Was “trap Zwarte Piet” gewoon ordinaire PR-stunt van Akwasi? “Toevallig” start zaterdag voorverkoop concertreeks

Was het hele gebeuren rondom de uitspraak van rapper Akwasi (“trap Zwarte Piet in z’n gezicht”) gewoon niets meer of minder dan een verkoopstunt om extra veel concertkaartjes te kunnen slijten? Morgen gaan kaarten voor de nieuwe theatertour van de muzikant in de verkoop. Dat lijkt allemaal net iets te toevallig.

Toen anderhalve week geleden een uit de kluiten gewassen menigte zich onder het toeziend oog van Femke Halsema begon te verzamelen op de Dam, had vrijwel niemand nog van de rapper Akwasi gehoord. De hiphopartiest kreeg een podium en gebruikte dat meteen om op te roepen tot geweld. Zwarte Piet “gaat naar zijn hoerenmoeder,” schreeuwde hij. En in november gaan we hem “hoogstpersoonlijk in z’n gezicht trappen”.

Lekker dan: Akwasi kreeg een hele bak kritiek over zich heen voor die gewelddadige uitspraken. Maar hij mocht daarna wel mooi aanschuiven voor een publiek van honderdduizenden Nederlanders bij de RTL-talkshow Beau. Ineens wist heel Nederland wie hij was, en dat kan voor een artiest natuurlijk nooit iets slechts zijn.

En daar wordt dan meteen handig gebruik van gemaakt. Gisteren konden we ineens lezen hoe Akwasi en concertorganisator Mojo Concerts proberen om munt te slaan uit dat oproepen tot geweld: de voorverkoop van de theatertour van de rapper gaat namelijk beginnen:

“Met zijn Sankofa tour doet Akwasi Owusu Ansah in juli en augustus een aantal zalen door Nederland aan! ☀️
Tickets voor deze shows met gelimiteerde capaciteit gaan zaterdag om 10.00 uur in de verkoop via de websites van de zalen en akwasi.net”

Akwasi heeft dus vrijwel onmiddellijk enorme profijt van zijn gloednieuwe BN’erschap. Eerst zichzelf met een hoop agressief kabaal tot landelijke bekendheid promoveren, en daarna doodleuk concertkaarten verkopen. Die ophef in de media over het kopschoppen van Zwarte Piet, door hemzelf veroorzaakt, kwam dus precies op het juiste moment voor hem om lekker te cashen.

In dat laatste is de kerel sowieso nogal goed. Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker onthulde gisteren ook dat Akwasi een heuse vastgoedbaron is, en mede-eigenaar is van een vastgoedproject in Weesp met die een waarde heeft van een slordige €6,3 miljoen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Ritter

  ‘Akwasi slachtoffer? Hij heeft miljoenen aan vastgoed!’

  De in opspraak geraakte rapper Akwasi is voor de helft eigenaar van een vastgoedproject in Weesp ter waarde van 6,4 miljoen euro. Hij zit ‘extreem goed in de slappe was’.

  “Terwijl Akwasi zich voordoet als een sjofele muzikant die van optreden naar optreden leeft, blijkt de realiteit heel anders te zijn. De rapper zit namelijk extreem goed in zijn slappe was en bezit meer dan zes miljoen euro aan vastgoed! Op de cent nauwkeurig: 6.390.620,71 euro.”

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/06/akwasi-slachtoffer-hij-heeft-miljoenen-aan-vastgoed/
  =========

  En dan te bedenken dat deze miljonair subsidie krijgt voor zijn anti-zwarte Piet acties. Dus belastinggeld.

  1. Stopperspil

   Rijk van geld, maar arm van geest.

  2. CLoVis

   Het linkse anti-kapitalisme in de praktijk.

