Rutte draait Zwarte Piet de nek om: ‘Heb grote verandering doorgemaakt, over paar jaar is Piet niet meer zwart!’

Wat er nu precies gaat gebeuren omtrent vermeend politiegeweld tegen de zwarte gemeenschap in Nederland is onduidelijk, maar links kan één bijvangst alvast in de zak steken: premier Rutte is vanaf heden geen voorstander meer, maar tegenstander van Zwarte Piet. Hij omschrijft de kinderfiguur als “het laatste dat je wilt.”

Wie er nog hoop op had dat binnen een aantal jaar de situatie rondom het Sinterklaasfeest weer teruggaat naar hoe-ie was, kan teleurgesteld zijn. Zwarte Piet wordt nooit meer oncontroversieel zwart. De anti-pieten hebben namelijk een nieuwe, opmerkelijke bondgenoot in de strijd tegen het traditionele kinderfiguur. En dat is niemand minder dan Mark Rutte, die gisteravond in de Tweede Kamer liet weten een “grote verandering” te hebben doorgemaakt rondom het denken over het hulpje van Sinterklaas – dat volgens de overlevering zwart is, omdat hij door een schoorsteen moet kruipen om cadeautjes te bezorgen.

Binnen een aantal jaar is deze olijke helper van de Goedheiligman niet zwart meer, voorspelt Rutte naar aanleiding van zijn late bekering naar het antipietisme. Hij zei gisteravond dit:

“Rutte kwam tot inkeer doordat hij mensen ontmoette ‘met een donkere huidskleur, met kinderen, die zeiden: ik voel me ongelooflijk gediscrimineerd omdat Piet zwart is’, zei hij gisteren in de Tweede Kamer. ,,Toen dacht ik: dat is het laatste wat je wilt bij het sinterklaasfeest.”

Zwarte Piet zal de komende jaren uit beeld verdwijnen, verwacht Rutte. ,,Onder druk van het maatschappelijk debat. Mensen willen die pijn niet.” De minister-president erkent dat er in Nederland ‘plaatsen zijn waar institutioneel racisme voorkomt’. Toch wil hij die term, die uitdrukt dat niet alleen individuen maar ook overheden en andere belangrijke organisaties zich aan racisme bezondigen, niet gebruiken.”

Wie nog prijs stelt op de traditionele, Zwarte, Piet moet er dus nog maar even extra van genieten de aankomende jaren. Want welke toekomst heeft dit figuur als behalve de gehele linkse politiek nu ook de ‘rechtse’ leider van dit land het Sinthulpje ten grave draagt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

137 reacties

 1. Robert75

  Ach Man Rutte lult met de wind mee. Nu voelt die mee met BLM en straks is die weer pro-zwarte piet. Die man wordt met de seconde ongeloofwaardiger

  1. AlBundy

   Alles over voor stemmen en geen ruggengraat. Deze man leeft in zoveel werelden tegelijk dat hij de weg naar de werkelijkheid totaal kwijt is. Dat krijg je met leugens, opeens nemen ze je eigen realiteit over.

 2. Peetjoh

  Laast in het nieuws. Een nieuw soort mier de draaikont. Genoemd naar een bepaalde minister president.

 3. NoDoubt

  Je stelt je grenzen open. Deze mensen komen vrijwillig naar Nederland en ja hoor. Onze democratie wordt de nek omgedraaid. In hun land van herkomst waar ook sinterklaas wordt gevierd, hebben ze ook een zwarte piet en hebben daar geen moeite mee. Rutte wil scoren. Net als BLM het interesseert de zwarte bevolking niet dan black lives matters want het aantal moorden door zwarten onderling is torenhoog in US en scoort meer dan 80%. En je hebt het gezien, ze plunderen ook nog eens massaal. Hoe denk je steun te krijgen. Criminaliteit is alleen maar erger geworden in NL door iedereen maar binnen te laten. En ook in NL zijn de niet-blanke in heel ernstige mate betrokken bij misdrijven van allerlei aard. Zie Opsporing verzocht. Laten ze eerst hun mensen opvoeden. Kijk naar Zuid-Afrika waar blanken met toestemming van het ANC gewoon worden vermoord. De Plaasmoorden en de film Killing Field. Selectiever verontwaardiging. Onze eigen mensen worden niet meer beschermd. Het aantal verboden wapens onder de bevolking is gigantisch toegenomen. Onze veiligheid is een farce.

  1. AlBundy

   Ja, het vermogen tot zelfreflectie is volledig uit het raam gegooid. Immigratierecord na immigratierecord uit compleet verschillende culturen die ook nog eens onwillens naar onze cultuur staan en het dan raar vinden dat het botst. Hoe naïef kan je zijn.
   Tel daar de fraudebom uit het Oostblok bij op en je hebt het resultaat van 10 jaar Rutte.

 4. AlBundy

  Ik voel me gediscrimineerd door mime-spelers…. Dat witte gezicht is echt kwetsend en het herinnert me aan de slavernij van blanken door moslims…. Dat de blanke geen stem mag hebben….

 5. Bullshit16

  Rechtse leider man hou toch op het is een linkse landverrader onze hele cultuur en waarde en normen is naar de kloote sinterklaas word om zeep geholpen Kerstmis mag niet meer gezegt worden dat moet feestweek worden Nederland is Nederland niet meer en dat word door deze landverraders kabinet helemaal om zeep geholpen
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 6. Heras

  Aan dit soort uitspraken zie je dat rutte geen leider is.
  Een echte leider zal anders reageren; 10 maanden protesteren en zielig doen; 2 maanden sinterklaas en zwarte piet vieren voor de kindertjes.
  En iedereen blijft rustig, anders wordt je opgepakt. Punt.

  Ik loop al wat jaartjes rond op deze aardkloot, maar ik heb nog nooit zo’n slap iemand als Rutte meegemaakt. Wat is dat een kleurloos geval zeg.

  1. Bullshit16

   Heras
   Nee hoor Rutte is geen kleurloos geval hij heult met moslims hij heult met negers maar Nederlanders laat hij keihard barsten

  2. Canta

   Heras
   2 maanden sinterklaas en zwarte piet vieren voor de kindertjes.
   Inderdaad voor de KINDERTJES. Het zijn echter de volwassenen die er een probleem van maken, of dacht je dat het kinderen ook maar iets uitmaakt of die Piet zwart, geel groen of rood is. Ik durf te zeggen dat het ze niets uit zal maken. Sterker nog, er is groep kinderen die als de dood zijn voor dat zwarte gezicht ( ik heb jaren met kinderen van die leeftijd gewerkt). Neem eens de proef: zet een aantal verschillend gekleurde Pieten op een rij en vraag kinderen de leukste eruit te kiezen.

   1. Reinoud van Gelre

    Het gaat niet om kinderen, Canta.
    Het gaat om een duizendjarige, zo niet nog oudere, Nederlandse traditie wat, nu ineens, de nek omgedraaid moet worden door iemand die pas een paar jaartjes hier in Nederland woont.

