Heel de media valt weer over raaskal-tweetje Donald Trump: ‘OoH nEe, HiJ gAaT dE vErKiEzInGeN uItStElLen!!1’

Alle media zijn weer eens op hol geslagen, want de Amerikaanse Witte Huis-squatter Donald Trump plaatst weer eens een knettergekke tweet. Inderdaad: het is gewoon weer donderdag.

Na vier jaar moet ik wel toegeven er intens moe van te zijn geweest. Donald Trump plaatst weer eens een tweet met een bijzonder wenkbrauwenfronsende inhoud. Heel soms slaat hij de spijker op de kop. Nog veel vaker totaal niet, en geeft hij er weer eens blijk van dat hij geen Witte Huis maar een bataljon mensen met witte jas nodig heeft. Maar genoeg over de geestesgestoorde Trump, die door zijn eigen in psychiatrie gespecialiseerde nicht Mary Trump eerder deze zomer nog als narcist met complexe pathologieën werd neergezet.

Feit is dat mensen nog altijd acht blijven slaan op ieder idioot tweetje dat uit de Oval Office komt. Over het ontslaan van een speciaal aanklager (nooit gebeurd), over hoe een talkshowhost een medewerkster zou hebben vermoord (niets van waar) en dat Noord-Korea een economisch “powerhouse” zou worden (het is nog altijd zo onaangenaam daar als altijd). Trump die twittert is één grote sideshow: het laat een gestoorde geest zien, maar het heeft verder niets te maken met politiek. Het is entertainment. Bedoeld om krantenkoppen te genereren en “to own the libs“, wat dat ook mag betekenen.

In dat opzicht is het helemaal niet spectaculair dat Trump in een nieuwe tweet zinspeelt op het uitstellen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens Trump leidt het stemmen per post, in opmars dankzij corona, tot de meest fraudulente verkiezingen ooit. “Delay the Election until people can properly, securely and safely vote???“, aldus de man die in de peilingen mijlenver achterloopt op zijn concurrent Joe Biden.

Jongens, gaan we dit ridicule idee nu daadwerkelijk serieus nemen? Allemaal stukjes over schrijven en die dan hijgerig op de voorpagina plaatsen? Kom op, zeg. We kennen Donald Trump met z’n Twitter-account toch inmiddels wel langer dan vandaag? Negeer die roeptoeter met z’n geroeptoeter, en focus je op een echte crisis. Zoals die ijzingwekkende tweede coronagolf die het land momenteel overspoelt. Dát is pas een crisis!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Braboworstenbroodje

  Trump onze goede oude niet oorlog zoekende Amerikaanse president beetje lompe olifant meer niet

  1. Chalres Bingley

   @brabo helemaal juist.
   Waar Bill en Obama alleen maar oorlog maakten en of via allerlei ngo’s en vagen stichtingen geld sluisden naar bv Libië om daar khadaffi weg te krijgen en het hele land in puin hebben gestort…
   Dan maar liever een lompe olifant Trump.

   1. Henk42

    Ach de meeste tegenstanders van Trump zijn jaloers op zijn succesvolle zakenleven.
    De meeste Amerikanen zullen weer op hem stemmen vanwege zijn goede binnen als buitenlandse beleid.

    1. Ab Infinitum

     David Enrich, financieel redacteur bij The New York Times, doet al jaren grondig onderzoek naar de schimmige praktijken van de Deutsche Bank. Zijn bevindingen zijn onthutsend, van de financiële steun bij het bouwen van Auschwitz tot de samenwerking met inmiddels veroordeelde criminelen als Jeffrey Epstein, Russische oligarchen en terroristische regimes. Om voet aan de grond te krijgen in Amerika begon de bank bovendien een samenwerking met een vastgoedmagnaat die door alle andere banken was geweigerd: Donald Trump.

     1. Bloemkust

      Waarom was hij door alle andere banken geweigerd?

     2. Ab Infinitum

      @Bloemkust, meestal wordt je door een kredietverstrekker geweigerd omdat er geen zekerheden zijn. De baas Trump was namelijk al een paar maal failliet gegaan. Dit was van de Duistere Bank een mooie manier om Amerika binnen te komen. Ook Putin die goede contacten met de bank had zag zijn kans schoon om via de Duistere Bank Trump op de troon te krijgen. Dus niks van democratisch gekozen.

