Video! Jesse Klaver springt in de bres voor Femke Halsema: ‘Wilders’ kritiek betekent dat hij racisme ontkent!’

Jesse Klaver komt de nu van alle kanten aangevallen Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tegemoet. Criticasters van de voormalige GroenLinks-leider, zoals PVV-voorman Geert Wilders, worden gewoon verweten racisme te ontkennen. Dat gebeurde vanmiddag in de Tweede Kamer.

PVV-leider Geert Wilders was één van de eerste partijleiders van Nederland die openlijk opriep tot het ontslaan van de GroenLinkse burgemeester Femke Halsema, omdat zij een anti-racismedemonstratie in Amsterdam volledig uit de hand had laten lopen. Terwijl ze dondersgoed wist dat er veel te veel mensen zouden afkomen op de manifestatie én de anderhalvemeterregel niet gehandhaafd kon worden liet ze de betoging gewoon doorgaan. Minister Grapperhaus moet haar daarvoor ontslaan, vindt de oppositieleider.

Gelukkig voor Halsema heeft zij in Den Haag ook loyalisten rondlopen. Zoals Jesse Klaver, de huidige GroenLinks-leider. Die mocht vanmiddag doodleuk bij de interruptiemicrofoon jijbakken tegen Wilders, en zijn motieven in twijfel trekken. Wilders geeft helemaal niets om de volksgezondheid van Nederland, aldus Klaver. En hij wil dat we racisme in dit land ontkennen.

Kortom, zo werd stevig geïmpliceerd, Wilders moest z’n grote waffel maar eens houden over Femke Halsema.

Het is een aanval uit het meest cynische politieke communicatieleerboek dat er is. Die dicteert: als een bepaalde politieke boodschap je niet bevalt – namelijk dat Femke Halsema ernstig tekortgeschoten heeft in haar taak – dan hoef je die boodschap niet tegen te spreken. Nee joh! Je moet alleen de boodschapper met de grond gelijkmaken. Dat zou genoeg moeten zijn. En dat is dan ook precies wat Klaver hier poogt, om ‘zijn’ burgemeester uit de wind te kunnen houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Nexit218

  En zo lult ie alles recht wat krom is!!! Bravo meneer Klaver!

 2. Bullshit16

  Inderdaad zo lult hij alles wat recht wat krom is wat een kalf die jetten daar gaat het niet om waarom mag die stop de loc dow niet hufter daar werd wel keihard ingegrepen daar moesten ze de stop de loc dow t-shirt uit doen daar zijn wel mensen gearresteerd dus hou jij je grote bek jetten jij vals mannetje meet met 2 maaten klootzak dat er bent

 3. Ritter

  Als er geen argumenten meer zijn word vaak de “racisme kaart” getrokken.

  Gewoon racisme schreeuwen.

  Overigens is bij het incident in de VS ,tot nu toe, geen racisme aangetoond; wel hardhandig optreden van de agent. Dit feit word door de media massaal genegeerd.

 4. combat le pelicule

  Klaver is een communistische klimaatreligieuze imbeciel

 5. Fe

  corona maakt geen onderscheid op ras domme flapdrol

  1. combat le pelicule

   corona is allang verdwenen

 6. Petrazoveel

  Eerst ’s avonds op 1 juni zeggen: “dat ging niet goed op de Dam!”.

  Toen heeft hij een paar dagen nagedacht, en omdat Halalsema zelf intussen niet is opgestapt of door de Amsterdamse raad is weggestuurd is het op 4 juni:

  ” Wilders, het is jouw schuld!”

  1. Original NL

   Q…” Wilders, het is jouw schuld!”…….
   Bij links hebben ze een dobbelsteen waarop de woorden Trump, Wilders, Baudet, racisme, fascisme en islamofobie prijken…..
   Jesse gooide een ‘Wilders’…en mag door naar het vakje met ‘antifa’.

 7. Original NL

  Jesse en joseph wìm ” Goebbels” hùtten..2 handen op een allochtone buik!

  1. Fortiori

   Kan het nog origineler? Die Goebbels houdt u wel bezig?

   1. Original NL

    Joseph Goebbels was de propaganda minister van de staat….net als wìm .

