Sylvana’s BIJ1 wil na George Floyd “totalitaire Trump” van “apartheidsstaat VS” voor Internationale Strafhof dagen

Als het aan de leiders van de lokale Amsterdamse partij BIJ1 ligt, moet president Trump zich binnenkort verantwoorden voor zijn daden bij het in Den Haag gevestigde en aan de VN gelieerde Internationale Strafhof. De Verenigde Staten zijn immers een “apartheidsstaat”, vindt de partij van Sylvana Simons, en de dood van George Floyd zou dat nog eens onderstrepen.

Terwijl er in Amsterdam nog een hele hoop dingen misgaan, heeft de frontlinie van de lokale politieke partij BIJ1 echter de bakens verzet naar de internationale politiek. Daarover zegt de door Sylvana Simons geleide beweging dat nú het moment is om de Verenigde Staten een tik op de vingers te verkopen.

De dood van George Floyd door hardhandig politie-optreden toont immers aan hoe in Amerika inmiddels is overgestapt op het “moderne lynchen door de autoriteiten”. Daarom moet de Amerikaanse ambassadeur, Pete Hoekstra, op het matje worden geroepen in Den Haag. Maar ook moet het Internationale Strafhof eens overwegen om Donald Trump aan te klagen, zo filosofeert de partij in een stuk getiteld “I can’t breathe“. Oneerlijk dat leiders van het westen niet vervolgd worden door het VN-instituut, aldus BIJ1:

“Het onderhouden van vriendschappelijke betrekkingen met totalitaire leiders staat immers haaks op het imago van Nederland als hoeder van het internationale recht. Het in Den Haag gevestigde Strafhof staat erom bekend werk te maken van het vervolgen van gezagsdragers die mensenrechten schenden. Westerse leiders blijven echter nog buiten schot, terwijl wij evenzo de plicht hebben om hen aan te spreken op het geweld tegen hun bevolking.”

De Verenigde Staten zijn namelijk een racistische apartheidsstaat, vindt de beweging van Sylvana Simons:

“De situatie in de Verenigde Staten is uitzonderlijk schrijnend. Het is geen voorvechter van vrijheid en democratie, maar een apartheidsstaat die structureel mensenrechten schendt. Daarom moet het kabinet de ambassadeur van de VS op het matje roepen. Als het kabinet dat verzaakt, zwijgend toekijkt en dus toestemt, is voor de Nederlandse burger schrijnend duidelijk hoe ons voorland eruitziet.”

Straffe teksten. Maar of ze in de Verenigde Staten onder de indruk zijn van de teksten van een partij uit Amsterdam met maar één raadszetel, valt echter te betwijfelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Rinus Remstreep

  Tja je moet wat als je aandacht wil .
  Moet toch toegeven dat het die aap iedere keer weer lukt .

  1. Vrijedenkert

   Prima idee van SS en BIJ1 om Trumpf en de VS voor de rechter te slepen!
   Het probleem is dat de VS niet zijn aangesloten bij het strafhof en dus geen bevoegdheid heeft in de VS…

   P.S. Ik denk dat SS meer succes kan behalen met proberen wiskunde te dekoloniseren dan de VS veroordeeld te krijgen bij het strafhof.

   1. Rosasolis

    Vrijdenkert. Eigenlijk beseft de hele wereld nu helemaal wat soort corrupt leider
    Amerika nu heeft. Hoe dichter de volgende verkiezing in november komt, hoe
    erger de paranoia aanvallen van Trump: dreigingen nemen toe, en ook het uitschelden tegen iedereen. Er gaat geen week voorbij dat een bekende medewerker ontslagen wordt. Velen denken dat Trump moet nu aftreden, wegens extreem gezondheid’s problemen.

  2. jhak

   Kunnen we haar niet gewoon een “never come back” ticket Paramaribo geven kan ze daar de plaats van Bouterse innemen.

  3. plakband

   Sylvana is niet gek.
   De mensen die op haar stemmen zijn dat wel.

 2. lotje

  Hahahahaha hahahaha. Amerika een tik op de vingers geven. Hahahahaha hahahaha. Wat een geestelijke randdebiel. Hahahahaha hahahaha.

  1. Rinus Remstreep

   naaahhh lotje
   Het is wel een heul erge belangrijke aap hoor .Die weet waar ze over praat en Trump zal zich zeker laten uitleveren aan dat zieke wijf .🤣

  2. knabbel-001

   Ik denk dat Trump nu zit te trillen als een rietje….hahhahhahhaa.
   Trouwens, de USA gaan gewoon voor een volgende termijn Trump.

 3. Original NL

  En ik maar denken dat deze drol was doorgespoelt.

 4. Peetjoh

  Als dat geweld 1 iemand z’n schuld niet is is het wel trump. Want die zit er net en onder Obama was het geweld nog vaker. En dat is alles wat madam wil, Trump bashen. Dus weer een zinloos iets van een nog zinlozer mensdier. Kan ze niet gewoon weer uitgezet worden in het oerwoud.

