Wilders pakt Rutte aan wegens anti-Zwarte Piet draai: ‘Rutte schaart zich in het linkse multiculti-kamp!’

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders is het totaal niet eens met Mark Rutte, die gisteren in de Tweede Kamer verkondigde een “grote verandering” te hebben doorgemaakt in zijn denken over Zwarte Piet. De premier vindt nu dat de kinderfiguur moet verdwijnen, waarover Wilders nu valt. De minister-president staat “nergens” meer voor, meent hij.

Het is soms lastig nog te herkennen dat tot 2004 Geert Wilders en Mark Rutte tot één en dezelfde partij behoren. Nu staan ze meer dan eens lijnrecht tegenover elkaar. Zoals als het gaat om Zwarte Piet. Mark Rutte heeft tot een paar jaar geleden volgehouden dat Zwarte Piet “nu eenmaal zwart is”, maar inmiddels vindt de premier dat het kinderfiguur moet verdwijnen. Nadat zwarte Nederlanders hem vertelden dat ze gepest werden met de trouwe hulp van Sinterklaas als scheldnaam, besefte Rutte dat hij vond dat dit niet langer zo kon.

Hoe anders is het sentiment bij Geert Wilders, die juist vindt dat Zwarte Piet alle steun verdient. En dat Rutte, de man die de lijfwacht van de Goedheiligman nu bekritiseert, iemand is die zich aansluit bij partijen als GroenLinks en de PvdA. Wilders:

“Ook premier Rutte schaart zich nu in het linkse multiculti-kamp en keert zich tegen Zwarte Piet.

We hebben een premier die nergens meer voor staat.”

En om zijn punt nog maar eens kracht bij te zetten, en wellicht ook te benadrukken dat Wilders níét van plan is om zijn steun aan Zwarte Piet te staken, deelt de PVV-leider nog een foto van een duimende Zwarte Piet. “De PVV hecht wél aan nationale tradities,” schrijft de oppositieleider erbij: “Voor ons zal Zwarte Piet altijd zwart blijven!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Duckday

  Deze man is niet te vertrouwen wat een huigelaar is RUTTE HOOGMOED WAANZIN en BELUST OP MACHT. Onwaardig als minister president van Nederland waait met alle winden mee als het maar stemmetjes opleverd.
  Dit kabinet moet zeer snel vallen .De Nederlandse politiek is stuurloos iedereen maakt de dienst uit met leugens en bedrog. I
  STEM PVV of FvD daarna direct uit de EU en EUROm geef deze beide partijen een kans en breek het kartel.We zijn een afvalput geworden van europa

  1. B. Pascal

   Rutte is een salamander. Vandaag donker, morgen groen. Maar wie stemt er allemaal op de VVD? Inderdaad allemaal salamanders!

   1. Jannes-46

    Kameleon toch? Paling in een emmer snot? Gladde glipper?

  2. RvdBe

   Een paar donkere kinderen ( lees vader of moeder) hebben tegen Rutte gezegd dat ze zich zeer gediscrimineerd voelen door zwarte Piet en nu draait hij dus, een paar moslim kinderen (lees vader of moeder) hebben tegen Rutte gezegd dat ze zich zeer gediscrimineerd voelen door het kerstfeest en nu draait hij dus……
   Slappe zak.

 2. Bullshit16

  Al vaker gezegt er zijn 2 partijen die nog wel voor de Nederlandse waarde cultuur en tradities staan dat zijn fvd en pvv shapoo geert Wilders pak die smerige landverrader maar aan die ons land heeft verkocht aan Brussel en aan die gelukszoekers

 3. Lugor

  PVV-fractievoorzitter Geert Wilders is het totaal niet eens met Mark Rutte, die gisteren in de Tweede Kamer verkondigde een “grote verandering” te hebben doorgemaakt in zijn denken over Zwarte Piet.

