Geert Wilders wil de ketenen van EU-slaaf Nederland breken: ‘Bevrijd Nederland! Geen geld naar Italië’

PVV-leider Geert Wilders mengt zich ook in de discussie rondom het slavernijverleden van Nederland, maar niet op de manier die je wellicht zou verwachten. De PVV’er vindt namelijk dat ons land namelijk op dit moment een slaaf is, en dat we de ketenen die ons zijn omgedaan door onze EU-heersers moeten breken: “Nederland weer voor én van de Nederlanders!”

Geert Wilders, de voorman van de PVV, heeft vanochtend op Twitter zichzelf in de slavernijdiscussie gestort. Terwijl ter linkerzijde activisten roepen dat Nederland excuses moet maken voor het slavernijverleden van de zeventiende eeuw, trekt de PVV-leider het naar het heden. Want de slaven van nu zijn niet mensen met een Afrikaanse achtergrond, aldus Wilders, maar wij allemaal.

We zijn allemaal ‘gevangen’ door de EU. Om dat duidelijk te maken deelde de PVV’er een plaatje van iemand die vastgeroeste ketenen om de pols weet te doorbreken – een symbool dat algemeen bekend is als duidend op het einde van de slavernij. Alleen gaat het hier niet om door de WIC of VOC verhandelde mensen, maar om alle Nederlanders van vandaag de dag. We zouden allemaal gevangen zitten door de EU.

En daarom wordt het tijd Nederland te ‘bevrijden’, vindt de PVV’er:

“Bevrijd Nederland!

Geen geld naar Italië.
Geen gelukzoekers uit Afrika.
Geen soevereiniteit naar Brussel.

Nederland weer voor én van de Nederlanders!”

De enige partijen die openlijk pleiten voor een Nederlandse uittreding uit de EU, zijn de PVV en Forum voor Democratie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Che

  Nederland uit de EU, eindelijk komt Wilders met iets nieuws.

  1. evil knievel

   Uw lp’tje blijft althans ook overslaan flapdrol!😁

 2. Bullshit10

  Helemaal mee eens wie kan hier nu niet mee eens zijn we worden slaaf van Brussel als die kartel partijen het nog langer voor het zeggen krijgen mensen stem wijs vecht voor de vrijheid die ons onder de zogenaamde corona virus word afgepakt stem op die 2 partijen die nog wel een hart voor Nederland hebben
  Stem fvd of PVV…… uit de eu

  1. Lex

   Die gene die het hier niet mee eens zijn dat zijn bruikbare idioten al gehersenspoeld door Nederlandse politiek en media.

   Nederland moet weer een natiestaat worden eigen identiteit onze cultuur beschermen en in de grondwet verankeren.

   Onze eigen immigratie beleid een strenge immigratie beleid. De grenzen weer in ere herstellen.

   Nederland voor de nederlanders eigen volk eerst.

 3. Florissa

  Geld sturen naar Italie,is zoals geld geven aan een alcoholist,belasting betalen doen ze niet ,en de boel oplichten kunnen we nog het nodige van ze leren.

 4. Xander XXL

  Het probleem met Geert is zoveel te harder hij dat gaat roepen zoveel te meer gaan die eurofielen hun hakken in het zand zetten om alleen maar tegen Geert te zijn. Of Nederland naar de kloten gaat interesseert ze geen flikker als we maar niet gaan heulen met de “vijand” ze verkopen liever hun eigen land als een stelletje NSBers. Geert moet om het hardst roepen om het wel te doen dan weet ik zeker dat het niet gebeurd.

  1. ego mirantibus

   De Nexit gaat er nooit komen. Daar is bij lange na niet genoeg steun voor en die gaat er waarschijnlijk ook nooit komen. Daarom kan Wilders zijn strategie beter aanpassen en inzetten op Europese hervormingen waarin de zeggenschap over veel nationale zaken die nu bij de EG ligt, weer terug gaat naar de nationale overheden. De EU omvormen van de Verenigde Staten van Europa naar de Verenigde Naties van Europa waarin de landen samenwerken met behoud van de eigen onafhankelijkheid. Het resultaat daarvan zal grotendeels overeenkomen met hetgeen waar Wilders naar streeft, terwijl de kans op slagen aanzienlijk zal toenemen.

   1. Xander XXL

    Dat is nou net weer de gedachtegang waar we al jarenlang mee achteruit hobbelen. Wanneer we principes of gedachtegoed niet kunnen waarmaken dan gaan we maar weer water bij de wijn doen en polderen we maar weer verder. Typisch hoe dat de democratie in Nederland zich voortploegt tot ze zichzelf om zeep helpen.