  3. NoDoubt

   Rapper Akwasi in 2017: Ik ben Ashanti, die verkochten arme Ghanezen als slaven aan de Nederlanders
   Halsema plaatste haar kinderen van een gekleurde school naar een blanke school.
   Hoeveel vluchtelingen nemen de goodfeel linkse mensen in huis.
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=JYtbLCa65eA
   Candace Owens. Als ze het overleeft, wordt zij de nieuwe president USA,
   zet zelfs de rechter voor schut omdat hij niet goed luistert 7:32
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=ewKAy4lJGpM

  4. LifeBuddy

   Het vastgoedproject in Weesp is met gedeeltelijk witgeld en door zwartwerkers gebouwd. Het bouwbedrijf die het pand heeft gebouwd, zal zich nu ook wel achter de Oren krabben.

 2. Rammstein

  Akwasi is een nazaat van slavenHANDELAREN: deze vastgoedmiljonair is dus de eerste die zijn nederige excusues moet aanbieden en verder zijn bek moet houden over ongelijke kansen door racisme.

  1. Gerda2

   Verkoop zit hem in het bloed zullen we maar zeggen.

  2. Maris Copoolse

   Zwarte mensen die miljonair worden: het moet niet gekker worden!

   1. Start

    Etc?

 3. Lugor

  mede-eigenaar is van een vastgoedproject in Weesp met die een waarde heeft van een slordige €6,3 miljoen.

  1. Lugor

   Ik heb nog een paar aandelen Shell, ben dus mede-eigenaar van een bedrijf met een marktwaarde van 115 miljard euro.
   Zo, dat klinkt rijk.

   1. CLoVis

    @lamlul

    “Ik heb nog een paar aandelen Shell…”

    Wat jij bedoelt zijn gewoon spaarzegeltjes.

    1. CLoVis

     Die mag je trouwens wèl aan de achterkant likken.

   2. Peetjoh

    Oh wil je stemming maken hoeft niet hoor. Jij heb niks geen verstand geen geld geen eigen huis je bent een linkse sloeber die graag zijn niks wil delen met mensen die veel hebben.

    1. Lugor

     Ontmaskert door de slimme Sherlock Peetjoh.
     Dat doet pas echt pijn.

     1. Hardline

      triest figuur ben je toch

  2. Nexit218

   Deze nare griezel zou moeten worden opgepakt voor oproepen tot geweld! Moet ik es zeggen dat je een neger voor ze bek moet schoppen dan is het land te klein! Fucking hell wat een droeftoeter zeg!

 4. Piet Klein

  Akwasi is zelf een voorbeeld van iemand die zijn kansen pakt en krijgt. Waarbij iedereen hem zijn kansen gunt. Totdat hij uit de bocht vliegt en met zijn uitspraak over Zwarte Piet. Hij positioneert zich als gezicht van de mensen in een slachtoffer rol, terwijl hij tegelijkertijd iemand is die het goed doet in NL-samenleving, beter dan gemiddelde autochtoon. Je zou kunnen zeggen ondanks zijn huidskleur maar dat klopt niet want de Nederlanders zijn niet racistisch, willen niet racistisch zijn. Dat de opstelling door sommigen autochtone wordt gesteund komt enerzijds omdat zij net als iedereen tegen racisme zijn, en denken te moeten opkomen voor zwakkeren. Het zijn mensen die zich zelf misschien beter voelen, denken dat zij wel tegen racisme zijn en anderen niet. Deze mensen stappen in het barmhartigheidssyndroom en dat is eigenlijk een vorm van superioriteitsgevoel, een elitair racisme. Zij gaan mensen die zogenaamd zwakker zijn (maar dat zijn ze helemaal niet) in bescherming nemen tegen, ja tegen wie want niemand in Nederland wil racisme. Akwasi en Sylvana vliegen volledig de bocht uit, want zij zijn met name mensen die hun kansen kregen en daarmee zouden ze symbool kunnen staan voor een NL-samenleving die niet racistisch is. Dat zij de slachtofferrol cultiveren en Zwarte Piet verheffen tot een symbool van racisme het is harstikke fout. Ja mensen, met name met een donkere huidkleur zouden misschien Zwarte Piet kunnen voelen als een symbool van racisme maar daarom is Zwarte Piet nog geen symbool van racisme. Het racisme is nagenoeg niet aanwezig in NL-maatschappij. En er is helemaal niemand te vinden onder de autochtone bevolking die Zwarte Piet als symbool van racisme ziet. Sterker nog kinderen houden van Zwarte Piet, houden van een (geschminkte) donkere persoon. Veel autochtonen voelen zich vals beschuldigd van racisme, zien een simpel leuk Sinterklaasfeest kapot gemaakt worden, krijgen agressieve taal van Akwasi en anderen naar zich toe. Wij blijven niet racistisch, maar krijgen wel een kater van dit gedrag als antwoord op een maatschappij die heel graag allerlei verschillende mensen ruimte wil geven.

