Video! Johan Derksen houdt z’n rug recht en maakt GÉÉN excuses naar de racisme-gillers

Gisteravond zat heel Nederland (of, althans, 1,7 miljoen Nederlanders) aan de buis gekluisterd. Gaat Johan Derksen door de knieën of niet, voor de racismeroepers die vonden dat de voetbalcommentator vorige week toch écht te ver was gegaan door te vragen of we zeker wisten dat een Zwarte Piet tussen de antiracismedemonstranten “niet Akwasi was”? De ontknoping kwam spoedig: neen. Derksen blijft Derksen, en die buigt niet voor de hysterici.

Nadat heel antiracistisch Nederland zich een week lang heeft drukgemaakt om voetbalcommentator Johan Derksen, was gisteren het woord dan eindelijk weer aan de vaste gast van Veronica Inside. Nederland wilde weten of ‘de Snor’ zijn excuses ging aanbieden of niet voor een opmerking van een week eerder – of een Zwarte Piet op een antiracismedemonstratie misschien de rapper Akwasi was, die zichzelf volledig liet gaan door eerder deze maand aan te kondigen om de hulp van Sinterklaas aankomende november op z’n muil te trappen.

Johan Derksen liet er echter geen twijfel over bestaan: nee, hij maakt geen excuses. Dit was misschien een “verkeerde” grap, maar hij had wel slechtere grappen gemaakt, vond hij. Maar de volledige boycotcampagne die op touw kwam, nadat onder anderen een grofgebekte Anouk opriepen tot het “defunden” van Veronica Inside, vind hij volledig overtrokken.

Dit keer zorgde Derksen dus dat niemand hem verkeerd kon verstaan, en stelde zeer scherp: “Ik bied mijn excuses niet aan, ik trek het boetekleed niet aan, en ik ga niet door het stof.” Nou, daar mogen alle racismeroepers het weer mee doen: ze zijn er niet in geslaagd om een tv-icoon een kopje kleiner te maken of te ‘cancellen’, zoals dat nu zo modieus genoemd wordt (want 2020 lol), wegens een flauwe grap.

Laat het een voorbeeld zijn voor ons allemaal: ga geen zelfcensuur plegen omdat een stelletje hysterische hyena’s met een uit de context gerukt knip-en-plakfilmpje social media een bozige anticampagne is gaan voeren. Houd je rug recht!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. wolfgang

  Johan Derksen?
  Een uitstervende soort, gelijk Wilders!
  Helden, zeker weten!
  Beiden vaandeldragers van de laatste blanke échte mannen, pure Ariërs!

  1. perry

   wolfgang@
   Ariër? Wilders?
   Hij is van Aziatische afkomst, toch?

   1. wolfgang

    perry/
    Beeldspraak!
    Wilders heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend ter meerdere glorie voor de betreffende groepering!
    Adolf was ook niét blond, maar handelde ook in diepe overtuiging en achting voor deze speciale groep!!

    1. Rammstein

     Gotgotgot, we hebben er weer een nazi-gekkie bij. Of is het Mariska Copoolse soms die onder een nieuw vlaggetje tracht te provoceren?

     1. LifeBuddy

      Ik dacht eerder dat wolffffgang lodekwijl was.

     2. Rammstein

      Natuurlijk is het Copoolse: elk woord weer helemaal over-the-top, zoals het een echte psychopaat betaamt. Hij kan geen maat houden. Een echte Stormfront nazi zou nooit zulke overdreven woorden en zinnen schrijven. Maar dat is nu net zijn manco: geen flauw idee hoe der werkelijkheid eruit ziet.

     3. Maris Copoolse

      Weer woedend uit bed gestapt, beste Ramsteen?

     4. Rammstein

      Wolfgang Copoolse wilde weer hetzelfde geintje uithalen als een paar jaar geleden. Wat een triomf toen er een paar reaguurders intrapten!

      De a-creatieve sukkel dacht dat het weer zou lukken.

     5. Maris Copoolse

      Ik ben Wolfgang niet, Ramsteen. Beetje dom van je.

    2. Bolland

     @wolfgang Serieus?

    3. Dirk Derksen

     “Adolf was ook niét blond, maar handelde ook in diepe overtuiging en achting voor deze speciale groep”

     Dankzij flink wanbestuur, verkeerde vijanden en de misplaatste overtuiging van de Übermensch, heeft hij het zogenaamde Arische volk flink kapot gemaakt. Hierdoor is het nu mogelijk dat Duitsland Europa voor de derde keer in 100 jaar tijd naar de filistijnen helpt. Het heeft ervoor gezorgd dat half Europa een misplaatst schuldgevoel (erfenis van de holocaust) heeft geërfd, waardoor we tot op de dag van vandaag te veel empathie opbrengen voor de minderbedeelden in de wereld, wat het ontstaan van de gutmensch mogelijk heeft gemaakt.