   2. Eminem2

    Wilders zou bij nieuwe kabinetsonderhandelingen zich redelijk en flexibel kunnen betogen door genoegen te nemen met het terughalen van een stuk zeggenschap uit Brussel naar het nationale niveau. Dat zou hij richting zijn kiezers best kunnen verkopen als “het beste wat eruit te halen viel.”

    Probleem is echter wel dat vooral het CDA wel eerst met hem moet willen onderhandelen. En dat hebben zowel De Jonge als Omtzigt al geblokkeerd. Allemaal vanwege dat flauwe “weglopen” verwijt uit 2012, toen Geert geen trek had in de draconische lastenverzwaringen en bezuinigingen die VVD en CDA toen wilden. En waar de PvdA later wel min of meer akkoord mee is gegaan. Beloning: 29 zetels verlies, waarvan ze er ruim jaar na de vorige TK-verliezen nog nauwelijks 10 hebben teruggewonnen. Die zullen hun huid dus duur verkopen als zij ooit weer regeren met de VVD willen overwegen!

    1. Eminem2

     “ruim jaar” moet zijn “ruim drie jaar”.

   3. evil knievel

    Trump zou ook geen president worden n t FVD heeft bij de ltste provinciale ook voor n aardverschuiving gezorgd!
    Helaas door cordon sanitairs bijna nergens mee mogen bepalen maar blijkt toch dat t schijnbaar onmogelijke toch echt wel mogelijk is!
    Geef nooit op!👊🏼😜😁

  2. Marija

   Zoals u deze week op het nieuws heeft gehoord, zal Nederland in 2050 zijn omgevormd. De opdracht is dan uitgevoerd: onbeperkt toelaten van moslims e.d.
   Wij als Nederlanders hebben dan echt niets meer in te brengen.
   Bovendien fokt dat volk razendsnel, dus Geert moet zich nu als laatste redpoging van ons land duidelijk laten horen. (Als het al niet veel te laat is).
   50% andere landers (moslims etc), gaan niet op Wilders stemmen, dat is zeker).
   We zijn al VER OVER TIJD voor correctie.
   Mensen stem massaal PVV of FVD, dan stappen we mogelijk ook uit de EU, als dat nog kan en niet bij stiekeme wet al is verhinderd.
   Wilders verdient een standbeeld.

   1. Che

    @M
    Zeg maar jij hoor en de aarde is ook plat.

    1. Original NL

     Som de gerealiseerde voordelen van de EU even op zou ik zeggen…

    2. Maurits Dekker

     Het is gevaarlijk om idioten met ‘jij’ aan te spreken. Daarom blijven wij u zeggen.

   2. Eminem2

    Ik hoop van harte dat dit nog kan, beste Marija. Aan mijn stem zal het zeker niet liggen, maar ik vrees dat er voorlopig nog te weinig kiezers te porren zullen zijn voor een Nexit.

    Ergens hoop ik dat de druk die PVV en FVD indirect op VVD en CDA uitoefenen vanwege de aantrekkingskracht van eerstgenoemden op de rechterflanken van laatstgenoemden de ergste uitwassen van de immigratie kan voorkómen. Wie weet is dat puur wensdenken, maar een mens moet toch wat?

  3. Che

   @X
   Gelul van een dronken aardbei, Geert verkondigt een minderheidsstandpunt.
   ‘hakken in het zand’ 🙂 🙂 🙂

   1. Original NL

    Aldus een verrotte appel!

   2. evil knievel

    Poepoeh!
    Jij durft!😏
    Wat zullen wij smullen van Maart 2021!😜😘

  4. Eminem2

   Of de eurofielen hun hakken in het zand zetten, is minder belangrijk dan hoe de Nederlandse kiezer gaat reageren op nieuwe plannen voor financiële steun door (mede) Nederland aan vooral zuidelijke EU-lidstaten. Als die als een door een bij gestoken kudde stemvee reageren op een eventuele draai van Rutte inzake het steunplan van 750 miljard, bestaande uit zowel giften als de zo verafschuwde Eurobonds, dan kan Rutte wel eens gedwongen “iets anders gaan doen”. Zoals hij in de TK wel eens heeft gesuggereerd. Alleen dan na een roemloze afgang à la Balkenende in 2010.

