Wilders pakt Black Lives Matter aan: ‘Plunderingen en geweld komen niet door racisme, maar door massa-immigratie!’

PVV-leider Geert Wilders is het totaal niet eens met de heersende opinie dat een racistisch klimaat de grootschalige Black Lives Matter-rellen zou hebben veroorzaakt. De oppositieleider ziet de oorzaak eerder in grootschalige immigratie.

Als het aan Geert Wilders (PVV) ligt, moeten we de massale demonstraties, protesten en maatschappelijke ongehoorzaamheid die volgde op de dood van George Floyd niet zien als een reactie op een racistische maatschappij. De man die bij de afgelopen Kamerverkiezingen zijn partij naar de tweede plek wist te loodsen ziet de oorzaak eerder in de open grenzen.

In een tweet omschrijft Wilders de onlusten als “plunderingen, geweld en intimidatie.” Die vinden hun oorzaak niet in systematische discriminatie, denkt hij: “Dat heeft niks met racisme te maken maar met wetteloosheid en massa-immigratie.”

Waar Wilders zijn stelling op baseert is niet helemaal duidelijk, maar hij wijst zelf op Brussel. Wilders heeft een filmpje van een volledig uit de hand gelopen Black Lives Matter-demonstratie, waar te zien is hoe gemaskerde jeugd met grof geweld probeert binnen te breken in een winkelpand. Het filmpje heeft hij geleend van Sam van Rooy, de leider van PVV-zusterpartij Vlaams Belang in de gemeenteraad van Antwerpen.

Of het écht niets met racisme te maken heeft, daarover kan je twijfelen als je vervolgens leest hoe het Rotterdamse PVV-raadslid Maurice Meeuwissen naar de tweet van Wilders gekeken heeft. Brussel “ziet zwart van de zwarten”, meent de lokale politicus. Niets met racisme te maken, hmmm? Sure!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Maris Coppoolse

  “ Of het écht niets met racisme te maken heeft, daarover kan je twijfelen als je vervolgens leest hoe het Rotterdamse PVV-raadslid Maurice Meeuwissen naar de tweet van Wilders gekeken heeft. Brussel “ziet zwart van de zwarten”, meent de lokale politicus. Niets met racisme te maken, hmmm? Sure!”

  Raak, Tim.

  1. Robert75

   Nee helemaal niet raak. Meeuwissen slaat de spijker op zijn kop. Het geeft een reactie op wat hij ziet. En inderdaad in Brussel zag je bijna alleen maar negers die denken de boel kort en klein te kunnen slaan. Dat heeft inderdaad niets met racisme te maken. Het is gewoon een constatering.

   1. Maris Coppoolse

    Tim legt het racisme van de PVV bloot. Dat is een goede zaak.

    1. Robert75

     Een constatering is gewoon een constatering. Je mag noemen zoals je het wil maar het blijft een constatering. Als van de 10 relschoppers er 9 negers tussen lopen dan zie het inderdaad zwart van de zwarten. Dan is dat nu eenmaal de realiteit. Maar ik begrijp dat linkse deugmensen die realiteit niet willen zien.

     Overigens zie je in Amerika natuurlijk het zelfde fenomeen. Ook daar is de ruime meerderheid van de relschoppers nu eenmaal neger. Ja dat zijn nu eenmaal de feiten.

    2. Lefty

     @Maris: Wilders met name. Als hij de mensen die op de dam vreedzaam protesteren tegen racisme in Amerika (er is nog geen kopje thee op de Dam gesneuveld), uitscheld voor links tuig, dan laat je je ware aard zien . Wilders heeft waarschijnlijk een traumatische jeugd gehad en ratelt al jaren hetzelfde riedeltje af. Als hij het voor het zeggen krijgt wordt het een heel onprettige toekomst. Weg culturele sector, weg internationale handel. geen cent naar ontwikkelingshulp, uit de Euro, weg met de Euro, eigenlijk weg met alles. Totaal wereldvreemd en oppervlakkig. Hij praat ontevreden mensen naar de mond en heeft oplossingen die alleen in Noord Korea werken. Voer voor psychologen.

