Wow – door Black Lives Matter vallen VVD en DENK elkaar snikkend in de armen: ‘Spannend! Wij stappen over onze schaduw heen!’

In Rotterdam hebben DENK en VVD een politiek verbond gesloten. Ze willen “eenheid uitstralen” en “over hun schaduw stappen”. Heel nodig, aldus het Rotterdamse VVD-raadslid Tim Versnel, want in de afgelopen weken is er schijnbaar heel veel veranderd.

In de op één na grootste stad van Nederland is een opmerkelijke nieuwe alliantie gesloten: tussen DENK en de VVD. De twee partijen, die er allebei vrij klein zijn, gaan hand in hand racisme en discriminatie bestrijden met een nieuw plan. Dat kondigen ze aan in het Algemeen Dagblad:

“De VVD en Denk, partijen die tot voor kort lijnrecht tegenover elkaar stonden, zijn in Rotterdam een opvallende alliantie aangegaan. Raadsleden Tim Versnel (VVD) en Stephan van Baarle (Denk) presenteren een gezamenlijk actieplan tegen racisme en discriminatie. ,,Deze stad heeft behoefte aan eenheid. Laat politici het goede voorbeeld geven.’’

Met het voorstel, dat woensdag wordt gepresenteerd, willen de partijen ‘eenheid uitstralen’ en ‘over hun schaduw stappen’. Want, zo zeggen ze, het debat over discriminatie en racisme is jarenlang verkeerd gevoerd. Het ging vooral om punten scoren voor de eigen achterban, met behulp van klassieke stokpaardjes als Zwarte Piet en foute (of goede) zeehelden.”

De VVD vindt het buitengewoon “spannend” en licht alvast een tipje van de sluier op: de VVD omarmt nu een DENK-plan om een ambtenaar aan te nemen die zich alleen met racisme, discriminatie en uitsluiting gaat bezighouden. Voor zover het AD-artikel valt na te pluizen, worden er echter geen VVD-plannen op hun beurt door DENK omarmt.

Met dit laatste lijkt deze alliantie vooral een concessie van de liberalen aan de partij van Tunahan Kuzu: de VVD laat zich in Rotterdam gewillig en bij het volle verstand een knie in de nek zetten door DENK. En dat noemen ze dan “verbroederen”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. CLoVis

   
  Als je maar het woord ‘racisme’ gebruikt
  vallen de ‘antifascisten’ elkaar in de armen;
  ik vraag me toch af
  welke partij de grootste bedreiging voor Nederland is.

  1. Blitzkrieg

   CLoVis :

   Fantastische tweet
   h**ps://twitter.com/neiltaylor16/status/1275339853912137729

 2. werkloze generaal

  De VVD is allang niet meer de rechts-conservatieve partij van weleer die op mijn steun kon rekenen. Daarvoor moet je tegenwoordig bij Geert W. zijn , of van de andere generatie Thierry B.

  Allebei kan ik steunen. De VVD laat de laate 10-20 jaar veel te veel de oren hangen naar PvdA D66 en ander links gif.

 3. Cycle25

  VVD dus, die verkopen alles voor macht, leuke vooruitzicht zodra Nederlanders afgevoerd gaan worden naar kampen.

 4. Adriaen van Bergen

  Roodbaard, een Ottomaanse “zeeheld”, die was pas fout.

 5. Paardenmiddel

  Hiermee bevestigen deze partijen hun gedachtegoed. Links, globalistisch, islamitisch.
  Nooit meer op stemmen dus.

 6. Nexit218

  Zucht word zo moe van dat racisme gedoe…..Gaat echt helemaal nergens meer over,denk en de VVD ook niet trouwens

 7. Duckday

  O wat zijn ze blij de verraders zij gaan zij aan zij de rest naar de klote helpen.
  Dit is nog het begin van macht hoogmoed waanzin wie volgt.
  Maar ik blijf er bij STEM PVV of FvD geef deze twee partijen een kans zij komen op voor NEDERLAND en zijn inwoners . Breek het kartel

 8. Jan58

  Nog meer invloed voor Erdogan via de grootste haven van Europa …

 9. Maris Copoolse

  Prachtige ontwikkeling!