  Wilders heeft gelijk, eens een standpunt, altijd een standpunt.
  Zwarte Piet, AOW-leeftijd of Marokkaanse kaartjesknippers maakt niet uit, standpunt is standpunt

 4. ikweetwatikwil

  Wilders heeft weer gelijk. Rutte is een stemmen jager en het maakt hem niet uit of hij daar Nederlandse tradities mee moet verjagen. Voor de meeste Nederlanders blijft Zwarte Piet, Zwarte Piet.

  Respect voor Rutte? Nou, nee en nog eens 100 keer NEE.

 5. Heinz

  Wilders wil het volk blijven bedotten met het Sinterklaas geloof, de goeheiligman en zijn knecht. Maar een van de wereldgodsdiensten verkettert hij. Het is erg inkonsekwent.

  1. Maurits Dekker

   Heinz: “Wilders wil het volk blijven bedotten met het Sinterklaas geloof, de goeheiligman en zijn knecht. Maar een van de wereldgodsdiensten verkettert hij. Het is erg inkonsekwent.”

   Ten eerste is het sinterklaasfeest geen geloof. En de zogenaamde ‘wereldgodsdienst’ welke u bedoelt is een ‘ordinaire totalitaire politieke fascistische ideologie’ welke tot doel heeft u en mij en iedereen die deze ideologie niet omarmt te bekeren en/of te vermoorden.

   1. Cootje

    Lees de geschiedenisboekjes eens na wat voor ellende en doden uit naam van de godsdiensten en hun aanhang zijn gevallen , die hebben Sinterklaas en zijn zwarte hulpjes niet op hun geweten , hebben we het nog niet over de misbruiken in de kerken ? Als in de wereld Sinterklaas en zwarte piet overal zo vreedzaam waren als hier het kinderfeest , zag het er een stuk prettiger uit ,

  2. Jannes-46

   Welke wereldgodsdienst dan? Die gewelddadige doctrine die wereldwijd dood en verderf zaait?

 6. Maris Coppoolse

  Wilders staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis terwijl Rutte erg laat, maar net op tijd de goede kant wist te vinden.

  1. Maurits Dekker

   Als u de zelf aangelegde blinddoek aflegt ziet u het omgekeerde van wat u beweert.

  2. Start

   Maris Alfred Coppoolse Etc.?

  3. Cootje

   Hans Janmaat werd gedemoniseerd als racist , al de daarna zittende elite nagemaakte bestuurders hebben het land verkwanselt , niemand van onze bevolking heeft gevraagd om verandering cultuur verrijking , is ons door de strot geduwd

   1. Maris Coppoolse

    “niemand van onze bevolking heeft gevraagd om verandering cultuur verrijking”

    De gastarbeiders hebben zich indertijd niet met geweld toegang tot Nederland verschaft, Cootje, ze werden nadrukkelijk uitgenodigd en nu wonen ze hier met net zoveel recht als jij.

    1. RvdBe

     Rutte toont zich weer eens de slappe zak, schaart zich nog verder in het linkse deugkamp.
     Gadverdamme de gladde rat.

    2. Cootje

     Welke rechten , die van opsporing verzocht ? Welke rechten dat de kerstdagen door de multinationals feest in het land worden genoemd gevierd met halal vlees , dat Sinterklaas , pakjes feest wordt genoemd en wij wel de cultuur verrijking van de ramadan en het offerfeest en het Suikerfeest in onze beschaving hebben geaccepteerd , volgens mij is er nog een uitspraak van onze draaikont premier , als het je hier niet bevalt , Erdogan is populairder dan Rutte , kinderen van deze families komen met een taal achterstand op de scholen , rechten en plichten maar niet de leukste uitzoeken en verder in de slachtoffer rol. Als je mee wil doen met alles

     1. Maris Coppoolse

      De rechten die in onze rechtsstaat in wet en Grondwet zijn vastgelegd, Cootje.

