Wilders: ‘Willekeur! Antifa- en BLM-demo’s worden steeds toegestaan en vrijheidsdemo’s verboden. Onacceptabel!’

Fractieleider Geert Wilders (PVV) is niet blij met de “willekeurige” manier waarop de Nederlandse overheid besluit om bij het ene type demonstratie wél hard in te grijpen, maar bij de anderen de demonstranten ruimschoots de gelegenheid geven om zich te misdragen. “Onacceptabel,” stelde hij vanochtend.

PVV-leider Geert Wilders is vervolgen wegens de volstrekte “willekeur” die de Nederlandse overheid zou hanteren bij besluiten om demonstraties al dan niet door te laten gaan, ofwel te verbieden danwel hardhandig uiteen te knuppelen. Het is gewoon ronduit “onacceptabel,” aldus de oppositieleider:

“Hoezo willekeur? Coulant optreden bij anti-racisme demonstraties in Eindhoven en Amsterdam op bevel burgemeesters maar hard optreden bij demonstratie tegen coronamaatregelen.

Antifa en BLM-demo’s worden steeds toegestaan en vrijheidsdemo’s verboden. Onacceptabel!”

De PVV’er slaat aan op een bericht in De Telegraaf vanochtend. Politievakbond ACP is namelijk geïrriteerd dat de Eindhovense burgemeester John Jorritsma (PvdA) enkele weken geleden persoonlijk de politie zou hebben opgedragen om een horde BLM’ers en Antifa’ers met fluwelen handschoenen aan te pakken. ACP-woordvoerder Gerrit van de Kamp legt uit wat die instructie inhield: “De agenten moesten meer pikken. Dus bij bedreigingen of provocaties niet optreden, waar agenten dat normaal gesproken wel zouden doen.”

Wat Wilders betreft komt daar nu een einde aan. Ook FVD-voorman Thierry Baudet beloofde gisteravond dat zijn partij grondig zal nagaan waarom er zoveel geweld wordt toegepast op deelnemers aan demonstraties tegen het coronabeleid van het kabinet. “De beelden zijn verbijsterend,” meent Baudet: “FVD gaat dit tot de bodem uitzoeken!”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. NoDoubt

  De voorzitster van BLM heeft al aangegeven dat ze het Marxisme voorstaat en dat er voor blanken geen plaats is. De gedragingen van de deugdmensen zal er voor zorgen dat het westen ten onder gaat. Een burgeroorlog is een van de meest waarschijnlijke gevolgen dat we tegenover elkaar komen te staan. U krijgt situaties als voormalig Joegoslavie, Noord-Korea, Rusland etc. BLM is het hetzelfde als de islam, het zijn rupsjes nooit genoeg. U denkt dat het niet zo een vaart zal lopen. De Franse revolutie is een voorbeeld. NL dacht dat het ook niet zou worden betrokken bij WW2. Kijk naar Zuid-afrika. Blanken worden legaal vermoord. De blanken lopen op hun tenen, bang dat dingen worden benoemd en je ziet het aan Akwasi(voorouders slavenhandelaren en slavendrijvers). Hij zet aan tot geweld en ‘iedereen’ vindt dat normaal. Maar Derksen maakt een grap en de goeddeugden spreken schande. Het wordt hun eigen ondergang. Als je niet voor je eigen mensen opkomt, een ander doet het niet.

  1. Marija

   Een reactie naar mijn hart.
   Wat een raar soort mensen die ons land en onze bevolking de grond in willen stampen, maar wel met volle overgave willen profiteren van wat zij maar te pakken kunnen krijgen.
   Persoonlijk vind ik dat onze tolerantie de grenzen al lang heeft overschreven en wij niet meer moeten accepteren wat ons land en bevolking wordt aangedaan.
   Het lijkt alsof wij minderwaardig zijn, HET TEGENDEEL IS WAAR.
   Ik zou willen zeggen: ga in een land waar je echt je bek niet mag opentrekken maar proberen verbeteringen af te dwingen.
   Dan doen jullie nog iets nuttigs.

