PVV-Kamerlid vol in de aanval tegen Jerry Afriyie: “Ga in Ghana de troep opruimen. Of krijg je daar geen subsidie?”

PVV-parlementariër Machiel de Graaf suggereerde vanochtend op Twitter dat Jerry Afriyie, de leider van Kick Out Zwarte Piet, terug naar Afrika moet om de daar aanwezige rommel op te ruimen. “Je bent een klassieke marxist,” aldus de politicus.

Het gaat er bij PVV-Kamerlid Machiel de Graaf niet goed in dat Jerry Afriyie nog altijd niet zijn Nederlandse staatsburgerschap heeft afgelegd en is teruggereisd naar Ghana, waar hij geboren is. Het zit de volger van Geert Wilders met name dwars dat Jerry Afriyie er problemen mee heeft dat de mening over Zwarte Piet gepeild wordt, zoals gisteren door het Opiniepanel van EenVandaag. “Ik kan er echt nog steeds niet bij dat er wordt gestemd over zwarte pijn,” aldus Jerry.

Dat was voldoende voor de PVV’er om op aan te slaan, die er meteen de geest van de communistische leer in zag rondwaren. Hij noemde Afriyie een “Rode Gardist” en suggereerde dat het tijd werd om uit Nederland te vertrekken. De Graaf:

“Je bent een klassieke marxist en jouw sloophamer en sikkel is Zwarte Piet.
Omdat je weet dat mensen zich moeilijk kunnen verweren tegen de onterechte aanklacht van racisme.

Ga in Ghana de troep opruimen. Of krijg je daar geen subsidie?”

Dat lijkt Afriyie echter totaal niet van plan te zijn. Gisteren was hij te gast in een PvdA-livestream, en pleitte hij voor een “herstelbeleid” voor de nakomelingen van slaven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. ReJa

  PVV zoals we ze kennen: kop – spijker

 2. Rammstein

  “Ik kan er echt nog steeds niet bij dat er wordt gestemd over zwarte pijn,” aldus Jerry.’

  Dwingen, manipuleren, eisen met valse sentimenten: ook Sherry Airfryer is een Ashanti en een afstammeling van slavenhandelaren. Zijn ouders hebben een historie in bloed geschreven en hij heeft een zwarte, misdadige achtergrond. Het wordt inderdaad tijd voor herstelbetalingen: richting de Black Brothers die je voorouders zoveel zwarte pijn hebben bezorgd.

  P.s. Er wordt niet ‘gestemd’, zwart analfabeetje – er wordt gepeild.

 3. Friesetrots

  Bij het artikel geplaatste foto is niet M de Graaf maar een Duitse neonazi.

  1. Original NL

   ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET, ZWARTE PIET,

  2. ikweetwatikwil

   Als jij een Friese trots bent, staat het er niet best voor voor Friesland. Jij weet van toeten nog blazen.

   1. Start

    Friesekots!

  3. Maris Copoolse

   Zo ziet hij er inderdaad wel uit.

   1. Start

    Etc?

  4. LifeBuddy

   Bij opsporing verzocht, zoeken ze nog een trotse frieze, die bij de Bende van Nijvel hoort.!

 4. gargamel

  Ik ben buitenlander en een ding begrijp ik niet. Als ik in mijn NL passepoort les staat ” nationaliteit Nederlands”, volgens mij ben ik staatsburger van NL, maar een buitenlander met nederlandse passepoort. In Duitslan is anders, daar staat duidelijk ” staatsangeherigkeit”, of zie ik verkerd?

