DENK-malloot Kuzu vindt Pieter Omtzigt een ’21 eeuwse kruisvaarder’: “Zadel de paarden en hijs de schilden!”

Het overspelige DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu heeft CDA-lijsttrekkerkandidaat Pieter Omtzigt vergeleken met een kruisvaarder uit de Middeleeuwen. “Zadel de paarden en hijs de schilden!,” aldus de DENK’er spottend. De reden? Omtzigt wil een wereldberoemd museum behouden voor alle gemeenschappen, terwijl islamistische moslims er het liefst een moskee in vestigen.

Ondanks dat DENK-lijsttrekkerkandidaat Farid Azarkan heeft gepleit voor een volwassen partij met een volwassen wijze van politiek bedrijven, kan de stagiaireliefhebbende DENK-kleuter Tunahan Kuzu het toch weer niet laten om de geschiedenis te verminken om een CDA-Kamerlid een veeg uit de pan te geven. Pieter Omtzigt, CDA-lijsttrekkerskandidaat, en fractiegenoot Martijn van Helvert worden “kruisvaarders van de 21e eeuw” genoemd.

Reden? Ze willen de Hagia Sophia in Istanbul, het voormalige Constantinopel, behouden als museum. De voormalige kathedraal werd in Byzantijnse en Ottomaanse tijden omgedoopt tot moskee, maar tegenwoordig is het dus een museum. De regering in Ankara wil het weer in beheer brengen van islamisten en er een moskee van maken. Van Helvert en Omtzigt stelden Kamervragen.

Ze maken zich zorgen over de “bedreiging van christelijke cultuur” en stellen dat “werelderfgoed van universele waarde is voor de mensheid en het wederzijds begrip tussen culturen”. Mocht de regering de statuswijziging doorzetten, dan hopen Omtzigt en Van Helvert dat UNESCO een stokje kan steken voor de zet. Als dat niet gebeurt, hopen ze op “stappen”.

Dat is tegen het zere been van Tunahan Kuzu, die altijd vindt dat het buitenland zich met Nederland moet bemoeien, maar VN-werelderfgoed geen zaak vindt van andere landen. Volledig hysterisch gaat hij dan ook tekeer op Facebook:

““Zadel de paarden en hijs de schilden.” De kruisvaarders van de 21e eeuw zijn aan de slag!

CDA-kandidaat lijsttrekker Omtzigt stelt dus schriftelijke vragen over wat de Nederlandse regering gaat doen als Turkije besluit om #Ayasofya weer de functie te geven die het had tot 1934. Hoe zou de Nederlandse politiek reageren als Turkije zich zou bemoeien met Nederlandse interne aangelegenheden?”

Heeft u dus nog redenen nodig om te veronderstellen dat Omtzigt niet de beste CDA-lijsttrekker zou zijn? Hij weet nu al, als slechts kandidaat, de DENK-baby te laten overkoken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Oepsie

  Zielig mensje! Zijn hele leventje al bang, voor het gif van ‘de grote tovenaar’.
  Elke dag leven, met aangeprate angstvisioenen. In mijn ogen? Misdadig opgevoed!
  Maar helaas, de wereld zit er vol mee, met dit soort menselijke robots.

 2. Kretoloog

  In geen enkel opzicht kan Kuzu ook maar tippen aan de kwaliteiten van Omtzigt: Intelligentie, Dossierkennis, Werkijver, Moreel besef, Pieter steekt mijlenver uit boven Tunuhan.

  De Turk is evenmin baas over zijn hormonen. Stagiaires en ander jong vrouwvolk zijn gewaarschuwd bij hem uit de buurt te blijven.

 3. Xander XXL

  Kom Kuzu pak je jonge dochters ( als hij ze heeft ) nichtjes en buurmeisjes, huwelijk ze uit aan vieze ouwe Turken. Als ze maar niet ouder zijn dan 10 jaar.

 4. Original NL

  Q…Ze ( omtzigt ed) maken zich zorgen over de “bedreiging van christelijke cultuur”……..
  Laten ze er dan voor zorgen dat de islam in nl een halt wordt toegeroepen, dus geen nieuwe moskeeën meer en geen duimbreed meer toegeven aan islamitische chantage.
  Grenzen dicht voor de aanhangers van mohammed.
  Wat ze in turkye doen zal mij een worst wezen..dat land is onder dictator erdogan weer afgegleden naar de middeleeuwen.

