FVD-europarlementariër Eppink: ‘Na deal zullen Europese belastingen worden ingevoerd als een dief in de nacht!’

De eurofractie van Forum voor Democratie is absoluut niet te spreken over het akkoord waarmee premier Rutte begin deze week thuiskwam in Nederland. De ‘noodrem’ voor Zuid-Europa functioneert voor geen meter, en via de achterdeur worden er straks Europese belastingen geheven. Europarlementariër Derk Jan Eppink rekent er goed mee af.

Ondanks dat Rutte zichzelf een overwinnaar voelde na de beruchte Europese top van afgelopen weekend, ziet oppositiepartij Forum voor Democratie dat helemaal niet zo. Eppink las het gehele document en komt tot een schrikbarende conclusie. De premier “heeft Nederland een Schuldenunie ingerommeld,” zo concludeerde de FVD-europarlementariër.

Van dat “poot stijf houden” waar veel rechtse Nederlanders, vermoedelijk tegen beter weten op hadden gehoopt is weinig terecht gekomen, vindt Eppink. Hij licht drie onderdelen uit het akkoord over het met honderden miljarden euro’s te vullen coronafonds eruit.

Allereerst is de korting op de contributie die Nederland moet betalen een “sigaar uit eigen doos.” Want het Verenigd Koninkrijk is inmiddels uit de EU, maar toch steeg de begroting. Het verschil moet neergelegd worden door de 27 resterende lidstaten – en de nettobetalers, zoals Nederland, betaalt daar dus disproportioneel veel aan mij.

Ook worden Europese schulden gedeeld – een langgekoesterde wens van Zuid-Europa. Nederland staat garant voor €31 miljard, stipt Eppink aan. “Dat is vierduizend euro per huishouden!”

Ten derde wordt er ook een basis gelegd voor het heffen van Europese belastingen. Die zullen als een “dief in de nacht” worden ingevoerd, verwacht de FVD-politicus.

Als laatste deugt ook die flink bejubelde noodrem van Rutte niet: die kan door de overige regeringsleiders gewoon weggestemd worden – en de netto-ontvangende landen hebben daar een doorslaggevende stem in. Geen enkel land gaat dus een tik op de vingers krijgen wegens te weinig hervormingen voor ‘gratis’ corona-geld uit de EU.

Wat is dan de oplossing voor het hele debacle? Eppink heeft wel een idee: “Het hele herstelfonds moet worden voorgelegd aan de Nederlanders. Het is hun geld,” betoogt hij: “Laat hen beslissen en niet Rutte.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Rutte probeert alleen maar zijn eigen toekomstige baantje bij de EU veilig te stellen.
  Koste wat kost.
  Het gaat hem alleen niet lukken, want niet buigzaam genoeg, net als Lubbers, die een veel betere kandidaat was dan Rutte ooit zal zijn.

 2. Che

  Het hele herstelfonds moet worden voorgelegd aan de Nederlanders. Het is hun geld,” betoogt hij: “Laat hen beslissen en niet Rutte.”

  Zwakzinnige uitspraak van een vertegenwoordiger van het FvD in het EP.
  Maar wel meer dan 200000 euro per jaar vangen.

  1. Original NL

   Die che toch..ook na de dood van dictator castro een liefhebber van het communisme.
   De bevolking mag zijn stem niet laten horen.

   1. Che

    Om de vier jaar hebben we een TK verkiezing.
    FvD mag mee doen en misschien ook deel nemen aan de coalitie besprekingen. 🙂 🙂 🙂
    Kunnen ze een referendum eisen.

    1. Carstens van Schagen

     Linksfascist

  2. Original NL

   Q…Maar wel meer dan 200000 euro per jaar vangen……
   En toch een voorstander van een Nexit …dan toon je karakter, wat een verschil met links die maar wat graag aan de volle tiet van de eu blijven hangen.

  3. Maurits Dekker

   “Het hele herstelfonds moet worden voorgelegd aan de Nederlanders. Het is hun geld,” betoogt Eppink: “Laat hen beslissen en niet Rutte.”

   Verstandige uitspraak van een vertegenwoordiger van het FvD in het EP.
   Dit geintje kost ons 4000 euro per gezin.
   Tot overmaat van ramp moeten we binnenkort ook nog EU-belasting gaan betalen.
   Deze hele actie moet gezien worden in het licht van de geruisloze oprichting van de nieuwe communistische heistaat genaamd EUSSR.