   Vooralsnog heeft het huidige kabinet aan flinterdunne basis in de Tweede Kamer (75 zetels plus gedoogsteun van ex-VVD’er Van Haga) en helemaal geen meerderheid in de Eerste Kamer. Dat Rutte ook verkiezingen kan verliezen, is in 2019 bij de PS-verkiezingen duidelijk geworden. Het is zuiver door interne problemen bij de toenmalige winnaar (FVD) en de tijdelijke boost die Rutte in de peilingen heeft gekregen door zijn (magere) optreden tijdens de Coronacrisis dat de vrij zwakke positie van Rutte-3 in het publieke bewustzijn lijkt te zijn weggezakt. Zoals de overwinning van het FVD in het 2018 en de protesten inzake de 1,5 metersamenleving en de stikstofellende echter laten zien, kan het lont zomaar in het kruitvat slaan.

   (Overigens geloof ik dat het Rutte al een tijdje niet meer zoveel interesseert. Hij straalt al een aantal jaren verveling uit dat hij zo eenvoudig een decennium aan de macht heeft kunnen blijven. Het is dat hij het niet kan maken om uit pure verveling een punt achter dit kabinet te zetten, want anders…)

   1. Eminem2

    “De overwinning van FVD in het 2018” moet uiteraard zijn “De overwinning van FVD in 2019”.

 5. Lampje7

  De EU is allesbehalve perfect. Maar een slavendrijver is het niet. Beter de krachten bundelen en samen sterk staan (en daar een stem in hebben) dan overgeleverd worden aan de nukken van China, Rusland en de VS onder losgeslagen leiderschap. En verworden tot Lutjebroek binnen de Europese verhoudingen is ook geen aantrekkelijk vooruitzicht. Als we de aandacht en energie nou eens richten op het verbeteren en versterken van de Europese samenwerking in plaats van er stompzinnig tegenaan te schoppen?

  1. RvdBe

   Verbeteren en versterken van de eu?
   Hoe dan?
   De landen die al deccenia aan het geld infuus liggen ontbreekt het aan motivatie om op eigen benen te staan.
   Het is een mislukt gedrocht, terug naar de EEG met handel op gelijke basis zonder politieke inmenging van een centraal gezag.

   1. Lex

    Ze hebben dit al zo vaak geprobeerd.

    Lukt niet! de EU is een lomp groot blok beton wat niet te bewegen is. Het programma dat nu word uitgevoerd is al heel oud.

    En rutte tekend gewoon weer bij het kruisje. En Nederland staat weer voor 35 tot 40 miljard garant voor een giften aan Italië, Spanje, portugal en Frankrijk.

    En de Nederlander kan dit links of rechtsom gaan ophoesten.

 6. Pierre Tombale

  Deze begenadigd politicus is één van de weinigen die het licht zien.
  Hij zet zijn leven daarvoor zelfs op het spel.
  Spot, laster en bedreigingen zijn zijn deel.
  Geen profeet wordt in eigen land geëerd.

  1. Che

   @P
   Geen profeet wordt in eigen land geëerd, dus tijd dat hij gaat verkassen.
   Jammer dat niemand hem wil hebben.
   Hirsi Ali kon nog naar de VS, Geert is te ver geradicaliseerd, zelfs Israel wil hem niet.

   1. Vanzelf

    Nee

   2. Bullshit10

    Che
    Zo als jensen.nl zegt er zijn altijd bruikbare idioten laat jij er een van zijn

    1. ikweetwatikwil

     Zoals het nu gaat, gaat het de verkeerde kant op en dat doen ze door de burger bang te maken
     Stem daarom PVV of FVD. Wij pakken aan.

   3. Maurits Dekker

    Che

    Het is wel duidelijk dat u behoort tot de nutteloze groep van useful idiots.

 7. Original NL

  De EU, deze miljarden verslindende megalomane moloch, gevuld met verwijfde linkse deugdrammers moet zo snel mogelijk ontmanteld worden.
  Wilders ziet dat heel goed, jammer dat het grootste deel van de bevolking werkelijk de msm propaganda gelooft en denkt dat we niet zonder kunnen.
  Kreeg net nog een bankafschrift met de bijschrijving van de rente op mijn spaartegoed… €0.98.
  De geldpersen van de ECB draaien overuren om alle linkse hobby’s te kunnen financieren, als dit niet stopt is uw en mijn pensioen straks net genoeg om een halfbrood te kopen, de inflatie loopt straks de spuigaten uit, dat kan niet anders.
  De bevolking is vergeten dat nl voor 1992 (de oprichting van de eu) niet slecht geboerd had..met een sterke munt en dito economie.

 8. Maurits Dekker

  Che,

  Kennelijk vindt u onze staatsschuld nog niet hoog genoeg!
  U heeft natuurlijk liever dat wij een hele hoop geld moeten lenen om aan de Zuid-Europeanen te geven.
  Je moet wel een enorm linkse idioot zijn om geld, dat je zelf niet eens verdiend hebt, kado te doen aan de knoflooklanden.