     1. Beukman

      De populaire legende dat het allemaal Adolf zijn schuld is geweest, die 2e Wereldoorlog. Het hele Duitse volk is misleid door die gemene Adolf.
      Gaan de Republikeinen dat straks over Trump zeggen?

     2. Rammstein

      Beuk z’n eerste bashje over Trump is weer gelegd. Vergeet straks niet ook Wilders even door de frame-molen te halen.

     3. Dirk Derksen

      “De populaire legende dat het allemaal Adolf zijn schuld is geweest, die 2e Wereldoorlog”

      Nee hoor Beukman, meerdere factoren speelden mee. Maar hopelijk hoef ik jou dat niet uit te leggen. Gelukkig en helaas hadden de Duitsers (net zoals nu) een slechte leider.

     4. Meriadoc Brandebok

      Helaas is het schuldgevoel niet misplaatst.

     5. Dirk Derksen

      “Helaas is het schuldgevoel niet misplaatst”

      Dat is het wel. Een klein groepje idioten hebben de Nazis geholpen met de holocaust. Een grotere groep werd gedwongen.
      De schuldigen zijn de Nazis en de kleine groepjes. Maar voor de gehele holocaust voelt een zeer groot deel zich nu verantwoordelijk. Een misplaatst schuldgevoel dus.

     6. Beukman

      Dat is het wel. Een klein groepje idioten hebben de Nazis geholpen met de holocaust. Een grotere groep werd gedwongen.

      Wat naief, @Dirk. De Duitsers bejubelden massaal het terreurregime dat verantwoordelijk was voor het bombarderen van vele steden, het binnenvallen van diverse landen, het uitroeien of in concentratiekampen opsluiten van joden, zigeuners, gehandicapten en socialisten, en het afschaffen van de persvrijheid in de bezette landen.
      De meeste mensen vonden het geweldig, heel velen lieten het zich welgevallen zolang ze er maar niet te veel last van hadden, en een minderheid verzette zich met hand en tand.

      Het Duitse volk als slachtoffer van H*tler, ik dacht dat we dat tegenwoordig wel hebben gehad.

     7. Beukman

      Vergeet straks niet ook Wilders even door de frame-molen te halen.

      Daar hoef je niet bang voor te zijn, @Rammstein. Geert is een geboren oppositiepluchetijger. In die positie kan hij betrekkelijk weinig gevaar.

     8. Dirk Derksen

      Beukman,

      “Een klein groepje idioten hebben de Nazis geholpen met de holocaust. Een grotere groep werd gedwongen”

      Met deze zin doelde ik op de bezette landen, Waaronder uiteraard Nederland en niet op Duitsland.
      Maar uiteraard waren veel Duitser aan het begin van de oorlog enthousiast over de gang van zaken, niet wetende hoe deze gevoerd werd aan het front. Daarbij was het volk ook niet op de hoogte van de vernietigingskampen, hen werd verteld dat dit concentratiekampen waren. Pas na de oorlog werd duidelijk dat veel van de concentratiekampen vernietigingskampen waren.

      De Duitsers waren weliswaar verantwoordelijk, maar ook zowel dader als zijnde slachtoffer. Dader in de zin van een begonnen oorlog om zoveel mogelijk geallieerde landen hun wil op te leggen, met inderdaad de vervolging van diverse minderheden. Slachtoffer in de zin van oud zeer (verdrag van Versailles) icm opgebouwde haat tegen met name de Joden, door de egoïstische welvaart onder de Joden in tijden van schaarste. De jarenlange propaganda van Goebbels deed de rest. Toen de Duitsers de oorlog zat waren, was het te laat. Weigering van dienst betekende dood. Er was geen weg meer terug.

     9. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Wat naief, @Dirk. De Duitsers bejubelden massaal het terreurregime dat verantwoordelijk was voor het bombarderen van vele steden, het binnenvallen van diverse landen, het uitroeien of in concentratiekampen opsluiten van joden, zigeuners, gehandicapten en socialisten, en het afschaffen van de persvrijheid in de bezette landen.”
      Een soort light versie van Rutte bedoel je, jij was fan toch?

     10. Beukman

      Nou ook @Dirk, met deze genuanceerde uitleg kan ik het wel eens zijn.
      Op het zinnetje over de joden na.
      De meeste joden hadden geen cent te makken. Er waren rijke joden, zoals er ook rake niet-joden waren.
      H.tler heeft de mythe van de op geld beluste jood flink aangewakkerd. Hij vertelde er maar niet bij dat joden van oudsher waren uitgesloten van allerlei beroepen, maar dat het geldwezen een uitzondering was, ik meen omdat christenen lange tijd meenden dat rente vragen onchristelijk was, terwijl rente toch echt een van de noodzakelijke werktuigen van het kapitalisme is.

   2. Drekie het Toiletmonster

    Wilders moeder is Indonesisch. Ofwel uit de grootste moslim staat. Net als een groot deel van zijn familie. Wilders blondeert zijn haar, zodat je dat minder goed ziet. Dit is algemene kennis en kan je ook op zijn biografie en wikipedia vinden. Ook als racist is het belangrijk je feiten goed te kennen.