   Ik hoop dat Johan Derksen zich echt overeind houdt bij al het gezeur over zijn onschuldige opmerking. Hij ziet er nogal afgetobt uit.
   Sterkte Johan, blijf svp bij Veronica Inside.
   ik vind je een kanjer waarvan wij er veel meer zouden moeten hebben.

   1. Original NL

    Q….Sterkte Johan, blijf svp bij Veronica Inside.
    ik vind je een kanjer waarvan wij er veel meer zouden moeten hebben…..
    Als Johan stopt zal genee misschien robje jetten als plaatsvervanger voorstellen, die heeft nu toch niets omhanden.
    Robje gezeten op een verhoogde scheidsrechterstoel kan dan gele en rode kaarten uitdelen aan van der Gijp en Jan Boskamp indien een opmerking niet door de moraalridder’s tere zieltje wordt verdragen.

   2. Mireille

    Hij zal er hartelijk om lachen met wat hij veroorzaakt heeft. Ook om u, hij geeft er geen spat om.

  2. J.Pz. Coen

   NoDoubt, de spijker op de kop+++++++

 2. EvertB

  Burgemeester Johannes Arnoldus Jorritsma van Eindhoven is van de VVD. Niet van de PvdA.

 3. Hamer Sikkel

  Calimero Wilders is weer eens boos.
  Er wordt natuurlijk gekeken naar de mensen welke een demo organiseren.
  Bij BLM/antiracisme-demonstraties is er sprake van nette, fatsoenlijke burgers en de anti-coronaregels-beweging trekt vooral tokkies en voetbalhooligans aan.
  Echter; laat Wilders zich dood schamen.
  hij was samen met Baudet warm voorstander van een volledige lockdown en nu moet alles ineens los voor zijn achterban van louche sportschool- en seksclubhouders en ‘Dikke Leo’ horecabazen, die kraanwater verkopen als Spa.

  1. Bullshit10

   Harmer
   Weer zo’n klootzak die de feiten verdraaid fvd wilde maar voor 2 a 3 weken de boel op slot en dan weer verder gaan tot de orde van de dag
   Maar jullie linkse klootzakken blijven maar door liegen kijk fvd journaal er nog maar op na hoe die vrijheidsstrijders weggemept worden door die nep politie ze deden hellemaal niks verkeerd maar de npo doet het weer anders voordoen vuile leugenaars
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Original NL

    Bull..hamer en sukkel lult uit zijn linkse deugnek….deze fan van het communisme is eenvoudig niet serieus te nemen.

    1. Oepsie

     IDD!

   2. Bullshit19

    Hoezo deed niks verkeerd mensen moeten luisteren en bevelen van de politie opvolgen
    de mensen van tegenwoordig kennen wel hun rechten maar niet niet meer hun plichten zemoeten gewoon luisteren en anders de konsekwenties nemen!!!

  2. Original NL

   @ Hamer en sukkel
   Ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim?!

   1. Hamer Sikkel

    Gelukkig haal je een zin van LvG aan @Oiriganaaltje

    1. evil knievel

     Hamer & Snikkel!😁

  3. Maris Copoolse

   “Bij BLM/antiracisme-demonstraties is er sprake van nette, fatsoenlijke burgers en de anti-coronaregels-beweging trekt vooral tokkies en voetbalhooligans aan.”

   Dat is inderdaad het probleem waar burgemeesters mee geconfronteerd worden.

   1. Willem Bever

    Irrelevant

   2. combat le pelicule

    blm akwasi roept op tot geweld druiloor, verder was tenalady maris in Den-Haag?

 4. Maris Copoolse

  Ik vind dat complotgekkies en amateur-virologen overal moeten kunnen demonstreren tegen het Corona-beleid en de vaccinaties maar dan wel op 1,5 meter afstand.

  1. combat le pelicule

   Nee hoor, dat lieg jij, jij vindt dat helemaal niet sterker nog omwille van die 1.5meter mag je dus niet demonstreren, dus het democratische recht om te demonstreren wordt verboden omwille van die 1.5meter en met voeten getreden….

 5. Mar

  O jeetje, politie is boos.

