Prominente BLM-activist wil nu ook “white supremacy-beelden” van Jezus stukslaan: “Racistische propaganda!”

Niets of niemand is meer veilig voor de furieuze beeldenstorm die Black Lives Matter ontketend heeft. Nadat ook beelden van Amerikaanse presidenten en militaire figuren die tégen het slavenhoudende Zuiden vochten moesten verdwijnen, zijn beelden, muurschilderingen en glas-in-loodramen van kerken het volgende slachtoffer. “Werktuigen van de onderdrukking,” noemt activist Shaun King ze.

In de Verenigde Staten zijn ze voorlopig nog niet klaar met het slopen van beelden. Nadat ze alle figuren uit de Confederacy wel gepakt hebben, waren ook presidenten aan de beurt. Maar nu wordt de blik gericht op kerken. Shaun King vindt dat beelden van een ‘witte’ Jezus niets meer of minder zijn dan racistische propaganda:

“Yes, I think the statues of the white European they claim is Jesus should also come down.

They are a form of white supremacy. Always have been. In the Bible, when the family of Jesus wanted to hide, and blend in, guess where they went? EGYPT! Not Denmark.

Tear them down. Yes. All murals and stained glass windows of white Jesus, and his European mother, and their white friends should also come down. They are a gross form white supremacy.

Created as tools of oppression. Racist propaganda. They should all come down.”

Mensen die mij volgen op Twitter, weten dat ik er best voorstander van zou zijn als de wereld een beetje atheïstischer zou worden. Maar dat doe je dus door mensen te overtuigen dat God, Adam en Eva, Jezus en de rest van de club helemaal niet hebben kúnnen bestaan – althans, niet in de vorm waarin ’s werelds bekendste dikkeduimboek, de Bijbel, ze beschrijft. Hoe je de wereld níét vrijwaart van godsdienst is door blind met beelden te smijten, en min of meer te suggereren dat de christelijke religie een vorm van culturele appropriatie van het Westen is.

Daarnaast, wat maakt het uit welke huidskleur Jezus zou hebben gehad? Hij was volgens de fabels niemand minder dan de heuse zoon van God. Hij kwam niet uit Afrika of Europa, maar rechtstreeks uit de hemel. Er is daarbij niemand die beweert dat alle schilderijen en beelden van de zogeheten messias ook letterlijk zijn hoe hij eruit zou moeten hebben gezien.

Stop dus even lekker snel met deze onzin. Neem liever de tijd om uit te leggen dat het christendom een pak onaangename conservatieve regeltjes is, gestoeld op verhalen die net zo onwaarschijnlijk zijn als dat ik morgen miljonair word. Maar laat de eigendommen van gelovigen en kerkgenootschappen gewoon met rust. Oké?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Oei!
  Ik hoor de gristengekkies nu al!

  Maar goed, jezus was gewoon een lichtgetintiër met een grote neus. Dus, ja, ik ben het er mee eens dat ‘ie uit het gehele wereldbeeld moet verdwijnen. Dit geld overigens ook voor z’n lichtgetinte makker Mohammed.

  1. combat le pelicule

   Oei antichristenen als reinoud kunnen hun vreugde niet op natuurlijk, die gniffelen in hun vuistje…

  2. B. Pascal

   Op grond van de bijbel kun je geen inlandse slaven houden, althans niet blijvend. Iemand kon zich vanwege schulden zichzelf voor een tijd, kosteloos ten dienst stellen om zijn schulden te betalen. Na 7 jaar was iemand vrij man. Daarnaast mocht een slaaf niet uitgemolken worden, maar moest leven als een dagloner, waardoor hij als vrijman zijn gezin kon onderhouden. Ik zou zeggen: nette cultuur, wat de bijbel ons voorschrijft, bijna socialistisch van aard. Iemand moet in de bijbel altijd zicht hebben op vrijheid, hij mocht zichzelf altijd dienstbaar opstellen, maar in eigen keuze.