    1. Canta

     Reinoud van Gelre
     Het gaat niet om kinderen? Het is toch een kinderfeest. Bovendien het feest wordt niet de nek omgedraaid, het verandert een beetje zoals het in de jaren
     al veel vaker is veranderd. Zo is de roe uit beeld verdwenen omdat dat kinderen bang maakte en ook wordt er nooit meer gedreigd dat stoute kinderen in de zak mee naar Spanje moeten. Daar is nooit enig bezwaar tegen gekomen.
     We worden graag tolerant genoemd. Waar is die tolerantie hier?

   2. evil knievel

    Het is onze traditie,kerstmannetje!
    Moeten andere mensen die hun roots hier geeneens hebben gewoon vanaf blijven!
    Is gewoon niet te pruimen dat dit volk onze cultuur,tradities,normen n waarden willen afpakken!
    Op deze wijze,wordt je als ECHTE nlr nl racistisch gemaakt door dit soort drammerij!
    Zullen wij westerlingen eens proberen t Suikerfeest in t mo proberen af te schaffen omdat r mensen zijn die daardoor worden geconfronteerd met obisatas !?
    Kijken wat ze r daar van vinden n op reageren!
    Dat jij je vaderland n bijhorende tradities verloochent,wil niet zeggen dat anderen dat ook moeten!!

    1. evil knievel

     OBESITAS!!ntlk!

 7. combat le pelicule

  Multilaterale globalisation daar zet leugenclown Rutte’s zich voor in…

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=738 (wereldorde)

 8. Lugor

  Bij Wilder en Baudet heet een gewijzigde mening voortschrijdend inzicht.
  Maar bij elke andere politicus heet het draaikonterij.
  Over blinde vlekken kunnen we hier onderhand een boek schrijven.

  1. Blitzkrieg

   Lugor :
   Quote : “Over blinde vlekken kunnen we hier onderhand een boek schrijven.”
   Sommige mensen kunnen überhaupt niet schrijven, Wilders is namelijk met een ‘s’ aan het eind.

 9. combat le pelicule

  Die smeerlap van een afriyie die lacht zich werkelijk helemaal kapot, suks soort gasten gaan zich verheven voelen, lacht je gewoon in je gezicht uit en leugenclown Rutte laat de Nederlandse bevolking echt vallen als een baksteen…

  1. Pijnstiller

   De ellende is dat de gemiddelde pauper toch gewoon op kartel partijen incl. Rutte zn vvd blijft stemmen. Het Nederlandse volk krijgt dus wat het verdiend

  2. Maris Coppoolse

   Voor activisten als Affriyie is dit inderdaad een doorbraak en een overwinning. Ze hadden gelijk en kregen gelijk. Een mooie stap voorwaarts in de beschaving.

 10. Pijnstiller

  Tegen de verkiezingen draait hij weer tijdelijk.
  Met pek en veren het land uit jagen deze lul.
  Niet piet maar die vreselijke Rutte

 11. Pijnstiller

  wat een waanzinnige landverader

 12. Pijnstiller

  Rutte is gewoon een linkse gek

 13. plakband

  Zou Rutte weer staan te liegen ?

  1. Maurits Dekker

   Rutte staat altijd te liegen.
   Gisteravond in de 2e kamer loog hij weer dat hij nooit beleid heeft willen voeren om groepsimmuniteit te bevorderen tegen corona. Als hij de video wil zien waarop hij dat uitdrukkelijk wèl beweert kan hij zich bij mij melden.
   Weet men bij de VVD nu nog niet dat hun leider een linkse infiltrant is?

  2. lotje

   Zo gauw als hij ademt liegt hij al. Hij ademt nog te veel.

 14. wolfgang

  Mogen Nederlanders met roomblanke huidskleur straks nog in de openbare ruimten verschijnen zonder bedekking en/of camouflage?
  Gezichtsbedekking is immers verboden!
  Want ik ga mijn aangezicht écht niet donker stiften met verf, crême of wat dan ook!

  1. Pijnstiller

   Blank wordt vroeg of laat de onderklasse.
   Racisme bestaat. Blanken worden overal benadeeld en gediscrimineert.

   1. Lugor

    Blank wordt vroeg of laat de onderklasse.

    Na het lezen van een aantal reacties is dat moment voor u niet ver meer weg

   2. Brenda Welsh

    Benadeeld met ‘ d en gediscrineerd met ‘ d

    1. Blitzkrieg

     Brenda Welß :
     Quote : “Benadeeld met ‘ d en gediscrineerd met ‘ d”
     Brenda Welsh is zeker met een ringel-s aan het eind vanwege het slissende karakter?

 15. Maris Coppoolse

  Mooi.

 16. Piet Klein

  Geen cent naar Griekenland, we ondertekenen het verdrag met de Oekraïne niet, iedereen krijgt er 1000 euro bij, groepsimmunïteit (de zweden hebben het experiment uitgevoerd), onvoldoende voorbereiding op de corona-crisis, Nederland zakt weg in de economische groei, negatieve rente op spaargeld, gekorte pensioenen, afgebroken ouderen zorg, duurste zorg van Europa, duurst openbaar vervoer van Europa, stikstof crisis, iedereen van het gas af etc……… Zwarte Piet weg. Zeker een top score.

 17. Dirk Derksen

  Rutte weet dondersgoed dat op rechts voor de VVD niets meer te halen valt, dankzij FvD en PVV. Het midden en met name links willen nog steeds graag voorgelogen worden.

  1. Pijnstiller

   de gemiddelde liberale pauper is ook nog niet wakker. Die blijven gewoon stemmen op Rutte en zijn Verderfelijke VVD. De V van Verrader en de D van Dictatuur

 18. Maris Coppoolse

  Als je de reacties in deze draad leest moet je tot je stomme verbazing constateren dat er nog mensen zijn die serieus lijken te denken dat we Zwarte Piet nog kunnen handhaven.

  1. Blitzkrieg

   Maris Coppoolse :
   Quote : “Als je de reacties in deze draad leest moet je tot je stomme verbazing constateren dat er nog mensen zijn die serieus lijken te denken dat we Zwarte Piet nog kunnen handhaven.”
   Dat is een verschrikkelijk racistische uitdrukking wist je dat? Wel blij dat je zo openlijk toegeeft dat de grenzen gesloten moeten worden!

  2. Canta

   Maris Coppoolse
   En dat zijn dan vaak dezelfde mensen die zeggen dat we
   in Nederland heel tolerant zijn!

 19. Cootje

  Zijn moeder draait zich in haar graf om

 20. Cootje

  In januari , februari en in maart volgend jaar , heeft hij geen herinnering meer van deze uitspraak , last van lichte dementie .

 21. lotje

  Over een paar jaar? Volgend jaar heeft hij al niets meer te zeggen. De asielzoekers zijn volgend jaar allemaal het land uit.