      Moet ik hier echt álles uitleggen?

     2. Blitzkrieg

      Cootje : Voor deze ene keer heeft Maris Coppoolse gelijk. Indertijd zijn wij degene die deze mensen hier gevraagd hebben. Niet alleen hebben wij ze hier gevraagd, ook hebben ze keihard gewerkt en geknokt om hier in Nederland een plaats te veroveren. Deze mensen zijn net zo kwaad als jij en ik, zij hebben ook keihard gewerkt en nu wordt via massa-immigratie zomaar alles aan een ander weggegeven. Heel veel Marrokanen en buitenlanders stemmen op de PVV, ze zijn het namelijk net zo min eens met de gang van zaken als jij en ik.

      Marokkanen stemmen massaal op de PVV
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=5XqtR5quAME

     3. Cootje

      Volgens mij was er door de rechtstaat een Corona afstand bij het protesten afgesproken van 1;5 meter , maar als je je school niet hebt afgemaakt of denkt dat die regels voor jou niet tellen om dat je een demonstratie bij wil wonen om huilie huilie te doen in de slachtoffer rol en alle normen en wetten daar voor moesten wijken over welke rechten en over welke democratie hebben wij het dan , en over de Gast arbeiders. Zijn nu derde generatie en nog niet geïntrigeerd staan nog met vlaggen op een brug te zwaaien , en hebben hun eigen rechten waar Rutte openlijk tegen zei als je het niet bevalt trouwen de burgemeester van rotterdam ook zo iets , dus niet van twee wallen eten dan heb je mij respect . En ook niet over vertegenwoordigt zijn in opsporing verzocht

    3. Dirk Derksen

     “ze werden nadrukkelijk uitgenodigd en nu wonen ze hier met net zoveel recht als jij”

     Met uitgangspunt na enige tijd weer terug te gaan.
     Het is niet de generatie van de gastarbeiders die het hier verpest, Wel zijn zij deels verantwoordelijk. De door de Islam geïnspireerde onopgevoede kinderen zijn er wel verantwoordelijk voor.
     Van veel groepen gastarbeiders (Spaans, Grieks, Portugees) en hun nakomelingen hoor je geen klachten.

     1. Dirk Derksen

      “Net zoveel recht als jij”

      Nee hoor, veel Nederlanders zijn nakomelingen van de autochtone bevolking, die hier al eeuwen waren zonder een vergunning of pardon. Met een dubbel paspoort, en een aannemelijke dubbele loyaliteit zouden in mijn ogen autochtonen meer recht moeten hebben.

     2. Maris Coppoolse

      “ Met een dubbel paspoort, en een aannemelijke dubbele loyaliteit zouden in mijn ogen autochtonen meer recht moeten hebben.”

      Ja, in jouw ogen is dat zo, maar zo is het onze rechtsstaat niet geregeld.

      Een opinie van iemand die de wet en de Grondwet niet kent of onderschrijft dus.

      Next.

    4. Fe

     QUOTE De gastarbeiders END

     meneer h utte n schrijft het al , gastarbeiders

  4. Mart

   LUL Maris het zeit.(Geen duidelijk nederlands….maar je begrijpt me wel he.

 7. Response

  Als ik er bij nadenk kan dat leiden tot schaamte als ik op zondagmorgen een bruin eitje tik. ‘black face’
  Als ik er bij nadenk kan dat leiden tot schaamte als ik op zondagmorgen een wit eitje tik. ‘white privilage’
  Als ik er niet bij nadenk leidt dat bij mij niet tot schaamte als ik op zondagmorgen een bruin en/of een wit eitje tik.
  Als je bij mensen denkt in kleuren kan dat tot racisme leiden. Denk dan niet in kleuren, dat maakt ’t allemaal veel makkelijker.