 5. Marija

  Wij autochtone Nederlanders moeten stoppen met het toelaten van onze cultuurvernietigende barbaren uit verre landen, die hier niets te zoeken hebben.
  Wij Nederlanders moeten terecht trots zijn op ons land en hebben daar alle reden toe.
  Alle importvolken hebben zich, met alle vrijheid die ze al hebben, toch maar eens aan te passen en anders terug verhuizen naar hun oorspronkelijke leefgebied.
  Kuzu moet zich niet laten gelden, dat heeft hij verspeeld.

  1. Marija

   En kuzu heeft vooral af te blijven van Pieter Omtzigt, aan wie hij in de verste verten niet kan tippen.

   1. Original NL

    Kuzu doet er goed aan een enkele reis turkystan te boeken..opgerot met achterlijke mohammedaantjes!

 6. henk43

  “Hoe zou de Nederlandse politiek reageren als Turkije zich zou bemoeien met de Nederlandse interne aangelegenheden?”
  Nu dat hoeft niet’. Erdogan heeft Denk hier die zijn belangen behartigt.

 7. BroncoII

  Spuit 11 geeft modder !!

 8. Adriaen van Bergen

  In Turkije worden christenen gediscrimineerd, vernederd en vermoord.
  Kerken worden geplunderd en verbrand, kloosters dito.
  Het wordt hoog tijd voor een kruisvaart.
  In het begin van de 20ste eeuw waren er zo’n 20% christenen in Turkije.
  Na de GENOCIDE op de Armeniërs en de Pontische Grieken, niet toevallig beiden christelijke groeperingen en verder moord-, roof- en vernederingspartijen is dit het aantal christenen nu 2%.
  Dat Europa dit tolereert, sterker, de moslims importeert, is misdadig.

 9. Jannes-46

  Als we nou eens die lui van Denk met de oer-hollandse hooivorken, rieken en seizen de grens over jagen richting Ankara. Opgeruimd staat namelijk netjes.

 10. evil knievel

  Heb nix met CDA of Omtzigt maar als je t bloed van DENK kan laten koken ben je the man!👍🏼👊🏼😁

 11. Vrijedenkert

  Graaf Dracula van DENK reageert ook weer eens vanuit zijn grafkist…
  Geen aandacht aan besteden!

 12. DennisEijs

  Maar, dat doet Turkije toch ook. Zich bemoeien met Nederlandse aangelegenheden. En een nieuwe kruisvaart is niet eens zo’n gek idee. Maar dan binnenlands alhier. Om de Moren en de Mohammedanen in toom te houden.
  Die Kuzu heeft soms best goede ideeën.

 13. ikweetwatikwil

  Kuzu heeft pas recht van spreken als hij zijn Turkse paspoort ingeleverd heeft. Wil hij dat niet……Dan moet hij zijn kop houden.

  1. Maurits Dekker

   Nog even geduld. Na 21 maart horen we niets meer van Kuzu.
   In de peilingen staat Denk op 0 zetels.

   1. Vrijedenkert

    Vergeet niet dat DENK nog ruim 7 maanden de tijd heeft om voldoende zetels bij elkaar te drammen en te manipuleren!
    Deze gluiperds zullen alles in het werk stellen om via de pers en media met zoveel mogelijk schimmige en achterbakse propaganda methodes zeteltjes bij elkaar te sprokkelen…

 14. Sabreur

  Ik ben heel verbaasd dat ik het een keer deels eens ben met deze zwakzinnige infiltrant in de tweede kamer. Net als dat wij niet willen dat Erdoturk zich bemoeit met de binnenlandse zaken van ons land hebben wij ons ook niet te bemoeien met de aangelegenheden in een ander land, zelfs als dat land verziekt wordt door een haatdragende ideologie.

 15. Heras

  Die Kuzu. Hij laat zich van zijn ‘beste ‘kant zien. Altijd kritiek, altijd wijzen; zo kennen wij hem weer.

  Nou, gelukkig blijft het een klein clubje daar; als ze al geen ruzie krijgen..

 16. Arafat

  Waar bemoeit Omzigt zich mee! Het is een Turkse binnenlandse aangelegenheid! Zoals Nederlanders altijd plachten te beweren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.