     1. Henk Albarda

      U juicht het dus toe dat slavenhandelaar akwasi publiekelijk op de dam oproept ieder die 1 dag per jaar het kinderfeest Zwarte Piet opvrolijkt door zelf Zwarte Piet te spelen, in elkaar te meppen. U wenst dat ieder die anders denkt dan u, opgejut door de principieel pro geweld dam nep-demonstranten, in elkaar worden geslagen!
      Akwasi heeft meer zwarten geslagen in zijn leven dan heel Nederland de afgelopen 10 jaar.
      U bent een racist.

    3. Henk Albarda

     En Maris Coppoolse herbevestigt het eigen racisme, anti-semitisme en zijn pro geweld tegen alle andersdenkenden.

 2. Augustus

  Minderheden worden gebruikt door de media als een knokploeg om de huidige achteruitgaan door te laten gaan. Ben bang dat het al te laat is, het resultaat van decennia lang systematisch ontwrichten van de samenleving.

  1. Jack Flash

   Augustus@++++

  2. Lefty

   @ Augustus:Totale onzin. De media , en vooral de tv laten gewoon zien wat er gebeurd in de straten mbt racisme en vandalisme. Don’t shoot the messenger.

   1. Henk Albarda

    In NY worden specifiek Joodse winkels door zwarten geplunderd. U, Lefty, bewijst eens te meer dat u een racistische anti-semiet bent.

 3. Cootje

  Probeert in te breken en te plunderen in Brussel hebben ze complete telefoon zaken juweliers en media winkels totaal geplunderd , bij sommige zaken hebben ze de schroefjes nog mee genomen. De daders hadden weer de gebruikelijke kleuren , zijn ook oververtegenwoordigd bij zulke demonstraties , met dat plunderen komen de ouderwetse instincten bij hun op wat je gratis mee kan nemen kost niet veel . Schandalige beelden nu te zien op België

  1. Hans NL

   Juist, meer hoef ik niet te zeggen

 4. Mar

  In Nederland zijn toch geen plunderingen geweest. Er is toch niets vernield, op wat incidenten in Rotterdam na. Bij feestjes van voetbalsupporters gebeurt dat meer dan bij demonstraties van BLM.

  Hij weet van gekkigheid niet wat hij moet om aandacht te krijgen.

  1. Niemandalletje

   Die Mar, altijd zo heerlijk naïef. 🙂
   (psst) Het gaat hier over België, voor Nederland geldt: even geduld, a.u.b.

   1. Mar

    Pssstttt, Wilders is een Nederlandse volksvertegenwoordiger. Hij zit in Nederland in de Tweede Kamer.

    Zijn laatste campagneslogan Nederland weer op 1, Nederlanders weer op 1.

    Wat mottie dan met België?

    1. Niemandalletje

     Je wilt toch niet zeggen dat je nu een redelijk punt maakt?

 5. Nestor Makhno

  Dit PVV mannetje suggereert dat massa immigratie de oorzaak zou zijn van racisme. Eerst eens kijken waar die massa immigratie nou ondertussen vandaan komt. Zou dat wellicht zijn oorzaak vinden in de illegale oorlogen die het westen in het Midden Oosten, Noord Afrika en Europa voert? Afghanistan, Iraq, Syrie, Lybie. Joegoslavie die geen van alle legitiem waren door het ontbreken van VN Veiligheidsraadresoluties? De vluchtelingen die hier op de stoep staan zijn uit hun huizen gebombardeerd en hun economie is aan stukken geschoten door de US, de UK, Frankrijk, Israel, Nederland en talloze anderen. De Europese vazallen betalen de prijs voor het illegaal voeren van oorlogen aan de hand van het US Imperium.

  1. halo1

   De oorzaak van de massa-immigratie lijkt me eerder het bestaan van de vele naief-linkse partijen hier die wetsovertreders pardonneren i.p.v. de Australische methode toe te passen..