   2. Start

    Maris Alfred Fortiori Coppoolse?

 8. Cycle25

  Gewoon doen of de corona maatregelen niet bestaan linkse vuilnisbak, alweer de racisme kaart als je kritiek hebt op handhaving. Typerend voor “gebrek aan argumenten”.

 9. Maris Coppoolse

  ‘Wilders’ kritiek betekent dat hij racisme ontkent!’

  Waar beweert Klaver dat? Of is dit een vrije interpretatie van de redacteur?

  1. Fe

   stinkt hier weer

 10. lotje

  Het rascisme zit deze afgekeurde kutmarokkaan tussen de oren. Wat een Verstandloze Achterlijke onderontwikkelde debiel. Gelukkig volgend jaar zijn we er van af.

 11. Kretoloog

  Buitengewoon smerig dat Klaver hier de racismekaart speelt. Maar laten we eerlijk zijn, het verbaast ook weer niet. We kennen hem langer dan vandaag en weten wat een ratje hij eigenlijk is.

  1. AlBundy

   Bij Klaver ontbreken altijd de argumenten. Het is altijd moralistisch gebrabbel en emotioneel gezever. Asscher deed er ook nog een schepje op. Dit terwijl de dag ervoor het beeld van Pim Fortuyn werd beklad. Links is kampioen in haat zaaien, met D66, GL en de PVDA voorop. Het trieste is dat ze nooit leren van de kwestie Fortuyn en gewoon doorgaan met demoniseren. Nog triester zijn de mensen die op deze vaten gal stemmen.

 12. Cootje

  Als er een uitbraak van Corona komt wegens het gezellig samen zijn op de Dam . Buitenlandse aangelegenheid ligt de zwarte piet niet bij de blanke mede mens . Die laten zich namelijk niet sturen om op een rijtje te gaan staan in een wereldwijde explosie van de pandemie Corona , zich beter druk maken dat er een advocaat voor zijn eigen deur is neergeschoten , maar die viel niet in het profiel voor de slachtoffer rol. Als wij niet van die linkse activisten in de bestuurslagen hadden zitten werd de wet beter gehandhaaft . En hoefde Rutte het niet alleen bij woorden gehouden als het u niet bevalt kan u terug naar

 13. Lefty

  Helemaal eens met Klaver. Zegt de politiek links, dan roept Wilders rechts. Roept de politiek rechts, dan schreeuwt Wilders links. Net als een klein kind zit Wilders in de “nee fase”. Komt hij ook nooit meer uit.

  1. Fe

   heb jij de politiek wel eens rechts horen roepen linkse brulkikker ?

  2. Bullshit16

   Lefty
   Ik weet het niet maar volgens mij is het net anders om als geerd rechts wil gaat gl links als geerd links wil dan wil gl rechts wat lul je nu man jullie linkse klootzakken liegen bedriegen zo als het gedrukt staat hou toch is op man met dat gelieg annetje heeft er ook een handje van ros ook eigenlijk jullie linkse ratten allemaal ik zeg doe normaal en ga naar joop daar mag je zoveel liegen als je wil duidelijk lul
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Lefty

    Jouw woordenschat toont je politieke aard. 😛

  3. evil knievel

   Beft ie,Lefty!?
   Denk t niet he lovely,msschn daaronder iets krusty,hoe raak je anders zo Frusty!🤷🏽‍♂️

 14. Beukman

  Geert wordt inderdaad op pijnlijke wijze met zijn eigen uitspraken geconfronteerd. Zeer onlangs riep hij nog dat de anderhalvemetersamenleving een SCHANDE was die nergens op sloeg. Nu doet ie opeens moeilijk over een demo van mensen die kennelijk goed naar hem hebben geluisterd.

  Het lijkt op een paar maanden terug, toen Geert Rutte verweet met mensenlevens te spelen door de scholen open te houden – waarop Mark ze vanwege de politieke druk maar dichtgooide.

  Wat dit alles duidelijk maakt: Geert is over de hoofden van de burger heen uit op persoonlijk gewin. Het geeft niet wat Rutte doet, Geert zal hem bekritiseren; Rutte zal het nooit goed doen. Pijnlijk om te zien. Maar hé, dit is democratie.