 5. Angelica de Sance

  Een fabel over vreemde vogels…

  Er was eens een land dat bewoond werd door hardwerkende sijsjes. Het heette Sijsjesland en het was daarom erg welvarend. Er was genoeg voor iedereen. Soms gebeurde het wel eens dat een sijsje een pootje brak. Dan zorgden de andere sijsjes ervoor dat het vogeltje snel weer gezond werd. Alle sijsjes spaarden een beetje voedsel uit en gaven het dan aan het vogeltje als dat even niet voor zichzelf kon zorgen.
  Op een dag verscheen er een koekoek. De sijsjes vonden het wel leuk om eens een andere vogel te zien en met veel belangstelling werd de koekoek begroet. De koekoek genoot van alle aandacht en omdat de koekoek te gast was, kreeg ze extra grote porties te eten van de sijsjes. Nou, dat beviel de koekoek wel! Sommige sijsjes waren aan het broeden. Stiekem, toen niemand keek, legde de koekoek een ei in een van de nesten van de sijsjes en na enkele dagen kwamen de eieren uit. De papa en mama van de kleintjes hadden het er maar druk mee. Ze vlogen af en aan om alle jonge vogeltjes te voeren. Ook het koekoeksjong natuurlijk! Dat ene jong had altijd honger en at veruit het meest. Daarom werd dat jong steeds dikker en dikker. Uiteindelijk was het zo dik, dat er geen plaats meer was voor de andere vogeltjes. Als papa en mama wegvlogen om eten te zoeken, duwde de koekoek zijn kleinere broertjes en zusjes uit het nest. Een voor een vielen ze te pletter. Van een afstand keek moeder koekoek toe. Ze genoot van wat er gebeurde, ze had het vroeger zelf ook zo gedaan! Uiteindelijk zat er alleen nog een dik koekoeksjong in het nest. Papa en mama bleven af-en-aan vliegen om het te voeden. Op zekere dag was het zover dat het koekoeksjong uitvloog. Zonder een woord van dank vertrok het. Toen pas zagen papa en mama sijs dat hun andere kinderen dood waren. Ze waren zo druk geweest met het voeden van het koekoeksjong, dat ze het niet gemerkt hadden. Ze besloten om bekend te maken wat er was gebeurd. De sijsjes raakten daardoor onderling erg verdeeld. Sommige sijsjes vonden dat koekoeken niet meer welkom waren als ze zich zo gedroegen. Weer andere sijsjes vonden juist dat koekoeken zielig waren en dat er juist meer koekoeken moesten komen. Ze vonden vreemde vogels een verrijking voor Sijsjesland. Moeder koekoek had het allemaal gehoord en vloog naar Koekoeksland. In Koekoeksland was het niet zo fijn als in Sijsjesland. Iedereen dacht daar alleen aan zichzelf en er werd veel gevochten omdat geen enkele koekoek wilde werken. Toen de andere koekoeken hoorden dat er ook nog een Sijsjesland was, vlogen ze er massaal naartoe. Sijsjesland werd al snel overspoeld met koekoeken en vooral met koekoeksjongen die de sijsjes ook nog eens moesten grootbrengen want de koekoeksouders zelf keken er niet meer naar om vanaf het moment dat ze hun ei hadden gelegd! Inmiddels zaten er ook koekoeken in de raad van Sijsjesland. Steeds als een sijsje zich beklaagde over het gedrag van de koekoeken, werden de vertegenwoordigers van de koekoekspartij erg boos en beschuldigden ze de sijsjes van discriminatie. Dat vonden de gastvrije sijsjes heel erg en daarom hielden ze verder maar hun mond. Naar verloop van tijd waren de sijsjes ten einde raad. Er was te weinig voedsel om de vraatzuchtige koekoeken te voeden en de koekoeken lieten het zich maar welgevallen: ze deden er niks voor terug en vooral de koekoeksjongen hielden de godganse dag alleen maar hun bek open om volgepropt te worden door de sijsjes. Ook werden zieke sijsjes verwaarloosd omdat geen enkel sijsje nog iets opzij kon leggen voor zijn soortgenoten. Alles ging naar de koekoeken die ook nog eens steeds ontevredener werden en voortdurend nieuwe eisen stelden. Ze vonden dat sijsjes die het er niet mee eens waren en niet riepen: welkom welkom welkom in ons Sijsjesland, zelf maar moesten oprotten. Het is daarom ook heel vreemd dat zoveel sijsjes dat allemaal accepteerden! Maar ze wilden nu eenmaal bekend staan als gastvrij en dat was bepalend, hoeveel onrecht er ook plaatsvond. De koekoeken werden naar mate hun aantal toenam ook steeds brutaler en beroofden toen zelfs sijsjes. In de raad werd daarom het k-woord verboden omdat door het grote aantal misdragingen, de koekoeken te vaak negatief in het nieuws kwamen. Als er sijsjes beroofd waren, moesten ze zeggen: een vogel heeft me iets misdaan. Als dan later bleek dat het toch weer een koekoeksjong was geweest, werd er altijd bij gezegd dat sijsjes zich in het verleden verrijkt hadden ten koste van koekoeken, die altijd waren uitgebuit, ook al was er geen enkel sijsje in leven dat zoiets had meegemaakt of daar iets over kon zeggen. Natuurlijk lachten de koekoeken zich rot over dit soort nonsens als ze onder elkaar waren maar hun plan was gelukt! Ze hadden de sijsjes onderworpen hoewel deze het zelf niet in de gaten hadden. De sijsjes moesten de hele dag werken en vlogen alsmaar rond om voedsel te verzamelen voor alle koekoeken die hoog in een boom zaten en niks anders deden dan alleen maar ‘koekoek’ roepen, tot grote ergernis van de verstandige sijsjes die de teloorgang van Sijsjesland niet konden verkroppen. Zo mochten sijsjes bijvoorbeeld hun eigen lied niet meer zingen want dat was te provocerend voor de koekoeken. Wel moesten sijsjes zich aanpassen door alle koekoeksfeesten te faciliteren en donaties doen in de vorm van speciaal voor koekoeken bereide hapjes.