     3. evil knievel

      & nu is ie al 4 jaar de president van de U,S of A,grindbak!😁
      N dat zal ie nog na 4 jaar zijn btw!😜
      Lekker puh!😘

   2. Oepsie

    Weer heel veel blablabla speklapje! Wilde niemand bij de voedselbank met je praten? Elke week hetzelfde.

  2. evil knievel

   In n porseleinwinkel met al die zielige slinkse wollensokkenwijven dems daar!😏

 2. Robert75

  Hij zinspeelt helemaal niet op het uitstellen van de verkiezingen? Trump stelt namelijk een vraag. Vandaar de vraagteken aan het eind van zijn tweet.

  Namelijk moet er gestemd worden per post, wat natuurlijk heel fraudegevoelig is. Of moeten ze dan maar de verkiezingen uitstellen totdat ze veilig kunnen stemmen? En eigenlijk een hele goede vraag. Wat zou je bv in Nederland willen? Digitaal stemmen wat fraudegevoelig is. Of dan maar uitstellen. ‘

  Nou dan ben ik geneigd voor het laatste. Want digitaal stemmen daar doe ik niet aan mee

 3. Ritter

  Merk op dat Trump onderscheid maakt tussen stemmen per mail en stemmen bij afwezigheid, wat volgens hem ‘goed’ is. Uiteraard beweren de anti-Trump media dat “stemmen per mail” betrouwbaar is.

  In ieder geval is er een handeling van het Congres nodig om de verkiezingen in november daadwerkelijk te verplaatsen, dus dat zal duidelijk niet gebeuren. En dat weet Trump natuurlijk.

  Maar ik denk dat Trump hier probeert om de aandacht van mensen te vestigen op het feit dat stemmen per mail zo gevaarlijk is in termen van het potentieel voor fraude.
  ==============

  Experiment met stemmen bij mail-in eindigt in een ramp: ‘Ik vertrouw de mail gewoon niet’

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=pPP7Dx8Yq5k&feature=youtu.be

 4. Meriadoc Brandebok

  Ik kan me nog herinneren dat hier ene Ollongren was en DDS moord en brand schreeuwde over eventueel uitstel van de verkiezingen.

  1. Oepsie

   En ik herinner mij een Guusje, een kereltje uit de ”bijbalbelt”, die ouderlingen verwend.
   En zich alleen nog de weekenden herinnert, die zo intens waren voor hem.
   En niemand, echt helemaal niemand, zit op zijn draadje kots te wachten. Blijkbaar geen plaat voor zijn kop, maar de gehele Chinese muur in de lengte!

  2. M. Brandenburg

   Het verschil is dat Ollegren heeft aangetoond niet met democratie en inspraak van het volk te hebben en dat zij bloedserieus was. Wat iets anders is dan constant aan te tonen hoe links totaal elke vorm van rationaal nadenken heeft verloren.

   1. Bloemkust

    Gelukkig maakt Trump hier in tegenstelling tot Ollegroen maar een grapje.
    Niks om je druk over te maken dus.

 5. Bullshit10

  Wie zei dat hier dan was dat ollongren niet die de verkiezingen uit wil stellen waar was de mainstream media toen dan
  Ieder weldenkend mens weet dat trump constant geframt word door de mainstream media

  1. M. Brandenburg

   Het ergste is dat Trump de democratie juist vlot trok, en dat politici hier aantoonbaar de democratie de nek willen omdraaien, maar de latste 20 jaar zie je in de media duidelijk een kentering, waar men opzichtig de kant kiest van hen die juist totalitaire trekjes hebben en hen aanvallen die dit niet hebben en juist meer aanspraak van het volk willen en de democratien willen beschermen.

 6. Meriadoc Brandebok

  Mar verder wel volmondig eens met Tim.

 7. M. Brandenburg

  JE herkent de geestelijk minder ontwikkelden direct, dat zijn degene die elke keer weer reageren op de tweets van Trump, Trump weet als geen ander om de achterlijke gedachtegang en de daaraan gekoppelde histerie telkens weer perfect bloot te leggen en meer en meer mensen gaan zich aan de reactie ergeren, daar het overgrote deel dondersgoed weet waarom hij tweet wat hij tweet, links en journalisten maken zich belachelijk door te reageren en overduidelijk niet te bgrijpen wat er achter zit, en daarmee scharen zij zich (zoals de auteur van dit stukje bagger) in het kamp dat minder en minder serieus word genoemen, omdat hun beperkte kijk op de werled perfect word blootgelegd.