    1. Maris Copoolse

     Ja, dat Wilders zijn haar blond verft in een wanhopige poging er Arisch uit te zien is bekend. Ik heb het altijd een aandoenlijk trekje van deze clown gevonden.

     1. Maris Copoolse

      Vroeger zag hij er nog uit als een jihad-strijder:

      ht*ps://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRrqmPPN8Y08Oc1cOAc7OWsnL1TxIx6R71EUA&usqp=CAU

     2. Dirk Derksen

      “Ja, dat Wilders zijn haar blond verft in een wanhopige poging er Arisch uit te zien is bekend”

      Racistischer kun je het niet krijgen.

      Wat vind je van deze foto?
      ht*tps://www.story.nl/artikel/showbizz/sylvana-simons-financieel-aan-de-grond

  2. Vince Blank

   Waarom geeft nou niemand tegengas bij die quasi gekwetstheid die die altijd door die overgepigmenteerden erbij wordt gesleept. En dan dat ” dat kunnen jullie niet begrijpen”. Kunnen echte nederlanders zich niet gekwetst voelen als hun identiteit onderuit wordt gehaald. Van zwarte piet die voor velen al decennia een symbool is tot al die hollandse helden die het nu moeten ontgelden maar die voor velen hun roots vormen waar zij trots op zijn. En dan heb ik nog nog niet eens over alle groepen die telkens weer door alle caberetiers grof op de hak zijn genomen. Of als ik wit wordt genoemd. Ook hier hebben we het over identiteit die aangevallen wordt maar dan wel in eigen land waar hun roots liggen.

   1. Marija

    Precies

 2. ikweetwatikwil

  Tim , mee eens. Één van de weinige keren. Johan en nog een paar politici houden hun rug recht. Wijken niet af van hun mening om de “lieve vredeswil” Daar hou ik van.

  1. Any How

   Inderdaad, @ IWWIW. Spijker op de kop. Mevrouw Kaag ! U hebt de moed om dat te zeggen.

   1. ikweetwatikwil

    Één van de weinigen die in de politiek zijn rug recht houd is Wilders. Die is voor de Nederlanders. Daar kan Kaag niet bij in de schaduw staan. Die misbruikt Nederland voor eigen doeleinden.

    1. Brenda Welsh

     @ikweetwatikwil, een voorbarige conclusie. Wilders heeft niet veel schaduw. Daar steekt mevr. Kaag al snel boven uit.

     1. Slim

      Etc?

     2. Kleurloze Politiek

      “Derksen houd zijn rug recht”
      Oh wat nobel zeg..
      Wat veel van de leden hier niet wisten is dat de uitzending gisteren op losse schroeven stond..
      Als jij als commerciële tv zender geen adverteer contracten meer binnen krijgt dan hebben alle drie de heren überhaupt geen rug meer om recht te houden.

      Wilfred en Renée reden gisteren helemaal naar Jonhan Derksen in Golo om hem er van te behoeden dat dit wel eens hun baan kon kosten.

      En je zag gisteren dat zelfs Wilfred een aanval op Johan deed wat op zich geen aan was maar puur feitelijke argumenten.. maar Johan voelde zich wel verraden door Wilfred en noemde hem de advocaat van de duivel..

      Dus er zat wel degelijk behoorlijk wat op het spel.

      En Excuses of niet Johan heeft gisteren 2 uur lang op het martelstoel gezeten.
      En geloof het of niet maar de grens is nu wel getrokken anders rijden de zijn collega’s niet zijn huis toe om hier over te praten..

     3. Maris Copoolse

      Het grote voordeel van de uitglijder van Johan Derksen is dat nu echt geen hond nu nog met Zwarte Piet durft aan te komen.

     4. Duidelijk

      Etc?

    2. Maris Copoolse

     Kaag heeft niet de behoefte in de schaduw van Wilders te staan. Ze noemde Wilders bij Op1 ‘sneu’ en dat was een voltreffer.

     1. Blitzkrieg

      Maris Copoolse :
      Quote : “Ze noemde Wilders bij Op1 ‘sneu’ en dat was een voltreffer.”
      Op1, kent u die uitdrukking?

     2. Duidelijk

      Als je de amoebe geen eten of drinken geeft dan sterft het af, kent u die uitdrukking?

 3. Yoyo

  Prima uitzending,

  Waarin ieder z’ n ding kon zeggen.
  En er ook nog naar elkaar geluisterd.

  Onderbelicht bleef wel dat de aanleiding voor de grap( de agressieve , geweldagige uitlatingen van woordkunstenaar Akwasi), dus niet of nauwelijks benoemd werden.
  Ook het verwerpelijke boycotten van tv- programma’s
  Wanneer die een andere insteek hebben dan de saaie politiek- correcte talkshows, werd niet benoemd.
  Johan blijft een markante vent met een mening en af en toe slechte grappen, ga zo door.

