Zie eens – CDA-europarlementariër gaat volledig los op Wilders en Baudet: ‘Populistische Nexit-roeptoeters!’

In het Europese Parlement is een CDA’er deze week ongelooflijk uitgevallen tegen Geert Wilders en Thierry Baudet. Volgens deze jongeman, Jeroen Lenaers geheten, heeft de coronacrisis aangetoond dat het totaal geen goed idee is om de EU de rug toe te keren.

In het Europese Parlement hebben Geert Wilders en Thierry Baudet helemaal geen zitting – maar dát weerhield CDA-europarlementariër Jeroen Lenaers er niet van om eens vol op het orgel te gaan tegen de twee Nederlandse Kamerleden, louter en alleen omdat zij voor een uittreden uit de EU zijn. Hij verweet het duo, en pakte ook meteen Marine Le Pen mee, deze week in de plenaire zaal van het Europese Parlement “populisten” te zijn, en bovendien “Nexit-roeptoeters”, met hun “grenzen dicht-frame” welke een “nachtmerrie voor miljoenen gewone Europeanen” zou zijn.

Lenaers wilde het punt maken dat minder Europa niet gewerkt heeft in de coronacrisis, en dat méér Europa (of zoals Lenaers het noemt: een Europa “waar rechten beschermd worden”) weer eens de oplossing is.

Maar dat is het ding nu juist, hè? Voor ieder probleem is de oplossing altijd méér Europa. Problemen met de euro? Trump gekozen? Coronacrisis. Altijd hoor je: méér, méér, méér Europa. Het is een grijsgedraaide plaat, die je niet mag afzetten. Want dan ben je dus zo’n vreselijke populistische Nexit-roeptoeter, hè?

Het is trouwens niet voor het eerst dat Lenaers zich op een uiterst neerbuigende wijze uitlaat over tegenstanders van het Europese superproject: in juli 2019 verkondigde de christendemocraat dat het merendeel van Nigel Farages retoriek ‘uit z’n reet komt.’


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. 1000

  Ik sluit me aan bij Wilders. Nexit nu want aan die leegvreters in brussel hebben we ook niets zo weer gebleken is tijdens deze crisis. Slechts mosterd na de maaltijd.

  stem sociaal , stem PVV en steun de NEXIT. Misschien kunnen we nog wat bedrijven behouden voordat ze allemaal naar Engeland gevlucht zijn

  1. Brenda Welsh

   Het is andersom wanneer u de financiële pers er op naslaat. Het zijn juist Engelse bedrijven die uitwijken naar Europa (EU).

   1. 1000

    sukkeltje de tr0l heeft nog niet door dat Unilever al weg is en dat nog vele zullen volgen om te ontsnappen aan de loodzware last de EU.

    Wel de actualiteiten blijven meneer h utt en

   2. Vince Blank

    Nee ze verhuizen niet uit engelamd maar ze starten massaal een dependance in de eu om handel straks makkelijker te maken. Big difference.

  2. Antihedo

   De Engelse economie heeft de grootste klappen gehad van allemaal. Niet echt slim om daar naar toe te gaan.

 2. Heras

  Wat een omhooggevallen mannetje zeg.
  Dit kun je makkelijk zeggen met de riante salarissen.
  Heeft het mannetje al gezien dat er weer honderden ontslagen bij zijn? Of is het daar erg comfortabel.
  Nexit graag.

  1. hans-e-pans

   Wat heeft Nexit en de grenzen dicht met de Corona- Covid-19maatregelen te maken?

   Twee totaal tegenstrijdige dingen.

   1. Vince Blank

    Helemaal niets. Is gewoon scoren met eem dikke leugen. Hrenzen dicht is natuurlijk absoluut geen lockdown.
    overigens kunnen die d66-ers en aanverwanten ook niet meer roepen dat het niet haalbaar is om grenzen dicht te gooien want België heeft laten zien dat het in een dag geregeld kan zijn

 3. FJ

  De VVD, het CDA, D66 en CU zullen in maart 2021 weten, dat ze ons belastinggeld liever niet aan de EU hadden geschonken, zelfs niet hadden uitgeleend.