 8. George D

  Dat Rutte een draaikont, lachebekje, volksverlakker is, is al jaren duidelijk. Maar ja, elk volk krijgt zijn leider die het verdient. Klote volk, klote leider. Wat Wilders betreft, m.b.t. draaikonterij. Voor de verkiezingen was de leeftijd van 65 met pensioen een keihard punt. En de dag na de verkiezingen liet hij dat keiharde punt als een baksteen vallen. Vandaar, ik stem nooit meer op deze man. Want door die ommezwaai binnen 24 uur heeft hij het vertrouwen in heel veel mensen diep maar dan ook diep geschaad. Ook niet te vertrouwen dus.

 9. Maurits Dekker

  Feiten zijn feiten:

  Zwarte Piet is zwart
  Sinterklaas heeft een witte baard
  Mark Rutte is een onbetrouwbare notoire leugenaar

  1. Start

   @Maurtis: Pathologisch bovendien.

  2. Lugor

   Mark Rutte is een onbetrouwbare notoire leugenaar

   Ik neem aan dat de 4 Marokkaanse treintreiteraars en het overboord gooien van het PVV breekpunt AOW op 65 jaar onder voortschrijdend inzicht vallen

   1. Hardline

    appels peren

   2. Blitzkrieg

    Lugor :
    Quote : “Ik neem aan dat de 4 Marokkaanse treintreiteraars en het overboord gooien van het PVV breekpunt AOW op 65 jaar onder voortschrijdend inzicht vallen”
    Hoezo? Waren die treintreiteraars soms niet Marrokaans?

 10. lotje

  Er lopen niet voor niets mensen weg bij de vvd. Rutte is overal schuldig aan. eerst vermoord hij de helft van de ouderen samen met die volgevreten grijze tuinkabouter van de rivm. Doordat hij te laat ingrijpt terwijl al in januari is gewaarschuwd. Overal discriminatie, rascisten omdat rutte de grootste lafaard nergens ingrijpt. Hij zit met de handen in de haren en schuift alles af op rechts terwijl al zijn linkse ambtenaren schuldig zijn en zelfs de burgermeesters doen er aan mee. Hoeveel geld zou rutte hebben gekregen van bill gates. Want het was me wel op gevallen dat de zoon van soros en bill gates vlak voor de uitbraak van de virus hier in nederland waren. Volgens mij hebben ze het draaiboek doorgenomen.

  1. Blitzkrieg

   lotje :
   Quote : “Want het was me wel op gevallen dat de zoon van soros en bill gates vlak voor de uitbraak van de virus hier in nederland waren. Volgens mij hebben ze het draaiboek doorgenomen.”
   Dat noemen ze overleg met de driehoek, vraag maar aan Halsema.

   1. Lugor

    de zoon van soros en bill gates

    Hebben die 2 een zoon?
    Vandaar al die laboratoria.

    1. Maurits Dekker

     Wanneer gaat u een cursus begrijpend lezen volgen?

    2. Blitzkrieg

     Lugor :
     Quote : “Hebben die 2 een zoon?”
     Weet ik veel, in dit geval hebben ze overleg met een derde persoon namelijk Rutte.

 11. Kretoloog

  Ruim 10 jaar geleden, nog voor hij premier werd, lanceerde Mark Rutte, samen met Melanie Schultz, de beweging Groen Rechts. Dat was in feite GroenLinks, met een liberaal sausje. Maar vervolgens heeft de VVD zich geprofileerd op thema’s rond immigratie en integratie, om de PVV van het lijf te houden.

  Kennelijk beschouwen de VVD-strategen de PVV niet meer als de grootste concurrent. En probeert men nu bij GroenLinks de kiezers af te snoepen. Voor Rutte maakt het allemaal niet uit, principeloos en visieloos als hij is. Rutte is het ultieme voorbeeld van een windvaan, die met alle winden meewaait.