 4. Bolland

  Derksen toont wel karakter hij blijft achter z n woorden staan, maar het was natuurlijk te verwachten, hij neemt al 30 jaar iedereen vaak keihard de maat dan kom je zelf ook een keer aan de beurt

  Z n talrijke tegenstanders ruiken bloed

  De aanleiding doet er niet toe

  Wat mij wel opviel dat Akwasi uitgenodigd was en (uiteraard) niet thuis gaf. vreemd ook dat je niets meer hoort over kopschop verhaal, blijkbaar is slechte grap maken ernstiger als dreigen met geweld en ophitsing

  1. ego mirantibus

   Wat mij opviel was de reactie toen Derksen het had over ” die mensen “. “Die” is een aanwijzend voornaamwoord en aangezien de discussie ging over racisme en dus mensen met een donkere huidskleur, was het duidelijk dat Derksen met “die mensen” doelde op mensen met een donkere huiskleur. De overtrokken manier waarop daarop werd gereageerd, geeft aan hoe licht ontvlambaar “die mensen” zijn als hun huidskleur ter sprake komt. Ook als daar zoals in dit geval geen enkele aanleiding voor is.

 5. Heinz

  Johan is beter in de muziek. De geniale Muddy Waters, een donker gekleurde soulzanger. “Kijk dàn” zou DDS zeggen. Hier laat hij zich zien als een aimabele verteller. Voetbal is maar bijzaak, zegt hij zelf. Hugo Borst is voor mij de beste.

  1. Blitzkrieg

   Heinz : Muddy Waters is inderdaad fantastisch.

 6. Beukman

  Je proeft bij de heren toch iets van voortschrijdend inzicht. Dat is pure winst.

  1. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Je proeft bij de heren toch iets van voortschrijdend inzicht. Dat is pure winst.”
   Bij jou geen voortschrijding, geen inzicht, voor eeuwig de stomme wauwelaar.

  2. ego mirantibus

   ” Je proeft bij de heren toch iets van voortschrijdend inzicht. Dat is pure winst “.

   Ik vrees dat er iets mis is met je smaakpupillen, waar je naar gekeken hebt is een discussie die helemaal niet thuis hoort in een dergelijk programma en waarbij de mensen die normaliter aan tafel zitten, hoogst ongemakkelijk voelden. Dit was een door Genee geïnitieerd charme offensief om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het was duidelijk dat dat Derksen was opgedrongen en dat hij er eigenlijk helemaal geen zin in had. Dat bleek ook duidelijk uit zijn openingsstatement: ” Ik bied mijn excuses niet aan, ik trek het boetekleed niet aan en ik ga niet door het stof “. Er is nog 1 aflevering te gaan voor de zomerstop en uit strategisch oogpunt was het niet handig om op die manier met vakantie te gaan. En dus heeft men dit overbodige en zinloze toneelstuk uit de hoge hoed getoverd. Uiteindelijk zal de storm vanzelf weer gaan liggen zoals dat met alle stormen gaat zelfs die met orkaankracht. Derksen zal er niet door veranderen, die zal zijn ongezouten mening blijven verkondigen en zich daar niet door tere zieltjes vanaf laten houden. Die is van het steeds zeldzamer wordende soort dat zich niet laat muilkorven en na de zomer zal dan ook vanzelf blijken dat alles gewoon bij het oude is gebleven. Het programma heeft wel zwaardere stormen overleefd.

   1. Beukman

    @ego
    Voortschrijdend inzicht met name bij de andere heren. Ik heb begrepen dat zij al zenuwachtig naar Grollo waren getogen, het oord waar Derksen domicilie houdt, en zij hem in zijn eigen woonkamer nederig hebben verzocht om de zaken eens te proberen te bekijken van de kant van degenen die zich gekwetst voelen door dergelijke ogenschijnlijk onschuldige grappen.
    Ook tijdens de uitzending, waarvan ik een paar minuten heb gezien, toonden zij zich van hun kwetsbaardere kant.

    Je kwetsbaar durven opstellen en elkaar proberen te begrijpen is toch wat nodig is om uit deze impasse te geraken. Dit geldt uiteraard ook voor Akwasi.

    En Derksen? Die blijft inderdaad Derksen. Zo slecht was zijn grap niet, maar sommige grappen moet je gewoon niet op de tulluffieise maken. Er bestaan ook heel leuke grappen over pak hem beet kanker en joden in concentratiekampen. Wees gewoon een beetje empathisch, en hou zulke grappen binnenskamers. Ik meende gisteren heel even een lichtje van inzicht te zien opflakkeren in Johan zijn hersenpan.

 7. Piet Klein

  Derksen is authentiek en eerlijk. Hij erkent dat het misschien niet zijn sterkste grap was maar maakt geen excuses. Wat wel bijzonder is, is de hoeveelheid lawaai die Derksen over zich heen krijgt, de hoeveel tijd die aan de ‘grap’ van Derksen wordt besteed en hoe weinig tijd en aandacht er besteed wordt aan de agressieve taal van Akwasi. De politieke correctheidmeter is wel heel erg uitgeslagen en dat is niet goed. Dit is een spiegel die wij als samenleving voorgehouden krijgen die misschien wel meer aandacht nodigt heeft dan de onderwerpen die nu op het publieke podium liggen.