  10 jaar achteruitgang en gespaard via belastingen aan ons begrotingstekort, terwijl dit gezien de lage rente helemaal niet nodig was.
  Het geld klotste overal tegen de plinten, behalve bij de Nederlandse bevolking die geplunderd werden.

  En landen die overal de schijt aan hadden, zoals Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk nu schreeuwen, dat het verleden met rust gelaten moet worden en dat we onze portemonnee moeten trekken.

  Doen, dan hebben we volgend jaar geen kabinet Rutte meer, maar het Kabinet Baudet of Wilders en het jaar erop is het afgelopen met de EU en alle mooie duur betaalde baantjes.
  Kunnen ze met z’n allen met pensioen zonder dat ons dat nog een cent kost.

 4. Cootje

  Wat een mafkees , als hij over 20 jaar tegen de kinderen van deze tijd moet zeggen , de opvreters en de luiaards in het zuiden hebben de provincie Nederland leeg gevreten tot op het bot .

  1. Marija

   Haha dat gaan ze ook ontkennen.

 5. Vrijedenkert

  Je plaatst te snel reacties. Rustig aan.

  Nu 2386 x een reactie proberen te plaatsen zonder enige dingen in reactie die niet door de beugel kunnen, geen enkele keer kunnen plaatsen!

  Ook de censuur bij DDS begint zeer hinderlijke vormen aan te nemen terwijl gescheld en getier gewoon wordt geplaatst…

  Heel vreemd?

  1. Marija

   Misschien, ik heb het zelf hier ook ervaren, zou het zo kunnen zijn dat als je jouw reactie verstuurd, je niet goed drukt op de knop PLAATS REACTIE. Je moet echt zien dat er een rondje achter gaat draaien, anders volgt er geen plaatsing.

   1. Vrijedenkert

    Ruim 2386 x een reactie proberen te plaatsen is natuurlijk iets overdreven maar vele keren geprobeerd en op plaatsen geklikt en niet mogelijk terwijl internetverbinding prima op orde was…
    De redactie bepaald uiteindelijk wat geplaatst wordt of niet en daar hebben we maar naar te schikken en ons bij neer te leggen en ik ook, ook al ben ik het er niet mee eens!
    Maar ik blijf kritisch op dit onderwerp.

 6. Cootje

  Het fijne van Europa met zijn zuiderlijken opvreters dat het leed al is geschied onderleiding van 10 jaar Rutte , de ECB gaat zijn boekje te buiten met het opkoop programma waar de zuiderlijken balansen op het conto van de ECB komt te staan , is gewoon gemeenschappelijke schuld,. Als de ECB dit niet doet moet het negatieve rente rekenen en weer zijn wij de dupe in koopkracht en in de pensioenen. Maar het moet toch fout gaan de wereld staat op instorten de multinationals verliezen omzet , en met het monopolie geld gaan de beurzen omhoog , opleiding lagere school . Maar dat democratische Staten meedoen aan een piramide spel is van de zotte , en als de boel klapt is niemand verantwoordelijk , en zeker niet een of andere onbenul in het ondemocratische gedrocht in Brussel .

  1. Vrijedenkert

   Juist die individuen en politieke stromingen van het ondemocratische gedrocht in Brussel zijn schuld door het ondemocratisch en systemisch van bovenaf op te leggen en door te voeren zonder meerderheden van de burgers in de lidstaten!!!

   1. Jack Flash

    Snapt die CDA sukkel nou niet dat Geert& Thierry verwijzen naar de massa imigratie met die gesloten grenzen?
    Typisch CDA, net zoals die Schouten vandaag bij Baudet; “Ik relateer stikstof niet aan mensen”

  2. Vince Blank

   Goed verwoord en ik ben blij dat meer memsen het beginnen te zien. Hoe verder dit elastiek wordt uitgerekt hoe harder het straks knapt.

