Videoland schrapt massaal Zwarte Piet-films wegens niet woke genoeg: “Deze titel is niet meer beschikbaar!”

Na de online platforms van Netflix en de BBC moet ook de Nederlandse tstreamingdienst Videoland geloven aan het antiracistische censuurvirus. Weblog GeenStijl ontdekte dat de videoservice op grote schaal films en tv-series waarin Zwarte Piet figureert aan het verwijderen is van het platform.

Na Little Britain en Gone With the Wind heeft menig Nederlander misschien wel gedacht: gelukkig vindt dit soort herschrijving van de tv-geschiedenis niet plaats bij ons. Nou, think again. Want Videoland, het streamingplatform van RTL, is wel degelijk aan de gang gegaan met het onbeschikbaar maken van series waarin de zogenaamde racistische karikatuur genaamd Zwarte Piet figureert. GeenStijl ging op onderzoek uit en vond dat er radicaal gesneden is in het aanbod van Sint- en Pietcontent.

Er is daardoor nauwelijks iets overbleven na de ‘purge‘ op Videoland:

“As we speak is RTL met een dikke witte stift door de content op Videoland aan het marcheren. Iedere Zwarte Piet, of types die daar op lijken, of acteurs waarvan ze wel zeker weten dat het er een is, worden snoeihard GESCHRAPT van het videoplatform. En dat gaat harder alsdan de standbeelden in Amerika. Wie Sinterklaas zoekt op Videoland vindt nog maar heel weinig Goedheiligmans. De onderzoeksredactie van GeenStijl vond er maar drie (!). Onbekend is welke titels allemaal al gesneuveld zijn, maar de Killing Fields zijn er niets bij. Deze titel is niet meer beschikbaar staat er bij de film De Club van Sinterklaas.”

Nog even, en toekomstige generaties hebben niet alleen geen Zwarte Piet meer, maar hebben dan zelfs geen bewijs meer dat er ooit een Zwarte Piet geweest is. Want Zwarte Piet vervangen door een roetveegpiet is één ding, maar met terugwerkende kracht alle producties schrappen met de donkergekleurde kindervriend erin is een wel aardig geschiedvervalsende tweede.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Zo probeert dus een kleine groep een discussie aan te gaan tegen een niet-racistisch symbool.. gewoon verwijderen zonder discussie.

  Tja, zo kan het ook.

 2. Bullshit10

  Volk is hellemaal gestoord meede mogelijk gemaakt door ss en rutte
  Wat komt er nog meer moeten we ons straks gaan kleden zo als die negers en moslims
  Zijn we dan rasist als we dat niet doen

  1. Reinoud van Gelre

   Bullshit10:

   “…moeten we ons straks gaan kleden zo als die negers en moslims…”

   Je schrijfstijl lijkt in ieder geval al aangepast aan hun…

 3. Beukman

  Begrijpelijk besluit van Videoland. Het bedrijf is een doodgewone kapitalistische instelling, gaat met zijn tijd mee en zal weinig zin hebben in gedonder.

  Gelukkig maakt het voor de kinderen allemaal geen bal uit hoe Piet eruit ziet, en daar gaat het toch om in de eerste plaats. Al bestaan er natuurlijk ook papa’s en mama’s die zichzelf belangrijker vinden dan hun kinderen.

  1. Bullshit10

   Beukman
   Bullshit het hoord bij onze cultuur alles word ons afgenomen zo mag Kerst ook niet meer dat moet feestweek worden wij als Nederlanders worden vreemden en eigen land

   1. Beukman

    Cultuur verandert, @Shit. Een paar generaties terug bestond ZP alleen in boekies, en nog een paar generaties terug zelfs niet in boekies. En nu dus iets nieuws in onze cultuur: gekleurde pieten. Mooi man, hoe flexibel onze Hollandse cultuur is.

    1. Bullshit10

     Beukman
     Hou toch op man wij moeten ons overal en altijd aanpassen als ik naar het buitenland ga dan moet ik mij bij hun aanpassen ben ik en Nederland dan moet ik mij ook aanpassen bij hun en dat is het omgekeerde wereld
     Ik zeg nogmaals zij komen bij ons laten ze maar bij ons aanpassen en ze moeten verplicht nederlands leren alvorens ze naar Nederland komen als je naar zweden gaat emigreren dan moet je binnen een half jaar zweeds kennen ga je naar Canada dan moet je eerst engels kennen anders kan je het vergeten

     1. Beukman

      De meeste van die mensen zijn gewoon in Nederland geboren, @Shit. Zij mogen net zo hard meepraten als jij en ik.

      Ben je al eens gaan praten met de lui die zeggen gekwetst te voelen door ZP en die het zat zijn om wekenlang te worden uitgescholden voor ZP? Doe dat nou eens, van een beetje empathie is nog nooit iemand doodgegaan.

     2. 1010

      je moet wel een ontzettend domme kleurling zijn om je eigen uiterlijk te vergelijken met een karikatuur. Zegt veel over het IQ van die nep pieten

     3. Beukman

      Blanken doen dat, @1010. Sterker nog, de karikatuur is door blanken bedacht.