 8. Adriaen

  Die Marokkaanse voetballer demonsteerde maar weer eens waarom zijn landgenoten zo geliefd zijn in ons goede vaderland.
  Een voorbeeld van beschaafd gedrag.

  1. Marija

   Hij deed mij denken aan DENK Azarkan, ternauwernood verborgen agressief, deuitdrukking op zijn gezicht zei mij genoeg, ook de vrouwelijke advocaat keek op dezelfde manier.
   Al die zwarten die de mond vol hebben over discriminatie kunnen het vaak niet eens goed formuleren, voelen zich ernstig tekort gedaan.
   Ik zou ze willen adviseren, ga de wereld injectie eigen cultuur eens verbeteren inplaats van ons de les te lezen. Nederland is tot enige jaren geleden, het meest vrije land, waar als je wil er veel mogelijkheden zijn om je te ontplooien.
   Ik heb er niks mee met al die zeurpieten.

   Veronica inside is een heerlijk programma, waar de mannen zonder kwalijke bijbedoelingen lekker zichzelf zijn.

   1. Marija

    Correctie: injectie = in je eigen land.

  2. ego mirantibus

   Het zou mooi zijn als hij er voor de verandering ook eens in zou slagen om zich aan de feiten te houden. Dit is duidelijk een gevalletje van de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. De problemen die er in het verleden bij Ajax waren met de zgn kabel, hadden helemaal niets met ras of racisme te maken. Het twistpunt was het verschil in salariëring tussen aangekochte spelers en spelers die uit de eigen opleiding kwamen. Spelers als Finidi, Rijkaard en Kanu die in die tijd ook bij Ajax speelden, hadden ook een donkere huidskleur en werden wel volledig betaald. Die waren echter via de transfermarkt aangetrokken. Het conflict bij Oranje was wel een conflict tussen blanke en donkere spelers, maar dat ging niet over geld maar over invloed. Edgar Davids vond dat bondcoach Guus Hiddink zijn oren teveel liet hangen naar de blanke spelers en dat verleidde hem tot de uitspraak dat Hiddink “must get his head out of players’ asses so he can see better “. Dat was een volstrekt misplaatste opmerking omdat van Hiddink bekend is dat altijd overlegt met zijn aanvoerders en dat waren in dat elftal toevallig blanke spelers.

 9. Maris Copoolse

  Het was een mooie uitzending waarin Derksen door zijn gesprekspartners werd uitgelegd dat de kern van de zaak niet het recht betreft om een verkeerde grap te maken maar de bereidheid je in te leven in de ander die zich er door gekrenkt kan voelen.
  Ik denk dat het kwartje bij Johan wel is gevallen.

  1. Forlan

   Als jenewt

  2. Vince Blank

   Bij mij is het kwartje idd gevallen. Die allochtone jankerds zullen niet tevreden zijn tot elke blanke op zijn knieën om vergiffenis smeekt. Nou dat gaat niet gebeuren zolang ik nog adem.

  3. ego mirantibus

   Als dat echt zo zou zijn, kan je je afvragen waarom er dan op de manier op de grap is gereageerd zoals er is gereageerd. Het lijkt me ook niet voor de hand liggen dat je op gaat roepen tot een boycot als de grap geen probleem zou zijn geweest. Het zegt ook genoeg dat er alleen maar op de grap werd ingegaan en de opruiende teksten van Akwasi kennelijk niet ter discussie stonden. Er was dan ook geen sprake van een debat daarvoor was er teveel eenrichtingsverkeer en werden de pijlen uitsluitend op Derksen gericht. Zelfs zijn eigen collega Brutus Genee deed daar hartstochtelijk aan mee. Het is heel erg naief om te denken dat iemand als Derksen niet zou weten dat mensen zich gekwetst zouden kunnen voelen door zijn opmerkingen, natuurlijk weet hij dat wel, maar dat is voor hem geen reden om dan maar niet te zeggen wat hij daadwerkelijk van iets vind. Het is even duidelijk als begrijpelijk dat mensen die leiden aan de Hollandse ziekte, de bijna compulsieve neiging naar politieke correctheid, daar niet zo goed tegen kunnen. Maar daar laten mensen als Derksen zich niet door weerhouden.

   1. Maris Copoolse

    “Het is heel erg naief om te denken dat iemand als Derksen niet zou weten dat mensen zich gekwetst zouden kunnen voelen door zijn opmerkingen, natuurlijk weet hij dat wel, maar dat is voor hem geen reden om dan maar niet te zeggen wat hij daadwerkelijk van iets vind”

    Ik beide gevallen heeft de man een probleem: of hij beseft het niet, wat nogal dom is, of hij beseft het wel en krenkt bewust medemensen, wat nogal kwaadaardig is.