   Leviticus 25 & Exodus 21‘’Een slaaf of knecht zal zes jaar dienen, in het zevende zal hij vrij uitgaan, om niet’’. ‘’Gij zult geen heerschappij over een slaaf hebben met wreedheid’’. ‘’Als een dagloner, zal hij bij u zijn’’. ‘’De zevende dag zal hij geen arbeid verrichten, nog zijn ezel’’.

   Dat men in het verleden, net als de atheïsten, de bijbel niet serieus nam, dat daardoor slaven werden gehouden, dat is laakbaar. Maar de slavernij van het westen had grond door de verlichting, men liet de bijbel los, met was atheïst, bepaalden zelf wel wat en niet. Maar in Gods Woord wordt slavernij zoals in de 18e eeuw volledig afgewezen. Voor de 18e eeuw was er geen slavernij, men onderwierp zich aan de bovenstaande regels uit de bijbel. Het is daarom, niet toevallig, dat veelal christelijke politici destijds de wereldwijde slavenhandel in de 19e eeuw hebben gestopt, ze verzetten zich tegen het atheïsme. De Jacobianen was de spotnamen voor deze christenen, de atheïsten hebben gescholden totdat de slavernij ten einde was.

   Het houden van slaven en het lang aanhouden van slaven, waren veelal wrede meesters. Deze mensen mogen in naam dan christelijk zijn geweest, maar het waren enkel naam-christenen.
   Slavernij komen nu volop nog voor in de Arabische en Islamitische wereld. Onderdrukking van minderheden en het uitmelken van anders denkenden is daar normaal. In heel het Westen is dat al jaren niet meer.

   Mocht je mijn reacctie niet willen geloven, dan ben je historisch niet recht bezig. Het duimdikke boek geeft een heel wat rechtvaardige wereld dan de atheïsterij.

   1. Niles76

    Bedankt voor deze reactie B. Pascal! Het is af en toe een verademing om een reactie te lezen die nuchter en waar is.

  3. Niles76

   Waarom moet je de Christenen nou weer gekkies noemen? Zo jammer weer. Zo respectloos. Mensen die zo praten zetten aan tot nog meer haat. Blijkbaar kunnen mensen elkaar op geen enkel vlak meer verdragen. Jezus laat in de Bijbel werl zien hoe we verdraagzaam naar elkaar kunnen zijn. Misschien zouden juist meer mensen zich daar eens wat meer in verdiepen in plaats van elkaar doorlopend aanvallen en beledigen. Mensen moeten naar elkaar toe in plaats van uit elkaar!

 2. RPML

  Laat die man in een psychiatrische inrichting opnemen, met spoed s.v.p.

 3. Willem Bever

  Ja een noodzakelijk kwaad deze ontwikkeling.
  Alleen zo zal de meerderheid tot inzicht komen en deze minderheid stoppen.

 4. Heras

  Kan de pope zich nu niet uitspreken en de gekken verbieden?
  Daar wordt hij toch voor betaalt.
  En ik reken de overheden dit aan. Die moeten dit stoppen. Door hen is het begonnen, door hen moet het gestopt worden.
  Misschien zit hier ook weer een dubbele agenda achter; alles islamitisch maken, (1 wereldgodsdienst), want de orthodoxe islam wil geen beelden.

  1. combat le pelicule

   De islam is geen godsdienst, de islam is een satanische ideologie

  2. Lugor

   Laat die man in een psychiatrische inrichting opnemen, met spoed s.v.p.

   1. combat le pelicule

    En die satanische islamitische ideologie wordt hier door vele de hand boven het hoofd gehouden

   2. Mariposa78

    Lavaplatos ik nog een kamer voor je vrij in de dichtbij zijnde manicomio.