     4. 1010

      blanken die zich storen aan de karikatuur van zwarte piet .

      het verneukmannetje is nu volledig ontspoord

     5. trutje

      Weet je ik geloof nooit echt dat alle mensen voor Zwarte Piet zijn uitgemaakt misschien een paar en dan beginnen ze elkaar na te praten of het ze allemaal is overkomen. Ze zijn niet eens zo mooi als Zwarte Piet. Zijn heel veel zwarte die wel van Zwarte Piet houden maar die tellen niet mee. Vraag me af als een Afrikaanse olifant in een dierentuin in Nederland een jongen krijgt is het dan opeens een Nederlandse olifant dan moet je ook zeggen het is in Nederland geboren dus is het Nederlands. En als Beukman zegt ze zijn hier geboren dat snap ik nog steeds niet dat iedere bevolkingsgroep apart leeft en anders gedraagt en alles niet gemixt is.

    2. Bullshit10

     Beukman
     Die mensen die geboren zijn en Nederland die hoor je niet ss is zelf zwarte Piet geweest als die pleeborstel toen gepest was geloof jij dan dat ze voor zwarte Piet had gespeeld hou toch op
     Het zijn allemaal in Port figuren die geen woord Nederlands spreken en nu de grootste bek hebben.nee ik heb er geen empathie voor
     Er zijn mensen die al 20 jaar en Nederland wonen en nog geen woord Nederlands spreken ze moesten zich schamen

     1. Beukman

      Ga eens naar de Bijlmer, @Shit. Vraag eens aan Surinamers hoe zij over ZP denken. Die mensen zijn in Nederland geboren en praten prima Nederlands.
      Wat is helemaal het probleem om Piet ietsje aan te passen? Vroeger bestond ie niet eens, en daarna was de roeveegschoorsteenvegerpiet traditie, zoals deze foto uit de jaren 20 laat zien. Niks mis mee.

      historiek.net/wp-content/uploads-phistor1/2018/10/Sinterklaas-en-zwarte-piet.jpg

  2. Rammstein

   Beukman: “Begrijpelijk besluit van Videoland. Het bedrijf is een doodgewone kapitalistische instelling, gaat met zijn tijd mee en zal weinig zin hebben in gedonder.”

   Hij bedoelt dat Videoland te bang en bescheten is en liever aan zelfcensuur doet dan er principes op na te houden.

   1. Beukman

    dan er principes op na te houden

    Misschien houden ze er wel principes op na, @Rammstein, alleen niet de jouwe.
    Misschien vinden ze ZP wel niks.

    1. Hardline

     “Misschien vinden ze ZP wel niks”

     Zou uiteraard kunnen, maar is het dan niet toevallig om dit juist nu te doen? De ZP “discussie” is al een aantal jaren gaande.

     Dan lijkt het erop dat de principes inderdaad bestaan uit geld verdienen, verlies van de boze abonee,

    2. Blitzkrieg

     Beukman :
     …There are too many idiots in this world. And having said it, I have the burden of proving it.

    3. Bullshit10

     Beukman
     Het blijft niet bij zwarte piet daar is het mee begonnen straks is sinterklaas te wit kerstman is rasist pasen ligt onder vuur hemelvaard ligt onder vuur noem het allemaal maar op
     Op deze manier blijft er niks over wat van Nederlandse waarde is
     Ik werk er niet aan mee we leven nu eenmaal en Nederland daar wonen nu eenmaal blanken en als ze zich niet thuis voelen jammer dan.dan gaan ze maar naar hun eigen ape land
     Ga ik naar die ape land dan word ik ook uitgescholden als bleekscheet dan moet ik ook niet gaan huilen
     Beukman zo is het niet anders

     1. Maris Coppolse

      Het gerucht gaat dat binnenkort er een verbod komt van erwtensoep en klompen.

     2. Beukman

      Jullie hebben apeland eeuwenlang uitgewoond en geplunderd, @Shit. Jullie hebben de mannen weggevoerd, de vrouwen verkracht, grenzen getrokken waar die niet waren, grondstoffen geplunderd, volkeren tegen elkaar opgezet, en mensen die protesteerden op een zacht vuurtje geroosterd of hun handen en voeten afgehakt. Kijk alleen eens naar wat jullie in Congo hebben gedaan.

      Jullie hebben de halve wereld gekoloniseerd. Jullie zijn daar gaan wonen, met een veel grotere luxe dan degenen die er al woonden en ten koste van hen.
      En nu klagen dat een deel van die mensen er nu voor kiest om in Europa te gaan wonen, bij voorkeur in de landen die hen eerst hebben gekoloniseerd?

      Als jij in een blank Nederland wil wonen dan had je dat een paar eeuwen terug maar moeten bedenken, @Shit, voordat jullie begonnen te roeren.

      Oh, en Hemelvaartsdag mag je houden. Dat is een prachtige traditie, de dag dat Nederland massaal naar de Meubelboulevard trekt. Niemand zal jullie dat afpakken.