  1. Bullshit16

   Lotje
   Of de asielzoekers zijn de baas hier

  2. Canta

   lotje
   “De asielzoekers zijn volgend jaar allemaal het land uit.”
   Kennelijk zit jij nog volop in dromenland. Mocht je volgend jaar uit dromenland ontwaken dan zal het voor jou een hele schok zijn om te zien dat ze er allemaal nog zijn. Je kunt er dus maar beter nu vast aan wennen.

 22. Maris Coppoolse

  Als je de reacties in deze draad leest moet je tot je stomme verbazing constateren dat er nog steeds mensen zijn die serieus lijken te denken dat Zwarte Piet nog is te handhaven.

  Je vraagt je af onder welke tegels die mensen leven.

  1. Sleipnir

   Het wordt tijd voor jouw tegel, een van marmer met een kruis erop, gore smeerlap.

   1. Maris Coppoolse

    Rustig maar, beste kerel. Zwarte Piet is verleden tijd maar daar is toch wel overheen te komen?

    1. Cootje

     Dat het verleden tijd is , zal de tijd uitwijzen . Of denk jij dat de gekleurde bevolking het in Amerika of westerse wereld een vinger in de pap kan krijgen ? Want dat zijn toch de gevoelens die leven er achter die zwarte pieten discussie. Ga jij niet mee maken en ik ook niet . Een gekleurde Amerikaanse president gehad die de Nobel prijs al had verdient voordat hij een vinger had uitgestoken. Trump is zijn achter gelaten puinhoop aan het opruimen. Want als politie agent van de wereld horen andere kwaliteiten dan mooi kunnen praten , in Syrië gingen ze 4x een rode lijn over of een brug te ver in de chemische wapens onze gekleurde filosoof keek toe

     1. Maris Coppoolse

      “Of denk jij dat de gekleurde bevolking het in Amerika of westerse wereld een vinger in de pap kan krijgen ? Want dat zijn toch de gevoelens die leven er achter die zwarte pieten discussie”

      Dat zijn inderdaad de gevoelens die spelen bij de Zwarte Piet-discussie: een gelijkwaardige positie van ‘de gekleurde bevolking’.
      Het lijkt erop dat ook het kwartje bij Cootje is gevallen.

     2. Cootje

      Het kwartje is zo gevallen dat de eerste gekleurde president finaal door het ijs is gevallen en zich als filosoof beter het dominee schap had kunnen aan meten , is ook geliefd in die sector , maar als president van wereld macht Amerika te klein bevonden en in de boze wereld totaal overheen gelopen , en een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan de zelfde steen. En trouwens wij vieren Sinterklaas op de echte ouderwetse manier met echte zwarte pieten met gouden oorbellen , en we zijn gek op de aanpak van trump in de wereld die zet de puntjes geweldig op de I

     3. Maris Coppoolse

      “En trouwens wij vieren Sinterklaas op de echte ouderwetse manier met echte zwarte pieten met gouden oorbellen ”

      Dit soort achterlijkheid vergt wel een generatie om geheel te verdwijnen. Moet kunnen.

     4. Start

      Maris Alfred Coppoolse Etc.?

  2. ikweetwatikwil

   Nou Maris bij ons is Zwarte Piet te handhaven. Daar vragen we Rutte niet naar. Natuurlijk weten we dat een paar Zwarte mensen het daar niet mee eens zijn. Nou, jammer dan. Het hele gedoe is een politiek en dwingelandij van een paar oproer kraaiers geworden.

   Geef daar NIET aan toe. Geef ze een vinger en ze pakken je hele land. Ons land mag GEEN bananen republiek worden.

   1. Maris Coppoolse

    “Natuurlijk weten we dat een paar Zwarte mensen het daar niet mee eens zijn. Nou, jammer dan.”

    Het goede nieuws is dat beseft wordt dat er zwarte mensen zijn die er moeite mee hebben.
    Alles begint met bewustzijn.

    1. Start

     Brenda Maris Welsh Etc.?

   2. Canta

    ikweetwatikwil

    Geef ze een vinger en ze pakken je hele land.
    De Europeanen kregen geen enkele vinger maar pikten hele werelddelen in.
    Een gevalletje: de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. De pot ( de Europeanen)
    hebben niet eens in de gaten dat zij het zijn die zwart zien.

 23. rexm

  Rutte als premier, is een volks verlakker, als gewoon mens een slapjanus.
  Als men niet aan de normen en waarden van een land voldoet, moet men opzouten.
  Niet zeiken, hard werken en anders de koffers pakken.

 24. lotje

  Volgens mij is hij de enige die veranderingen heeft door gemaakt. Daarom is de vvd de vvd niet meer. De vvd ‘ers lopen niet voor niets weg bij de vvd. En die sukkel van rutte heeft het helemaal niet door. FvD is al 4 keer zo groot als de vvd met leden. Hahahahahaha. Wat een sukkel. En nu denkt hij ook nog steeds dat hij de verkiezingen gaat winnen. Hij leeft in zijn eigen bubbel

 25. Beukman

  Dat is een belangrijke stap. De politieke leider is in bepaalde opzichten ook het morele ijkpunt van de natie. Zijn morele uitgangspunten stromen als vanzelf naar beneden. Dat is overigens iets wat je ook in organisaties ziet.

  Een troost voor zwartepietliefhebbers onder ons die over tien jaar nog in leven zijn: tegen die tijd zullen ook velen van hen van gedachten zijn veranderd.

  1. Lugor

   Mocht over 10 jaar zwarte piet verdwenen zijn, kunnen de volhouders gaan strijden voor het behoud van de kinderlokkende heks, de bigamistische roodkapje, de verslindende boze wolf of Baudet zonder kleren.

   1. Lugor

    Nog meer problemen:
    Monsieur Cannibale in de Efteling wordt aangepast bij komend groot onderhoud

  2. Bullshit16

   Beukman
   Het gaat niet alleen over zwarte Piet onze kerst ligt onder vuur sint maarten ligt onder vuur Pasen ligt ook onder vuur het gaat maar door het houd niet op er blijft niks over onder deze landverraders kabinet
   Het gaat maar om een klein groepje negers die het voor de hele bevolking verpest deze kleine groepje krijgt alle aandacht van die smerige linkse media die betaald word door brussel en ze krijgen alle aandacht van die smerige staatsomroep die gesponsord word door de overheid in smerige landverrader rutte doet er nu nog een schepje bovenop
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Beukman

    @Shit
    Zoals ik het zie liggen die dingen niet onder vuur, maar duwt de tijdgeest er steeds tegenaan. Voor de oorlog was er niet eens zwarte piet (behalve in boekjes), en de kerstboom thuis is er pas ergens in de 19e eeuw gekomen, en alleen in de hogere standen. De tijden veranderen, en het getuigt van moed en kracht om met die tijden mee te veranderen. Een hele hoop mensen voelen nu pijn van zwarte piet, donkere kindertjes worden ermee gepest, dat wil je toch niet, dat donkere kindertjes huilen, of vind je dat bij hun niet erg dan?
    Nou dan kan je als Nederlander best een beetje empathisch zijn en ietsje inschikken zodat die kindertjes en hun ouders niet meer worden gepest en ze allemaal heel blij zijn met een gekleurde piet, en net als wij vroeger naar piet uitkijken.
    Trouwens dat is ook het behoud van het feest, want door grote groepen mensen uit te sluiten zal Sinterklaas helemaal verdwijnen en loopt iedereen over naar die vreselijke kerstman.
    Trouwens hier in Amsterdam had je vroeger luilak, oud feest, bestond al eeuwen, maar daar komt tegenwoordig geen kind meer zijn bed voor uit, jammer maar helaas. Is toch ook niet de schuld van Brussel?