  De moraal van dit verhaal:

  Zodra ’n koekoeksjong is vetgemest
  Duwt het de andere jongen uit ’t nest

  Wanneer ‘n koekoek z’n eisen stelt
  Kost het jou bergen met geld

  Nu één koekoek te gast
  Straks honderden tot last

  1. Kretoloog

   + 100

  2. Friesetrots

   Ter informatie.
   De Koekoek is een trekvogel en verblijft hier van april tot juli.

   1. Start

    Friesekots?

   2. gedacht

    dat zou een gastarbeider ook moeten doen maar we kennen allen de geschiedenis

  3. Original NL

   Was het maar een fabel…..

  4. ervi

   Uitstekend lesmateriaal voor basisonderwijs. Dat meen ik.

  5. Angelus pacis

   Dit verzin je niet………

  6. evil knievel

   Dit moet ZELFS voor Marie & co nog duidelijk zijn!😜
   HULDE!++++++

 6. Ritter

  Afriyie krijgt subsidie, dus belastinggeld.

  Maar hij is miljonair. Waarom krijgt hij dan subsidie?
  ==================

  ‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’

  “Terwijl Akwasi zich voordoet als een sjofele muzikant die van optreden naar optreden leeft, blijkt de realiteit heel anders te zijn. De rapper zit namelijk extreem goed in zijn slappe was en bezit meer dan zes miljoen euro aan vastgoed! Op de cent nauwkeurig: 6.390.620,71 euro.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/06/akwasi-slachtoffer-hij-heeft-miljoenen-aan-vastgoed/

  1. Beukman

   @Robot Ritter
   Wat heeft Akwasi te maken met Jerry Afriyie? Zijn ze allebei miljonair?

   1. Blitzkrieg

    Beukman :
    Quote : “Wat heeft Akwasi te maken met Jerry Afriyie? Zijn ze allebei miljonair?”
    Beide zijn ongewenst!

   2. Ritter

    @Beukman

    Beide heren klagen over z.g. “racisme” maar krijgen subsidie en een groot platvorm in de media. Daarbij word hun niets in de weg gelegd.

    En toch maar klagen over z.g. “racisme”

    De een is miljonair en heeft hier in Nederland kansen gekregen ( en gegrepen) die hij nooit in zijn vadersland zou krijgen.

    Kennelijk is het slachtofferschap een winstgevende verdienmodel.

    1. Beukman

     @Ritter
     Nog los van dat we helemaal niet weten of het waar is dat Akwasi miljonair is (het lukt degene die dit beweert vreemd genoeg niet om dit hard te maken) ,heeft iedereen met een Nederlands paspoort het recht om zijn zegje doen.

     Lafjes schrijf je: De een is miljonair en heeft hier in Nederland kansen gekregen.

     Ja, en de ander? Jij weet ook verdomd goed dat het helemaal niet over deze man gaat.
     Kortom, je voert een guilt-by-association trucje op.

     1. Ritter

      Beukman

      Allebei zijn het personen die door zich als slachtoffer op te stellen een goed verdienmodel hebben ontdekt.