    4. Bullshit10

     Beukman
     Kijk jij die fvd congres ook maar eens is ook goed voor jij
     Op YouTube op 11 december 2019 zo hoord Nederland er uit te zien die meid zegt het heel goed

     En ik raad je aan om op te houden ons als Nederlanders een schuld gevoel aan te praten wat al eeuwen geleden gebeurd is .zulke Mongoolen zijn er al zat bij npo die ons voordurend een schuld gevoel aanpraten
     wij zijn slecht voor de natuur
     Wij moeten minder vlees eten enz enz terwijl ze het zelf doen hou er mee op zou ik zeggen wand het is een teken van zwakte omdat je anders niks weet

     1. Beukman

      Wat er eeuwen geleden gebeurd is, @Shit?
      Slavernij is in Suriname pas heel laat afgeschaft, en daarna zijn de Nederlanders nog driekwart eeuw doorgegaan met het uitbuiten van de volkeren die ze daarheen in slavernij hadden gebracht.

      Als je wil begrijpen waarom die mensen er nog steeds last van hebben, dan zou je eens met henzelf moeten gaan praten, dan geloof jij het misschien ook eens.
      Nee, daar hoor je Thierry niet over maar het is wél zo.

      Wij zijn slecht voor de natuur. Hun ook, maar dat is wel een heel beroerde smoes om er zelf niet iets aan te doen. Het goeie voorbeeld geven, niks mis mee.

   2. Maris Copoolse

    De principes van bedrijven worden op de afdeling marketing geformuleerd. Daar hebben ze ontdekt dat aan Zwarte Piet geen stuiver meer is te verdienen omdat alleen een guurrechtse minderheid er nog blij van wordt.

    1. 1010

     h**ps://www.youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

    2. Duidelijk

     etc

     1. 1010

      enz , en nog steeds sukkels die reageren op dat minderwaardige mens

  3. Reinoud van Gelre

   Sommige papa’s en mama’s willen graag een leuke traditie overdragen aan hun kinderen.
   Bovendien gaat dit allang niet meer over wat de kindertjes ervan vinden, maar wat een kleine groep door wil drukken om omdat zij zichzelf hebben wijsgemaakt dat het hun “pijn” doet.
   Wat betreft het aanpasbare kapitalisme heb je gelijk:
   Geld is belangrijker dan mensengevoelentjes.

   1. Maris Copoolse

    Het is alleen nog een leuke traditie voor een steeds kleinere groep oudere mensen met achterlijke opvattingen en een paar racisten. Voor kinderen is de roetveegpiet allang ingeburgerd en hu. aandacht is gericht op de snoep en de geschenken.

    1. Reinoud van Gelre

     Maris:

     “…mensen met achterlijke opvattingen en een paar racisten…”

     1. Original NL

      Wie zijn er tegen zwarte piet… mensen met achterlijke opvattingen en een paar racisten…!

    2. Maurits Dekker

     Als praktiserend ped0fiel weet Maris precies wat kinderen wel of niet willen.

    3. Rammstein

     HET snoep, sukkel

     1. Maris Copoolse

      Dat mag ook, Ramsteen.

      Snoep is mannelijk of onzijdig. We hebben allebei gelijk.

     2. Duidelijk

      Etc

    4. Yoyo

     Zo daar wordt even een stille meerderheid weggezet als debielen en racisten.
     Prima weer, Copoolse.
     Bedankt namens gezond denkend Nederland!

  4. Robert75

   Hoe weet jij dat hoe kinderen over Zwarte Piet denken?

   https://www.youtube.com/watch?v=c9axXfNTru4

   1. Bullshit10

    Robert 75
    Goed gevonden top daar kunnen die negers het mee doen

   2. Beukman

    Ja hehe, als ze zo’n meisje vertellen dat ZP weggaat zonder erbij te zeggen dat er iets anders voor in de plaats komt dat minstens zo leuk is, wordt zij uiteraard verdrietig. Dit zit tegen kindermishandeling aan.

    1. Bullshit10

     Beukman
     Ha ha ha grapjas zo lust ik er nog wel een
     Pas maar op met dat woordje kindermishandeling straks is er weer een gek of mongool of hoe je ze wilt noemen die hier weer op zit te etteren

 4. 1010

  Gewoon verwijderen , onze gedachte is wet en wij bepalen wat u ziet.

  Omdat er nul , nul draagvlak is voor het bestrijden van zwarte piet wordt op een fascistische manier het verhaal toch doorgedrukt. Dat was het dus voor videoland wat mij betreft.

  Videoland in de boycot , wie doet mee ?

  1. Rammstein

   Wie gaat in hemelsnaam nog naar Videoland, als je de hele wereld aan films, comedies, TVshows en docu’s via IPTV kunt bekijken?

  2. Bullshit10

   1010
   Als ik lid was geweest had ik meegedaan

 5. Adriaen Beyer

  De onverdraagzaamheid ten opzichte van een populaire kindervriend begint uiterst bedenkelijke vormen aan te nemen.
  Deze intolerantie mogen wij onder geen beding tolereren.
  Handen af van Zwarte Piet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.