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Zoals ik het zie liggen die dingen niet onder vuur, maar duwt de tijdgeest er steeds tegenaan.”
     Als dat zo was zou je mensen lekker hun gang laten gaan, en dat gebeurd nu niet. Wat is dat voor soort zelfkastijding dat als je je zo gekwests voelt vooraan bij de intocht van sinterklaas gaat staan? Blijf lekker weg en laat andere mensen lekker in hun waarde.

     Quote : “Een hele hoop mensen voelen nu pijn van zwarte piet, donkere kindertjes worden ermee gepest, dat wil je toch niet, dat donkere kindertjes huilen, of vind je dat bij hun niet erg dan?”
     Die voelen ze niet! Net zoals ik de ellende van de 2e wereld oorlog niet voel, het is voorbij en heb het niet meegemaakt. Kindertjes worden gepest, daarvoor maakt ras niet uit; opmerkelijk dat je kleur noemt! Kleur is datgeen je moet weglaten in je betoog over ras gelijkheid. Er zijn genoeg blanke kinderen die huilen omdat Sinterklaas onmogelijk wordt gemaakt, door een rellende Jerry; is dat soms minder erg?!

     Quote : “Nou dan kan je als Nederlander best een beetje empathisch zijn en ietsje inschikken zodat die kindertjes en hun ouders niet meer worden gepest en ze allemaal heel blij zijn met een gekleurde piet, en net als wij vroeger naar piet uitkijken.”
     Het is niet ietsje inschikken en dat weet je donders goed, het is een statement om vooral lekker te treiteren. Nogmaals kinderen worden nu eenmaal gepest, jij dacht dat kinderen zwarte piet nodig hadden om te pesten? uiteraard niet. Sterker nog, kinderen kennen racisme helemaal niet; ze hebben iemand nodig die ze onderwijs in het verschil in kleur. Jij bent degene die dat leert, predikt en verheerlijkt. Niet zwarte piet is het probleem, maar mensen zoals jij die mensen aanmoedigen zich gekwetst te voelen. Je bent letterlijk een antifa-parasiet, je leeft van de kwelling van een ander en voed die dus regelmatig voor je eigen gerief.

     Quote : “Trouwens dat is ook het behoud van het feest, want door grote groepen mensen uit te sluiten zal Sinterklaas helemaal verdwijnen en loopt iedereen over naar die vreselijke kerstman.”
     Omdraaing van zaken Beukman, zodra het Sinterklaas kapot is wordt er op zoek gegaan naar het volgende om te dekoloniseren, en wij maar inschikken!

     Quote : “Trouwens hier in Amsterdam had je vroeger luilak, oud feest, bestond al eeuwen, maar daar komt tegenwoordig geen kind meer zijn bed voor uit, jammer maar helaas. Is toch ook niet de schuld van Brussel?”
     Als luilak verdwenen is, is dat vanzelf gegaan; ik heb er nog nooit actiegroepen tegen gezien of premiers over zien praten. Je praat een hoop onzin die je zelf niet eens gelooft, laat staan dat je een ander kan overtuigen.

     1. Beukman

      Jij kan helemaal niet weten wat voor pijn ZP bij vele Nederlanders veroorzaakt, @Oorlog, totdat je eens een keer met de Nederlanders gaat praten die schaamte en pijn voelen.
      Maar jij bent bang, en op zich snap ik dat. Om James Baldwin te parafraseren:

      Well, Zwarte Piet has functioned in the white man’s world as a fixed star, as an immovable pillar: and as he moves out of his place, heaven and earth are shaken to their foundations.

      Niet bang zijn @Oor, de wereld dondert niet in elkaar, een traditie verandert zoals ie voortdurend is veranderd. Zie ook de link naar de foto hierboven. Je toont je kracht door je vermogen om je aan te passen, niet met je krampachtig tegen verandering verzetten.

     2. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Je toont je kracht door je vermogen om je aan te passen, niet met je krampachtig tegen verandering verzetten.”
      Je lult wederom verschrikkelijk uit je nek, vraag dat maar eens aan een zwarte die ter verandering tot slaaf gemaakt werd.

     3. Beukman

      Ik heb kennelijk doel getroffen, @Oor; dat verklaart die defensieve macho reactie van jou. James Baldwin legde een halve eeuw geleden met zijn boeken de vinger op de zere plek bij blanke Americanen, maar dit geldt ook onverkort voor Nederlanders (het zijn er steeds meer) die zich krampachtig aan hun “traditie” vasthouden uit angst om hun identiteit te verliezen.
      Daarom nog maar eens mijn advies aan jou:

      Jij kan helemaal niet weten wat voor pijn ZP bij vele Nederlanders veroorzaakt, totdat je eens een keer met de Nederlanders gaat praten die schaamte en pijn voelen.

     4. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ik heb kennelijk doel getroffen, @Oor; dat verklaart die defensieve macho reactie van jou.”
      Ik denk dat het eerder andersom is, jij zegt dat het krachtig is “als je je kan aanpassen aan verandering”, ik stel dat ter discussie; dat je eroverheen lult is veelzeggend. Niet elke verandering is goed en moet omarmt worden, jij pretendeert van wel.

      Quote : “Jij kan helemaal niet weten wat voor pijn ZP bij vele Nederlanders veroorzaakt, totdat je eens een keer met de Nederlanders gaat praten die schaamte en pijn voelen.”
      Die mensen moeten niet met mij gaan praten maar met een psychiater, ze zijn geestelijk namelijk niet in orde. Het is namelijk niet normaal als je pijn voelt voor dingen die eeuwen geleden zijn gebeurd en die je zelf niet hebt meegemaakt.

     5. Beukman

      Pijnlijk, @Oorlog. Ik neem aan dat jij dan ook niet erkent dat oorlogstrauma’s kunnen worden overgedragen van een oorlogsslachtoffer op diens kinderen en kleinkinderen?