  Politie laaiend: ‘Politici verspreiden nepnieuws met video van agenten in burger’

  h**ps://www.ad.nl/politiek/politie-laaiend-politici-verspreiden-nepnieuws-met-video-van-agenten-in-burger~ae1f371c/

  1. Blitzkrieg

   Mar :
   Quote : “O jeetje, politie is boos.”
   De politie weet dat zo fout zitten, het valt ze zwaar dat de mensen waren voorbereid en massaal de camera’s op de klerelijers gericht hadden. Ze zijn bezig om het hele zooitje veroordeelt te krijgen, zondag staan we er weer met een extra reserve batterijen voor de telefoon.

   1. Willem Bever

    Zondag met meer!

    1. Blitzkrieg

     Willem Bever :
     Quote : “Zondag met meer!”
     Persoonlijk doe ik dat zeker! Wel adviseer ik iedereen uit te kijken, het zijn een stelletje nazi’s. Inhakken op kinderen en ouderen, het is een grof schandaal.

     1. Willem Bever

      “het is een grof schandaal”

      Juist dat is het

      Het is als bij een huwelijk;
      Nu bezwaar maken ….of anders voor eeuwig zwijgen en niet klagen.

      Nederland moet hiervan af

      Het zou een hete zomer worden heb ik vernomen en we moeten toch een soortement van thuis blijven van de zomer

      Dus kom op voor een eerlijke democratie

      En neem vooral wat te drinken me 🙂

   2. Meriadoc Brandebok

    Het is altijd de schuld van de politie.

    🤦‍♂️

    1. combat le pelicule

     occult fantasietje doet er erg luchtig over natuurlijk maar houdt zijn mondje als er een dam vol schreeuwers staat, of dat de Erasmusbrug vol staat met Turkse vlaggen als Erdogan de verkiezingen heeft gewonnen

  2. RPML

   Die bejaarden die van de bank werden afgeslagen: nepnieuws
   Die ex-politieagent die op zijn fl+kker kreeg: nepnieuws
   Die horde mensen die opgejaagd werd door de ME en het waterkanon: nepnieuws
   De vrouw die door een waterkanon werd weggeblazen: nepnieuws

   De term ‘nepnieuws’ erodeert…

  3. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad, dat filmpje in kwestie verspreidde men tege n de achtergrond van nepnieuws.

   Raad eens welke jokkenbrok daarbij betrokjken was?

 6. Response

  Wilders heeft hier een terecht punt. Willekeur maar dan met een politieke lading. Past het politiek niet dan verbieden, past het politiek wel dan toestaan. Onacceptabel!

 7. 1000

  Als de politie zich laat misbruiken om een politiek statement te ondersteunen dan is zij haar onafhankelijkheid kwijt.

  Er is dus geen sprake van politie bashen maar van misbruik van macht en politiek bedrijven door de politie. Er is sprake van willekeur en selectief politiewerk

  Het is dus logisch dat de politie afgerekend word door de burgerij

 8. LifeBuddy

  Net, zoals ik nu pas in nederland heel veel Respect heb gekregen voor Rechts, heb ik nu ook veel Respect gekregen voor de Republikeinen van Trump. Als je ziet hoeveel vernielingen en oproergaos en geweld de democraten naar de Republikeinen toe hebben geuit, neem ik mijn Petje af voor de Republikeinen dat ze toch rustig daaronder zijn gebleven. Als het andersom was geweest, was er nu een burgeroorlog uitgebroken.

  1. Bullshit10

   Liffebudy
   Verstand komt met de jaren welkom bij de clup

 9. EvertB

  Uit het AD-artikel, lees dat eens @bullshit:

  Politieke partijen (hiermee bedoelt NL de PVV & Dvd) en extreme groeperingen verspreiden nepnieuws door met een filmpje te suggereren dat de politie eigen hooligans heeft ingezet tijdens de ongeregeldheden in Den Haag afgelopen zondag.

  In werkelijkheid gaat het om agenten in burger die worden ingezet om belangrijke pionnen uit de menigte te halen en te arresteren, zegt Koen Simmers, hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond.