 5. SilverFox

  Je kon er natuurlijk op wachten dat Simons wat doms ging roepen met haar one-issue partijtje. Ik kan enkel blij zijn dat mijn belastinggeld niet naar die rare vrouw gaat.

 6. Ritter

  Feiten doen er niet meer toe.

  Er word gesproken van anti-zwart politie geweld. Maar de feiten laten iets heel anders zien.
  =======================

  Volgens de Federal Crime Statistics is 12 procent van de door geweld om het leven gekomen blanken gedood door de politie. Bij zwarten is dit slechts 4 procent.

  Er is geen sprake van ’een oorlog tegen zwarten’. Zwarten worden verhoudingsgewijs niet vaker doodgeschoten door de politie. Er zijn gewoonweg vaker confrontaties tussen zwarten en de politie, omdat in de VS de zwarten zeven keer vaker misdrijven plegen dan blanken.

  13 procent van de bevolking is zwart, maar zwarten zijn betrokken bij 26 procent van de misdrijven waarbij wordt geschoten door de daders. 52 procent van de moorden wordt begaan door zwarten. In New York zelfs 75 procent van de moorden en daar is 23 procent van de bevolking zwart. In vergelijking: in New York is 39 procent blank en die zijn slechts voor 2 procent van de moorden verantwoordelijk.

  In de 75 grootste Amerikaanse gemeenten maken de zwarten 15 procent van de bevolking uit en ze zijn verantwoordelijk voor 62 procent van de roofovervallen en 57 procent van de moorden. Het is dus evident dat de politie verhoudingsgewijs vaker moet optreden tegen zwarten en daar zijn nu eenmaal risico’s aan verbonden. Dat desondanks ze relatief gezien minder vaak dan blanke daders door de politie worden gedood, bewijst hoe zorgvuldig de politie is om discriminatie of racisme te vermijden.

  De overgrote meerderheid van vermoorde zwarten werd door zwarten gedood. Op 6000 door geweld gedode zwarten in 2014 werden er 120 gedood door de politie.

 7. Willem Bever

  SS ?
  Tim zeker
  zucht

 8. Suidland

  In Suid-Afrika worden blanken afgeslacht door zwarten, hoor je niemand over. ’t Zijn maar blanken!

 9. Bolland

  Hoor net dat Trump zich gek geschrokken is, en overweegt op te stappen.

  1. Vrijedenkert

   Prima idee van SS en BIJ1 om Trumpf en de VS voor de rechter te slepen!
   Het probleem is dat de VS niet zijn aangesloten bij het strafhof en dus geen bevoegdheid heeft in de VS…

   P.S. Ik denk dat SS meer succes kan behalen met proberen wiskunde te dekoloniseren dan de VS veroordeeld te krijgen bij het strafhof.

 10. Ritter

  De noodzaak om zwart-op-zwarte misdaad te bespreken

  In 2018, waar het slachtoffer van moord zwart was, was de vermoedelijke moordenaar ook 88 procent van de tijd. En dit is geen uitzonderlijke situatie. Van 1976 tot 2005 werd 94 procent van de zwarte slachtoffers gedood door andere Afro-Amerikanen.

  Van 1976 tot 2005 was 94 procent van de moordenaars van slachtoffers van zwarte moord andere Afro-Amerikanen.

  Kortom, dit gaat over uitzonderlijk hoge en overweldigend intraraciale zwarte geweldsmisdrijven. Wit-op-wit moord is even intraraciaal, maar zijn de cijfers niet astronomisch hoog.

  ht*ps://www.nationalreview.com/magazine/2019/12/22/the-need-to-discuss-black-on-black-crime/

  1. meanstreak2099

   er is een zaak bekend waar een baby in een auto is neergeschoten op een pakeerplaats.
   de moeder en baby waren zwart en er was gelijk een blanke redneck die keihard weg reed de schuld kreeg.

   het verhaal stierf toen bekend werd dat de redneck geschrokken was van de geweerschoten en dat twee zwarte mannen die de daders waren werden opgepakt maar niemand hoorde waarom ze schoten op de wagen.

   zodra het geen witte persoon is sterft een verhaal heel snel en krijg je toch het gevoel dat zwarten in een slachtoffer rol worden geschopt in media of anders is het geen nieuws

   1. Original NL

    Zwarte vermoord blanke..geen nieuws
    Blanke vermoord zwarte..nieuws ..waarschijnlijk omdat het zo weinig voorkomt..?!

  2. Original NL

   Een zeer goed voorbeeld van linkse hypocratie…….zolang zwarten elkaar doodschieten hoor je links niet…maar als een blanke het doet( vaak terecht) gaan ze helemaal op tilt.
   Ik vind ook dat blanken zich niet in intraraciale zwarte moorden moeten mengen…zolang ze met elkaar bezig zijn hebben anderen daar geen last van…win win situation.
   Veel zwartjes zijn net als de marokkaantjes hier..als ze een glimmertje zien dat ze willen hebben..gaan ze daar niet voor werken of sparen…ben je gek…..eerst zullen ze proberen het de eigenaar af te nemen…en als dat niet lukt..dan dmv handel in verdovende middelen snel geld binnen harken om het glimmertje aan te kunnen schaffen.