  3. Blitzkrieg

   Heras : Rutte is vandaag in gesprek met de antifa om te kijken hoe ze Nederland nog verder naar de klote kunnen helpen en hoeveel subsidie daarvoor nodig is.

 5. Rammstein

  “Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uitzagen”.

  S. Carmiggelt

  1. combat le pelicule

   Dat was zijn excuus om Jezus niet aan te nemen, ja maar zij, en hunnie, externe factoren gebruiken als excuus…

   1. Maris Copoolse

    Je kunt aan Pellicule echt merken dat hij wandelt in het licht met Jezus.

  2. Maurits Dekker

   Rammstein,
   In een variant op de woorden van Simon Carmiggelt zou ik willen zeggen:
   “Ik zou best islamiet en bekeerd willen zijn, als de islamietjes er maar wat properder uitzagen en geen moordaanslagen pleegden”.

 6. AntiChrist

  Die jezus is dan ook geen fris ventje, afgaande op zijn uitspraak –
  De joden zijn kinderen van de duivel, zei jezus.

  1. combat le pelicule

   Oh en waar staat dit geschreven? want iets roeptoeteren kunnen we allemaal met name als je anti-christelijk bent natuurlijk..

   1. AntiChrist

    NT allemaal anti joodse uitspraken

    1. combat le pelicule

     Waar precies?

     1. AntiChrist

      Zal ik je bips ook ff schoonmaken , ouwe christen gekkie.

     2. combat le pelicule

      Ja maar waar staat dat dan precies waar jij zo stellig over bent?

     3. Duidelijk

      Antichristen sterven tweemaal.

  2. LifeBuddy

   ”Dit is precies waar de moslims voor op uit zijn. Zo snel mogelijk europa omdopen tot moslimland.” Het begin is al gemaakt bij een ONfris antichrist ventje!!!

 7. wolfgang

  BLM aanhangers moeten wél realistisch en eerlijk blijven!
  Álle Boedha, Hare krishna, Hindoe goden, de Islamitische profeet Mohammed en Zwarte madonna afbeeldingen/ beelden moeten dan alsook vernield worden!
  Niet dan?

  1. stemanhanneke@gmail.co.

   ik ben Katholiek en ja ik geloof.
   Of ik ook maar iets bewijzen kan…nee natuurlijk niet .
   Daarom heet het geloof.
   Maar zo minderwaardig over gelovige praten. Of dat nu Moslim is of zoals in mijn geval Katholiek lijkt mij niet nodig.

 8. plakband

  Het wordt steeds moeilijker om haatobjecten te vinden.
  En toch willen ze hun agressie kwijt (en geld beuren).
  Waarom gaan ze Afrika niet opbouwen.
  Daar is werk voldoende voor ze.

  1. Marija

   @plakband.
   Met andere woorden heb ik al die roeptoeters ook hetzelfde geadviseerd, ga in Afrika de boel hervormen, ze slaan je verrot.
   Hier ist allemaal,lekker makkelijk in tolerant Nederland.
   Lekker uit de ruif vreten en toch een grote bek.

 9. Adriaen van Bergen

  Dit soort sylvanas (als in tokkies) krijgen veel te veel aandacht en is vrij om ergens te gaan wonen waar het ze wel bevalt.

 10. combat le pelicule

  h**ps://nos.nl/artikel/2338337-black-lives-matter-betogers-spreken-rutte-over-gepolariseerd-racismedebat.html

  Ik wou dat leugenclown Rutte eens luisterde naar de Nederlanders

 11. daswareinmal

  Zal binnenkort M.L. King ook wel met zijn hoofd in zijn handen staan

 12. LifeBuddy

  ”Maar laat de eigendommen van gelovigen en kerkgenootschappen gewoon met rust.” Dit is precies waar de moslims voor op uit zijn. Zo snel mogelijk europa omdopen tot moslimland. Neem Indonesie als voorbeeld, dan weet je dat het hier ook gaat gebeuren.

