DENK wil koste wat kost Offerfeest vieren, kennelijk zelfs als dat tot grote corona-uitbraken in slachthuizen leidt

Personeel in slachthuizen moet maar besmet worden met het coronavirus, als dat betekent dat er weer ongebreideld dieren ritueel geslacht kunnen worden voor het islamitische Offerfeest dat over enkele dagen begint. Dat vindt DENK-leider Farid Azarkan, zo blijkt uit Kamervragen die hij deze week stelde aan minister Schouten.

Hoe herken je een godsdienstwaanzinnige? Simpel: iemand die vindt dat zijn godsdienst boven alles gaat wat belangrijk is. Boven vrouwenrechten, of boven onderwijs. Misschien boven de vrijheid van meningsuiting, of, zoals in het geval van DENK-leider Farid Azarkan, boven een effectieve bestrijding van het coronavirus. Want als het virus ons één ding leert, is dat het retegoed gedijt in slachthuizen. Anderhalve meter afstand houden is niet voldoende in zo’n slechtgeventileerde en koele ruimte. Sterker nog: zelfs op acht meter kan je in die coronasnelkookpan het virus oplopen.

En wat wil DENK? Nou, dat de coronavoorschriften aan de laars gelapt willen worden. Zodat de slachthuizen op volle kracht zoveel mogelijk dieren kunnen afmaken voor het islamitische Offerfeest. Als dat bedenkt dat coronamaatregelen aan de kant moeten worden geschoven, dan is dat maar zo. Laat personeelsleden maar lekker ziek worden en het virus zich maar lekker verspreiden – als je maar je vleesfeestje met je mede-moslims kan vieren. Want dat is kennelijk wat er zogenaamd écht belangrijk is:

“Farid Azarkan: Het ministerie moet kunnen garanderen dat de rituele slacht onbelemmerd doorgang kan vinden en dat de viering van het offerfeest niet wordt gefrustreerd.

Deelt u met DENK de mening dat het niet zo kan zijn dat de NVWA bureaucratische en praktische hindernissen opwerpt waardoor mensen niet volgens religieuze voorschriften kunnen slachten?

Bent u bereid om te garanderen dat de rituele slacht onbelemmerd doorgang kan vinden en dat de viering van het offerfeest niet wordt gefrustreerd? Zo nee, waarom niet?”

Aldus Kamervragen van de opper-DENK’er Azarkan, die en passant ook nog even de NVWA ervan beschuldigt “geen toezicht te willen leveren” – een ongefundeerd verwijt. En even stupide als de schijnheilige toevoeging dat Azarkan wél wil dat de slachthuizen “binnen de kaders van de corona richtlijnen” blijven. Ammehoela, uiteraard: hij stelt religieus gedram boven de volksgezondheid. Maar dat is, zoals we reeds hebben vastgesteld, eigenlijk niet zulk bijzonder gedrag bij een godsdienstwaanzinnige.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. NEXIT.

  Als het dan maar wel een uitbraak is met 100% resultaat. De standaard 0,005% is zo minimaal.

 2. SubTec

  Ik ben tegen offerfeest maar Corona heeft er niets mee te maken. We verboden het offerfeest ook niet bij andere griepgolfjes.

 3. TIXEN

  Wij willen koste wat het kost nu ook Sinterklaas !

 4. CloVis.

  Geen commentaar

 5. Maurits Dekker

  Als godsdienstwaanzinnigen bewust het risico willen nemen om het corona-virus te krijgen dan moeten wij niet zo gek zijn om hen medische bijstand te leveren als zij toch besmet blijken te zijn.

 6. Che

  Zo zie je maar weer waar godsdienst waanzin toe leidt.
  Joden en moslims met hun ritueel slachten, vrij naar Mike–knettergek.

  1. Original NL

   Eens.

 7. Cootje

  Ben je racistisch als je schrijft dat het offerfeest niet voor niets zo heet . Wie de schoen past trek hem aan . Wie het niet viert die onzin wordt ook niet besmet . Geef mij maar een heerlijke karbonade

  1. Maurits Dekker

   Geef mij maar een heerlijke karbonade

   Heerlijk, maar een varkenshaasje in roomsaus is ook lekker.

 8. Brenda Welsh

  Zo een kapsalon lams is natuurlijk wel lekker, of met kip. Een saté tje erbij. Daar doet men toch niet moeilijk over.

  1. Cootje

   Maar geen kip saté wel een van varkenshaas , en lams is niet te vreten maar met een sausje erover maak je een straattegel nog lekker .

  2. Original NL

   Brenda eet wat ze schrijft…rommel.

 9. Pauline Kummer

  Met vis is het moeilijk. Sardientjes bijvoorbeeld of sprot. Joden eten alleen vis die schubben en vinnen hebben.

 10. Original NL

  Als die denk figuren nu eens het ultieme offer brengen en de hand aan zichzelf slaan, in plaats van weerloze dieren te “offeren”…denk dat allah dat wel zou waarderen…ik ook trouwens.

 11. JFU

  Heb ik geen moeite mee als de besmettingen en de gevolgen daarvan blijven bij hun eigen soort.

 12. 56RdK

  Dat hele hallalslachten behoort subiet te worden verboden!
  Want:
  Het is één grote leugen dat de dieren afzonderlijk van elkaar, dus zonder dat ze elkaar zien, worden geslacht!

  Het is één grote leugen dat de dieren binnen zoveel seconden het bewust zijn hebben verloren!

  Het is één grote leugen dat met één snede de halsslagader doorgesneden is, meerdere halen zijn nodig, vooral bij runderen wordt de keel(omgeving) gewoon opengehakt!

  Het is één grote leugen dat op elke slachtplek een NWVA’er toezicht houdt over het welzijn van de te slachten dieren!

  Kortom, het hallal maar ook het koosjer slachten is barbaars en onbeschrijfelijk wreed! Daar komt ook nog bij dat de islamieten hun jong gebroed dat slachten ook nog eens laten aanschouwen. Met een resultaat dat op de latere leeftijd van dat gebroed, door ons anders denkend, bepaald zal worden ervaren.

  Daarom, stoppen ermee! En wel nu! Dit is Nederland, waar het dierenwelzijn hoog in het vaandel hoort te staan! Oh, wacht islam, ja ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.