 3. Xander XXL

  Één grote leugen die EU en Rutte. Nivelleren tot alle landen op het zelfde ondergrens niveau zitten. Communisme ten voeten uit. Waar ze zogenaamd tegen zijn omarmen ze met dom- en blindheid die eurofielen.
  Goed streven toch samen delen.

 4. Maurits Dekker

  “Het hele herstelfonds moet worden voorgelegd aan de Nederlanders. Het is hun geld,” en “Laat hen beslissen en niet Rutte.” zegt Eppink.

  Uit voorzorg is ons het referendum ontstolen door D66 zodat we onze stem alleen nog kunnen laten horen in het stemhokje volgend jaar maart.
  Dus ga voor een NEXIT en stem FvD of PVV. Een stem op een van de overige partijen is een stap dichter naar de afgrond.

  1. A-BBa

   Er moet een partij komen die niet zoals Wilders alleen maar schreeuwt en die niet zoals Baudet zijn eigen mooie-man en slimme kerel imago op de voorgrond stelt. Dan komen we nog ergens.

 5. Bullshit10

  Ik hen het meri en Piet51 al gezegt het is een sigaar uit eigen doos
  Die smeerlap Rutte verzwijgt bewust dat er eu belastingen komen wand dat durft hij niet te zeggen die smeerlap
  Na ik zeg ik heb een mooie papier versnipperaar als zo’n blauwe envelop met sterretje komt dan gaat die mooie envelop zo de versnipperaar en

  Mensen stem wijs STEM FVD OF PVV ……UIT DE EU

  1. George D

   “bulshit10”
   Wat bedoelt u met wijs stemmen, ‘stem fvd en pvv …… uit de eu’. U bent een verdraaid linkse rakker om dat maar steeds te roepen. En ik zou als ik u was, toch wat meer aandacht aan de grammatica besteden.

   1. Bullshit10

    Goerge D
    Elk mens met een beetje verstand weet wat ik daar mee bedoel dat jij daar niet een van bent is mij duidelijk
    Iedereen die mij volgt die weet dat ik niet bij dat linkse gajes hoor
    Dus wat is hier zo moeilijk aan als ik zeg
    Mensen Stem wijs stem fvd of PVV ….uit de eu wat snap jij hier gvd niet aan ben jij nou zo dom en ik zo slim of ik zo dom en jij zo slim zeg het maar
    Trouwens probeer het is een keer inhoudelijks en kom niet steeds met dit soort onzin en ga beter lezen wat er staat idioot
    Stem wijs stem fvd of PVV ……uit de eu

 6. Stanly2000

  Gisteren naar Nieuwsuur gekeken om te horen en te zien wat ons deze EU-top zou brengen aan voordelen. Helaas niets van dit alles, alleen het mondkapje van Rutte werd uitvoerig besproken. Die vierduizend Euro zijn schijnbaar totaal niet belangrijk voor de NPO.

  1. Original NL

   Er valt ook niets positiefs over dit akkoord voor nederland te melden…dus houdt de npo de burger dom en doet er het zwijgen toe.
   Er ligt dus een mooie taak voor Wilders en Baudet…ik hoop dat beide heren de cijfers zorgvuldig zullen analyseren.

  2. A-BBa

   Nieuwsuur = de regering. Logisch dus.

 7. Carstens van Schagen

  Rutte zal in elk geval bij het kruisje tekenen. Daarom moet deze levensgevaarlijke liegende griezel zo snel mogelijk weg uit Den Haag.

 8. A-BBa

  Als FvD nu eens een beetje serieuzer te werk zou gaan zouden ze al een stuk verder zijn.

 9. Ploppert

  Je zal toch hopen dat het nooit gebeurd !
  Maar stel, even hypothetisch:
  Stel ratRutte wordt binnenkort vermoord, hoe gaat het dan verder in Nederland?
  Krijgen we dan versnelde verkiezingen?
  Zullen dan de nu gemaakte toezeggingen, waarvan nog contracten ondertekend moeten worden, weggegooid kunnen worden ?
  Kunnen we überhapt nog wel uit de EU na de net gemaakte flutdeals?

 10. ReneR

  Uit de EU. Nu!
  Geen cent meer naar het satanistische bolwerk dat de EU heet.
  Vandaag nog S.V.P.

  Rutte per direct ontslaan wegens jaren wan prestatie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.