Thierry Baudet na Halsema-gate: ‘In Amsterdam is iedereen gelijk, maar GroenLinks-kartel iets gelijker. Aftreden!’

FVD-voorman Thierry Baudet is van mening dat de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zo snel mogelijk moet aftreden. Hij hekelt de “deugtunnelvisie” van de GroenLinks-burgermoeder en vindt dat ze het veld moet ruimen.

Als het aan Thierry Baudet van Forum voor Democratie ligt, maakt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) zo spoedig mogelijk bekend dat ze haar functie neerlegt. Ze moet “aftreden,” schrijft het Kamerlid in een tweet.

Baudet toont nogmaals een foto van de inmiddels welbekende wantoestanden op de Dam gisteren, waar ruim vijfduizend mensen een statement tegen racisme wilden maken naar aanleiding van de dood van George Floyd in Amerika. Met demonstreren an sich is niks mis, vindt Thierry Baudet: “FVD steunt demonstratierecht.”

Maar waar het de rechtse politicus om gaat is de Januskop die Femke Halsema heeft laten zien door horeca-ondernemers wél het vel over de oren te trekken als ze de coronamaatregelen niet handhaafden, om vervolgens een meute boze radicaal-linkse actievoerders wél een carte blanche te geven om zich niks van de pandemie aan te trekken. Baudet:

“In haar deugtunnelvisie liet Halsema dit gebeuren. […] Afgelopen 9 weken dwong Halsema winkeleigenaren wél om te sluiten op straffe van torenhoge boetes. In Republiek Amsterdam is iedereen gelijk, maar GroenLinks-kartel is iets gelijker.”

Ook Baudets fractiegenoot Theo Hiddema had geen goed woord over voor de beslissingen van de voormalige GroenLinks-leider. Hij stelde:

“Deze demo is voor haar te belangrijk om haar ijdel vertoon van diepe betrokkenheid eens niet te etaleren. Wat doet haar dan nog het eenzame lot van een zorgpatient.”

De Amsterdamse fractie van Forum voor Democratie heeft al aangekondigd zo snel mogelijk een motie van wantrouwen tegen burgemeester Halsema te zullen indienen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Maris Coppoolse

  De populisten dringen aan op aftreden van Halsema. Dat is de beste manier om dat te voorkomen.

  1. Rosasolis

   Maris Coppoolse. Inderdaad waar wat je schrijft. F. Halsema werd gekozen als burgemeester en is nu gesteund door velen in Amsterdam. Omdat de corona maatregelen nu eindelijk versoepeld kunnen worden, na zoveel vreselijk weken, is er blijkbaar geen reden meer om niet voor andere belangrijke zakken op te komen, zoals de vreselijke racen discriminatie. Waar het steeds erger in Amerika onder het beleid van Trump is geworden.
   De bekende Canadees schrijver John Buchan had geschreven over: de vonk dat voor een heel lange tijd blijft sluimeren, totdat het eindelijk ontvlamt tot een groot vuur.
   Zo is het voor meer dan 200 jaar gegaan met het onderdrukking en discriminatie van kleurlingen in Amerika. Geen slaven meer, geen officiele segregatie meer, maar de haat en discriminatie tegen niet-blanken gaat gewoon door! Terwijl de armoede in Amerika
   blijft enorm stegen. De kleurlingen en ook de mensen van indiaans afkomst hebben genoeg van het discriminatie. Helaas wordt het racist commentaar van populair film actor John Wayne uit de 50 – 60 er jaren nog steeds in stand gehouden:
   The only good Indian is a dead Indian”. Zo gaat het nog steeds in Amerika,
   die nu de grootste racistisch land van de hele wereld is.

 2. Lugor

  Als het aan Thierry Baudet van Forum voor Democratie ligt,

  Gelukkig worden dit soort beslissingen door de daartoe bevoegde personen genomen.
  Gelukkig is Baudet voor weinig bevoegd bevonden.

  1. Rosasolis

   Lugor. Baudet is alleen bevoegd als copy-cat, die alles van andere Extreem-Rechts politieke leiders overneemt. En voor de rest, alleen voor sensatie zorgt zoals naakt in een vijver liggen, en zijn overhemd boven zijn kantoor vleugel laten hangen gedurende zijn
   bekende interview voor Trouw. De foundation op zijn gezicht is duidelijk te zien, net als de wenkbrauw make-up.