     6. Dirk Derksen

      “Ik neem aan dat jij dan ook niet erkent dat oorlogstrauma’s kunnen worden overgedragen van een oorlogsslachtoffer op diens kinderen en kleinkinderen”

      Beukman,

      Nav WO2 heeft waarschijnlijk de hele wereld met alle naoorlogse generaties een trauma.

     7. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Pijnlijk, @Oorlog. Ik neem aan dat jij dan ook niet erkent dat oorlogstrauma’s kunnen worden overgedragen van een oorlogsslachtoffer op diens kinderen en kleinkinderen?”
      Dat denk ik inderdaad ja! Ik ben typisch zo iemand die vind dat de Duitsers maar eens moeten stoppen met het aanbieden van hun verontschuldigingen aangaande de 2e wereldoorlog; zelfs als kind vond ik dat al een hele rare gang van zaken.

      Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die zwarte piet een probleem vind en je wil niet weten hoe vaak ik hier met mensen over gesproken heb. Hieraan is duidelijk te zien dat het probleem alleen en kwestie van media-hype is en een probleem van mensen zoals jij die overal ongelijkheid willen zien. Het “probleem” van een “zwarte piet” zou met het passeren van de tijd kleiner moet worden en niet groter. Om jouw analogie maar te gebruiken is het onwaarschijnlijk dat de kleinkinderen een groter trauma oplopen dan degene die zelf de verschrikkingen van de oorlog heeft meegemaakt.

      Jij en je antifa clubje onderwijzen verdeeltheid en kicken op het zaaien van haat, de rest van de maatschappij heeft de door jullie verzonnen problemen echter niet.

     8. Blitzkrieg

      Dirk Derksen :
      Quote : “Nav WO2 heeft waarschijnlijk de hele wereld met alle naoorlogse generaties een trauma.”
      Ik lees je bericht pas na het posten van de mijne maar je hebt helemaal gelijk. Het zou me niks verbazen als Beukman denkt dat de diepte van het trauma gerelateerd is aan de pigmentatie van iemands huid.

     9. Canta

      Blitzkrieg
      “Blijf lekker weg en laat andere mensen lekker in hun waarde”.
      Je bedoeld zoals de Europeanen dat deden met de indianen, de Aboriginals, de Maori’s, de zd Afrikanen, de Indonesiërs enz.

     10. Blitzkrieg

      Canta :
      Quote : “Je bedoeld zoals de Europeanen dat deden met de indianen, de Aboriginals, de Maori’s, de zd Afrikanen, de Indonesiërs enz.”
      Ik bedoel helemaal niks, heb helemaal geen behoefte aan dat gezeik.

     11. Beukman

      Opvallend dat jij begint over “excuses aanbieden”, @Oorlog. Is dat wat jou het meeste dwars zit?
      Maar ik heb het helemaal niet over excuses, @Oorlog. Ik vraag je of jij erkent dat mensen oorlogstrauma’s kunnen hebben via hun ouders.

      Jij bent nog nooit iemand tegengekomen die problemen heeft met ZP. En omdat jij die mensen nog nooit bent tegengekomen, is er volgens jou sprake van een “media-hype”.
      Wat voor mensen kom jij zoal tegen? Met hoeveel Surinaamse Nederlanders heb je 1 op 1 over ZP gesproken?
      Als duizenden mensen beweren dat een bepaald gebruik hen pijn doet, wie ben jij dan om te zeggen dat ze zich aanstellen?

      Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar jij bent nou een typisch voorbeeld van wat de eerder genoemde James Baldwin white innocence noemde, toen hij de houding van Americaanse blanken beschreef dat negers niet moesten zeuren: de slavernij was immers afgeschaft?

     12. Dirk Derksen

      “Je bedoeld zoals de Europeanen dat deden met de indianen, de Aboriginals, de Maori’s, de zd Afrikanen, de Indonesiërs enz”

      Dat deden, dus niet meer doen. Juist.

     13. Dirk Derksen

      “Het zou me niks verbazen als Beukman denkt dat de diepte van het trauma gerelateerd is aan de pigmentatie van iemands huid”

      Blitz,

      Selectieve rascistische verontwaardiging.

     14. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ik vraag je of jij erkent dat mensen oorlogstrauma’s kunnen hebben via hun ouders.”

      Heb ik uitgebreid op geantwoord, maar als je niet leest kan ik er ook niks aan doen!

      Quote van Blitzkrieg : “Die voelen ze niet! Net zoals ik de ellende van de 2e wereld oorlog niet voel, het is voorbij en heb het niet meegemaakt. Kindertjes worden gepest, daarvoor maakt ras niet uit; opmerkelijk dat je kleur noemt!”

      Quote van Blitzkrieg : “Die mensen moeten niet met mij gaan praten maar met een psychiater, ze zijn geestelijk namelijk niet in orde. Het is namelijk niet normaal als je pijn voelt voor dingen die eeuwen geleden zijn gebeurd en die je zelf niet hebt meegemaakt.”

      Quote : “Als duizenden mensen beweren dat een bepaald gebruik hen pijn doet, wie ben jij dan om te zeggen dat ze zich aanstellen?”
      Ik durf zelfs verder te gaan, deze mensen bestaan helemaal niet behalve dan bij de NOS en in het ledenbestand van de antifa. Iemand die wel de pijn zo voelen van eeuwen geleden is geestelijk niet in orde, maar dit is slechts een gecreërde fictieveling.

      Quote : “Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar jij bent nou een typisch voorbeeld van wat de eerder genoemde James Baldwin white innocence noemde, toen hij de houding van Americaanse blanken beschreef dat negers niet moesten zeuren: de slavernij was immers afgeschaft?”
      Om ergens van beschuldigd te worden moet je eerst iets gedaan hebben, dus als je naar mij wijst zegt dat meer over jou dan over mij. Kijk eerst liever naar je zelf, je bent zelf namelijk een nogal hypocriete moraal ridder van de hoogste orde.

   2. Beukman

    Hier speciaal voor jou een echte roetveegpiet uit 1900.

    indebuurt.nl/apeldoorn/wp-content/uploads/2017/11/sinterklaas-apeldoorn-2-1.jpg

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Ik vrees dat als we deze piet in ere herstellen we problemen krijgen, ik snap dus ook niet precies wat je wilt zeggen.

   3. Mar

    “onze kerst ligt onder vuur sint maarten ligt onder vuur Pasen ligt ook onder vuur”

    Overdrijven is ook een vak.

    Men kan toch wel stellen dat Nederlanders zelf eraan bijgedragen hebben dat Kerst is veranderd in een commerciële feest, waar net zo makkelijk Amerikaanse invloeden (Kerstman-intocht) aan zijn toegevoegd.

    Sint Maarten is al jaren terug afgeschaft (op het noorden na) en ingeruild voor Halloween. Lang leve de commercie.

    Pasen is ook verwaterd door toedoen van Nederlanders zelf. Dat begon met op 2e Paasdag met zijn allen naar de meubelboulevard.