    Ik houd het op het eerste, wat Genee ook helder verwoordde, de man heeft een zeer beperkt inlevingsvermogen. Het is geen kwaadaardigheid maar ongevoelige botheid.

    1. Slim

     Enz?

    2. ego mirantibus

     ” Ik beide gevallen heeft de man een probleem: of hij beseft het niet, wat nogal dom is, of hij beseft het wel en krenkt bewust medemensen, wat nogal kwaadaardig is “.

     Dat is een vrij beperkte denkwijze. Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat hij er zich wel van bewust dat er mensen gekrenkt worden door zijn uitspraken, maar dat dat voor hem geen reden is om dan maar niet te zeggen wat hij ergens van vindt. Dat is de essentie van de vrijheid van meningsuiting en dat is gewoon een grondrecht. De anti-zwartepietenlobby maakt mensen voor racist uit terwijl men er in al die jaren zelfs niet in is geslaagd iets te fabriceren dat op een argument lijkt om hun beweringen te staven en daarom keer op keer met een kluitje in het riet zijn gestuurd door de rechter. Daardoor worden ook veel mensen gekwetst, maar dat is kennelijk geen probleem voor het linkse eenrichtingsverkeer.

  4. Blitzkrieg

   Maris Copoolse :
   Quote : “Het was een mooie uitzending waarin Derksen door zijn gesprekspartners werd uitgelegd dat de kern van de zaak niet het recht betreft om een verkeerde grap te maken maar de bereidheid je in te leven in de ander die zich er door gekrenkt kan voelen.”
   Lekker krenken, beetje eelt op de ziel doet wonderen.

 10. Fatsoen74

  Als Akwasi van de dialoog was had hij gisteren zijn zegje kunnen doen.

  In plaats van een menigte opruiend toespreken, had hij nu aan tafel zijn zegje kunnen doen.

  Helaas is dit weer een bewijs van het feit dat men alleen ergens gaat zitten waar men zekerheid heeft over mogelijke gespreksonderwerpen.

  Johan zegt wat hij denkt en dat wordt een probleem in ons mooie land. Wij staan bekend om onze tolerantie in de hele wereld, maar die gaat men nu inperken.

  Mensen met een mening zijn een zeldzaamheid op tv of in de politiek.

  Johan is geen racist, Johan is een realist.

  Meten met 2 maten is momenteel gaande in Nederland.

  Dat wordt wel weer anders.

 11. NoDoubt

  Tot drie keer toe werd door de zwarte advocate gevraagd wat de intentie was. Het ging om een grap.” Zeg dat dan” zei ze. Als zij het programma gezien had, had ze die vraag niet hoeven stellen. Niemand viel over de grap totdat Arië Boomsma zelf maar even de adverteerders ging bellen. Akwasi (afstammeling van Ashantie en verantwoordelijk voor een groot deel van de 11 miljoen afrikanen, zie Piet Emmer emeritus hoogleraar Koloniaal verleden) had geen moeite mee dat zijn voorouders dat tot aan de kolonialisatie in Ghana deden. Hij zette aan tot geweld. Dat is geoorloofd maar een grap (maar dan moet je wel het programma volgen) mag niet. Ook bij Bau heeft Akwasi zijn woorden niet ingetrokken.
  Daarnaast is de rel om Floyd aangegrepen door BLM, die gefinancierd wordt door Sunrise movement. Er was immers geen sprake van discriminatie of racisme en wordt de agent voor de rechter geleid. Maar de Plaasmoorden heeft niemand het nog over en ook niet over wat in Mali gebeurt. Het is een zielige schertsvertoning met een stelletje goeddeugden bij RTL4 en NPO. Ze durven werkelijk niets te benoemen wat deze partijen in de kaart zou spelen. Wanneer wordt openbaar dat het de Afrikanen zelf zijn geweest die verantwoordelijk zijn voor 11 miljoen slaven en slavernij??? Keep on dreaming. En weer gaan de zwarten in de slachtofferrol.

 12. Duidelijk

  Als Derksen excuses zou maken is hij niet meer relevant. Goed zo Derksen!

 13. henkie

  Een goeie grap precies op het juiste moment.

 14. Original NL

  Een waardeloze uitzending, had het na 5 minuten wel gezien…2 gasten aan tafel..een marokkaan die zijn kans schoon zag op de bekende Denk manier (klagen maar niet luisteren) het slachtoffer uit te hangen en een surinaamse die op de Bij1 manier maar bleef roepen..wat was de intentie..maar wat was de intentie….het gaat om de intentie.
  Dat er geen intentie was bij Derksen konden ze maar niet begrijpen.
  Ook de houding van genee, die Derksen in de rug aanviel was walgelijk.
  Een echte discussie is met dergelijke moraalridders nog nooit mogelijk geweest..ze genieten van- en volharden liever in hun slachtofferrol…want ze zijn zoooo zielig.