  2. Dirk Derksen

   Als Nestor de Defensie begrotingen van de PVV had gekend, had hij deze minder verstandige (zeg maar gerust domme) reactie niet geplaatst.
   Volgens Nestor trekt de PVV al decennia lang aan de touwtjes 😂.

   Ps, de term vluchteling vervalt na het doorkruisen van Europa om in Nederland je heil te zoeken. Deze groep noem je gelukzoekers.

   1. Nestor Makhno

    Zo zo. Dus Nederland zit/zat niet in Afghanistan, Iraq, Syrie en Lybie? Nederland bombardeerde Joegoslavië niet in een illegale oorlog? Ik wil het uw wel even bijbrengen zodat u weer op de hoogte bent want gebrek aan kennis is een vehikel voor de beschouwingen van een dwaas. Volgens het Internationaal Recht is er slechts in twee gevallen sprake van een legitieme oorlog. 1 wanneer een land zich verdedigt tegen een aanval van buitenaf 2 wanneer de UN Veiligheidsraad een resolutie heeft aangenomen die een oorlog legitimeert. Alleen m.b.t. Lybie heeft de UN Veiligheidsraad gewapend ingrijpen als rechtmatig beschouwt. MAAR alleen voor het handhaven van een no fly verbod en NIET voor het uitvoeren van bombardementen om Gadaffi te verdrijven. Daar heeft Nederland toch in geparticipeerd. Dat degradeert o.a. Nederland ( maar niet alleen Nederland ) tot het niveau van Hitler Duitsland dat ook niet legitieme oorlogen begon. Het is met name dit gedrag dat tijdens het Neurenberg proces in 1947 de reden was om hoge Duitse legerofficieren tot de doodstraf te veroordelen en de invoering van de volgende artikelen in het basis VN verdrag te besluiten. art 1&2 Chapter 1 UN Charter
    1. All Members shall settle their international disputes by peaceful means in such a manner that international peace and security, and justice, are not endangered.
    2. All Members shall refrain in their international relations from the threat or use of force against the territorial integrity or political independence of any state, or in any other manner inconsistent with the Purposes of the United Nations.

  3. evil knievel

   Daaaaaag Nestor!👋🏼

   1. Nestor Makhno

    Is dat alles wat je weet te melden? Niet erg inhoudelijk. Maar dat is al een te moeilijk woord voor je.

 6. Jack Flash

  Maris@ Als het op straat zwart van de zwarten ziet ben jij de eerste die niet buiten durft te komen, als je al buiten komt schijtluis

 7. Dirk Derksen

  “Brussel “ziet zwart van de zwarten”, meent de lokale politicus. Niets met racisme te maken, hmmm? Sure!”

  Linkse blanken en kleurlingen noemen blanken wit. Dus blijkbaar zijn Donkere kleurlingen zwart, met name negers noemen zich graag zo.

  Na het filmpje gezien te hebben kan ik Maurice alleen maar gelijk geven.
  Het zag inderdaad niet zwart van de blanken. Toch Tim?

 8. Lugor

  Wilders pakt Black Lives Matter aan: ‘Plunderingen en geweld komen niet door racisme, maar door massa-immigratie!’

  Wilders tracht zowel Trump als Ritter voorbij te streven met idiote uitspraken.
  De enige die in de USA gebukt gaan onder de gevolgen van de blanke massa-immigratie zijn de indianen welke daar echt mensonwaardig behandeld worden.

  1. combat le pelicule

   Nee hoor dat liegt lugor…

 9. Cootje

  Volgens mij is de oude Holleeder blij dat hij apart zit anders kon hij wel eens gediscrimineerd worden .

  1. Jack Flash

   In feite houdt Wilders de antiracisten nog de hand boven de kop met deze uitspraak.
   Nestor Makhno draait het op traditionele slinkse wijze om.

 10. Meriadoc Brandebok

  Dus in Geerts redernatie heeft Nederland het, qua immigratie, goed gedaan.