    Wat opvalt bij al dat gehuil over tradities afpakken de klagenden rijkelijk laat zijn (soms pas na een jaar of 5) met ontdekken dat er iets is veranderd.

    1. Blitzkrieg

     Mar :
     Quote : “Wat opvalt bij al dat gehuil over tradities afpakken de klagenden rijkelijk laat zijn (soms pas na een jaar of 5) met ontdekken dat er iets is veranderd.”
     Gelul!

     1. Canta

      Blitzkrieg
      We hebben het maar steeds over tradities die afgepakt worden.
      Is het je nooit opgevallen dan dat tradities altijd veranderen. Begin 1900 was het traditie dat meisjes alleen lager onderwijs volgden ( als dat al gedaan werd) daarna konden ze moeder in het huishouden helpen. Was handig want dat zou ze ook weer moeten doen als ze ging trouwen.
      Iets later die eeuw mochten meisjes naar het middelbaar onderwijs. Weer iets later mochten ze zelfs gaan werken maar als er getrouwd werd moest de vrouw daar natuurlijk mee ophouden want ze moest het huishouden gaan doen. Bovendien moesten de buren niet denken dat de man zijn vrouw niet kon onderhouden.
      Nou is dit 1 voorbeeld van hoe tradities veranderen of wou jij liever terug naar die tijd?

     2. Blitzkrieg

      Canta :
      Quote : “Nou is dit 1 voorbeeld van hoe tradities veranderen of wou jij liever terug naar die tijd?”
      Ja, je hebt geen enkel idee hoe graag ik terug zou willen naar die tijd. Ik vind namelijk dat we geen progressie hebben gemaakt, maar degressie. Mensen worden uitgelokt om elkaar te haten en elkaar de ogen uit te steken en vooral helemaal niks te gunnen. Al die anti-racisme demonstratie’s zijn voor mij niks anders als het toppunt van hypocriete gorigheid. In die tijd hadden mensen tenminste nog een beetje respect voor elkaar, iets dat je tegenwoordig niet meer kunt zeggen.

    2. Maris Coppoolse

     Klopt, alleen gristenen vieren nog Kerst en Pasen. De rest ziet het als een vrije dag met kaarsen, zwaar tafelen, eieren en konijnen

  3. Maris Coppoolse

   Het enige dat Rutte verweten kan worden is dat het zo lang duurde voordat hij eindelijk stelling nam in dit dossier.

   1. Blitzkrieg

    Maris Coppoolse :
    Quote : “Het enige dat Rutte verweten kan worden is dat het zo lang duurde voordat hij eindelijk stelling nam in dit dossier.”
    Inderdaad, anders hadden we hem er al veel eerder, gemakkelijker en openlijker op kunnen aanvallen.

    1. Start

     #voeren

     1. Blitzkrieg

      #bemoeijemetjeeigenzaken

   2. combat le pelicule

    maris meent te moeten zeggen dat hij leugenclown Rutte verwijt dat hij stelling nam, weten we gelijk even dat maris een racistische nedermoslima is

  4. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “De politieke leider is in bepaalde opzichten ook het morele ijkpunt van de natie.”
   Hij verheelijkt ras ongelijkheid, daarom is het ook zo’n puinzooi in dit land.

  5. evil knievel

   N dat staat allemaal in de krant,…van FABELTJESLAND,…van FAAAABEEEELTJEEESLAAAAAAND!
   Mafketel!🤣

 26. J.C.

  Mark Rutte laat op deze manier op natuurlijke wijze het Sinterklaasfeest doodbloeden. Zal de middenstand leuk vinden (?????).

  1. Maris Coppoolse

   De Middenstand heeft de draai allang gemaakt naar de roetveegpiet.

   Lees je wel eens een krant?

   1. J.C.

    @Maris Coppoolse

    Bedoelt u een Belgische krant? Nee!

    Ik ben grootvader en zeg al jaren, dat Sinterklaas van mij niet hoeft zonder zwarte Piet. En ik den dat velen met mij er net zo over denken.

    De roetveegpiet is een rituele dans a la EU. Je zet een stapje en kijkt wat dat teweeg brengt. Als het rustig blijft ga je steeds een stapje verder, tot de zwarte piet helemaal verdwenen is. Mark Rutte volgt in ieder dossier dit rituele dansje van de EU. Maar ik denk, dat hij steeds meer terrein aan het verliezen is. (De Belgische verkiezingsprognoses, die heel veel zetels voor de VVD meten op dit moment, lopen hetzelfde rituele EU dansje).

    In de week leggen, dat de verkiezingen van maart 2021 best wel eens uitgesteld zouden kunnen worden, is ook zo’n ritueel dansje.

    Het is overigens wel 1 minuut voor twaalf voor de gewone hardwerkende Nederlander…….(kijk maar hoe het debat gisteravond -over de appwisseling m.b.t. de demonstratie op de Dam tussen FH en G – verliep tussen de heren wilders van de PVV en Grapperhaus van het CDA verliep. Ook deze CDA’er kon duiken en weglopen toen het even spannend werd, met goedvinden van alweer Mark Rutte. Daarmee worden de kansen en de ruimte van de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler duidelijk geschetst).

    1. Maris Coppoolse

     “Ik ben grootvader en zeg al jaren, dat Sinterklaas van mij niet hoeft zonder zwarte Piet.”

     Ik begrijp us probleem, maar de kinderen vinden het geen probleem hoor.

     1. Maris Coppoolse

      us = uw

     2. Start

      Maris Alfred Coppoolse Etc.?

     3. Dirk Derksen

      “maar de kinderen vinden het geen probleem hoor”

      Kinderen vinden roze huizen ook mooi. Kinderen vinden de hele dag snoep eten een goed idee.

      Kinderen vinden… Maris vindt…
      Ik zie de overeenkomst.

     4. Maris Coppoolse

      “Kinderen vinden roze huizen ook mooi. Kinderen vinden de hele dag snoep eten een goed idee.”

      Klopt, en Sinterklaas is een kinderfeest.

     5. evil knievel

      Ondertussen betreft t idd de kinderen niet meer maar wordt t n vete tussen volwassenen omdat ze met hun zwarte tengels van onze tradities afblijven moeten n helaas zijn onze kinderen nog niet zo ver om t op te nemen tegen KOZP meaungolen,dus moeten wij voor deze kinderen & onze tradities in de bres springen!
      Als t moet mag dit dan net als in de usa met geweld!😜

    2. J.C.

     @Maris Coppoolse 52 minuten geleden

     “Klopt, en Sinterklaas is een kinderfeest”.

     Dat kinderfeest kan heel eenvoudig versoberd in plaats van op of rond 5 december dan op of rond 25 december gevierd worden. Deden wij ook, totdat er kleinkinderen kwamen. Maar Sinterklaasfeest met roetveegpieten hoeft van mij niet, dan liever later in december een ingetogener kinderfeestje!