      En ja, het is wel degelijk hard gemaakt dat Akwasi miljonair is. Ook spreekt hij het niet tegen. Dus kennelijk heeft hij het nog niet zo slecht in Nederland als hij beweert.
      ================

      “Dit blijkt uit officiële documenten in het bezit van Story die uitwijzen dat Akwasi in Amsterdam woont maar al in 2018 een imposante vastgoedportefeuille heeft aangelegd door zo ongeveer een halve wijk in aanbouw in Weesp op te kopen! Toch niet iets wat men meteen zou bedenken bij de rapper die zich maar al te graag voordoet als underdog…”

      ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/06/akwasi-slachtoffer-hij-heeft-miljoenen-aan-vastgoed/

     2. Beukman

      @Ritter
      Los van dat we nog steeds geen bewijzen hebben gezien: je maakt je schuldig aan guilt-by-association. De man waarover we het hier hebben, is géén miljonair.
      Bovendien mogen ook miljonairs subsidie aanvragen, alleen deugmensen hebben daar moeite mee. Sterker nog: het zijn juist vaak miljonairs die erin slagen om voor alles en nog wat subsidie te krijgen. Maar het heeft allemaal niets te maken met dat waar beide heren voor strijden, slechte afleidingstruc kortom.

    2. Maris Copoolse

     Een Nederlander met een kleurtje die miljonair is, het moet niet gekker worden!

     1. Ritter

      Maris Copoolse

      Het gaat er niet om dat hij miljonair is. Dat op zich interesseert mij niet. Ik gun hem al het geld van de wereld. En het maakt mij niets uit of hij gekleurd is of niet.

      Het gaat erom dat hij klaagt dat hij geen kansen krijgt en gediscrimineerd word maar ondertussen krijgt hij dus wel kansen en is miljonair.

      Kortom, hij doet zich anders voor dan het in werkelijkheid is.

     2. Original NL

      Een achtergestelde, zwaar gediscrimineerde, hier kansloze zwarte is miljonair.
      Dit moet fakenews zijn.

     3. Maris Copoolse

      “Het gaat erom dat hij klaagt dat hij geen kansen krijgt en gediscrimineerd word”

      Ik heb hem niet horen klagen dat hij geen kansen krijgt .

     4. Rammstein

      ‘Achtergesteld worden en geen kansen krijgen’ is de centrale aanklacht van alles wat in het kielzog van BLM meeloopt: de racistische kuddedieren, de politiek correcte roedel waartoe ook Copoolse behoort.

      Je politieke en morele kompas zijn gecorrumpeerd.

   3. combat le pelicule

    beukhol laat zijn hier zijn absolute minachting zien naar mijn land

 7. Beukman

  Het is door fraudeurs, baantjesstapelaars en klaplopers als De Graaf dat steeds meer mensen denken: “Aan die kant van het debat wil ik niet staan, zo’n roetpiet is zo gek nog niet.”

  Daar komt nog bij dat Jerry het morele gelijk aan zijn zijde heeft. De man heeft bovendien een Nederlands paspoort, dus hij heeft net zo veel recht om mee te denken en te praten over Nederlandse aangelegenheden als kniesoor De Graaf. Moeilijk te verkroppen voor de PVV-er. Je gaat je afvragen wat zo iemand zelf in Nederland te zoeken heeft.

  1. Rammstein

   Je gebruikt oneigenlijke argumenten, linkse NDSB’er.

   1. Rammstein

    Zonder D.

   2. Beukman

    Fijn voor Wimpie, rechtse bal.
    Deze PVV-profiteur gebruikt zelf ook oneigenlijke argumenten. Jerry is gewoon een Nederlander, en als Nederlander mag hij zeggen wat hij denkt.

    Dit geval lijkt bijzonder op de onsmakelijke uitzwaaiactie tegen Sylvana Simonns destijds. Er zit een racistisch luchtje aan. Het zijn dergelijke acties die bij mij de doorslag hebben gegeven om vóór de verandering van Piet te worden, en ik zal niet de enige zijn.

    1. ManusR

     Het is een Ghanees met een NL paspoort, als je een varken een paarden paspoort geeft blijft het toch echt een varken.