  1. evil knievel

   Wat lul je nu weer ingewikkeld!?😏
   Zou je nu echt denken,…oh w8 ff,…dat kun je dus niet!🙈
   Mtn t antwoord op mn vraag!😁
   Vot met oren!🥴
   YOU GO GEERTJE!!

 11. lotje

  Geert heeft alweer gelijk

 12. ikweetwatikwil

  Inderdaad, het was weer het gewone geteisem wat aan het plunderen sloeg in Brussel. Het waren Zwarten. En daar is die hele heisa om.

  Oh wacht, ze zijn zielig. Ja dat vergat ik even.

 13. Cootje

  De oude politiek blijft altijd verkondigen dat de immigranten hebben bij gedragen tot een cultuur verrijking , het werd de Nederlandse mensen niet gevraagd die in de steden woonden , en 2 allochtonen gezinnen van 4 personen in een boven etage werden gestopt , met maar een vuilnisbak , spraken de taal niet en als je in een staat van 200 woningen er zo 50/60 verhuurde verloederde de buurt totaal , mensen hadden hele andere gewoontes en keken niet zo nauw naar de omgeving , maar zo creëer je een zuivere tweedeling , en nu is het zelfs zo erg dat de Oekraïners de parkeer plaatsen onder schijten , en de campings pertinent bewoond zijn door oostblokkers die met 8 man 4 bedden delen , de Corona verspreiders van de multinationals , lekker die opgedrongen cultuur verrijking , de theedrinkers zijn na hun politieke loopbaan ondergebracht als burgemeester of als hoofd van de instellingen betaald door de belastingbetalers . Rob Jetten wil nog meer immigratie want we komen billenwassers te kort in de toekomst , dus jonge mafkezen heb je en blijven in de politiek , en dan vinden ze gek dat er racisme heerst in Nederland

 14. Cootje

  Wilders is razend populair bij de schooljeugd , dus de toekomst ziet er perfect uit .

 15. combat le pelicule

  En weer heeft Wilders gelijk…

 16. Vrijedenkert

  Ook gevels zijn niet meer veilig…

  h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1772379883/jongerenburgemeester-amsterdam-na-slopen-beeld-bristol-nu-nog-de-gevels

  Natuurlijk bedoelde jongerenburgemeester Achraf El Johari van Amsterdam het niet zo…
  Dan ben je docent, onderzoeker en adviseur van het gemeentebestuur van Amsterdam en doe je dit soort risicovolle uitspraken in chaotische tijden met veel maatschappelijke spanningen waarbij al snel onlusten en ongeregeldheden ontstaan?

 17. fusilier

  De witte man krijgt nog heel wat te verduren hier in Europa, als wij toestanden krijgen zoals in South Africa ,waar criminaliteit plunderingen en moorden dagelijkse kost zijn.

 18. Brenda Welsh

  De man die de PVV naar de tweede plek wist te loodsen heeft gesproken. Nou èn?..
  De VS waar het begon heeft toch geen open grenzen? Er staat toch een hek op de grens met Mexico. Daar zal het niet aan liggen.

  1. Fe

   en de binding tussen wilders en mexico is idioot ?

  2. evil knievel

   Hoe denk jij dat die zoewarten r geraakt zijn!?🤔
   Die groeien aan bananenbomen zeker!🤣

 19. LifeBuddy

  Geertje Wilders heeft tot nu toe altijd gelijk gehad, dus deze keer kan je er voor 100% vanuit gaan dat hij dat nu weer heeft.

 20. Fe

  kijk naar de Belgische rellen en zeg dan dat Wilders ongelijk heeft.

  Brussel ziet zwart van de zwarten terwijl Brussel een westerse stad is.

  Ddaar moet een migratie probleem de oorzaak van zijn of zijn ze allemaal zwart gespoten om onherkenbaar de stad te plunderen en te vernielen ?

  1. evil knievel

   Als ze zwart gespoten zijn,hoop ik voor hun dat ze die zogenaamde,…Kuch,…proest rappers,Ronnie Flex n kan die andere zn naam nog geeneens schrijven tegenkomen!😜

 21. Lefty

  Breaking news!!!