 7. Maris Copoolse

  Lenaers heeft gewoon gelijk.

  1. Cootje

   Komt lulletje rozenwater ook zijn mening verkondigen, terwijl hij zich zelf aan het verwennen is.

  2. Vince Blank

   Is het nou echt zo moeilijk te begrijpen. Ze drukken als een bezetene geld bij. Dat kan als de inflatie gelijke tred houdt. Maar die inflatie wordt gedrukt doordat ze de rente kunstmatig laag houden (anders knoflooklanden failliet). Bij hoge inflatie hoort een hoge rente. Zoals ik elders al zei. Het is als een elastiek wat te ver wordt uitgerekt. Zodra het niets meer lukt de inflatie (lees rente) te drukken knapt de boel. Hyperinflatie zal het resultaat zijn. Voordat dat gebeurt moet je los zijn van deze mallemolen. Weliswaar kan ik straks mijn hypoyheek aflossen met 1 maandsalaris maar mijn pensioen is goed voor een kop koffie als het meezit. Vraag je maar eens af waarom banken gezamemlijk een campagne hebben lopen om hypotheken vervroegd af te lossen. Op een hypotheek verdienen ze terwijl van het geld dat dan binnenkomt ze rente moeten betalen om het ergens te stallen. Dat is dus niet erg logisch. Komt dus omdat de banken de bui zien aankomen.

  3. Original NL

   Lul.

 8. Kretoloog

  Jeroen Lenaerts, die heeft nog niks van de wereld gezien buiten Brussel.

  Afgestudeerd in 2008 (in Maastricht, dat is al bijna België), ging hij direct werken voor Europarlementariër Ria Oomen (CDA). Dat deed hij ruim 5 jaar. En werd toen, in 2014 zelf gekozen in het Europese parlement. Waar hij nu alweer 6 jaar zit.

  11 jaar arbeidzaam leven. 11 jaar doorgebracht in de gebouwen van het Europese parlement in Brussel.

  Die man weet niks en kan niks. Zijn blikveld gaat niet verder dan 1 km2 in Berlaymont.

 9. Piet Klein

  Wij zoeken naar antwoorden op vragen Jeroen. Het is niet te volgen. De Italiaanse burgers zijn gemiddeld rijker dan de Nederlandse burgers, de Italiaanse burgers hebben veel lagere schulden dan de Nederlandse burgers. De Fransen verdienen gemiddeld meer dan de Nederlanders. De Italianen hebben 125 miljard euro aan goud in de kluis liggen. De Fransen en Italianen mogen eerder met pensioen. Er is geen enkele zinnige reden te bedenken waarom Nederlanders geld zouden moeten geven of geld zouden moeten lenen voor Italianen, Fransen etc. De ECB drukt de rente naar nul. De banken krijgen dus gratis geld van de ECB, dan mogen de Nederlanders van deze banken tegen een beperkt rente tarief lenen, (de banken geven 0 procent rente aan hun spaarders en dreigen met negatieve rente). Dat geleend geld moet dan beschikbaar gesteld worden aan een fonds waaruit de Italianen en Fransen geld ‘lenen’ want het is nog maar de vraag of dit geld terug komt. De banken krijgen dus gratis geld van ons (de ECB) lenen ons met rente uit aan ons om rijke Italianen en Fransen te steunen??????? En dat terwijl Nederland al haar financiële slagkracht nodig heeft om Nederland niet te laten wegzakken. We leven in gekke tijden niet alleen omdat dit misschien staat te gebeuren maar ook omdat zichzelf respecterende partijen op geen enkele manier dit kunnen uitleggen. Ze nemen niet eens de moeite om het uit te leggen. We leven in bizarre tijden.
  Vandaag meldt de telegraaf “Kopstuk Europees Parlement: Nederland moet inschikken”. Onze stem telt niet. Maar nog droeviger is, is dat dit kopstuk niet beseft hoe totaal onnodig dit noodfonds is en tegelijkertijd totaal niet bezig is met maatregelen die er toe doen. Alleen de banken drinken champagne. En wij zijn de slaven van dit systeem. Het is volslagen idioot dat de ECB zoveel geld bij drukt dat ze uw geld niet willen en negatieve rente willen berekenen,
  Jeroen begrijp ik nu dat jouw antwoord het meest intelligente antwoord is dat het CDA vanuit EU kan geven op onze vragen?