     1. Beukman

      @Manus
      Jammer voor je, maar de man heeft dezelfde rechten als jij. Hij mag stemmen en hij mag, net als jij, gewoon zeggen wat hij denkt.

  2. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Het is door fraudeurs, baantjesstapelaars en klaplopers als De Graaf dat steeds meer mensen denken: “Aan die kant van het debat wil ik niet staan, zo’n roetpiet is zo gek nog niet.””

   Fout, je mag nog een keer raden.

  3. Kretoloog

   PVV-er De Graaf werkt gewoon voor zijn geld.

   De gladde gluiperd Beukman is weer fakenews asn het verspreiden. Maar we kennen hem, die Grote Eikel, dus niemand neemt hem hier nog serieus (op een paar meelopers na).

   1. Beukman

    @Kreet
    De Graaf stapelde een tijdje terug gesubsidieerde banen zoals jij een jaar of wat geleden blokken stapelde. Bij een van die banen drukte hij zijn snor: hij zat nooit achter zijn bureau.

 8. Meriadoc Brandebok

  PVV-ers en FvD-ers doen alsof ze beter zijn dan BLM. Maar ze hebben van alles gemeen. Hetzelfde slachtofferige calimero-gedrag, men wil een ander haar wil opleggen; wie aan de Profeet (Thierry) zit is een ongelovige linkserd, etc.

  1. Reinoud van Gelre

   Heel goed, Merijn. Goed te lezen dat jij het, uit Amerika overgewaaid, BLM ook een zooitje calimero’s

   1. Reinoud van Gelre

    Noemt *

  2. PG

   “Hetzelfde slachtofferige calimero-gedrag”; Dus we zijn voor een groot deel met elkaar eens!!!

   Er zijn teveel zeurende zure onrealistische kniesoren in het complete debat, met dat verschil dat ik mij veel meer kan vinden in de argumenten van FvD en de PVV en niet in die van de meer extreme BLM activisten.

   Al met al wordt de discussie door beide zijden niet echt handig gevoerd en is een een grove disbalans in de aandacht die de media hieraan besteed. Dat irriteert nogal.
   Nooit veel waarde gehecht aan de stelling dat de mainstream media te “links” is maar momenteel hebben ze de schijn behoorlijk tegen….helaas.

   1. Gerda2

    PG
    Al met al wordt de discussie door beide zijden niet echt handig gevoerd en is een een grove disbalans in de aandacht die de media hieraan besteed. Dat irriteert nogal.
    Nooit veel waarde gehecht aan de stelling dat de mainstream media te “links” is maar momenteel hebben ze de schijn behoorlijk tegen….helaas.

    Mee eens.
    Verleden jaar kon ik nog een heel eind meegaan om zwarte Piet af te schaffen, maar door de buiten proportionele aandacht en de manier van aktie voeren van bepaalde personen, heb ik voorlopig mijn mening bijgesteld.
    Laat zwarte Piet maar blijven.
    Eerst een gelijkwaardige discussie voor- en tegenstanders op zijn minst.
    Het activistische geleuter op dit moment ben ik echt zat.

    Anderzijds worden we op deze manier ook flink uit elkaar gespeeld.
    Laat het volk maar lekker met elkaar op de vuist gaan, dan kan het kabinet achter onze rug van alles bekokstoven.
    Rutte gooit een knuppel in het hoenderhok en laat verder niets van zich horen wat zijn racisme uitspraak. Het zou goed zijn als we de overheid /kabinet wat beter in de gaten houden.
    Ik denk dat als het erop aankomt de verschillen tussen de meeste Nederlanders best wel meevalt.

    1. Blitzkrieg

     Gerda2 :
     Quote : “Ik denk dat als het erop aankomt de verschillen tussen de meeste Nederlanders best wel meevalt.”
     Ik en de mensen om me heen ervaren er helemaal niks van, ’t is één grote media hype om onrust te stoken; zeer kwalijke zaak overigens.

     1. Gerda2

      Blitzkrieg
      Ik en de mensen om me heen ervaren er helemaal niks van, ’t is één grote media hype om onrust te stoken; zeer kwalijke zaak overigens.