  1. Nexit218

   Zeer mooi verwoord!

  2. Maris Copoolse

   “Ja mensen, met name met een donkere huidkleur zouden misschien Zwarte Piet kunnen voelen als een symbool van racisme maar daarom is Zwarte Piet nog geen symbool van racisme.”

   Laat dat misschien maar weg: mensen met een donkere huidskleur voelen zich gekrenkt door Zwarte Piet (ze werden er namelijk voortdurend voor uitgescholden) en ervaren het dus ook als een symbool van racisme. Dat kan een kind begrijpen en de vraag aan Piet is of hij bereid is met die gevoelens rekening te houden.

   1. Start

    Etc?

   2. Piet Klein

    Maris zou jij voor mensen met een pleinfobie de pleinen willen afbreken?

   3. Maurits Dekker

    mensen met een donkere huidskleur voelen zich gekrenkt door Zwarte Piet …….

    Helemaal niet zwakzinnige onruststoker!
    Mijn donker getinte buurman viert elk jaar uitbundig Sinterklaas met zijn 3 konderen. Hij moet niets hebben van kwaadwillende slappe lullen als jij.
    Hij zegt dat hij facsisten als jij een schande voor Nederland vindt.

    1. Maris Copoolse

     Je buurman is kennelijk de uitzondering op de regel.

     1. Maurits Dekker

      Je buurman is kennelijk de uitzondering opmde regel.

      Nee, sufferd. Er is helemaal geen regel.

   4. RobVerhoeven

    Ze bewéren dat ze er voortdurend voor worden/werden uitgescholden want er moet natuurlijk een argument voor hun gedrag aangevoerd worden.
    Maar ik kan me niet herinneren dat de zwarte kinderen in mijn klas door mij of anderen ,,zwarte piet´´ werden genoemd.
    Simpelweg om dat kinderen over het algemeen slim genoeg zijn te beseffen dat zwarte piet een sprookjesfiguur is en dat verband gewoon niet leggen!

 5. Bolland

  Knap van hem dat hij in het racistische en fascistische Nederland dit voor elkaar gekregen heeft

  1. Maris Copoolse

   Joden slaagden er in antisemitische landen soms ook in enig fortuin te vergaren. De redenering van Bolland dat hieruit volgt dat er geen sprake was van antisemitisme slaat nergens op.

   1. Start

    USW?

 6. 1000

  uiteraard , overal een podium en gratis publiciteit voor een looser waar niemand ooit van gehoord heeft.

  Zo wordt de dood van een mens misbruikt. Wil hem wel op zijn gezicht trappen conform zijn eigen normen en waarden

 7. plakband

  Een maatschappij die:
  – notoire leugenaars niet ontmaskert,
  – criminelen niet de baas kan,
  – profiteurs hun gang laat gaan,
  gaat vanzelf op zwart.

 8. staleo

  Maris Copoolse,
  Ik volg u al een hele tijd, en heb jammer genoeg nog geen enkel positief stukje kunnen lezen.
  Uw reageren heeft dus helemaal geen zin.

