Islamitisch terrorisme opgelost! Politie VK wil het namelijk slechts nog “geloof-geclaimd terrorisme” noemen

Aan de overkant van de Noordzee hebben ze binnenkort nooit meer last van islamitisch terrorisme. Niet omdat gewelddadige onverlaten daar nooit meer aanvallen. Dat niet, nee. Wel omdat de politie er semantische speelt en overweegt het beestje niet meer bij de naam te noemen.

Nou. Daar hebben jihadistische kromzwaardzwaaiers en bomgordeldragende ISIS-liefhebbers niet van terug, zeg. Als ze een aanslag plegen, gaat de Britse politie ze vanaf nu niet meer aanduiden als jihadisten (want negatieve stereotypen), maar slechts nog met een hele waslijst aan omslachtige pseudo-synoniemen.

Een islamitische politie-organisatie heeft namelijk geklaagd dat het benoemen van bloedbaden die gepleegd zijn uit naam van een geloof voor een ontzettend negatieve perceptie zorgen. En dus krijg je dan dit soort hallucinante taalspelletjes:

“The police are looking at dropping the terms “Islamist terrorism” and “jihadis” when describing attacks by those who claim Islam as their motive.

Proposed alternatives include “faith-claimed terrorism”, “terrorists abusing religious motivations” and “adherents of Osama bin Laden’s ideology”.

The reform was requested by a Muslim police organisation that blamed the official use of “Islamist” and “jihadi” for negative perceptions and stereotypes, discrimination and Islamophobia.”

U snapt: dit gaat een wereld van verschil maken. Voor elke bloeddorstige aanvaller die je benoemt als Bin Laden-fan in plaats van jihadist neemt het geweld weer wat verder af. Geweldig, weer een probleem opgelost! Als we in 2001 allemaal hadden gesproken van terroristen die religieuze motivaties misbruiken, hadden de Twin Towers nog overeind gestaan. En als we in 2004 hadden georeerd over geloof-geclaimd terrorisme, dan leefde Theo van Gogh nu nog altijd!

Toch? Toch? Ahem!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. CLoVis

   
  Maar willen ze nog wel het woord ‘terrorisme’ gebruiken?

  Wat een schande,
  het zijn toch altijd ‘verwarde mannen’?

 2. Original NL

  Gisteren de rellen in frankfurt gezien?..hoofdzakelijk import tuig met een kleurtje.

 3. CLoVis

   
  Het is administartief gezien natuurlijk wel eenvoudiger;
  op deze manier hoeven ze alle aanslagen in de Westerse wereld van

  – christenen
  – boeddhisten
  – joden
  – shintoïsten
  – taoïsten
  – sikhisme
  – sjamanisten

  niet afzonderlijk te registreren.

  1. Xander XXL

   Je vergeet de BLM beweging nog te noemen. Wel volledig blijven graag.

  2. combat le pelicule

   clovis vergeet de islam

 4. Rene van der Grijp

  “Newspeak is een fictieve taal in George Orwells roman 1984. Het is een taal die wordt gecreëerd en gecontr*oleerd door de totalitaire staat als een instrument om de vrijheid van gedachten en concepten die een bedreiging voor het regime vormen (zoals vrijheid, zelfexpressie, individualiteit, en vrede) te beperken. Elke vorm van denken die zou kunnen afwijken van de voorgeschreven opvattingen van de partij wordt beschouwd als thoughtcrime (gedachtemisdaad). Kenmerkend is met name het beperken van de woordenschat en daarmee het instrumentarium van het individu zelf de eigen gedachten te vormen en ook politieke standpunten te bepalen.”

  – Wiki

 5. gedacht

  Uiteraard, komt in de UK ook veelvuldig voor.

  Iets met discriminatie tegen westerlingen

 6. Adriaen Beyer

  Kop in het zand steken, downplayen, bagatelliseren.
  De typisch laflinksche pavlovreactie.
  Don’t mention the war!
  Hoeveel leergeld moeten we nog betalen?

  1. combat le pelicule

   “Hoeveel leergeld moeten we nog betalen?”

   Heel veel…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.