      In mijn tegenwoordige woonplaats merk ik er ook niets van.
      Heb wel 35 jaar in Rotterdam gewoond en daar had ik zelf ook niet veel problemen.
      Ging ook met iedereen om, kwam ook in bijna geheel gekleurde wijken (meer dan 25 jaar geleden al). Had daar bruine vrienden.
      Er vielen mij wel dingen op, zoals verpaupering van buurten, weinig mensen aan het werk, onveiligheid in buurten.
      Mij werd aangeraden niet ’s avonds langs te komen i.v.m. onveiligheid.

      Volgens mij werden er veel te veel uitzonderingen gemaakt.
      De ene groep kreeg zo’n behandeling en voor een andere groep waren er weer ander uitzonderingen.
      De regels hadden gewoon voor iedereen hetzelfde moeten zijn.
      Maar de ene uitzondering volgde de andere op.
      Vooral onder PvdA bestuur ging er veel fout.

  3. Maris Copoolse

   Nederlanders met een donkere huidskleur die het wagen een heldere mening te hebben en te uiten roepen bij PVV-erg en FvD-erg heftige emoties op. Uiteraard heeft dat niets met racisme te maken. Ze vinden gewoon dat ze hun mond moeten houden.

   Op DDS zijn de meest, altijd negatieve en agressief besproken figuren Affriyie, Simons en Akwasi. Die voldoen aan genoemde criteria: zwart, slim en niet op hun mondje gevallen.

   1. Reinoud van Gelre

    Nederlanders hebben geen donkere huidskleur. Wel hebben mensen met een donkere huidskleur een plastic pasje waarmee zij mogen/kunnen aantonen dat zij hier wonen.

    1. Start

     Reageren op etc is niet alleen dom het is ook volstrekt nutteloos!

   2. Peetjoh

    Nederlanders zijn blank. Negerts worden nooit Nederlander. Dat zijn gewoon zwarte die in ons land wonen. Afrikanen blijven Afrikanen.

  4. combat le pelicule

   “PVV-ers en FvD-ers doen alsof ze beter zijn dan BLM”

   Nee hoor occult fantasietje, dat maak jij ervan, jij maakt het een ziekmakende fureliece van

   1. Maris Copoolse

    Een fureliece is een soort pellicule.

    🤣

    1. Start

     Etc?

    2. combat le pelicule

     “Een fureliece is een soort pellicule.”

     Jij bent te dom om dit te begrijpen dus probeer het nou niet uit te leggen dat staat nog veel dommer..

  5. Peetjoh

   Alleen wij zitten in ons eigen land. Dus opbokken met die zwartkoppen.

 9. plakband

  De vermeende zwarte pijn valt in het niet bij de blanke pijn.
  Al die nu levende blanken die ten onrechte van slavernij worden beschuldigd.
  Wordt daar pas over 100 jaar een subsidieplan voor opgezet.
  Dan is het te laat.
  Luilekker Nederland is dan gesloopt.

 10. Start

  Enkeltje Ghana lijkt mij de beste oplossing, zo’n volstrekt nutteloos figuur heeft helemaal niets te zoeken in mijn land.

 11. Duckday

  Enkeltje Ghana lijkt de beste oplossing en neem dan ook de PVDA mee!

  Stem PVV of FvD misschien dat we eindelijk eens verlost gaan worden van die onrust stokers die alleen hun zakken vullen met subsidie Die de linkse kliek maar blijft uitdelen omdat ze stemmetjes nodig hebben
  BREEK HET KARTEL

 12. janszm

  De kern van al die demonstraties door zwarten is HERSTELBELEID, of GELD.

 13. Vogel

  Wordt tijd dat er slaven schepen vol. Van America naar Africa terug reizen.
  Het zijn allemaal profiteurs. Ik heb er nog nooit 1 zien werken.
  Gevangenissen zitten vol met dat tuig. In de rimboe hebben de beesten meer respect voor elkaar dan dit vuil
  Wanneer pakken we ze eens aan? Terug naar de plantage

 14. Vogel

  Ik ben zelf ondernemer
  Maar als er 9 zwarte en 1 blanke komt solliciteren, kies ik die blanke, wel iets duurder maar geen gezeik. Bij alles wat je vraagt is het gelijk discriminate. En ik heb toch 100 man in dienst

 15. Angelus pacis

  Het ‘hoge’woord is er uit: herstelbeleid. Na ernstige morele chantage blijkt dat het gewoon om geld draait. Geen principes, moraal of ethiek. Toch geen verrassing??

