Zien! DENK’ers Kuzu en Azarkan enorm trots dat ze rapport over beïnvloeding moskeeën hebben afgezwakt

DENK gaat er prat op dat zij het gisteren gepresenteerde rapport over de ongewenste beïnvloeding van moskeeën in Nederland aanzienlijk hebben afgezwakt. In een filmpje dat ze online zetten op diverse kanalen, pochen Kamerleden Tunahan Kuzu en Farid Azarkan wat af.

Gisteren presenteerde de parlementaire enquêtecommissie van de Tweede Kamer haar eindrapport over de ongewenste buitenlandse beïnvloeding van moskeeën. En – big shocker! – dat blijkt dus op significante schaal voor te komen. De Kamer moet dus actie ondernemen om dat te voorkomen.

Maar zoals kan worden opgemaakt uit een nieuwe video die de DENK-Kamerfractie op diverse plaatsen gedeeld heeft, was het rapport in eerste instantie voornemens om nóg verder te gaan. Maar omdat Tunahan Kuzu zich ondanks zijn stem tégen de enquête tóch die commissie binnengekronkeld heeft, kon hij de boel van binnenuit beïnvloeden.

In de video legt Kuzu uit hoe dat in z’n werk ging. Hij gaf aan niet te hebben willen kiezen voor “aan de zijlijn staan”. “Daarom mogelijkheid twee: in die ondervragingscommissie zitten. Het geluid van al die mensen die op je hebben gestemd laten horen in die commissie. Zwoegen, ploeteren, een jaar lang. Om te komen tot een gebalanceerder eindrapport.”

Kuzu is er met name trots op dat het rapport geen conclusies of aanbevelingen bevat. Fractievoorzitter Farid Azarkan onderstreept dat: “Zonder Tunahan was het een veel slechter rapport geweest, met daarbij ook veel vooroordelen.”

DENK en de andere Kamerfracties gaan na het zomerreces in debat over het rapport en hoe het nu verder moet met het beëindigen van de ongewenste buitenlandse beïnvloeding van islamitische gebedshuizen en andere organisaties.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Duidelijk

  De islam is nóóit vrijblijvend!

  1. AS210854

   👍👍👍👍

   1. hans-e-pans

    Eerder opdringerig, gevalletje een vinger en dan de hele hand.

 2. denktenk

  Denk staat nu op één zetel.
  Misschien houden ze die wel bij de volgende verkiezing.
  Slachten die twee elkaar dan halal af, om dat zeteltje te bemachtigen ?
  Ik heb niet de indruk, dat één van de twee bereid is, om ook maar één stapje terug te doen.
  De PVV heeft zich om andere redenen teruggetrokken, dan hier gesuggereerd wordt.
  Typisch denk frame.

  1. hans-e-pans

   Wat dat elkaar halal afslachten betreft zal ik ze niet tegenhouden, zal ze ook niet aanmoedigen want dat is ook weer zo overdreven.

 3. Dirk Derksen

  Geweldig zo’n dubbele loyaliteit. Mede mogelijk gemaakt door Nederland. Wat men zaait, zal men oogsten.

 4. Piet Klein

  De politiek constateert ongewenste beïnvloeding vanuit het buitenland mede geregeld via financiering. Financiering valt niet veel tegen te doen. Wij leveren ontwikkelingshulp en vroeger financierden we het verspreiden van het Christendom ruim en nu nog een beetje. Er is ook niets op tegen dat mensen met verschillende ideeën in Nederland wonen behalve als deze ideeën tegen de basiswaarden van Nederland in gaan. Zo mag je geen andere groepen uitsluiten (tenzij deze groepen niet aan onze basiswaarden voldoen), je moet respect hebben voor iedereen ongeacht geloof, seksuele voorkeur en weer alleen die geloven die onze basiswaarden respecteren. Haat tegen ons, haat tegen het westen, haat tegen homo’s, haat tegen joden, onderdrukking van vrouwen etc. het mag niet. Dat is tegen onze basiswaarden. Als je deze basiswaarden niet kan respecteren mag je vertrekken en wil je niet vertrekken dan volgen er maatregelen. Organisaties die geen maatregelen nemen tegen individuen zullen die namens hen of dankzij hen deze basiswaarden niet respecteren worden erop aangesproken en bij herhalende fouten worden deze organisaties verboden. Maak een wet die zegt dat groepen die zich als zodanig gedragen verboden worden, individuen daarop kunnen worden vervolgd ongeacht hun organisatievorm. En stop met dubbele nationaliteiten. Dit is in belang van Nederland en dit is vooral in belang van immigranten die in Nederland een veilige haven zoeken. Kans hierop een groot vraagteken, de malle molen van politieke correctheid weet het te vaak te winnen van het respect voor iedereen.

  1. Nexit218

   Hoe kan iets een vooroordeel zijn als het waar is?

 5. Vrijedenkert

  “Kuzu is er met name trots op dat het rapport geen conclusies of aanbevelingen bevat”

  Natuurlijk, men wil graag op dezelfde voet door kunnen gaan…

  1. Original NL

   De islam mag geen strobreed in de weg gelegd worden…halsema gr links.

 6. 1010

  De politiek correcte denkers zijn verheugd met de afzwakking de normaal realistische denker is verheugd met de bevestiging dat de islam een totalitaire ideologie is

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.