 13. B. Pascal

  Op grond van de bijbel kun je geen inlandse slaven houden, althans niet blijvend. Iemand kon zich vanwege schulden zichzelf voor een tijd, kosteloos ten dienst stellen om zijn schulden te betalen. Na 7 jaar was iemand vrij man. Daarnaast mocht een slaaf niet uitgemolken worden, maar moest leven als een dagloner, waardoor hij als vrijman zijn gezin kon onderhouden. Ik zou zeggen: nette cultuur, wat de bijbel ons voorschrijft, bijna socialistisch van aard. Iemand moet in de bijbel altijd zicht hebben op vrijheid, hij mocht zichzelf altijd dienstbaar opstellen, maar in eigen keuze.

  Leviticus 25 & Exodus 21‘’Een slaaf of knecht zal zes jaar dienen, in het zevende zal hij vrij uitgaan, om niet’’. ‘’Gij zult geen heerschappij over een slaaf hebben met wreedheid’’. ‘’Als een dagloner, zal hij bij u zijn’’. ‘’De zevende dag zal hij geen arbeid verrichten, nog zijn ezel’’.

  Dat men in het verleden, net als de atheïsten, de bijbel niet serieus nam, dat daardoor slaven werden gehouden, dat is laakbaar. Maar de slavernij van het westen had grond door de verlichting, men liet de bijbel los, met was atheïst, bepaalden zelf wel wat en niet. Maar in Gods Woord wordt slavernij zoals in de 18e eeuw volledig afgewezen. Voor de 18e eeuw was er geen slavernij, men onderwierp zich aan de bovenstaande regels uit de bijbel. Het is daarom, niet toevallig, dat veelal christelijke politici destijds de wereldwijde slavenhandel in de 19e eeuw hebben gestopt, ze verzetten zich tegen het atheïsme. De Jacobianen was de spotnamen voor deze christenen, de atheïsten hebben gescholden totdat de slavernij ten einde was.

  Het houden van slaven en het lang aanhouden van slaven, waren veelal wrede meesters. Deze mensen mogen in naam dan christelijk zijn geweest, maar het waren enkel naam-christenen.
  Slavernij komen nu volop nog voor in de Arabische en Islamitische wereld. Onderdrukking van minderheden en het uitmelken van anders denkenden is daar normaal. In heel het Westen is dat al jaren niet meer.

  Mocht je mijn reactie niet willen geloven, dan ben je historisch niet recht bezig. Het duimdikke boek geeft een heel wat rechtvaardige wereld dan de atheïsterij.

 14. Maurits Dekker

  Vanmiddag om 13:00 uur heeft Rutte op het Catshuis overleg met de fascisten van BLM.
  Waarschijnlijk zullen zij samen bekijken hoe Nederland nog verder de verdoemenis in geholpen kan worden.

 15. 56RdK

  Totaal doorgeslagen. Door toe te geven aan dit facisme, zoals ze ook al hier in ons land hebben gedaan, wordt het einde verhaal.

  Ja, in dit land, totaal verziekt door zwakzinnige en totale idioterie, alles ondermijnend.
  Waar parasieten, gestoorden en criminelen alle steun krijgen (zie moordenaar Anne) en het normaal denkend volk als racist wordt weggezet c.q. in handelen wordt beperkt (zoals de politie)
  .

 16. 56RdK

  En, met dit facisme ongebreideld toe te te laten c.q. te faciliteren, wordt de weg nog meer vrijgemaakt voor die satanische ideologie, de islam! En de daaraan verbonden opheffing van verworven vrijheden en veiligheid.

 17. Vit

  De bijbel enzovoort is geschreven door primitieve mensen die geen idee hadden van wetenschap en daarbij komt nog dat Mo van geestverruimde middelen had gesnoept waardoor hij een engel zag die hem mededeelde hoe er geleefd moest worden dus werd hij gevrijwaard van zijn moorddadig gedrag.