  1. Shadow1100

   Verreweg de grootste slavenhandelaren zijn…de zwarte Afrikanen zelf.
   Vlak voor het begin van de transatlantische slavenhandel was, afhankelijk van de specifieke streek, 70% van de Afrikanen slaaf van andere Afrikanen. 
   Afrikaanse stammen, zoals de Ashanti (Akwasi), werden zeer welvarend door hun buurstammen de oorlog te verklaren en tot slaaf te maken en de slaven met Europese en Arabische slavenhandelaren te ruilen voor goederen.
   Op nummer 2 staan de Arabieren/moslims.
   Als je de trans-Sahara slavenhandelsroutes over land en de Oost-Afrikaanse handel over zee optelt, dan hebben de Arabieren/moslims zo’n 14 miljoen zwarte slaven uit Afrika gehaald.
   De Europese slavenhandelaren die hebben zo’n 10,5 miljoen zwarte slaven de Atlantische Oceaan overgezet, daarbij mag je het overgrote deel van dit cijfer toeschrijven aan de landen die destijds bezet waren door de Islamieten in Spanje en Zuid-Oost Europa.
   Europa is verreweg de kleinste slavenhandelaar in de geschiedenis geweest en verhandelde ‘slechts’ 0,007% van alles wat met slavernij van doen had.

 16. P.Sisterons

  Is toch gewoon leuk. Bokito geluiden uit de dierentuin, een plasje en een poepje en dan kijken we gezellig naar het aapje met de gouden voortand.

 17. P.Sisterons

  Fijn dat die gasten hun eigen geld hebben. Kunnen ze nazaten van de slachtoffers van de Barbarijse Slavernij compenseren.

 18. Vrijedenkert

  Nieuw Links van de PvdA heeft in de jaren ’60 en ’70 Nederland en de sociaal-democratie voorgoed verkwanseld en de nek omgedraaid, Drees zag het goed en heeft de partij voorgoed de rug toegekeerd!

  En nu weer Airfryer die via de Partij van de Allochtonen kans krijgt om de boel op te hitsen voor zaken die ruim 150 jaar geleden al zijn afgeschaft!
  PvdA is een van die partijen die graag een forse greep uit de staatskas doen om te verkanselen onder het mom van herstelbetalingen om maar te deugen en dit soort anarchistische oproerkraaiers als stemvee aan te trekken!

  1. Maris Copoolse

   De grap is dat Vrijedenkert dit allemaal echt meent.

  2. Vrijedenkert

   Nieuw Links van de PvdA heeft in de jaren ’60 en ’70 Nederland en de sociaal-democratie voorgoed verkwanseld, Drees zag het goed en heeft de partij voorgoed de rug toegekeerd!

   En nu weer Airfryer die via de Partij van de Allochtonen kans krijgt om de boel op te hitsen voor zaken die ruim 150 jaar geleden al zijn afgeschaft!

   1. Vrijedenkert

    Blijkbaar gedeeltelijk dubbele post, laatste mag weg.

    1. Maris Copoolse

     Warhoofd.

     1. Start

      Etc?

 19. Lefty

  Het hoofd van PVV’r Michiel de Graaf laat me denken aan een Neo-Nazie. Ik kan me vergissen natuurlijk.

 20. Rene van der Grijp

  “en pleitte hij voor een “herstelbeleid” voor de nakomelingen van slaven.”

  De aap komt uit de mouw.

  Het gaat gewoon om geld.

  1. ManusR

   Dat is ook het enige dat uit zijn mouw komt want handen om te werken heeft hij niet.

 21. FJ

  Akwasi en Afriyie stammen van de Ashanti, een rijke etnische groep uit het zuiden van Ghana die tot de eerste helft van de negentiende eeuw arme mensen uit omringende gebieden gevangen nam en verkocht aan slavenhandelaren. Dus waren zelf slavenhandelaren en zij stammen net als wij dus af van dezelfde slavenhandelaren.