 10. Petrazoveel

  Wat een menneke…

  Voor zover ik weet hebben Duitsland en België hun grenzen op slot gedaan omdat ze bang waren op besmettingen vanuit Nederland. Wat heeft dat te maken met werkgelegenheid? Of heb ik uit zijn warrige betoog nu de verkeerde conclusie getrokken?

 11. NoDoubt

  Wedden dat hij ook geen zgn vkuchteling in huis heeft. Hebben ze het in Brussel al voor elkaar dat ze niet elke maand naar Straatsburg verhuizen. Als we geen EU hadden gehad, hadden we geen voedselbanken. liepen er geen 40% tegen de armoedegrens aan. Hadden we geen 380.000 huizen te kort. Hadden we geen ‘hoogopgeleiden’ uit Syrie. Hadden we ook geen arabische sektehuizen met rode vlaggen. Hadden we Zwarte Piet, en standbeelden. Waren we nog een tolerante maatschappij. Slaap lekker.

 12. Michael M

  Die mafketel Jeroen Lenaers zou een stoere vent zijn als ie zijn grote smoel eens zou durven open te doen in landen als Iran, Irak waar homo’s worden vermoord. Als je daar nu je smoel open trekt tegen die gamenei sjeiks, Tjetjenie dan ben je een held. Dat durft ie niet, schijthol. Maar een grote slappeling als je in vrij Europa je bekkie open doet.

 13. Michael M

  Ik wens 1 grote Brussel Exit. Als Duitsland ooit de stekker eruit trekt, dan stopt het graaien naar het grote geld door die loosers en slappelingen parlementaires en is het over en uit. Ze zijn stinkend rijk geworden van onze miljarden aan belastingcenten en vervolgens gaan duizenden bedrijven kapot in Nederland. Stop met miljarden pompen in eurobonds. Pomp het in de Nederlandse Economie. Schei uit met Sinterklaas spelen voor de wereld.

 14. tata

  Wat hier doorklinkt is angst. Pure angst. De ster van Forum is rijzende. En de rake taal van Wilders komt in EU kringen extra hard aan. Forza mannen!

  1. Blitzkrieg

   tata : Ze zijn bang, doodsbang. Ze hebben hun langste tijd gehad en de EU gaat vallen, KEIHARD vallen.

   1. Maris Copoolse

    Maar het gaat helemaal niet zo goed met het FvD in de peilingen, Blitzkrieg. Waarom zouden politieke tegenstanders dan angst moeten hebben?

    1. Blitzkrieg

     Maris Coppoolse :
     Quote : “Maar het gaat helemaal niet zo goed met het FvD in de peilingen, Blitzkrieg. Waarom zouden politieke tegenstanders dan angst moeten hebben?”
     Omdat het fantastisch gaat met het FvD! Terwijl jij net doet alsof je zoveel geld hecht aan de peilingen doet Rutte dat zelf niet. Hij weet dat hij het hele land kapot maakt, visser, boeren, bouwers en het midden,- en kleinbedrijf. Ook zijn we nog niet van de corona maatregelen af, wat alleen maar meer werkeloosheid een verdriet veroorzaakt. Rutte is bang, heel erg bang. Geloof je me niet, kijk maar naar de censuur, het vrije spel wat de antifa krijgt, het constante meteen met twee maten in de maatschappij, mensen tegen elkaar opzetten en het nu al noemen van een eventueel uitstel van de verkiezingen.

     1. Blitzkrieg

      M’n telefoon doet raar, ga maar los op de spelfouten.

     2. Start

      Als je hem geen water geeft dan sterft hij vanzelf!