  1. Original NL

   Chè..goed gekozen nick..een communistische moordenaar en mede schuldig aan het knechten en onderdrukken van de Cubaanse bevolking..
   Je zal dat maar als voorbeeld hebben.

 9. Wim Vreeswijk

  Een prima inzicht van Geert. Wij zijn de hedendaagse slaven van Brussel en de EU !

 10. Piet Klein

  De EU en met name Merkel loopt vast. Er is geen enkele reden om geld vanuit Duitsers of NL-ers te sturen naar Italie of Frankrijk. Italiaanse burgers zijn rijker en hebben minder schulden dan NL-ers Fransen verdienen gemiddeld meer dan NL-ers en Duitsers. Maar de EU heeft in haar wijsheid besloten dat er corona fonds moet komen, bij voorkeur een fonds dat via EU loopt. De EU weet niet veel andere maatregelen te bedenken dat schulden maken en geld bijdrukken. Dat is het hoogste bereikbare. Er zijn geen andere andere maatregelen. Coördinatie vanuit de EU bij coronacrisus is er niet. Merkel nu voortrekker van het Europees overleg ziet het als haar persoonlijke missie dit fonds te regelen. Het is onzinnig en niet nodig. Want de Fransen en Italianen kunnen dankzij de ECB lenen wat ze willen en hebben ons er niet voor nodig. Er is dus geen enkele reden te bedenken waarom NL-ers geld moeten lenen voor Italianen of Fransen en het is van de zotte als NL-ers geld moeten gaan schenken aan Italianen en Fransen. Het is te gek voor woorden dat de EU, dat Merkel met deze onzinnige plannen komt maar minstens even erg of erger is dat de EU en Merkel regievoerders zijn op het mislukken van een verenigd Europa. Merkel zet massief in. Er wordt zeer intensief gelobyed in Nederland. Tot aan Balkenende wordt ingeschakeld die dan niet verder komt met volg Merkel anders faalt de EU. Maar de EU is al aan het falen en Merkel volgen is het door gaan met falen en falen steeds groter te maken. Schulden verhogen en geen oplossingen zoeken. Het is pijnlijk om te zien hoe zeer de EU, hoe zeer Merkel faalt. Het is pijnlijk om te zien hoezeer de gevestigde politiek niet in staat is plannen te maken die er toe doen en met slechte voorstellen komen. Men is totaal niet in staat is enige zinnige toelichting of verdediging te geven en als een kat in het nauw gaan ze zitten schelden op populisten. Wat ik van de populisten vind bepaal ik zelf wel maar Merkel kom met goede voorstellen en stop met het afbreken van ons ideaal een sterk Europa.

 11. Bertus Bambergen

  Ik vind dat we Geert moeten steunen in zijn eenzaamheid.

 12. Lefty

  De grootste Euro-slaaf is natuurlijk Wilders zelf. Of hij dat nog steeds niet in de gaten heeft vraag ik mij af. 😛

 13. evil knievel

  Dus PVV of FVD stemmen mensen!😜
  Anders zijn we hopeloos verloren!😔

 14. Kleurloze Politiek

  Sorry jongens maar wat geert doet is van ..
  Ikke ikke ikke en de rest kan stikken.
  Kijk natuurlijk moeten sommige Europese landen beter hun portefeuille in orde hebben en wellicht wat langer door werken als het gaat om pensioenleeftijd wat in sommige landen relatief laag ligt vergeleken met de pensioenleeftijden in Nederland.
  Maar om nu een keiharde nee op de onderhandeltafel neer te leggen zonder enige ruimte voor onderhandelingen toont ook geen karakter.

  Streng zijn en reële economische hervormingen als voorwaarde stellen is oké
  Maar geen keihard nee verkopen

  Ik vindt trouwens dat er één gezamenlijke Europese pensioenleeftijd moet komen dat is veel eerlijker en niet die enorme leeftijdsverschill van soms wel 10 jaar
  Zo geldt er in Nederland werken tot aan je 67e en in sommige andere Europese landen
  Kun je al op 55 jaar van de zon gaan genieten
  Kijk natuurlijk hebben ze in sommige landen een langere werkweek van 50 urige of soms wel 55 urige als standaard werkweek maar ook dat kun je recht trekken.

  1. Vriend

   KP, de zuidelijke landen hebben al 15 jaar hun huishoud boekje niet op orde. Deze big spenders met geleend geld hebben nooit bezuinigd toen het moest en komen nu als bedelaars aankloppen. Met het geld dat ze van de noordelijke landen hopen te krijgen gaan ze gewoon op de oude voet door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.