 15. Stanly2000

  “Johan Derksen overweegt om te stoppen.” (de Telegraaf)
  Ik zou het jammer vinden maar kan het wel begrijpen. Hij werd dan ook flink aangevallen door zijn “maatje” Genee. Om onpasselijk van te worden.
  Overigens vond ik het een goede mop! Ben ik nu een racist?

  1. Original NL

   Als Johan stopt hebben de moraalridders gewonnen..en is het met de vrijheid van meningsuiting definitief gedaan..

  2. Beukman

   Ik vond het ook best een aardige grap, @Stanley. Alleen zijn sommige grappen minder geschikt voor de tulluffiesie. Voorbeelden: grappen over joden in concentratiekampen, grappen over kanker

  3. Maris Copoolse

   Ik vind dat Derksen kan blijven, maar dan moet hij wel betere grappen maken.

 16. FJ

  In principe ligt het probleem niet bij Johan Derksen, die nu wordt aangepakt, omdat hij Akwasi op zijn nummer zette, maar bij onze deugmedia en politici.
  De NPO en met name de VARA middels Pauw/DWDD en M heeft deze kwestie zo gepolariseerd, dat de uitkomst bij voorbaat al bekend en door hen gewenst was.

  Men is vergeten, dat de meerderheid van de Nederlanders zich terecht geen racisten laten noemen, omdat dit naar hun gevoel niet de praktijk is.
  De praktijk is, dat sommige zwarte mensen en Marokkanen zich bij bepaalde uitdrukkingen en woordspellingen gekwetst voelen zonder dat zij erover nadenken hoe gekwetst de gem. Nederlander wel niet is, als hij te pas en te onpas door mensen als AKWASI, Afriyie, Arie Boomsma, Anouk, Gladys Grace en die stumpers van P.R. de Vries en Erik van Muiswinkel voor racist en fascist worden uitgemaakt.
  Het wordt tijd, dat deze klootzakken geboycot worden door het Nederlandse publiek en naar de verdoemenis worden geholpen.
  De reclameblokken moeten weg bij de NPO en de salarissen naar normale proporties.
  Die 800 miljoen is veel te veel geld voor hetgeen men te bieden heeft.
  .

  Het wordt eens tijd, dat er wordt gereorganiseerd bij de NPO en de omroepen, want van die indoctrinatie lusten de honden geen brood meer.

  1. Vrijedenkert

   Niet alleen reorganiseren maar saneren, inkrimpen en fors bezuinigen!

   Van drie tv-zenders terug naar twee tv-zenders en ook NPO radio 3 opheffen, ook het aantal vooringenomen zendgemachtigen/omroepen fors minderen.
   BNN/VARA, gesponsorde Joop.nl en VPRO opheffen en voorgoed opdoeken.
   Multiculturele omroepen/uitzendingen en heel veel onnodige kunst en cultuur kunnen worden geschrapt worden dus weg ermee, mensen met een migratie achtergrond kijken massaal naar de schotel.
   Daarvoor in de plaats: WNL, Oproep Powned, Ongehoord Nederland en NPO sport en journaal op NPO 1 als voornamelijk rechts georiënteerde zender en algemene nieuws en sportzender.
   De rest van overgebleven omroepen: AVRO, TROS, KRO, NCRV, EO, Omroep MAX kunnen dan uitzenden op NPO 2 als algemene en religieus en ouderen georiënteerde zender.

 17. Vrijedenkert

  Racisme en discriminatie, het is van alle tijden en zal nooit geheel verdwijnen en bijna iedereen op deze planeet heeft zich er wel eens schuldig aan gemaakt bewust of onbewust.
  Sommige volkeren of bevolkingsgroepen hebben er meer last van dan andere naarmate waar men zich bevindt en in welke aantallen ten opzichte van andere volken in diezelfde regio. Gekleurde mensen zullen in een voornamelijk blanke samenleving in het westen veel meer last ondervinden, ik denk dat het andersom niet anders is…
  Ook in Nederland en Europa is racisme aanwezig maar waar ik miemand over hoor zijn eventuele oorzaken over waarom het nu echt uit de hand begint te lopen wat betreft tegenstellingen, ik denk dat de overbevolking en massa-immigratie naar dit land een van de onderliggende problemen zijn waarom vele bevolkingsgroepen en groeperingen met verschillende achtergronden vooral nu direct op hun tenen getrapt zijn of beledigd zijn en er veel minder of weinig of geen acceptatie meer is, ik denk dat we tegen de uiterste grenzen aanlopen van de multi-culturele samenleving en iedere samenleving heeft een bepaalde uiterste grens waartoe het bereid is om anderen op te nemen.
  Links en progressief willen hier niets van weten of over horen en voor hen bestaat het probleem niet en denken dat er in Europa en Nederland naast de autochtone bevolking nog heel veel ruimte en draagvlak is voor nog eens vele en vele miljoenen uit andere continenten!
  Aan de conservatieve rechterzijde en meer nationalistische zijde is het maximale allang overschreden.
  Wil je het gezellig houden in een klein land met nu al vele culturen en verschillende achtergronden moet je het niet nog meer gaan volproppen met ook nog eens een lange termijn vooruitzicht dat dit nog eens fors zal gaan toenemen.
  Ik ben tegen discriminatie en racisme en voor gelijke behandeling maar op een gegeven moment is vol echt vol en Nederland of Europa kunnen niet alle problemen van deze wereld oplossen en al helemaal niet de enorme bevolkingsgroei en toename van allerlei bijkomende problemen uit andere gebieden of andere continenten.