  1. Original NL

   Zijn oude moeder maakt dit gelukkig niet meer mee..ze zou zich doodschamen…

 12. Cootje

  Rutte heeft de wit gekleurde bevolking tot op het bot uitgekleed , en had net zo goed lid kunnen wezen van de thee partijen , maar dat hij het cultureel erfgoed de echte zwarte piet bij het grofvuil zet , is een uitspraak van hem na de dood van zijn moeder. Dan vraagje je je toch af heeft deze man een geweten? Volgens mij is op dinsdag avond op ned1 om halfnegen zijn nieuwe achterban programma , het nieuwe electoraat van Rutte en consorten , de toekomst van Nederland ziet er geweldig uit.

 13. Meriadoc Brandebok

  Wilders kletst maar wat. De vraag of je Zwarte Piet volledig zwart wilt houden, is een persoonlijke overweging. Dat heeft niets met rechts, links of multi-culti te maken. Op links zijn er vast ook mensen die zwarte piet zwart willen houden, maar dat betekent niet per se dat zij partij trekken voor multi-culti-kritisch rechts.

  Als Rutte Sinterklaas met witte piet wil vieren, mag dat, en als Geert het met zwarte piet wil vieren, mag dat ook. Moet kunnen, heeft niets met partijpolitiek te maken.

  1. Original NL

   Q….Als Rutte Sinterklaas met witte piet wil vieren, mag dat, en als Geert het met zwarte piet wil vieren, mag dat ook……
   Nee dat mag Geert niet…dan komt KOZP langs….dat is het punt.

   1. Meriadoc Brandebok

    Dat zootje maakt toch geen schijn van kans tegen het cordon militairen rondom Geerts safehouse?

    1. Dirk Derksen

     Helaas heeft in dit geval niet iedereen beveiliging om hun eigen tradities te kunnen vieren in hun eigen land. En het is zeker zoals wel vaker links geweld wat gebruikt zal worden.

     Links begint een gevaar te vormen voor de vrede en veiligheid van democratie. Dit ontkennen getuigt van struisvogelgedrag.

     1. Blitzkrieg

      Dirk Derksen :
      Quote : “Dit ontkennen getuigt van struisvogelgedrag.”
      Struisvogelgedrag is volstrekt normaal bij struisvogels.

     2. Meriadoc Brandebok

      🙂

 14. harte385

  Rutte is een grote lapzwans, draait met alle winden mee zodra het lastig wordt en langzaam aan worden alle Nederlandse tradities en gebruiken verboden en afgebroken door een stel buitenlandse racisten en onze overheid werkt er vrolijk aan mee. op pleuren met die kanker bende.

  1. Michael M

   Deze waardeloze energieslurpende discussie zal jaren voortduren. Alleen beroepswerkelozen staan met spandoeken te demonstreren. Geef die mensen een baan en stop hun uitkeringen!!!!!

 15. Michael M

  Rutte is 10 jaar aangebleven, nu moet die man echt weg. Het heeft te lang geduurd. Hij gaat nu echt vervelend worden. Geef hem maar flink op zijn boterham. Moet ik mij nu ook gediscrimineerd blijven voelen als bokkenpootjes of jodenkoeken in de schappen blijven?

 16. Rosasolis

  Wat is Wilders een oude zeur geworden; er gaat geen dag voorbij dat en niet alweer
  “woest” op iemand van de regering is. Iedereen is vrij om van Zwarte Piet te houden, de oude traditie te respecteren of af te keuren. Ook Rutte heeft recht op eigen mening.
  Sinterklaas is een kinderfeest en 5 december is geen nationale feestdag. Dat kleurlingen niet zo van deze feest houden, is begrijpelijk.
  Enkele jaren geleden toen ik zangles gaf op een bekend muziekschool, was het afgesproken dat een volgende leerling enkele minuten eerder de zaal binnen mocht komen, zodat haar/zijn les op tijd kon beginnen. Ik had een kleurling leerlinge met een prachtige stem. Toen haar les over was, (op 5 december) voeg de volgende leerlinge
  wat zij vond van Zwarte Piet. Zij antwoordde: “grappig, maar waarom hebben zoveel Zwarte Pieten blauwe ogen?!” We lachten allemaal van haar briljante commentaar.