  Leuk dat DDS ook dit goede nieuws brengt.

  1. combat le pelicule

   Geestesziek idioten als maris dienen van dit blog te worden verwijderd

  2. Blitzkrieg

   Maris Copoolse :
   Quote : “Prachtige ontwikkeling! Leuk dat DDS ook dit goede nieuws brengt.”
   Ik wil peilingen, heel veel peilingen… van de MSM natuurlijk. Dit gaat de populariteit van de VVD ten goede komen, Nederland deugt immers helemaal de pan uit. NOS, kom er maar in…

   1. leukeditter

    nog niet trug naar een apeland?

 10. Sabreur

  Samenwerken met Denk tegen racisme is vergelijkbaar met het samenwerken met Heydrich en Eichmann tegen de holohaust

 11. Bon-vivant

  “de VVD laat zich in Rotterdam gewillig en bij het volle verstand een knie in de nek zetten door DENK”.
  Wat een absurde conclusie van onze Tim. Je zou haast gaan denken dat hij pro-racisme is.

 12. DH2017

  Wat een NSB partij die VVD in Rotterdam

  Het enige waar DENK op uit is om er voor te zorgen dat de Islam geïntegreerd wordt in de Nederlandse samenleving op de manier zoals hun dat willen.

  Ze accepteren totaal geen kritiek of anders denkend naar hun geloof toe, ik kom al decennia in Rotterdam en heb daar gewoond maar de transformatie die zich plaats vind of al heeft gevonden in wijken wat nu complete Islamitische bolwerken zijn geworden is bizar en dan nog hun reactie naar ongelovigen.

  Voor mij is er geen vrijheid van geloof , ieder geloof of ideologie wat tegen onze westerse normen en waarden is en daar ook nog een verandering in probeert te brengen moet verboden zijn.

 13. EvertB

  Terwijl op lokaal niveau de schuldbewuste liberalen van de VVD en de gekwetsten van Denk de handen ineenslaan, is op het provinciale vlak een experiment tussen CDA en FvD in Brabant begonnen.
  Op nationaal niveau is bij monde van Mona Keijzer, kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA, een samenwerking met de PVV toch uitgesloten.

  Na een nachtje slecht slapen is Mona namelijk op haar gedachten teruggekomen. Zij ziet samenwerking met wegloper Wilders echt niet zitten. Haar herinneringen wezen haar nadrukkelijk op de ondoenlijke samenwerking met de PVV in Rutte I.
  “Dat is de partij ‘buitengewoon slecht bevallen’, realiseert zich ook Mona nu.

  Voorlopig wordt de FvD nog gedoogd als mogelijke coalitiepartner in een volgend kabinet. Insiders weten dat deze mogelijkheid door Mona nadrukkelijk open wordt gelaten om druk te houden op andere partijen als PvdA en GroenLinks tijdens verkenningsgesprekken door de informateur na de TK-verkiezingen.

  1. DH2017

   Dat Wilders was weggelopen was te danken aan de CDA en met name Ben Knapen
   Hij was de oorzaak dat het misging en niet de PVV !

   Wilders had al veel water bij de wijn gedaan om de andere partijen tegemoet te komen maar Ben Knapen heeft bewust de boel verkloot om Wilders niet zijn zin te geven ( Maxime Verhagen deed nog zijn best maar mocht niet baten ) en het ging om het Ontwikkelingssamenwerking budget.

   Monica Keijzer is ook een valse bitch , ik kan mij ( jaren geleden ) nog een gesprek met Fleur Agema herinneren waarbij Monica ontkende cq niets vanaf wist maar juist wel wist zij waar het over ging en het had te maken met problemen in de zorg waar Fleur Agema zich verraden voelde en terecht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.