 15. LifeBuddy

  Corona is voorbij en we hebben Weer een cda Explosie van het agressieven Dievengilde.

 16. Vogel

  Hoeveel Europarlementariërs
  Hebben uit solidariteit salaris ingeleverd,???
  Makkelijk praten achteraf.
  Nu de belastingen verhogen, en da je eigen op je borst kloppen, goed hoor Cda laffaards

 17. gustav

  Linkse eurofiele politici spreken gedreven en vol motivatie de “kuddetaal”, da’s beter voor hun politieke carrière, daar is electoraal mee te scoren!
  Politici met een realistische kijk op de wereld, gewapend met gezond verstand en een eigen verantwoorde mening, worden “populisten” genoemd!
  De groepswaanzin is van een hoog gehalte, in de linkse kudde!

 18. Veritas

  Het Europese project loopt in haar huidige vorm ten einde

 19. Hans60

  Wat heeft het sluiten van grenzen om reden van een dodelijk virus te maken met de grenzen dicht voor illegale immigratie zoals het genoemde drietal roepen?,..niks toch.
  Zijn al die Europese landen failliet gegaan toen er wel nog gewone fysieke grenzen bestonden? Nee, in tegendeel, een hoop rotzooi en criminaliteit werd toen tegengehouden, maar er werd op grote schaal binnen de E.E.G (wat een prachtig woord) handel gedreven en ieder land was verantwoordelijk voor zijn eigen begroting en doen en laten. Hoe meer EU, hoe meer dictatuur!

 20. Adriaen van Bergen

  Het eerste dat de landen deden was de grenzen dichtgooien.
  Dit is toch wel het ultieme bewijs van het tegendeel.
  Verder doet me het EU parlement steeds meer denken aan het decadente, totaal corrupte senaat van Rome in zijn nadagen.

 21. JB from O

  Wij van WC-eend….

 22. Duckday

  Weer zo n zakken vuller uit de EU .
  Stem gewoon PVV of FvD die opkomen voor de belangen voor Nederland. Huigenlaars zijn die zakken vullers angst dat straks Nederland uit de EU gaat .
  Breek het kartel en stem PVV of FvD dan snel uit de EU en EURO Dit monsterverbond heeft nog niks bijgedragen voor de NORMALE man vrouw in Nederland.

 23. Rosasolis

  Volste lof voor J. Lenaers om op te komen voor het belang van de Europese Unie.
  Hopelijk komen er steeds meer vertegenwoordigers van andere EU landen aan het woord, tegen Extreem-Rechts politici en partijen die alleen willen dat de EU zal zo gauw mogelijk opgeheven wordt! Voor geinteresseerden is er een nieuwe EU party een jaar of twee geleden opgericht: Volt. Deze partij, grotendeels gevormd uit hoog-geleerden en studenten, functioneert progressief binnen de EU, en komt op voor hervormingen en nieuwe plannen voor de toekomst voor samenwerking tussen de EU lid staten. Zonder verlies van eigen nationale identiteit en belangen. Er is ook een
  Nederlands afdeling van Volt.

 24. Toverkol

  Lul verhaal zoals te verwachten uit een cda koker. De grenzen zitten dicht om het virus buiten de deur te houden. Wilders en Baudet willen de grenzen dicht voor de gelukszoekers en ander gespuis. Dit toont de top van cda intelligentie aan. Ze vonden het volk te dom om te luisteren naar een referendum maar zelf zijn ze zoooo dom…. Gelijk zichtbaar waarom ze iedere verkiezing steende minder stemmen naar binnen harken…

 25. macsjang

  Deugkneus van het CDA ziet z’n zwaar over de top betaalde baan in het gedrang komen. Aan de bedelstaf gun ik jou. Weet je mss weer eens wat nederigheid is. Zakkenvuller.

 26. C.A.Barstow

  Dat is dus een verachtelijke christelijke landverrader.
  Je zult er maar op gestemd hebben.

  Stem tegen de EU
  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.