  1. Blitzkrieg

   Beukman : Geert Wilders heeft niks met het corona beleid te maken, daar moet je voor bij Rutte zijn. Als je het de schuld aan Geert wil geven moet je de volgende keer anders stemmen.

  2. Fe

   het onderwerp is valsema en klaver , je moet toch van goede krotten komen omdat om te buigen naar wilders. Wat een loosers dat linkse tuig

  3. evil knievel

   Ga naar je mand Neukman,…als grote mensen discussiëren,horen de kindjes in bed n dingen zoals u & co,lekker int mandje!👋🏼
   N verder niet meer blaffen naar t baasje,…koest!😜

  4. AlBundy

   Nou, je verward twee dingen. Een mening over een bepaald onderwerp en verantwoordelijk tot handhaving voor dat onderwerp. Het punt is dat Halsema gefaald heeft om de demonstratie ordelijk te laten verlopen en toen ze zag dat het onhoudbaar werd heeft ze zich proberen in te dekken door Grapperhaus er bij te betrekken. Als je er bij optelt dat ze er met een button tussen is gaan staan, dan is het duidelijk dat ze haar functie niet serieus neemt. Namelijk gerechtsgelijkheid voor iedereen, dus ook handhaven tegen iedereen die de dan geldende regels overtreed. Het is heel simpel. U probeert haar gedrag goed te praten door te wijzen op de mening van Geert Wilders of de geldende regels. De twee staan compleet los van elkaar.

  5. Blitzkrieg

   AlBundy :
   Quote : “Het punt is dat Halsema gefaald heeft om de demonstratie ordelijk te laten verlopen en toen ze zag dat het onhoudbaar werd heeft ze zich proberen in te dekken door Grapperhaus er bij te betrekken.”
   De demonstratie in Amsterdam IS rustig verlopen, het probleem bij die demonstratie was dat de 1.5 meter niet gehandhaafd kon worden. Ook de politie heeft aangegeven dat ze er op een rustige manier iets aan konden doen. Halsema WILDE niet handhaven en dat terwijl de noodverordening in ons land geldt. Wat mij betreft is niet zozeer de demonstratie het probleem maar alles eromheen. Je kan niet een heel land in lockdown gooien en een massa demonstratie wel toestaan. Je kan niet de ene demonstratie extreem beveiligen met politie en ME waar wel hardhandig wordt opgetreden en bij de andere niet. Het is volstrekte willekeur en dat is waar de schoen echt wringt. Ofwel corona is geen punt en moeten alle maatregelen direct van tafel of Halsema moet aftreden. Weet je hoeveel mensen dagelijks lijden door de lockdown? Weet je hoeveel verdriet er dagelijks is vanwege de lockdown? Enig idee hoe groot de schade is die is aangericht aan onze economie? Weet je hoe schunnig de burger is behandeld in deze maanden? De politie heeft letterlijk studenten uit huis getrokken die met wat te veel op hun eigen balkon zaten!

  6. Blitzkrieg

   AlBundy : Het kabinet zal moeten beslissen, is corona een fabeltje of niet. Indien ze kiezen voor geen fabel is er maar één mogelijkheid, exit Halsema.

 15. marianne71

  Wat is hij manipulatief zeg. Wilders kaart aan dat Halsema fout heeft gehandeld, dat het ontzettend hypocriet en oneerlijk is naar de hele samenleving die zich houdt aan de corona maatregelen.

  Ik ben ook tegen de 1.5 meter regels, maar de regels kunnen niet voor de één wel gelden en niet voor anderen.

  Hij weet dat Halsema fout zit maar wilt dat niet toegeven. Dus gaat hij maar woorden in Wilders zijn mond leggen die totaal uit de lucht gegrepen zijn en waar de hele discussie niet over gaat. Bah wat een naar ventje.

