Video! Geert Wilders: ‘Ik ben het spuugzat – u bent geen racist, maar gewoon een goede trotse Nederlander!’

PVV-leider Geert Wilders is helemaal klaar met de centrale these van de Black Lives Matter-demonstranten die in navolging van hun Amerikaanse zusterorganisatie ook in Nederland flink veel kabaal maken over het systemische racisme dat hier zo heersen. De Nederlander is zeker geen racist, vindt Wilders.

Op social media heeft PVV-leider Geert Wilders een offficiële videoreactie gegeven op de Black Lives Matter-rellen die Nederland nu al zo’n twee weken in hun greep houden. De oppositieleider heeft genoeg gezien: “Ik ben het spuugzat,” schrijft hij: “Nederland is géén racistisch land!”

In het filmpje legt Wilders uit hoe dat zit. Ten eerste keurt hij het “beoordelen van mensen op basis van hun huidskleur” af: “Voor ons, als PVV, maakt het helemaal niet uit welke kleur je hebt.” Maar wat de partij wel uitmaakt, is dat “de zelfhaat van de elite” dit land kennelijk naar z’n grootje aan het helpen is. De PVV’er somt wat punten op: de massa-immigratie, de multiculturele samenleving en natuurlijk de “discriminerende islam”. Ze zijn ons allemaal “door de strot geduwd” en kunnen niet van commentaar voorzien worden door burgers, aldus de analyse van Wilders.

En daarover kunnen autochtone Nederlanders niets meer zeggen, zonder te worden uitgescholden voor racist of discriminatie in de schoenen geschoven te krijgen. Dat is de schuld van lui als rapper Akwasi, maar ook van “onze politieke leiders,” vindt de leider van de tweede partij van Nederland: “Ze steunen u niet. Ze huilen mee met de wolven in het bos.”

Wie over dat alles gefrustreerd is vindt een luisterend oor bij de PVV, zegt Wilders: “Dan begrijp ik u heel goed. En dan bent u geen racist. Dan discrimineert u ook niet. Dan bent u gewoon een hele goede trotse Nederlander. Die opkomt voor zichzelf, zijn eigen cultuur, zijn land en zijn identiteit. En dat is, beste mensen, volstrekt terecht. Want dit is uw land.”

Met zijn pleidooi heeft Wilders in ieder geval al één medestander gewonnen, en dat is Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Hij prijst het filmpje van zijn PVV-collega aan: “Goed gezegd, Geert”, aldus Baudet: “Helemaal mee eens.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Maris Copoolse

  “de Black Lives Matter-rellen die Nederland nu al zo’n twee weken in hun greep houden. “

  Welke rellen bedoelt Tim hier? Heb ik iets gemist?

  1. combat le pelicule

   Je moet natuurlijk je mongolen smoel houden, smerige racist

   1. Politiek Profeet

    Niet op een hoop stront reageren a,u,b….

  2. LifeBuddy

   Ja loodewijk, de ultra sLinkse Black Lives Matter koosjes hadden de manden met stenen al op vele plekken gereed gezet. De politie heeft al die manden op moeten ruimen van jouw maffia. Je loopt 70 jaar achter!!!

 2. Vrijedenkert

  Wilders en Baudet proberen beide bepaalde zaken aan te kaarten en te veranderen ieder op hun eigen manier…

  Toch mis ik bij beide in speeches en mediaoptredens de passie, de overtuiging, de gedrevenheid en ook de emotie die Pim Fortuyn veel meer had of erin kon brengen in zijn optredens en discussie’s!

  Dit is geen verwijt richting beide maar gewoon een constatering.

 3. fusilier

  Ben die zwarte zelf sneu heid meer dan zat. Verbeter de wereld,ga aan het werk en blijf met je poten van andermans spullen af.

  1. Dirk Derksen

   “Verbeter de wereld”

   Begin bijvoorbeeld in Afrika. Daar komt de westerse kennis schrijnend hard van pas, en zult u zich waarschijnlijk niet gediscrimineerd voelen. In Kenia bent u in ieder geval van harte welkom.

   1. Peetjoh

    Onder een steen gelegen?. We doen al 70 jaar ontwikkelingshulp en het heeft 0,0 zin gehad.

   2. NoDoubt

    U bent slecht op de hoogte. U kent zeker de documentaire Killing Field niet en zeker niet de Plaasmoorden in zuid-afrika waar legitiem door het ANC blanke boeren vermoord mogen worden. Ze zingen zelfs bij bijeenkomsten hun lijflied dat blanke boeren moeten worden vermoord of onteigend zonder tegemoetkoming, en de vrouwen bruut worden verkracht. Uw geweldige afrika. Keep on dreaming. Het geweldige land van die zgn Nelson en Winnie Mandela.

   3. Dirk Derksen

    Volgens mij doelt Dhr Fusilier op de klagende negers vertaalt in ‘zwarte sneu heid’.

    Vandaar mijn advies aan de klagende negers.

    1. Dirk Derksen

     D

 4. Mar

  Wilders doet een Trumpje.

  1. combat le pelicule

   mar vindt het natuurlijk prima om door iedere demonstrant voor racist uitgemaakt te worden..