   1. Bullshit16

    Ros
    Zielig figuur weet je nu niks anders flapdrol

    1. Rosasolis

     Bullshit. Inderdaad ben je full of shit. Zielige shit-figuur.
     Spoel een keer je mond uit met zeep of Listerine.

  2. macsjang

   Democratisch benoemd ok, maar die teef is en blijft een linkse anarchistische kwezel. 020 heeft gekregen wat gevraagd werd.

 3. Ploppert

  FVD heeft het weer duidelijk en goed verwoord.
  En het zou beter voor Amsterdam en de echte Amsterdammers zijn wanneer Halalsema oprot. Wat en verschrikkelijk schlissende linkse trut. “Daar kan toch geen dishkussie over schein…!”

 4. Yoyo

  Het kan niet anders dat de bij voorbaat incompetent geachte Halsema nu eindelijk inziet dat zij als verantwoordelijke eindelijk de eer aan zichzelf houdt
  en terstond verdwijnt als burgermeester van Amsterdam.
  Wat een hypocriete , arrogante farce is deze
  vrouw toch!

 5. Winfrida

  Als Theirry dit vindt, mag Theirry dit zeggen, zoals vele anderen. Halsema kan uit eigen beweging aftreden. Ze weet dat ze fout is geweest.

 6. Beukman

  Oppperdeuger Thierry morrelt wel degelijk aan het demonstratierecht. Het valt Femke niet te verwijten dat er 13 keer zoveel demonstranten kwamen als verwacht, de politie kan dan moeilijk de mensen het plein in knuppelen.

  Heeft coronagoeroe De Hond overigens niet onlangs hier met instemming beweerd dat die anderhalve meter nergens voor nodig is in de buitenlucht en bij deze temperatuur? De terrasjes in mijn buurt zaten ook goed vol, en het was wel duidelijk dat men daar evenmin wakker lag van anderhalve meter.

  1. Original NL

   Opperdeugtrøl beukpersoon begint er alweer van te stotteren ..

  2. Lugor

   Trump wil het zwaarbewapende leger inzetten tegen de eigen bevolking.
   Hoe zal er hier op De Dubbele Standaard gereageerd worden?

   1. Beukman

    Hier op De Dubbele Standaard publiceerden mensen hun geweldsfantasieën in aanloop naar de demo van gisteren. Helaas voor hen was en bleef het een uiterst vreedzaam gebeuren.

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Helaas voor hen was en bleef het een uiterst vreedzaam gebeuren.”

     De politie was niet zo vreedzaam tijdens de anti-lockdown demonstratie waar mensen wel netjes afstand hielden. Je bent ijselijk stil als iemand je vraagt hier eens op te reageren. Door steeds eenzijdig te blijven hoop je dat je hypocrisie minder opvalt; niet dus!

     1. Beukman

      Wanneer was dat @Oor, en wat waren de omstandigheden? Ik ben over het algemeen tegen het meppen van en door politie.

  3. Rammstein

   De Dam had tevoren met dranghekken afgezet kunnen worden, waarna het maximaal toegestane aantal demonstranten toegelaten kon worden. De overigen moesten helaas onverrichte zaken terugkeren. Niet luisteren: waterkanon en lange lat.

   1. Beukman

    @Rammstein.
    Met de beelden van de verwoestingen in de VS in het netvlies gebrand kan het best zo zijn geweest dat de Driehoek de mogelijkheid dat een paar deelnemers corona konden krijgen te verkiezen was boven de mogelijkheid dat de afgewezen demonstranten een voorbeeld zouden nemen aan de reltrappers in America.

    Stel dat dit laatste was gebeurd. Wat had de Rechtse Deugpolitie dán gebruld? “Halalsema had die demonstranten niet moeten weigeren. Beter een paar linkse coronalijers erbij dan de ruiten van de Bijenkorf gesneuveld. AFTREDEN HALALSEMA!!!”

    Zoals je ziet doet Halsema het nooit goed, wat ze ook doet.

   2. Maris Coppoolse

    “De Dam had tevoren met dranghekken afgezet kunnen worden”

    Zeker, maar dan moet je ook van tevoren weten dat er zoveel demonstranten komen opdagen. Daarin bleek de prognose van de politie onjuist en het was uiteraard verstandig van Halsema niet vervolgens De Dam met veel politiegeweld schoon te vegen. De situatie die dan was ontstaan had zeker meer Corona-gevaar, of veel erger, opgeleverd.