  Damascus (dpo) – The Syrian government plans to support the pro-democratic forces within the USA against the authoritarian regime in Washington by military means, as has been announced by President Bashar al-Assad in a speech today.
  “We can no longer stand idly by while this crazy dictator brutally suppresses his own population and tramples the rights of peaceful demonstrators,” Assad said. “That’s why we will support moderate rebels from Seattle to New York with weapons and military instructors, effective immediately.” According to Assad, this is the only chance for a change towards a just democracy in the crisis-stricken country.
  How successful the strategic support from Damaskus will turn out to be remains questionable — after all, the volatile autocrat Trump seems dead set on squashing the protests in his country by military means. The Syrian President has already announced that he doesn’t rule out long-term air attacks on military installations and government buildings in the US should the assistance granted today prove insufficient.
  Assad stated at the end of his speech: “As long as there is any hope, we will continue to support the American Spring.”

 22. Ritter

  Wilders heeft een punt…………….want b.v in de Oost-Europese landen zijn er geen demonstraties omdat die landen veel minder immigratie hebben en ook geen bewegingen van immigranten (zoals anti-Zwarte Piet) die de traditionele gebruiken willen afschaffen.

  Het zijn vooral de landen met massa immigratie die nu grote problemen met rellen en dat soort dingen.

 23. Henk Albarda

  Voor mij Als niet PVV stemmer, is inmiddels bewezen dat Geert Wilders gelijk heeft voor Europa en een goed principe punt heeft als het om de US gaat.

  Vanaf 1970 hebben we een steeds doorstijgende illegale immigratie gehad. Waarom zeg ik illegaal? Het overgrote deel van de import uit Afrika en MO is hier binnen gekomen zonder paspoort (zgn ‘verloren’), zonder visum en zonder werkvergunning.

  Als Beukman eindelijk zijn fatsoen terugvindt en in Syrie gaat helpen heropbouwen, dan zou hij daar zonder paspoort, visum en werkvergunning onmiddellijk het land uit worden gezet door zijn vrienden van IS, ja de islam koppensnellers.

  Naarmate er in Europa meer import uit Afrika en MO bijkwam is de echte (dus niet de door de overheid gemanipuleerde criminaliteit cijfers) criminaliteit gestegen.
  In de US is 1 fout gegane aanhouding van een zwarte crimineel, die een geweldmisdrijf tegen willeukeurige vrouw op zijn naam heeft, door antifa en criminele zwarten gebruikt om plunderingen en geweld te beginnen.
  Zelfs relatief gezien worden er in de US jaarlijks aanzienlijk meer blanken door zwarte agenten neergeschoten, dan zwarten door blanken. De statistieken overigens zijn door ambtenaren gemaakt die nog door Obama zijn aangesteld….

 24. Heras

  Follow the money…
  Je moet de geldschieters aanpakken, die dit financieren. Als je dat tuig aanpakt, pak je de wortel aan.
  En de daders hun geld afpakken dat ze verdiend hebben met plunderen.

  Zelfs zwarte mensen veroordelen dit plunder gedrag; ze distantiëren zich daarvan.

 25. Original NL

  Als je geen stront binnenlaat, kun je er ook niet intrappen..Geert heeft weer gelijk.

 26. Drollevanger

  Ik kom eerst altijd voor mijn kinderen op, daarna volgen familie en vrienden, Dan mensen uit mijn regio, waarop provincie en land volgt.
  Ben ik nu een rascist?

 27. Vogel

  Het wordt tijd dat de mondkapjes ingewisseld worden door puntmutsen, want daar gaat dit wel naar toe.

 28. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Natuurlijk heeft Geert Wilders hier een punt. De meeste Surinaamse, Indische of Molukse mensen die zijn opgegroeid met de Nederlandse cultuur flikken dit niet. Het zijn veelal de buitenlandse kleurlingen die denken dat de Nederlanders softies zijn en dat je in Nederland je gang kan gaan etc. Gewoon teruggaan naar je eigen land zou de beste oplossing zijn…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.