Video! Hoofdpiet/zeurpiet Erik van Muiswinkel: kritiek op Akwasi? Dan ben je een fascist!

Voormalig hoofdpiet en tegenwoordig gesjeesde cabaretier, Erik van Muiswinkel, zat gisteren bij M om zijn makker Akwasi een hart onder de riem te steken. Hij vindt dat kritiek leveren op de agressieve taal van de rapper door “de fascisten” wordt gedaan. “Je moet gewoon luisteren,” vindt Van Muiswinkel. En dat is Zwarte Piet afschaffen.

Gisteravond bij NPO-talkshow M heeft de voormalige cabaretier Erik van Muiswinkel een lans gebroken voor rapper Akwasi, die op de Dam in Amsterdam stond te gillen dat Zwarte Pieten in het gezicht moeten worden getrapt. En dat hij daar kritiek op krijgt, is werkelijk waar “absurd”, zo stelt de man die in menig VARA-programma schitterde met een keur aan typetjes.

Alhoewel de teksten van de rapper daadwerkelijk een geloofwaardige aanleiding gaven om te denken dat er geweld zou worden gebruikt, moet je het vooral niet zo opvatten, meent Van Muiswinkel.

Verder is de Zwarte Pieten-discussie gewoon afgelopen, meent de NPO-man – die zelf in een grijs verleden zélf nog bijna twee volle decennia de Hoofdpiet gespeeld heeft. Hij gebruikt een aantal keer het woordje ‘moeten’ om aan te geven dat wat hem betreft de tijd gekomen is de geliefde kindervriend bij het oud vuil te zetten: “Het is niet ingewikkeld, je moet gewoon luisteren en je conclusies trekken en zeggen: einde Zwarte Piet.”

Nou jongens, dan weet je het wel. Als Erik van Muiswinkel het beveelt, springen we meteen allemaal in het gelid!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Pijnstiller

  Wat ik alleen niet begrijp is waarom van Muiswinkel niet op zijn gezicht getrapt wordt door Akwasi.

  Als van Muiswinkel werkelijk meent wat hij zegt stort hij het totale bedrag dat hij aan zwarte piet verdiend heeft terug in de staatskas, waaruit hij het hegraaid heeft. Geloof me dat loopt in de tonnen.

 2. AS210854

  Dat M zichzelf zo verlaagd in het meegaan door alleen maar voorstanders en nooit tegenstanders aan het woord laten komen zegt genoeg over het programma.

 3. Steiner

  Peter R. de Vries,Erik van Muiswinkel,nu Sylvana Simons nog en we hebben weer voldoende dosis slinkse gekkies om de dag door te komen.

 4. macsjang

  Wat een hypocriete lamlul, die van Muiswinkel. Jarenlang hoofdpiet zakkenvuller geweest.

 5. Jan de Haas

  Ik kom er net achter dat van Muiswinkel aan de grachtengordel woont, oftewel hypocrisie superlativus. Politiek grachtengordel gelul in het kwadraat; “links lullen rechts vullen’ , hautain mannetje.

  1. AS210854

   Komt dat even goed uit voor de muis, de grachtenpanden moeten ook het veld ruimen van van onze blanke aartsvijanden.

   1. Reinoud van Gelre

    Tja, de meeste van die panden zijn bekostigd door slavernij, toch?
    Verdomd, heel Amsterdam is door de handel in slaven gebouwd. Je zal er maar wonen!
    😁

 6. Blitzkrieg

  Erik van Muiswinkel, kent u die uitdrukking?

 7. Yoyo

  Het enige wat hier absurd is, is van Muiswinkel zelf.
  Vroeger best om m gelachen met z’ n typetjes.

 8. Reinoud van Gelre

  “…Verder is de Zwarte Pieten-discussie gewoon afgelopen, meent de NPO-man…”

  Schattig dat hij dat aankaart. Dan wil ik van hem er niets meer over horen.
  IJdele hoop, dat zal wel niet gebeuren. Het lijkt wel of van Muiswinkel aan niets anders meer kan denken. Best triest als alleen dát je bezig kan houden.
  Kijk eens om je heen, gevallen cabaretier, er is nog zoveel moois waar je verongelijkt over kan janken.
  😉

 9. Start

  Erik, een linksfascist van de hoogste orde.

  Erik van Muiswinkel: ‘Geef geen zuurstof aan Thierry Baudet’

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/04/van-sokkel-gewaaide-vara-cabaretier-erik-van-muiswinkel-geef-geen-zuurstof-aan-thierry-baudet-en-robert-jensen/

 10. harte385

  Als we nu muiswinkel eens afschaffen die vuile racist

 11. Dippaz

  Het rechtse schijtvol heeft ook weer een mening.

 12. Vrijedenkert

  Van Muiswinkel wordt niet seniel maar is seniel!

  Als je als burger geen enkele kritiek mag hebben op een individu of organisatie die overduidelijk oproept tot geweld en anarchie en opstand tegen de democratische rechtstaat ben je van ooit caberetier verworden tot een soort van staatsgevaarlijke seniele ouwe gek!

  Als in dit geval terechte kritiek niet meer mag volgens van Muiswinkel heb je als uitgerangeerde subsidietrekker niks te zoeken in maatschappelijk debat.

 13. Angelus pacis

  Net als je denkt dat ’t niet erger kan doet deze moralischer Quatschköpfe zijn mond open..

 14. polleke67

  Wat een verschrikkelijke zure man is dat geworden. Dus een minderheid is tegen, dus schaf je het af…. dat is geen democratie.

 15. RvdBe

  Muiswinkel doet net of het zijn eigen beslissing was om te stoppen met zwarte piet, hij is gewoon een bange man die het niet meer durfde onder druk van een stel haatzaaiers.
  Het zou hem sieren om dit te bekennen, ook hier zal hi echter j te bang voor zijn.

 16. Renef

  Als Erik van Muis winkel niet zo hypocriet zou zijn, en echt spijt heeft van zijn verleden als hoofd zwarte piet tijdens het Sinterklaas feest. Dan zou hij op zijn minst de verdiende tonnen van zijn zwarte piet optreden moeten storten in de BLM beweging. Deze etiket plakkende zielepoot die alleen nog maar in het openbaar op tv optreed om zijn gal te spuien over rechtsdenkenden, en agressieve gasten als Akwasi steunen zou geen podium meer moeten krijgen. Wat is de man op een afgrijselijke manier naar beneden gevallen.

 17. Jopie

  Gewoon ’n Muisevalletje zetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.