  Hij pleit voor een “herstelbeleid” voor de nakomelingen van slaven, maar zoals alles doet goed voorbeeld volgen en vraag ik beiden of zij zelf misschien in Ghana een herstelbeleid hebben gerealiseerd voor de door hen verhandelde zwarten mensen een herstelbeleid c.q. compensatie te geven, omdat dit toch in het kader van hun vraag aan ons het eerst bij henzelf zou moeten zijn opgekomen, want zij waren de rijke Ghanezen, die het zich door de winst uit de slavenhandel konden permitteren voor persoonlijk gewin naar Europa te trekken.
  Al die zwarte mensen die hier nu vanuit Suriname en de Antillen zijn gekomen, werden uiteindelijk niet door de Hollandse zeelui van hun vrijheid beroofd en tot slaaf gemaakt, maar door de voorvaderen van Akwasi en Afriyie.
  Zij verkochten vrije mensen als slaaf en de Hollanders kochten slaven.

  1. FJ

   Silvana Simons zou deze twee heren eens ter verantwoording moeten roepen en op compensatie moeten aandringen.
   Zij preekt dus duidelijk in de verkeerde parochie.

  2. De Realist

   En laten we niet vergeten te melden dat WIJ maar een heel klein aandeel hadden in het verschepen en verkopen van slaven en dat IEDER volk iedere natie slaven hield of er zich op een andere manier mee verrijkte.

 22. Paardenmiddel

  We hebben al miljarden betaald in de afgelopen jaren. Afrikaanse rijken zijn degenen die het geld gehouden hebben. Deze leiders moet hij aanspreken. En niet hier gaan gillen over herstelbetalingen.

  1. Rene van der Grijp

   “Deze leiders moet hij aanspreken.”

   Dat zal hij niet doen, want ze lachen hem in het beste geval vierkant uit.

   In het slechtste geval geval hangen ze hem op aan een vleeshaak.

 23. BroncoII

  Ik kan er als Witte-Blanke Nederlander niet bij wat er de laatste jaren allemaal over ons heen is gekomen,en zal blijven komen op het terrein van Zwart-Wit of Wit-Zwart.(wat mij betreft).
  Wat ik wel constateer,en zie dat Zwarte(Bruine) Mensen onder elkander nog harder en meer discrimineren als dat Witte(Blanke)Mensen,en dat in heel velerlei opzichten.
  Ik ben dan wel geen zwartkijker maar ik zie de toekomst op dit vlak niet rooskleurig te gemoed.

 24. ManusR

  De voorouders van deze airfryer, de Ashanti, hebben hun medemensen verkocht aan een ieder die kraaltjes en spiegeltjes aanbood. Items die ze nog steeds graag willen hebben, in een andere vorm maar toch, als het maar blinkt. Ze behangen zichzelf heel graag met nep gouden kettingen en tig ringen, nog net niet door hun neus trouwens.

 25. Lex

  iNDERDAAT later ze deze neger weer terug sturen naar het bos. waar hij thuis hoort. En wij tolereren het gewoon dat deze bosneger hier onze cultuur naar de kloten gaat helpen en nog veel meer ellende voor zijn racisme strijd.

  En het ergste is dat dit door de Nederlandse staat word gesubsidieerd.

  De hoogste tijd voor een ander kabinet de hoogste tijd dat het roer omgaat en Nederland een andere koers gaat varen.

  Dat nationale feestdagen cultureel erfgoed worden en dat dit vast word gelegd in de wet.

 26. ReneR

  Oprotten. Bek houden en je niet met onze cultuur bemoeien. Je bent hier te gast, ondankbare hond.

 27. De Realist

  Wat hier gebeurt slaat kant nog wal natuurlijk. Komt hij uit een land dat behoort of tot voor kort heeft behoort tot het koninkrijk der Nederlanden? Is hij gevraagd of gedwongen hier te gast te zijn? Wie denkt die Jerry wel dat hij is? Je bent een ongenode gast met 0 recht van spreken. Je profiteert van onze welvaart en buit onze tolerantie en normen uit. Je waardeert het allemaal niet en wilt ons tot slaaf maken. Leer waarderen wat je hier hebt lul en integreer!!! Rot anders lekker op. Je wordt door niemand gemist.

 28. Skoll

  He he scherp verwoordt
  Overigens had ik er zelf bij gezegd
  Zoek hulp voor je minderwaardigheids
  Complex nakomeling van een slavenhouders

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.