    Ik kan niet goed zien wat de burgemeester hier verkeerd deed. Elke verstandige andere burgemeester had in dezelfde omstandigheden dezelfde afweging gemaakt.

  4. FJ

   Beukje, dat ben ik niet met jou eens.
   Dit overkomt alleen burgemeesters, die geen maatschappelijk binding hebben en zich ver verheven boven de rest gedragen.
   Krikken ging de fout in en de rekening werd later pas gepresenteerd, omdat de Onderzoeksraad voor Veiligheid keiharde conclusies trok en de leugens van Krikken bloot
   werden gelegd.
   Bij Halsema kan hetzelfde gebeuren of zij neemt haar verantwoordelijkheid en stapt zelf op.

 7. Bullshit16

  Baudet wilders nanninga hebben groot gelijk ze moet gewoon vertrekken ze kan en mag niet met 2 maaten meten en dat doet ze dus duidelijk wel.overigens ze doet niks anders dan de eene blunder na de andere blunder creëert ze
  Er is maar een optie ze moet haar biezen pakken liever vandaag dan morgen
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. evil knievel

  Hoe zit dat dan met de resterende partijen in Rabattendam!?
  Die gedogen dit beleid of hoe zit dat!?
  Zou niet elke weldenkende partij deze gevaarlijke feeks moeten veroordelen n de straat op kicken!?
  Vragen,…veel vragen!

 9. Kretoloog

  Tijdens de demo droeg Halsema het button 1873. Daarmee gaf zij aan dat zij daar niet als burgemeester was, maar als activist.

  Dat activisme kenmerkt haar hele loopbaan ( nou ja, 2 jaar dus) als burgemeester. Alleen al om die reden is zij totaal ongeschikt voor dit ambt.

  Met Geert en Thierry zeg ik: gelijk aftreden. Ofwel: afzetten uit haar burgemeestersambt.

  1. Beukman

   De betrokkenheid van Femke is inderdaad hartverwarmend.
   In de VS worden er halve steden platgebrand, in Amsterdam werd er nog geen fietsband lek geprikt.
   Dat de gehele politiek correcte Rechtse Kerk nu tegen deze fijne burgemeester te hoop loopt is, helaas, voorspelbaar te noemen. Ze is immers vrouw én van GroenLinks.

   1. Maris Coppoolse

    Halsema wordt in deze kwestie politieke vooringenomenheid verweten. Daarvoor bestaat echter geen grond, ze zou bij elke andere demonstratie dezelfde lijn hebben gekozen.

    1. Blitzkrieg

     Maris Coppoolse : Weer een ander nick, vijf minuten dezelfde nick is kennelijk teveel gevraagd. Kan mensen alleen maar adviseren niet teveel te reageren op die wisselnicks.

   2. Kretoloog

    Gladde Gluiperd, Grote Eikel, Beukman dus, gaat even opzichtig Halsema verdedigen. En speelt de emo-kaart: “hartverwarmend, fijne burgemeester, vrouw!”

    Het kwijl zal wel spontaan uit zijn bakkes zijn gedropen, toen hij deze emo-kitsch uittypte.

    1. Lugor

     Kreet gaat even aan het feit voorbij dat Beukman het over zijn eigen burgemeester heeft en dus meer recht heeft om te oordelen dan niet-Amsterdammers.

    2. Beukman

     Ik geef slechts uiting aan mijn verbondenheid met mijn burgemeester, @Kreet. Ik als Amsterdammer sta vierkant achter haar beslissing, en begrijp dat ze weinig keus had. Hoe verbonden voel jij je met jouw burgemeester?

     Zie het tevens als een experiment om de hypothese van de hier bejubelde coronagoeroe De Hond te testen. Als er over twee weken niet een enorme corona-uitbraak in Amsterdam plaatsvindt, dan weten we dat hij gelijk had. Van de bereidwillige maar niet van risico ontblote proef van de demonstranten zullen straks ook de terrasgangers gaan profiteren.