 11. PG

  Bijzonder dat men dit extremistische typ een platvorm blijft geven. Ik stel voor dat de NPO dan ook wat gasten uit de meer rechtse hoek uitnodigt om het wat meer in balans te brengen?

 12. Lex

  Ze word steeds gekker en gekker en betaald van ons belastinggeld.

  Ik roep het al jaren met pek en veren naar terug naar Suriname sturen.

 13. Rene van der Grijp

  “Het onderhouden van vriendschappelijke betrekkingen met totalitaire leiders staat immers haaks op het imago van Nederland als hoeder van het internationale recht.”

  Nederland onderhoudt tal van vriendschappelijke betrekkingen met totalitaire schurkenstaten in het M-O en Afrika.

  Trump daarentegen is geen totalitair leider maar onderworpen aan de regels van de democratische rechtsstaat en daar houdt hij zich keurig aan.

  Sylvana is een provocateur pur sang. Als ze ademt komt er al een leugen uit. Nederland zou beter af zijn als deze haatheks weer als kapster ging werken.

 14. Bullshit16

  Laat die pleeborstel de pleeborstel
  Ik zeg benut je tijd beter kijk naar de documentaire van marijn poels op ongehoord op YouTube heel indrukwekkend ik ben wakker nu de ongelovigen nog die voor windmolens zijn die voor biomassacentrales die voor zonnepanelen panelen zijn ik hoef dat zooitje niet ik denk die voor biomassacentrales zijn die voor windmolens zijn die voor zonneparken zijn die na dit gezien te hebben hopelijk een andere mening krijgen kijk in oordeel zelf
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

 15. combat le pelicule

  Zegt de grootste raciste van Nederland

 16. LifeBuddy

  Waarom gaat zij obama Niet voor het gerecht dagen.
  Google maar ”Waarom u wakker moet liggen van het gigantische gaslek in Californië” en u ziet dat obama een misdaad tegen de mensheid heeft begaan. Die foute maatschappijen heeft obama de hand boven het hoofd gehouden. Ik heb hier op het malieveld en nu op de Dam Geen protesten gezien tegen de ultra sLinkse misdaden.

 17. Kristalix

  Umfufu gesjeesde rol dakleer doet wat? Hahahahaha.

 18. Bullshit16

  Kijk oorlog reeds verloren kun je zien hoe rutte liegt mensen word waker Stem fvd of PVV uit de eu

 19. shidaian

  Nog zo’n zielepoot die nu ze uitgeangeerd is de slachtofferrol speelt. Tja wat moet je als je publieksgeil bent en de massa je niet moet.

 20. Rosasolis

  Je kunt Trump op zichzelf niet de schuld geven voor de brutale bewust dodelijk ingreep van een politie agent op George Floyd. Maar indirect is hij wel verantwoordelijk voor het groeiende racisme in Amerika. Met Trump begon het bij zijn vorige verkiezingscampagne. Een racist politiehoofd in Miami heeft jaren geleden verklaard dat “Looting leads to shooting”. Duidelijk heeft hij verklaard dat de looting (plunderen) door kleurlingen worden gedaan, en dat zou de politie de recht geven op ze te schieten.
  Trump heeft deze slogan van de racist politieman gebruikt gedurende zijn vorige verkiezingscampagne, om vooral Republicans uit de zuidelijk staten achter hem te krijgen. En nu moet hij zorgen dat hij z’n zuidelijke kiezers niet kwijt raakt.
  Voor narcist Trump is er helemaal niets in de hele wereld belangrijker dan dat hij alweer pres. wordt. Deze paranoide man is in staat om letterlijk ALLES te doen om
  dit doel te krijgen. Vandaag heeft hij verklaard dat de demonstraties en vernielingen
  door heel Amerika moet onmiddellijk stoppen, en dat honderden van de militaire gaarde klaar staan om te gaan schieten. Dit heb ik van morgen vroeg gehoord,
  door Trump zelf aangekondigd, met zijn gevoelloze babystemmetje.
  Helikopters en traangas waren in Washington ingezet om honderdduizenden demonstranten te proberen weg te jagen; zonder resultaat omdat steeds meer blijven aankomen , afkomstig uit alle delen van Amerika.
  Mocht Trump, (die nu in zijn ondergronds bunker verblijft), het bevel geven om over te gaan op schieten op de demonstranten, dan heeft Sylvana helemaal gelijk. Dan moet hij verschijnen voor de International Court in Den Haag.

 21. Vliegenvanger

  Wat een dom serpent, wat denk ze er mee te bereiken?
  Ze kan beter in de partij van Bouterse gaan zitten, zijn wij van die domme ga ’s af.
  Hahahahahahaha.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.