  1. EvertB

   Dvd = FvD

  2. Blitzkrieg

   EvertB :
   h**ps://twitter.com/GeLeHesjesNL/status/1275089302557507585?s=20

   Dit is slechts één link, er is ook nog een video – die ik even moet opzoeken – waarvan je alles uit een andere hoek ziet. De ME auto komt aanrijden, “de hooligans” worden gedropt en lokken relletjes uit waarna de ME met vol geweld de confrontatie aangaat.

   Gelukkig zijn ze achter de schermen bezig, deze terroristen veroordeelt te krijgen.

   1. EvertB

    Van je Twitterlink word ik helaas niets wijzer.

    Vooralsnog heb ik filmpjes gezien die de uitleg van de politie staven.

  3. Bullshit10

   Evert
   Ik heb die koen bij de telegraaf gehoord het was gewoon een bullshit verhaal die demonstratie was vreedzaam de politie was dat duidelijk niet dat waren en mijn ogen nsbers pure machtsmisbruik ik heb die beelden gezien een vrouw liep er gewoon werd afgevoerd en een politie auto ouderen werden met de stok geslapen terwijl ze niks deden
   Deze mensen demonstreerden voor jij en mij en mijn kinderen voor de vrijheid en dat word door deze NSBers de kop ingedrukt

 10. Adriaen

  Ach ja, Nederlandse burgemeesters in oorlogstijd.
  L’histoire se répète.
  Het verbaast me niet, maar ik sta toch iedere keer weer versteld van die godsgruwelijke
  lafheid

 11. Mar

  Geleend uit columns en opinie televaag:

  “’Provoceren is geen demonstreren, houd je gewoon aan de regels’

  Demonstreren, staken, provoceren, rellen… Het is allemaal vooral symboolpolitiek. Bedoeld om jezelf een goed gevoel te geven, omdat je dan zogenaamd ’iets gedaan’ hebt. Maar meedoen met een grouphug, of heel demonstratief je winkelwagentje lekker niet desinfecteren en dan op de groenteafdeling uitgebreid over de courgettes heen gaan staan hoesten, leidt niet tot verandering maar tot polarisatie. En laat dát nou juist een krachtig machtsmiddel zijn. ’Verdeel en heers’ luidt niet voor niets het spreekwoord. Dan is het tenslotte slechts een kwestie van wachten tot alle schaapjes netjes in de wei staan.”

  hear hear

 12. FJ

  Aftreden, die burgemeesters van Eindhoven en Amsterdam. Stelletje ezels.
  Typisch de slappe hap van PvdA en Groen Links.
  Blijkbaar heb je in Nederland meer rechten als je links bent, zwart of moslim.
  De elite ontzegt de rest gewoon haar rechten.

  Het wordt tijd voor een revolutie.

  1. Willem Bever

   “Blijkbaar heb je in Nederland meer rechten als je links bent, zwart of moslim”

   Het liefst allemaal

   🙂

 13. Meriadoc Brandebok

  Het wordt onderwijl steeds duidelijker dat er lukraak is geknipt en geplakt met filmpjes: dat men probeerde te oordelen op basis van fragmentjes. En dat het politie-optreden gerechtvaardigd was.

  Geert zeurt en huilt.

  1. Antihedo

   Geert heeft zijn huiswerk niet goed gedaan. Geert kraamt toch liever onzin uit dan tijd en energie te steken om uit te vinden hoe het daadwerkelijk zit. Leve het populisme.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt.

 14. Henk Albarda

  Reken maar dat d66 lid Wilfred Genet heel stilletjes weet dat hij een probleem heeft veroorzaakt. Zoals een rechtgeaard d66 betaamt, zal hij uit totale arrogantie zeker zijn geweest dat hij succes zou hebben met een extreem links tribunaal.
  Echter, als zelfs Rene van der Gijp in de MSM Genet zo hard te kakken zet, dan heeft Genet een boomerang veroorzaakt.
  Het programma zal doorgaan in huidige samenstelling, maar Genet zal meer problemen tegenkomen.

 15. Lex

  Belachelijke schandalige vertoning op het Malieveld.

  Black live mater demonstratie die mogen wel doorgaan en demonstreren tegen dit overheid beleid natuurlijk mag dat niet.

  Met dit kabinet word keihard afgerekend bij de verkiezingen volgend jaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.