     1. Kretoloog

      Die ‘fijne burgemeester’ van Beukman verbood onlangs anders nog wel een demonstratie van 20 deelnemers vanwege ‘gevaar voor de volksgezondheid’. Maar ja, dat betrof een onderwerp waar zij persoonlijk niets mee had.

      En dat is nu precies het probleem met deze ‘hartverwarmende vrouw’: zij past de regels toe zoals het haar uitkomt: willekeurig, bevooroordeeld, subjectief.

      Iemand die van zichzelf zegt, dat hij vierkant achter dit vat vol tegenstrijdigheden schaart, valt niet serieus te nemen in een discussie.

      Laat het dus duidelijk zijn, Beukman: Je bent AF!

     2. Blitzkrieg

      Kretoloog :
      Quote : “Laat het dus duidelijk zijn, Beukman: Je bent AF!”
      Dat is hij zeker, maar dat zal hij zelf nooit toegeven; gelukkig hoeft dat ook niet.

     3. Beukman

      Wat vind je erger, @Kreet: dat de Driehoek de demo waar jij het over hebt heeft verboden, dat de Driehoek de demo van gisteren heeft toegestaan, óf dat de Driehoek de ene demo heeft verboden en de andere heeft toegestaan?

   3. Rammstein

    Beukman kan niet meer serieus genomen worden en mag met grof huisvuil mee.

    Eens, lang geleden, was hij een debater die op een redelijk niveau mee kon komen. Daar is niets meer van over: Beukman is een bevooroordeelde, wegkijkende, linkse zwetser geworden die alles recht praat wat krom is.

    Lullen als Beukman, kent u die uitdrukking?

    1. Lugor

     Rammstein 21 minuten geleden Beantwoorden
     Beukman kan niet meer serieus genomen worden en mag met grof huisvuil mee.

     Rammstein 2 maanden geleden Beantwoorden
     Wat er nu gebeurt is een slachting & verwoesting van de kleine en grote economie. Dit is niet vol te houden. Binnen drie weken krijg je rebellie, burgerprotesten, massademonstraties en daarmee een avondklok en het leger op straat.

     Rammstein 1 maand geleden Beantwoorden
     Ik voorzie (in Nederland) een gebroeders De Witt scenario.

     Rammstein 2 maanden geleden Beantwoorden
     Er is toch anders duidelijk aangetoond dat de ‘managers in charge’ (Trutte & Co) in deze crisis veel te verwijten valt. Nederland gaat 1 op 1 Italie achterna qua aantal besmettingen en doden. Over precies een week zitten we op het niveau waarop Italie nu zit.

     Wie moeten we niet meer zereneus nemen?

     1. Blitzkrieg

      Lugor :
      Quote : “Wie moeten we niet meer zereneus nemen?”
      Hoe vaak wisselde jij ook alweer per dag van nick ouwe frikandellen bakker? Zou je vet maar eens verwisselen er hangt een nogal ranzige walm om je heen.

     2. Beukman

      @Lugor
      Hmmm…. het lijkt erop dat bij Rampstein de wens de vader van de gedachte is.

    2. Beukman

     Je kan rebbelen als Rammstein, @Rammstein, maar wat iedereen dwars door het gerebbel opvalt, is dat met het klimmen der jaren jouw ooit zo fijnzinnige intellectuele retoriek flink aan slijtage onderhevig begint te raken. Reden: steeds vaker richt je je op de opponent zelf in plaats van op diens argumenten.
     Terwijl je intellectuele retorische vaardigheden juist moet blijven trainen om ze te behouden.
     Voor je eigen bestwil: kom niet meer aan met dit slappe Viva-forum gerebbel, want je uitstekende reputatie lijdt eronder.

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Reden: steeds vaker richt je je op de opponent zelf in plaats van op diens argumenten.”
      Argumenten?! Man man man zat je in een psychose vanochtend ofzo. Heb met alles in me geprobeerd je tot zin en reden te dwingen deze ochtend maar tevergeefs. Zo te zien is de kritieke toestand nu iets gezakt, ik zou zeggen neem een glas melk en lees alles nog eens rustig na.

 10. ikweetwatikwil

  Net als Wilders heeft Baudet ook gelijk. Deze vrouw hoort geen Burgemeester te zijn. Het zijn de verpesters van Nederland. Amsterdam is daar een voorbeeld van.

