voor is, onder de 15 is het bijna onmogelijk om het virus uberhaupt te krijgen, en dus ook niet kan verspreiden, alle data wijst erop dat het paniekvoetbal van de diverse overheden meer problemen heeft veroorzaakt dan opgelost, dan heb je uiteraard nog het feit dat ondanks dat besmette personnen moesten thuis blijven en met hun gezin opgesloten zaten, dat gemiddeld 40% van het huishouden maar besmet raakte, ondanks dat het virus op elk oppervlak nestelde vrij door de lucht ging en de anderhalve meter niet hoefde te worden gerespecteerd allemaal feiten die onderbouwen dat het virus niet zo gevaarlijk is als werd geroepen. Ook het feit dat er buiten een geval geen enkele melding is van verzorgend personeel overlijdend aan het virus is ook heel veel zeggend.

  Het volk is een staat van massa histerie gebracht en elke dag leren we meer over de onzin van de genomen maatregelen. Het is ook waaom men structureel absolute getallen noemt en niet percentages, zouden we namelijk die percentages noemen, van bijvoorbeeld doden per 1 miljoen dan zouden we spontaan zien dat Nederland meer dan 100 doden meer had per miljoen dan Brazilie dat telkens wordt aangehaald als land waar het zo verschrikkelijk fout gaat…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.