   2. Dirk Derksen

    “De Middenstand heeft de draai allang gemaakt”

    Uit voorzorg voor dreiging, vernieling , boycot en overlast van het anti Piet kamp. De middenstand wil aan iedere klant kunnen verdienen.

    Wederom is het links geweld dat de toon bepaalt.

 27. Bolland

  onze nationale draaikont wat een dweil van een “man”

 28. Kristalix

  Zwarte Piet? Rutte heeft 0,0 inbreng. Zijn gedachten zijn ook weinig relevant, nog zijn mening.

  Een zwarte Piet is zwart, die blijft zwart. Rutte linkt een zwarte Piet dus aan racisme. Opeens. Goh, komen er verkiezingen?

  De maatschappelijke discussie? Een zwarte Piet blijft zwart. Daar veranderen Umfufu rol dakleer Simons en Afriyie niks aan.

  1. Maris Coppoolse

   “Een zwarte Piet is zwart, die blijft zwart.”

   Dat lijkt me juist.

 29. Heras

  Alles, werkelijk alles heeft rutje er voor over om te blijven zitten. De kinderloze man offert een kinderfeest op voor zetels. Hij heeft niks doorgemaakt…
  Met recht wordt hij de tweede rob jetten genoemd.
  Gauw vervangen die club.

  1. Blitzkrieg

   Heras : Ik geloof helemaal niks van dat zetel verhaal van je. Al onze tradities naar de ellende, aanstichtiger van volksonrust, kapot maker van visser, boeren en bouwers en nu moeten ook nog het midden,- en kleinbedrijf naar de ellende. Die zetels, ik geloof er geen barst van.

 30. Rosasolis

  Het lijkt dat Kerst steeds belangrijker wordt in Nederland, met cadeaus en gezelligheid voor jong en oud. Sinterklaas is een traditioneel oude kinderfeest. Maar in enkele provincies is er ook Sint Maarten, rond 11 november. Doet iets aan de Engelse
  Halloween denken. Ook op Sint Maarten worden de kinderen getrakteerd met allerlei
  snoep, die zij verzamelen van de buren. Maar hoeveel feesten moeten er zijn binnen
  de twee laatste maanden van het jaar: Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis, en
  Oude Jaar’s Avond? Als Sinterklaas moet blijven bestaan, dan moet er enkele verschillen zijn in de hele traditie. Omdat tijden veranderen. Kan de Sint niet ook zowel Zwarte als Blanke Pieten hebben, en kan de Sint ook niet vrouwen in mooie jurken als hulp hebben, in plaats van zwart geschminkt vrouwen in een 16de eeuw jongens kostuum?
  Een deel van wat Rutte zei klopt: de bekende oud Engels kinder-Kerst verhaal:
  Santa Claus en zijn helpers moesten vanaf het dak door de schoorsteen komen om al de cadeaus te leveren…merkwaardig is het dat al die dozen niet kapot of vuil werden
  door die oude schoorstenen.

 31. JFU

  Onder zijn leiding is de VVD een linkse partij geworden.
  Hij kan beter overstappen naar groen links, daar zal hij zich beter thuis voelen, en kan hij alle christelijke tradities om zeep helpen, met zijn dan nieuwe moslim vererende partij genoten.
  Te walchelijk voor woorden.

 32. Niemandalletje

  Was het Rutte niet die dit uitsprak:

  “Zwarte Piet is geen staatsaangelegenheid”, zei Rutte in zijn wekelijkse persconferentie. “Hoed je voor een land waar de staat bepaalt hoe een volkstraditie eruit ziet. Dat lijkt me echt iets voor het volk en niet voor de politiek.”
  “Het is een maatschappelijk debat. De politiek moet daar ver van blijven.”

  ?

 33. Ben-NIET-Groen-L

  Hoge boete voor doorsturen foto Mark Rutte met haarknot

  Rutte met een knotje in tijd van corona. ‘Grappig’, dacht kapper Ellen toen ze de foto online deelde. Totdat ze bericht van het ANP kreeg. Ze moest 450 euro betalen voor het commerciële gebruik van hun foto zonder toestemming.

  Het word als maar gekker en gekker in Nederland, daarom…mijn gezin heeft de verhuisplannen om Nederland te verlaten die we hadden al eerder gestart !!!

 34. Ben-NIET-Groen-L

  10 jarige zoon ziet zijn 42 jarige vader neergeschoten worden door een donkerkleurige man in Tilburg.
  Donkerkleurige man?…….als ik naar buiten kijk zie ik duizenden van die werkschuwe gekleurde mannen met dit signalement
  .

  Dus kom er maar in :morgen rellen op de Dam

 35. Vrijedenkert

  In mijn beleving is Zwarte Piet niet racistisch, maar we zijn nu door o.a. linkse indoctrinatie zover gekomen in westerse maatschappij dat mijn mening totaal niet meer terzake doet want dat wordt nu bestempeld als white privilege!

 36. Canta

  Blitzkrieg
  “In die tijd hadden mensen tenminste nog een beetje respect voor elkaar, iets dat je tegenwoordig niet meer kunt zeggen”.
  Respect voor elkaar??? De eeuw waarin 2 wereldoorlogen werden gevoerd en men
  joden, zigeuners, geestelijk gehandicapten en homo’s de gaskamer instuurde. Is dat een respectvolle tijd????

  1. Blitzkrieg

   Canta : Het constante opstoken van het racisme vuurtje – waar jij graag aan meedoet – zal de oorzaak zijn voor de 3e wereldoorlog, alsjeblieft begin tegen mij niet over respect.

   1. Blitzkrieg

    Herziening :

    Canta : Het constante opstoken van het racisme vuurtje – waar jij graag aan meedoet – zal de oorzaak zijn voor de 3e wereldoorlog, alsjeblieft begin tegen mij niet over een respectvoole tijd. De clash die nu gaat komen – als we niet niks doen om het te voorkomen – wordt harder als de 1e en de 2e wereldoorlogen samen.

    In plaats van je te focussen op het verleden kijk je liever naar de toekomst. Je kan de autochtone bevolking alleen maar zoveel afnemen totdat het teveel wordt en dat in wereld die steeds verder globaliseerd.

    Je bent hartstikke dom bezig, de nieuwe oorlog kent alleen maar verliezers, maar uiteraard bepaal je zelf welke positie je inneemt.

    1. Canta

     Blitzkrieg
     “In plaats van je te focussen op het verleden kijk je liever naar de toekomst”.
     Jij beweerde dat je graag terug zou willen naar die oude tijd. Ik probeer te leren van de fouten die er in verleden zijn gemaakt om die in de toekomst te voorkomen. Dus het ene ras is niet beter of slechter dan een andere ( zoals men dat in de WOll dacht) Begrip opbrengen voor elkaars gevoelens.
     quote: Je kan de autochtone bevolking alleen maar zoveel afnemen totdat het teveel wordt en dat in wereld die steeds verder globaliseerd.
     Kijk liever naar de toekomst, zeg jij. Nou dat is de toekomst. En als je je openstelt dan zou je zien dat jou niets wordt afgenomen maar er een hoop wordt toegevoegd door te leren dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.