 11. Rosasolis

  Wie wordt de volgende vrouw(en) in een hoge positie, die volgens Dandy Baudet
  zouden moeten aftreden? In zijn recente interview voor Trouw heeft hij duidelijk zijn
  extreem-rechts politieke visies uitgelegd. Deze pseudo-intellectueel heeft zomaar verklaard dat “vrouwen zouden nooit hoge posities in het bedrijfsleven of politiek moeten krijgen”!….Beter NU dan later verklaard, zodat steeds meer kiezers weten waar ze
  aan toe zijn, met deze Borealis Baudet!

  1. Shadow1100

   Onze zeer gewaardeerde en door links afgeknalde bijna-premier Pim Fortuyn zei heel treffend:” Mens, ga toch koken”.

 12. Brenda Welsh

  De artiest maakt weer reclame voor zichzelf. De ijdeltuit !

 13. Braboworstenbroodje

  Je ziet het weer ,een artikeltje over baudet en de h#istr@l zet een groot deel van zijn nicks in on zijn gal te spuwen…hahahaha de sukkel heeft geen leven behalve dds hahahaha

 14. Lefty

  Halsema heeft overlegd met de politie en het openbaar minsterie en ze zijn samen tot de conclusie gekomen dat het wegmeppen van een paar duizend mensen waarschijnlijk tot gevolg zou hebben dat je rellen en opstootjes krijgt in de stad, met ale mogelijke desastreuze gevolgen. Ook in deze wegmep situatie krijg je samenscholing en dus kans op besmettingen, vernielingen etc etc. Waarschijnlijk is het middel dan erger als de kwaal. Tel daarbij op dat hier het beeld wordt geschetst dat Halsema een soort dictator is, die het alleen voor het zeggen heeft, dan kunnen we de opvattingen die Baudet schetst over Halsema als wereldvreemd in de prullenbak gooien. Holle frasen van een populist, die weliswaar niet gek is, sterker nog : als Baudet burgemeester van Amsterdam was zou hij zeer waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben als Halsema: mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid in plaats van grof geweld te gebruiken. Over een paar weken weten we meer. Als er geen corona uitbraak komt is alle heisa voor niks geweest.

 15. Meriadoc Brandebok

  Je hebt verschillende smaken kartels. Het partijkartel, mediakartel en GroenLinks-kartel. Het GroenLinks-kartel is volledig vegetarisch, voedzaam, niet gezoet met suikers en is puur natuur. Allemaal te koop bij Thierry’s Kartelshakes. Gemixt met de originele Hiddema Mixer.

  1. Brenda Welsh

   ❗❗ 😛

 16. Bes Tolen

  Laten we dit niet vergeten. De meeste Amsterdammers zijn de stad uitgejaagd omdat er voor hen geen fatsoenlijke bestaande woningen ter beschikking kwamen of nieuwe woningen voor hen werden gebouwd. Maar waar waren de Amsterdamse stadsbestuurders wel goed voor? Voor illegalen! Met voorkeur. Zo is de stad nu opgebouwd met behulp van gratis inkomens en subsidies bekostigd door de Nederlandse belastingbetaler. Voor wie? Niet voor de doorsnee Amsterdammer of de mensen, die al jaren in Amsterdam werkten en er nooit een woning mochten. Voor wie wel? Juist voor die Damdemonstranten? Ik denk het. Voor zulk soort volk wat daar moet links het van hebben. Intimidatie? Ja, voortdurend. Wie deugen er niet volgens dat links? Dat de echte Amsterdammers liever zag verdwijnen. Daarom altijd al die discriminerende afzeikende praat tegen de Nederlanders, daarom al die ophitsing tegen de gewone Nederlanders, daarom het ontrechten van de echte Nederlanders. Dat is Het links van Amsterdam.

 17. Vogel

  Waarom kan dat wijf niet aangeklaagd worden of anders het hele college.
  Want van alles wat zij doet is het hele bestuur verantwoordelijk.
  Zij heeft met deze actie de gezondheid van duizenden mensen in de waagschaal gesteld. Dit is volgens de wet een misdaad tegen de mensheid, en mischien wel dood door schuld.
  Hopelijk wil. De fractie van Amsterdam dit niet op hun geweten hebben.
  Gewoon aangiften.

  1. Maris Coppoolse

   Een misdaad tegen de mensheid, toe maar.

   Heb je gedronken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.