Thierry Baudet: ‘De Green Deal van Timmermans is gewoon geld wegpissen!’

De Green Deal van Frans Timmermans komt in feite neer op gewoon geld “wegpissen,” dat zegt FVD-voorman Thierry Baudet in een interview met Ongehoord Nederland vandaag. Hij vergelijkt het plan van Timmermans om €1000 miljard uit te geven om het klimaat te redden met de ‘broken window fallacy‘, en vindt het spenderen van dat astronomische bedrag ronduit onverantwoord.

De coronacrisis is nog dagelijks bezig om slachtoffers te maken – zowel in medisch als economisch opzicht. Maar dat weerhoudt de Europese Unie onder aanvoering van Frans Timmermans er niet van om de klimaatplannen gewoon in volle vaart door te duwen bij de 28 lidstaten, waaronder Nederland. Het is een pakket van peperdure maatregelen – die tezamen wel zo’n €1000 miljard moeten kosten. Het hele pakket heeft de naam ‘Green deal’ gekregen.

Voor de camera’s van Ongehoord Nederland legt Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet uit waarom hij dat ‘groene’ plan “onzin” vindt. De oppositiepoliticus vergelijkt het plan van Timmermans met de ‘broken window fallacy‘: een drogredenatie die aan de hand van moedwillig kapotgemaakte ramen uitlegt dat je de economie niet kan stimuleren door opzettelijk schade aan te richten. Zo is het ook met Timmermans’ Green Deal, vindt Baudet. Als het ergens op neerkomt, dan is het wel op “geld wegpissen”.

Ook pakt de Forum-leider de massa-immigratie en de Europese immigratie aan, die hij later in het interview in één adem noemt met de klimaatambities van Frans Timmermans. Hij zegt: “Ze vernietigen Nederland. Ze vernietigen onze economie, ze vernietigen onze cultuur, vernietigen onze samenleving, vernietigen ons ondernemerschap.” Baudet: “En de gevestigde macht, van links tot rechts, doet daaraan mee.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. combat le pelicule

  Maar dat weet toch elk gezond en weldenkend mens…

  1. Bullshit10

   Combat
   Nee joh die groen linkse gekken en al die andere kartel partijen niet die gaan vrolijk door met bomen kapen horizon vervuilende windmolens en land stellen van boeren zo dat ze die vol kunnen pleppen met zonnepanelen visserij kapot maken
   Wat nou dat weten ze wel niks weten ze de enige wat ze weten hoe krijgen we Nederland zo gauw mogelijk failliet
   Stem fvd of PVV uit de eu

  2. Antihedo

   Elk gezond weldenkend mens gaat ook kijken hoeveel geld we kwijt zijn als we op de oude voet doorgaan. Dan ga je pas echt schrikken.

   1. Lampje7

    Zo is het. Prima om kritisch te zijn en zelfs om tegen dingen aan te schoppen. Maar wegkijken en problemen ontkennen, is minder prima. Dat is dom en primitief. Dus als die plannen van Timmerman bagger zijn, wat gaan we dan wel doen? 99% van alle wetenschapper in de wereld, uit verschillende disciplines, zijn het erover eens dat er een catastrofe op ons afkomt. Of in ieder geval op onze kinderen en kleinkinderen. Dat zou alle boomers op dit forum aan het denken moeten zetten. Of is het egoïsme inmiddels zo groot en de aderverkalking dermate ver gevorderd, dat het ze echt geen ene rotmoer meer kan schelen.

 2. plakband

  De EU in het kort.
  “Ze vernietigen Nederland. Ze vernietigen onze economie, ze vernietigen onze cultuur, vernietigen onze samenleving, vernietigen ons ondernemerschap. En de gevestigde macht, van links tot rechts, doet daaraan mee.” En ze vullen ook hun eigen zakken, ten koste van de belastingbetalers.

  Stemzeweg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

 3. Maurits Dekker

  Timmerfrans is, op de 2e wereldoorlog na, het ergste wat Europa overkomen is.

  1. EvertB

   U dicht Frans Timmermans wel heel veel macht toe.