 5. fusilier

  Dirk Afrika kun je net helpen.

 6. evil knievel

  KIPPENVEL!!
  Geen 1 enkel woord aan gelogen!!
  Hou evenveel van deze man als van mijn vaderland n gaat daarom ook n mooi ❌ van mij krijgen 17 Maart 2021,oftewel bijltjesdag!!
  Neem ons land terug mensen,stem Rechts!🙏🏼

 7. 1000

  spijker , kop zoals altijd

  Fascisten denken dat ze iedereen voor racist kunnen uitmaken. Wilders heeft weer gelijk

 8. NoDoubt

  En wie stond er zonder mondkapje op de Dam. Ze vond het te belangrijk. Halsema verkondigt dat ze tegen racisme is. Maar wie haalde haar kinderen van de multiculturele school en zette ze op de witte school. En roepen dat je tegen racisme bent. Net als Akwasi, heel mooi weer spelen maar hij vindt het goed dat zijn afkomst de Shanti de andere arme afrikaanse Ganezen als slaven werden verkocht (Volkskrant 2017). Maar wel willen dat wij aan hem aanpassen. Komt met een zielig verhaal van een schoolmeester tijdens sinterklaas. Je zou het bijna gaan geloven.

 9. Maurits Dekker

  Als men alle licht getinte tot negroïde mensen die menen dat ze in ons land worden gediscrimineerd een premie van 25.000 euro zou geven om ons land te verlaten om nooit meer terug te keren dan zou daar slechts 0,0001 % gebruik van maken. Zo slecht hebben ze het hier!!!!!

 10. Kleurloze Politiek

  Super triest die Wilders.. zelf maakt hij al 15 jaar lang haat campagnes over de islam en en komt met de meest onsmakelijke wetsvoorstellen zoals de Hoofddoeken belabelasting en alle moskeeën sluiten en de Koran verbieden..
  En hij noemt zich geen rascist nee
  Nou het is als of je naar de jaren 30 trug keert

  Kort om Wilders is echt een walgelijke figuur

  1. Chauvinist

   @Kleurloze Politiek

   Wat Wilders zegt over de islam is 100% waar, lees de koran er maar op na. Wat Wilders daaromtrent zegt is geen haatcampagne maar de realiteit benoemen. Wat is er mis mee om alles moskees te sluiten? In iedere moskee wordt gepredict uit de koran en de koran staat nu eenmaal vol maar haatzaaierij en oproepen tot het vermoorden van ongelovigen. Wanneer bijv. ik als niet-moslim precies datgene wat er in de koran staat op straat zou roepen, heb ik een probleem met justitie…
   Wilders is geen racist en het is duidelijk dat jij niet snapt wat een racist is. Islam is niet aan ras gebonden en dus kun je kritiek op islam niet zien als racisme.

   Het is enerzijds grappig maar anderzijds ook wel een beetje zielig dat figuren als jij steevast een bepaalde periode uit de vorige eeuw uit de kast halen om een ‘rechtse’ politicus aan te vallen… waarschijnlijk bij gebrek aan onderbouwing of kennis is dat het enige wapen dat tegenstanders hebben. Een aantal jaren geleden maakte dat misschien nog enige indruk maar dat is al lang niet meer het geval…

   1. Peetjoh

    Laat maar das een linkse blinde vloek. Die Trappe we d’r gelijk mee uit als de tulbanden oprotten.

  2. Peetjoh

   Moslims zijn geen ras blinde linkse loser. Dus je opmerking raakt kant nog wal.

 11. Chauvinist

  Als ik de linkse media, linkse politici en BLM/Antifa-extremisten moet geloven, is Nederland doordrenkt van het racisme. Werkelijk alles en iedereen die blank is in dit land en de Westerse wereld, is racistisch. Ook al zien we bij bijv. Opsporing Verzocht wie de ware racisten zijn (vrijwel altijd getinte/zwarte daders en blanke slachtoffers), het maakt niet uit, blanke (volgens blankenhaters ‘witte’) mensen zijn altijd de schuld aan alles!

  Maar… Black Lives Matter heeft ons een dienst bewezen, zij hebben aangetoond dat er geen structueel racisme bestaat in Nederland, dat mensen met een kleurtje helemaal niet worden gediscrimineerd en/of onderdrukt. Was dat namelijk wel zo geweest dan waren al die BLM-protesten natuurlijk allemaal VERBODEN geweest en zou de, volgens BLM, racistische gewelddadige politie keihard hebben opgetreden! Maar dat gebeurde niet, integendeel, de huilebalkjes van BLM hebben doodleuk hun bijeenkomsten kunnen organiseren en enkelen van hen mochten op het podium flink haatzaaien jegens blanke Nederlanders, zelfs toen deed de politie niets! Dus hoezo racisme door blanken in Nederland? Dat er racisme bestaat is natuurlijk wel een feit, namelijk racisme tegen blanken! Figuren als Sylvana Simons, de zwarte pietenhaters, BLM, het zijn allemaal blankenhatende racisten.
  Maar ook links Nederland doet er aan mee, ook zij discrimineren blanken, denk bijv. aan de nep-vluchtelingen die (soms als ze nog niet eens een verblijfstatus hebben!) met voorrang een huis krijgen. Denk aan moslims die in de moskee haat mogen zaaien en oproepen tot het vermoorden van ongelovigen en dat valt dan onder vrijheid van godsdienst zodat politie en overheid het gedogen. Denk aan de overheid (o.a. politie) die vanwege de door onze strot geduwde multicultuur meer diversiteit willen, zo kun je op de website van de politie zien dat ‘allochtonen’ de voorkeur genieten bij vacatures. Als je het over racisme hebt…