 17. Lefty

  Dit gaat nergens over. De kleur van Piet, groen, rood, blauw of zwart interesseert me niet.

  1. Blitzkrieg

   Lefty : Houden hem lekker zwart.

  2. CLoVis

   @lamlul

   Neem nog een ‘courvasier’ zonder ijs;
   en ga dan jouw buren lastig vallen.

  3. Rosasolis

   Lefty. Ben ik met je eens. Als traditie met kleur zo belangrijk is, dan kan er ook prachtige kleuren kostuums gemaakt worden met alle kleuren van de regenboog. Om 5 december
   te vieren.

 18. CLoVis

  Zieligheid kent geen tijd, geloof ik.

  Werd mijn post nu echt geweigerd
  omdat ik linkte naar een artikel van TPO?

 19. Vrijedenkert

  In mijn beleving is Zwarte Piet niet racistisch, maar we zijn nu door o.a. linkse indoctrinatie zover gekomen in westerse maatschappij dat mijn mening totaal niet meer terzake doet want dat wordt nu bestempeld als white privilege!

 20. Fe

  rutte is een huichelaar en een pathologisch leugenaar. zwarte piet is zwarte piet en daarmee zwarte piet

 21. Racerfirst

  Echt een walgelijke draai van ons lachend crimineeltje!!!!
  Nergens hoor of zie je m bij de demonstraties zonder 1,5 meter afstand, etc!!!
  Maar vlak erna olie op het vuur gooien met pieten discussie???
  En dan WEER voor de hoeveelste keer 180 graden van mening verandert!
  Ik snap echt niet waarom sommige dit stuk verdriet op handen draagt?????
  Lekker oprotten samen met femke!!!!!!!!!!

 22. Bes Tolen

  Rutte is een koloniaal net als veel kabinetsleden en zij zijn aangezocht door de hogere macht. Wie dat is weten alleen maar de eigenaren van die hogere macht en die zitten heel veilig in het buitenland op het geld, dat ze anderen kunnen ontfutselen. Als dat niet zo zou zijn, niet zou kunnen en niet zou gebeuren, ja dan heeft die hogere macht ook haar eigenlijke functie niet meer. En die eigenaren van de hogere macht ja, die zouden niets meer beloven. En toch kan het anders maar vrijwel iedereen trapt er in. Zo dom, zo dom is de mensheid en die wordt steeds dommer. Jammer maar de besten zijn altijd al afgeslacht en dat blijft. Geen redden aan die mensheid. Moet dus niet gebeuren.

 23. Heras

  Ik daag iedereen uit: heeft rutte ooit eens een belofte gedaan en die ook gehouden?????????? nee niemand? Dacht ik al.
  Hij is de hele dag bezig met de vraag; hoe please ik deze groep, hoe please ik de andere groep. Net zolang totdat hij weer herkozen is.
  Daarna komen de bezuinigingen, want corona, milieu, achterstand mkb….verzin het maar.
  Eerlijkgezegd kan zijn kop niet meer zien, kHeb zo’n hekel aan leugenaars

  1. combat le pelicule

   Ik vind je reactie vrij rustig

   1. Start

    Vooral in zijn zwembroek is hij eng!

 24. 56RdK

  Rutte is totaal niet te vertrouwen, dat is de afgelopen jaren wel meerdere malen duidelijk geworden! Hij heeft schijt aan het volk dat hij moet dienen, net zoals zijn collega’s van het CDA, D66, GL, PvdA en zijn eigen VVD.

  Helaas is er nog steeds teveel zwakzinnig stemvee dat zich schijnbaar graag laat belazeren, telkenmale weer. Elke vier jaar opnieuw en decennia lang!