   1. Maurits Dekker

    EvertB,
    Macht? Nou ja, misschien geen echte macht. Maar hij kan wel veel kwaad aanrichten, net als ratten, slangen en andere reptielachtigen.

 4. Xander XXL

  Die Timmermans is al jaren een parasiet voor de soevereiniteit van Nederland. Aan alle kanten is hij bezig om van Europa een soort VS te maken en daar hoort ook dit verdrag weer bij. Liefst wordt hij dan zelf de grote leider. Ik geloof niet dat er een grotere machtswellustelling zit in de EU. Ik zie hem nog staan op de barricades in de Oekraïne om een democratisch gekozen regering omver te werpen omdat ze niet pro Europa waren. Dit gaat hem nergens anders om dan macht door landen financieel uit te kleden.

 5. Dirk Derksen

  “geld wegpissen”

  Na enig commentaar over het vocabularia van dhr Baudet door zelfs zijn eigen achterban, schakelt hij over op Jip en Janneke taal. Zeer verhelderend, doch een tikkeltje vulgair. 😃

 6. Maris Copoolse

  Bidet heeft zijn plasje weer gedaan.

  1. Duidelijk

   etc?

  2. combat le pelicule

   aldus zwakzinnige tenalady maris

  3. Original NL

   Gelul..etc!

  4. Henk Albarda

   En Coppoolse is zo geschrokken van het feit dat zelfs Groen Links stemmende wetenschapppers de ideeen van Coppoolse veroordelen, dat hij niets inhoudelijks meer durft te zeggen.

   1. Lugor

    Groen Links stemmende wetenschappers de ideeen van Coppoolse veroordelen

    Hilarische Henk Heeft Heelveel Hoogstaande Humor.

    1. Hardline

     U bent nog nooit betrap op een reactie met enige inhoud, laat staan humor

     1. Duidelijk

      100%

 7. Response

  Je ziet steeds meer een kanteling van klimaatgekte naar realiteitszin mbt o.a. de centrales voor de verbranding van houtige biomassa. Onrendabele vervuilende centrales en zwaar gesubsidieerde horizon- en landschapvervuilende windmolens. Bij zonnepark Zeewolde komt er een flink aantal te staan met een hoogte van maar liefst 220 meter!! Als het niet een beetje behoorlijk waait wekken ze niets op en bij te harde wind genereren ze een overcapaciteit dit aan stroom die ‘betaald’ wordt afgevoerd als een soort van afvalstroom. Baudet heeft dit al vele keren aangekaart dat er sprake is van klimaathysterie en de bewijzen daarvoor komen steeds vaker bovendrijven. Stop met die waanzin.

  1. combat le pelicule

   Baudet heeft gelijk, net als elk gezond weldenkend mens als het gaat om klimaatreligieuze idioterie

 8. 1000

  Was het maar pissen. Het geld wordt in hoog tempo verbrandt in de bio-massa centrales alwaar gemeenten een monopolie verkrijgen met stadsverwarming.

  Hypocriet links volk wat de burger de strot doorsnijdt. Stadsverwarming is bekent uit het verleden. Lage efficientcie en zeer hoge kosten

  1. Original NL

   En ook..1000 …gemiddeld 5 dagen per jaar geen verwarming en geen warmwater door lekkages en storingen…uiteraard in de schaarse koude winterdagen.

 9. RvdBe

  Natuurlijk heeft hij gelijk, van de fossiele brandstoffen af omwille van de CO2 uitstoot? Wat zullen we dan moeten?
  Eureka! bomen verbranden dit is immers niet fossiel!
  Dat hout verstoken meer CO2 uitstoot opleverd dan het meer rendabele aardgas zal mij een worst wezen, op papier voldoe ik aan het predikaat “klimaatneutraal”.
  Linkse activisten begrijpen niet dat de beste oplossing is: bomen planten en aardgas stoken.
  Kun je linkse activisten ook niet kwalijk nemen, zijn over het algemeen school dropouts die zich makkelijk voor het karretje van de klimaatindustrie laten spannen.