  1. Bloemkust

   Tweeten alleen maar om te treiteren en te sarren (blijkbaar),
   vind jij dat dan wél presidentieel?

 8. leonvds

  Trump doet wat goed is voor zijn land. Wou dat wij zo’n leider hadden ipv die idioten hier die geld weggeven aan allerlei corrupte maffialanden.

 9. Charles Bingley

  “Maar genoeg over de geestesgestoorde Trump”

  Dat zouden we wel willen maar die idioot is nog steeds president van de V.S.

  1. Beukman

   Overigens heeft die idioot in ’18 zelf nog per mail gestemd.

  2. dosjenpeceta

   “maar die idioot is nog steeds president van de V.S.”

   En terecht eindelijk eentje die doet wat hij zegt en daar kunnen de meeste hier helemaal niet tegen met hun slappe ruggetjes

   1. combat le pelicule

    Nou dat is natuurlijk een understatement Dosjenpeceta

    1. Rood

     Je kunt met een psychopaat niet in gesprek gaan, hij heeft hier zijn dagbesteding.

     1. combat le pelicule

      Inderdation

   2. Beukman

    En terecht eindelijk eentje die doet wat hij zegt

    Zoals zijn belastingen openbaren, de muur bouwen en Mexico daar voor laten betalen, vrede maken met Noord-Korea, de Deep State afbreken, een fonds opzetten ter verbetering van de infrastructuur, Medicaid ongemoeid laten, opnieuw onderhandelen met Iran, alle ongedocumenteerden het land uitzetten en een veilige zone instellen voor Syrische vluchtelingen?

 10. Beukman

  Na vier jaar moet ik wel toegeven er intens moe van te zijn geweest. Donald Trump plaatst weer eens een tweet met een bijzonder wenkbrauwenfronsende inhoud. Heel soms slaat hij de spijker op de kop. Nog veel vaker totaal niet, en geeft hij er weer eens blijk van dat hij geen Witte Huis maar een bataljon mensen met witte jas nodig heeft. Maar genoeg over de geestesgestoorde Trump, die door zijn eigen in psychiatrie gespecialiseerde nicht Mary Trump eerder deze zomer nog als narcist met complexe pathologieën werd neergezet.

  Mary Trump heeft dat goed gezien. Alle 13 kenmerken van narcisme zoals beschreven in DSM-5 zijn van toepassing op de president.

  Wat Trump nu wil, is echter tamelijk ernstig. Op alle mogelijke manieren probeert hij de verkiezingen te saboteren. Vandaag heeft hij zelfs voorgesteld om ze uit te stellen.
  Donald is nu slinks bezig de nationale post te privatiseren en zijn eigen mannatjes op strategische plekken neer te zetten.
  Stel dat hij straks de verkiezingen verliest, dan zal hij weigeren de uitslag te erkennen, en beweren dat hij alleen maar heeft verloren omdat de Democraten hebben gefraudeerd met per mail uitgebrachte stemmen.

  Zijn eigen partij heeft inmiddels z’n veto gegeven aan uitstel van de verkiezingen. Hopelijk zijn de Republikeinen net zo kordaat met het afschieten van Donald en zijn poging slinkse postplannen.

 11. josemoonen@70

  Ik heb altijd gedacht ( gehoopt ) dat de meeste journalisten toch wel objectief blijven in hun manier van verslag geven in hun krant .
  maar onze Tim , loopt voorop bij de mainstream media als het gaat om het bashen van president Trump .
  Als journalist ben je echt waardeloos beste Tim .

  1. Piet51

   josemoonen@70
   Ik vraag me af, wat jouw definitie van “een goede journalist” is. Kan een “goede journalist” misschien geen afkeer van Trump hebben? Volgens mij gaat het vooral om de argumenten en aangedragen feiten die een “goede journalist” inzet om zijn oordeel te onderbouwen. Dat dat soms ontaardt in bashen is jammer, maar soms ook moeilijk te vermeiden. Of zie jij dat anders?

 12. Charles Bingley

  “Trump die twittert is één grote sideshow: het laat een gestoorde geest zien, maar het heeft verder niets te maken met politiek.”

  Helaas wel, als de Amerikaanse president iets roept is het politiek. Foute en imbeciele politiek, maar wel degelijk politiek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.