  1. Original NL

   Q…Racisme en discriminatie, het is van alle tijden en zal nooit geheel verdwijnen ..
   Ik als brildrager werd als kind wel eens uitgescholden voor brillejood of schele.
   Roodharigen werden vuurtoren genoemd en dikke kids papzak….er worden altijd wel opmerkingen gemaakt over iemands uiterlijk tijdens een ruzie of zo….niets nieuws onder de zon.

 18. Hamer Sikkel

  Johan Derksen is 71 en zal van zijn levensdagen nooit voortschrijdend inzicht krijgen.
  Hij komt uit een streng gristelijk milieu, dus vandaar het feit, dat hij per definitie zonder enige tolerantie is opgevoed; zelfs roodharige mensen vindt men in die kringen vreemd – laat staan iemand met een kleurtje of een andere seksuele voorkeur.
  Let maar op: bij Derksen is de mensheid ingedeeld in twee soorten, namelijk de goeien en de slechten.
  Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord hoe deze voetbalanalist praat over Louis van Gaal?
  Walgelijk!

  1. Original NL

   @ hamer en sukkel …..
   ………Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord hoe deze voetbalanalist praat over Louis van Gaal?……….
   Johan stoorde zich aan het horkengedrag van van gaal en zijn idiote gedragingen tijdens interviews ..volkomen terecht dat Johan zich daarover uitliet.
   Hamer en sukkel slaat de plank weer eens volledig mis.
   Voortschrijdend inzicht….een opmerking gekaapt van oppertròl maris..verzin zelf eens wat.. ignorant!

  2. Original NL

   @ hamer en sukkel…Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord hoe deze voetbalanalist praat over Louis van Gaal?……….
   Johan stoorde zich terecht aan het horkgedrag van van gaal tijdens interviews en andere momenten als hij in de schijnwerpers stond…je schaamde je dood als nederlander.
   Hamer en sukkel slaat de plank weer volledig mis….en btw ..
   voortschrijdend inzicht ..is een kreet gejat van maris…verzin zelf eens wat ignorant!

   1. Vrijedenkert

    L v. Gaal: Deze bus heb ik dus zelf gemaakt, balkonscene Munchen etc…

    Hierover valt verder ook weinig positiefs te melden behalve zijn prestaties als trainer…

    1. Original NL

     Idd Vrijdenker..oa daar doelde Johan op…

   2. Hamer Sikkel

    Het gaat om de manier waarop JD de grote trainer LvG op de man afmaakt; dat is karaktermoord.
    Louis van Gaal heeft het veelvoudige gepresteerd wat Johan Derksen ooit in zijn leven zal bereiken.
    Het siert @Origineel dat hij het voor de schlemiel opneemt.

    1. Original NL

     Als je je gedraagt als een idioot mag je daar gerust op aangesproken worden..
     Johan vindt van gaal een klasse trainer..maar iedere vorm van bescheidenheid is van gaal vreemd…

    2. Stanly2000

     H&S,
     De heer Derksen sprak altijd zijn waardering uit over de kwaliteiten als trainer, maar de clowneske optredens en zich verheerlijking van de heer van Gaal kon hij niet zo waarderen. Zoals velen met hem!

 19. 1000

  Sommige randdebielen proberen het topic weer om te buigen richting Wilders voor hun zelf genoegen. Helaas reageren daar weer sommige op zodat het topic alweer niet gaat over het onderwerp Johan Derksen.

  Zijn optreden was ijzersterk en zelfs mevrouw de rechts deskundige werd de mond gesnoerd. Einde discussie dus. Het was een grapje en verder niets .

  1. Original NL

   Q… zelfs mevrouw de rechts deskundige werd de mond gesnoerd……
   Mevrouw de “rechtdeskundige”…hoe kan zij dat geworden zijn in een land waar “de zwarte” gediscrimineerd wordt en geen kansen krijgt.
   Zij is het vleesgeworden voorbeeld van de mogelijkheden in dit-volgens haar-vreselijke racistische land….!
   .

 20. FJ

  Eigenlijk gaat het nergens over, maar waarom worden Arie Boomsma, Anouk en Gladis Grace niet verantwoordelijk gehouden voor deze grote schande.
  Zij waren degenen die Johan zo nodig door het slijk haalden en ik vind dat nu de beurt is aan hen.
  Niets meer. Geen concerten of TV programma.
  Voor iedereen de ver van mijn bed show.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.