 10. gustav

  Wie is Timmermans?
  De eurofiele man heeft énkel een`talenknobbel’ en een rappe tong, hij denkt daarenboven alsook álles te weten over klimaat en immigratie!
  Waarschijnlijk heeft hij zijn klimatologische en omvolkings trauma als autodidact opgedaan, maar dan wel uit kinderstripboeken!
  Ik prefereer pragmatische technocraten in belangrijke politieke functies, en geen jandoedels die gesouffleerd moeten worden door eenzijdig links georiënteerde wetenschappers!

  1. Ab Infinitum

   Wie droomt van een technocratie droomt van een dictatuur, met permissie!

  2. Ab Infinitum

   Vredactie

   Goedemorgen gustav,

   “Het publieke debat werd de afgelopen week bepaald door Johan Derksen en de uit de hand gelopen demonstratie op het Malieveld. Daardoor sneeuwde een andere gebeurtenis volledig onder: een demonstrant werd door beveiligers van Thierry Baudet hardhandig naar de grond gewerkt. Geen haan kraaide ernaar. ‘We zijn een grimmig land aan het worden’, concludeert Vrij Nederland-columnist Thijs Broer.”

   En dat is de winst van praatprogramma waarvan lulkoek het hoofdgerecht is.

 11. Stanly2000

  Het kost niet alleen kapitalen maar alles komt ook nog onder toezicht van Brussel, tot aan de groene propaganda op scholen toe.
  Zie bijdrage SGP’er Bisschop tijdens het Greendealdebat.

 12. palko

  Frans Timmermans en Guy Verhofstadt zijn het ergste tuig wat er in Brussel, de zgn. Europese hoofdstad, rondloopt. Die lieden van uiterst twijfelachtig allooi zijn er alleen maar op uit om de uitbaters van hotels, horecagelegenheden, restaurants en hotels in Brussel nog vetter te mesten dan ze al vetgemest en volgezopen zijn. Het zou een zegen zijn voor de noordelijke en westelijke Europese landen als de wanstaltige gebouwen van de EU binnenkort imploderen. En dat met name deze twee randdebielen en zakkenvullers toevallig in het pand aanwezig zijn. Dan hang ik persoonlijk de vlag uit.

 13. Rosasolis

  Alweer een onzinnige uiting van Dandy Baudet, nu in het Engels. Wat in het normaal denken betekend de nieuwste: “broken window fallacy”? Waarschijnlijk heeft deze
  pseudo-intellectuele deze term vanuit een van de extreem-rechts internet sites uit Amerika overgenomen. Zoals altijd met deze copy-cat, neemt hij alles over van anderen.
  Van Dandy Baudet is er nooit iets originaal. Ik benieuwd, als universitaire Cum Laude studente, als er iemand op deze DDS kan vertellen wat:
  een “broken window fallacy” is, en wat het met Nederland te maken heeft?!

  1. Hardline

   “Alweer een onzinnige uiting”

   Waarom plaatst U deze dan telkens weer ?.

   1. Rosasolis

    Hardline. Om aan hopelijk velen van jullie Dandy Baudet aanbidders, te proberen wakker te maken. Dat er helemaal niets originaal is met jullie guru. Hij neemt het van Trump’s Amerika over…… Vandaag werd bekend gemaakt, dat tot nu toe de grootste aantal corona doden en ziekten van de hele wereld in de zuidelijke staten van Amerika zijn. Vandaag zijn er in Texas en Nieuw-Mexico honderd duizenden IC gevallen. Trump heeft verklaard dat deze epidemie alleen plaatselijk zou zijn…
    Maar al die lange weken daarvoor, was er ook geen enkele corona beleid in New York, en vele andere buurt steden. Zodat duizenden de corona virus kregen en enorm hebben geleden, of hieraan overleden, of nu in het herstellen procedure doorgaat. Wordt wakker man: er komt geen “hardline” Nederlands regering.
    Omdat de Corona heeft laten zien dat ons land niet Extreem rechts is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.