     1. Blitzkrieg

      Canta :
      h**ps://twitter.com/Sowieso63365246/status/1268810023683178498?s=19

      Alsjeblieft kan je toevoegen aan je lesstof!

     2. Blitzkrieg

      h**ps://www.ongehoordnederland.nl/doodeng-volksmenner-akwasion-riep-op-de-dam-op-tot-geweld-tegen-blanken-media-zwijgen-halsema-stemt-in/

     3. Blitzkrieg

      h**ps://twitter.com/DoomenRobin/status/1268568336620797957?s=19

     4. Blitzkrieg

      h**ps://pjmedia.com/news-and-politics/jeff-reynolds/2020/06/03/yes-george-soros-sent-money-to-fund-the-riots-and-so-did-taxpayers-n487939/amp?__twitter_impression=true

     5. Blitzkrieg

      h**ps://twitter.com/hodgetwins/status/1268309646034432001?s=19

   2. Blitzkrieg

    respectvoole = respectvolle

   3. Canta

    Blitzkrieg
    Jij weet de zaken wel 100% om te draaien. Ik ben niet degene die een racistisch vuurtje opstookt. Voor mij zijn alle mensen, welke kleur ze ook hebben, gelijkwaardig aan elkaar. De één is niet beter of slechter dan de ander.
    Degene die de fouten van anderen wel zien maar blind zijn voor hun eigen fouten,
    die zorgen voor dat vuurtje.

    1. combat le pelicule

     canta is natuurlijk een hypocrietje pur sang, sterker nog, de getinte bevolking vindt dat canta racistisch is..

   4. Blitzkrieg

    Canta :
    Quote : “Ik ben niet degene die een racistisch vuurtje opstookt.”
    Jij bent degene die constant de nadruk op kleur legt, niet ik. Bij antiracisme demonstraties moeten zwarten mensen vooraan staan. In het NOS journaal maken ze gebruik van een diversiteitsbokaal, wie het minste Nederlanders kan laten zien wint een prijs. Als er iemand gediscrimineerd wordt ben ik het wel. Door bij alles als racisme te classificeren bij jij de stoker. Moet ik me straks nog gaan verontschuldigen omdat mijn stront bruin is ofzo?

    1. Canta

     Blitzkrieg
     “Jij bent degene die constant de nadruk op kleur legt.
     Je moet toch beter lezen. Weer draai je het 100% om. Ik stel juist dat alle kleuren gelijk zijn dus kleur maakt juist NIET uit. Dus hoe kan ik dan degene zijn die discrimineert.
     Wat je met het NOS journaal weet ik niet maar ik heb niet te maken met de NOS.

     1. Blitzkrieg

      Canta :
      Pas als je op een coherente manier over racisme spreekt kan ik je serieus nemen. Vanaf nu verwacht ik je kritische houding ook bij artikelen waar het gaat om anti-blank racisme.

      Groot gelijk! Enschedese studente is seksuele intimidatie door (Noord-)Afrikanen spuugzat en start petitie
      h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/06/groot-gelijk-enschedese-studente-is-seksuele-intimidatie-door-noord-afrikanen-spuugzat-en-start-petitie/

      Begin hier eens en teken de petitie.

    2. Canta

     Blitzkrieg
     “Pas als je op een coherente manier over racisme spreekt kan ik je serieus nemen. Vanaf nu verwacht ik je kritische houding ook bij artikelen waar het gaat om anti-blank racisme”.
     Het schijnt maar niet tot je door te dringen. Wanneer ik stel dat voor mij alle kleuren gelijk zijn aan elkaar. Dat de één niet beter of slechter is dan een ander dan lijkt het mij logisch dat anti blank racisme net zo kwalijk is als zwart racisme of welke vorm van racisme dan ook.

   5. Blitzkrieg

    VERBETERING

    Door alles als racisme te classificeren ben jij de stoker. Moet ik me straks nog gaan verontschuldigen omdat mijn stront bruin is ofzo?

 37. Eksteroog

  Wat was het probleem met Zwarte Piet ook alweer? Dat sommige kinderen vanwege hun uiterlijk met Zwarte Piet gepest worden. Ik zie, dat er nog veel Nederlanders zijn, die het pesten van kinderen om hun uiterlijk hun belangrijke Nederlandse traditie vinden. Heel zielig voor hen, dat zoveel enge linkse types wel moeite hebben met het pesten van kinderen. Zo zielig!

  1. evil knievel

   Dat is t probleem niet eksterkloot!
   T probleem is dat jouw vriendjes altijd hun eigen zin willen doordrijven n als dat niet lukt ze beginnen te stampvoeten als kleine kindjes n dat in n land waar hun hart nog geeneens ligt maar gewoon om te klieren,net als jij dat ook goed kunt,lastig irritant ding!
   Vraag me af waar jullie kwezels de tyd n hersenspinsels vndn halen!?

   1. Eksteroog

    @evil knievel,
    Nee, dat kinderen pesten is voor jóu het probleem niet. En ja, dat was mij al duidelijk. Voor degenen, die dit probleem als eersten op de agenda zette, was dat wel het probleem.
    Andere oplossingen dan het volledig afschaffen van Zwarte Piet waren volgens mij best mogelijk, maar niet bespreekbaar voor de uitgesproken voorstanders. En dus verdwijnt Zwarte Piet.

  2. Blitzkrieg

   Eksteroog :
   Quote : “Wat was het probleem met Zwarte Piet ook alweer? Dat sommige kinderen vanwege hun uiterlijk met Zwarte Piet gepest worden.”
   Kinderen worden gepest met hun huidskleur vanwege zwarte piet? Bijzonder kun je dat uitleggen? Zover ik weet is voor kinderen elke aanleiding goed genoeg om te pesten. Jij maakt mij echt niet wijs dat zonder zwarte piet kinderen minder gepest zouden worden, het is namelijk totale onzin.

   1. Dirk Derksen

    “Dat sommige kinderen vanwege hun uiterlijk met Zwarte Piet gepest worden.”

    Afschaffen die paashaas, ik zag een kind met een hazenlip.

 38. Bes Tolen

  Beukman, hou eens op te proberen je eigen inferieuriteit te bewijzen als onderdeel van je communistische plichtsbetrachting. Je weet vast wel dat dat ziekelijk is.

 39. Racerfirst

  Ik snap niet dat zoveel mensen hem nog als de jezus in de politiek volgen???
  Hoe kan onze lock down man in de week dat er demonstraties zijn die uit de hand lopen EN misbruikt worden door sommige om even zwarte piet erbij te halen, olie op het vuur te gooien en zulke uitspraken doen???????
  Wat denkt ie nou? Of is het weer een flex aktie voor eigen gewin?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.