  Laten wij, blanken met gezond verstand, onszelf niet laten aanpraten dat wij de racisten zijn, dat wij de slechten zijn… het ware racisme komt uit de multiculturele hoek en de slachtoffers dat zijn wij, de blanken!

  Misschien dat wij onszelf ook maar eens moeten verlagen tot het niveau van BLM, Sylvana Simons en links Nederland, dat we om alles gaan janken en onze tegenstanders bedreigen want die strategie schijnt te werken…

  1. ikweetwatikwil

   Chauvinist ben het helemaal met u eens. Maar we moeten ons niet gaan verlagen tot het niveau van BLM en dergelijke. Dat janken zit niet in onze genen. We zijn geen jankend volkje. Wij zijn Nederlanders. We vechten op onze manier terug.

   1. ikweetwatikwil

    Het is precies zo als Wilders het zegt, het is niet de kleur, het is dat wat ze meebrengen en ons opdringen.

  2. Michael M

   Kleurloze politiek, jij de grootste walgelijke persoon.

 12. Michael M

  Ik ben een trotse witte hardwerkende homo. Ik kan mij niet verbergen hiervoor. Of heb ik nou weer iets fouts neergezet hier. Ik denk dat als we in Nederland zorgen voor nog meer banen en verplicht gaan werken voor je geld en lagere uitkeringen dat we ook een aantal van die linkse groepjes eens lekker bezig kunnen gaan houden bij een baas zodat zij zich niet hoeven dood te vervelen waardoor ze idiote dingen gaan verzinnen en organiseren uit pure verveling en zelfs als je scheet laat of een boer dan ben je bij die lui ook nog rasistisch. MMilitaire dienstplicht weer invoeren. Opgroeien. Wat moet ik dan met mijn bokkepootjes.

 13. Michael M

  En ik zal het erbij zetten voordat je mij als rasist bestempeld, ik homo heb ook donkere vrienden. Vervelende rakkers die linkse figuren. Meer banen creëren en de Militaire dienstplicht weer invoeren.

 14. Rosasolis

  Geert Wilders is niet een goede Nederlander. Zijn racist uitspraken en daden zijn niet gewoon, en helemaal niets om trots te zijn. Pas als hij aankondigt dat 3de generaties Marokkanen en ook legale immigranten uit andere landen recht hebben om in Nederland te blijven en deel maken van onze samenleving; en aankondigt dat de Mohammed cartoon wedstrijd wordt opgeheven, kunnen wij misschien denken dat met de toenemen van het ouderdom, dat Wilders is minder, minder vel geworden ten opzicht van buitenlanders geworden. Misschien is hij wat gelovig geworden…Doet me denken aan de vroegere prachtige Amerikaanse alt-vocalist Marian Anderson (kleurling) die zong: HE has the whole world in HIS hands.

  1. Marija

   @Rosasolis,
   Geert is geen racist.
   Hij heeft niets tegen buitenlanders in ons land, maar hij vindt wel dat deze mensen zich aan de regels hebben te houden van ons land en zich niet op allerlei manieren hebben te misdragen.
   Hij is tegen moslims en andere allochtonen die zich niet weten te gedragen en niet willen integreren, kortom alleen dwarsliggen en alleen profiteren.
   Die hebben hier niets te zoeken en moeten terugkeren naar hun eigen land.

 15. Dirk 42

  Het grootste probleem in dit land is volgens mij het eeuwige overleggen stagneren en elkaar de vliegen afvangen in de politiek
  Van de betere ideeën/oplossingen komt niets terecht omdat we een enorm versnipperde tweede kamer hebben…
  Iedereen met stemrecht mag meepraten met zijn stem tijdens verkiezingen, al weet je ook nergens van en heb je niets gevolgd of begrepen van de standpunten van de partijen

  Op deze manier word de strijd gestreden met oneliners in talkshows en de rest van de media en is het juiste geloof, uiterlijk, geslacht of de kleding soms dan nog belangrijker dan de boodschap..

  Ik pleit voor een aantal simpele schriftelijke vragen die je in je stemhokje beantwoord bij het stemmen… Fout geantwoord? Dan weet je dus niet waar je over praat en telt je stem niet mee!
  Daarnaast voor de tweede kamer een kiesdrempel van bijvoorbeeld 5-8 zetels … Dan hoeven er daar ook niet zoveel meer mee te praten en komen er misschien nog eens weer daden in plaats van woorden uit Den Haag..

  Zo komen we nergens!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.