  1. Maurits Dekker

   Staleo,

   Coppoolse is imiddels aan zijn 161ste nickname begonnen.
   Hij kan alleen negatief reageren. Nog nooit een positief woord van hem gezien.
   Hij is net onkruid. Klaar om uit te roeien.

  2. Maris Copoolse

   Je hoeft niet te reageren, staleo, maar ik lees je erudiete, grondig beargumenteerde en eloquent Nederlands gestelde bijdragen altijd met groot genoegen.

   Een parel op dit debatforum.

 9. AS210854

  De afstammeling van een van de gewelddadigste stam van Afrika, heefs nog steeds gewelddadige genen in zijn lijf , maar wordt door de linkse maffia in Nederland geprezen als de verlosser van discriminatie in Nederland. Hieraan is nu weereens duidelijk te zien dat de linkse maffia van gekkigheid niet meer weten wat ze doen.

  1. Maris Copoolse

   “De afstammeling van een van de gewelddadigste stam van Afrika, heefs nog steeds gewelddadige genen in zijn lijf”

   Kijk, zo klinkt racisme. Schaamteloos.

   1. AS210854

    MC, de waarheid is hard, en dat is nu juist waar jullie niet tegen KUNNEN.

   2. AS210854

    MC, WAAROM MAG JE BIJ BLANKE MENSEN WEL IN HET VERLEDEN DUIKEN EN BIJ ZWARTE MENSEN NIET? DAT IS PAS RACISTISCH.

   3. Maurits Dekker

    Kijk zo klinkt de racist Coppoolse. Schaamteloos.

   4. Dirk Derksen

    Kan Maris verklaren waarom de MAG test bij honden is ingevoerd?

  2. Dirk Derksen

   Probeer Maris en zijn vriendjes maar niet uit te leggen dat genen wel degelijk meespelen. Hele fokprogrammas van dieren zijn er op afgestemd. Maar goed, dat doet niet ter zake. Als het mensen betreft is het racisme.

 10. Vliegenvanger

  Ik hoop van ganser harte dat er niemand naar zijn optreden gaat.
  Het is een grote rasist, die over de rug van Nederlanders de boel loopt op te fokken. Hij zelf heeft niet in de gaten dat hij verkeerd bezig is. Daar is hij te lomp voor. Zwarte Piet blijft, dat maakt hij en zin vriendjes niet uit. Respecteer de Nederlandse normen en waarde en anders donder op.

 11. Smek

  Ik ben na die bewuste uitzending bij Beau meteen een racist geworden.

 12. ervi

  Racisme is een beter verdienmodel dan Corona.

 13. Maurits Dekker

  Volgens de redenering van dit wonderkind (Akwasi) mag ik hem dus vol in het gezicht schoppen. Hij zegt immers dat zwarte piet niet bestaat omdat het een fictief figuur is.
  Welnu, Akwasi bestaat ook niet en is ook een fictief figuur. Zijn echte naam weet ik niet maar is makkelijk op te zoeken.
  Dus mensen als jullie Akwasi zien kan je hem ongestraft met je voeten zijn gezicht verbouwen.

 14. cronewillie@gmail.com

  als het die Akwasi hier niet bevalt, laat
  die dan heel snel oprotten uit Nederland
  lekker naar z,n familie in Afrika, kan die
  daar zwarte pieten in het gezicht trappen.

 15. cronewillie@gmail.com

  zou een hele goede stap voor gezond denkende mensen zijn
  om al die waardeloze talkshows (linkse staats TV)nooit
  meer een seconde te bekijken.

 16. cronewillie@gmail.com

  vanavond om 7 uur zitten die linkse criminele
  allemaal weer naar dat smerige M te kijken
  en daarna zitten ze weer vol verwachting op1
  te wachten smerige minkukels dat het zijn.

 17. O.k.

  Mensen in de vastgoedmarkt zijn ook gewoon ratten die geld verdienen over de rug van een ander.

 18. Kristalix

  Mooi moment de boel te verstoren daar, rotte tomaten en eieren. Ruimschoots verdient

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.