  1. Bullshit16

   Marianne
   Zo ist ik heb net al gezegt als dit kan dan hoeft de rest van Nederland zich er ook niet aan houden met die stop de loc dow actie was er wel vol op politie en moesten ze die t shirt uit doen en werden er mensen gearresteerd dus wat nou geert Wilders heeft groot gelijk als dit mag dan zeg ik Nederlander lap die 1.5 meter aan de laars en ga gewoon je gang het is zo wie zo te zot voor woorden ik volg jensen.nl al van af begin en hij heeft voor 100 procent gelijk als we niet snel en actie komen dan krijgt dictator 66 hun zin dan leven we onder een dictatuur

 16. evil knievel

  Mag Geertje ook nog antwoorden op dit spervuur van lulkoek,meneertje”etnisch profileren!?”
  Als die godvergeten …buitenlanders niet zo vaak met hun porum by opsporing verzocht of merendeels in de bajes zouden belanden,was r helegaar geen probleem met “etnisch profileren”,lul de behangers!(incl.aanhang,daarom meervoud!)

  1. Jack Flash

   Als de discussie over rechtsongelijkheid gaat en het nodig vindt om zwarte Piet en racisme en de blokkeerfriezen erbij te halen ben je een zeer slechte debater.
   Klaver, je bent niet alleen laf maar nog stom ook.
   Maar dat wisten we al.

 17. Kleurloze Politiek

  Zie hier de Grootste Hypocriete Partij FvD Baudet pleite zelf nog bij WNL voor het afschaffen van de Anderhalf meter afstand en in Volendam op Campagne tegen de Anderhalf meter afstand..

  Dus hoe kun je naar andere wijzen dat ze fout zijn als het gaat op afstand houden van elkaar terwijl je in nota bene zelf volkomen tegen de Anderhalf meter bent..

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/03/de-hypocrisie-van-baudet-a4001524

  Ik verwijs jullie om naar WNL uitzending gemist te kijken waar Baudet zelf zegt dat hij tegen de 1.5 meter samenleving is.

  Dus Annabel Nanninga en Baudet zouden zich moeten schamen om vervolgens naar de burgemeester te wijzen terwijl ze hier zelf als partij naar toe streven..

  Stelletjes hypocrieten

 18. Heras

  Ook GL is van zijn principes afgestapt. Het gaat in den haag niet meer over politiek, of over wetten bedenken die goed zijn voor het volk en de economie.
  Maar om het eigen gelijk; een zielig stelletje minkukels die over elkaar heen rollebollen.
  Intussen worden er bomen gekapt, zijn er biomassacentrales; die de z.g. GLpartij zou verdedigen. En waar blijft die domme Timmermans die beloofde zoveel duizenden bomen te gaan planten. Ook al zo’n minkukel.
  Dan vinden ze het nog gek dat mensen niet meer geïnteresseerd zijn en afhaken.
  Waar gaat dit nog over??????

 19. rexm

  Hakan Klaver is ook de weg kwijt, hij ziet de wekelijkheid niet meer, zulke figuren zijn gevaarlijk voor het land, mede met Halsema, het zijn anarchisten.
  Klaver laat hier zijn ware gezicht zien, hij heeft ook lak aan de bevolking van Nederland, hij wuift de kans op corona besmetting gewoon weg met een kniebuiging naar Halsema, de snotneus.

  1. Politiek Profeet

   Yasser zit hier dan ook met een 5de collonne opdracht…net als denk, die miep als voorzitster in de tweede kamer….het zijn allen infiltranten totdat de oppermoefti het fatwa uitspreekt tegen elke niet-moslim…

 20. Willem Bever

  Iedereen terug naar zen eigen continent

  Denk er maar over het lost echt alles op……………..

  Geen stikstofprobleem
  Geen sissers
  Geen demonstraties die uit de hand kunnen lopen over een probleem wat er dan niet zal zijn
  Geen onnodige belasting op zorg en sociale voorzieningen
  De ziekenfondspremie kan omlaag

  etc etc

  Luister nou eens naar Geert

  🙂

 21. Willem Bever

  Ps….ik heb het dan niet over Pangea

 22. Vogel

  Of je voor of tegen rassisme bent, is niet het itum
  Er is door de regering en regel van 1.5m afstand ingesteld.
  Die trut van een Halsema heeft die regel aan haar laars gelapt, en vond demonstreren voorgaan op de nationale veiligheid. Zij en alleen zij is daarvoor verantwoordelijk.
  Nu komt die matenaaier Klaver met andere dingen, om de boel af te leiden van het echte onderwerp. Dus rassisme doet niet ter zaken
  Echt een schoft Klaver

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.