  Hele volksstammen geloven in sprookjes figuren en dat anno 21ste eeuw.

  Als aliens ons zouden observeren lachen ze zich te pletter

  1. Vit

   Btw, Jezus ( Ik denk dat hij bestaan heeft) was een psycholoog zijn tijd ver vooruit die wist hoe hij mensen kon manipuleren.

   1. Vit

    Ach je weet wel het verhaal dat zijn moeder Maria werd bevrucht door een vliegende lul zonder bemanning waar hij uit voortkwam, de slet was gewoon met een zeer intelligente melkboer naar bed geweest wat ik je brom.

    Zo komen de verhalen de wereld in.

  2. B. Pascal

   Door zulke mensen als jou dus ….

 18. Der Profi

  Citaat: ” het christendom een pak onaangename conservatieve regeltjes, gestoeld op verhalen die net zo onwaarschijnlijk zijn als dat ik morgen miljonair ben.
  Ik ben een christen, dat wil zeggen een volgeling van Jezus Christus. De zogenaamde regeltjes, maken deel uit van het
  evangelie. De wetenschap dat er een eeuwig leven is na dit leven. Het verkrijgen van dit eeuwig leven is aan voorwaarden verbonden.
  Deze regels en voorwaarden zorgen ervoor
  dat wij geestelijk en lichamelijk een beter
  mens kunnen worden.

  1. Rammstein

   “De wetenschap dat er een eeuwig leven is na dit leven.”

   Pardon, de ‘wetenschap’??

   Je bedoelt natuurlijk ‘Het geloof dat er een eeuwig leven is na dit leven’

   1. combat le pelicule

    Hebreeën 11:1 Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet.
    3. Door het geloof zien wij in dat de wereld tot stand gebracht is door het Woord van God, en wel zo dat de dingen die men ziet, niet ontstaan zijn uit wat zichtbaar is.

    Door geloof weet men zeker..

 19. Heras

  Antichrist: je doet jouw naam wel eer aan. Ik kan wel zien dat je de bijbel niet kent. Jezus werd geboren in een joods gezin. En de joden zijn het uitverkoren geslacht. Betekent: ze hebben een voorkeur bij God.
  ADVIES: eerst onderzoeken, dan pas blèren.

 20. Vrijedenkert

  De gekleurde medemens heeft meestal of bezoekt meestal zijn eigen kerkgenootschappen in de VS, het staat deze kerkgenootschappen helemaal vrij om eigen gekleurde afbeeldingen van Jezus te plaatsen!
  Kerkgenootschappen met gemengde leden, eigen keuze om te plaatsen wat ze willen en dat bepalen de leden van die kerken zelf en niet een anarchistische BLM!
  Gedram om niks.

 21. denktenk

  BLM…….. ISIS……..
  Verachtelijke ideologieën.

 22. Adriaanv

  Jezus was een dochter van Maria, een Jodin.
  Zij was een nakomeling van Sem.
  De huidige Joden ( jakob) en Arabieren ( esau) en aziaten zijn ook nakomelingen van Sem.
  Afrikaanse volken stammen af van Cham.
  Euopeanen en Russen van Jafeth.
  Dat Jezus een negroide huid heeft gehad, wat veel van hen beweren raakt kant nog wal.
  Daarnaast God kijkt naar de geest van de mens en die is kleurloos.
  BLM is vaak anti Joods dus zelf racistisch

  1. combat le pelicule

   Over dwaalleer gesproken!

 23. palko

  ‘Activisten’ bestaan al héél lang niet meer. Tegenwoordig heten dat en zijn het ‘actifascisten’. Een betiteling die de waarheid bepaald geen geweld aan doet. Dus hebben we het wat BLM betreft over ‘actifascisten’!!! Moet ik het even spellen?

 24. Xander XXL

  Wanneer beginnen die laffaards aan het neerhalen van minaretten en het afbreken van moskeeën?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.